De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

8 afleveringen

Het lijkt een dag zoals alle anderen bij de Planckaerts. Vroege vogel Christopher vertrekt naar kantoor. De dieren op de berg ontwaken en de Planckaerts doen dat nog iets rustiger. Een dag zoals alle andere dus, behalve voor Francesco. Hij is samen met Junior al op pad om een boot te kopen want aan boten heeft Francesco speciale herinneringen.
Het bloed van de Planckaerts is een vreemde mengeling. Er zit koersen, hout en muziek in. Francesco schrijft geregeld een song. Voor zijn song voor Iluna wil hij zelf een videoclip filmen waarin Junior als drummer een goed figuur wil slaan.
Francesco is de Ardense tak van het Planckaertparket, de Vlaamse tak heet Peter en is de zoon van Eddy's jongste zus Vera. Samen openen ze vandaag hun eerste showroom in het huis van stammoeder Gusta en waar een lint is, moet een Miss zijn zoals Kim: de eerste Miss Planckaert.
Francesco is naar een dorpje in de Champagnestreek getrokken om er zijn bootje in te varen op het rustige Canal du Marne. Champagne is er niet alleen om te drinken, maar ook om te dopen.
De Planckaerts zijn op weg naar een manege in de buurt. Daar wordt Juniors paard verzorgd dat zijn been kwetste aan een boomstronk. Ook onderweg passeren ze een bewoonde wei.
Binnen wordt het steeds krapper bij de Planckaerts, maar buiten is er plaats genoeg op hun berg. Al moet iedereen dan wel op zijn terrein blijven en moeten de paarden de speelwei van Devon niet als toilet gebruiken, vindt vooral Magali. Werk aan de kruiwagen dus voor Eddy.
Het is half elf 's avonds op de eerste dag van Stephanies veertigste zwangerschapsweek. Bevallen doet Stephanie in het Gentse UZ en de hele twee uur durende rit wordt van op de achterbank gefilmd door Junior. Er is al vanalles geprobeerd om het geslacht van Stephanies tweede kindje te weten te komen en Christa kent ook nog een trucje.
Om altijd snel bij zijn pas bevallen Stephanie en drie dagen oude Mageno te kunnen zijn, is Christopher samen met Iluna en Christa bij mémé Clara in Meigem blijven logeren. Christa wordt gefopt want Eddy zit geen huis te houden op de Planckaertberg maar te schilderen in zijn atelier in Saint-Hubert aan de reeks die huisadvocaat Jean-Paul bestelde.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.