SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Biefstuk bleu chaud: Peter heeft zijn biefstuk graag bleu chaud. Bij deze bakwijze blijft het vlees rauw vanbinnen, maar is het toch warm. Dit lukt niet bij onze vleesliefhebber. - Gebakken mosselen: In de keuken van Marcella willen de gebakken mosselen niet lukken. Het korstje is veel te bleek en in de friteuse smelten de mosselen als het ware weg. - Pannenkoeken voor mensen met een allergie.
Preisoep: Na twee dagen is de preisoep van Mireille zuur van smaak. Ze wil dit probleem in de toekomst vermijden, maar weet niet hoe. - Sushi: Tom wil zijn vrienden van de judoclub verwennen met sushi. Zijn probeersel is niet om over naar huis te schrijven... - Chocoladen medailles: Jos is niet te spreken over zijn chocoladen medailles.
- Zuurkool: Wat moet je doen als het maanden duurt vooraleer je zuurkool zuur wordt en tot overmaat van ramp in een stinkende, beschimmelde pap verandert? - Tarte tatin met zure room: Benny wil tarte tatin met zure room volgens de regels van de kunst kunnen maken. Zijn eigen probeersel is namelijk een sisser over de hele lijn: het appelgebak drijft in het vocht en de room is niet te eten.
- Forel in de oven met groenten: Micheline is niet te spreken over haar ovenschotel van forel met groentjes. - Lookbroodjes: Christophe heeft de hulp van Piet Huysentruyt gevraagd om hem lookbroodjes te leren bakken. - Flan Brésilienne: In de keuken van Hilde zorgt de flan Brésilienne voor frustratie.
Béarnaisesaus met Kürt Rogiers: Piet heeft een SOS gekregen van Kürt Rogiers. Zijn béarnaisesaus ziet er namelijk uit als eierkoek. - Zalm met lenteui op de teppanyaki: De zalm met lenteuitjes van Alice is niet om over naar huis te schrijven: de vis brandt aan op de ijzeren plaat en de groenten blijven rauw. - Wijnpudding: De wijnpudding van Caroline is veel te slap en schift.
- Roti van foie gras: Patrick heeft ooit roti van foie gras gegeten die in de oven was bereid. Zijn probeersel is echter niet te eten. - Kreeftensaus: Benny vindt dat zijn kreeftensaus te sterk van smaak is en hij is ook niet te spreken over de structuur van de saus. - Kriekenvlaai: De kriekenvlaai van Liliane is vanbuiten keihard en vanbinnen niet doorbakken. Ook de smaak laat te wensen over.
- Asperges op zijn Vlaams: Anita wil asperges op zijn Vlaams maken, maar ze zijn veel te slap en haar saus is veel te vettig. - Lamskroon met portosaus: Noëlla worstelt met de cuisson van haar lamskroon. Bovendien schift haar portosaus. - Sabaillon: Bieke wil een sabaillon serveren, maar hij is te vloeibaar.
- Ciabattabrood met gedroogde tomaten: Anneleen eet graag ciabattabrood met gedroogde tomaten. Als ze het brood zelf bakt, is de buitenkant te droog en de binnenkant te wak. - Aardappelwafels: In de keuken van Tom blijven de aardappelwafels aan het ijzer kleven, waardoor hij niet kan proeven of ze goed van smaak zijn. - Smoothie: De smoothies van Lisa smaken te zuur en te veel naar yoghurt.
- Caesarsalade: De caesarsalade van Philippe is veel te zuur van smaak en te papperig. - Sheppard pie: De sheppard pie van Koen smaakt raar, de saus is te lopend en het geheel is niet luchtig genoeg. - Karnemelkpap: Veronique snapt niet hoe het komt dat haar karnemelkpap schift. Het verbaast Piet niet dat de pap mislukt, want de jonge mama gebruikt geen binding.
- Kreeft in papillot met dragon: De kreeft in papillot met dragon van Annie en haar man Jan staat niet bol en de dragon smaakt niet door. - Toatjespap: Verpleegster Kirsten wil de bewoners van het bejaardentehuis trakteren op toatjespap. De aardappelpap is echter te dik, schift en smaakt niet zuur. - Jan in de zak: De "Jan in de zak" van Mario wil niet rijzen en het deeg is niet uitgebakken.
- Groentechips: De groentechips van Cindy komen keer op keer slap en verbrand uit de oven. - Paling in roomsaus: In de keuken van Monique zorgt de paling in roomsaus voor frustratie. De vis is smaakloos en de saus wil niet binden. - Pain à la grecque: De pain à la grecque van Dries is niet meer dan een dun, krokant en kleverig koekje.
- Tagliatelle met scampi's en roomsaus: De dove Nancy en haar tolk Heidi ontvangen de culinaire redder in nood Piet Huysentruyt. Nancy haar roomsaus is te flauw en de scampi's smaken nogal bloemig. - Eclairs: Herman wil eclairs maken, maar de vulling is versuikerd en gekabbeld en de chocolade ziet er zwart uit. Piet krijgt tranen in de ogen van het lachen wanneer hij de misbaksels van Herman ziet.
- Moambe: De moambe van Darline is niet wat het moet zijn: de kip is uitgedroogd, de saus is te vet en wil bovendien niet binden.- Artisjokken koken: Karen is dol op artisjokken met een dipsausje. Het probleem zit bij de vezels, die niet willen loskomen waardoor het een groot gepruts aan tafel is. - Banaan en ananas op de barbecue: De geflambeerde banaan en ananas van Ruben zijn steeds verbrand.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.