De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

7 afleveringen

Iluna is intussen 8 maanden oud en Stephanie en Christopher worden al 8 maanden zielsgelukkig wakker met hun dochtertje. Magali is 12 weken zwanger, samen met Francesco heeft ze een eerste afspraak bij de gynaecoloog. Sommige andere Planckaerts beginnen iets rustiger aan hun dag. Bij de gynaecoloog stelt Francesco meteen de belangrijkste vraag.
Eddy is sinds vorige week assistent van de sportdirecteur bij Jartazi, ook de nieuwe wielerploeg van zijn oudste zoon. Vandaag zakt grote baas Patrick voor het eerst naar de Planckaert-berg af omdat hij met Eddy iets belangrijks te bespreken heeft. En dat is niet overdreven, want blijkt dat de wielerfederatie van Gabon een bondscoach zoekt en Patrick denkt dat dit iets voor Eddy kan zijn.
Eddy's jongste zus Vera komt op bezoek, voor het eerst sinds de geboorte van Iluna. De begroeting is uitbundig. Maar de sfeer slaat om wanneer Eddy over een interview begint waarin broer Walter zich nogal negatief uitlaat over Francesco als renner. Die toont intussen aan neef Peter de verbouwingswerken op de zolderverdieping, met als pronkstuk zijn toilet met panoramisch uitzicht...
Junior doet een heel bizarre ontdekking onder een verroest deksel op de Planckaertberg. Het lijkt wel een lijk... Stephanie en Christa vinden dat de politie gebeld moet worden. In Barcelona vormen Eddy en zijn twee kompanen Carlos en Arnold nog altijd de grootste attractie op de beroemde Ramblas. 's Avonds is er een tafel gereserveerd in een chique designrestaurant.
De Planckaerts hebben iets met koersen, Junior wordt veertien en voelt het ook serieus kriebelen. Hij beslist om een opleidingsdag van de vlaamse wielerschool te volgen. Eerst krijgen de jonge rennertjes theorieles en daarna een snelcursus fietsonderhoud. Magali is zo'n dikke zeven maanden zwanger. Hoog tijd vindt Stephanie om haar wat kleertjes te geven die intussen te klein zijn voor Iluna.
Eddy stapt voor Iluna en Francesco zingt voor haar. Op zijn pelgrimstocht ontmoet Eddy voortdurend nieuwe mensen en oude bekenden. In het midden van de Brusselse bossen zit boezemvriend Ivan Heylen op hem te wachten. Magali is al meer dan acht maanden zwanger, hoog tijd om het kinderhoekje in te richten. Een bed en park combinatie daar heeft Stephanie ervaring mee.
Het is zomer, het jaar is half voorbij, Magali is net mama geworden en over een paar dagen wordt Iluna een jaar, een ideaal moment voor Eddy om even achterom te kijken. Naar de mooiste en grappigste momenten van de laatste zes maanden. Het eerste wat hij dan als kersverse dubbele opa doet is een brief schrijven.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.