Naar inhoud

Kijk alles van VTM en zoveel meer. Waar, wanneer en hoe jij het wil. Veel kijkplezier!

SOS Piet

SOS Piet

Productiejaar
2013
18 seizoenen

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

Genre
Reality
Presentatie
Piet Huysentruyt
Taal
Vlaams
Kijkwijzer
Dit programma bevat productplaatsing

13 afleveringen

1. Aflevering 1

1. Aflevering 1

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
zo 18 mei 2025
Rosita is naar eigen zeggen ontzettend blij Piet te zien. Ze heeft gefrituurde gehaktballen gemaakt maar die zijn te hard gebakken, te bruin, ze zijn smaakloos en barsten open. Er is met andere woorden niet veel goeds aan. Piet heeft meteen een eerste tip klaar: voor smeuïge gehaktballen heb je zuiver varkensgehakt nodig. Maar blijkbaar maakt 'Roosje' nog enkele andere fouten die Piet maar al te graag rechtzet. - Robby is dol op lamsvlees. Hij maakt dan ook graag tajine met lam, maar zijn kruiding zit niet goed. Het gerecht is veel te zoet. - De 10-jarige Ymke wil voor de hele klas een suikerspin maken, naar aanleiding van haar spreekbeurt. Maar spijtig genoeg mislukt het. Onder het goedkeurende oog van de klas onderneemt ze een nieuwe poging, samen met Piet.
2. Aflevering 2

2. Aflevering 2

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
ma 19 mei 2025
Hil en zijn partner zijn zoetebekken. Daarom wil hij kippenborst maken met een fruitsausje, maar dat lukt niet goed. De velletjes van de appelsien en enkele stukken van de ananas blijven hard, tenzij Hil ze laat doorkoken. Maar dan is het natuurlijk al meer compote dan fruitsaus. 'Redelijk lekkere compote zelfs', zegt Piet, 'maar helemaal geen saus'. - Wendy probeert haar twee dochtertjes tortillachips te laten maken. Probeert, want het experiment mislukt. De chips zijn te vettig, te taai en bovendien nog eens smaakloos. 'Goed geprobeerd, maar slecht gearriveerd'. zegt Piet. Hij kijkt waar het fout gaat. - Piet gaat een brandje blussen bij de brandweer van Asse. Daar heeft Ronny een noodoproep gedaan. Hij heeft al vaak kaiserschmarren gemaakt, maar telkens ligt de Oostenrijkse pannenkoek urenlang op zijn maag. Piet toont hem hoe hij een luchtigere versie maakt.
3. Aflevering 3

3. Aflevering 3

Tijdsduur
24 min
Uitzenddatum
di 20 mei 2025
Miranda haar dochter eet heel graag de Chinees-Indonesische klassieker babi pangang. Het lukt Miranda echter niet zo goed om het zelf klaar te maken voor haar gezin. Het vlees is erg droog en de saus te bitter. En dat terwijl de schotel het moet hebben van zacht stoofvleesachtig varkensvlees, gekaramelliseerd met wat chili. - Ingrid zit met een groot probleem. Ze bakte een taart met gezouten karamel maar eigenlijk is alles eraan verkeerd. Een kolfje naar Piet zijn hand. De taart ziet er goed uit, maar daarmee is ook alles gezegd. Piet let goed op wat Ingrid verkeerd doet en grijpt in waar nodig.
4. Aflevering 4

4. Aflevering 4

Tijdsduur
24 min
Uitzenddatum
wo 21 mei 2025
Christine is een oma uit Dentergem die graag voor haar hele familie kookt. Maar wanneer ze zoveel kroketten moet maken, kijkt ze er tegenop om deze allemaal te moeten paneren. Haar grootmoeder kon dit zonder problemen, maar bij haar spatten de kroketten uiteen. - Dimitri uit Aalter is een bruisende kerel die altijd stijlvol uit de hoek komt. Zo wil hij graag de perfecte oesters serveren aan vrienden. Maar hij heeft problemen om de saus gebonden te krijgen en een mooi bordje te presenteren. Piet heeft enkele simpele tips om van dit gerechtje een echt feestgerechtje te maken. - Sven is een student uit Deinze. Hij houdt ervan om allerlei uit te proberen in de keuken van zijn ouders. Zo heeft hij ontdekt dat met chocolade werken niet altijd even simpel is. Piet staat hem bij om een heerlijke sorbet te maken.
5. Aflevering 5

