Familie

Familie

Vlaamse dagelijkse serie over het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun entourage.

255 afleveringen

Bart vermoedt dat Xavier Latour het brein is achter de industriële spionage, de moord op Van Loo en de ontvoering van Trudy en Louise. Ondertussen groeit bij Christel het besef dat Xavier Latour van plan is om Trudy en haar dochtertje uit te schakelen en haar geweten speelt haar te parten. Ook Bert gaat met een schuldgevoel kampen en hij achtervolgt Peter, die door Xavier Latour uitgedaagd wordt om verschillende opdrachten uit te voeren...
Het eerste concert van The Project was een schot in de roos. Toch is Pierrot ongerust omdat hij Sasha niet te pakken krijgt. Ondanks het verbod van Peter heeft Veronique de politie op de hoogte gebracht van de ontvoering van Trudy en Louise. Paul liegt tegen Mieke dat hij hun verhouding heeft opgebiecht aan Leen. Veronique zal nu toch voor haar moeder werken, maar ze maakt wel duidelijke afspraken.
Mieke trekt haar stoute schoenen aan en ze heeft het grote gesprek met Wim. Xavier Latour houdt woord en hij bezorgt Peter een dvd met de beelden van het wilde feestje van Trudy en Sebastien. Rob wil met de dvd naar de politie stappen, maar Peter houdt hem tegen. Tijdens het eerste concert van The Project wordt Sasha opgewacht door de vrienden van Nico.
Pierrot heeft de handen vol met de praktische organisatie van het concert van The Project. Leadzangeres Malika gaat ondertussen met Evy op zoek naar een jurk. Peter heeft vannacht niet geslapen door de discussie met zijn zus over de verkoop van haar Electronics-aandelen en hij dreigt er volledig onderdoor te gaan. Christel en Sebastien trakteren Trudy op een wilde fuif in de bungalow. Paul moet naar een congres in Keulen en hij wil dat Mieke met hem meegaat. Xavier Latour neemt contact op met Peter...
Het stoort Nico's vrienden dat hij alleen nog tijd heeft voor The Project en ze nemen het woord verraad in de mond. Leen maakt in het ziekenhuis kennis met de zus van Paul en het is meteen duidelijk dat het nooit tussen hen zal klikken. Maarten gaat in de fabriek van Van den Bossche Electronics werken. De ploegbaas is niet over hem te spreken en hij doet zijn beklag bij Rob. Bij haar terugkeer uit Parijs krijgt Veronique een interessant aanbod van Bert.
Leen vraagt aan Mario om haar bruidsjurk te ontwerpen en aan Maarten om het feestmenu voor zijn rekening te nemen. Marie-Rose organiseert een aandeelhoudersvergadering met als doel Veronique aan het verstand te brengen dat het geen optie is om de collectie opnieuw te laten maken. Jan bezoekt zijn oudste zoon Bart in de gevangenis. Pierrot organiseert een repetitie in het studentenhuis. Dat is niet naar de zin van Evy, want zij moet een zwaar examen blokken.
De modeshow van Linea Veronica is afgelast omdat de collectie is gestolen. Ontwerpster Jennifer is over haar toeren, vooral omdat ze haar grote doorbraak op een haar na mist. Veronique maakt zich sterk dat dit niet het einde van haar modehuis is en ze is vastbesloten om Mathias aansprakelijk te stellen. De advocaat van Bart is met een interessante tape en een autopsierapport uit Argentinië teruggekeerd. Sasha vraagt aan Malika om terug bij hem in te trekken.
Linda is opgelucht omdat Jan bijgedraaid is en nu toch gaat werken in de fabriek van Van den Bossche Electronics. Pierrot krijgt een vervelend telefoontje van de directeur van het cultureel centrum. Rob maakt zich grote zorgen over Peter, die er helemaal onderdoor lijkt te gaan. Leen is elk vrij moment bezig met de organisatie van haar huwelijk, hoewel zij en Paul nog geen datum hebben geprikt. Mieke weet hoe dat komt en ze kampt met een huizenhoog schuldgevoel.
Annelies De Vos vraagt aan Peter om het speurwerk aan de politie over te laten. Jan is er niet over te spreken dat hij gedegradeerd is naar de fabriek. Hij gaat bij Peter en Veronique klagen, maar zij hebben allebei grotere zorgen aan hun hoofd. Pierrot laat Bert de demo van Malika en Nico beluisteren, in de hoop dat hij nieuwe muziekinstrumenten zal sponsoren. Mathias krijgt een alarmerende telefoon van de trucker, die de collectie van Veronique naar België moet transporteren.
Jan wil dat Maarten zijn studies terug oppikt of werk gaat zoeken, maar de jongeman wil eerst nadenken wat hij met zijn leven wil doen. Peter stelt zich vragen bij de functieverschuivingen die Bert doorgevoerd heeft bij Van den Bossche Electronics. De politie heeft eindelijk een spoor gevonden van Trudy. Veronique en Jennifer regelen de laatste details voor de modeshow. Wim heeft het gevoel dat Mieke helemaal geen kindje wil adopteren. Linda heeft met haar oudste stiefdochter een ernstig gesprek over Paul.
De baas van het textielatelier in Bulgarije, Dragan Botev, smeedt een plannetje om zich te wreken op Marie-Rose. Maarten is het gisteren afgetrapt op zijn stageplaats en vandaag wil hij niet naar school. Linda probeert hem tevergeefs op andere gedachten te brengen. Rob is er niet over te spreken dat Bert zonder overleg Lisa heeft aangesteld als commercieel directeur. Leen heeft groot nieuws voor de collega's in het ziekenhuis. Paul kust Mieke. Daarna hoort Mieke dat Paul en Leen gaan trouwen.
Peter vermoedt dat Trudy met hun dochtertje Louise naar Duitsland is gevlucht. Leen heeft een weekendje Parijs geregeld voor haar en Paul. Haar halfzus Mieke is stikjaloers, maar probeert haar gevoelens te maskeren. Malika neemt haar intrek in het studentenhuis van Pierrot en Evy. Maarten kan niet meer samenwerken met de chef-kok van De Lork en hij trapt het af.
Malika komt terug repeteren, maar ze wordt in het oog gehouden door Sasha. Hij geeft toe aan zijn jaloersheid en maakt amok in het repetitiekot. Griet Tersago trekt zich terug als advocaat van Bart. Maarten heeft opnieuw een aanvaring met de chef-kok van De Lork.
Peter geeft aan June toe dat hij momenteel niet in staat is om een bedrijf te leiden. De onzekerheid over het lot van zijn dochtertje vreet inderdaad aan hem en hij verliest zelfs het bewustzijn van de stress. Pierrot vreest dat het optreden een verloren zaak is omdat Malika zich laat domineren door Sasha. Bert neemt zijn secretaresse Lisa mee naar huis, waardoor het voor Yasmine meteen duidelijk is dat haar rol helemaal uitgespeeld is.
Bert heeft er een groot probleem mee dat June de boekhouding van Van den Bossche Electronics structureel wil inkijken, maar zij laat zich niet afschepen. Sasha verplicht Malika om een punt te zetten achter de repetities. Veronique volgt het transport van haar prêt-à-porter collectie vanuit Bulgarije op de voet. Bart is dolgelukkig met het bezoek van zijn vader, Maarten en Mieke. Enkele uren later krijgt hij slecht nieuws van zijn advocate. Blijkt dat er nieuwe bewijslast uit Argentinië is gekomen.
Bart ontvangt in de cel zijn verjaardagskaart, maar hij mag de attentie niet houden. Gelukkig krijgt hij ook het bezoek van Brenda en de kinderen. Mieke heeft zich overslapen en ze reageert haar frustratie thuis af op Wim en in het ziekenhuis op Leen. Bert kan het opvallend goed vinden met zijn nieuwe secretaresse Lisa. Marie-Rose blijft het er moeilijk mee hebben dat Mathias het transport naar Bulgarije voor zijn rekening neemt.
Peter ontdekt dat ook Christel verdwenen is, maar de politie gelooft niet in een complot. Jan gaat bij Van den Bossche Electronics rond met een verjaardagskaart voor Bart. Bert stelt ondertussen zijn nieuwe secretaresse voor. Shirley wordt de laan uitgestuurd. Veronique is kwaad omdat Marie-Rose niet wil vertellen wie de koper van de MVM-aandelen is. Sasha is boos wanneer hij ontdekt dat Malika niet is gaan werken en hij vermoedt dat ze iemand anders heeft.
De kranten staan vol over de arrestatie van Bart. Jan houdt bij de familie een pleidooi om Bart te steunen, maar ondertussen probeert Peter Bart te overtuigen om schuld te bekennen. Malika gaat met Pierrot repeteren bij Nico, maar Sasha vertrouwt het zaakje niet. Bert ontmoet op een feestje een intrigerende vrouw. Peter stort zijn hart uit bij Mario.
Brenda durft nog altijd niet te geloven dat het weekendje Disneyland Parijs zal kunnen doorgaan, zeker niet met de berg werk die Bart heeft. Die wordt nog groter wanneer Peter beslist dat de nieuwe batterijen volgende week tijdens een persconferentie worden voorgesteld. Yasmine slooft zich uit om Bert te behagen. Pierrot laat zich niet langer afschepen door de secretaresse van de burgemeester.
Brenda durft nog altijd niet te geloven dat het weekendje Disneyland Parijs zal kunnen doorgaan, zeker niet met de berg werk die Bart heeft. Die wordt nog groter wanneer Peter beslist dat de nieuwe batterijen volgende week tijdens een persconferentie worden voorgesteld. Yasmine slooft zich uit om Bert te behagen. Pierrot laat zich niet langer afschepen door de secretaresse van de burgemeester. 14.24 Martini
Marie-Rose reist opnieuw naar Bulgarije om te bewijzen dat er wel degelijk kinderen in het textielatelier werken. Pierrot laat Nico de demo horen met de zangpartij van Malika. June heeft goed zakelijk nieuws voor Peter. De Vos en Bosman zoeken Bart op verdenking van de moord op Geert Van Loo. De burgemeester geeft Nico en Sasha een werkstraf voor de vernielingen op het basketbalpleintje.
De verdwijning van Trudy en Louise laat Peter geen seconde los, maar toch nodigt hij June bij hem thuis uit. Bart vertelt aan Bert dat hij Van Loo gezocht en gevonden heeft in Buenos Aires, maar niet heeft kunnen spreken. Ondertussen krijgt Peter hetzelfde verhaal te horen van Jan en die ziet meteen het verband met de bedrijfsspionage. Rita regelt voor haar zoon een producer en een opnamestudio. Wim volgt de raad van zijn vader op en hij trakteert Mieke op een romantisch etentje.
Jan rijdt naar de luchthaven van Zaventem om er zijn oudste zoon op te halen. Mieke is over haar toeren wanneer ze een onbekende vrouw bij Paul in de auto ziet zitten. Pierrot vertelt aan Nico dat hij een zangeres heeft gevonden. Peter loopt de muren op omdat hij nog steeds niets gehoord heeft van Trudy en Louise. Bert wil er zeker van zijn dat er niets akeligs met Trudy gebeurt en hij neemt contact op met Xavier Latour.
Bart doet een akelige ontdekking in de hotelkamer van Van Loo in Buenos Aires. Ondertussen in Vlaanderen maakt Peter urenlange ritten op z'n motor in de hoop Trudy en Louise te zullen vinden. Pierrot gaat iets drinken met Malika om haar te overtuigen verder te gaan in de muziek. Linda en de rest van de familie hebben er nog altijd het raden naar waar Bart nu eigenlijk mee bezig is. Jan krijgt een alarmerende telefoon. Pierrot kust Malika.
Brenda wil weten waarom Bart tweeduizend euro nodig had en ze onderwerpt haar schoonvader aan een kruisverhoor. Jan houdt echter de lippen stijf op mekaar. Peter dringt bij De Vos en Bosman aan om een officieel onderzoek te starten naar zijn dochtertje. Bert wrijft Peter onder de neus dat hij in zijn eentje Van den Bossche Electronics recht houdt. In Argentinië krijgt Bart een belangrijk telefoontje van de tangodanseres.
Xavier Latour geeft Christel de opdracht om Trudy te overtuigen met haar dochtertje naar het buitenland te vluchten. Marie-Rose is de vele familieruzies en de uitvallen van Veronique in het bijzonder meer dan beu. Jan praat tegen Bert zijn mond voorbij over de buitenlandse missie van zijn oudste zoon. Peter stapt naar de politie wanneer hij aan de schoolpoort ontdekt dat Trudy hun dochtertje tegen de afspraken in heeft afgehaald.
De sociaal assistente bezoekt Trudy om te achterhalen of ze al dan niet een zelfmoordpoging achter de rug heeft. Ondertussen start de advocaat van Peter een spoedprocedure met Louise als inzet. De bendes van Sasha en Nico wijden het basketbalplein in met een match. Maarten maakt zijn werk van het verjaardagsdiner voor Marie-Rose. Tijdens het feestje daalt de temperatuur onder nul wanneer de kinderarbeid in Bulgarije ter sprake komt.
Mathias wil Marie-Rose in de bloemetjes zetten voor haar verjaardag en hij rekent op de medewerking van Peter, Mario en Veronique. Brenda ontdekt dat de rekening van Hanneke is geplunderd en ze maakt een afspraak met de bankdirecteur. Na dat gesprek besluit ze bij de politie klacht neer te leggen tegen haar man en schoonvader. Trudy voelt zich voldoende opgeknapt om het ziekenhuis te verlaten. Er komt veel volk opdagen voor de feestelijke opening van het basketbalplein.
Trudy krijgt in het ziekenhuis het bezoek van Griet Tersago. De advocate windt er geen doekjes om dat ze nog maar weinig kans maken op het hoederecht. Pierrot zoekt een manier om het basketbalplein feestelijk te openen. Bart ontmoet in Argentinië een jonge vrouw die mogelijk Van Loo heeft gezien, maar ze wil alleen praten in ruil voor harde cash. Jan krijgt de opdracht het geld te verzamelen. Peter verklapt aan zijn zus dat Mario op ziekenbezoek is geweest bij Trudy.
Louise vindt Trudy bewusteloos op de grond en ze belt in paniek naar haar papa. Hij laat zijn ex meteen naar het ziekenhuis overbrengen, waar ze het bezoek krijgt van Mario en van Marie-Rose. Zij is van mening dat haar ex-schoondochter dit keer te ver is gegaan en maakt duidelijk dat ze niet meer op haar steun moet rekenen. Rob wil weten waar Bart uithangt en hij onderwerpt Brenda aan een kruisverhoor.
Linda confronteert haar echtgenoot met de leugen die hij over Bart en Brenda heeft verteld, maar Jan onthult niet dat zijn zoon al twee dagen in het buitenland verblijft. Linda laat de zaak echter niet rusten en ze alarmeert de rest van de familie. Xavier Latour wil dat Trudy kapot gaat aan de drugs en hij geeft Christel de opdracht om haar te trakteren op een wild feestje. Dat loopt zwaar uit de hand.
Het charmeoffensief van Peter heeft geen indruk gemaakt op June, de general manager van Jet. Linda beseft dat er een en ander niet klopt in het verhaal waarmee Jan de afwezigheid van Bart verklaart. Nico heeft een demo gemaakt voor Pierrot en die krijgt Malika als eerste te horen. Marie-Rose is kwaad op Mathias omdat hij voor Veronique het transport vanuit Bulgarije regelt en ze wil afstand nemen. Maarten krijgt het aan de stok met de chef-kok van De Lork.
Bert geeft Peter tips om zijn zakendiner met June, de general manager van Jet, tot een goed einde te brengen. Jan ondervindt de grootste moeite om de afwezigheid van Bart geheim te houden. Veronique is nu toch bereid om een deel van haar aandelen aan Jet te verkopen, maar wel op haar voorwaarden. Xavier Latour gelooft niet dat Peter het zal wagen het druggebruik van Trudy te gebruiken in zijn strijd om het hoederecht. Veronique zorgt er voor dat Marie-Rose en Mathias een zware discussie krijgen.
