De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

7 afleveringen

Er is een nieuwe Planckaert op komst en die onthaal je met tromgeroffel, vindt Junior. Bij haar ouders in Deinze pakt Magali haar bevallingskoffer. Theoretisch duurt haar zwangerschap nog acht dagen en het zijn drukkend hete dagen. Tegelijk probeert Iluna de laatste weken van haar eerste levensjaar op eigen beentjes uit te stappen.
Drie uur en evenveel centimeter later, zit en wacht Magali nog altijd. Dokter, het zou nog iets voor Francesco zijn. Het is half negen en de ouders van Magali zijn er. Bij deze bevalling zullen zij het bange 'gangwachten' voor hun rekening nemen.
Devon is amper een week thuis en hij mag al naar een dubbel feest, want peter Junior wordt veertien en Iluna wordt 1 jaar. Als special guest heeft Stephanie ook enkele andere tienermoeders uitgenodigd. Elke constateert al vlug dat babbelen met een levensechte Junior moeilijker is dan chatten via internet.
Na een koers in Lede slaat Francesco's hart een beetje op hol. Eddy besluit dan maar om een paar dagen naar het Zwitserse Evolaine te trekken, op hoogtestage om verse krachten op te doen en rode bloedlichaampjes. Stephanie en Christopher zijn thuis gebleven, maar niet voor lang, want ze gaan voor het eerst met de 1-jarige Iluna op vakantie.
Terwijl Eddy als god in Zwitserland leeft, klimt Francesco nieuwe krachten bij elkaar na zijn koersinzinking en Junior steunt hem daarbij, of probeert dat toch. Christa kijk intussen een beetje bang uit naar de zware bergtocht die Eddy gepland heeft. Gesprongen zal er misschien niet moeten worden, maar geklommen des te meer. Eddy's tocht naar de top begint vandaag.
Het is een mooie nazomerdag en elke Planckaert doet waar hij goed in is; Eddy zaagt, Christopher boert, Francesco Mcgyvert en Christa bemoedert. Eddy en hout, het is altijd al grote liefde geweest. Sinds kort zaagt hij weer planken en maakt hij weer parket. Al is het zijn bedoeling dat Francesco en Christopher de houthandel runnen.
Vandaag wordt Francesco's en Magali's zoontje Devon gedoopt in het kerkje van Meigem. Met, de naar 'Planckaertnormen', kleine vertraging van een half uur kan diaken Johan aan de viering beginnen. Devons babyborrelgasten worden feestelijk onthaald op een hoeve in het Oost-Vlaamse Astene.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.