Familie

Familie

Vlaamse dagelijkse serie over het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun entourage.

252 afleveringen

Trudy zorgt ervoor dat het appartement er perfect bijligt voor haar etentje met Victor. Mieke hoopt dat het vuur tussen die twee eindelijk zal aanwakkeren en kijkt geamuseerd toe hoe Trudy zich uitslooft. Ook Maarten heeft de handen vol, hij moet hapjes leveren bij Van den Bossche Electronics, waar Peter met zijn team en de aandeelhouders het succes van de oplaadpalen viert.
Tijdens een persconferentie wordt de samenwerking tussen winkelketen F@C en modehuis MVM aangekondigd en de confectielijn voorgesteld. Ook de jonge ontwerper Axel wordt in de bloemetjes gezet, want hij is tenslotte de man achter de nieuwste collectie. Mieke weet dat haar huisgenote Trudy een etentje heeft met Victor en raadt haar aan om culinair advies aan Maarten te vragen.
Maarten maakt zijn opwachting in het studentenhuis in Leuven om met Roos over hun relatie te praten. Bij Van den Bossche Electronics leveren de testen met de oplaadpalen goeie resultaten af en Peter wil dit vieren. Marie-Rose weet van Mathias dat het werk van Maxim niet voldoet en ze gaat bij MVM een kijkje nemen. Pierrot checkt bij de politie of het opsporingsbericht op de televisie tips heeft opgeleverd. Trudy trekt haar stoute schoenen aan en zoekt Victor in zijn kantoor op.
Maarten en Roos hebben hun ruzie nog niet bijgelegd, met als gevolg dat zij nog steeds in het studentenhuis in Leuven logeert. Evy is teleurgesteld omdat Pierrot haar niet wil vergezellen naar de proclamatie. Dirk waarschuwt zijn zoon dat hij zijn relatie op het spel aan het zetten is en dringt bij Pierrot aan om verder te gaan met zijn leven. Bij MVM is de productie van de kleren een dag vroeger klaar dan voorzien. Mathias en Gilbert zijn in de wolken en trakteren de naaisters en Axel op een glas. Trudy wordt uit het ziekenhuis ontslagen.
Roos is kwaad omdat Maarten als een jaloerse puber heeft gereageerd in de dancing en ze gaat in het studentenhuis in Leuven slapen. De Van den Bossches en Dirk helpen Pierrot met de nieuwe zoektocht naar Rita, die nu al tien dagen verdwenen is. De gemoederen laaien op wanneer ook Bert naar het afspraakpunt in de Jan & Alleman komt. Veronique begint in te zien dat de jonge ontwerper Axel professioneler is dan de ervaren rot Maxim. Trudy krijgt goed nieuws van dokter Paul.
Evy onthult aan Nico dat zij en Pierrot willen gaan samenwonen. Dit betekent dat Nico of nieuwe huurders voor het kot moet zoeken of moet verhuizen. De naaisters van MVM willen niet werken op zondag, waardoor de collectie niet tegen de deadline in de winkelrekken zal hangen. Pierrot heeft niet het flauwste vermoeden waar zijn moeder verblijft en hij wil een opsporingsbericht op de televisie laten uitzenden. Trudy heeft een aantal vragen voor Victor waarop ze vandaag nog een antwoord wil en ze zoekt hem op. Een jaloerse Maarten maakt zijn opwachting in de dancing waar Roos tegenwoordig werkt.
Dirk maakt zich grote zorgen over Pierrot, die alweer de ganse nacht naar zijn moeder heeft gezocht. Anna en Albert vertrekken naar de zee. Zij heeft er totaal geen zin in, maar moet voor haar gezondheid rusten. Hanne wil aan de modeacademie gaan studeren. Jan is van mening dat zijn kleindochter beter andere studies kan kiezen. Trudy herstelt goed van de ingreep, maar toch mag ze het ziekenhuis nog niet verlaten. Gilbert wil de deal met MVM afblazen. Maarten heeft het er moeilijk mee dat hij zich uit de naad werkt en niet navenant verdient.
Het valt Linda, Mieke en Paul op dat Victor niet meer naar de ziekenhuiskamer van Trudy gaat sinds ze terug bij bewustzijn is. Bij MVM kan Maxim het niet laten om non-stop commentaar te geven op het werk van Axel. Veronique wordt gek van het gekibbel tussen de ontwerpers. En alsof dat niet genoeg is, krijgt ze te maken met Caroline. Zij is de zelfzekere PR-verantwoordelijke van F@C. Julie heeft besloten om zich in een centrum voor begeleid wonen te laten inschrijven. Linda merkt dat de Roos Crevette niet bevorderlijk is voor de relatie van Maarten en Roos. Rob en Pierrot gaan nog maar eens op zoek naar Rita.
Peter blijft zich vragen stellen over het ongeval dat Trudy met zijn wagen heeft gehad. Hij zoekt haar in het ziekenhuis op en hoopt dat ze zich ondertussen herinnert wat er de laatste tien minuten is gebeurd. Maarten confronteert Roos met haar leugen over het sluitingsuur van de discotheek. Mathias heeft een vervelende boodschap voor Veronique en Axel.
In het ziekenhuis valt het op dat Victor bij Trudy waakt terwijl ze slaapt. Bert onderschept de mail van de autogarage naar Peter en hij maakt ook zijn opwachting in de ziekenhuiskamer van Trudy. Maarten krijgt een grote opdracht van KV Mechelen, maar hij kan niet op de hulp van Roos rekenen. Pierrot krijgt een tip over zijn moeder, maar hij komt te laat.
Evy geeft in het ziekenhuis een drink om op het einde van haar stage te klinken. Net dan wordt Trudy met een gescheurde milt op de spoedafdeling opgenomen. Ze moet met spoed geopereerd worden. Peter voelt zich schuldig omdat Trudy het ongeval met zijn wagen heeft gehad. Maarten heeft het er moeilijk mee dat Roos bijklust in de discotheek. Gewapend met een boeket voor de bomma maakt Bert zijn opwachting in de woning van Marie-Rose.
Dirk, Pierrot en Rob houden de zoektocht naar Rita voor bekeken en beslissen om haar verdwijning bij de politie te melden. Roos is opnieuw aan het werk in de discotheek, waardoor Maarten in zijn eentje de voorbereidingen van hun cateringservice moet doen. Trudy en Evy geven een drink in het ziekenhuis. Albert maakt plannen om met Anna naar zee te gaan.
Rita is weggelopen en de familie zet een zoektocht op poten. Veronique ligt echter dwars en Anna mag van de huisdokter niet de straat op. Haar hart kan zoveel opwinding niet aan. Mieke en Trudy zijn nog altijd onder de indruk van Victors bezoek. Veronique lijkt eindelijk het talent van de jonge ontwerper Axel te zien. Maarten praat zijn mond voorbij tegen Roos. Bert houdt Peter nog altijd in de gaten...
Rob maakt Rita duidelijk dat ze alleen vrienden kunnen zijn. Victor vertelt aan Julie dat door haar domme gedrag Trudy ontslag heeft genomen als ervaringsdeskundige. Mathias heeft een naaiatelier gevonden voor de confectielijn en hij ziet de toekomst van MVM weer positief in. In het modehuis zelf wil Maxim zijn stempel drukken op de nieuwe collecties, maar zijn stijl roept vragen op bij Veronique. Mieke, Linda en Trudy houden een meidenavond. Maarten en Nico bespreken de plannen voor "De Rosbief". Van het ene woord komt het andere...
Pierrot en Evy verlangen er naar om samen een reis te maken. Marie-Rose probeert er Trudy van te overtuigen dat het niet haar schuld is dat Julie hervallen is. Maxim maakt zijn opwachting bij MVM en geeft onmiddellijk zijn ongezouten mening over de stoffen en ontwerpen van Axel. Dré en Albert vieren de verkoop van het huisje in Benidorm. Maarten heeft Roos nog altijd niet de echte reden van zijn banklening verteld. Mathias heeft stress omdat hij geen atelier vindt voor de confectielijn.
Trudy wil meer tijd maken voor haar dochtertje, Louise. Rob laat Rita alleen naar de supermarkt gaan. Jan heeft hier zijn bedenkingen bij, maar Rob maakt zich sterk dat Rita aan de verleidingen op de drankenafdeling zal kunnen weerstaan. Veronique heeft op eigen houtje een ontwerper aangenomen voor de soireecollectie. Maarten moet voor de uitbreiding van zijn cateringzaak een businessplan opstellen. Bert volgt het doen en laten van Peter op de voet.
Maarten wil zijn cateringzaak uitbreiden met een tweede caravan en besluit een banklening aan te vragen. Evy en Pierrot hebben leuk nieuws voor hun familie en vrienden. Julie wordt terug opgenomen in het ziekenhuis en het valt Pierrot op dat zijn moeder nauwelijks last heeft van het afkicken. Betekent dit dat Rita terug drinkt? Gilbert stelt Marie-Rose en Mathias voor om een midsummercollectie op de markt te brengen. Veronique blijft koppig tegenwerken.
Peter doet Dirk een voorstel dat hij niet kan weigeren. Dré voelt er wel wat voor om het huisje van Anna en Albert in Benidorm te kopen. Veronique haalt een oude bekende binnen bij MVM. Maarten wil een plan uitdokteren om Nico te helpen, maar beseft dat hij rekening moet houden met Roos en haar gevoelens. In het studentenhuis hangt er romantiek in de lucht.
Bart vertelt zijn dochter Hanne alle details over het conflict met Bert en brengt ook de autosleutels terug. Julie is blij dat ze het ziekenhuis mag verlaten, maar toch is ze zenuwachtig om op eigen benen te staan. Evy verzekert haar dat ze er niet alleen voor staat. Het stoort Veronique dat Axel zelfs op een feestdag aan de slag is bij MVM en ze weigert botweg zijn schetsen te bekijken. Rita voelt zich een wrak. Dirk heeft belangrijk nieuws voor zijn zoon, Pierrot.