Bart heeft tussen zijn spullen een reisgids van Argentinië gevonden en hij vermoedt dat Van Loo naar Zuid-Amerika is gevlucht. Het basketbalplein is opnieuw aangelegd, maar de spanningen tussen Sasha en Nico zijn hiermee niet van de baan. Advocaat Balencourt maakt zich sterk dat Peter met de general manager van Jet beter zal kunnen onderhandelen tijdens een etentje. Linda dringt bij Mieke aan om met Paul over haar gevoelens te praten.
Linda maakt zich sterk dat Paul ook gevoelens heeft voor Mieke. Veronique beschuldigt er Suzy van Louise overdreven veel aandacht te geven en ze raadt de huishoudster aan om een andere job te zoeken. Trudy licht Christel in over de scène die Peter gisteren heeft gemaakt. Het telefoontje van Brenda geeft Bart hoop op een verzoening. Bert blijft Peter onder druk zetten om Bart te laten opdraaien voor de schadeclaim van Jet.
Peter is bereid om 15 procent van de bedrijfsaandelen op te offeren als Jet de schadeclaim laat vallen. Op termijn is dat aandelenpakket veel meer waard dan de geëiste vijf miljoen euro. Veronique en Bert gaan als aandeelhouders niet akkoord. Mieke vindt het niet fijn dat Wim een avondje uit heeft geregeld met Paul en Leen en zeker niet naar KV Mechelen. Marie-Rose heeft er het raden naar of Veronique de samenwerking met Bulgarije wil verder zetten. Advocaat Balencourt heeft slecht nieuws voor Peter.
Wim klaagt omdat Mieke zo vaak nachtdienst heeft en hij overweegt om er Paul over aan te spreken. De werknemers van Van den Bossche Electronics hebben het werk neergelegd en ze verbieden de directieleden de toegang tot het gebouw. De stakers wijzen een beschuldigende vinger naar Bart en Bert wil zelfs een proces tegen hem beginnen. Veronique en Jennifer bezoeken de fabriek in Bulgarije, maar ze vinden geen spoor van kinderarbeid.
De firma die Van den Bossche Electronics beschuldigt van spionage eist een schadeclaim van vijf miljoen euro. De vakbondsafgevaardigden van Van den Bossche Electronics komen dit te weten en willen duidelijkheid. Jan windt er geen doekjes om dat hij niet achter Peter staat. Pierrot probeert Nico te overtuigen om samen muziek te maken. Marie-Rose wil haar dochter achterna reizen naar Bulgarije.
Peter wil zijn entourage niet wil betrekken in zijn strijd om het hoederecht en hij slaat zo de raad van advocaat Balencourt in de wind. Trudy daarentegen volgt het advies van Christel. Bert zoekt steun bij Veronique en Rob om Peter te verplichten een stap opzij te zetten bij Van den Bossche Electronics. Pierrot ziet voor Malika een grote toekomst als zangeres en hij moedigt haar aan om in de muziek verder te gaan. Bart is er nog niet in geslaagd om Van Loo op het spoor te komen.
Mieke heeft haar gevoelens voor Paul niet onder controle. Zelfs in haar dromen speelt de dokter de hoofdrol. Maarten en Jan blijven in de onschuld van Bart geloven en ze dokteren een plan uit om Van Loo op te sporen. Peter heeft ruimte nodig om zichzelf terug te vinden en hij gaat op huizenjacht. Bert krijgt de sociaal assistente over de vloer, die meer wil weten over het gedrag van Peter. Tijdens dat gesprek beseft Bert dat Xavier Latour ook de ondergang van Trudy wil.
Jan is er niet over te spreken dat Bart door Brenda aan de deur is gezet. Bert overtuigt Peter om de leiding van het elektronicabedrijf tijdelijk aan hem over te laten, zodat Peter zich op zijn privéproblemen kan concentreren. En die zijn er volop, want de sociaal assistente heeft een onderzoek ingesteld naar zijn agressieve uithaal. Pierrot krijgt eindelijk nieuws van de burgemeester, die van de buurtbewoners een petitie heeft gekregen.
Veronique is kwaad op Mario omdat hij haar niet gesteund heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering, maar ze besluit wel om in Bulgarije de situatie te gaan bekijken. Brenda heeft geen vertrouwen meer in Bart en ze overweegt een scheiding. Tijdens het etentje bij Leen en Paul beseft Mieke dat de dokter alles heeft wat ze bij haar echtgenoot mist. Veronique heeft met Mathias een zwaar gesprek over haar moeder.
Marie-Rose wil een einde maken aan de samenwerking met het Bulgaars textielatelier, maar Veronique gelooft het verhaal van de kinderarbeid niet. Dit maakt dat de stemmen van Mario en Bert tijdens de aandeelhoudersvergadering van MVM doorslaggevend zijn. De sociaal assistente polst bij Peter of hij genoeg tijd heeft om Louise op te voeden en ze wil meer weten over zijn vechtpartij met Mario. Het valt Paul op dat Mieke de laatste tijd gespannen is en hij vraagt haar of ze problemen heeft in haar huwelijk.
Bart laat zich gaan sinds hij ontslagen is en dat pikt Brenda niet. Mieke wordt onwel wanneer ze Paul moet assisteren tijdens de patiëntenronde. Eens thuis voelt ze zich kiplekker en plant ze een romantische avond met Wim. Jan is van mening dat hij de job van commercieel directeur perfect aankan, maar Peter vraagt aan Bert om de functie voorlopig op zich te nemen. Marie-Rose polst bij Mario of ze tijdens de aandeelhoudersvergadering op zijn stem kan rekenen.
Bart voelt zich niet gesteund door Brenda en de afstand tussen hen groeit met de minuut. Bij Van den Bossche Electronics moet er ondertussen een nieuwe commercieel directeur worden aangetrokken. Bert is van mening dat de job Yasmine op het lijf is geschreven, maar Peter gelooft meer in zijn zus. Pierrot heeft door de televisiereportage eindelijk een afspraak met de burgemeester te pakken. Zowel Veronique als Marie-Rose polsen bij Bert hoe hij gaat stemmen tijdens de aandeelhoudersvergadering van MVM.
Jan is woedend omdat Bart is ontslagen en hij gaat de confrontatie aan met Peter en Veronique. Bart gaat ondertussen in de stad op zoek naar Van Loo en hij vraagt aan Yasmine of ze hem in de rechtbank wil verdedigen. Voor de ene of andere duistere reden blijkt Bert hier geen probleem mee te hebben. Pierrot nodigt de familie en zijn vrienden uit om in het café van Dimi de televisiereportage over het basketbalpleintje te bekijken.
Pierrot is opgewonden en blij dat de regionale televisie een reportage maakt over het basketbalpleintje. In tegenstelling tot Sasha wil Nico niet gefilmd worden. Bart mag onder bijzondere voorwaarden de gevangenis verlaten, maar zijn zorgen zijn hiermee niet van de baan. Bert dringt op zijn ontslag aan bij Van den Bossche Electronics en de bomma zet Peter onder druk om de familie boven het bedrijf te stellen.
Veronique beschuldigt er haar moeder van haar bedrijf en haar huwelijk kapot te willen maken. Paul geeft Mieke een lift naar huis en dat brengt haar in verwarring. Mario houdt bij Peter een pleidooi om zijn problemen met Trudy opzij te schuiven in het belang van hun dochtertje. Tijdens dit gesprek onthult Mario ook dat hij af en toe met Trudy afspreekt en dat doet hem in het ziekenhuis belanden.
Bart glundert omdat hij de krant gehaald heeft met zijn speech tijdens de presentatie van de revolutionaire batterij. Ook Peter is in de wolken met de lovende kritieken, maar hij vindt het wel bizar dat ingenieur Geert niet is komen opdagen voor de persconferentie. Waarom mist hij de belangrijkste dag in zijn carrière? Veronique stelt Mario voor om bij te praten tijdens een etentje bij kaarslicht. Jennifer vertrekt naar Bulgarije om te onderzoeken of er in de fabriek sprake is van kinderarbeid.
Brenda durft nog altijd niet te geloven dat het weekendje Disneyland Parijs zal kunnen doorgaan, zeker niet met de berg werk die Bart heeft. Die wordt nog groter wanneer Peter beslist dat de nieuwe batterijen volgende week tijdens een persconferentie worden voorgesteld. Yasmine slooft zich uit om Bert te behagen. Pierrot laat zich niet langer afschepen door de secretaresse van de burgemeester.
Christel begint zich schuldig te voelen over de situatie met Trudy. Tijdens zijn verjaardagsfeestje praat Bert met Pierrot over spiritualiteit. Jan wil niet dat Maarten zijn broer net nu in de steek laat. Trudy heeft er spijt van dat ze drugs heeft genomen, maar Peter heeft hier geen boodschap aan. Hij heeft dan ook besloten om het hoederecht aan te vragen.
Ingenieur Geert kopieert de bezwarende documenten op de laptop van Bart. Peter wil weten wat er met Trudy aan de hand is en hij gaat naar toe. Hij is razend wanneer hij haar knock-out in de zetel aantreft. Bert nodigt de Van den Bossches uit op zijn verjaardagsdrink. Het valt Linda op dat Mieke zich geen houding kan geven telkens Paul in de buurt is en ze polst bij haar stiefdochter naar haar gevoelens voor de dokter.
Bart is druk in de weer met de voorbereidingen van de persconferentie. Brenda vertrekt ondertussen met de kinderen naar Disneyland Parijs. Jan neemt de versiering van de presentatie voor zijn rekening én de keuze van de hostessen. Veronique gelooft nog steeds niet dat er in de fabriek in Bulgarije aan kinderarbeid wordt gedaan. Louise is blij dat haar papa haar vandaag komt halen. Marie-Rose laat zich door Mathias overhalen om tijd voor zichzelf te nemen.
Bart voelt zich schuldig omdat hij niet met zijn gezinnetje meekan naar Disneyland Parijs, maar hij beseft dat de persconferentie voorrang heeft. Over de catering hoeft hij zich geen zorgen te maken, want Maarten heeft een dik betaalde opdracht laten vallen om zijn broer te helpen. En Bert zadelt hem met een regisseur op om zijn speech in te oefenen. Trudy beseft dat ze Louise gisteren te hard heeft aangepakt en ze wil met de drugs stoppen.
Bart verzuipt in het werk omdat de batterij nu al moet worden voorgesteld tijdens een persconferentie en daar wordt zijn gezinnetje de dupe van. Jan beschouwt de presentatie een mooie kans voor Maarten om zijn culinair talent te bewijzen. Pierrot onderneemt actie en hij stapt zelf naar de burgemeester. En dit keer is hij niet van plan om zich te laten afschepen. Peter praat met Rob over zijn twijfels om het hoederecht over Louise aan te vragen. Met Trudy gaat het van kwaad naar erger.
Brenda durft nog altijd niet te geloven dat het weekendje Disneyland Parijs zal kunnen doorgaan, zeker niet met de berg werk die Bart heeft. Die wordt nog groter wanneer Peter beslist dat de nieuwe batterijen volgende week tijdens een persconferentie worden voorgesteld. Yasmine slooft zich uit om Bert te behagen. Pierrot laat zich niet langer afschepen door de secretaresse van de burgemeester.
Marie-Rose keert moe en overstuur terug uit Bulgarije. Xavier Latour zet Bert onder druk om de batterij binnen de week op de markt te brengen. Bart heeft voor de verjaardag van Hanneke een uitstap naar Disneyland Parijs geboekt. Brenda vreest dat het werk er weer een stokje voor zal steken. Peter is van mening dat hij Trudy genoeg kansen heeft gegeven en hij wil het hoederecht over Louise aanvragen.
Peter is woest wanneer hij ontdekt dat Trudy hun dochtertje alleen heeft gelaten in het aparthotel. Kobe heeft besloten om naar Dominica terug te keren. Het doet Gaston plezier dat Wim eindelijk tijd maakt voor Mieke. In Bulgarije weigert Marie-Rose te gaan eten bij de directeur van het textielatelier. In haar ogen is hij een corrupte kerel. Brenda bereidt een gezellig avondje met haar gezinnetje voor, maar haar plan valt in duigen door één telefoontje.
Kobe wordt in het ziekenhuis getest op allergieën. In Bulgarije keren Marie-Rose en Kobe onaangekondigd terug naar het textielatelier met als doel te achterhalen wat er echt gaande is. Marie-Rose is overstuur door wat ze te zien krijgt (kinderarbeid). Trudy laat zich door Sebastien overhalen om samen drugs in te slaan. Bij Van den Bossche Electronics loopt Bart zichzelf voorbij.
Kobe is in het ziekenhuis opgenomen voor onderzoeken. Pierrot is er niet gerust in. Xavier Latour maakt Christel het verwijt dat ze soft is geworden door haar zwangerschap en dat terwijl ze er voor gezorgd heeft dat Trudy opnieuw drugs neemt. Veronique heeft er plezier in dat Mario jaloers is op het talent van zijn collega-ontwerper Jennifer. Marie-Rose blijft volhouden dat er verdachte dingen gebeuren in het textielatelier en ze besluit langer in Bulgarije te blijven.
Bart kampt met een schuldgevoel omdat hij zijn kinderen niet de aandacht kan geven die ze nodig hebben. Xavier Latour is er niet over te spreken dat het beter gaat met Trudy en hij eist dat Christel actie onderneemt. De spanningen tussen Bert en Yasmine zijn nog lang niet van de baan. Kobe is nog altijd ziek, maar toch kost het Pierrot heel wat moeite om hem te overtuigen een dokter te raadplegen. Mario stelt zich vragen over de stressbestendigheid van zijn collega-ontwerper Jennifer Verjans.
Wim en Kobe beginnen met de renovatie van Robs woonkamer. In Bulgarije komen Marie-Rose en Mathias er tijdens hun fabrieksbezoek achter dat er verschillende machines stuk zijn. Brenda en Bart plannen opnieuw een gezinsavondje. Mario is er nog altijd van overtuigd dat Jens Vermeer zijn collega wordt. Hij is dan ook verrast wanneer Veronique hem voorstelt aan Jennifer Verjans. Rob wordt op zakenreis naar Italië gestuurd.
Mario meent te weten wie zijn collega-ontwerper is en hij wil hierover een hartig woordje wisselen met Veronique. Voor het eerst sinds een tijdje hangt er bij Mieke en Wim romantiek in de lucht. Trudy is bang dat Peter hun dochtertje niet terug zal brengen. Hanneke is teleurgesteld en boos wanneer het uitje naar de zee in het water valt. Marie-Rose en Mathias vertrekken naar Bulgarije om uit te zoeken wat nu precies de problemen in de fabriek zijn. Tijdens het onderzoek van verpleegster Morgane valt Leen het kantoor van Paul binnen...
Het valt Gaston op dat Mieke zich steeds vaker aan haar man ergert. Veronique doet geheimzinnig over de ontwerper die ze geëngageerd heeft. Mario kan hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en hij probeert de computer van Veronique te kraken. Bart zit er mee dat hij en Brenda zelfs in het weekend opgeslorpt worden door hun werk, waardoor hun kinderen niet de aandacht krijgen die ze verdienen.
Na een pittige discussie met Veronique en Mario zit er voor Marie-Rose niets anders op dan zelf de problemen in Bulgarije te gaan oplossen. Gelukkig wil Mathias haar vergezellen. Wim zit er mee dat hij Mieke de laatste tijd niet mag aanraken. Rob wil de herinneringen aan Els wissen en hij geeft Wim carte blanche om zijn woonkamer te renoveren. Peter twijfelt of hij er goed aan doet om het hoederecht over Louise te eisen en hij vraagt raad aan Christel.
