SOS Piet

SOS Piet

De bakwijze van een biefstuk die maar niet wil lukken of een pudding die steeds mislukt... Piet Huysentruyt komt 'to the rescue' en leert iedereen de knepen van het vak.

16 afleveringen

Kip met rijst in curry: hobbykok Kris slaagt er niet in kip met rijst in curry te bereiden. - Vis in zoutkorst: Martine gebruikt korrelzout in plaats van grof zout, ze verwijdert de ingewanden van de vis niet en ze gebruikt geen kruiden, waardoor haar vis in zoutkorst een flop is. - Schuimtaart: Het bladerdeeg van de schuimtaart van Diane is slap en er loopt suikersiroop uit de taart.
Vis in papillot: Bob is niet te spreken over zijn vis in papillot: de saus is te lopend en de groenten geraken niet gaar. - Witte wijnsaus: Sheila heeft een mailtje naar Piet gestuurd omdat haar witte wijnsaus heel dik is en slecht van smaak. - Liers vlaaike: Peggy heeft het recept van Lierse vlaaikes van het internet gehaald, maar het resultaat laat te wensen over.
Boerenomelet: Agnes kiest op restaurant vaak voor een boerenomelet, omdat het in haar eigen keuken niet wil lukken. - Pekelen: Eva wil vlees leren pekelen volgens de regels van de kunst want haar probeersel heeft een grauwe kleur en smaakt niet lekker. - Gistpannenkoeken: De gistpannenkoeken van Magda willen niet rijzen en de smaak is niet om over naar huis te schrijven.
Groentenaspic: Margy is gefrustreerd omdat haar groenteaspic in mekaar valt als ze schijfjes probeert te snijden. - Zuurkoolstoemp: Kris is niet te spreken over haar zuurkoolstoemp. De aardappelen koken twee uur maar blijven rauw en de worst barst open. - Fruittaart: Peggy heeft problemen met haar fruittaart: het deeg krimpt in de oven en de banketbakkersroom bindt niet.
Mechelse koekoek: De saus van Jos' Mechelse koekoek staat onder het vet en het vlees van de kip blijft taai en smaakt niet pittig genoeg. - Stroganoffsaus: In de keuken van Monique is de Stroganoff een bron van frustratie. De saus heeft gewoonweg geen smaak en is veel te rood van kleur. - Crème russe: De crème russe van Patrice ziet er heel mooi uit en is lekker van smaak, maar veel te lopend.
Bouillabaisse en rouille: An en haar echtgenoot Jan zijn gek op de Franse keuken, maar hun bouillabaisse lijkt wel tomatensoep met stukjes vis in en de rouille ziet er uit als wortelpuree. - Fruit in brickdeeg: In de keuken van Erwin zorgt het exotisch fruit in bladerdeeg voor frustratie. Na het frituren loopt het vet uit het beursje en het deeg is allesbehalve krokant.
Komkommersoep: Martine is niet tevreden over haar komkommersoep. Wat ze ook probeert, de soep smaakt flauw en ziet er waterachtig uit. - Couscous: In de keuken van Josephine zorgt de couscous voor frustratie, omdat de korrels aan mekaar kleven en een koek vormen. - Glutenvrije cake: De glutenvrije cake van Nadine valt uiteen en blijft aan de vorm kleven.
Chips: Juf Griet probeert zelf chips te maken maar de aardappelschijfjes plakken aan mekaar als ze uit het frituurvet komen. - Piro's of worstenbroodjes met pistoletdeeg: Geert heeft de hulp van Piet Huysentruyt ingeroepen omdat zijn piro's mislukken: het deeg blijft niet rond het gehakt hangen en de smaak is slecht. - Kiwisorbet: De kiwisorbet van Dirk is niet meer dan een grote klomp ijs.
Eendenfilet: De 22-jarige Bonita is vijf jaar geleden van Congo naar West-Vlaanderen verhuisd. Ze trekt heel goed haar plan in de keuken, maar met eendenfilet wil het niet lukken. Het vlees is te rood en de saus te bleek. Piet Huysentruyt leert Bonita hoe ze de culinaire misser in een gastronomisch pareltje kan omzetten. - Pompoenfrieten: De pompoenfrieten van Vicky zijn te vettig en te slap.
Isabelle wil haar kinderen verwennen met zelfgemaakte pickles. Ze heeft alle ingrediënten gekocht, maar heeft er geen idee van hoe ze er aan moet beginnen. Piet Huysentruyt legt Isabelle met veel enthousiasme uit hoe pickles volgens de regels van de kunst wordt gemaakt.
Piet Huysentruyt haast zich naar de keuken van Marleen om haar tartiflette volgens de regels van de kunst te leren maken. Haar eigen probeersel is lekker van smaak, maar lopend in plaats van smeuïg. En ook de aardappelen zijn niet helemaal gaar, hoewel het gerecht een uur in de oven heeft gestaan.
Carry kan zich goed uit de slag trekken in de keuken, maar snijtechnieken is ze niet meester. Ze wil fijne schijfjes kunnen snijden zonder haar handen te verwonden. Ze wil ook weten welk mes ze voor wat moet gebruiken en hoe ze haar messen moet slijpen. Piet Huysentruyt leert Carry de scherpe kneepjes van het vak.
SOS Piet kreeg een mail van Xavier De Pauw, die verantwoordelijk is voor de Vlaamse Club in Londen. Zij organiseren heel wat culturele en sociale activiteiten. Maar blijkbaar zijn de leden van de club ook fervente kookliefhebbers. Of misschien ook weer niet? Want Xavier laat weten dat er toch wel wat fout dreigt te lopen bij de leden van de club als zij aan hun kerstmenu willen beginnen.
Gilberte is een alleenstaande dame die op oudejaarsavond tien gasten heeft uitgenodigd die ze culinair in de watten wil leggen. Als gastvrouw wil ze zelf ook aan de feestdis kunnen zitten en daarom rekent ze op de inspiratie van Piet Huysentruyt om een haalbaar menu samen te stellen.
Claudia wil haas volgens de regels van de kunst leren maken. Haar eigen probeersel is een mislukking over de hele lijn: het vlees blijft taai en de saus is zowel smaakloos als waterachtig. Piet Huysentruyt wil weten waar het fout gaat en hij zet Claudia aan het werk.
Piet Huysentruyt rijdt naar Maarkedal om Sonja te leren hoe scampi's in roze roomsaus volgens de regels van de kunst bereid worden. Ze heeft het gerecht zelf al enkele keren gemaakt, maar telkens kleven de scampi's aan de pan en is de saus te dik en te plakkerig.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.