Rob en Anna waken er over dat Rita geen moment alleen is, zodat ze niet in de verleiding komt om terug te drinken. Bert is buiten zichzelf van woede wanneer hij doorheeft dat Peter en Dirk hem in de val hebben gelokt. Net dan krijgt hij Hanne over de vloer, die voor haar rijlessen komt. Marie-Rose maakt bij MVM kennis met Axel en bekijkt ook zijn eerste ontwerpen. Trudy en Evy stomen Julie klaar voor het leven buiten het ziekenhuis.
Bert aanvaardt de afwijzing van June niet en hij komt zeer agressief uit de hoek. Jan heeft er geen probleem mee dat zijn echtgenote naar after work-party's gaat, want hij profiteert er mee van. Roos vertelt aan Maarten dat ze het kotsbeu is om in de caravan te wonen en herinnert hem ook aan zijn plan om een restaurant te beginnen. Rob waakt er over dat Rita de pillen neemt, die haar moeten helpen om haar verslaving te overwinnen. Veronique is verrast wanneer de jonge ontwerper Axel een dag te vroeg zijn opwachting maakt bij MVM. Bert neemt een zakelijke beslissing.
Julie brengt het weekend door bij Mieke, Trudy en haar dochtertje. Louise en Julie hebben veel sympathie voor mekaar en dat vindt Mieke gevaarlijk. Evy heeft een gesprek met Victor over haar stage. Ze is bang dat ze de verloren dagen zal moeten inhalen, want dan komt ze in de problemen met haar examens. Roos is het beu om in de loods te kamperen en ze geeft aan Linda toe dat ze een douche mist.
Dirk heeft Peter overtuigd dat June haar verleidingsspel met Bert moet voortzetten. Mieke maakt zich zorgen over haar stiefmoeder Linda, omdat ze zich niet durft te amuseren zonder haar gezin in de buurt. En dat was overduidelijk op de after work-party. Evy heeft de aanval in de kleedkamer van het ziekenhuis genoeg verwerkt om haar stage verder te zetten. Trudy wil Julie voor het weekend meenemen naar Miekes appartement. Rob gelooft niet dat opname een oplossing is voor Rita en hij bespreekt zijn alternatief met Pierrot, Anna en Jan.
Marie-Rose is jarig. Ze wordt van bij het ontbijt in de watten gelegd door haar familie, maar het drankprobleem van Rita en de spanningen tussen Mathias en Veronique over de toekomst van MVM zetten toch wel een domper op de feestelijke dag. Pierrot wil niets liever dan dat zijn moeder zich laat opnemen om haar verslaving aan te pakken, maar Rita is doof voor zijn argumenten. Peter informeert Dirk over het plan van June om Bert in de val te lokken. Linda gaat samen met Trudy en Mieke naar een after work-party, maar ze kan zich niet ontspannen.
Peter confronteert zijn echtgenote met haar stiekeme bezoekjes aan Bert. Hij is woest wanneer June het plan van haar en Veronique uit de doeken doet. Hoe haalt June het in haar hoofd om hun huwelijk op het spel te zetten voor de zaak... Er valt met Rita geen land te bezeilen sinds ze terug drinkt. Jan maakt zich terecht zorgen en wil met de familie naar een oplossing zoeken. Mathias onthult aan Gilbert dat MVM momenteel zonder ontwerper zit.
Mieke en Trudy geven Linda een uitgebreid verslag van hun avondje uit en ze dringen aan dat ze de volgende keer meegaat. June kampt met een schuldgevoel omdat ze Bert moet charmeren, ook al is het om Van den Bossche Electronics te redden. Nico rijdt met Roos en Maarten naar de kust, waar ze reclame zullen maken voor hun cateringzaak en ontspannen op het strand. Maar de file speelt hen parten. Mathias en Veronique verschillen van mening over de koers die MVM in de toekomst moet varen. Pierrot probeert Evy te motiveren om haar studies terug op te pikken, vooral omdat ze over een maand haar diploma op zak heeft.
Marie-Rose geeft aan Anna toe dat Rita haar gisteren in een dronken bui heeft aangevallen. Trudy en Mieke proberen Linda te overhalen om samen met hen een stapje in de wereld te zetten. Mathias kaart bij Véronique het voorstel van Gilbert aan om in zijn winkelketen een beperkte collectie van MVM te verkopen. Jan keurt de nieuwe wielertruitjes en is teleurgesteld.
Hanne vertelt aan haar papa dat ze June in het weekend gezien heeft bij Bert thuis en dat de twee keken alsof ze betrapt werden. Bart weet niet wat hij er moet van denken en hij neemt Rob in vertrouwen. Gilbert wil het imago van zijn confectieketen "F@C" opkrikken en hij stelt Mathias voor om in zijn winkels een beperkte couturecollectie van MVM te verkopen. Volgens Gilbert is dit een zuivere win win-situatie voor de twee partijen. Rita kan de breuk met Dimi niet verwerken en ze zoekt terug troost in de drank. Rob en Cynthia krijgen de uitslag van hun eindwerk.
De diefstallen in het ziekenhuis zijn opgehelderd en dat zal dokter Paul geweten hebben. Trudy zet hem flink op zijn plaats wanneer ze hem in de gang tegen het lijf loopt. Jan en Mathias trekken hun wieleroutfit aan om samen met de wielertoeristen Dré en Gilbert de Muur van Geraardsbergen te beklimmen.
Pierrot heeft vakantie genomen om voor Evy te kunnen zorgen. Anna en Albert overwegen om hun huis in Benidorm te verkopen. Victor wil de ziekenhuisdief op heterdaad betrappen en zet een val op. Rita heeft door dat haar broer haar drankgebruik wil controleren en daarom zo behulpzaam is. Veronique wil dat June een nieuwe poging onderneemt om Bert te overtuigen.
Paul en Mieke vermoeden dat Julie achter de aanslag op Evy zit. Wanneer de arts Julie de kleedkamer ziet binnengaan, besluit hij haar dan ook te achtervolgen. Trudy blijft echter in de onschuld van Julie geloven en eist van Victor dat hij Paul op het matje roept. Er zijn verschillende flessen porto verdwenen uit het café. Maarten en Roos krijgen vlot cateringopdrachten binnen. Bart is niet te spreken over het cadeau dat Bert voor Hannes achttiende verjaardag heeft gekocht. Veronique is op zoek naar een nieuwe ontwerper voor MVM.
De Roos Crevette is volledig in orde voor de receptie. Evy wordt aangevallen in de kleedkamer van het ziekenhuis. Peter staat onder zware druk binnen Van den Bossche Electronics en hij stuurt Dirk terug naar Bert om hem te overhalen voor Elektronics United te gaan werken. Veronique vraagt aan Mathias om zich niet meer met de artistieke kant van MVM te bemoeien. Jan en Linda horen een vreemd gestommel in het café.
Trudy is boos op Mieke en Paul omdat zij Julie van de diefstal in het ziekenhuis verdenken. Maarten en Roos proberen de keuken van de Roos Crevette uit en ontdekken al snel dat ze een belangrijk onderdeel vergeten zijn. Mathias heeft een interview met een modejournalist, maar weet niet wat hij zal zeggen als er vragen over Mario komen. June is de onduidelijkheid van Peter beu.
Bert zal Hanne met de auto leren rijden. Pierrot confronteert zijn moeder met de feiten uit haar verleden die hij te weten is gekomen. Julie gaat op sollicitatiegesprek bij Rob. Maarten en Roos nodigen de familie uit voor het lanceringsfeestje van de Roos Crevette. Veronique is van mening dat haar broer niet aan het hoofd van Van den Bossche Electronics kan blijven en ze pleit voor een aandeelhoudersvergadering. June vertelt aan Veronique dat Bert verliefd op haar is.
Véronique en Mario komen tot een minnelijke schikking. Bert valt binnen tijdens de wekelijkse vergadering van Van den Bossche Electronics en wordt aan de deur gezet door Peter. June begrijpt de reactie van haar man niet. Rob is bereid om met Julie een sollicitatiegesprek te oefenen. Rita zoekt haar toevlucht in het kot van Pierrot.
Maarten is gedemotiveerd na het bezoek van Jan in de loods. Evy wil aan de hand van een rollenspel een sollicitatiegesprek inoefenen met Julie, maar het meisje vindt dat geen goed plan. De wintercollectie is eindelijk klaar en er staat Veronique alweer een nieuwe uitdaging te wachten: een nieuwe ontwerper zoeken. Dirk brengt bij Peter verslag uit over zijn gesprek met Bert.
Paul is er van overtuigd dat hij de vrije ruimte in het ziekenhuis mag inrichten als infotheek. Zijn verbazing is dan ook groot als hij met eigen ogen ziet dat Trudy de ruimte al gebruikt. Bert gaat op sollicitatiegesprek bij Electronics United. Dimi heeft een beslissing genomen over zijn relatie met Rita. Hanne vraagt aan haar opa om haar autorijles te geven. Pierrot is nerveus voor zijn date.
Hanne heeft op school haar theoretisch rijexamen tot een goed einde gebracht en ze vraagt aan haar vader om haar de praktijklessen te geven. Bart ziet dat echter niet zitten. Trudy en Evy gaan shoppen voor de inrichting van de nieuwe ruimte in het ziekenhuis. Evy vertelt aan Mieke en Trudy dat ze zich aangemeld heeft op de datingsite waar Pierrot zijn profiel heeft staan. Peter wordt tijdens de vergadering met zijn zus en moeder onder vuur genomen omdat de onderhandelingen met Bert nog niet zijn opgeschoten. Marie-Rose en Veronique kiezen samen de stoffen voor de wintercollectie.
Veronique heeft ingezien dat een gevecht niet goed is voor Cedric, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen. Marie-Rose vindt dit een moedige beslissing, maar Mathias maakt zich vooral zorgen over de toekomst van MVM. De cateringcaravan van Maarten en Roos is bijna opgeknapt. Dimi blijft Rita ontwijken en daar heeft zij het moeilijk mee. Dirk gaat met Peter praten over de oplaadpalen die Van den Bossche Electronics ontwikkelt. Trudy geeft Evy tips om het ijs te breken met Julie, het meisje dat door een verslaving op de afdeling psychiatrie verblijft.
