De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

12 afleveringen

Terwijl Francesco van de ene Vlaamse kerktoren naar de andere Duitse dom koerst, zijn het spannende dagen voor de twee jongste Planckaerts. Na een nogal wisselvallig schooljaar mag Junior zijn eindrapport afhalen. De grote vraag is: mag hij overgaan naar de zesde klas?
In het holst van de nacht wordt Stephanie het ziekenhuis binnengevoerd. Al snel wordt duidelijk dat ze zo'n vijf weken te vroeg zal bevallen.
Iluna werd vijf weken te vroeg geboren. Omdat ze kunstmatige beademing nodig heeft, wordt ze overgebracht naar het UZ Gent. Daar blijkt dat ze ook een infectie opgelopen heeft. Het worden lange, bange dagen van afwachten voor Eddy en Christa. Stephanie en Christopher proberen de moed er in te houden door samen Iluna's geboorteboekje in te vullen.
Iluna is er bovenop. Ze ademt zelfstandig en heeft haar infectie overwonnen. Stephanie en Christopher blijven bij hun dochtertje in Gent en hebben zeeën van tijd om te praten. Over de familienaam van Iluna, over een tweede kindje, over vrijen. En als ze het eens zijn over de naam gaan de fiere ouders hun dochtertje ook officieel aangeven.
Iluna is 1 week oud, Eddy, Christa en Junior kunnen haar voor het eerst bezoeken zonder beademinsgbuisjes in haar neusje. Stephanie geeft voor het eerst zelf een flesje. Christopher is intussen vaste cameraman geworden in de couveuseruimte van het UZ.
Eindelijk mag de Planckaert-berg zijn nieuwe bewoner verwelkomen: Iluna komt thuis! En ze kan even goed zelf ademen als zelf melk drinken en zelf plassen. Verse papa Christopher moet wel nog iets meer oefenen in herpamperen dan nieuwe mama Stephanie in borstvoeding geven.
Nu alles goed gaat met Iluna en hij zijn eerste kleindochter dicht bij zich weet op "den berg", kan Eddy zich volledig aan zijn nieuwe passie wijden. Schilderen, schilderen en nog eens schilderen. Alleen om te eten (of de varkens eten te geven) komt Eddy zijn woonwagenatelier nog uit. Francesco rijdt het ene criterium na de andere kermiskoers.
Dicht bij de natuur leven, is een belangrijk Planckaerts-motto. Voor Christa betekent dat koken onder de blote hemel. En manager Stef komt hardhandig in aanraking met de natuur wanneer hij letterlijk uit de bocht gaat. De remmen van Francesco's jeep weigerden blijkbaar alle dienst... Eddy heeft zijn onvrede met de levensstijl van de Planckaert-boys te lang opgekropt.
Iluna leeft al anderhalve maand op den berg en het gaat prima met haar. Eddy is daar zo blij om dat hij zijn opageluk wel met de hele wereld wil delen. Te beginnen met het dorp. En dus wordt le tout Grupont uitgenodigd voor een groot welkomstfeest chez les Planckaert. Eerst krijgt meme Clara - voor het eerst op den berg - wel nog een privé-audiëntie van haar achterkleindochter.
Het gaat al bijna twee maanden prima met Iluna op de Planckaertberg. Eddy is daar zo blij om dat hij zijn opageluk wel met de hele wereld wil delen. En dus wordt le tout Grupont met een toeterende scooter en een bellend busje uitgenodigd voor een groot welkomstfeest chez les Planckaert. De dorpelingen mogen genieten van een barbecue en een live versie van Francesco's 'Song for Iluna'.
Tijdens hun romantisch uitstapje in Normandië hebben Eddy en Christa voor het eerst in lang weer ongestoord tijd voor elkaar. Dat leidt tot veel romantiek en gezoen en strandgekuier. En ook tot confessies. Eddy biecht zowaar een paar pikante details uit zijn verleden op aan Christa.
Francesco tekent binnenkort een contract bij een nieuwe wielerploeg. Maar hij kondigt nog groot nieuws aan, dat het leven op 'den berg' weer al eens een ander aanzien zal geven. Eddy en Christa weten niet wat ze eerst moeten denken. Begint Magali dan toch met een bloemenwinkel? Verlaten Francesco en Magali de Planckaertberg om apart te gaan wonen? Of zou Magali misschien zwanger zijn?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.