5. Aflevering 5

Tijdsduur
24 min
Uitzenddatum
do 22 mei 2025
Stephen is een jonge charmezanger uit Zarren-Kortemark. Hij pakt graag uit met zijn kookkunsten voor familie en vrienden. Maar met zijn kreeft en zijn saus loopt het toch altijd mis. Piet weet er een heerlijk gerechtje van te maken. - Stephanie uit Harelbeke is eigenlijk een heel goede kok. Voor Pasen wil ze graag een lamsschenkel maken, maar dat lukt haar niet. Ze krijgt het vlees niet mals, er zit geen smaak in en het is ook veel te droog. Tijd dat Piet haar komt helpen. - Luc uit Lichtervelde is gepensioneerd en is dol op koken. Maar met zijn mousse loopt het volledig fout. De textuur is brokkelig en te lopend.
6. Aflevering 6

6. Aflevering 6

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
vr 23 mei 2025
Jasmine uit Kortenaken is een 15-jarig meisje dat allergisch is aan tarwe, noten en soja. Ze eet heel graag brood, maar vindt weinig lekker speltbrood in de winkels. Ze moet het dus zelf bakken. Maar het blijft heel droog en zwaar bij haar. Piet helpt haar om het perfecte brood te maken. - Lieven, de broer van Piet, is geen held in de keuken. Doordat hij veel in Zuid-Amerika zit voor zijn werk, wil hij nu toch graag de typische smaken van daar naar Kuurne halen. Maar daar heeft hij het toch moeilijk mee. - 'De bomma', de mama van Piet, heeft een probleem ontdekt in de keuken. Als ze ananas of mango wil snijden, heeft ze het er best moeilijk mee. Nochthans heeft haar zoon hier enkele simpele trukjes voor. Hij wil deze delen met heel Vlaanderen.
7. Aflevering 7

7. Aflevering 7

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
ma 26 mei 2025
Kathy uit Schilde heeft net een nieuwe stoomoven gekocht, maar ze weet niet goed hoe ze hem het best kan gebruiken. Haar asperges komen er helemaal plat uit. - Ine uit Brasschaat is 15 en experimenteert graag in de keuken. Ze vindt haar bami goreng niet echt slecht, maar zegt dat de smaken toch niet zo goed zitten. Haar wok is ook altijd aangebrand. Piet toont haar hoe ze dit kan vermijden. - Vera uit Hasselt is op pensioen en is zot van bakken. Meestal lukt alles perfect, maar met de vruchtencake loopt het altijd weer fout. Het fruit zakt naar de bodem en de cake is niet doorbakken vanbinnen. Piet weet raad.
8. Aflevering 8

8. Aflevering 8

Tijdsduur
24 min
Uitzenddatum
di 27 mei 2025
Evy uit Wuustwezel is allergisch aan lactose. Ze maakt haar ijs dus enkel met sojaprodukten. Maar ze krijgt het niet romig genoeg. Daardoor is de taart niet snijdbaar en kan ze ook haar spuitzak niet gebruiken voor de afwerking. Piet snelt te hulp. - Chantal uit Bossuit kweekt zelf haar groenten. Ze heeft altijd courgettes teveel en weet niet meer wat ermee te doen. Ze wilde graag eens een courgettesoufflé proberen, maar het lukt haar niet om hem mooi luchtig te houden. Hij valt helemaal in en is veel te waterig.
9. Aflevering 9

9. Aflevering 9

Tijdsduur
24 min
Uitzenddatum
wo 28 mei 2025
Christophe uit Berlaar-Heikant versiert graag zijn gerechtjes. Hij wil dit doen door een mooi aardappelnestje op zijn gerecht te plaatsen. Maar dit mislukt volledig. Er blijft niets van over om mee te versieren. Piet leert hem de juiste technieken. - Rosita uit Mortsel nodigt graag mensen uit bij haar thuis, maar ze is niet tevreden over haar pasta vongole. Er blijft niet genoeg saus over, dus wordt het een droog boeltje. Piet toont haar hoe je dit simpele gerechtje overheerlijk maakt. - Johan uit Oostende is gepensioneerd en besteed veel tijd aan allerlei dingen bakken voor zijn vrouw. Zij is allergisch aan gluten, dus alles moet glutenvrij zijn. Maar zijn biscuit lijkt meer op een platte pannenkoek.
10. Aflevering 10