Rita en Nico moeten voor dag en dauw broodjes smeren voor de wielertoeristen, die in de "Jan & Alleman" halt houden. Evy betrapt Pierrot terwijl hij aan het surfen is op een datingsite. Ze kan haar lach niet onderdrukken, maar staat er wel op om hem te helpen met het opstellen van zijn profiel. Veronique krijgt van haar advocate de raad om met Mario een onderlinge regeling uit te werken in plaats van te procederen voor hun zoontje. Voor Bart en zijn kinderen is het moeilijk om Moederdag zonder Brenda te vieren. Dirk gaat eten bij Mathias en Marie-Rose.
Peter heeft Dirk uitgenodigd voor een gesprek. Rita is kwaad omdat Dimi voorlopig afstand wil houden. Paul heeft een lijvig dossier gemaakt om de leegstaande ruimte in het ziekenhuis te kunnen inpalmen. Trudy heeft haar zinnen gezet op dezelfde plek, maar haar dossier telt slechts enkele pagina's. Jan houdt de uren van Nico nauwgezet bij, want hij is van mening dat Nico te veel bij Maarten aan de caravan werkt. Evy wil Julie helpen om werk te vinden en stelt voor om het sollicitatiegesprek in te oefenen. Marie-Rose weet dat haar zoon Dirk wil engageren en stelt voor om de man uit te nodigen voor een etentje.
Dimi komt dan toch met Rita praten, maar het gesprek verloopt anders dan zij had gehoopt. Rob heeft een fout gemaakt in het groepswerk, maar gelukkig reikt Cynthia de oplossing aan. Bart is van mening dat de knappe studente dit niet zomaar doet. Er zitten vlooien in de caravan van Maarten en Roos. Evy probeert een gesprek aan te knopen met Julie, maar dat had ze beter niet gedaan. Anna en Marie-Rose bespreken de problemen tussen Mario en Veronique.
Rob is van mening dat Dirk in aanmerking komt voor de openstaande vacature bij Van den Bossche Electronics. Veronique is vastbesloten om Mario voor de rechter te dagen en ze contacteert haar advocaat, Ariane Balencourt. Maarten, Roos en Nico werken verder aan de caravan, die ze tot "Roos Crevette" gedoopt hebben. In het ziekenhuis maakt Evy kennis met Julie. Marie-Rose brengt Dimi een bezoek en probeert hem te overtuigen naar Rita terug te keren.
Veronique heeft niets meer te zoeken in Milaan en regelt haar terugkeer naar Vlaanderen. Trudy geeft Evy een rondleiding in het ziekenhuis en ondertussen zoeken ze een huiselijker ruimte voor de gesprekken met hun patiënten. Dirk en Rob leren elkaar beter kennen in de "Jan & Alleman". Ook Bart is onder de indruk van Dirk. Mathias is via zijn connecties te weten gekomen waar Dimi zich bevindt.
Maarten heeft de catering voor zijn rekening genomen tijdens de receptie van Mathias voor zijn Chinese zakenpartners. En het moet gezegd, zijn culinaire keuzes waren een schot in de roos. Toch heeft de jonge kok de beperkingen van de motorhome ondervonden. Een wielerploeg onder leiding van Dré en Gilbert houdt halt in de "Jan & Alleman". Jan probeert hen te overtuigen het café als vaste uitvalsbasis te gebruiken. Veronique en haar zoontje Cedric reizen naar Milaan om er Mario te bezoeken. Trudy wil haar patiënten in een huiselijker omgeving ontvangen en zoekt een geschikte plek in het ziekenhuis.
Albert kan niet langer wachten en boekt voor zichzelf een vlucht naar Benidorm. Maarten en Roos overslapen zich. Geen ramp, ware het niet dat ze net vandaag de catering op de scheepswerf moeten verzorgen. Véronique probeert nogmaals haar broer te overtuigen om Bert weer aan te werven. Paul wil een privéruimte voor de dokters in het ziekenhuis.
De beurs in Dusseldorf is niet goed verlopen en dat is een ramp voor Van den Bossche Electronics. Veronique roept daarom een aandeelhoudersvergadering bijeen en pleit voor de terugkeer van Bert Van den Bossche. Evy wacht vol ongeduld of ze stage mag doen in het ziekenhuis. Anna is niet van plan om snel naar Benidorm terug te keren, want ze wil haar dochter Rita in het oog houden. Zij heeft het heel moeilijk sinds het vertrek van Dimi. Trudy geeft Veronique raad over Mario.
Een wolkbreuk in Benidorm heeft waterschade aangericht in de bungalow van Anna en Albert. Hij wil daarom zo snel mogelijk terugvliegen, maar zij wil de familie niet in de steek laten. Jan probeert zijn zus te overtuigen om haar werk in het café op te pikken, maar Rita is niet voor rede vatbaar. Evy heeft een afspraak met Victor Praet om haar stageaanvraag te verdedigen. De bomma geeft Veronique tips om haar huwelijk met Mario te redden. Peter en June zijn terug van de beurs in Dusseldorf.
Rita zit in zak en as omdat Dimi vannacht niet naar het appartement is gekomen. Mathias is van mening dat Veronique naar Milaan moet vliegen om Mario te overtuigen de wintercollectie af te werken, maar voor haar is dat geen optie. Evy moet een schriftelijke stageaanvraag indienen en ze hoopt dat Mieke en Linda haar goeie tips zullen geven. Rob is verrast wanneer Cynthia haar opwachting maakt bij Van den Bossche Electronics en polst of hij al aan hun groepsopdracht heeft gewerkt.
Maarten blijft koppig weigeren om de ruzie met zijn vader bij te leggen, met als gevolg dat hij nu zonder keuken zit en de receptie voor Mathias mogelijk moet afblazen. Gelukkig toont Dimi zich de reddende engel. Evy polst bij Mieke en Trudy of ze haar stage kan doen in het ziekenhuis. Marie-Rose vindt het hoog tijd dat zij en Rita definitief afrekenen met het verleden en ze maakt samen met Mathias haar opwachting in de "Jan & Alleman". Ook Dirk komt een pint drinken in het café.
De ruzie met Rita ligt bij de bomma op de maag en ze kijkt niet uit naar de Paasbrunch met de familie. Albert is van mening dat ze het beste naar Benidorm terugkeren, zodat Anna zich niet meer kan wentelen in de familiale problemen. Jan en Linda hebben er een probleem mee dat Maarten al zijn materiaal in hun keuken stockeert. Pierrot houdt bij zijn moeder een pleidooi om met Dirk te praten, maar zij ziet het niet zitten om de eerste stap te zetten. Ondertussen krijgt Evy in het studentenhuis het bezoek van Dirk, die een belangrijke beslissing heeft genomen.
Maarten en Roos zoeken leuke gerechtjes voor de Belgische receptie waarmee Mathias een Chinese zakenman over de streep wil trekken om samen zaken te doen. Marie-Rose dringt terug bij haar dochter aan om contact op te nemen met Mario, maar Veronique maakt zich sterk dat de wintercollectie van MVM gered is zodra de stoffen zijn gekozen. Pierrot is van slag door zijn gesprek met de bomma, die hem de waarheid over zijn kindertijd heeft verteld.
Bij Van den Bossche Electronics is het alle hens aan dek om alles klaar te krijgen voor de beurs in Dusseldorf. Bart moet nog teksten schrijven voor de prospectus en Rob ondervindt dat de combinatie werken en studeren een zware dobber is. Zowel Cynthia als June trekken aan zijn mouw en hij heeft op beide fronten achterstand. Dirk is het beu dat Pierrot hem negeert en hij maakt zijn opwachting in Leuven om zijn versie van de feiten te geven. Door dit gesprek komt Pierrot met nog meer vragen te zitten en op aanraden van Evy gaat hij met de bomma praten. Mathias heeft een interessante cateringopdracht voor Maarten.
Hanne wordt vandaag achttien jaar. Haar vriendje Remko lokt haar het huis uit, zodat Bart samen met Jelle, Linda en Jan het huis kan versieren voor het verrassingsfeest. Bert is gevraagd om niet te komen, maar luisteren is niet zijn sterkste kant. Tijdens het feest krijgen Rita en Marie-Rose trouwens een discussie. June bekent aan haar echtgenoot dat Bert haar gisteren thuis heeft opgezocht en zijn liefde heeft verklaard.
Mathias wil van het verjaardagsfeest voor Hannes achttiende verjaardag gebruikmaken om Marie-Rose en Rita samen te brengen en te verplichten hun oude vete uit te praten. Hij bespreekt zijn plan met Jan en Dimi, maar zij zijn van mening dat het beter is om het verleden te laten rusten. Bart is klaar om zijn job als communicatieverantwoordelijke bij Van den Bossche Electronics weer op te pikken.
Pierrot weet dat zijn moeder hem en Dirk heeft laten schaduwen door privédetective Lits. Het zit de jongeman zeer hoog en hij praat hierover met Evy. Louise verheugt er zich op om in haar nieuwe kamer te slapen. Marie-Rose is nu toch bereid om naar het verrassingsfeest voor Hannes achttiende verjaardag te gaan. Maarten en Roos tonen aan Nico en Rita de folder die ze voor hun broodjeszaak gemaakt hebben. Dirk heeft een goed gesprek met Rob over zijn vaderlijke gevoelens. Cynthia tikt Rob op de vingers omdat hij hun groepswerk verwaarloost.
Veronique onthult eindelijk aan haar zoontje dat zijn papa in Italië verblijft. Zodra Cedric van de schok bekomen is, staat hij er op om met Mario te bellen. Bart wil een verrassingsfeest organiseren voor de achttiende verjaardag van Hanne en hij nodigt alvast de familie uit. Bert is de enige die niet welkom is. Dimi dringt bij Rita aan om Pierrot de waarheid te vertellen over de resultaten van Lits' schaduwopdracht. Maarten en Roos hebben beslist om hun boterham te verdienen met het leveren van broodjes aan huis.
