SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Piet Huysentruyt helpt bij de bereiding van aïoli, krokante kippenvleugels en -boutjes en pudding zonder vel.
- Warm roken van vis en gevogelte: Piet rijdt naar Hasselt om Guido uit de culinaire nood te helpen. Zijn warm gerookte zalm en kippenfilets zien er niet uit en hebben bovendien een bittere smaak. - Chocoladebavarois: De vriendin van Anthony is dol op desserts en hij wil haar verwennen met chocoladebavarois. Zijn probeersel is lekker van smaak, maar wil niet stollen en ziet er uit als pudding.
Er loop een en ander mis met mosterdsoep, augurken opleggen en scones. Gelukkig weet Piet Huysentruyt raad met de moeilijkste keukenproblemen.
- Chili Con Carne: Piet rijdt naar Ieper om Marleen en Gonda in te wijden in de geheimen van chili con carne. - Bladerdeegrolletjes met hesp en kaas: De bladerdeegrolletjes van Christine zijn oké qua smaak, maar het deeg wil niet bakken en er zit niet genoeg saus in de rolletjes. - Suikertaart: Piet vat post in de keuken van Claudine om haar suikertaart zoals bij de patissier te leren bakken.
- Viscannelloni: De viscannelloni van Muriel is te gaar, de vis is te droog en de tomaten smaken te sterk door. - Varkenskotelet: De koteletten van Bob zijn te hard gebakken en veel te droog. - Notenconfituur: Suzanne maakt elk jaar confituur met de noten uit haar tuin. Na verloop van tijd komt er echter water in de confituur en laat de kleur het afweten.
In deze thematische aflevering helpt Piet Huysentruyt bij de bereiding van Normandische tongrolletjes, Normandische kip en Normandische pannenkoek.
Mosselsaus: De zelfgemaakte mosselsaus van Viviane is te zuur van smaak, niet geel genoeg en niet romig genoeg. - Losse rijst koken: Wanneer Elke losse rijst kookt, plakken de korrels aan elkaar en smaakt de rijst naar kookwater. - Italiaanse appeltaart: Bij de Italiaanse appeltaart van Pascale zakken de appelen stuk voor stuk naar de bodem.
Piet Huysentruyt snelt enkele hobbykoks te hulp die problemen hebben bij de bereiding van everzwijngebraad, gebakken tonijn en spekkoek.
Pommes dauphines: Arianes pommes dauphines springen open, zijn vettig en smaken zelfs niet lekker. - Parelhoen: Anne-Marie slaagt er niet in om sappige parelhoen mét een krokant korstje te bakken. - Limoentaart: Het deeg van Els haar limoentaart is te hard en de vulling is te vochtig.
Tomatenconfituur: Chantal heeft de hulp van Piet ingeroepen om tomatenconfituur te maken. Haar probeersel is immers veel te bruin en niet dik genoeg. - Vissaus: Mireille durft haar vissaus niet op tafel zetten, omdat die geschift uit de oven komt. - Mokka parfait: Tom is dol op mokka parfait, maar zijn whisky- en mokkamengsel zakt naar de bodem en vormt geen geheel.
Hollandaisesaus: Piet haast zich naar de keuken van Sonja omdat haar hollandaisesaus schift en zuur van smaak is. - Varkenshaasje met champignonsaus: Annemiek is dol op varkenshaasje met champignonsaus, maar haar vlees is te gaar, de saus is te waterig en het bakvet komt bovendrijven. - Sachertorte: Jan heeft problemen met zijn Sachertorte: het gebak is niet vlak en de glazuur is korrelig.
Falafel: Koen probeert falafel te maken, maar zijn balletjes van kikkererwtenpuree bruisen telkens weg in de frituurpan. - Hoedje van bladerdeeg: Lieve is dol op soep met een bladerdeegdeksel, maar het hoedje zakt telkens in. - Pistache-ijs: Hobbykok Duf wil zijn zoon Stijn culinair verwennen met zelfbereid pistache-ijs, maar hij weet niet wat hij met de pistachenoten moet aanvangen.
Fazant en ricotta-kiwitaart.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.