Rita heeft het café wat vroeger gesloten om bij haar ex-man Rob op bezoek te gaan en bij te babbelen over Pierrot en Els. Peter deelt met zijn moeder zijn twijfels over een eventuele rechtszaak om het hoederecht over Louise. Shirley is woest omdat haar verlofaanvraag geweigerd is en ze maakt Rob harde verwijten. In Bulgarije ligt de productie van de prêt-à-porter stil. Mathias raadt aan om de problemen ter plaatse te gaan bekijken. Marie-Rose is van mening dat Veronique naar Bulgarije moet reizen.
Het feestje van Trudy, Sebastien en Christel wordt verstoord door het bezoek van de sociaal assistente. Trudy zet een grote mond op, maar toch is ze bang dat ze haar dochter zal verliezen. Kobe confronteert Evy en Pierrot met de schriftvervalsing en hij eist dat ze zich met hun eigen zaken bemoeien. Wim moet er nog aan wennen dat Mieke geregeld nachtdienst heeft. Bart krijgt op kantoor het bezoek van cafébaas Dimi.
Pierrot en Evy maken zich zorgen over de lelijke hoest van Kobe en ze ondernemen harde actie om er zeker van te zijn dat hij naar de dokter gaat. Bert is van mening dat Peter met alles behalve zijn bedrijf bezig is en hij probeert Bart op te stoken tegen zijn neef. Trudy zit in zak en as omdat Louise de hele week bij Peter blijft en ze grijpt opnieuw naar de drugs om haar ellende te vergeten. Marie-Rose krijgt ondertussen het bezoek van een sociaal assistente, die de situatie van Louise komt bekijken. Brenda en Bart genieten van een rustig avondje thuis.
In het café van Dimi is het tot een pijnlijke scène gekomen tussen Peter en Trudy. Voor haar is het nu wel duidelijk dat haar huwelijk niet meer te redden is en ze wil meer pepmiddelen om haar ellende te vergeten. Peter kan het incident evenmin van zich afzetten en het wordt nog erger wanneer Trudy met de politie zijn kantoor binnenstormt. Leen verhuist haar cursussen en andere spulletjes naar de woning van Paul. Pierrot wil terug een free podium organiseren om Nico en Sasha duidelijk te maken dat hij zich door niemand laat afschrikken.
De blik van Peter heeft Trudy duidelijk gemaakt dat hun relatie definitief voorbij is en ze zit in zak en as. Christel en Sebastien besluiten haar op te beuren met 'vitaminen'. Bert confronteert Yasmine met haar leugens en haar stiekeme gesprekken met Wim. Leen en Paul vertellen haar kotgenoten, haar ouders en Mieke dat ze gaan samenwonen.
Veronique overweegt om de samenwerking met haar moeder te stoppen. In tegenstelling tot Wim valt het Gaston op dat Mieke veranderd is sinds ze in het ziekenhuis werkt en hij spreekt haar hierover aan. Peter volgt de raad van zijn moeder op en hij stelt Trudy voor om over hun relatie te praten. Bert schept er plezier in om Yasmine te vernederen en te kleineren. Leen laat Paul verstaan dat ze bij hem wil intrekken.
Xavier Latour zet ingenieur Geert Vanloo onder druk om snel met het prototype van de batterij naar buiten te komen, zodat de poppen aan het dansen kunnen gaan. Trudy maakt zich zorgen omdat Christel niets van zich laat horen. Leen vertelt tegen haar zus dat Paul alle symptomen van verliefdheid heeft. Mieke probeert haar zus op andere gedachten te brengen, maar ze zwijgt wel over de spanning tussen haar en Paul. Yasmine neemt Wim in vertrouwen over haar relationele problemen.
Anna en Albert genieten van het feestje met de familie, dat Jan en Peter in allerijl in mekaar hebben gebokst. Yasmine heeft niet het gevoel dat Bert hun relatie nog serieus neemt. Haar bezorgdheid is voor hem aanleiding voor een gemene woede-uitbarsting. Leen vindt het vreemd dat Paul zo aanhankelijk doet en ze praat met Mieke over haar twijfels. Linda gaat aan de slag in het ziekenhuis. Maarten probeert een aprilgrap uit te halen met zijn broertje Guido.
Peter vertelt aan zijn moeder dat een verzoening met Trudy niet meer mogelijk is. Anna en Albert ruimen hun serviceflat op want ze keren morgen al naar Benidorm terug. Jan wil hen een passend afscheid geven en samen met Peter probeert hij nog een feestje te organiseren. Gaston vindt dat Pierrot een krachtig signaal moet geven aan de bendes van Nico en Sasha door snel een nieuw initiatief te organiseren. Een zwangere vrouw wordt op de spoedafdeling opgenomen na een verkeersongeval. Mieke moet dokter Paul assisteren en ze doet dat schitterend.
Peter vermoedt dat Trudy een nieuwe relatie heeft en daarom met Louise naar een aparthotel verhuist. Pierrot volgt de raad van Evy op en probeert te achterhalen wat er nu eigenlijk speelt tussen Nico en Sasha. Anna en Albert zijn van plan hun serviceflat op te geven om zich definitief in Benidorm te vestigen. Peter wordt in zijn kantoor verrast door een journalist, die getipt is over de technologische innovatie waarmee Van den Bossche Electronics bezig is.
Tijdens het free podium zijn er gevechten uitgebroken. De ravage in Dimi's café is groot en hij is in alle staten. Pierrot kampt als organisator van het optreden met een schuldgevoel. Hij vindt van zichzelf dat hij een slecht sociaal werker is, want in plaats van conflicten op te lossen maakt hij er nieuwe bij. Bart en Brenda maken vandaag bewust tijd voor hun kinderen, maar het is vergeefse moeite. Ze slagen er niet in de aandacht van Jelle en Hanneke vast te houden. Trudy voelt aan dat Rob van Peter de opdracht heeft gekregen om haar in het oog te houden en ze overweegt om in een aparthotel in te trekken.
Pierrot is zenuwachtig voor het free podium, dat vanavond doorgaat in het café van Dimi. De presentatrice daarentegen heeft geen stress, hoewel ze haar bindteksten nog moet maken. Op het laatste moment komt er trouwens nog een extra naam op de affiche. Trudy polst bij Christel of ze met Louise bij haar kan intrekken. Anna en Albert geven Linda een emotioneel geladen geschenk. Mathias smeedt samen met Peter een wild verzoeningsplan voor Marie-Rose en Veronique.
Peter moet zijn afspraak met Julien Schoeters onderbreken door een telefoontje van de directrice van Louises school. Bart en Brenda hebben het allebei enorm druk op hun werk en ze beseffen dat de kans reëel is dat ze van hun kinderen vervreemden. Wim zit nog altijd onder de rode vlekken en ook Trudy is een wrak. Anna en Albert zijn enkele dagen op bezoek in Vlaanderen. Louise verklapt aan haar papa dat Trudy niet naar de première van de balletvoorstelling is geweest.
Peter moet zijn afspraak met Julien Schoeters onderbreken door een telefoontje van de directrice van Louises school. Bart en Brenda hebben het allebei enorm druk op hun werk en ze beseffen dat de kans reëel is dat ze van hun kinderen vervreemden. Wim zit nog altijd onder de rode vlekken en ook Trudy is een wrak. Anna en Albert zijn enkele dagen op bezoek in Vlaanderen. Louise verklapt aan haar papa dat Trudy niet naar de première van de balletvoorstelling is geweest.
Brenda wil met Hanneke naar de film gaan, maar zij heeft alweer afgesproken met Lien. Wim krijgt fantastisch nieuws van de voetbaltrainer: hij mag een match spelen met de eerste ploeg. Cedric is jaloers omdat Louise meer aandacht krijgt van oma Marie-Rose. Trudy valt bijna door de mand wanneer Peter over de balletvoorstelling van hun dochtertje begint.
Brenda wil met Hanneke naar de film gaan, maar zij heeft alweer afgesproken met Lien. Wim krijgt fantastisch nieuws van de voetbaltrainer: hij mag een match spelen met de eerste ploeg. Cedric is jaloers omdat Louise meer aandacht krijgt van oma Marie-Rose. Trudy valt bijna door de mand wanneer Peter over de balletvoorstelling van hun dochtertje begint.
Pierrot zit er mee dat Nico en Malika zich nog niet hebben ingeschreven voor het free podium. Het is trouwens de vraag of het optreden er komt, want Dimi twijfelt om zijn café ter beschikking te stellen na de inbraak in het buurthuis. Christel en Sebastien brengen Trudy pas om zeven uur 's ochtends naar huis. Ze voelt zich een wrak en ziet huizenhoog op tegen de balletvoorstelling van Louise. Bart en ingenieur Geert stellen Peter hun actieplan voor.
Pierrot zit er mee dat Nico en Malika zich nog niet hebben ingeschreven voor het free podium. Het is trouwens de vraag of het optreden er komt, want Dimi twijfelt om zijn café ter beschikking te stellen na de inbraak in het buurthuis. Christel en Sebastien brengen Trudy pas om zeven uur 's ochtends naar huis. Ze voelt zich een wrak en ziet huizenhoog op tegen de balletvoorstelling van Louise. Bart en ingenieur Geert stellen Peter hun actieplan voor.
Het buurthuis is kort en klein geslagen en de computers zijn gestolen. Pierrot vraagt zich af of de jongeren van het basketbalpleintje iets te maken hebben met het vandalisme. Veronique gaat actief op zoek naar een ontwerper voor de prêt-à-porter collectie. Verpleegster Morgane vraagt aan Leen of ze iets tegen haar heeft. Christel kan Trudy overtuigen om naar het verjaardagsfeestje van Sebastien te gaan. Pierrot heeft in een winkel een aanvaring met Nico en zijn kompanen.
Het feestje dat Trudy in de woonkamer met Christel, Sebastien en hun vrienden heeft gebouwd, heeft tot in de vroege uurtjes geduurd. Rob is geïrriteerd, maar toch belooft hij om niets tegen Peter te zeggen. Die komt er echter via een omweg achter. Pierrot kan Dimi overtuigen om het free podium in zijn café te laten doorgaan. Yasmine heeft goed en slecht nieuws in verband met de uitwijzing van Ludmilla en haar gezin. Leen verdenkt er verpleegster Morgane van achter Paul aan te zitten.
Mario moet door de schuld van Veronique aan een moordend tempo de ontwerpen aanpassen voor een belangrijke klant van Marie-Rose. Linda gaat op sollicitatiegesprek in het ziekenhuis, waar ondertussen op de spoedafdeling Ludmilla wordt opgenomen. Pierrot polst bij Dimi of hij in zijn café het free podium mag organiseren. Voor Rob is het laatste telefoontje van Els het bewijs dat ze heeft besloten om in Cyprus te blijven. Peter en Xavier Latour blijven mekaar in het geheim zien.
Mario zit er mee dat Veronique zijn ontwerpen stuk voor stuk afkeurt en hij weet niet wat haar bezielt. Peter maakt Trudy het verwijt dat ze haar verantwoordelijkheid als moeder niet altijd neemt. Het nieuwe project van Van den Bossche Electronics is voor Bart een extra motivatie om er in zijn job keihard voor te gaan. Christel vraagt aan Trudy om samen met haar naar de gynaecoloog te gaan. Els laat Suzy weten dat ze een oplossing heeft gevonden voor De Lork.
Peter maakt zich zorgen wanneer Trudy hem midden in de nacht belt, minutenlang niets zegt en dan plots inhaakt. Miekes enthousiasme werkt zodanig aanstekelijk dat Linda beslist om in het ziekenhuis te solliciteren. Voor Jan is dit meer dan reden genoeg om een feestje te bouwen. Mario werkt op zaterdag aan de collectie voor Veronique, maar zij vindt zijn schetsen oubollig. Pierrot is van plan om een free podium te organiseren in het buurthuis.
Het is nog altijd niet duidelijk wie de basketbalring heeft vernield. Toch vraagt Pierrot aan Malika om Sasha in te tomen. Marie-Rose wil een modeshow voor de lentecollectie inplannen en Veronique wil in juni haar lentecollectie op de markt brengen. Allebei rekenen ze op Mario, waardoor hij niet weet waar zijn hoofd staat. Trudy brengt steeds meer tijd door met Sebastien en daar heeft Peter het moeilijk mee.
Peter zit er mee dat de deal met de autoconstructeur is afgesprongen. Bart heeft een afspraak met Geert Vanloo, de ingenieur die hij gisteren op restaurant heeft ontmoet. Xavier Latour reageert niet enthousiast op het nieuws van Christel. Maarten heeft een plan om zich te bewijzen tegenover Rob. De basketbalring op het pleintje is terug vernield.
Sinds hun weekendje Amsterdam maakt Bart meer tijd voor zijn echtgenote. Hun romantisch etentje op restaurant wordt verstoord door ene Geert Vanloo. Pierrot heeft een goed gevoel over zijn gesprek met de burgemeester. Xavier Latour geeft Bert interessante informatie om Peter in de problemen te brengen. Suzy ontdekt dat Maarten samen met zijn vrienden De Lork aan het openhouden is.
Bert en Xavier Latour hebben terug een clandestiene meeting. Evy dringt bij Pierrot aan om werk te maken van zijn afspraak met de burgemeester. Veronique voelt zich in de steek gelaten omdat Mario alleen nog haute couture wil ontwerpen. Peter mist een vergadering met een belangrijke klant. Hij geeft Shirley de volle lading en hij laat Bart de puinhoop oplossen.
Leen en Linda zijn zeer enthousiast over hun eerste les zelfverdediging en ze geven graag een demonstratie. Bert en Yasmine gaan op familiebezoek bij Peter. Jan vindt het straf dat hij nu pas verneemt dat Linda overweegt om in het ziekenhuis te gaan werken. Ook Mario wil zijn professionele leven een andere wending geven. Linda confronteert Maarten met zijn vreemd gedrag. Bert dringt bij Peter aan om budget vrij te maken voor zijn project met de kledingsensoren.
Evy bereidt haar eerste les zelfverdediging voor vrouwen goed voor. Bart motiveert zijn tienerdochter Hanneke om de cursus te volgen zodat ze weerbaarder wordt. Xavier Latour benadert Bert met een voorstel. Veronique loopt niet hoog op met Mathias, de vriend van haar moeder, en verdenkt er hem zelfs van louche zaken te doen. Jan maakt zich druk omdat Maarten de laatste tijd nauwelijks thuis is. Mario en Marie-Rose zien Christel en Trudy op een modeshow. De twee dames krijgen op de afterparty het gezelschap van Sebastien.
Bij Van den Bossche Electronics wordt er gehoopt dat de autoconstructeur zal toehappen en de sensoren zal bestellen. Linda wordt in het rusthuis lastig gevallen door een bewoner, maar toch wordt zij door de directeur op het matje geroepen. Bert krijgt een interessante telefoon. Evy wil een cursus zelfverdediging voor vrouwen organiseren.
Dimi blijft zich zorgen maken over de onteigening en hij schakelt de hulp in van Yasmine. Bart vermoedt dat Bert zijn demonstratie gesaboteerd heeft. Dat vermoeden wordt bevestigd door Shirley, die een gesprek van Bert heeft afgeluisterd.
Maarten heeft een gewaagd plannetje in gedachten om De Lork toch open te houden. Bart organiseert vandaag een demonstratie voor zijn uitvinding met autosensoren. Bert kan hij niet overtuigen. Die blijft van mening dat er met sensoren in babykleding meer geld te verdienen valt. In Bulgarije genieten Mathias en Mario van een tocht met de jeep. Marie-Rose toont haar dochter de stoffen die ze op de beurs heeft gekocht.
Rita is ongerust omdat Rob kwaad was toen hij het café verliet. Jan en Linda hebben een goed gesprek over hun toekomst als koppel en ze genieten van een romantische avond. Peter is jaloers wanneer hij de foto's van Trudy met Sebastien ziet, die gemaakt werden in Londen. Het ziet er naar uit dat De Lork gesloten moet worden. Els heeft immers besloten om langer in Cyprus te blijven en Frank is ziek.