Bart verscheurt de brief van privédetective Lits en dat stemt Hanne zeer gelukkig. Veronique merkt dat het niet zo eenvoudig is om stoffen te selecteren en Mathias dringt aan dat ze of de hulp inroept van Mario of een nieuwe ontwerper zoekt. Trudy vindt het vreemd dat ze haar ontslagbrief nog niet heeft ontvangen en ze besluit Victor Praet om uitleg te vragen. Evy confronteert Pierrot met het feit dat hij Dirk niet meer onder ogen durft te komen.
Marie-Rose en Rita hebben grote ruzie gemaakt in de "Jan & Alleman". Mathias wil het fijne van de jarenlange vete tussen de twee dames weten en ondertussen probeert Anna hen te verzoenen. Veronique zal zelf de stoffen zoeken voor de laatste ontwerpen van Mario. Peter en June maken zich klaar voor de elektronicabeurs. Bart en zijn dochter Hanne hebben zich verzoend, maar het broze gezinsgeluk is alweer in gevaar.
Peter en Bart maken hun opwachting in het appartement van Mieke om de berging in een kamer voor Louise te transformeren. Trudy kan door hun aanwezigheid haar gedachten verzetten, want ze zit ermee dat ze ontslagen is. Jan gelooft niet in de slaagkansen van Maartens nieuwste project. Bij MVM zorgt Veronique ervoor dat de zaken blijven draaien en dat terwijl Mario nog altijd in Italië verblijft.
Victor Praet heeft totaal anders gereageerd dan Trudy had ingeschat. Veronique ontvangt een brief van Mario en ontdekt zo dat hij in Italië vertoeft. Mathias denkt meteen aan de praktische kant van Mario's afwezigheid en hij wil werk maken van de zoektocht naar een nieuwe ontwerper. Maarten en Roos brainstormen over het concept van hun nieuwe zaak. Hanne is zowat de enige Van den Bossche die Bert nog een kans wil geven. Peter en Bart zullen Trudy helpen om de berging om te tunen in een leuke meisjeskamer voor Louise.
Bert begrijpt de negatieve reacties na de wake niet en hij doet zijn beklag bij Anna. Marie-Rose is op de wake te weten gekomen dat Mathias regelmatig een glas gaat drinken in de "Jan & Alleman" en ze heeft daar enkele vragen over. Mathias is van mening dat er een nieuwe ontwerper voor MVM moet gezocht worden en ondertussen polst Veronique bij haar broer of ze aan de slag kan bij Van den Bossche Electronics. Trudy heeft een nieuw plannetje om Victors aandacht op te eisen.
Vandaag gaat de wake voor Brenda en Michaël, het zoontje van Bert, door. Anna wil dat Veronique daar op aanwezig is, maar zij is in de war door de verdwijning van Mario. Louise is dolblij dat de berging getransformeerd zal worden in een slaapkamer voor haar en ze hoopt vurig dat de werken snel van start gaan. Ook Dirk is ongeduldig en neemt zich voor om naar de States terug te keren als Pierrot niet snel van zich laat horen. Maarten en Roos nemen een beslissing over hun professionele toekomst.
Evy heeft er haar plezier in om Rob te plagen over zijn goeie band met de knappe studente Cynthia. Trudy en Mieke beloven aan Louise dat ze het rommelhok zullen ombouwen tot een kamer voor haar. June krijgt het bericht dat de Libiër niet te vertrouwen is, maar feit is dat Van den Bossche Electronics geld nodig heeft. Hanne vraagt aan Maarten om de catering te verzorgen op de wake en dat brengt hem op een idee. Veronique komt alleen thuis van de cruise...
Trudy is razend omdat Louise zich verstopt had, maar het dringt nu wel tot haar door dat het meisje een eigen plekje nodig heeft. Mario en Veronique genieten van hun romantische avond op het onbewoond eiland, tot blijkt dat het schip is weggevaren. Feit is dat het koppel voor de ultieme relatietest staat. Bert blijft hopen dat Lisa naar de wake zal komen.
Mario krijgt de hulp van Willy bij de organisatie van de romantische verrassing voor Veronique. Roos heeft Maarten doen inzien dat zijn ambities hoger liggen dan bij "Jan & Alleman" en hij geeft zijn ontslag. De seniorenclub wordt daar het eerste slachtoffer van, want Jan kan de zaak niet in zijn eentje runnen. Trudy slaat in paniek als blijkt dat Louise spoorloos verdwenen is. Peter gaat meteen tot de actie over en doet aangifte bij de politie.
Roos wil van Maarten weten of seniorenbals organiseren hem voldoening geeft. Of heeft hij andere dromen voor de "Jan & Alleman"? Jan is van mening dat Roos verplicht moet worden om haar opzegtermijn uit te doen. Trudy heeft het in haar hoofd gestoken dat Victor bang voor haar is en ze wil hierover zekerheid hebben. Anna vindt dat Hanne haar papa moet uitnodigen voor de wake van Brenda. Veronique loopt niet hoog op met Willy, de Vlaming met wie Mario op de cruise bevriend is geraakt.
Rita laat haar tranen de vrije loop wanneer Pierrot haar verzekert dat hij voor haar kiest. Bij Jan & Alleman zijn de senioren teleurgesteld omdat Roos niet van de partij is om hen te bedienen. Haar vervangster Rita vinden ze best sympathiek, maar enkele jaren te oud. Louise klaagt tegen haar papa en June over de strenge huisregels van haar mama.
In het jeugdhuis slaat de vonk tussen Hanne en Remko terug over. Pierrot weet zich geen raad omdat zij moeder hem verplicht om te kiezen tussen haar en zijn biologische vader Dirk. Feit is dat er zaadjes van onrust zijn geplant en dat Pierrot zich afvraagt wat Dirk allemaal verkeerd heeft gedaan in het verleden. Bert maakt afspraken met Hanne voor de wake van Brenda en Michaël. Op de cruise is Mario teleurgesteld omdat Veronique blijft doorwerken en hij dwaalt alleen rond op het schip. Marie-Rose en Mathias maken met haar kleinkinderen een leuke uitstap.
1 april is een feestdag voor Jan en hij slooft zich uit om zijn vrienden en familie bij de neus te nemen. Hanne is nog altijd kwaad op haar vader, nu zelfs nog meer omdat hij niet doorheeft dat de wake op de verjaardag van Brenda valt. Trudy onderneemt een nieuwe poging om Victor te ontdooien, maar dat loopt niet goed af. Veronique en Mario genieten volop van de rust en de romantiek tijdens hun cruise. Hanne gaat nog eens uit en ze komt haar ex-vriendje Remko tegen.
Pierrot is door zijn moeder voor een verschrikkelijke keuze gesteld en hij bespreekt dit met Rob en Dirk. Trudy is helemaal in de ban van Victor en geraakt ervan overtuigd dat zijn overleden echtgenote aan de basis van zijn bizarre gedrag ligt. Mieke waarschuwt haar huisgenote om het niet te ver te drijven. Mario en Véronique vertrekken op cruise.
Hanne blijft weigeren om met haar vader mee naar huis te gaan. Bart is zwaar teleurgesteld en werkt zijn frustraties uit op zijn vader. Pierrot en Rob beklagen zich tegen elkaar over Rita, die maar niet wil inzien dat haar eerste echtgenoot Dirk mogelijk veranderd is. Marie-Rose bezorgt haar zoon de uitnodiging van Bert voor de wake van Michaël. Victor Praet heeft nieuws voor Bart over de receptoren van Brenda's organen.
Bart mist zijn kinderen ontzettend en hij vraagt aan Hanne en Jelle om terug naar huis te komen. Hanne gelooft niet dat haar vader zich herpakt heeft en ze wil bij haar opa en Linda blijven. Bert gaat de familie rond met zijn uitnodigingen voor de wake van zijn zoontje. Veronique is van mening dat Mario aan ontspanning toe is en ze doktert een verzetje uit. Trudy vraagt een dringend onderhoud met Victor Praet en Bart smeekt de ziekenhuisdirecteur hem in contact te brengen met de transplantatiecoördinator.
Marie-Rose en Mathias leven hoe langer hoe meer naast elkaar. Bij "Jan & Alleman" is het terug volle bak dankzij de senioren die van 's morgens vroeg komen kaarten. Anna en Albert gaan naar de mis en zien Bert op het kerkhof aan het graf van zijn zoontje. Pierrot zit er mee dat zijn moeder weet dat Rob en Dirk mekaar ontmoet hebben. Rita heeft in het ziekenhuis een afspraak met Victor Praet en ze hoopt dat ze terug aan het werk mag in het café. Bart mist zijn kinderen, die nog altijd bij zijn vader en stiefmoeder logeren.
Trudy maakt zich sterk dat Leen de sleutel is om Victor Praet te ontdooien en ze probeert via Mieke te weten te komen wat er tussen die twee fout is gegaan. Pierrot heeft zich onterecht zorgen gemaakt, want zowel Dirk als Rob zijn blij dat ze mekaar tegen het lijf zijn gelopen. Maarten en Roos plannen een avondje uit, maar de voorzitter van de seniorenclub strooit roet in het eten. Veronique lijkt niet te merken dat Mario steeds meer afstand van haar neemt. Mieke en Louise delen een geheimpje en Nico praat zijn mond voorbij tegen Rita.
Hanne en Jelle logeren momenteel bij Linda en hun opa en willen daar blijven tot hun vader zijn plan staakt om met de receptoren van Brenda's organen in contact te komen. Albert is tegenwoordig de grote ster van "Jan & Alleman", want dankzij zijn muziek komt er veel volk naar het café. In het ziekenhuis heeft Trudy een goed gesprek met Julie, een jong meisje dat door haar drugsverslaving op de afdeling psychiatrie is beland. Pierrot wringt zich in bochten om te vermijden dat Rob en Dirk mekaar tegen het lijf zouden lopen in het studentenhuis.
Bart zet Linda zwaar onder druk om hem de dossiers te bezorgen van de mensen die Brenda's organen hebben gekregen. Zij houdt echter het been stijf en informeert zelfs Victor Praet. Ondertussen krijgt Barts zoontje thuis een bloedneus na een valpartij. De senioren hebben zich goed geamuseerd op de muziek die Albert heeft gedraaid en Maarten overweegt om hem een contract als deejay te geven. Louise blijft Trudy en Mieke tegen mekaar uitspelen.
