SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Aflevering 1

ERWTENSOEP, SCHORSENEREN EN PLUMPUDDING met RUMSAUS

Aflevering 2

Visschotel met groenten: Penny is niet te spreken over haar ovenschotel met vis omdat de aardappelen krokant blijven en de groenten rauw. - Rösti: Piet vat post in de keuken van Ilse om haar stap voor stap de perfecte rösti's te leren bereiden. - IJs frituren: Gefrituurd ijs is pas geslaagd als het korstje krokant is en binnenin het ijs lopend.

Aflevering 3

Piet rijdt naar Astene om Caroline uit de culinaire nood te helpen met cordon bleu. Evi is niet te spreken over de spaghettisaus van haar mama. Piet vat post in de keuken van Elke om samen de perfecte speculaasmousse te bereiden.

Aflevering 4

CROISSANTS EN ASPERGESOEP

Aflevering 5

Viscannelloni: Piet Huysentruyt vat post in de keuken van Muriel om haar te leren viscannelloni zoals op restaurant te maken. - Varkenskotelet: De echtgenote van Bob is van mening dat zijn koteletten te hard gebakken zijn en veel te droog. - Notenconfituur: Suzanne maakt elk jaar confituur met de noten uit haar tuin. Na verloop van tijd komt er echter water in de confituur.

Aflevering 6

Peggy's kippensoep is vettig, troebel en de kip proef je niet. Piet Huysentruyt staat deze keukenprinses met raad en daad bij. Hobbykok John krijgt zijn babyinktvissen niet krokant. Stephanie heeft miserie met haar kaaslimoentaart, die lekker van smaak is maar niet wil stollen.

Aflevering 7

Puree: de puree van Laurence en Charlotte is slecht van smaak en er zitten klontertjes in. - Lamsragout: Cindy's stoofpotje is geen voltreffer: slecht van smaak en geen streling voor het oog. - Wafeltjes voor bij de koffie: Caroline is niet te spreken over het resultaat van haar wafeltjes: ze zijn bruin aan de buitenkant en niet gebakken aan de binnenkant.

Aflevering 8

Kalfsblanket, Pesto en Donuts.
Rundtong in Madeirasaus: Piet leert Marc stap voor stap zijn lievelingsgerecht bereiden. - Gestoofde prinsessenboontjes: Hermines prinsessenboontjes hebben geen kleur, staan in een vijvertje van vet en zijn te krokant. - Moelleux van chocolade: Ine, Niels en Christopher hebben een culinaire SOS naar Piet gestuurd om hun moelleux van chocolade te redden.
Kippengyros, Dadelcake met caramel en Aardappel met kaviaar
Zoetzure vinaigrette: An is niet te spreken over de smaak en de kleur van haar Chinese zoetzure vinaigrette. - Cake zonder ei: Piet Huysentruyt rijdt naar Werchter om Ingrid stap voor stap te leren hoe ze cake zonder eieren kan bakken. - Sabayon met mosselen: De orde van de ezel uit Kuurne kan de culinaire hulp van Piet Huysentruyt meer dan goed gebruiken om hun sabayon met mosselen te redden.
- Sandwiches: Bart slaagt er niet in om luchtige sandwiches te bakken en dat terwijl hij het recept van de broodmachine volgt. Piet is niet verrast, want Bart gebruikt niet genoeg ingrediënten én de verkeerde hoeveelheden. - Marshmallows: Lieselot is niet te spreken over haar marshmallows omdat ze plakkerig zijn en niet luchtig. Piet Huysentruyt leert haar in vier stappen marshmallows maken.
De scouts van St. Jan in Wetteren organiseren elk jaar met de welpen een barbecue. Een culinair succes is het niet: de aardappelen zijn keihard, de worsten verbrand, de hamburgers uitgedroogd en de vis blijft aan de aluminiumfolie kleven. Samen met Piet kruiden en grillen ze worsten, aardappelen in de schil, forel in papillot en hamburgers volgens de regels van de kunst.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.