De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

14 afleveringen

Carlos, de verzorger van Francesco, logeert in een woonwagen bij de Planckaerts. Eddy is nerveus, er komen 60 ontbijtgasten en alles moet nog voorbereid worden, van eieren koken tot koffie maken. Francesco zorgt met zijn gitaar voor de gepaste sfeer tijdens het ontbijt. Stephanie wil graag met Christopher en zijn ouders op vakantie naar Kroatië, maar Eddy vindt haar te jong.
Stephanie en Christopher zijn op vakantie met de mobilhome samen met de familie van Christopher. Bernice is op bezoek bij de Planckaerts, ze moet herstellen van een knieoperatie. Ze heeft het erg naar haar zin en wil graag voorgoed bij de Plankcaerts blijven. Ook Jean-Marie Dedecker komt op bezoek, hij wil graag Francesco coachen.
Stephanie en Christopher vertrekken met de trein vanuit Kroatië terug richting Blankenberge. Het afscheid van de familie van Christopher valt hen zwaar. Christa wil Eddy voor zijn verjaardag verrassen met een vliegrit, ze maakt een afspraak met een vlieginstructeur. Op het terras van TOTZ vindt Eddy de tijd rijp voor een vader-dochter gesprek.
Ann Van Elsen is voor één dag op bezoek. Eddy geniet van zijn dag met Ann. Ook Jean-Marie Dedecker en Carlos komen op bezoek. Eddy heeft bij het kuisen van de jacuzzi chloordampen ingeademd. Omdat Eddy zo afziet, rijdt Jean-Marie met Eddy naar de spoedgevallen. Eddy legt zijn plan uit voor de verjaardag van Christa: een trip naar Jersey met een bezoek aan haar superidool Gilbert O'Sullivan.
Eddy, Christa en Junior zijn nog steeds op Jersey voor een romantische vakantie. Het hoogtepunt wordt Eddy's verrassing: een bezoek aan Christa's idool Gilbert O'Sullivan. Francesco probeert een oude Kever op te lappen, een verjaardagscadeau voor zijn vriendin Magali. De pinkers baren hem heel wat kopzorgen.
Eddy heeft 's nachts een everzwijn aangereden. Het beest wordt geslacht. Eddy en Junior gaan trainen op de fiets. De hond loopt hen achterna. De verjaardagsfuif voor Magali is een succes. Ze is zwaar onder de indruk van haar cadeau. Junior geeft haar de eerste praktijklessen autorijden.
Francesco moet terug onder het mes, zijn kuitspier zorgt nog altijd voor problemen. Arnold komt het wagenpark van de Planckaerts inspecteren, zijn verdict is hard. Christa denkt eraan een pottenbakkerij op te starten en bezoekt een pottenbakker. Eddy, Francesco en Junior proberen een auto naar de andere kant van het terrein te verplaatsen. Dit is niet evident omdat alles er modderig bijligt.
Eddy is gastspreker op een motivatiebijeenkomst voor managers, de ganse familie vergezelt hem. Hij schrijft ook een nummer voor een nieuwe Planckaerts-show. Junior krijgt drumles van een professioneel drummer. Stefanie heeft een test-fotoshoot bij Henk Van Cauwenberg en Brigitta Callens. Eddy en Francesco gaan naar de muziekproducer die een aantal van Francesco's nummer heeft bewerkt.
Francesco wordt getest in de universiteit van Leuven, hij krijgt een zwaar trainingsschema, met controle via een hartslagmeter. Francesco wil als extraatje voor Eddy's verjaardag een motocross organiseren in de Ardennen. Christa gaat met Stephanie en Lutgard op bezoek bij haar moeder. Stephanie vertelt haar mémé over haar fotoshoot.
Stephanie doet een stemtest bij producer Serge in aanwezigheid van de ganse familie en manager Stef. Er is nog werk aan de winkel omdat Stephanie geen toon kan houden. Francesco heeft een motocross georganiseerd in Libin als verjaardagcadeau voor Eddy: de GP Eddy Planckaert. Stephanie heeft een cd-rom gekocht om te leren zingen en ze ziet het helemaal zitten.
Francesco ondertekent zijn profcontract. Carlos moet een openhartoperatie ondergaan. De ganse familie trekt op vakantie naar Spanje.
Francesco zet de eerste stappen in zijn wielerprofcarrière. De ploeg wordt voorgesteld en hij trekt mee op stage naar Toscane. Christa en Lutgard bouwen een pottenbakkersoven. Nu Francesco in het buitenland is staat Eddy in voor de klussen.
Francesco keert terug van wielerstage. Hij bewondert de muziekstudio die Eddy voor hem heeft gebouwd tijdens zijn verblijf in het buitenland. Francesco rijdt zijn eerste profkoers. Na 80km moet hij helaas opgeven. Eddy vertrekt op whiskytrip naar Schotland met Christa, Jean-Paul en Lutgard.
De Planckaerts zijn met Jean-Paul en Lutgard in Schotland aangekomen. Ze bezoeken er onder andere de Glenfiddich distilleerderij. Vandaag wordt De Planckaerts-strip voorgesteld aan de pers. Het ganse gezin bezoekt het Chocolademuseum. Er wordt aangevangen met de verbouwingswerken in de chambre d'hôtes.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.