Trudy heeft een extra missie in het ziekenhuis: Victor Praet ontdooien. Haar voorstel om samen op café te gaan, valt echter niet in goede aarde. En dat verbaast Mieke en Linda niet. Tussen Mario en Veronique lijkt alles weer koek en ei. Hij heeft er zich in elk geval bij neergelegd dat er geen tussencollectie komt. Nico organiseert een studentendoop voor Rob en die eindigt op de spoedafdeling.
Pierrot heeft hoe langer hoe meer het gevoel dat zijn vader een duister geheim heeft. Bij Van den Bossche Electronics zijn de oplaadpalen nog altijd niet in productie en dat heeft zware financiële gevolgen. In het café valt het iedereen op dat Rita de laatste tijd vaak alleen op stap gaat, maar ze hebben geen flauw vermoeden dat ze telkens een afspraak heeft met privédetective Lits. Bart heeft een goed gesprek met Linda over het verlies van Brenda. Victor Praet tikt Trudy op de vingers omdat ze hem met de voornaam aanspreekt, maar hij biedt ook een luisterend oor na haar moeilijke sessie met een jong verslaafd meisje.
De relatie van Mario en Véronique gaat door een crisis. Het valt Mieke op dat Trudy niets vertelt over haar eerste werkdag als ervaringsdeskundige op de afdeling psychiatrie en ze polst bij haar huisgenote hoe het geweest is. Ook Mathias zit met vragen, maar Marie-Rose zet haar stekels op zodra hij over haar verleden met Rita begint. Bart wil weten wie de organen van Brenda heeft gekregen.
Trudy is nerveus voor haar eerste werkdag als ervaringsdeskundige op de afdeling psychiatrie. Onterecht, want ze krijgt een warme ontvangst van Victor. Bart heeft een afspraak met de schooldirectrice van Hanne. Rita polst bij Nico of Pierrot nog veel met zijn vader Dirk afspreekt. Mario windt er bij Véronique geen doekjes om dat hij een ander soort relatie wil.
Hanne geeft haar vader een duidelijk signaal dat ze het beu is om op te draaien voor het huishouden en de zorg voor Jelle. Trudy heeft gisteren een goeie indruk nagelaten bij Victor Praet, maar toch wint hij inlichtingen in bij Linda en Mieke vooraleer hij een beslissing neemt om haar als ervaringsdeskundige in te schakelen. Mario is woest omdat Veronique blijft weigeren een tussencollectie te produceren en hij stelt hierdoor hun samenwerking én zelfs relatie in vraag. De spanningen tussen hen stralen af naar Marie-Rose en Mathias. Maarten engageert Albert als deejay voor het volgende seniorenbal bij "Jan & Alleman".
Bart verklapt aan Bert dat er nog altijd geen oplossing is voor het probleem met de oplaadpalen, maar toch ziet hij het niet zitten om Berts terugkeer naar het bedrijf te verdedigen bij Peter. Trudy heeft een verkennend gesprek met dokter Praet om op de afdeling psychiatrie als ervaringsdeskundige aan de slag te gaan. Bij "Jan & Alleman" gaat het seniorenbal door. Jan staat aan de draaitafel, maar zijn muziekkeuze wordt niet geapprecieerd door de gepensioneerden. Evy stelt Rob voor om in het studentenhuis te overnachten als hij les heeft in Leuven. Pierrot is niet echt enthousiast omdat hij weet dat de kans groot is dat Rob en Dirk mekaar tegen het lijf zullen lopen.
Pierrot schrikt wanneer Rob vertelt dat hij Dirk wil ontmoeten. June denkt dat Bert het probleem met de oplaadpalen kan oplossen, maar Peter blijft van mening dat hij Bert niet nodig heeft in het bedrijf. Veronique blijft weigeren om de tussencollectie te produceren en voor Mario is dat het bewijs dat ze niet meer in hem als ontwerper gelooft. Mario is echter niet van plan om het hier bij te laten. Hanne vertelt eindelijk aan haar vader wat er op haar lever ligt.
Marie-Rose lucht bij de bomma en Albert haar hart over haar problemen met Mathias. Anna is van mening dat Marie-Rose te veel tijd heeft om zich druk te maken. Rob is zenuwachtig voor zijn eerste dag aan de universiteit en hij is blij dat Evy hem wegwijs zal maken in Leuven. Jan zal tijdens het seniorenbal de muziek voor zijn rekening nemen en hij haalt zijn oude platen van de zolder. Veronique is razend wanneer ze ontdekt dat Mario achter haar rug aan het ontwerpen is voor de prefall-collectie. Bert weet van geen ophouden en hij stuurt een mail naar June om zijn job terug te vragen.
Trudy beschuldigt er haar ex-schoonmoeder en Peter van Louise op te stoken en ze overweegt een einde te maken aan het co-ouderschap. De bomma kookt haar beroemd stoofvlees voor de familie en ze nodigt ook Bert en Mathias uit. Maarten zoekt een deejay om te spelen tijdens het seniorenbal. Nico noteert minutieus het doen en laten van Pierrot. Rob vertelt aan Peter dat hij het niet zitten om een cursus aan de universiteit te gaan volgen.
Pierrot blijft er Nico van verdenken zijn doen en laten door te vertellen aan Rita. Marie-Rose en Veronique zijn samen naar de musical Chicago gegaan en ze hebben een fantastische avond gehad. Mathias en Mario luchten hun hart tegen mekaar over de problemen die ze met hun partners hebben. De bomma zoekt Peter op kantoor op en dringt aan om Bert zijn job terug te geven. Louise vraagt aan haar oma of ze terug bij haar mag komen wonen. Bart beseft dat hij bij zijn dochter een en ander goed te maken heeft en hij maakt een afspraak met Remko.
Marie-Rose en Mathias gaan vanavond naar de musical Chicago kijken. Het staat Dimi niet aan dat Rita in het verleden en het leven van haar ex-man Dirk laat wroeten en hij waarschuwt haar dat ze er alleen een financiële kater aan zal overhouden. De bomma houdt bij Peter het zoveelste pleidooi om Bert terug in dienst te nemen als hoofd van de research. Dokter Paul is terug aan het werk in het ziekenhuis. Pierrot gaat de confrontatie aan met zijn moeder.
Bij het verlaten van het ziekenhuis is Sabine haar dagboek vergeten. Mieke vindt het schrift waarin Sabine in geuren en kleuren haar obsessie voor dokter Paul beschrijft en brengt het naar Victor Praet. Peter wil dat Bart enkele weken rust neemt en dan zijn oude job opneemt bij Van den Bossche Electronics. Jan en de bomma nemen Peter deze beslissing niet in dank af. Maarten wil de voorzitter van de seniorenclub overhalen om een bal te organiseren bij "Jan & Alleman". Rita heeft terug een afspraak met de privédetective, die haar ex-man Dirk aan het volgen is.
In het ziekenhuis krijgt patiënte Sabine het goede nieuws dat ze fysiek helemaal is hersteld, maar toch wil Victor haar niet naar huis laten gaan. Eerst moet er een gesprek met een psychiater komen. Véronique waarschuwt Mathias dat het vijf voor twaalf is en dat hij aan haar moeder moet bewijzen dat ze belangrijker is dan zijn werk.
Marie-Rose maakt zich zorgen over Mathias omdat hij de laatste tijd voortdurend het huis uitvlucht en geregeld te diep in het glas kijkt. Linda zorgt er voor dat Hanne en Remko met mekaar praten over hun diepste gevoelens. Bij Van den Bossche Electronics heeft Peter een moeilijk gesprek met Bart over zijn toekomst als hoofd van de research na klachten van de ingenieurs. Mieke weet niet wat ze moet doen wanneer de geschorste dokter Paul haar een sms stuurt met de boodschap dat hij haar wil zien.
Marie-Rose klaagt dat zij in de kou blijft staan omdat Mathias voortdurend moet werken. Ook Bart heeft het superdruk en hij ziet niet in dat hij zijn kinderen meer aandacht moet geven. Het zit Pierrot hoog dat zijn moeder hem geconfronteerd heeft met het feit dat hij samen met Dirk naar een concert is geweest. Hoe kan ze dit weten en wie heeft zijn mond voorbijgepraat? Mario en Mathias hebben bij MVM een geheime vergadering over de prefall-collectie. Remko en Hanne hebben een moeilijk gesprek over hun toekomst als koppel.
Bert is een charmeoffensief gestart om zijn plek binnen de familie terug te winnen. Peter doorziet meteen het plan, maar de bomma is in de wolken met de zet van Bert. Jan heeft met zijn zonen Bart en Maarten een moeilijk gesprek. Bart probeert hij duidelijk te maken dat het geen zin heeft om in zijn werk te vluchten en Maarten waarschuwt hij dat er ontslagen gaan vallen bij "Jan & Alleman". Maarten vraagt om de definitieve beslissing nog even uit te stellen, tot hij nieuws heeft van de seniorenclub. Rita confronteert Pierrot met het feit dat hij samen met zijn biologische vader Dirk naar een concert is geweest.
Maarten wil de voorzitter van de seniorenclub overhalen om de kaartnamiddagen vanaf nu altijd bij "Jan & Alleman" te laten doorgaan. Die mannen brengen immers flink wat geld in de kassa. Bart heeft de ganse nacht doorgewerkt, maar toch vindt hij de berekeningsfout bij de oplaadpalen niet. Daarom houdt hij bij Peter een pleidooi om de hulp van Bert in te roepen. In het ziekenhuis toont patiënte Sabine aan Linda en Mieke de brief die ze van haar advocaat heeft gekregen. Mario en Veronique blijven van mening verschillen over het ontwerpen van een tussencollectie.
Peter staat met zijn rug tegen de muur, want Bert wil zijn aandelen alleen aan een echte Van den Bossche verkopen. Peter moet dus een banklening zien te krijgen, anders blijft Bert aandeelhouder in het bedrijf. Mieke en Trudy maken van de afwezigheid van Louise gebruik om samen een stapje in de wereld te zetten.
