De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

13 afleveringen

De handrem van Eddy's wagen is stuk, gelukkig snelt Francesco te hulp. Wanneer er ook nog een probleem blijkt te zijn met de stroom, doet de kapotte wagen dienst als generator. Een ongeluk komt nooit alleen: ook de droogkast ten huize Planckaert begeeft het. Er zit niets anders op dan de was in huis op te hangen. Francesco, Junior en Stephanie houden de sfeer erin met een streepje muziek.
Pater familias Eddy heeft zijn handen meer dan vol: hij speelt herder in een kerststal, bezoekt een mogelijke klant, houdt een taartgevecht met Stephanie én voert een gesprek over condooms. Op de koop toe komt Eddy's broer Walter op bezoek, verkleed als kerstman.
De familie Planckaert is in feeststemming want de doop van Jade, de dochter van Eddy's achternicht, staat op het programma. De feestelijkheden starten echter in mineur wanneer Francesco te maken krijgt met autopech en de hele familie bijgevolg te laat komt.
De familie maakt zich op voor het nieuwjaarsontbijt bij de familie in Vlaanderen. Junior leest zijn nieuwjaarsbrief zowel in het Nederlands als in het Frans voor. Wanneer moeder Gusta ter sprake komt, raakt dat bij Eddy een gevoelige snaar.
Christopher komt op bezoek bij de familie Planckaert en wordt meteen gekeurd door Eddy. Stephanie is boos op Christopher omdat hij op vakantie voor een weddenschap een ander meisje heeft gekust. Ook de papa van Christopher is malcontent. Hij wil dat Stephanie en Christopher minder bellen en klaagt bij Christa.
De Planckaerts moeten verder na het faillissement van de zaak. Ze gaan langs bij een advocaat. Het ijzelt in de Ardennen en de wegen zijn spekglad. De BMW van de familie moet het beste van zichzelf geven om de familie veilig op hun bestemming te krijgen.
Francesco heeft te veel last van zijn knie en denkt serieus na over het al dan niet verderzetten van zijn wielercarrière. Eddy en Christa gaan op zoek naar een boerderij om hun Chambres d'hôtes in onder te kunnen brengen. Voor de aankoop van het huis hebben ze echter een akkoord van Eddy's advocaat nodig.
Eddy en Christa hebben definitief de boeken neergelegd. Zijn zus Vera en broer Walter zijn niet verrast. Het is voor hen een troost dat moeder Gusta dit niet meer heeft moeten meemaken. Ze prijzen zich gelukkig dat hun familieband sterk genoeg is om ook deze tegenslag te overwinnen. Van de rechtbank rijdt Eddy rechtstreeks naar zijn goede vriend Ivan Heylen.
Begin februari sneeuwt het opnieuw in de Ardennen. Christa moet de kou trotseren om brandhout te gaan zoeken. Ze krijgt al snel het gezelschap van Christopher. Hij zoekt hulp voor zijn mama, die in de sneeuw is vastgereden. Christopher, Christa en de in allerijl opgetrommelde Stephanie proberen samen de auto los te trekken, maar het lukt hen niet.
Eddy heeft werk gevonden in een discotheek. Omdat hij geen ervaring in de horeca heeft, moet hij onderaan de ladder als ober beginnen. Dit betekent echter niet dat hij geen bedrijfswagen krijgt. Samen met Christa en Junior schuimt hij de Mustang-garages af. De auto van Junior bolt niet en hij weet niet wat er aan de hand is.
Een paar weken geleden heeft Eddy Planckaert voor een prikje enkele oude woonwagens van zijn goede vriend Ivan Heylen gekocht. Vandaag zijn de karretjes vanuit Vlaanderen tot aan de voet van de Planckaert-berg getransporteerd. Francesco heeft de handen vol met de organisatie van zijn verjaardagsfeest.
Vorige week heeft Francesco op de piste van Rochefort het onderspit moeten delven tegen zijn vader. Vandaag trekken de twee opnieuw naar de piste. Eddy wil zijn zoon snelheid laten maken en heeft een ludiek plannetje uitgedokterd om de jonge wielrenner extra te motiveren. Eddy bewondert zijn zoon omdat hij ondanks alle kwetsuren keihard blijft werken om het te maken als wielrenner.
Eddy is nog steeds druk bezig met de verbouwing van de woonwagen. Om het interieur wat op te knappen besluit hij de wanden met houten planken te bekleden. Eddy bedenkt het plan om uit het bos naast zijn woning het nodige hout te halen. Dat blijkt geen evidente klus. Als grote bomen gebruiken niet lukt, dan zijn er nog altijd kleine bomen en daarmee wil Eddy graag indianententen bouwen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.