SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Aflevering 1

Erwin heeft een probleem met zijn knolselderpuree: het aardappelgerecht is niet smeuïg, slaat bruin uit en zit vol brokken. - Ilse maakt graag aardappelen met zure room en spekkaantjes. - "Zo vader, zo dochter", zegt men vaak. Die leuze geldt vandaag echter niet voor Piet en zijn dochter Marie.

Aflevering 2

Jurgen wil graag gebraiseerd witloof maken zoals op restaurant, maar hij krijgt zijn witloof nooit gaar en het bakt steeds aan. - Peter heeft een probleem met zijn wok met scampi. Het gerecht bakt elke keer aan en ziet er niet uit. - Nancy eet graag bavarois met sinaasappel, maar haar sinaasappelsap zakt altijd naar de bodem.

Aflevering 3

Piet is altijd blij als hij mails ontvangt met Vlaamse toppers. Hij trekt naar Nancy in Schelle om runderstoverij te maken. - Kathlien haar humus mislukt keer op keer. Volgens Piet heeft Kathlien krokante humus uitgevonden, maar dat kan niet de bedoeling zijn. - Annelies bakt graag wafels, maar aangezien ze allergisch is aan koeienmelk en eiwit, werkt de tiener met sojamelk.

Aflevering 4

Mireille houdt van potjesvlees, gekookte kip in gelatine, maar haar schotel is zuur, de kip is te droog en ook de kleur van het gerecht zit niet goed. - Carine heeft problemen met haar Kortrijkse beschuiten: ze wil een mooi, droog, bruin koekje, maar haar baksel is te taai. - Voor de smaak van haar crème brûlée krijgt Wendy een dikke 10 op 10 volgens Piet, maar het oog wil ook wat.

Aflevering 5

Lea maakt graag krentenbrood maar wanneer haar baksel uit de oven komt, loopt het telkens mis. Piet ziet meteen waar het misloopt en leert Lea een lekker, zacht en perfect gekneed krentenbroodje te maken. - Lynn heeft last van te veel vocht in haar bosvruchtentiramisu. Het gerecht lijkt wel een soepje. Piet geeft enkele gouden tips om het verwateren van de tiramisu tegen te gaan.

Aflevering 6

Inge wil een net zo lekkere coq au vin als haar moeder maken, maar moet toegeven dat haar pogingen telkens mislukken. - De aardappelschotel van Lana is te zout en waterachtig. De zoutkorst is zo hard dat hij wel gemaakt lijkt door een bouwvakker. - Het enige lekkere in de applecrumbletaart van Werner zijn de appels. Tot zijn verbazing leert Piet wel nieuwe technieken om crumble te maken.

Aflevering 7

Piet snelt de jonge Jana te hulp. Haar bloedworsten barsten immers elke keer open. - Stijn probeert voor zijn vegetarische vriendin een groentequiche te maken, zonder resultaat. De bodem is te wak en de vulling is nogal flauw. - Het melkbrood van Justine smaakt nergens naar. Een melkbrood moet vederlicht zijn maar het baksel van Justine heeft meer weg van een baksteen.

Aflevering 8

Steven is niet tevreden over zijn Steak Rossini. Die is smaakloos en dat is nog maar het begin van de ellende. - Marnix is net zoals Piet verzot op prei met kaassaus. Zijn resultaat heeft spijtig genoeg meer weg van prei in watersaus. - Bart heeft een poging gedaan om madeleines te maken met de natuurlijke zoetstof stevia in plaats van suiker, maar dit is moeilijker dan hij dacht.

Aflevering 9

Carl wil zijn vrienden een lekkere bouilli voorschotelen maar zijn soepvlees is smaakloos en droog. - Tinne is opvoedster van mentaal gehandicapten. Af en toe zorgt ze voor croque madames, maar 50 stuks tegelijk maken is niet gemakkelijk. - Stephanie en haar zoontjes maken graag dessertjes. Samen hebben ze chocorijstpap gemaakt, maar Piet is verbaasd wanneer hij het krokante resultaat proeft.

Aflevering 10

Wanneer Guy lotte bakt, is de vis vanbuiten aangebrand en vanbinnen nog helemaal rauw. - Veerle heeft een probleem met varkenshersentjes. Ze zijn bijna smeerbaar en Veerle slaagt er ook niet in ze goed te snijden. - Andrea maakt graag vormpjes om haar taarten en cakes mee te versieren. Ze bereidt haar icing zelf, maar de ene keer is die te lopend en de andere keer te hard.

Aflevering 11

Monique uit Schilde maakt graag varkensgebraad met mosterdsaus, maar haar vlees is steeds veel te droog en ook haar saus is niet lekker. Jolijda wil boontjes steriliseren. Ze zien er erg goed uit ,maar zijn nogal aan de platte kant. 'Bijna boter, puree in de vorm van een boontje', volgens Piet. Jan maakt een mascarponemousse en wil het dessert presenteren met mooie, gladde quenelles.

Aflevering 12

Benoit kookt regelmatig voor vrienden en serveerde onlangs rog met kappertjessaus. De saus smaakte echter verbrand en de vis viel uit mekaar. - Noëls zelfgemaakte eendenborst is geen hoogvlieger. Piet steekt het haardvuur aan en toont Noël de kneepjes van het vak. - Lieselotte en Jasmine zijn gek op rijsttaart. Ze slagen er echter niet in om het perfecte rijstgebakje uit de oven te toveren.

Aflevering 13

Een tweetal jaar geleden heeft Andy een zeer lekker vispotje gegeten in Spanje: zarzuela. De man heeft het gerecht zelf al enkele keren proberen bereiden. - Hilde haar kipnuggets vallen uit elkaar, zijn vettig, vochtig en smaakloos. Piet zorgt ervoor dat er niets slechts meer te vertellen valt over het gerechtje. - Scoutsleidster Hilde wil graag pannenkoeken met banaan bakken voor haar kapoenen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.