Marie-Rose is van mening dat haar relatie met Mathias het niet zal overleven als hij investeert in Van den Bossche Electronics en ze vraagt hem zijn woord te verbreken. Deze houding wordt haar niet in dank afgenomen. Victor Praet heeft goed en slecht nieuws voor patiënte Sabine. Rita wil aan Pierrot bewijzen dat zijn vader Dirk een profiteur en een oplichter is. Daarom geeft ze privédetective Lits de opdracht om haar ex-man door te lichten. Victor Praet zoekt dokter Paul thuis op en vraagt hem de eer aan zichzelf te houden door ontslag te nemen.
Mario heeft nood aan een creatieve uitdaging en hij lanceert een wild idee bij Veronique. Bert heeft veel over voor een verzoening met de familie en hij doet Peter een zeer interessant voorstel. Victor Praet is woest omdat er in de krant een artikel staat over de "grijpgrage" dokter Paul en hij verdenkt er Mieke van het perslek te zijn. Maarten wil niet dat zijn vader terug manager van "Jan & Alleman" wordt en dus moet hij snel een fantastisch plan bedenken om volk naar het café te lokken. Linda en Jan proberen Bart duidelijk te maken dat hij huishoudelijke hulp moet zoeken.
Sinds Remko aan de alarmbel heeft getrokken, krijgt Hanne hulp in het huishouden van Linda. Louise heeft haar draai nog niet gevonden in het appartement van Mieke, want ze telt werkelijk de minuten af tot haar papa haar komt halen om de week bij hem en June door te brengen. Voor Trudy is dit kwetsend. Rita kampt met hetzelfde gevoel als ze hoort dat Pierrot Dirk al zijn pa noemt. Bert heeft nood aan een gesprek met Pierrot en hij maakt zijn opwachting in het studentenhuis. Mario trekt zijn stoute schoenen aan en verplicht Veronique om over hun relatie te praten.
De verhuis naar het appartement van Mieke blijkt voor Louise een te grote verandering. Trudy maakt zich zorgen over haar dochter, maar is niet van plan om toe te geven. Ook Hanne ergert zich, want haar papa vlucht in zijn werk sinds de dood van haar mama. Remko ziet dit ook en is bang dat zijn vriendin eronderdoor zal gaan. Daarom trekt hij aan de alarmbel bij Linda en Mieke.
Maarten mag er niet aan denken dat Nico of Roos ontslagen wordt en hij pijnigt zijn hersenen om meer klanten naar het café te lokken. Veel tijd heeft hij niet, want Jan heeft de ontslagbrief al geschreven. Hoewel Trudy gevraagd had om de deur niet plat te lopen, komt Marie-Rose toch op bezoek in het appartement van Mieke. In het ziekenhuis is de storm nog niet gaan liggen. Het komt zelfs tot een nieuwe confrontatie tussen dokter Paul en Mieke. Pierrot en Dirk proberen de verloren tijd in te halen en grijpen elke kans om samen op pad te gaan.
Mathias moet de geplande citytrip met Marie-Rose annuleren en dat valt niet in goede aarde. Trudy pakt ondertussen haar spullen want ze verhuist naar het appartement van Mieke. Om Bert een kans te geven zich te bewijzen, trommelt de bomma hem op om de zware dozen te dragen. Dokter Paul is het geroddel over zijn losse handjes beu en hij wil patiënte Sabine duidelijk maken dat ze te ver is gegaan met haar klacht. Maar dat is buiten Victor Praet gerekend. Bij "Jan & Alleman" neemt Jan een drastische beslissing.
Trudy heeft beslist om met haar dochtertje in het appartement van Mieke te gaan wonen. Marie-Rose vindt dit zeer spijtig en is ronduit gekwetst wanneer ze het signaal krijgt om niet voortdurend op bezoek te komen. Anna zal niet rusten vooraleer Bert terug in de armen is gesloten door de familie en ze onderneemt actie. Victor Praet neemt de klacht van patiënte Sabine zeer ernstig en hij voelt vandaag Mieke aan de tand over het gedrag van dokter Jacobs. Pierrot en zijn vader Dirk genieten er van om elkaar beter te leren kennen en hun raakvlakken te ontdekken.
Maarten wringt zich in bochten om te verhinderen dat zijn tante Rita een handje toesteekt in het café. Jan daarentegen kan haar hulp goed gebruiken en vraagt haar om Roos, Nico en Maarten te evalueren. In het ziekenhuis vertelt patiënte Sabine aan Victor Praet dat ze dokter Jacobs wil aanklagen voor seksuele intimidatie. Victor neemt de klacht zeer ernstig en hij stelt onmiddellijk een onderzoek in. Mieke en Trudy trekken veel samen op de laatste tijd en dat brengt Mieke op een idee. Anna houdt bij Peter een pleidooi om de ruzie met Bert uit te praten.
Tijdens zijn afscheidsdrink heeft Dirk een verrassende mededeling gedaan. Het nieuws maakt heel wat emoties los bij Pierrot én bij zijn moeder. Anna brengt bij Marie-Rose verslag uit over het teleurstellende gesprek dat ze met Bert heeft gehad. In het ziekenhuis blijft dokter Paul weigeren om patiënte Sabine te behandelen. Veronique en Mario gaan met hun zoontje naar de hamburgertent voor zijn verjaardag, maar dat uitje eindigt op de spoedafdeling. Tijdens het personeelsfeest beschuldigt Mieke er dokter Paul terug van zijn handen niet thuis te kunnen houden.
Pierrot twijfelt of hij naar de afscheidsdrink van zijn vader zal gaan. Dimi raadt Pierrot aan om zijn gevoel te volgen en vooral niet teveel na te denken. Bij Van den Bossche Electronics wordt Bert door Peter en Veronique met de kleine lettertjes in de statuten geconfronteerd. Jan wil weten hoe de klanten van "Jan & Alleman" tegenover Roos en Nico staan en hij houdt een enquête. Deze nieuwe actie valt niet in goede aarde. Remko wil dat Hanne de draad van haar leven terug oppikt en hij probeert haar te overtuigen om samen naar een fuif te gaan. Voor haar is dit echter veel te vroeg na de dood van haar mama.
Pierrot wil van zijn vader weten waarom hij niets gezegd heeft over zijn terugkeer naar Amerika. Marie-Rose maakt zich zorgen omdat Trudy met Louise gaat verhuizen en een wildvreemde huisgenoot zoekt. Peter raadt zijn moeder aan om er zich niet mee te bemoeien. Bij "Jan & Alleman" maakt Jan een stiekeme evaluatie van Roos en Nico. Mieke bekent aan Paul dat ze met patiënte Sabine over zijn seksverslaving heeft gepraat. De toekomst van Van den Bossche Electronics hangt af van het geld dat Bert als aandeelhouder wil vrijmaken. Hanne heeft het moeilijk om het huishouden te combineren met de school.
Marie-Rose heeft het er moeilijk mee dat Trudy met Louise wil verhuizen. Gisteren was Pierrot nog in de wolken over de band die hij met zijn vader heeft opgebouwd, maar vandaag is hij alleen maar teleurgesteld. Maarten heeft een nieuw plan om volk naar het café te lokken. Bart stelt zelf aan Peter voor om de job van Bert over te nemen. In het ziekenhuis voelt Mieke zich geroepen om bij patiënte Sabine de reputatie van dokter Paul uit de doeken te doen...
Trudy is er van overtuigd dat ze haar dochtertje aan het kwijtspelen is aan de Van den Bossches en ze wil met Louise verhuizen. Pierrot blikt met een goed gevoel terug op het laatste gesprek met zijn vader en zoekt hem terug op op zijn werk. Maar daar doet Pierrot een onthutsende ontdekking. Bart vliegt er opnieuw in op het werk en Maarten voert grote veranderingen door bij "Jan & Alleman". Louise geniet voor de volle honderd procent van haar verjaardagsfeestje in de loft van haar papa.
Hanne is nog altijd boos omdat haar vader met de chauffeur heeft gepraat die Brenda heeft doodgereden. Sinds het tragisch ongeval heeft Hanne haar prioriteiten herschikt en komt Remko op de tweede plaats, ook al is het Valentijn. Mathias verwent Marie-Rose met een prachtig geschenk voor 14 februari. Jan is de enige Van den Bossche die deze speciale dag is vergeten.
Marie-Rose wil proberen een verzoening te forceren tussen Bert, Peter en Veronique, maar haar vriend Mathias heeft een beter plan. Bart stuurt zijn tienerdochter en zoontje naar de stad, zodat hij wat tijd voor zichzelf kan hebben. Maar dat is een leugentje om bestwil. Gerda blijft zeer loyaal aan Van den Bossche Electronics en ze licht Peter in over het gesprek dat ze met Bert heeft gehad. Mieke beklaagt zich bij Victor Praet over de opdracht die ze van dokter Paul heeft gekregen. Rita wil niets liever dan terug aan de slag gaan bij "Jan & Alleman", maar Linda, Maarten en Dimi vinden dat ze het nog een maand kalm aan moet doen.
Nico is kwaad omdat hij nog altijd zijn loon niet heeft gekregen en hij vraagt minstens een voorschot aan Jan. Mieke verdenkt er dokter Paul van nog altijd seksverslaafd te zijn en ze overweegt om Victor Praet in te lichten. Linda is van mening dat haar stiefdochter te hard van stapel loopt en dringt op een gesprek met de arts aan. Bij Van den Bossche Electronics ergert Peter zich blauw omdat Bert aan een slakkengangetje zijn spullen inpakt. Pierrot polst bij zijn moeder hoe ze tegenover een gesprek staat met Dirk.