10. Aflevering 10

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
do 29 mei 2025
Annick uit Kermt maakt heel graag en veel soep. Maar bij deze soep krijgt ze de specifieke smaak van venkel er niet in. Bovendien bevat ze nog teveel brokjes. Piet leert haar hoe ze de soep fluweelzacht kan maken. - Micha uit Scherpenheuvel heeft deze cake ooit op TV zien maken. Ze wil dit dessertje ook eens bereiden, maar bij haar gaat het volledig mis. De cake is heel droog en ze krijgt de mooie kleurschakering er niet in. Ook het glazuur is niet zoals ze wil. Piet zal haar tonen hoe het moet. - Joke zit bij de Chiromeisjes van Ilse Lendelede. Zij en haar vriendinnen moeten op kamp altijd voor ongeveer 100 personen rijst klaarmaken, maar zo'n grote porties bereiden, is niet simpel! Ofwel plakt de rijst aan en is hij te papperig, ofwel niet helemaal gaar. Piet snelt ter hulp.
11. Aflevering 11

11. Aflevering 11

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
vr 30 mei 2025
Muriel uit Zelzate koopt altijd voorverpakt kippenstoofvlees, maar deze keer wil ze het graag zelf maken. Het resultaat is echter helemaal niet wat ze wil. De kip is droog en de saus is niet gebonden. Piet steekt hiervoor graag een handje toe. - Elias uit Heusden Zolder is een jonge gepassioneerde hobbykok. Hij kookt elke avond voor zijn ouders en zelden mislukt zijn gerecht. Alleen met het maken van dim sums heeft hij toch nog problemen. De blaadjes worden heel rubberachtig en de vulling wil maar niet garen. Gelukkig zal zijn grote idool Piet hem de kneepjes van het 'dim sum'-vak leren. - Veerle probeert een lekkere chocoladetaart te maken, maar slaagt daar niet in. De taart rijst niet voldoende in de oven en smaakt ook niet naar chocolade. Daarom stuurde Veerle een mailtje naar SOS Piet.
12. Aflevering 12

12. Aflevering 12

Tijdsduur
24 min
- Waldorfsalade: Caroline uit Mortsel maakt graag vers en gezond eten. Met de zomer in zicht, legt ze zich vooral toe op heerlijke salades. Spijtig genoeg smaakt haar Waldorf salade niet echt zoals het zou moeten. Er zit een bittere smaak in en ze oogt helemaal niet fris. Daarom zal Piet haar tonen hoe het moet. - Bechamel met spelt: Sarah uit Kontich heeft allerlei voedselintoleranties en kan dus niet koken op een normale manier. Toch wil ze graag een bechamelsaus kunnen maken die ze zonder problemen kan eten. Haar probeersels smaken echter heel slecht en zien er niet uit. Piet schiet haar ter hulp. - Tarte Tropezienne: Lisa uit Zelzate heeft ooit in Frankrijk de beroemde Tarte Tropezienne geproefd en vond die heerlijk smeuïg en luchtig. Ze heeft hem al verschillende keren proberen na te maken, maar het trekt nooit op het origineel. Misschien lukt het haar wel met de hulp van Piet.
13. Aflevering 13

13. Aflevering 13

Tijdsduur
25 min
Uitzenddatum
di 03 jun 2025
Sophie uit Vorst wil graag zelf bonen in tomatensaus kunnen maken, zodat ze het niet meer uit blik hoeft te kopen. Dat is gezonder en goedkoper, maar haar eigen versie smaakt heel flets. Bovendien is de saus veel te brokkelig. - In Overijse probeert Freya al een tijdje om een heerlijke zalmtaart te maken om als lunch te serveren met een slaatje. Ze wil geen quiche, wel een lekkere taart. Haar vulling is echter veel te lopend, zodat ze de taart niet mooi kan opdienen. De smaak heeft ook meer verfijning nodig. - Kristien werkt in ziekenhuisschool Inkendaal in Vlezenbeek. Zij heeft daar enkele mindervalide leerlingen die verzot zijn op koken. Eén van de kinderen krijgt uitsluitend sondevoeding, maar dat neemt niet weg dat hij ervan droomt om later zelf chef te worden. De kinderen vinden het geweldig dat Piet hen komt helpen met hun yoghurttaart.
  • Het beste van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.