SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

7 afleveringen

Jarissa wil haar vriend verwennen met zijn lievelingskost. Hoewel ze met veel liefde heeft gekookt, zijn haar kalfslapjes met pizzaiolasaus niet eetbaar. - Jonge mama Stephanie wil slasoep volgens de regels van de kunst leren maken. - Piet Huysentruyt haast zich naar de keuken van hobbykok Philippe omdat die sukkelt met zijn worteltaart.
Danny heeft een probleem met de gaartijden van vis. Ook over zijn sausje met garnalen en zijn diepvriesspinazie is hij niet helemaal tevreden. - Elke keer Valerie spruitjes maakt, eindigt ze met minikolen die niet gaar zijn, bitter smaken en bovendien hun groene kleur verliezen. - Sandra wil ravioli met chocolade volgens de regels van de kunst leren maken.
Aloïs heeft problemen met zijn paprikasoep. Ze schift, wil niet binden, smaakt slecht en ziet er erg vettig uit. - Serge heeft aspergepuree gemaakt, maar die zit vol draden en smaakt flets. - Ines heeft brownies met witte chocolade gemaakt, maar ze zijn heel vettig, te zoet en ze lijken ongebakken. Piets haren komen recht, want hij proeft zelfs geen witte chocolade.
Erwin wil witloofkroketten maken, maar eindigt steevast met slappe kroketten die aan het mes blijven kleven en zelfs niet gepaneerd kunnen worden. - Piet Huysentruyt haast zich naar de keuken van Saskia om haar een gerechtje uit grootmoeders tijd te leren maken: spiegelei met krokant spek. - Helmut wil zijn vriendin trakteren op speculaastaart, maar op eigen houtje lukt het hem niet.
Caroline is niet tevreden over haar quiche van zeewolf. Er zit te veel vocht in, de koek is niet krokant, ze krijgt hem niet mooi uit de taartvorm en ze kan hem niet mooi snijden. - Johanna wil empanada's maken, maar haar deeg is smakeloos en droog. - Nancy's karamel brandt ofwel aan ofwel is hij te korrelig.
Sharon gaat helemaal de mist in bij de bereiding van haar kipfilet met roze-pepersaus. Haar saus heeft de foute kleur en smaakt zuur. - Linda houdt van geflambeerde scampi's, maar ze zelf bereiden schrikt haar af. Chef-kok Piet stelt haar gerust. - Sophie wil voor de verjaardag van haar zoon aardbeientaart maken, maar haar deeg is niet stevig genoeg en absorbeert de pudding.
Speenvarken op de grill gebakken: Dertig jaar geleden at Hugo speenvarken in Sardinië. Hij droomt ervan om deze smaakervaring te evenaren, maar tevergeefs. - Aardappelen in de oven: Hugo heeft nog een tweede probleem om zijn barbecue tot een goed eind te brengen. Zijn aardappelen zijn droog en hebben geen smaak. - Gegrilde groentjes voor de barbecue: Hugo's groentjes bakken aan op de grill.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.