Hanne ziet het totaal niet zitten om de chauffeur te ontmoeten die haar mama heeft doodgereden. Schuldgevoel of niet. Bart probeert zich echter in de plaats van de man te stellen en twijfelt. Pierrot meent een bewijs te hebben dat zijn vader Dirk onbetrouwbaar is, maar toch is hij niet van plan om het contact te verbreken. In de villa van Marie-Rose lopen de spanningen met Trudy de laatste tijd hoog op en zijn er discussies over Louise en zelfs over het eten. In het ziekenhuis betrapt Mieke dokter Paul in een compromitterende houding met patiënte Sabine. Evy is jarig, maar het ziet er naar uit dat ze in haar eentje moet feesten.
Veronique en Mario zijn terug een koppel en ze stralen van geluk. In het ziekenhuis blijft Mieke er van overtuigd dat dokter Paul een affaire heeft met patiënte Sabine en ze kan het niet laten om te roddelen. Toch blijft Linda hem het voordeel van de twijfel geven. Jan vertelt zijn zoon dat tante Rita terug aan de slag wil in het café en dit betekent dat of Nico of Roos ontslagen moet worden. Hanne en Bart verwerken hun verdriet totaal verschillend. Mario verhuist zijn kleren terug naar de villa. Rita onthult aan Pierrot dat zijn vader twaalf jaar geleden al eens in België is geweest.
Hanne weet met haar verdriet geen blijf en ze is overstuur als blijkt dat de verzekering een expert stuurt om het ongeval van haar mama te onderzoeken. Pierrot zit nog met massa's vragen voor zijn biologische vader en hij is niet van plan het contact nu te verbreken, ook al wil Rita dat. Bert blijft erbij dat er geen gegronde reden was om hem te ontslaan en hij laat Peter een dagvaarding bezorgen.
Peter windt zich nog altijd op over het feit dat Bert het lef heeft gehad om naar de begrafenis van Brenda te komen. Voor de bomma zit er niets anders op dan toe te geven dat zij wist dat Bert er zou zijn. Roos verklapt aan Rita dat ze Pierrot met zijn vader gezien heeft in een café in Leuven. Hanne kan het niet aan om naar school te gaan en ze zoekt troost bij haar opa en Maarten in "Jan & Alleman". Door het plotse overlijden van Brenda wil Marie-Rose meer van het leven genieten, maar dat moet ze alleen doen want Mathias heeft het drukker dan ooit.
Rita heeft op eigen risico het ziekenhuis verlaten, zodat ze naar de begrafenis van Brenda kan gaan. De kerk zit afgeladen vol om afscheid van haar te nemen en de aanwezigen kunnen hun emoties niet de baas wanneer Hanne, geruggensteund door haar broertje Jelle, een brief aan haar mama voorleest. De crematie zelf gaat door in besloten kring. Ondertussen brengen Dimi en Nico bij "Jan & Alleman" alles in gereedheid voor de koffietafel. In het ziekenhuis staan de artsen voor een raadsel, want de bloeddruk en hartslag van patiënte Sabine schommelen zonder aanwijzing.
Bart en zijn kinderen kunnen voor de organisatie van de crematie rekenen op de hulp van de ganse familie. Pierrot weet niet wat hij van zijn vader Dirk moet denken. Eerst liet de man niets van zich horen en nu sms't hij Pierrot zelfs wakker. Evy herkent dit gedrag. Rita is teleurgesteld omdat ze het ziekenhuis niet mag verlaten voor de begrafenis van Brenda. Bert confronteert Marie-Rose met de advertentie die Peter heeft geplaatst én hij neemt een advocaat onder de arm om zijn ontslag aan te vechten.
Maarten vindt het niet kunnen dat het café tot na de begrafenis gesloten is en hij overtuigt zijn vader om de Jan & Alleman terug te openen. Marie-Rose, Véronique en Mathias helpen Bart en Hanne om een foto voor het bidprentje te zoeken. Jan staat erop om de koffietafel te organiseren. Pierrot krijgt eindelijk een telefoontje van zijn vader Dirk.
Het gezellige etentje met het gezin eindigt voor Brenda in een drama. Bij het verlaten van het restaurant en het oversteken van de straat is ze immers aangereden. Bart beseft meteen dat de kwetsuren ernstig zijn en alarmeert een ziekenwagen. Pierrot geeft aan Evy toe dat hij er mee zit dat zijn vader hem niet contacteert, maar hij is te koppig om zelf terug een stap te zetten.
Nico is teleurgesteld en boos wanneer hij Maarten en Roos betrapt in het appartement boven "Jan & Alleman". Peter maakt zich sterk dat Bert vroeg of laat wel door de mand zal vallen, maar June heeft hier haar twijfels over. Ondertussen mailt Bart zijn eerste open sollicitatiebrief. Pierrot is van mening dat zijn vader hem niet wil zien en hij is geneigd zijn moeder te geloven dat Dirk een onbetrouwbaar individu is. Mathias loopt op de toppen van zijn zenuwen omdat zijn gerechtelijk dossier er hoe langer hoe slechter uitziet.
Bart heeft eindelijk open kaart gespeeld met Peter over de vervalste handtekening op de verkoopsovereenkomst. Peter is woest op zijn neef én op Bert, vooral omdat door hun bedrog zijn huwelijk op springen staat. Hun actie heeft ook gevolgen voor het directiecomité van Van den Bossche Electronics. Evy motiveert Pierrot om zijn vader op te zoeken in zijn bedrijf, hoewel Dirk zelf de boot afhoudt. Bij "Jan & Alleman" wordt een afscheidsfeestje voor Leen gegeven. De studente geneeskunde gaat zich in de States specialiseren tot hartchirurg. Maarten trekt eindelijk zijn stoute schoenen aan en biecht aan Roos op dat hij stapelzot van haar is.
Het huwelijk van Peter en June staat onder zware druk sinds de bevestiging van haar ontslag. Bart weet ondertussen niet meer van welk hout pijlen maken door de hele affaire bij Van den Bossche Electronics en hij vraagt raad aan zijn vader. Nu de operatie van Rita goed verlopen is, kunnen Anna en Albert met een gerust hart naar Benidorm terugkeren. Rita krijgt in het ziekenhuis trouwens het bezoek van Leen en zij onthult dat Pierrot zijn biologische vader heeft gesproken.
Omdat June haar onschuld blijft uitschreeuwen, heeft Peter de bewuste verkoopovereenkomst met haar handtekening naar een grafoloog gebracht. June apprecieert dat, hoewel ze beseft dat het oordeel van de man haar duur kan komen te staan. Rita is blij verrast dat Dimi aan haar ziekenhuisbed staat wanneer ze uit de narcose ontwaakt.
Nico wil van Pierrot weten hoe het gesprek met zijn vader is verlopen. Brenda confronteert Bart met zijn lichtgeraaktheid van de laatste dagen, maar hij zwijgt in alle talen over zijn begane stommiteit op het werk en de druk die Bert op hem uitoefent. Peter probeert ondertussen uit te vissen wie de bewuste verkoopsovereenkomst heeft goedgekeurd, want hoewel de feiten tegen June spreken gelooft hij zijn vrouw. Net voor Rita incheckt in het ziekenhuis voor haar operatie wil ze met haar zoon over Dirk praten. Brenda helpt Remko, de vriend van Hanne, bij de case die hij moet uitwerken.
June probeert Peter op alle mogelijke manieren duidelijk te maken dat ze de verkoopsovereenkomst niet ondertekend heeft, maar toch staat haar handtekening op het document. Het doet haar ook pijn dat haar man aan haar eerlijkheid twijfelt. Brenda wil een etentje organiseren om haar promotie te vieren en ze nodigt ook de bomma en Albert uit. Bart reageert echter onverschillig. Pierrot belt aan bij de villa van Scott Howard, de man die vroeger als Dirk Coeckelaere door het leven ging en zijn biologische vader is. Dit keer komt het wel tot een gesprek tussen de twee. Dimi wil dat Jan zijn zinnen verzet en neemt hem mee naar het ziekenhuis, waar ze als clowns de zieke kindjes gaan animeren.
Bert heeft de zware professionele fout van Bart op een achterbakse manier opgelost. Mario heeft het fiat van Mathias nodig om dure stoffen voor MVM te bestellen, maar hij toont de laatste tijd weinig interesse in het dagelijks bestuur van het modebedrijf. Begrijpelijk, want er hangt een gevangenisstraf boven zijn hoofd. Evy confronteert Pierrot met de print die hij gemaakt heeft over Scott Howard en ze toont het papier ook aan Rita. De Amerikaanse stageplaats van Leen is voor Jan aanleiding om Marie-Rose felle verwijten te maken.
Brenda is zenuwachtig omdat ze vandaag gaat onderhandelen met Worldwide Wellness. Dokter Praet heeft Leen eindelijk gevraagd om haar stage in zijn ziekenhuis te doen, maar zij heeft een betere plaats in de States kunnen versieren. Albert ondervindt dat het niet eenvoudig is om de reisroute naar Benidorm uit te stippelen. En daar heeft Anna haar plezier in, want zij is van mening dat Albert de reis niet meer aankan en bovendien wil zij graag in Vlaanderen blijven. Bert betrapt Bart op een professionele fout, maar raadt hem af om open kaart te spelen met Peter.
Pierrot brengt bij Evy en Nico verslag uit over de ontmoeting met zijn biologische vader. Victor Praet heeft het gehad met de arrogante houding en incompetentie van stagiair-internist Benny en ontslaat hem op staande voet. Linda en Mieke beramen een plannetje om Victor naar het schaaktornooi bij "Jan & Alleman" te lokken. Albert weet dat Anna niets liever wil dan dicht bij haar familie te zijn, maar hij wil terugkeren naar Benidorm. Hij zoekt creatieve manieren om Anna te overtuigen hem naar Spanje te volgen.
Pierrot heeft ontdekt waar zijn biologische vader werkt en besluit hem op te zoeken. Evy juicht dit toe, maar Niko vindt het een belachelijk plan. Remko is in de wolken omdat hij zich terug kan inschrijven aan de universiteit. Maarten organiseert in allerijl een schaaktornooi bij de Jan & Alleman, want Leen wil alleen maar morgenavond de wedstrijd voor haar rekening nemen.