Trudy amuseert zich kostelijk op de party in Londen. Ze is met Sebastien en Christel dan ook in leuk gezelschap. Linda weet niet wat Jan bezielt, want tegenwoordig laat hij alles maar begaan. Mario heeft zijn bedenkingen wanneer hij in Bulgarije de potentiële kopers van Mathias zijn boot ontmoet. Ondertussen in Vlaanderen waarschuwt Marie-Rose haar dochter dat haar huwelijk op springen staat. Els laat Rob weten dat ze meer tijd nodig heeft en voorlopig in Cyprus blijft.
Pierrot panikeert wanneer hij het computerbestand met zijn dossier voor de burgemeester niet terugvindt. Evy houdt gelukkig het hoofd koel en ze zet zich aan de computer. Jan stelt zich niet sportief op tijdens de culinaire quiz in het café van Dimi. Mario en Mathias vertrekken naar Bulgarije. Xavier Latour wil voorgoed afrekenen met zijn verleden. Op de spoedafdeling wordt er een jongen verkleed als smurf opgenomen. Trudy neemt samen met Christel en Sebastien de trein naar Londen.
Linda confronteert Jan met de pillen die hij via het internet heeft besteld. Trudy krijgt het bezoek van Sebastien, de sympathieke kerel die ze op het feestje heeft ontmoet. Hij overtuigt haar om te gaan feesten in Londen. Dimi en Rita brengen in het café alles in gereedheid voor de culinaire quiz. Jan vormt een team met Shirley. Mathias en Mario moeten sneller dan voorzien naar Bulgarije vertrekken. Pierrot schrijft de motivatie voor zijn dossier, dat hij moet indienen bij de gemeente.
Net voor Christel met Trudy naar het trendy feestje vertrekt, krijgt ze het bezoek van Xavier Latour. Hanneke vertelt haar mama het ganse verhaal over haar chatvriendje Tompoes. Trudy leert op de party de charmante Sebastien kennen. Lien wordt verwend met een prachtig boeket. Rita is geïrriteerd wanneer Dimi en Bart de lof zwaaien over Lien.
Suzy heeft de handen overvol nu Els langer in het buitenland blijft, maar ze kan niet op begrip van Veronique rekenen. Trudy en Christel zijn uitgenodigd op een trendy feestje en ze gaan samen shoppen. Dimi roept de hulp in van Lien voor de organisatie van de culinaire quiz. Bert is jaloers omdat Peter complimentjes krijgt met zijn pak.
Het telefoontje van Els blijft door het hoofd van Rob spoken. Peter en Trudy kunnen hem niet echt geruststellen. Veronique is niet te spreken over de afwerking van de confectielijn, maar nog minder over het feit dat Mario geen inspiratie heeft. Haar kritiek en gezaag werken ferm op zijn zenuwen. Hij gaat stoom afblazen in het café van Dimi, waar hij een leuke vrouw ontmoet. Mieke wordt in het ziekenhuis bedreigd door een verwarde patiënt.
Rob verheugt zich op de terugkeer van Els en Dieuwke en hij smeedt plannen voor een feestelijke verwelkoming. Ook Trudy en Louise dragen hun steentje bij. Het weekendje Amsterdam heeft Brenda en vooral Bart deugd gedaan. Hij bruist terug van de energie bij Van den Bossche Electronics. De politie noteert de verklaring van Hanneke na de uit de hand gelopen date.
Brenda en Bart vertrekken voor het weekend naar Amsterdam. Hanneke ziet zo haar kans om een afspraakje te maken met haar chatvriendje Tompoes. Dat draait echter heel anders uit dan ze verwacht had. Mario heeft besloten om Mathias te vergezellen op zijn trip naar Bulgarije. Trudy tut zich op om met Christel naar een sjieke party te gaan.
Veronique en Peter zijn er niet over te spreken dat Mario en Trudy samen uren op café hebben gezeten. Marie-Rose begrijpt echt niet dat haar kinderen over zo'n futiliteit problemen maken. Trudy en Rita maken mekaar verwijten met Rob als ongemakkelijke getuige. Dimi heeft geen inspiratie voor de volgende Last Friday en hij besluit raad te vragen aan Lien. Maarten schrikt wanneer hij de factuur voor het schilderen van de keuken in handen krijgt. Mathias doet Mario een aanlokkelijk voorstel.
Marie-Rose weet dat Mario ongelukkig is in zijn huwelijk en ze geeft haar schoonzoon de raad om te praten. Zijn poging om Veronique wakker te schudden, loopt echter met een sisser af. Hij gaat stoom afblazen in het café van Dimi, waar Trudy toevallig aanwezig is. Rita neemt vrijaf om bij Rob op bezoek te gaan. Rob wacht vol ongeduld op nieuws van Els. Pierrot gaat op zoek naar het huis van Nico.
Sinds het telefoontje van de notaris heeft het leven van Lien een totaal nieuwe wending genomen. Veronique is er niet over te spreken dat de collectie van Mario nog niet klaar is en ze jaagt hem op in het bijzijn van een klant. Voor Mario is dit het zoveelste bewijs dat zijn vrouw nooit zal veranderen en hij ergert zich blauw. Jan vreest dat hij terug problemen heeft met zijn prostaat en hij consulteert stiekem dokter Jacobs.
Rob voelt zich verloren sinds Els met haar dochtertje is weggegaan. Haar telefoontje komt dan ook geen seconde te vroeg. Hoewel ze hem verzekert van haar liefde, kan ze niet al zijn vragen beantwoorden. Christel stelt Trudy voor om bij haar in te trekken. Jan is onzeker omdat hij problemen tussen de lakens ondervindt. Rudy voelt zich verraden door Wim en hij weigert te betalen voor de schilderwerken. Lien krijgt twee keer groot nieuws.
Els geeft Rob niet het antwoord waarop hij vurig hoopt. Louise, Dieuwke en Cedric zijn jarig en krijgen elk hun feestje. Marie-Rose heeft Trudy uitgenodigd en daar heeft vooral Veronique het moeilijk mee. Jan probeert goed te maken dat hij zaterdag Valentijn is vergeten. Mieke krijgt het zwaar te verduren tijdens haar eerste werkdag op de spoedafdeling, maar ze heeft geen spijt van haar beslissing.
Valentijn! Evy is in de wolken omdat Pierrot aan Valentijn heeft gedacht. Ook Lien is in een romantische bui en ze versiert het café van Dimi met kaarsjes. Mathias bewijst dat hij een echte romanticus is en hij behandelt Marie-Rose als een prinses. Toch is het Rob die de grootste verrassing in petto heeft. In het ziekenhuis moeten Leen en Paul twee verliefden bevrijden die worstelen met een beugel.
Evy voelt zich verwaarloosd door Pierrot. Omdat het ene plezier het andere waard is, vraagt Rudy aan Wim om het gevonden testament van zijn tante te laten verdwijnen. Rob moet zijn plannen voor Valentijn wijzigen. De transportfirma van Mathias heeft de verkeerde stoffen geleverd. Voor Veronique is dit de spreekwoordelijke druppel. In Benidorm krijgen Anna en Albert klachten over hun vuilnisbak. Rita vreest voor haar job omdat Lien hem een handje komt toesteken in het café.
Trudy vindt dat Peter niet het recht heeft om te bepalen met wie ze al dan niet mag omgaan. Jan werkt Linda op de zenuwen. Rob wil dat zijn eerste Valentijn met Els een onvergetelijke ervaring wordt en hij betrekt Trudy en Suzy in zijn grootse plannen. Wim ziet er tegenop om Rudy te vertellen dat er een testament in het kastje van zijn tante is gevonden. Dimi stelt Lien voor om met Valentijn samen op restaurant te gaan.
Mieke en Wim bespreken het testament dat gevonden is in het kastje. Wim twijfelt of hij voetbaltrainer Rudy op de hoogte moet brengen. Pierrot gelooft niet dat Nico een slechte inborst heeft, maar hij krijgt de kerel niet te spreken. Malika en Kenny treft hij wel op het pleintje. Veronique is van mening dat Latour haar broer wil raken via Trudy en dus is Louise niet veilig bij haar mama. Marie-Rose is het voor één keer met haar dochter eens.
Trudy keert totaal van streek terug van het appartement van Christel. Els kan het niet plaatsen, tot ze hoort wie er bij Christel zat. Maarten ziet het niet zitten om de herstellingswerken in de keuken uit zijn eigen zak te betalen, maar Jan en Linda weigeren de brandverzekering aan te spreken. Marie-Rose wijst er Mathias op dat hij veranderd is sinds hij problemen heeft op de scheepswerf. Gaston en Mieke vinden oude papieren in een kastje dat ze moeten opknappen. Wim neemt zijn verantwoordelijkheid als voetbalvoorzitter op en hij aanvaardt niet van de spelers dat ze Kobe uitsluiten omdat hij seropositief is.
Linda en Jan worden midden in de nacht wakker van de rook die uit de keuken komt. Ze kunnen nog net op tijd een grote ramp vermijden. Hanneke en Lidewei zijn zeer te spreken over de foto's die van hen gemaakt zijn. Trudy vergezelt Christel naar haar afspraak bij de oncoloog. Mathias is terug van zijn zakenreis naar Bulgarije. Trudy doet een schokkende ontdekking.
Jan is in een opvallend vrolijke en galante bui en dat bevalt Linda wel. Evy begrijpt niet wat Pierrot verloren heeft op het pleintje, zeker niet na de vechtpartij van gisteren. Veronique hoort de kleine Louise uit over Christel. Het afspraakje van Hanneke en Lidewei met hun chatvriendje neemt een onverwachte wending. Wim, Gaston en Mieke starten met het opknappen van de oude meubelen van Rudy.
Kobe voelt er zich slecht bij dat hij aan zijn ploegmaten heeft moeten vertellen dat hij seropositief is. Evy en Leen hebben met hun kotgenoot te doen en besluiten zich op een subtiele manier over hem te ontfermen. Dimi nodigt Lien uit om samen naar de operette te gaan. Op het pleintje loopt een basketbalmatch uit de hand en Pierrot raakt betrokken in het gevecht. Bert zorgt er voor dat iedereen bij Van den Bossche Electronics weet dat Christel terug is en een goeie vriendin van Trudy.
Mieke vertrouwt Rudy voor geen haar en zeker niet sinds hij ervoor gezorgd heeft dat ze haar opzegtermijn bij het OCMW niet moet uitdoen. Ze dringt dan ook bij Wim aan om de werken bij Rudy op papier te zetten. Linda ziet het niet meer zitten om de relatietherapie verder te zetten. Veronique slaagt er in Marie-Rose te doen twijfelen aan de oprechtheid van Mathias. Dimi wint het juridisch advies van Yasmine in in verband met de onteigening. Rob wordt er bloednerveus van dat Bart geen enkele kandidaat-verkoper geschikt vindt.
Yasmine wil de ex van Sonja confronteren met de bewijzen van zijn zwartwerk. Peter informeert bij politiecommissaris De Vos of er al een spoor is van Latour en vertelt er meteen bij dat Christel terug is opgedoken. Sinds Dimi op dieet is, heeft hij last van humeurigheid en kibbelt hij voortdurend met Rita. De cafébaas krijgt net nu een nieuw voorstel van de gemeente. Marie-Rose heeft er geen probleem mee dat Mathias morgen al naar Bulgarije reist om de boot te verkopen, maar Veronique ziet de plotse trip helemaal anders.
Christel houdt bij Trudy een pleidooi om zich aan de afspraken te houden en Louise terug te brengen naar Peter. Deze laatste is in alle staten en denkt er aan de politie in te schakelen. Linda en Jan krijgen een nieuwe opdracht van hun relatietherapeut. Het zit Mieke hoog dat ze drie maanden opzeg moet doen van de OCMW-voorzitter. Dimi heeft fysiek last van zijn dieet. Rudy stelt Wim aan de voetbalploeg voor als de nieuwe voorzitter.
Peter wil niet dat Louise de dupe wordt van Trudy's stommiteiten en hij overweegt om het kind toch naar haar mama te laten gaan. Veronique vindt dat haar broer met vuur speelt. Kobe moet tijdens de voetbalmatch zijn plaats afstaan aan Wim. Voor de schilder is dit een kans om zich te bewijzen op de grasmat. Hij krijgt ook in de kantine goed nieuws. Mieke gaat solliciteren in het ziekenhuis. Bart wil de aanwervingsgesprekken voor de extra verkoper bijwonen.
Trudy slooft zich uit om Peter duidelijk te maken dat Christel volledig gebroken heeft met Latour en alleen maar goede bedoelingen heeft. Peter gelooft er niets van. Hij verdenkt er Christel zelfs van hem te willen raken via zijn dochtertje. In het café van Dimi is het volle ambiance, maar het is dan ook Griekse avond. Peter slaagt er eindelijk in om contact te leggen met de jongeren op het pleintje. Marie-Rose en Mathias nemen haar kleinkinderen mee op daguitstap. Hendrik en Gerda, de ouders van Veerle, hebben een leuke verrassing voor Bjorn.
De sfeer is gespannen ten huize Rob en Els na het bezoek van Christel. Bart stelt Peter voor om mee te gaan naar de Griekse avond in het café van Dimi en Shirley krijgt een invitatie van Jan. Het initiatief is een schot in de roos, maar Dimi wacht vooral op Lien. Mathias stelt Marie-Rose voor om samen met haar kleinkinderen een uitstapje te doen. Bert blijft van mening dat Yasmine betaald moet worden voor het werk dat ze verzet voor Sonja.
Trudy slooft zich uit om Els en Rob duidelijk te maken dat Christel écht veranderd is. Maarten is blij dat hij stage kan doen in De Lork. Dit betekent wel dat het nu echt voltooid verleden tijd is met Caro. Mieke ziet het helemaal zitten om aan de slag te gaan in het ziekenhuis en ze wil meteen solliciteren. Dimi verlaat zijn café om Lien uit te nodigen voor de Griekse avond in zijn zaak. Ook Maarten en Bjorn krijgen een bezoekje van de cafébaas.
Maarten wil opnieuw stage doen in het eethuis van Caro. Het feit dat ze geen koppel meer zijn hoeft volgens hem niet te betekenen dat ze niet kunnen samenwerken. Yasmine heeft mogelijk een juridische oplossing voor Sonja's probleem met haar ex-man Freddy. Mieke en Wim nodigen Paul en Leen uit voor een etentje, zodat Mieke kan polsen of er werk voor haar is in het ziekenhuis. Els verbreekt haar belofte en vertelt aan Rob dat Trudy in contact is met Christel. Dimi worstelt met de computer en met de organisatie van de Griekse avond.
Mario vertelt aan Veronique dat hij zich nog altijd niet op zijn gemak voelt bij Peter. Jan en Linda hebben van de relatietherapeut een belletje gekregen dat ze moeten laten rinkelen telkens ze zich aan mekaar ergeren. Mathias kampt met grote financiële zorgen. Els maakt zich zorgen omdat Trudy in contact is met Christel, maar ze houdt wel haar belofte en vertelt niets aan Rob. Mieke wil als verpleegster werken en ze schrijft alvast haar ontslagbrief. Pierrot probeert met een stoer jasje indruk te maken op de jongeren van het pleintje.
Wim heeft zenuwen voor zijn eerste echte voetbalmatch. Gisteren heeft Bjorn met eigen ogen gezien dat zijn zoontje dol is op de ouders van Veerle, waardoor het makkelijker voor hem is om een beslissing te nemen over de toekomst van het jongetje. Leen polst bij Pierrot of hij het vertrouwen al heeft gewonnen van de jongeren op het pleintje. Brenda is nog altijd kwaad voor de foto's van Hanneke in het zwembad. De eigenaar van het huis waar Wim en Kobe aan de slag zijn, verliest opeens het bewustzijn. Dimi ontvangt zijn vermageringspakket, maar daarmee zit hij met een nieuw probleem. Jan en Linda hebben opnieuw een afspraak met de relatietherapeut.
