De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

9 afleveringen

Tot hun verbazing zien de paarden aan de voet van de Planckaertberg Francesco en Junior vertrekken op training. Met bijna evenveel verbazing ziet Eddy ook hoe Christopher intussen ontbijt alsof hij diegene is die profrenner wilt worden.
Toen hij twee jaar geleden introk bij de Planckaerts stopte Christopher met studeren, maar als jonge papa denkt hij nu toch aan zijn toekomst en dus volgt hij in Libramont een opleiding tot werfleider. Dat valt soms zwaar, maar veel wordt goedgemaakt door Hedwige, zonder twijfel Christophers meest aantrekkelijke medestudent.
De Planckaerts trekken met z'n allen voor een weekje naar Zuid-Spanje. Eddy heeft een gebruiksaanwijzing opgesteld voor vriend en huisoppasser Alfred. Het leek nochtans een simpel plan: om negen uur in de auto stappen en vertrekken naar Spanje, maar niets is zo simpel als het lijkt bij de Planckaerts. Zelfs een, op het eerste zicht, gewone tractor niet, ontdekt thuisblijver Alfred.
In El Rocío, een klein dorpje in Zuid-Spanje, genieten de Planckaerts van een weekje vakantie, voor het eerst alle negen tezamen. Bij het ontbijt merkt Francesco dat Christopher stiller is dan gewoonlijk en dus wil hij weten waarom.
Met veel jonge wijn en een paar nieuwe vrienden vieren de Planckaerts een laatste vakantieavond in El Rocío. Tijdens de vijfdaagse terugreis van de Planckaerts uit Spanje heeft thuisblijver Alfred Christa's buitenkeuken toch nog min of meer dichtgetimmerd gekregen en in een moeite door ook Francesco's open badkamer.
Op hun berg in De Ardennen hebben de Planckaerts al veel sneeuw gezien: zwarte en witte, maar geskied hebben ze nog nooit en daar hebben de zeven jongsten nu wel eens zin in. Vannacht brengt een bus hen van Aarlen naar het Franse Tignes, maar bij het inladen begint Junior te twijfelen. Een week zonder zijn ouders lijkt hem plots eindeloos lang.
Op het strand in het Bretoense Cancale wacht Eddy op zijn boezemvriend Ivan Heylen. Hier vestigden ze zo'n vijftien jaar geleden, tussen twee tourritten door, een record oesters eten en dat willen ze vandaag samen verbeteren.
In het Franse Tignes genieten de Planckaerts van de laatste dag van hun eerste skivakantie. Terwijl de rest van de familie lustig op-, af- en uitglijdt, houdt Eddy het bij een rustig terrasgesprek met Francesco, maar rustig wil niet zeggen dat het er niet ernstig aan toegaat.
Eddy vindt dat Christa te veel huishoudelijke taken alleen moet opknappen en dus hebben de Planckaertdames een wekelijkse beurtrol voor het koken bedacht. Vandaag maakt Stephanie haar eerste gezinsmaaltijd klaar en daarbij mag ze zelf het menu bepalen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.