SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

14 afleveringen

- Saus met dobbelsteentjes van tomaten: De saus met dobbelsteentjes van tomaten van Piet's moeder is met een mousse geëindigd. - Rijstkroketten: De rijstkroketten van Yvonne vallen uit mekaar en dat is niet de bedoeling. - Appeltaart: De appeltaart van Juf Marie-Jeanne is een fiasco geworden want de taart zakt als een pudding in mekaar en het deeg is niet voldoende gebakken.
- Fajitas: Carolina heeft geprobeerd om Fajitas te bereiden, maar het is over de hele lijn mislukt. - Rabarberconfituur: Lieve heeft een mail naar Piet gestuurd omdat haar rabarberconfituur veel te lopend is. - Aalsterse vlaai: Meester Yvan en zijn leerlingen hebben Aalsterse vlaai gebakken, maar die is mislukt. De taart is te zoet en zodanig slap dat er geen punten gesneden kunnen worden.
- Aardappelen met appelmoes: Piet rijdt naar Heusden waar de scouts in de culinaire miserie zitten. Hun aardappelen met appelmoes mislukken over de hele lijn. De aardappelen vallen uit mekaar en de appelen zijn verbrand en weigeren moes te worden. - Stokbrood: Titia is niet te spreken over haar stokbrood omdat het geen krokant korstje heeft, allesbehalve luchtig is en naar gist smaakt.
- Tagliata: De tagliata van Tom is een ramp. De vinaigrette is te vettig en te lopend, het vlees heeft geen krokant korstje en is vanbinnen zelfs koud. - Goulashsoep: In de keuken van Silvana zorgt de goulashsoep voor frustratie want het gerecht is waterachtig en flets van smaak. - Madeleintjes: De madeleintjes van Charlotte zijn te droog, smaken naar gist en zijn te bruin gebakken.
- Pindasaus: Willy heeft hulp nodig bij de bereiding van pindasaus. De ene keer eindigt hij met een geschifte boel en de andere keer lijkt de pindasaus wel choco. - Mousse van ham: Thérèse is niet te spreken over haar mousse van ham, want het gerecht smaakt raar en de structuur is korrelig. - Carré confituur: De carré confituur van Joske staan bol, zijn verbrand en de confituur loopt er uit.
- Courgettecake: De zoute courgettecake van Vicky is glazig, rijst niet en smaakt slecht. - Kip met groenten in de wok en noedels: Christophe is niet te spreken over zijn kip met groenten in de wok en noedels. De groenten zijn niet krokant, de noedels plakken tegen de pan en hij mist de Oosterse smaak. - Churros: De churros van Thomas zijn niet doorbakken, smaakloos en vormloos.
-Tajine: Wim slaagt er niet in om een lekkere tajine te maken. De saus is waterachtig, de groenten smaken flets en het vlees is veel te taai. - Tomatenflan: Chris heeft een mail naar Piet gestuurd omdat zijn tomatenflan naar eieren smaakt en niet wil binden. - Kastanje-ijs: In de keuken van Kathleen zorgt het kastanje-ijs voor frustratie, omdat het ijs niet schepbaar is en naar wijn smaakt.
- Trio van tartaar: Camille haar trio van tartaar is over de hele lijn mislukt, maar het zijn dan ook drie gerechten in één want ze heeft met tonijn, inktvis en zalm gewerkt. En elke vissoort vraagt een andere behandeling. - Chocoladebrood: De veertienjarige Jeremy vraagt aan Piet om hem chocoladebrood volgens regels van de kunst te leren bakken.
- Ravioli met een vulling van rivierkreeftjes: Peter heeft al drie keer ravioli met een vulling van rivierkreeftjes bereid, maar telkens is het gerecht mislukt. - Hartige flensjes: "Een zeemvel met brokjes", zo omschrijft Sharon de hartige flensjes die ze gebakken heeft. - Amandelcake met chocoladeglazuur: De amandelcake van Laura is als een baksteen en de chocoladeglazuur is korrelig.
- Chocoladefondue: Paula probeert chocoladefondue te maken maar de ingrediënten willen niet mengen en de chocolade smaakt verbrand. - Kokosflan met banaan: De kokosflan met banaan van Christine komt ingezakt uit de oven en blijft aan de vorm plakken. - Cupcakes: De cupcakes van Evelien zijn niet luchtig, weigeren te rijzen en schiften.
Kipfilet in roze pepersaus, geflambeerde scampi's en aardbeientaart.
- Terrine van hert: De terrine van hert van Cecile is te vet, de gelei loopt uit het vlees en de paté smaakt naar lever in plaats van naar hert. - Stoofpotje van everzwijn: Het stoofpotje van everzwijn met gepocheerde appeltjes van Lydia is zuur, het vlees is te taai en de appeltjes vallen uit mekaar. - Oubliegebak met ijs en vers fruit: Het oubliegebak van Greta wil maar niet lukken.
De leerlingen van het Koninklijk Lyceum in Gent willen voor hun ouders een nieuwjaarsreceptie organiseren. Ze weten perfect welke gerechtjes ze zullen serveren: minipizza's, auberginehapjes met scampi's, deeghapjes met feta, brochettes met kerstomaatjes en spek, minicroissants met spek, mousse van grijze garnalen, kerstomaatjes met pesto en courgettehapjes met tonijn.
Kip Archiduc: Anja maakt geregeld kip Archiduc voor haar gezinnetje. De kinderen eten wel van de kip, maar de champignonsaus laten ze liggen. - Espuma: Christian heeft problemen met zijn espuma van gedroogde ham met roquefort. De mousse weigert uit de espumafles te komen. - Kriekenclafoutis: De kriekenclafoutis van Marleen is keihard en kleeft aan de ovenschotel.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.