SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Aflevering 1

Veearts Jacques wil stierenkloten bakken. Na het bakken voelt het vlees aan als rubber. - Nicks guacamole, een dipsaus op basis van avocado, is te zuur en hij slaagt er niet in een egale mousse te verkrijgen. - Begeleidster Sylvia wil haar Grabbelpassers verwennen met zelfgemaakt snoep, maar spijtig genoeg geraakt ze niet verder dan gesmolten, blauwe suiker.

Aflevering 2

Hertenragout: Gerda zou graag hertenragout maken op een zo natuurlijk mogelijke manier. - Kaasquiche met Provencaalse tomaten: Leila werkt voor de jeugddienst in Gent en wil de monitoren trakteren op een feestje. - Gluten- en lactosevrije eierkoeken: Eva's eierkoeken lopen uit en zijn poederdroog. Het eerste probleem is dat Eva haar eieren en suiker niet lang genoeg mixt.

Aflevering 3

Luc heeft ooit in Tenerife een krokant gebakken inktvis gegeten met een saus van eigen inkt. Nick heeft curryketchup gemaakt. De kleur en de consistentie zitten goed volgens hem, maar het smaakt tegelijk naar alles en niets. Christines man is sinds kort diabetespatiënt. Hij eet graag biscuittaart, dus gaat Christine nu aan de slag met stevia in plaats van suiker.

Aflevering 4

Viviane wil gebakken hazenbil, maar die is te droog. - Vera probeert geitenkaas te maken voor haar project in Nepal. Ze zou er graag een geitenboerderij opstarten om de geitenkaas op de markt te brengen, maar ze slaagt er niet in een lekker kaasje te produceren. - Juf Marieke probeert samen met haar klasje chocopasta in twee kleuren te maken, maar het zwart en wit lopen door elkaar.

Aflevering 5

Nico uit Eeklo wil lekkere kreeftensoep leren maken die hij kan opdienen met een goede rouille op een stukje brood. Zijn eerdere pogingen zijn keer op keer de mist in gegaan. - Pascale werd erin geluisd door haar man. Hij eet heel graag merveilleux, maar zijn vrouw slaagt er niet in haar meringue krokant te krijgen en haar slagroom loopt steeds van het baksel af.

Aflevering 6

De zonen van Benedicte zijn verzot op een lekker sappig stukje rosbief. Benedicte slaagt er echter niet in een lekker stuk vlees op de tafel te zetten. - Voor presentatie krijgt Frederik alvast een 9 op 10, maar de fishsticks van Frederik zijn veel te vettig. - Nola wil Italiaanse koekjes met chocolade maken voor haar collega's, maar haar baksels zien er niet goed uit.

Aflevering 7

Piet staat voor een grote uitdaging. Hij moet stoverij en hachis parmentier maken, maar dan vegetarisch. De kok gaat op school langs bij vier meisjes die voor het thema 'de gezonde school' een vegetarische schotel moeten maken: hachis parmentier met tofu. Ook Manon en Sania kampen met een culinair probleem. Zij willen vegetarische stoverij met quorn maken voor de wekelijkse veggiedag op school.
Paul uit Lokeren wil graag een sappig krokant kalfsgebraad met een zoete toets. - Christianne heeft problemen met haar botersaus om bij pladijs te serveren. - Katrijn haar man is zot van samosa's. Haar schoonmoeder is er een kei in, maar tot op heden slaagde Katrijn er nog niet in haar man ook in de watten te leggen met de Indiase hapjes.
Penne all'arrabbiata lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn toch wat trucjes nodig om het te doen lukken. - Lerares Romanie heeft een moestuin op school waar zij en de kindjes wortelen, aardappelen en prei kweken. Nu wil ze wortelpuree maken voor de kids. - Nicolas en Tristan proberen bitterballen te maken van Vlaamse stoverij, maar als ze die frituren, ontploffen ze.
Piet kreeg de vraag om nog eens een lekker, ouderwets gerecht te maken: 'terters', ofwel opgevulde varkenspoten, een specialiteit in Oosteeklo. - De leden van de Orde van de Smoutpot uit Oosteeklo willen varkensneus maken. Maar zowel de saus als de presentatie mislukken. - Helena probeert tagliatelle met zalm en spinazie te maken maar haar spinazie is veel te flauw en de zalm veel te droog.
Vijf kookvriendinnen, Vera, Marlies, Lien, Annemie en Carine, hebben Piet laten weten dat ze wat problemen hebben met hun kerstdiner. Ze kunnen dus best wat hulp gebruiken. Piet trekt vol enthousiasme naar de kookfanaten om hen te tonen hoe ze het perfecte kerstdiner kunnen serveren.
Guido wil espuma maken nu hij een espumafles heeft gekregen. Hij koos voor tomaten, maar de structuur van het hapje is voor correctie vatbaar. - Debbie wil paté de foie gras -ofwel een terrine van ganzenlever- maken, maar ze heeft een mousse in plaats van een paté. - Caroline wil voor de feestdagen een croque en bouche maken, een hoge kegel van soesjes.
Wanneer Jean-Pierre krabcakes bakt, zijn die langs buiten wel goed, maar binnen zijn ze vochtig en wak. - Astrid eet heel graag pizza. Wanneer ze die zelf maakt is hij erg lekker van smaak, maar smakelijk ziet het gerecht er niet uit want het drijft in het vocht. - Viviane heeft een poging gedaan een abrikozentaart te maken in zanddeeg.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.