SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

12 afleveringen

Ribbetjes: Piet snelt Kimberley ter hulp omdat haar gemarineerde ribbetjes in de pan verbranden en slecht smaken. - Spinaziesoep: De spinaziesoep van Roos is te dik, smaakt niet naar spinazie en is niet goed van kleur. - Lukken: De lukken of de wafeltjes typisch voor West-Vlaanderen lukken niet in de keuken van Erna. De koekjes zijn niet krokant en smaken naar bloem.
Varkenswangetjes: In de keuken van Fred zorgen de varkenswangetjes voor frustratie. Zijn saus is te dik en te bitter en de wortelen niet gaar. - Broccolitaart: Gisella is niet te spreken over haar broccolitaart. De quiche is veel te vochtig en valt in stukken uit elkaar. - Gemarmerde cake: Lieven heeft een mail gestuurd omdat zijn gemarmerde cake niet mooi van vorm is en niet luchtig te krijgen.
Hamburgers bakken: De spelers van de White Caps, de ijshockeyploeg uit Turnhout, maken graag hamburgers. Het vlees is echter rauw vanbinnen en de korst is verbrand. - Tomate-farci: Het gehakt van Julies tomate-farci valt als korrels uiteen en de tomaten barsten. - Zuppa Inglese: Christa's biscuit die gedrenkt is in likeur en geserveerd wordt met pudding is veel te slap en valt uit elkaar.
Blinde vinken: De blinde vinken van Christophe zijn rauw aan de binnenkant en verbrand aan de buitenkant. - Ovenschotel met kabeljauw en spinazie: Bij de ovenschotel met kabeljauw en spinazie van Ingrid is de vis uitgedroogd en smaakt de spinazie flets. - Chocoladekoeken: De chocoladekoeken van Nico vallen uit elkaar.
Gebraden kip: Piet Huysentruyt maakt zijn opwachting in een studentenkot in Leuven om Roeland kip te leren braden. - Quenelle van vis: Marcel zijn quenellen van snoekbaars vallen immers uit elkaar wanneer hij ze pocheert. - Rijstgriesmeeltaart: Hilde is niet te spreken over haar rijstgriesmeeltaart. De pudding zakt ineen en het is onmogelijk om een spie uit de taart te snijden.
Mosselen in saffraansaus: Philip heeft in Frankrijk mosselen in saffraansaus gegeten en het recept gevraagd. Hij moet bij het noteren een fout hebben gemaakt want de saffraansaus smaakt ronduit slecht. - Eend met sinaasappelsap: De eend met sinaasappelsap van Ingrid wil niet gaat worden en de saus schift. - Bananenbrood: Het bananenbrood van Carine wil niet rijzen.
Steak tartaar: Etienne zijn steak tartaar lijkt meer op een pudding van gehakte biefstuk. - Kip met basilicumroomsaus: Danny eet graag kip met basilicumroomsaus, maar dat laatste wil niet lukken. De saus gelijkt op soep en smaakt bovendien niet lekker. - Kletskoppen: De kletskoppen van Luc zien eruit als kattentongen. De koekjes zijn bovendien niet krokant en niet luchtig.
Boomstammetjes: Geert houdt van boomstammetjes, maar wanneer hij ze zelf klaarmaakt zijn ze rauw vanbinnen en verbrand vanbuiten. - Witloofcroissant: Herwig sukkelt met zijn witloofcroissants. Ze zijn niet krokant en de saus is erg slap. - Suikerwafels: In het rusthuis van Oedelem blijven de wafels aan het ijzer plakken.
Brood bakken: De grootouders van Ignace bouwden een windmolen met daarnaast een broodoven. Die zullen nu afgebroken worden. De mémé van Ignace wil graag voor de laatste keer in de oven brood bakken en kan hierbij best wat raad gebruiken want haar baksel rijst niet. - Rijstpap: Tom verzorgt de maaltijden in een school, maar zijn rijstpap verbrandt tijdens de bereiding en is keihard na afkoeling.
Vitello tonato: Melissa slaagt er niet in vitello tonato te bereiden. Haar saus schift en het vlees is uitgedroogd. - Tartaarsaus: Fleur eet graag vis met tartaar, maar ze slaagt er niet in dit sausje te bereiden. Haar eigen probeersel schift, smaakt slecht en ziet er uit als béarnaise. - Peperkoek: Charlotte haar peperkoek wil niet opkomen, is verbrand langs de buitenkant en is droog vanbinnen.
Côte à l'os: Hoe weet je wanneer je côte à l'os voldoende gebakken is? Hoe verkrijg je een krokant korstje en het vlees zelf à point? - Gegratineerde sint-jakobsschelpen: De sint-jakobsschelpen van Hannes en zijn schoonbroer zijn niet gaar, het krokant korstje komt niet en de saus is flets. - Appelflappen: De appelflappen van Marion zijn niet doorbakken en het deeg sluit niet mooi.
Lamskroon: De lamskroon van Nico is uitgedroogd, de kruiden verbrand en het bijhorend sausje veel te slap. - Gevulde pijlinktvis: Erwin is niet te spreken over zijn gevulde pijlinktvissen: de vulling is korrelig, de saus schift en het gerecht ziet er niet smakelijk uit. - Truffels: De truffels van stagiare-kleuterjuf Nikki zijn verbrand en de cacao trekt in de chocolade.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.