SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Aflevering 1

Tot Evelynes frustratie ziet haar kabeljauwfilet met mosterdsaus er niet uit en ook met de smaak van het gerecht kan ze haar gasten niet verrassen. - Christiane haar zelf geteelde spinazie smaakt iets te veel naar haar eigen tuin, want Christine kampt met een aardesmaak. - Patricks pogingen om een suikercreatie te maken om zijn desserts mee te decoreren, gaan keer op keer de mist in.

Aflevering 2

Koen zweert bij dagverse eieren maar komt keer op keer tot de constatatie dat hij zijn gekookte eieren niet mooi egaal kan pellen. - Jasper is dol op eendenborst met champagnesaus maar wanneer hij het gerecht zelf klaarmaakt is zijn saus te donker, te zuur en schift ze. - Magda heeft een probleempje met haar zoentjes, chocolademeringues die vanbuiten krokant en vanbinnen lekker smeuïg moeten zijn.

Aflevering 3

Piet zoekt Carine op op haar werk. Zij wil al een hele tijd lekkere chocomousse maken voor haar collega's, maar dan wel zonder eieren. Een moeilijke opdracht want eieren zorgen net voor de binding. - Ricky's kalfszwezerikkroketten vormen een lichte brei die bij het frituren uiteen beginnen spatten. Piet wil mooie vierkante kroketten waar de saus lekker uitloopt eens ze doormidden worden gesneden.

Aflevering 4

Nele nam onlangs deel aan een kookwedstrijd. Haar team won, maar toch hadden ze te kampen met een probleem: toen het gevulde filodeeg in de oven zat, vielen de groentjes er gewoon door. - Piet belt aan bij Michel. De smaak van zijn uienconfituur zit goed, maar aan de textuur is nog veel werk. - Kevin heeft Piet een mail gestuurd omdat zijn aardbeiencrumble op yoghurt lijkt.

Aflevering 5

De herfstvakantie is de ideale periode om in de keuken aan de slag te gaan met de kinderen. Daarom kookt Piet vandaag alleen maar met kinderen om jullie op ideetjes te brengen. Yasmine wil een groene lasagne maar haar ovengerecht smaakt erg raar. Yorin probeert een kruidendipsausje te maken maar het ziet er niet uit. Piet belt aan bij Jef, die krijgt zijn bananentaart niet goed uit de bakvorm.

Aflevering 6

Michèle uit Heverlee heeft een prachtige druivelaar en maakt graag confituur van de vruchten. - Gert is gepassioneerd door de Thaïse keuken en zijn lievelingsgerecht, gebakken rijst, maakt hij erg graag. - Pauline heeft red velvet cupcakes gemaakt, maar die zijn eerder bruin in plaats van mooi rood en op de koop toe zijn ze ook niet lekker.

Aflevering 7

Carine is 56 en kan nog steeds geen lekkere biefstuk grillen zoals op restaurant. - Nathalie heeft problemen met de bereiding van haar kreeft. Hij ziet er niet uit, smaakt flets en is ook nog taai. - Ingemar is er nog nooit in geslaagd een lekkere smeuïge chocolademoelleux met nootjes op tafel te toveren.

Aflevering 8

Binnenkort trouwt Sara met een Fransman, maar ze kan niet eens brandade de morue maken. - François heeft Piet een speciale mail gestuurd. Hij heeft aan de bewoners van het rusthuis beloofd dat hij lacquemants - platte wafeltjes met een kandijsiroop - zal maken, zo lekker als op de kermis.

Aflevering 9

An heeft groene aspergesoep gemaakt, maar de nasmaak is niet zoals het hoort en de textuur is veel te dik. - Aan Kris heeft Piet een zware kluif. Hij wil papas arrugadas con mojo rojo - een aardappelgerecht uit Tenerife - klaarmaken, maar slaagt daar niet in. - Het dochtertje van Els lijdt aan lactose-intolerantie. Ze verdraagt geen koemelk, maar wil toch kunnen smullen van verse slagroom.
Bernadettes flan met krab is niet voldoende gerezen en heeft de textuur van een baksteen. - Ook Carolines gnocci's met ricotta zijn allesbehalve luchtig te noemen. Al van bij de eerste stap in het kookproces moet Piet ingrijpen. - Bij Kaat gaat Piet aan de slag om de perfecte mellowcakes te maken. De hare zakken in elkaar en zien er niet uit.

Aflevering 11

Anneke uit Londerzeel probeerde zelf boerenpaté te maken, maar die is veel te vet en valt helemaal uit elkaar. - Olivier wil een pittige Thaise rode curry met vis serveren. Zijn saus is echter veel te lopend en de vis valt in brokjes uit elkaar. - Miranda's cannelloni wil maar niet lukken. De pastarolletjes lijken meer op een lasagne en dat is niet de bedoeling.

Aflevering 12

Wies uit Brasschaat heeft te veel aan kastanjes en wil er soep van maken. Het resultaat van haar kookinspanningen is echter een dikke brij die er niet smakelijk uitziet. - Margot wil gevulde duif bereiden, maar daarvoor moet het gevogelte eerst ontbeend worden. En dat is nu net waar het steevast fout loopt. - Sofie maakte platte kaastaart klaar en dat mag gerust letterlijk genomen worden.
Niet alleen uit ons Belgenlandje krijgt Piet regelmatig SOS-oproepen. Ook in Zwitserland hebben enkele landgenoten de culinaire hulp van de kok nodig. Piet trekt naar Lenzerheide, Graubünden, een uniek kader voor de SOS Piet kerstspecial. Op het menu staan Zwitserse notentaart - Reerug in rode wijnsaus - Koolsoep.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.