SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

9 afleveringen

Peter zijn Chinese soep ziet er totaal niet uit zoals het hoort en tot overmaat van ramp is ze ook niet lekker. - Isatou heeft problemen met de vulling van haar champignonkroketten en ook over de vorm is ze niet tevreden. - Myriam doet een beroep op Piets ervaring omdat de vormpjes steeds in haar horentjes blijven kleven.
Angies vegetarische vogelnestjes vallen steeds uit mekaar omdat het tofugehakt niet mooi samenklit. - Gerda heeft grote problemen met haar linzenpaté. Die is veel te zacht en smaakt op de koop toe niet eens lekker. - Fabienne is niet tevreden met de smaak van haar orange glacé.
Dirk is verzot op de kalfsniertjes in sherrysaus van zijn moeder. Telkens hij het gerecht zelf probeert te maken, wacht er hem een teleurstelling. De niertjes zijn keihard en stinken, en de saus ziet er niet uit. - Maria wil een goede ouderwetse zure melksaus maken, maar ze krijgt deze niet op punt. - Jeanine heeft problemen met haar rumtopf: het fruit gist in de bokaal en beschimmelt.
Leopold zit samen met een viertal koppels in een kookclub en om de beurt koken ze voor elkaar. Laatst probeerde hij aardappelgalettes te maken, maar ze waren taai en niet goed gebonden. - Frederiks misérable heeft zijn naam niet gestolen. De koek rijst heel mooi, maar wanneer hij uit de oven komt, zakt hij helemaal in. Ook zijn crème au beurre is niet smeuïg genoeg.
In Robberts studentenclub moeten de schachten een jaaropdracht uitvoeren. Zijn opdracht luidde: 'Doe mee aan SOS Piet'. Naar aloude studententraditie zou Robbert graag een pita, durum of wrap maken. - Miguels pompoensoep smaakt niet naar pompoen en is te waterachtig. -De Zwitserse koeken van Gilles zien er niet uit zoals het zou moeten en ze liggen zwaar op de maag.

Aflevering 6

Lucs romige kaassoep met ham ziet er niet uit zoals het hoort, maar is wel lekker. Dat beaamt zelfs Piet. - Peter krijgt zijn paling niet gaar, ondanks zijn ingenieuze rookmachine. - In Barcelona ontdekte Annemie mojitosorbet. Ze was er meteen dol op en ging in België zelf aan de slag. Maar haar sorbet ziet groen en is te zuur.

Aflevering 7

Godelieves pladijs blijft aan haar pan plakken en valt dus uit mekaar. - Sofie wil haar vriendinnen verrassen met een aperitiefhapje opgebouwd uit laagjes spinazie, kaas en paprika. Het glaasje lijkt echter een grote spinazievijver. - In dagcentrum De Linde zijn de nonnevotten - typisch Limburgs gebakje in de vorm van een lus - van verzorgster Micha te droog en te zout.

Aflevering 8

Ans man kreeg een tijdje geleden een hartaanval. Nu mag hij bijna niets meer eten, maar An zou graag een lekkere, gezonde kalfsfricassee maken. - Vorig jaar heeft Xanthe in Londen een lekkere vegetarische champignonsaus gegeten, maar zelf smaakt haar champignonsaus naar tomaten. - Annelies haar bananenijs valt amper ijs te noemen. Piet gelooft zijn ogen niet als hij het experiment te zien krijgt.

Aflevering 9

Leni uit Zutendaal probeert al jaren mergballetjes te maken voor in de soep, net zoals haar ouders ze maakten. Na een jarenlange strijd heeft ze het opgegeven. - Vincent heeft een echte pizzaoven op houtvuur, maar slaagt er toch niet in om een lekkere pizza te bakken. - Betty heeft problemen met een nochtans eenvoudig klinkend gerechtje: eierkoeken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.