Jan blikt met een goed gevoel terug op zijn gesprek met de relatietherapeut, want hij is er zeker van dat zij solidair is met hem. Pierrot geeft niet op en zoekt terug contact met de jongeren op het pleintje. Christel bespeelt de gevoelige snaar van Trudy en vraagt haar uit over de breuk met Peter. In Benidorm krijgt Anna haar huisje eindelijk te zien. Bjorn bezoekt samen met de ouders van Veerle zijn zoontje in de instelling.
Wim moet tot het uiterste gaan tijdens zijn eerste voetbaltraining. Mieke heeft achterhaald waar de man van Sonja woont en Pierrot besluit de kerel te schaduwen. Rob en Els vinden zich Trudy vreemd gedraagt na haar afspraak met de oncoloog. Jan is nieuwsgierig naar wat Linda allemaal verteld heeft tegen de relatietherapeut. Brenda begrijpt dat haar dochter bang is voor de reacties op de foto's uit het zwembad, maar toch wil ze dat Hanneke naar school gaat.
Trudy is blij omdat Peter met haar op controle naar de oncoloog wil gaan. Ook Marie-Rose beschouwt dit als een positief signaal. Hanneke heeft haar ouders het volledige verhaal van de foto's verteld en gelukkig geloven ze haar. Anna en Albert pakken hun koffers, want ze gaan overwinteren in Benidorm. Marcel en Yvonne wuiven hen uit. Het staat Dimi niet aan dat er een ambtenaar van de gemeente in zijn café zit.
Linda heeft Jan nu toch kunnen overtuigen om naar de relatietherapeut te gaan. Tijdens de sessie schuift hij echter alle schuld in de schoenen van zijn vrouw. De moeder van Veerle houdt bij Bjorn opnieuw een pleidooi om Jurgen te mogen opvoeden. Marie-Rose en Mathias hebben door de schuld van Veronique een discussie. Dimi heeft een nieuwe weegschaal gekocht. Els vermoedt dat Trudy niet op controle naar de oncoloog zal gaan en ze schakelt Peter in. Brenda heeft een mail gekregen met de foto's uit het zwembad.
Hanneke vertelt Lien het verhaal van de foto's, die Jeroen in het kleedhokje van het zwembad heeft gemaakt. Linda heeft een afspraak gemaakt met de relatietherapeut, hoewel Jan dat verloren geld vindt. Cafébaas Dimi ondervindt dat diëten niet gemakkelijk is. Mieke krijgt een sanctie op haar werk. Voor haar is dit de spreekwoordelijke druppel en ze overweegt om een andere job te zoeken. Els verplicht Trudy om een afspraak te maken met de oncoloog.
De fiets van Maarten en de brommer van Bjorn zijn gestolen. Of is er iets anders aan de hand? Wim is fier op de voetbaltruitjes met zijn naam op, maar hij krijgt er wel een extra factuur bij. Linda is het beu dat Jan geen energie steekt in hun huwelijk en ze verplicht hem om samen in relatietherapie te gaan. Cafébaas Dimi gaat op dieet. Jan solliciteert bij Rob voor de job van verkoper. Tijdens het wekelijks zwemuurtje worden er foto's gemaakt van Hanneke en Lidewei.
Marie-Rose is ongerust omdat Mathias niets meer van zich heeft laten horen sinds hij gisteren in een Franse colère naar de scheepswerf is vertrokken. Bjorn voelt zich onder druk gezet door zijn pa en door de vader van Veerle. Anna dringt bij Albert aan om met zijn dochter Liesbeth te bellen. Mieke vindt het niet kunnen dat Wim een dag werk laat schieten om naar de voetbal te gaan. Hanneke en Lidewei willen een afspraakje maken met hun chatvriendje. Ludmilla en Liazatt willen niet dat Mieke door hen problemen krijgt op haar werk.
De Vos en Bosman pakken de stalker van Shirley op. Dimi wil vermageren om meer kans te maken bij Lien, maar hij kan het snoepen niet laten. Leen probeert Linda te overtuigen dat een relatietherapeut het beste is voor haar huwelijk. Jan beleeft ondertussen een hoogdag. Trudy blijft eenzaam achter wanneer Peter hun dochtertje komt ophalen voor het weekend. De vader van Bjorn probeert hem te overhalen om zijn zoontje Jurgen toch naar Hendrik en Gerda te laten gaan.
Shirley wordt nu ook 's nachts gestalkt. Dimi is blij dat Lien regelmatig naar zijn café komt, maar hij wordt ook heel onzeker over zijn gewicht. Er zijn almaar meer spanningen tussen Peter en Bert over de manier waarop het bedrijf moet geleid worden. Ook de nieuwe sollicitatie loopt voor Jan niet zoals hij gehoopt had.
Jan is teleurgesteld omdat Linda niet meer vertrouwen in hem heeft. Mieke wordt op het matje geroepen bij de OCMW-voorzitter voor het krantenartikel over de Kudai's. Veronique grijpt elke kans om Suzy duidelijk te maken dat ze overbodig is. Yvonne vertelt Anna en Albert dat ze gaat verhuizen. Jan probeert Shirley te overtuigen dat hij met de foppralines niets te maken heeft, maar hij maakt het alleen maar erger. Paul is blij dat Leen haar stage in het ziekenhuis hervat. Wim biedt Kobe een job aan als schildersgast.
Suzy is van slag omdat Veronique haar job als nanny in vraag stelt nu de kindjes er alleen nog in het weekend zijn. Jan heeft nog steeds geen andere baan gevonden en hij voelt zich afgeschreven. Ludmilla en Liazatt tonen Mieke de akelige brief die ze van de huisbaas hebben gekregen. Mieke zoekt hulp bij Yasmine, maar Bert kent snellere manieren om het probleem van de Kudai's op te lossen. Kobe verhuist zijn spullen naar het studentenhuis van Pierrot, Evy en Leen. Veronique vindt het de hoogste tijd om Maison Marie-Rose een nieuwe naam te geven.
Rudy stelt Wim voor om voorzitter te worden van de voetbalclub. Dimi kan niet verstoppen dat hij het zwaar te pakken heeft voor Lien. Pierrot polst bij Leen en Evy of Kobe bij hen op kot welkom is. Maarten heeft Bjorn nog niet kunnen overtuigen om terug naar school te gaan. Jan heeft een sollicitatiegesprek in een schoonmaakbedrijf. Pierrot zoekt contact met de jongeren die rondhangen op het plein. Mieke is kwaad omdat het OCMW niet veel kan doen voor de Kudai's.
Mieke is er niet over te spreken dat Wim sponsor wordt van de voetbalploeg. Kobe heeft met Anna een ernstig gesprek over zijn roeping. Peter en Trudy hebben in De Lork afgesproken om een regeling te treffen voor hun dochtertje Louise. Liazatt en Ludmilla moeten verhuizen, maar willen Mieke niet met hun probleem belasten. Leen is van mening dat haar vader en Linda naar een relatietherapeut moeten gaan.
Brenda en Bart blikken met een goed gevoel terug op hun skivakantie. Ook Anna loopt over van geluk en ze bedankt Yvonne met een etentje. Yasmine en Pierrot gaan naar Maison Marie-Rose om het loonbeslag van Sonja te bespreken. Linda is blij dat Jan terug thuis is, maar ze blijft wel van mening dat hun relatieproblemen hiermee niet opgelost zijn. Dimi ontvangt een nieuwe brief van de gemeente over de onteigening van zijn café. Sinds de reddingsactie in Frankrijk heeft Leen weer zin om haar studies te hervatten. Wim geeft de voorzitter van de voetbalclub de factuur voor het schilderen van de kantine.
In Frankrijk is iedereen opgelucht dat het goed afgelopen is voor Liesbeth. De Van den Bossches verlaten dan ook met een goed gevoel het skioord. En zeker Jan en Linda, want zij hebben besloten hun huwelijk een nieuwe kans te geven. Bij Van den Bossche Electronics laat Bert geen enkele kans onbenut om Patrick op te stoken tegen Peter. Maarten neemt Guido mee naar Dimi's café, maar verliest de tijd uit het oog.
Anna is in de wolken omdat de familie herenigd is voor haar verjaardag. Bovendien zijn haar gebeden verhoord: Jan en Linda komen weer overeen. Maar Albert krijgt een telefoontje dat de rust verstoort. Zijn jongste dochter Liesbeth -met wie hij al jaren geen contact heeft- is onderweg naar het hotel met haar nieuwe vriend Bruno en haar tienerdochter Gwendy. Anna wil niet dat het luidruchtige trio haar verjaardagsfeest verpest en ze eist dat Albert hen wegstuurt. Maar dat blijkt een onmogelijke opgave. Al snel krijgt de hele familie het op zijn heupen van de nieuwkomers. Zeker Kobe, die gestalkt wordt door Gwendy. Bart, Leen, Peter en Kobe bedenken daarop een plan om de drie stoorzenders weg te houden van het avondfeest. Jan is echter niet op de hoogte van de ontwikkelingen en hij dreigt alles in de war te sturen...
In Frankrijk maken de skiërs er een zalige dag van. De beginnelingen Mieke en Kobe volgen les. Jan zou dat ook moeten doen, maar hij wil zich absoluut bewijzen. Hij neemt zelfs de piste voor de gevorderden én verdwaalt. Trudy wil graag met het groepje van Peter mee, maar hij maakt haar zonder woorden duidelijk dat ze niet welkom is. Bij Van den Bossche Electronics polst Bert bij Shirley naar haar gevoelens voor Patrick. Lidewei is gedumpt door haar vriendje en ze komt uithuilen bij Hanneke. Het initiatief van Pierrot om kansarme jongeren te helpen met hun huiswerk, is geen succes.
De familie staat klaar om met de bus naar Frankrijk te vertrekken. Trudy is pas op het laatste nippertje aanwezig, maar Jan ontbreekt gewoonweg op de afspraak. Maarten blijft thuis om voor Guido te zorgen. En Bert, Shirley en Patrick zijn op post bij Van den Bossche Electronics. Maarten slaagt er niet in zijn boezemvriend Bjorn te overtuigen zijn studies te hervatten en hij roept de hulp in van Bjorns vader. In het buurthuis geeft Pierrot zijn eerste computerles. Dimi kan zich geen houding geven wanneer Lien samen met Suzy een spaghetti komt eten.
Jan heeft teveel geld uitgegeven aan nieuwjaarsgeschenken en hij vraagt een voedselpakket in het buurthuis. In tegenstelling tot Veronique maakt Peter er geen probleem van dat ook Trudy door de bomma is uitgenodigd om te gaan skiën. Leen vraagt zelf of ze mee op reis mag. Bart vindt het bezoekje van Dimi uitermate amusant. Shirley heeft terug foto's ontvangen en ze stapt naar de politie.
Bert is kwaad omdat de familie hem niet heeft uitgenodigd om samen oudjaar te vieren. Bart kijkt er naar uit om te gaan skiën, maar Brenda is minder enthousiast. Veronique heeft evenmin zin om met de hele bende naar Frankrijk te gaan, maar het is de vraag of ze zal kunnen ontsnappen. Intussen krijgen Anna en Albert alle praktische details van de reis. Guido is teleurgesteld wanneer zijn papa hun afspraak op het laatste nippertje annuleert. Hanneke blaast haar vriendschap met Lidewei op.
Anna is in de wolken nu ze weet dat Albert voor haar verjaardag een reis georganiseerd heeft. Ze kan niet wachten tot het 1 januari is en ze de hele familie kan inviteren naar Frankrijk. Paul overhaalt Leen om samen oudejaarsavond te vieren in het café van Dimi. De visfond van Suzy is mislukt, maar Mathias blijkt een echte keukenprins te zijn en hij redt het diner. Guido is teleurgesteld omdat zijn papa niet thuis is op nieuwjaarsdag.
Shirley voelt zich begluurd in haar eigen huis en ze legt klacht neer bij de politie. Jan gaat aan de slag als schildersknecht van Wim. Hanneke pent haar goede voornemens neer in een nieuwjaarsbrief voor haar ouders. De puber achterhaalt ook de echte reden van Jeroens sms. Peter en Trudy hebben voor het eerst sinds lang een echte babbel. Kobe raadt Albert aan om Anna niet langer in het ongewisse te houden over de reis, want zij wordt heel achterdochtig én jaloers.
Bart is er zeker van dat Dimi een boontje heeft voor Lien. Shirley is over haar toeren na een hijgtelefoon en ze wijst terug een beschuldigende vinger naar Jan. Evy verplicht Leen om naar buiten te gaan. Marie-Rose is in de wolken met de romantische boodschap van Mathias. Albert wacht zenuwachtig op de uitslag van de tombola. Hanneke krijgt een teleurstellende sms.
Marie-Rose en Mathias genieten van hun romantische dagen in Parijs. Rob heeft er een probleem mee dat Els aan Trudy heeft gevraagd om samen met Louise bij hen in te trekken. Mario koestert de momenten met zijn zoontje en Peter bekijkt het plaatje met afgunst. Hanneke zoekt een manier om haar vriendje Jeroen te kunnen zien. Maarten helpt zijn vader met het opstellen van zijn sollicitatiebrief. Het valt Bart op dat Dimi veel vragen stelt over Lien.
Brenda is kwaad omdat Hanneke gelogen heeft en ze geeft haar dochter huisarrest. De puber protesteert met veel decibels en maakt het alleen maar erger. Anna vindt dat Albert te veel optrekt met Yvonne en ze neemt revanche door Marcel uit te nodigen voor de lunch. Mieke schakelt Yasmine in om het geld te krijgen van een klant die zijn factuur niet wil betalen. Marie-Rose en Mathias genieten van de romantiek in Parijs. Dimi is zwaar onder de indruk van Lien. De verstandhouding tussen Peter en Mario lijkt te verbeteren.
Peter vertelt aan Suzy dat hij zich niet meer thuis voelt in zijn eigen woning. Het geforceerd gedoe van Marie-Rose om gezelligheid in huis te brengen, irriteert hem en hij vlucht naar zijn kantoor. Sinds de dood van Veerle ziet Leen het niet meer zitten om dokter te worden. Linda weet niet wat ze hoort en ze gaat met dokter Jacobs praten. Hanneke maakt een afspraakje met de jongen die ze op de fuif heeft ontmoet. Mathias en Marie-Rose vertrekken voor een paar dagen naar Parijs. Albert smeedt een plannetje en Anna grijpt elke kans om Albert jaloers te maken.
Linda viert kerstavond samen met haar zoontje Guido en met haar stiefkinderen Maarten en Leen. Ook Bjorn en dokter Paul zijn op de afspraak. De sfeer zit heel goed, maar toch mist Guido zijn papa. Maar de het bezoek van de kerstman maakt veel goed...Ten huize Marie-Rose is er geen ambiance en Anna valt zelfs in de zetel in slaap. Rita beleeft dankzij haar zoon en Dimi haar mooiste kerst sinds jaren. Rob is er niet over te spreken dat Els haar vriendin Trudy in huis heeft gehaald zonder dat eerst met hem te bespreken.
Mieke heeft Ludmilla met haar gezin uitgenodigd om samen kerstavond door te brengen. Anna en Albert vieren met Yvonne en Marcel, en Trudy geniet met haar dochtertje van de vriendschap van Els en Rob. Ook Rita krijgt met de hulp van Dimi een fantastisch cadeau. Ten huize Marie-Rose wordt een alternatief kerstmenu geserveerd en dat is niet naar de zin van Veronique. Bij Linda is het dubbel feest want Guido is vandaag jarig.
