De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

12 afleveringen

Stephanie en Christopher hebben besloten om in het huwelijksbootje te stappen. Niets is belangrijker voor een bruid dan haar trouwjurk. Wanneer Stephanie onverwachts het trouwkleed van Christa terugvindt, wil ze dan ook onmiddellijk zien hoe zij daar mee staat. Als ze er in kan, tenminste.
Junior debuteert voor eigen volk in de Challenge Eddy Planckaert voor junioren. Dat zorgt zowel bij hem als bij coach én organisator Eddy voor de nodige nervositeit. Tot overmaat van ramp breekt Juniors fietsketting luttele seconden voor de start. Gelukkig maakt Junior na de koers kennis met bloemenmeisje Wendy, net uit West-Vlaanderen naar Lesterny verhuisd.
Op hun eerste romantische date leren Junior en Wendy elkaar uitgebreid 'kennen'. De benjamin van de familie heeft nu officieel een lief en dat zal hij geweten hebben. Aan de ontbijttafel onderwerpt Eddy de verliefde puber meteen aan een kruisverhoor.
Junior rijdt zijn eerste wielerwedstrijd voor de ogen van zijn liefje Wendy. En die mag dan van koers geen kaas gegeten hebben, rennersbenen masseren kan ze als de beste. Wendy lijkt de ideale vriendin voor Junior, maar toch zit er na een paar dagen een haar in de boter.
Het zijn bewogen dagen voor Junior. Emotioneel, want zijn liefdesleven loopt niet over rozen. Praktisch, want hij moet van Christa's washok een deftige eigen slaapkamer proberen maken. En sportief, want tijdens de koers breekt zijn ketting voor de vierde keer, nu met ernstige gevolgen.
Na zijn zware valpartij likt Junior zijn wonden. Zijn armen en benen zijn zwaar gehavend, maar toch kruipt hij met de steun van Christa snel terug op de fiets. Eddy wil de oorzaak van Juniors tuimelpartij - een gebroken ketting - verder onderzoeken en trekt naar de fabrikant van de fiets. En dat is niemand minder dan Johan Museeuw.
Eén week na zijn valpartij kan Junior zijn rechterarm nog niet strekken. Maar er wordt gekoerst voor de deur van de chambres d'hôtes en dus moet hij wel aan de start verschijnen. Zal hij kunnen uitrijden? En zal Wendy ook weer aan de aankomst staan? Hun huwelijk komt nu snel dichterbij en dus gaan Stephanie en Christopher hun trouwringen kiezen.
Het huwelijk van Stephanie nadert met rasse schreden. Haar eigen bruidsjurk heeft ze al gekozen, maar nu gaat ze op zoek naar de geschikte garderobe voor Christa en haar drie bruidsmeisjes. Samen met Junior neemt Eddy deel aan 'De Superklassieker', een combinatie van stukken Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hij krijgt het gezelschap van wielerlegendes, onder wie ook Francesco Moser.
De Planckaerts genieten samen van twee onbekommerde dagen in De Efteling. Prinsesje Iluna mag zichzelf eindeloos bewonderen in de toverspiegel van de Sneeuwwitje-suite. Christa gilt de longen uit haar lijf op de Python. Francesco en Magali gaan voor een romantisch roeitochtje. En Eddy geniet vooral van de attractie van het rondwandelend vrouwelijk schoon.
Voor ze in het huwelijksbootje stappen, worden Stephanie en Christopher nog één maal gescheiden voor een opwindende vrijgezellendag. Stephanie trekt met haar vriendinnen naar een paaldansclub en Christopher kampeert met zijn broer in Kroatië. En terwijl Christopher doodsangsten uitstaat bij een partijtje rotsklimmen, schrikt Stephanie zich een hoedje bij een uit de hand lopende stripact.
Stephanie wil het avondfeest op haar huwelijk openen met een groepsdans met alle Planckaerts, samen met de bruidsjonkers en -meisjes. En dus moeten er ingewikkelde pasjes ingestudeerd worden en moet er veel geoefend worden. Stephanie heeft nog andere bruidskatjes te geselen tegen volgende week: kleertjes voor de kinderen kiezen, de kapsels bespreken, de uitnodigingen aanpassen, ...
Vandaag is het D-day voor Stephanie en Christopher. Het koppel geeft elkaar het jawoord, eerst voor de wet en dan voor God. Hun huwelijksdag begint met een race tegen de tijd. Zoals wel vaker zijn ze op de Planckaertberg iets te laat in gang geschoten met de voorbereidingen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.