SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

13 afleveringen

Aflevering 1

Sarina maakt een eindwerk over vergeten groenten en wil de jury van een pastinaaksoufflé laten genieten, maar haar soufflé komt niet omhoog en is te flauw. - Sonja eet graag tonijn met een krokant korstje, maar aan haar gezicht is duidelijk te merken dat ze er niet gelukkig mee is. - De kleine Tulla heeft kriekentaart gemaakt, maar hij is zuur, smaakt naar bloem en blinkt niet mooi.

Aflevering 2

De pommes duchesse van Ken lijken in het niets op de bekende torentjesvorm van de aardappelbereiding. - Sofies beef Wellington, een gerecht van runderbiefstuk, ziet er niet smakelijk uit. - Debbie haar vanillemuffins zijn hol vanbinnen waardoor ze inzakken. Ze zijn op de koop toe veel te vettig. Een muffin is sowieso een zalig zondaartje, maar het moet toch binnen de perken blijven?

Aflevering 3

Over het algemeen is iedereen tevreden over Kris' kookkunsten maar er is één recept dat hem maar niet lukt: konijn met ajuin en bruin bier. - Kristof heeft een probleem met zijn rijstschotel. De rijst is te plakkerig en het vlees krijgt hij niet lekker mals. - Marc is dol op appelsienenmousse, maar de mousse lijkt meer op yoghurt omdat de substantie lopend is in plaats van luchtig en smeuïg.

Aflevering 4

Piet is blij met Thierry's mailtje. Hij probeert cassoulet te maken, een regionale specialiteit uit de Midi-Pyrénées met onder andere witte bonen, tomatenpuree, kruiden en worstjes. En laat cassoulet nu juist Piets favoriete gerecht zijn. - Tanja is dol op boterkoeken, maar niet op diegene die ze zelf maakt.

Aflevering 5

Juf Jolien wil met haar leerlingen heldere kippensoep met balletjes maken. De soep ziet er echter wansmakelijk uit en het gehakt is volledig geschift. - Sylvie gaat regelmatig op reis naar de Ardèche en probeert in België nog wat na te genieten van de Franse gastronomie. Ze wil de traditionele 'Cailles' klaarmaken. - Brigitte haar honingcake is zuur van smaak, stijgt niet op en ziet er niet uit.

Aflevering 6

Paula heeft zich een Amerikaanse barbecue aangeschaft om vlees of vis te roken, maar ze weet nooit wanneer haar zalm of kip precies gaar is. - Marijke wil een spaghettisaus maken die aangepast is aan haar allergieën. Het probleem is dat ze allergisch is aan alles wat uit blik komt. - Annemie wil de traditionele pastei de nata uit Lissabon maken, maar haar deeg is klef en de vulling valt in elkaar.

Aflevering 7

Caroline voelt de lente kriebelen en wil een kleurrijke omelet met asperges en gerookte zalm klaarmaken. - De appelfrietjes van Chantal laten niets aan de verbeelding over: ze zijn papperig, vettig en smaakloos. - Het maken van de perfecte macaron is geen sinecure. Tot deze vaststelling kwam ook Nicky toen ze haar verbrokkelde en slecht smakende macarons uit de oven haalde.

Aflevering 8

Pasen is het feest bij uitstek voor alle zoetebekken. Piet gaat langs bij enkele fijnproevers die er maar niet in slagen om het perfecte gebakje op tafel te toveren. - Sam probeert een citroen-meringuetaart te maken, maar dat loopt niet meteen van een leien dakje. - Evelyne stuurde Piet een mailtje omdat haar Zweedse kaneelrolletjes voortdurend mislukken.

Aflevering 9

Olivier is een rasechte barbecuefanaat en wil zichzelf, vrienden en familieleden verwennen met lekkere gegrilde ribbetjes met honing. - Nicole werd in Zuid-Frankrijk betoverd door de heerlijke smaak van gemarineerde paprika's. - Bernadette en haar man hanteren een gezondere levensstijl, daarom wil Bernadette suikervrij roomijs maken.

Aflevering 10

Naar aanleiding van Moederdag helpt Piet enkele kinderen bij de bereiding van hun culinair cadeau. Astrid wil Chinese kipkroketten maken, maar ze vallen uit elkaar en kunnen niet gefrituurd worden. - Kimberly wil zelfgemaakte pralines maken voor moederdag. - Femkes chocoladepudding is te vloeibaar, brandt aan en lijkt eerder op een wansmakelijke brokkenpap.

Aflevering 11

Marjan brengt uren in de keuken door om voor haar kinderen verse penne klaar te maken. - Valerie wil voor de kindjes van haar crèche een smakelijke en gezonde puree van rode bieten bereiden. - Dina wil smullen van zelfgemaakte fruityoghurt, maar de vruchten scheiden water af en komen bovendrijven.

Aflevering 12

Tom experimenteert al geruime tijd met het maken van pizza's, maar bij een calzone loopt het steevast fout. - Sixtines millefeuille van courgettes ziet er op het eerste gezicht erg smakelijk uit, maar is dat allerminst. - Een verse crème anglaisesaus kan een dessert of gebakje naar een hoger niveau tillen. De vanillesaus van Kris kan echter niet veel zoetebekken bekoren.

Aflevering 13

Valerie lijdt aan een gluten- en tarweallergie, maar wil toch kunnen genieten van een lekker sneetje brood. - Stephanie wil een vriend uitnodigen om van haar tagliatelle met currysaus en sint-jakobsvruchten te komen proeven. - Lesleys chocoladerol met aardbeien is een echte mislukking. Het deeg is niet luchtig en valt uit elkaar.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.