Peter en Rob geloven dat Jan de vunzige mail naar Shirley heeft gestuurd en ze maken meteen zijn ontslagbrief klaar. Hoewel de bewijzen tegen Jan zijn, gelooft Rita in de onschuld van haar broer en ze trekt naar Van den Bossche Electronics. Mieke wil met kerst een feestje voor Ludmilla en haar gezin organiseren en Els nodigt Trudy met haar dochtertje uit. Leen kan de dood van Veerle geen plaats geven. Anna volgt de raad van Albertine op en ze probeert Albert jaloers te maken.
Maarten wil niet dat Bjorn zich opsluit nu Veerle overleden is en hij neemt zijn vriend op sleeptouw. Brenda kan het niet laten om haar puberdochter uit te vragen over de fuif. Het aandelenpakket dat Trudy wil verkopen, zorgt voor grote spanningen tussen Veronique en haar moeder. Anna koopt in Benidorm haar kerstgeschenken. Shirley heeft alweer een vunzige mail gekregen van Jan. Voor haar is dit de spreekwoordelijke druppel en ze eist zijn ontslag.
Trudy voelt zich alleen nu Louise het weekend bij haar papa doorbrengt en ze gaat op bezoek bij Els en Rob. Alle vrienden van Veerle komen voor haar herdenkingsfeest samen in het café van Dimi. Bjorn gaat echter vroeg weg omdat hij bij zijn zoontje Jurgen wil zijn. Hanneke kan alleen nog maar aan de fuif denken en ze past alvast de kleren die ze zal aantrekken.
Veronique zet haar moeder onder druk om haar de helft van Trudy's aandelen te geven. Bjorn is na de euthanasie van Veerle bij Maarten blijven overnachten. Hanneke is in alle staten omdat ze een buis heeft. Ze weet dat ze niet naar de fuif zal mogen gaan en de verleiding is groot om de punten te vervalsen. Trudy stelt Peter voor om een regeling te treffen voor hun dochtertje. Veronique is in de wolken met het eerste groot rapport van haar zoontje.
Dimi wordt knettergek van het gekibbel tussen Rita en Jan. Veronique verplicht haar moeder om open kaart te spelen over de aandelen van Trudy. Yasmine belooft Mieke dat ze er alles aan zal doen om de uitwijzing van de Ludmilla en haar gezin tegen te houden. Bjorn heeft een goed gesprek met Maarten voordat hij naar het ziekenhuis gaat om de euthanasie van Veerle mee te maken.
Hanneke is kwaad op haar moeder omdat ze niet naar de eindejaarsfuif mag en dat terwijl ze al vijftien is. In Benidorm maakt Albert een afspraakje met Yvonne en in Vlaanderen heeft Marie-Rose geheime ontmoetingen met Trudy. Veronique ruikt echter onraad en ze probeert meer te weten te komen van Suzy. Mieke vertelt haar vrienden uit Kazachstan het goede nieuws. Veerle neemt met een ijsje afscheid van haar vrienden.
Veerle heeft beslist dat ze deze week donderdag de euthanasie wil en ze geeft ook instructies voor de afscheidsplechtigheid. Voor Bjorn, haar ouders en haar vrienden is dit allemaal zeer moeilijk om verwerken. Trudy heeft een ernstig gesprek met Marie-Rose over haar toekomst bij het modehuis. In Benidorm kan Albertine het goed vinden met de al even levenslustige Yvonne. Veronique vermoedt dat haar moeder een geheim heeft. Yasmine heeft nieuws over de uitwijzing van Miekes vrienden uit Kazachstan.
Anna en Albert maken kennis met de nieuwe vriend van Marie-Rose wanneer ze haar gaan vertellen dat ze naar Benidorm reizen. Op de luchthaven wacht Anna een vervelende verrassing. Jan ergert zich mateloos aan zijn zus, maar toch overweegt hij niet om naar Linda terug te keren. Veerle en haar ouders hebben de strijdbijl begraven. 17.48: Neckerman
Sinds Jan en Rita samenwonen, kibbelen ze onophoudelijk. Peter overweegt om Trudy te bellen, maar zijn zus raadt hem af om toenadering te zoeken. Veerle heeft een goed gesprek met haar moeder, vooral omdat zij zich met de euthanasie heeft verzoend. Trudy praat met Els en Rob over haar relationele problemen en angsten. Hanneke en haar vriendin Lidewei flirten virtueel. Mieke heeft de vluchtelingenfamilie uit Kazachstan uitgenodigd op de koffie.
Bjorn maakt zich zorgen over de reactie van zijn zoontje Jurgen na het zien van zijn mama. Rita is er niet over te spreken dat Jan een televisie krijgt van Dimi. Veronique is van mening dat Trudy niet in het modehuis kan blijven werken nu ze Peter in de steek heeft gelaten. Jan probeert zich bij Shirley te verontschuldigen, maar zij heeft daar geen oren naar.
Marie-Rose neemt het voor Trudy bij haar zoon op, maar Peter is te diep gekwetst en hij houdt Trudy niet tegen wanneer ze haar koffers pakt. Linda geeft aan Maarten toe dat ze Jan mist, maar ze is niet van plan om de eerste stap te zetten. Veronique en Mario zijn terug uit Bulgarije, waar ze goede zaken hebben gedaan én aan hun relatie hebben gewerkt. Albert beseft dat hij Gaston een uitleg verschuldigd is voor het leugentje van gisteren. Veerles vader brengt Jurgen naar het ziekenhuis.
Peter verdenkt er Jan van de pikante foto van Shirley te hebben gemaild en hij roept zijn oom op het matje. Anna weet niet dat Albert met Yvonne op daguitstap naar Lier is. Linda wil dat Jan zijn verantwoordelijkheid opneemt en ze dropt Guido bij Van den Bossche Electronics. Veerle vraagt aan Bjorn om hun zoontje naar het ziekenhuis te brengen en daar put hij nieuwe moed uit. Trudy kan er niet meer tegen dat Peter haar blijft afwijzen.
Hanneke ondervindt dat ze de nieuwe huishoudster nog niet op haar hand heeft. Bjorn blijft hopen dat Veerle zal afzien van euthanasie. Peter blijft Trudy afwijzen, waardoor zij voor het eerst overweegt om te scheiden. Yvonne stelt Albert voor om mee te gaan op daguitstap naar Lier. Alle werknemers van Van den Bossche Electronics hebben een pikante foto van Shirley in hun mailbox zitten.
Pierrot is Els, Suzy en Rob zeer dankbaar omdat ze het Sinterklaasfeest in het buurthuis hebben gered. Marie-Rose lucht haar hart bij Mathias over de relationele problemen van haar kinderen. Linda en Jan slagen er niet in met elkaar te praten zonder ruzie te maken. Veronique en Mario vertrekken voor enkele dagen naar Bulgarije. De nieuwe huishoudster van Brenda en Bart gaat aan de slag. Dokter Jacobs en Leen delen een romantisch moment. Pierrot vraagt aan Marie-Rose of Sonja bij haar aan de slag kan als naaister.
Pierrot is opgelucht omdat Bert het Sinterklaasfeest in het buurthuis nu toch wil betalen. Nu moet Pierrot alleen nog de hulpsint zien op te sporen. Veronique dringt bij Mario aan om zijn trots in te slikken en de ruzie met Peter bij te leggen. Ondertussen vraagt Trudy aan haar man om de eerste stap te zetten. Albert heeft een geheimpje voor Anna. Jan lijkt de verjaardag van zijn dochter Leen te zijn vergeten.
Bjorn is blij dat Veerle haar gelijk heeft gekregen van de rechter, maar langs de andere kant mag hij er niet aan denken dat ze euthanasie gaat plegen. Mieke is blij met het artikel over Ludmilla en haar gezin, maar de voorzitter van het OCMW roept haar op het matje en eist dat ze afstand neemt van de zaak. Patrick wil van Shirley weten waarom ze hem ontwijkt. Linda wil met Jan afspraken maken over hun zoontje Guido. Marie-Rose roept haar kinderen en hun partners tot de orde.
Marie-Rose polst bij Peter of hij nog aan zijn huwelijk wil werken en Linda maakt haar opwachting bij Van den Bossche Electronics omdat ze van Jan wil weten wanneer hij naar huis terugkeert. Yasmine is bloednerveus voor het kortgeding, maar ze beseft dat er geen weg terug is. Evy solliciteert als dienster in een mooi restaurant. Shirley en Patrick gaan samen een glas drinken in het café van Dimi.
Mieke stelt een petitie op om de uitwijzing van de vluchtelingenfamilie uit Kazachstan tegen te houden. Shirley kan er niet mee lachen dat Jan zijn werkdag met een romantisch gedicht voor haar begint. De nieuwe verkoper Patrick lacht evenmin, want hij krijgt alweer een zware uitbrander van Bart. Bjorn en Maarten hebben een ernstig gesprek over het kortgeding van Veerle. Pierrot wil Sonja helpen en hij vraagt juridisch advies aan Yasmine. Marie-Rose vindt het verschrikkelijk dat Peter Trudy keer op keer wegduwt en ze praat hierover met haar zoon.
Yasmine ziet het sinds de bedreiging van Hendrik niet meer zitten om Veerle te verdedigen in de rechtbank, maar Bert verplicht zijn vriendin om door te zetten. Rita wil dat Jan na het werk hun inkopen doet in de supermarkt. Shirley is de karamellenverzen van Jan meer dan beu en ze eist van Rob dat hij Jan stevig aanpakt. Yvonne verklapt aan Anna dat ze samen met Albert petanque heeft gespeeld. Peter houdt nog altijd afstand van Trudy. Mieke bestudeert de richtlijnen van asielrecht om de familie uit Kazachstan te helpen.
Rita en Jan kibbelen onophoudelijk sinds ze samenwonen in de studio boven het café van Dimi. Linda krijgt bijna een beroerte wanneer ze ontdekt dat Guido is weggelopen. Peter heeft Trudy de misstap nog niet vergeven en ook tussen hem en Mario is de spanning te snijden. Tot grote ergernis van Anna blijft Yvonne de deur plat lopen bij Albert. Veerle ontvangt het rapport van de gerechtspsychiater.
Pierrot heeft er spijt van dat hij de man van Sonja is gaan zoeken. Peter verdraagt Trudy nog steeds niet in zijn buurt. Marie-Rose begrijpt dat haar zoon zich verraden voelt, maar dringt bij hem aan om tijd met Trudy door te brengen. Van zijn zus krijgt Peter totaal andere signalen. Mieke en Wim brengen medicijnen naar de vluchtelingenfamilie uit Kazachstan.
Jan mag er niet aan denken dat zijn zus Rita bij hem intrekt. Brenda en Bart blijven het moeilijk hebben met de combinatie van werk en gezin. Pierrot start de zoektocht naar de ex-man van Sonja in diens stamkroeg. Na alweer een romantische mail van Jan zoekt Shirley hulp en troost bij Patrick. Yasmine ziet het niet meer zitten om Veerles zaak te bepleiten in de rechtbank.
Rita moet binnen de week een nieuwe studio zien te vinden. Pierrot trekt zich de miserie van Sonja aan en hij wil haar helpen. Veronique en Mathias zijn terug van hun zakenreis naar Bulgarije en merken meteen dat er meer dan één haar in de boter zit. Anna brengt bij Linda verslag uit over haar discussie met Jan.
Mario heeft het grote en moeilijke gesprek met Peter, met alle gevolgen van dien. Yasmine twijfelt of ze terug in de advocatuur wil stappen, maar ze wil wel Veerle ontmoeten. Gaston vraagt aan Sonja of ze gisteren geld heeft genomen uit de kassa van het buurthuis. Anna roept haar zoon Jan op het matje. Bart zoekt nog altijd een huishoudster en Rita krijgt slecht nieuws van haar huisbaas.
Bert dringt bij zijn vriendin aan om Veerle te verdedigen in de rechtbank. Yasmine twijfelt echter. Linda vertelt aan haar schoonmoeder dat Jan sinds vorige week boven het café van Dimi woont. Dokter Jacobs hoopt op een nieuwe kans van Leen, maar zij houdt de boot af. Gaston heeft ontdekt dat er geld uit de kassa van het buurthuis is genomen. Trudy krijgt het niet tegen Peter gezegd dat ze een verhouding heeft gehad met Mario.
Peter heeft besloten om bij zijn gezin te blijven, maar dat neemt niet weg dat hij het heel moeilijk heeft met de misstap van Trudy. Shirley hoopt dat Jan zich snel met Linda verzoent, want ze is zijn avances kotsbeu. Veronique en Mathias vertrekken op zakenreis. Het staat Anna niet aan dat Albert en Yvonne samen het Sinterklaasfeest organiseren. Pierrot vliegt er in het buurthuis in en lanceert tientallen ideeën.
Trudy biecht aan Peter op dat ze maanden geleden een verhouding heeft gehad. Ze verzekert hem dat ze de avond van het ongeval voor hem heeft gekozen, maar Peter heeft moeite om dat te geloven. Bert kaart bij Yasmine het draagmoederschap terug aan. Caro is het kinderachtig gedrag van Maarten beu. Mieke bespreekt met haar broer de huwelijksproblemen van hun vader.
Shirley is niet gediend met de aandacht die ze van Jan krijgt en ze vertelt Rob dat ze officieel klacht wil indienen. Leen spreekt harde taal tegen Veerle om haar te overtuigen de hongerstaking te stoppen. Yvonne polst bij Albert of hij zonder Anna wil meegaan naar Reims. Linda gelooft niet meer dat haar huwelijk nog toekomst heeft. Bert praat met Peter over de avond van het ongeluk.
Veerle heeft een goed gevoel bij het kortgeding, zeker nu Bjorn haar steunt. Maar dat is buiten de nieuwste zet van haar vader gerekend. Jan probeert Shirley te charmeren sinds hij niet meer met Linda onder hetzelfde dak woont. De elektriciteitsproblemen in De Lork zijn nog altijd niet opgelost. Mieke en Linda storten bij mekaar hun hart uit over hun mannen. Bart blijft van mening dat de nieuwe verkoper, Patrick, vooral voor miserie zal zorgen. Bij Peter vindt hij echter geen gehoor.
Pierrot zit er mee dat Evy hem steeds vaker een saaie kerel noemt en hij maakt zich zorgen over hun relatie. Els verliest uren om de elektriciteitsproblemen in De Lork opgelost te krijgen. Veronique heeft een lunchafspraak met Mathias. Anna moet haar middagdutje overslaan omdat Albert een bestuursvergadering in de woonkamer houdt. Maarten vertelt aan Caro dat hij niet gevangen wil zitten in een relatie. De ouders van Veerle zijn bereid om van het kortgeding af te zien, maar ze stellen wel een belangrijke voorwaarde.
Jan logeert nog altijd in de kamer boven het café van Dimi. Veronique wil niet dat haar moeder met Mathias op prospectie gaat naar Bulgarije en ze trekt de zakenreis naar zich toe. Els en Frank bereiden in de keuken van Suzy de lunch voor Van den Bossche Electronics, want in De Lork is er geen stroom. Pierrot bruist van de ideeën voor het buurthuis. Het zint Anna niet dat Albert een vergadering heeft met zijn penningmeester, Yvonne. De samenwerking tussen Bart en Patrick loopt nog steeds niet van een leien dakje.
Jan, Bart en Wim beklagen zich in het café van Dimi over hun vrouwen. Maarten kan het niet hebben dat Bjorn complimentjes krijgt van Caro en hij reageert zeer kinderachtig. Peter gaat terug aan het werk bij Van den Bossche Electronics en hij krijgt meteen een klaagzang van Bart over zich heen. Jan betrapt Linda terwijl ze terug aan het bellen is met William.
Linda kan Jan niet aan het verstand brengen dat haar telefoontjes met William onschuldig zijn. Ook tussen Mieke en Wim zitten er verschillende haren in de boter. Bjorn houdt zijn belofte aan Veerle en hij gaat met haar moeder praten. Caro wil van Maarten weten hoe hij hun toekomst ziet. Veronique wil van het confectiecontract met China af. Evy houdt zielsveel van Pierrot, maar toch ergert ze zich aan zijn saaiheid.
