SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Rosita heeft gefrituurde gehaktballen gemaakt maar die zijn te hard gebakken, te bruin, ze zijn smaakloos en barsten open. Er is met andere woorden niet veel goeds aan. - Robby is dol op lamsvlees. Hij maakt dan ook graag tajine met lam, maar zijn kruiding zit niet goed. Het gerecht is te zoet. - De 10-jarige Ymke wil voor de hele klas een suikerspin maken, naar aanleiding van haar spreekbeurt.
Hil en zijn partner zijn zoetebekken. Daarom wil hij kippenborst maken met een fruitsausje, maar dat lukt niet goed. - Wendy probeert haar twee dochtertjes tortillachips te laten maken. Probeert, want het experiment mislukt. - Ronny heeft al vaak kaiserschmarren gemaakt, maar telkens ligt de Oostenrijkse pannenkoek urenlang op zijn maag.
Miranda haar dochter eet heel graag de Chinees-Indonesische klassieker babi pangang. Het lukt Miranda echter niet zo goed om het zelf klaar te maken voor haar gezin. - Ingrid zit met een groot probleem. Ze bakte een taart met gezouten karamel maar eigenlijk is alles eraan verkeerd.
Christine is een oma die graag voor haar hele familie kookt. Maar wanneer ze zoveel kroketten moet maken, kijkt ze er tegenop om deze allemaal te moeten paneren. - Dimitri wil graag de perfecte oesters serveren aan vrienden. Maar hij heeft problemen om de saus gebonden te krijgen. - Sven heeft ontdekt dat met chocolade werken niet altijd even simpel is. Piet staat hem bij om een sorbet te maken.
Stephen pakt graag uit met zijn kookkunsten voor familie en vrienden. Maar met zijn kreeft en zijn saus loopt het toch altijd mis. - Stephanie uit Harelbeke is eigenlijk een heel goede kok. Voor Pasen wil ze graag een lamsschenkel maken, maar het lukt haar niet. - Luc uit Lichtervelde is gepensioneerd en is dol op koken. Maar met zijn mousse loopt het volledig fout.
Jasmine is een 15-jarig meisje dat allergisch is aan tarwe, noten en soja. Ze eet heel graag brood, maar vindt weinig lekker speltbrood in de winkels. Ze moet het dus zelf bakken. - Lieven, de broer van Piet, zit vaak in Zuid-Amerika voor zijn werk en wil nu graag de typische smaken van daar naar Kuurne halen. - Piets mama vindt het best moeilijk om ananas of mango te snijden.
Kathy heeft een nieuwe stoomoven gekocht, maar ze weet niet goed hoe ze hem het best kan gebruiken. Haar asperges komen er helemaal plat uit. - Ine is 15 en experimenteert graag in de keuken. Ze vindt haar bami goreng niet slecht, maar de smaken zitten toch niet helemaal goed. - Vera is zot van bakken. Meestal lukt alles, maar met de vruchtencake loopt het altijd weer fout.
Evy is allergisch aan lactose. Ze maakt haar ijs met sojaproducten, maar krijgt het niet romig genoeg. Daardoor is de taart niet snijdbaar. - Chantal kweekt zelf haar groenten. Ze heeft altijd courgettes teveel en weet niet meer wat ermee te doen. Ze wilde graag eens een courgettesoufflé proberen, maar het lukt haar niet om hem mooi luchtig te houden.
Christophe wil zijn gerechtjes versieren met een mooi aardappelnestje. Maar dit mislukt volledig. - Rosita nodigt graag mensen uit bij haar thuis, maar ze is niet tevreden over haar pasta vongole. - Johan bakt graag voor zijn vrouw, die allergisch is aan gluten. Maar zijn glutenvrije biscuit lijkt meer op een platte pannenkoek.
Annick uit Kermt maakt heel graag en veel soep. Maar haar venkelsoep smaakt niet naar venkel. - Micha uit Scherpenheuvel heeft ooit op TV peachblossom cake zien maken. Ze wil dit ook eens bereiden, maar bij haar gaat het volledig mis. - Joke en haar vriendinnen moeten op kamp altijd voor ongeveer 100 personen rijst klaarmaken, maar zo'n grote porties bereiden, is niet simpel.
Muriel koopt altijd voorverpakt kippenstoofvlees, maar deze keer wil ze het graag zelf maken. - Elias is een jonge gepassioneerde hobbykok. Hij kookt elke avond voor zijn ouders en zelden mislukt zijn gerecht. Alleen met het maken van dim sums heeft hij toch nog problemen. - Veerle probeert een lekkere chocoladetaart te maken, maar slaagt daar niet in.
- Waldorfsalade: De Waldorf salade van Caroline smaakt niet zoals het zou moeten. - Bechamel met spelt: Sarah heeft allerlei voedselintoleranties en kan dus niet koken op een normale manier. Toch wil ze graag een bechamelsaus kunnen maken. - Tarte Tropezienne: Lisa heeft de beroemde Tarte Tropezienne al verschillende keren proberen na te maken, maar nooit trekt het op het origineel.
Sophie wil graag zelf bonen in tomatensaus kunnen maken zodat ze het niet meer uit blik hoeft te kopen. Maar haar eigen versie smaakt heel flets. - In Overijse probeert Freya een heerlijke zalmtaart te maken om als lunch te serveren met een slaatje. - Kristien werkt in ziekenhuisschool Inkendaal in Vlezenbeek. De kinderen vinden het geweldig dat Piet hen komt helpen met hun yoghurttaart.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.