SOS Piet
De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.
Afleveringen
13 afleveringen
- Warm roken van vis en gevogelte: Piet rijdt naar Hasselt om Guido uit de culinaire nood te helpen. Zijn warm gerookte zalm en kippenfilets zien er niet uit en hebben bovendien een bittere smaak. - Chocoladebavarois: De vriendin van Anthony is dol op desserts en hij wil haar verwennen met chocoladebavarois. Zijn probeersel is lekker van smaak, maar wil niet stollen en ziet er uit als pudding.
- Chili Con Carne: Piet rijdt naar Ieper om Marleen en Gonda in te wijden in de geheimen van chili con carne. - Bladerdeegrolletjes met hesp en kaas: De bladerdeegrolletjes van Christine zijn oké qua smaak, maar het deeg wil niet bakken en er zit niet genoeg saus in de rolletjes. - Suikertaart: Piet vat post in de keuken van Claudine om haar suikertaart zoals bij de patissier te leren bakken.
- Viscannelloni: De viscannelloni van Muriel is te gaar, de vis is te droog en de tomaten smaken te sterk door. - Varkenskotelet: De koteletten van Bob zijn te hard gebakken en veel te droog. - Notenconfituur: Suzanne maakt elk jaar confituur met de noten uit haar tuin. Na verloop van tijd komt er echter water in de confituur en laat de kleur het afweten.
Mosselsaus: De zelfgemaakte mosselsaus van Viviane is te zuur van smaak, niet geel genoeg en niet romig genoeg. - Losse rijst koken: Wanneer Elke losse rijst kookt, plakken de korrels aan elkaar en smaakt de rijst naar kookwater. - Italiaanse appeltaart: Bij de Italiaanse appeltaart van Pascale zakken de appelen stuk voor stuk naar de bodem.
Tomatenconfituur: Chantal heeft de hulp van Piet ingeroepen om tomatenconfituur te maken. Haar probeersel is immers veel te bruin en niet dik genoeg. - Vissaus: Mireille durft haar vissaus niet op tafel zetten, omdat die geschift uit de oven komt. - Mokka parfait: Tom is dol op mokka parfait, maar zijn whisky- en mokkamengsel zakt naar de bodem en vormt geen geheel.
Hollandaisesaus: Piet haast zich naar de keuken van Sonja omdat haar hollandaisesaus schift en zuur van smaak is. - Varkenshaasje met champignonsaus: Annemiek is dol op varkenshaasje met champignonsaus, maar haar vlees is te gaar, de saus is te waterig en het bakvet komt bovendrijven. - Sachertorte: Jan heeft problemen met zijn Sachertorte: het gebak is niet vlak en de glazuur is korrelig.
Falafel: Koen probeert falafel te maken, maar zijn balletjes van kikkererwtenpuree bruisen telkens weg in de frituurpan. - Hoedje van bladerdeeg: Lieve is dol op soep met een bladerdeegdeksel, maar het hoedje zakt telkens in. - Pistache-ijs: Hobbykok Duf wil zijn zoon Stijn culinair verwennen met zelfbereid pistache-ijs, maar hij weet niet wat hij met de pistachenoten moet aanvangen.
- Simply the best van VTM live of uitgesteld
- Movie nights & serie marathons ook voor de kids
- One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
- En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
- Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.