Marie-Rose is gecharmeerd omdat Mathias haar naar zijn heiligdom heeft gebracht. Linda wordt knettergek van het wantrouwen van haar man. Bart kan het niet laten om de nieuwe verkoper, Patrick, te tonen dat hij de verkoopsdirecteur is. Veerle vraagt aan Bjorn om haar moeder te overtuigen een verklaring in haar voordeel af te leggen. Anna en Albert weten vandaag wie van hen twee de seniorenclub mag gaan voorzitten.
Het zit Bart dwars dat Bert een nieuwe verkoper heeft aangeworven en een conflict tussen de twee blijft niet lang uit. Jan blijft er van overtuigd dat Linda nog altijd een verhouding heeft met William. Anna en Albert beconcurreren mekaar tijdens hun verkiezingscampagne. Veerle is er niet goed van dat haar vader een kortgeding tegen haar aanspant. Wim bespreekt met Bert een mogelijk draagmoederschap van Yasmine.
Linda en Jan zijn allebei te koppig om de eerste stap te zetten en de ruzie uit te praten. Mieke moet vandaag laten weten of ze in het Braziliaans project stapt. Rob geeft de nieuwe verkoper, Patrick Holemans, een rondleiding bij Van den Bossche Electronics. Wim bezoekt Yasmine in haar bloemenatelier en ze storten hun hart uit bij mekaar.
Voor Jan is een gepeperde telefoonrekening reden genoeg om het thuis af te stappen. Bert en Yasmine kaarten tijdens hun bezoek aan Wim en Mieke adoptie en draagmoederschap aan. Trudy polst voorzichtig hoe het met Peters herinneringen is gesteld. Marie-Rose leert Mathias op een andere manier kennen.
De spanningen tussen Wim en Mieke lopen terug hoog op. Ook tussen Bert en Yasmine zit er een haar in de boter. Anna en Albert tafelen in het restaurant van Caro. Bart opent opnieuw de zoektocht naar een huishoudster. Rob is er niet over te spreken dat Bert op eigen houtje een nieuwe verkoper heeft aangeworven. Veerle heeft opnieuw een gesprek met een psychiater. Dimi is van de kaart door een aangetekend schrijven van de gemeente.
Wim haalt zijn vader op in het ziekenhuis. Trudy is blij dat Peter elke dag wat minder hoofdpijn heeft, maar ze vreest de dag dat hij zich gaat herinneren dat ze een verhouding heeft gehad. Veerle wordt door haar vader uitgescholden omdat ze haar wens om te sterven heeft verteld aan de pers. Anna en Albert zijn als kat en hond sinds ze allebei voorzitter van de seniorenclub willen worden. Bart is kwaad omdat Brenda met de kinderen op bezoek is geweest bij haar moeder.
Els heeft er geen goed oog in dat Bert het cateringcontract zal verlengen. Mieke is ontroerd en blij omdat Wim er geen probleem mee heeft dat ze terug met de straatkinderen van Brazilië gaat werken. En dan weet ze nog niet alles. Peter stelt Suzy vragen over de dag van zijn ongeluk. Albert voert een andere campagne om tot voorzitter van de vriendenkring te worden verkozen. Bert heeft de pers opgetrommeld om Veerle de cheque te overhandigen.
Veerle is razend omdat ze wilsonbekwaam is verklaard, maar ze is niet van plan om haar wens om te sterven op te geven. Anna meent het dat ze voorzitter wil worden van de vriendenkring en ze laat zelfs verkiezingspamfletten maken. Els wil van Bert weten of het cateringcontract al dan niet verlengd wordt. Mieke verheugt er zich op om in Brazilië te gaan werken en ze hoopt dat Wim haar zal volgen.
Trudy confronteert Veronique met de jobadvertentie die ze heeft laten plaatsen en Peter wil van Bert weten wat het krantenartikel over de onteigening en het overstromingsgebied te betekenen heeft. Anna confronteert Albert met zijn leugen. Hendrik Suys hoopt nog altijd psychiater De Vranck te kunnen overtuigen om Veerle wilsonbekwaam te verklaren. Gaston verplicht Wim en Mieke om over haar Braziliaanse droom te praten.
Bart en Brenda verdenken hun nanny Lies van diefstal. Bjorn neemt het Leen kwalijk dat ze Veerles verzoekschrift tot euthanasie heeft geschreven. Mieke heeft een interessante werkaanbieding gekregen. Els ondervindt dat Bert een zeer harde onderhandelaar is en ze moet een nieuwe offerte bezorgen. Anna wil niet dat Albert voorzitter wordt van de vriendenkring. Yasmine vermoedt dat Bert enkele van haar computerbestanden heeft gewist.
Bart gaat vandaag terug aan de slag bij Van den Bossche Electronics en dit betekent dat Lies het huishouden alleen moet beredderen. Brenda kan niet verstoppen dat ze er geen vertrouwen in heeft. Leen weet niet hoe ze aan Bjorn moet vertellen dat ze Veerles verzoekschrift tot euthanasie heeft geschreven. Bert heeft met meneer Daelemans van de dienst waterlopen een belangrijke vergadering over de aanleg van de nieuwe weg. Els wil het cateringcontract met Van den Bossche Electronics herbekijken.
De wereldrecordpoging frieten bakken heeft zijn sporen nagelaten in het café van Dimi. Hij ziet er tegenop om de rommel op te ruimen, maar dat is buiten Bjorn en zijn vrienden gerekend. Voor Pim is het grote moment van zijn vertrek naar Limburg aangebroken. Suzy houdt zich sterk, maar ze is bang dat hij het in zijn eentje niet zal redden. Bjorn en Maarten brengen bij Veerle verslag uit over hun frietfestijn.
Het elektriciteitsnetwerk in het café van Dimi is niet voorzien op verschillende friteuses, die tegelijkertijd aangezet worden. Bjorn ziet door deze tegenslag de recordpoging niet meer zitten, maar Wim brengt net op tijd redding. Gelukkig maar, want alle vrienden en bekenden zakken massaal naar het café af om een pakje frieten te eten. Ook Dimi doet goed zijn best, met als gevolg dat hij in het ziekenhuis belandt. Yasmine vertikt het om nogmaals de hulp van Bert te vragen en ze stapt met haar computerprobleem naar Bart.
Bjorn krijgt hulp uit verschillende hoeken voor zijn recordpoging frietjes bakken. Zelfs de bomma en Albert zetten zich in aan het schillen. In de keuken van Bart zorgt de spinazie voor frustratie, vooral dan bij de jonge huishoudster Lies. Peter wil niets liever dan terug aan het werk gaan, maar zijn concentratieproblemen spelen hem nog altijd parten. Het stoort Bert dat Yasmine zonder zijn hulp haar online bloemenzaak verder uitbouwt.
Dimi kan het niet meer opbrengen om zich op het wereldrecord frieten bakken te storten. Gaston zet zijn zoon onder druk om met Mieke te praten. Bert kan het niet laten om zich met de bloemenzaak van Yasmine te bemoeien. Brenda herinnert Bart aan zijn belofte om tot het einde van de week thuis te blijven. Mathias stort tijdens een lunch zijn hart uit bij Trudy.
Bert triomfeert omdat het schepencollege heeft beslist dat de nieuwe toegangsweg er mag komen én omdat Peter cafébaas Dimi en tante Rita op zijn dak zal krijgen. Mieke zit er mee dat Wim haar blijft ontwijken. Gaston begrijpt het gedrag van zijn zoon niet, tot hij Wim de woning van Yasmine ziet verlaten. Bjorn en zijn vrienden maken werk van de organisatie van de frietenbak. Brenda is niet te spreken over de huishoudster die Bart heeft aangenomen.
Mieke wil de ruzie met Wim uitpraten, maar hij loopt voortdurend van haar weg. Het stoort Marie-Rose dat Mathias haar overlaadt met bloemen en geschenken. Bart is het thuiszitten beu en hij hoopt dat hij snel een huishoudster vindt. Pim heeft een bemeubeld studiootje op het oog. Bjorn vreest het ergste voor zijn frietenbak. Peter kampt nog altijd met hoofdpijn.
Yasmine heeft de ganse nacht geprobeerd om haar computerprobleem op te lossen, maar uiteindelijk moet ze Bert om hulp vragen. De kinderwens van Wim drijft hem en Mieke uit mekaar. Bart is geïrriteerd omdat zijn advertentie niet te vinden is in de krant. Rob blijft ervan overtuigd dat Bert de blokkade heeft georganiseerd. Marie-Rose en Mathias gaan samen naar een concert. Kobe bezoekt Veerle in het ziekenhuis.
De beschuldigende woorden van Rita aan het adres van Bert laten Rob niet los. Yasmine glundert van trots omdat de website voor haar bloemenzaak eindelijk klaar is. Albert moedigt Kobe aan om een glas te gaan drinken met zijn vrienden. Mieke leert een heel andere Wim kennen, een Wim die heel cru is.
Maarten beseft eindelijk dat hij zich al weken onredelijk gedraagt en hij heeft een goeie babbel met Linda. Bart start de zoektocht naar een huishoudster met het opstellen van een advertentie. De aandeelhouders van Van den Bossche Electronics stemmen over de aanleg van een invalsweg voor hun transport. Suzy zoekt nu zelf een studio voor Pim. Dokter Paul vraagt aan Leen waarom ze roddels over hem verspreidt in het ziekenhuis.
Veerle vraagt opnieuw aan haar moeder om haar waardig te laten sterven. Leen zegt voortdurend dat ze niets meer met Paul wil, maar toch is ze geïrriteerd wanneer ze hem ziet keuvelen met een jonge verpleegster. Bart wil terug gaan werken. Bjorn zoekt sponsors voor zijn recordpoging frieten bakken. Rob heeft een romantische verrassing voor Els.
Bert weet niet wat hij moet denken van het etentje bij Mieke en Wim. Jan pikt het niet dat Maarten zijn frustraties afreageert op zijn broertje Guido. Peter schrikt zich een hoedje wanneer hij in de krant een artikel in verband met de invalsweg leest en hij verdenkt er Bert van het perslek te zijn. Ook de wijkbewoners hebben duidelijk het artikel gelezen
Pim heeft gebroken met Lore en is naar zijn tante Suzy teruggekeerd, maar de vraag is voor hoelang. Veronique is in elk geval van mening dat Pim een lastpost is en ze maakt de ene bitsige opmerking na de andere. Jan toont weinig begrip wanneer Francine vraagt om nu toch Miel te bezoeken in de instelling. Peter dringt bij Bert aan om een andere oplossing te zoeken voor het transportprobleem van Van den Bossche Electronics. Mieke is er niet mee opgezet dat Bert en Yasmine komen eten.
Wim en Bart zitten met een kater om U tegen te zeggen. Dimi maakt zich grote zorgen sinds hij vernomen heeft dat zijn café plaats moet ruimen voor een nieuwe weg. Peter heeft nog altijd last van zware hoofdpijn. Marie-Rose deelt hoe langer hoe meer haar zorgen met Mathias. Jan is teleurgesteld omdat Miel hem niet wil zien. Suzy probeert Pim duidelijk te maken dat Lore zijn vertrouwen niet waard is.
Suzy is woest omdat ze niet kan bewijzen dat Lore, de vriendin van Pim, een bedriegster is. Dimi is eindelijk van zijn gips verlost. Wim heeft op de politierechtbank goed en slecht nieuws gekregen. Bert brengt bij Peter verslag uit over de gang van zaken bij Van den Bossche Electronics. Bjorn vraagt aan Leen, Pierrot en Evy om mee te helpen met de frietenbak. Ook Maarten maakt zijn opwachting in Leuven.
Francine stelt Linda voor om samen te gaan shoppen. Marie-Rose en Veronique verschillen van mening over de toekomst van de Amazonereeks. Pim en zijn vriendin Lore worden opgepakt door de politie. Bert en Yasmine krijgen een discussie over haar bloemenwinkel. Wim moet morgen naar de politierechtbank gaan en daar ziet hij echt tegenop. Peter geeft aan zijn moeder toe dat hij constant hoofdpijn heeft sinds hij uit de coma ontwaakt is.
Suzy heeft haar lesje nog niet geleerd en ze maakt opnieuw een afspraak met het meisje, dat beweert de schuilplaats van Pim te kennen. Bjorn ziet het niet meer zitten om het wereldrecord frieten bakken aan te vallen. Wim probeert het draagmoederschap aan te kaarten bij Yasmine, maar hij gaat zeer onhandig tewerk. Maarten vertelt tegen Veerle zeer lelijke dingen over Bjorn.
Commissaris De Vos en inspecteur Bosman hebben Suzy nog niet teruggevonden. Hun enige aanwijzing is de balpen van Van den Bossche Electronics. Bjorn kan Maarten niet aan het verstand brengen dat hij niets heeft met Caro. Bert moet wennen aan het idee dat Yasmine een bloemenkraam wil runnen. Veerle vraagt aan Leen om haar het verlossend euthanasiespuitje te geven.
Hoewel Mieke gisteren slecht gereageerd heeft, kaart Wim terug het draagmoederschap aan. Bjorn voelt zich schuldig omdat hij in de keuken van Caro werkt, maar dat is nog niets vergeleken met hun zoen. Bert polst bij Yasmine naar haar professionele dromen. Wim moet vrijdag voor de rechtbank verschijnen. Leen vraagt zich luidop af waarom Paul na een half jaar teruggekeerd is uit Zweden. De politie heeft nieuws voor Suzy in verband met Pim. Dimi telt de dagen af tot zijn been uit het gips mag.
Mieke verlangt net als Wim naar een kind, maar adoptie ziet ze niet zitten. Bjorn en Maarten gaan met mekaar op de vuist. Commissaris De Vos weet dat Suzy het moeilijk heeft met het feit dat Pim nog altijd niet thuis is en ze gaat met de huishoudster praten. Veronique en Mario krijgen op restaurant ruzie over zijn ontrouw en haar grillen.
Mieke is kwaad omdat haar voorstel om een bioboerderij te runnen met langdurig werklozen afgewezen is. Commissaris De Vos en inspecteur Bosman hebben voor Suzy goed en slecht nieuws in verband met Pim. Het stoort Trudy en Mario dat Veronique tijdens de interviews alle aandacht opeist. Mathias geeft aan Marie-Rose toe dat hij op meer hoopt dan vriendschap. Veerle vraagt opnieuw aan Bjorn om haar niet meer te bezoeken.
Veerle dringt bij dokter Jacobs aan om haar wens voor euthanasie in te willigen. Peter confronteert Bert met het krantenartikel van het wijkcomité en hij dringt aan om een vredevolle oplossing te zoeken. Francine en Linda bezoeken Miel in de instelling. Marie-Rose is geïrriteerd wanneer Mathias haar thuis opzoekt. Bart spreekt harde taal tegen Peter over zijn professionele toekomst.
Mieke is kwaad op Wim omdat hij valse verklaringen heeft afgelegd, waardoor hij twee weken zijn rijbewijs kwijt is. In tegenstelling tot Pierrot, Leen en Evy lijkt het Maarten niet te raken dat Veerle euthanasie wil plegen. De teruggevonden trouwring van Mario is de aanleiding van een nieuwe ruzie met Veronique. Francine kampt nog altijd met een schuldgevoel omdat ze Miel in een instelling heeft ondergebracht, maar gelukkig wordt ze goed opgevangen door Linda. Bart overweegt om zijn ontslag te geven bij Van den Bossche Electronics. Veerle bespreekt met haar dokter haar wens om te sterven.
Veerle vindt het leven niet langer de moeite waard en ze neemt het woord euthanasie in de mond. Gaston hoopt van harte dat Mieke een goeie beurt heeft gemaakt met haar voorstel om samen met langdurig werklozen een bioboerderij uit de grond te stampen. Bjorn heeft slecht nieuws voor Wim, maar de politie nog veel slechter. Mario zoekt toenadering tot Veronique.
Maarten neemt het Bjorn kwalijk dat hij tot nu verzwegen heeft dat hij de hulpkok van Caro is. Bart is niet happy wanneer hij oog in oog staat met Christel. Leen is er niet uit of Paul voor haar of voor zijn vrouw is teruggekomen uit Zweden. Linda moet Francine oppeppen. Zij kampt immers met een schuldgevoel omdat ze Miel naar een instelling heeft gebracht. Mieke moet haar dossier van de bioboerderij voorleggen aan het OCMW en ze heeft het gevoel dat ze een examen moet afleggen. Voor Veronique is het heel confronterend dat Mario zich niet meer in stilte aan haar ergert.
Leen is van slag wanneer ze oog in oog staat met haar nieuwe stagemeester. Gelukkig kan ze met haar muizenissen terecht bij Veerle, die nog altijd in het ziekenhuis ligt. Marie-Rose weet niet wat ze van Mathias' voorstel moet denken. Maarten geeft aan Linda toe dat hij spijt heeft van de breuk met Caro en ook Bart speelt open kaart met zijn vrouw. De toestand van Miel gaat elke dag achteruit. Peter en Rob verschillen van mening over de manier waarop er moet worden gereageerd op de petitie van het wijkcomité.
Linda en Jan zijn onder de indruk van de nieuwe look van Maarten. Bjorn vindt het vooral lachwekkend. Pierrot hoopt dat Mieke de bioboerderij erdoor krijgt, want het lijkt hem de perfecte stage. Suzy weet nog altijd niet waar Pim verblijft. Trudy geeft Mathias een verklaring voor het aantrekken en afstoten van Marie-Rose. Pierrot, Leen en Evy gaan in het ziekenhuis op bezoek bij Veerle. Leen ontmoet haar nieuwe stagemeester.
Suzy confronteert Pim met de feiten die ze ontdekt heeft over zijn vriendin Lore en ze windt er geen doekjes om dat de ontvoogding niet doorgaat. Bjorn krijgt het niet tegen Maarten gezegd dat hij bij Caro werkt. Veronique en Mario hebben hun eerste afspraak bij de relatietherapeut. Marie-Rose heeft een en ander te bespreken met Mathias. Bart vertrouwt het niet dat Christel voor zijn job heeft gesolliciteerd.
Mario stelt Veronique voor om in relatietherapie te gaan. Yasmine voelt zich veiliger nu Wim de woning aan het schilderen en het behangen is, maar toch springt ze nog altijd uit haar vel bij elk onverwacht geluid. Suzy maakt zich zorgen omdat Pim maar niet naar huis komt. Pierrot polst bij Mieke of hij stage kan lopen bij het OCMW. Bjorn gaat als hulpkok aan de slag in het eethuisje van Caro.
Suzy slaat de goede raad van Els in de wind en ze neust in het privéleven van Pim. Ook Linda heeft de grootste moeite om tot Francine door te dringen. Christel solliciteert bij Van den Bossche Electronics voor de job van verkoopsdirecteur. Mieke wil in het buurthuis een winkeltje beginnen. Mario geeft aan Veronique toe dat hij zich aan haar blijft ergeren, maar ook dat hij haar niet kwijt wil. Bjorn deelt zijn twijfels over Caro's aanbod met Veerle.
Guido verheugt er zich op om naar de scouts te gaan. Jan confronteert Maarten met zijn negatief gedrag van de laatste weken en Suzy ondervindt dat haar neef Pim een zeer opstandig trekje heeft. Yasmine blijft zich schuldig voelen omdat zij en Bert geen hulp hebben geboden aan Gino. Ontwerper Jens vertrekt niet met stille trom bij Linea Veronica. Bart en de kinderen zijn op hun hoede wanneer ze gestommel op de eerste verdieping horen. Caro heeft een voorstel voor Bjorn.
Marie-Rose en Mario zitten in de put omdat er geen klanten en geen pers naar de modeshow zijn gekomen. Ook Yasmine piekert zich suf. Wat als de politie de verdwijning van pooier Gino gaat onderzoeken en haar en Bert op het spoor komt? Bart geeft aan zijn zus Leen toe dat hij huisman is geworden om Brenda te plezieren. Rita is nieuwsgierig wanneer Marie-Rose met Mathias een glas komt drinken in het café.
Bert ondervindt dat Gino niet met zich laat sollen, maar dat betekent niet dat hij zich Yasmine laat afpakken. Mario en Marie-Rose zijn bloednerveus voor de modeshow, maar Veronique heeft er alle vertrouwen in dat de pers de collectie goed zal onthalen. Ze wil de aanwezige journalisten trouwens belonen met een primeur. Bjorn vreest het ergste wanneer hij de vader van Veerle huilend aantreft in het ziekenhuis.
Bert verklaart Gino de oorlog en hij verplicht Yasmine om mee te gaan naar Van den Bossche Electronics. Bjorn is opgelucht omdat Wim hem rijles wil geven. Suzy verzet zich niet meer tegen Pims verhuis naar Limburg. Trudy motiveert Mario om Veronique een kans te geven. Bart vindt dat Brenda het niet kan maken om net voor het weekend op zakenreis te vertrekken. Jan meent te weten wie de nieuwe verkoopsdirecteur van Van den Bossche Electronics wordt.
Bert en Yasmine treffen een ravage aan in hun woonkamer. Jan is niet te spreken over de rijles van gisteren. Suzy polst bij Peter hoe zijn gesprek met Pim is gegaan. Veronique en haar moeder bereiken een compromis over de hoofdlocatie van hun modehuis. Anna bespreekt met Leen de vergeetachtigheid van Albert. Veerle wordt terug opgenomen in het ziekenhuis.
Suzy heeft het er moeilijk mee dat Pim zich wil laten ontvoogden en ze stort haar hart uit bij Peter. Hij is uit het ziekenhuis ontslagen, maar moet nog veel rusten. Bjorn heeft het zich al beklaagd dat hij met Jan leert autorijden. Wim vermoedt dat het een overhaaste beslissing was van Bart om huisman te worden. Bert gaat met pooier Gino onderhandelen over Yasmine. Veronique en Trudy bundelen de krachten om de pers te motiveren naar de modeshow te komen. Leen, Evy en Pierrot trekken in hun kot in.
Maarten is slecht gezind omdat iedereen op zijn huid zit omdat hij zich niet verzoent met Caro. Dimi moet terug in het ziekenhuis worden opgenomen. Jens staat er op om Veronique te vergezellen naar de vergadering met Marie-Rose. Bart bekent aan zijn schoonbroer Wim dat hij zich verveelt. Peter mag eindelijk het ziekenhuis verlaten.
Maarten vertelt eindelijk aan Caro wat er hem dwars zit. Marie-Rose verheugt zich op het etentje met Mathias. Bert verplicht Yasmine om pooier Gino te bellen. Bjorn kijkt uit naar zijn eerste rijles met Jan. Brenda wil de echte reden weten van Barts beslissing om huisman te worden. Suzy weet niet hoe ze het probleem met Pim moet aanpakken en ze gaat uithuilen bij Els.
Bert confronteert Yasmine met haar leugen. Jan is bereid om Bjorn met de wagen te leren rijden. Marie-Rose moet terug met Veronique onderhandelen over de fusie. Miel is kwaad omdat Francine hem naar een instelling wil sturen. Jens wil koste wat het kost een creatie ontwerpen die Mario goed vindt. Leen gaat terug met Caro praten over de breuk met Maarten. Lisette Van Striel doet Bert een nieuw en zeer aanlokkelijk bod voor zijn aandelen.
Bart voelt zich in zijn element als huisman. Suzy wil van Pim weten wat hij over haar verteld heeft tegen de sociaal assistente. Hun discussie zet vooral Veronique aan het denken. Peter kan zich niet herinneren wat er de avond van het ongeval is gebeurd. Zijn geheugenverlies plaatst Trudy voor een groot dilemma. Maarten is bereid om Bjorn rijles te geven. Bert krijgt een e-mail waar hij niet goed van is.
Jan is er niet over te spreken dat zijn oudste zoon tijdskrediet neemt, maar Brenda en de kinderen zijn blij. Trudy is tegelijkertijd opgelucht en bang nu Peter uit de coma is ontwaakt. Ook Mario weet niet wat hij tegen Peter moet zeggen. Miel is terug weggelopen. Pierrot, Evy en Leen willen weten hoe het nu zit tussen Maarten en Caro en ze gaan met hun drieën in haar restaurant eten. Bjorn legt zijn theoretisch rijexamen af.
De toestand van Peter is terug achteruit gegaan, maar dat weerhoudt er Bart niet van om in diens ziekenhuiskamer te discussiëren met Bert. Dimi is eindelijk verlost van zijn krukken en hij vliegt er terug in. Bart vindt in de handtas van Brenda een doosje kalmeerpillen en hij gaat de confrontatie aan. Suzy is bloednerveus voor haar gesprek met de sociaal assistente, die gestuurd is door de vrederechter. Lode en Rudolf zijn de eerste bezoekers die Veerle aan het lachen brengen.
Bjorn vindt het verschrikkelijk dat Veerle haar oude spirit kwijt is sinds ze verlamd is en hij wou dat hij meer voor haar kon doen. Linda vreest dat er een haar in de boter zit tussen Caro en Maarten en ze polst bij Bjorn of hij meer weet. Mieke confronteert Brenda met het feit dat ze kalmeerpillen neemt. Bij Linea Veronica staan de ontwerpers Mario en Jens lijnrecht tegenover mekaar en ook tussen Veronique en Marie-Rose vallen er harde woorden. Trudy krijgt een alarmerend telefoontje uit het ziekenhuis.
Marie-Rose is gisteren alweer niet gaan eten met Mathias. Voor Trudy is dit het bewijs dat haar schoonmoeder aan bindingsangst lijdt. Rita wordt knettergek van Dimi, die sinds hij zijn been gebroken heeft niets anders doet dan commanderen. Hanneke maakt zich zorgen over haar mama en ze vraagt goede raad aan Wim. Mario is woedend omdat Pim door Véronique op dezelfde manier wordt behandeld als hem. Bert twijfelt of het wel verstandig is om zijn aandelen aan Lisette Van Striel te verkopen. Pierrot stelt aan de bomma zijn nieuwe vriendin voor.
Bert gelooft niet dat Yasmine gisteren is gaan eten met een vriendin en hij schakelt een privé-detective in. Mario loopt op wolkjes omdat Veronique bereid is om hun zoontje zijn familienaam te geven. Suzy moet met Pim naar de vrederechter om het voogdijschap te regelen. Brenda is van mening dat de bezoekjes van Jelle bij de psychiater al resultaat hebben. Bart is achterdochtig omdat Bert niets wil zeggen over zijn vergadering met Lisette Van Striel.
Miel klopt met een bebloed hemd bij Linda aan. Zijn verwarde uitleg doet het ergste vrezen en Bjorn en Maarten moeten een kijkje nemen in de mobilhome. Mieke heeft alweer een rotdag op het werk gehad. Veronique blijft Mario aangenaam verrassen. Bert heeft het gevoel dat de familie hem terug waardeert. Els verplicht Trudy om tijd voor zichzelf te maken.
Trudy verliest stilaan de hoop dat Peter ooit nog uit de coma zal ontwaken. Linda maakt zich zorgen over de verlatingsangst van Jelle en ze raadt Bart aan om met het jongetje naar de kinderpsychiater te gaan. Veronique stelt Mario voor om terug het echtelijk bed te delen. Veerle voelt zich iedereen tot last en ze gelooft niet in de zin van haar nieuwe leven.
Suzy vertelt Pim dat ze op het einde van de week verwacht worden bij de vrederechter. Veronique slooft zich uit om Mario te behagen. Met succes, tot blijkt dat ze de locatie van de modeshow op eigen houtje heeft veranderd. Trudy en Bert hebben een openhartig gesprek in de ziekenhuiskamer van Peter. Veerle weigert de goedbedoelde hulp van Maarten en Bjorn. Yasmine vindt dat Bert de laatste tijd veranderd is. Is zijn honger naar macht gestild? Of broedt hij op een zeer sluw plan?
Brenda heeft haar agenda volgeboekt om niet te moeten nadenken. Marie-Rose en Veronique verschillen van mening over de Amazone-collectie. Door de brief van het vredegerecht gaat Suzy aan zichzelf twijfelen. Rita staat er de komende weken alleen voor in het café en daar komt bij dat Dimi ferm op haar systeem werkt. Pooier Gino drijft de druk op Yasmine op. Veronique maakt dure beloftes: ze wil en zal Mario gelukkig maken.
Veronique weet dat haar man en schoonzus een affaire hebben gehad en ze gaat de confrontatie met de twee verraders aan. Pim vangt hier flarden van op. Brenda vertelt Bart dat ze thuis wegkwijnt en dat ze een beslissing heeft genomen. Wim gaat op bezoek bij Veerle en praat met haar over Bjorn. De heldere momenten van Miel worden steeds schaarser en Linda vreest dat Francine er onderdoor zal gaan.
Jan luistert een vertrouwelijk gesprek af tussen Linda en Leen en schiet in een Franse colère. Sinds de dood van zijn moeder is Pim voortdurend boos. Hij kwetst niet alleen Suzy, maar beledigt ook de Van den Bossches. Bjorn is vastbesloten om voor Veerle te vechten, ook al wil ze hem niet meer zien. Veronique pikt de insinuaties op die Jens over Mario en Trudy vertelt. Mathias komt verrassend uit de hoek bij Marie-Rose.
Hoewel de ontvoering goed is afgelopen, groeien Brenda en Bart elke dag meer uit mekaar. Ook Suzy krijgt verwijten naar haar hoofd geslingerd en die doen zeer, vooral omdat ze van Pim komen. Yasmine wordt door Gino onder druk gezet om terug als callgirl aan de slag te gaan. De samenwerking tussen Veronique en Marie-Rose loopt niet van een leien dakje. Bjorn kan met de beste wil van de wereld de wens van Veerle niet inwilligen.
Elke dag zit Trudy in het ziekenhuis naast het bed van Peter, die nog altijd in een coma ligt. Ze vertelt hem alles wat er reilt en zeilt in de familie in de hoop dat hij zal ontwaken. Bart ziet de toekomst van Van den Bossche Electronics somber in en hij vreest dat Bert een coup zal plegen. Feit is dat hij al op de stoel van Peter zit, tot grote ergernis van Jan. Ook bij Linea Veronica zijn er spanningen, vooral tussen de ontwerpers. Brenda kan de ontvoering niet van zich afzetten en ze sluit zich thuis op. De schrik slaat Bjorn om het hart na een telefoontje van Veerles moeder.
In de Ardennen is de politie nog altijd op zoek naar Evy en Pierrot, die hopeloos verloren zijn gelopen in de bossen. Veerle wordt ondertussen aan de rug geopereerd, maar er zijn complicaties. Op de terugweg van het restaurant zijn Peter en Bert van de weg gereden. Bert komt er met de schrik en schrammen vanaf, maar Peter ligt in een coma. Privédetective Lits volgt een nieuw spoor dat naar Nel en naar haar gijzelaars Bart en Brenda moet leiden.
De wereld van Peter is ingestort sinds hij weet dat Trudy een scheve schaats heeft gereden, maar toch wil hij niet meteen beslissingen nemen over zijn huwelijk. Hij eist wel dat Trudy hem vergezelt naar het etentje met Bert en Yasmine. In de Ardennen hebben Bjorn, Maarten en Caro de politie kunnen alarmeren. Hun eerste prioriteit is Veerle uit de grot halen en naar het ziekenhuis overbrengen. Bart en Brenda worden nog altijd vastgehouden door Nel, die zich almaar meedogenlozer opstelt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.