Brenda volgt de raad van Bart op en ze speelt Body Balance en Worldwide Wellness tegen mekaar uit. Ze voelt zich hier echter niet goed bij. Maarten houdt bij zijn vader een pleidooi om snel nieuwe dingen in het café te organiseren om geld in het laatje te brengen. Jan schudt meteen enkele ideeën uit zijn mouw, die stuk voor stuk afgeketst worden. Mathias en zijn advocate moeten zich terug melden op het politiekantoor voor een ondervraging over drugshandel. Maarten bekent aan Evy dat hij het moeilijk heeft met de romance van Roos en Nico. Leen krijgt voortdurend rare Engelstalige telefoontjes.
Trudy is van mening dat Louise niet genoeg regelmaat heeft bij Peter en June, en ze sommeert haar ex-man naar de villa. Daar zijn de verbouwingswerken volop aan de gang en Marie-Rose verplicht Mathias om samen accessoires te gaan uitkiezen in de interieurwinkel. Brenda weet niet wat ze kan verwachten van haar afspraak met Body Balance, een concurrerende fitnessketen. Rita krijgt een telefoontje van het ziekenhuis met de datum van de operatie. Dimi maakt zich zorgen en wil van dokter Praet weten wat er mis zou kunnen gaan.
Peter is in de wolken omdat June de deal met Supply Logistics gered heeft en hij probeert haar nogmaals te overtuigen haar ontslag in te trekken. Hij trekt ook de verplichte vakantie van Bert in, maar die is vastbesloten het spel hard te spelen. Dimi maakt indruk op Rita met zijn werk als Pimi en ze ziet hem nu nog liever. Maarten is jaloers op de ontluikende romance van Roos en Nico, en hij kan het niet laten giftige opmerkingen te maken. Brenda krijgt een intrigerende mail van een concurrerende fitnessketen.
Bert wil eerherstel en probeert dat af te dwingen met het dreigement om zijn complottheorie aan de grote klok te hangen bij Supply Logistics. Dit keer laat Peter zich niet in de luren leggen. Mieke krijgt bijna een hartaanval wanneer haar vader vertelt dat hij het verwenarrangement heeft geannuleerd. Peter polst bij June hoe ze er tegenover staat om samen een kind te krijgen. Linda stelt Jan voor om er samen een dagje op uit te trekken, maar hij heeft een andere prioriteit. Mieke verklapt aan Rita waar Dimi altijd naartoe vlucht.
In het studentenhuis in Leuven heeft Serge de zoon van zijn vroegere kompaan neergeschoten, met Evy, Peter en Leen als ooggetuigen. Ondertussen wacht Louise ongeduldig op de thuiskomst van haar papa, die beloofd heeft om mee te gaan naar de bioscoop. Leen is door de schietpartij volledig in shock en Evy kampt met een gigantisch schuldgevoel. De onzekerheid of hij al dan niet vervolgd zal worden, vreet aan Mathias. Gelukkig kan hij op de steun en het vertrouwen van Marie-Rose rekenen. Bert wil het dossier van Supply Logistics terug in handen krijgen en hij probeert Peter en June te chanteren om zijn doel te bereiken.
June heeft de handen vol om de brokken met Supply Logistics te lijmen en de vraag van haar stiefdochter om mee te gaan naar de bioscoop komt dan ook ongelegen. In de villa van Marie-Rose worden de decoratiewerken gestart. Evy is doodongerust over Serge en op aanraden van Rob doet ze aangifte bij de politie. Louise vraagt aan haar papa wanneer ze een zusje of een broertje krijgt. Bert is door Peter met vakantie gestuurd en hij vermoedt dat er een complot tegen hem gesmeed is. Hij wil van Bart weten aan wiens kant hij staat.
Rita heeft van dokter Praet te horen gekregen dat ze moet geopereerd worden. Ze neemt het nieuws beter op dan Dimi en haar broer Jan. Peter trommelt 's avonds zijn nauwste medewerkers op voor een spoedvergadering na een alarmerend telefoontje van Supply Logistics. Jan ziet zich verplicht het verwenarrangement te annuleren. Remko heeft zich verzoend met zijn ouders en wil zijn studies hervatten. Hij moet wel nog het inschrijvingsgeld zien te verzamelen en van de gehuurde studio afgeraken. Roos is jaloers wanneer Maarten een klant van "Jan & Alleman" versiert, maar toch houdt ze tegen Nico vol dat ze alleen maar 'maten' zijn.
Jan snapt niet waarom Linda de deur achter zich heeft dichtgetrokken. Maarten probeert zijn vader duidelijk te maken dat hij over de schreef is gegaan door geld uit haar portefeuille te nemen. Veronique en Mathias zijn het met mekaar eens dat er een akte moet worden opgesteld zodat MVM niet in de problemen komt als hij in vervolging zou worden gesteld.
Mieke heeft een punt gezet achter haar relatie met Pieter en het voelt als een druk die van haar schouders is gevallen. Haar eerste dag als single brengt ze shoppend met Linda door. Veronique wil MVM beschermen voor het geval dat Mathias officieel in verdenking van moord wordt gesteld. Haar voorstel valt in niet in goede aarde bij Marie-Rose, maar blijkt enkele uren later al noodzakelijk te zijn. Linda weet met zekerheid dat Jan vierhonderd euro van haar rekening heeft gehaald en ze besluit zijn handel en wandel na te gaan. Evy maakt zich grote zorgen omdat Serge nog niets van zich heeft laten horen.
Evy maakt zich grote zorgen over Serge sinds ze met zijn vriendin Annemie heeft gepraat. Blijkt dat Serge bedreigd wordt door de zoon van zijn kompaan, met wie hij de overvallen heeft gepleegd en die levenslang heeft gekregen. Rita is blij verrast omdat Dimi haar wil vergezellen naar het ziekenhuis. Leen helpt Pierrot om via het internet nieuwe informatie te verzamelen over zijn biologische vader. Mieke en Pieter hebben een zwaar gesprek over hun toekomst als koppel. En Remko heeft voor het eerst sinds lang een goede babbel met zijn ouders. Peter trakteert zijn nauwe medewerkers op een glas voor zijn verjaardag.
Mieke kan niet langer aanzien hoe Pieters gezondheid om zeep wordt geholpen door zijn moeder en ze polst bij haar vader en Linda of ze bij hen op de zetel kan slapen. Leen heeft bij de politie aangifte gedaan over de gewapende inbraak en Mathias heeft samen met Marie-Rose zijn verklaring afgelegd over de illegale arbeiders uit Albanië. De zakenman wordt hard aangepakt en moet de nacht in de cel doorbrengen. De volgende dag herbegint de urenlange ondervraging. Serge komt niet opdagen bij Van den Bossche Electronics om een zending weg te brengen. Evy begrijpt er niets van, maar ze is pas echt van haar melk wanneer ze ontdekt dat zijn spullen uit het studentenhuis weg zijn.
Mieke heeft zich tijdens het flamencofeest gerealiseerd dat Pieter altijd voor zijn moeder zal kiezen en dat ze als koppel geen toekomst hebben. Pieter zelf snapt niet waarom zijn vriendin zo kwaad is, tot ze hem verplicht een keuze te maken. Mathias begint terug te twijfelen of het wel verstandig is om met zijn verhaal naar de politie te stappen. Wat als hij veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf? Marie-Rose maakt zich sterk dat het zo'n vaart niet zal lopen en ze gaat met hem mee naar het politiekantoor. Evy probeert Serge te overhalen om met haar en de andere student criminologie iets te gaan drinken. Leen betrapt een gewapende dief in het studentenhuis.
Mathias vertelt Marie-Rose eindelijk het ganse verhaal over de illegale arbeiders op de scheepswerf en het dumpen van het lijk. Ze reageert net zoals hij had gevreesd. Mieke is jarig en ze krijgt bij het ontbijt al een cadeautje van Pieter. Voor haar moet dit het begin worden van een fijne dag met als climax een vurig flamencofeest bij Jan & Alleman.
Mieke is opgelucht omdat haar schoonmoeder Maria eindelijk terugkeert naar Sijsele. Ook al is het met een scène. Pieter daarentegen is van mening dat hij zijn mama heeft gekwetst en reageert zijn frustratie af op Mieke. Evy kan er niet bij dat Pierrot zo weinig interesse heeft in zijn biologische vader Dirk en ze neemt een kijkje in zijn computer. June houdt voet bij stuk en ze overhandigt Peter haar ontslagbrief. Evy ziet bij "Jan & Alleman" de student criminologie terug, met wie ze al een paar keer over Serge heeft gesproken. Rob moedigt Mathias aan om de carrousel van leugens te stoppen en Marie-Rose over de illegale arbeiders en de twee lijken te vertellen.
Peter verneemt van de garagist dat er ook dit keer met de bestelwagen van Van den Bossche Electronics is geknoeid. De brand was dus opgezet spel. Waarom en wie: dit zijn de vragen die Peter zo snel mogelijk beantwoord wil zien. Serge beseft dat de sabotage een waarschuwing voor hem is en hij vertelt aan Evy dat hij snel uit het studentenhuis wil vertrekken, zogezegd omdat hij geen extra problemen in het vriendenclubje wil veroorzaken. Linda beklaagt zich tegen Rita over het besparingsplan van Jan en Rita bespreekt het gesprek over haar ex-man Dirk dat ze met Evy heeft gehad. Mieke maakt zich zorgen omdat Pieter haar verjaardagsfeest wel heel groot ziet en ze vreest dat het een zeer dure grap gaat worden.
Bij Van den Bossche Electronics is het ontslag van June het gespreksonderwerp van de dag. Evy heeft het moeilijk om het verleidingsspel met Leen vol te houden. En ook Leen weet niet meer wat ze moet denken. Bert vindt het niet kunnen dat de personeelsdirecteur voor chauffeur moet spelen en een meettoestel naar Roeselare brengen. Het wordt trouwens een rit die Rob niet snel zal vergeten, want de bestelwagen vat vuur...
Het zit June hoog dat Peter haar voorstel om Van den Bossche te fusioneren niet heeft doorgevoerd en het outsourcingplan van zijn zus gaat volgen. Voor June is het nu duidelijk dat ze niet functioneert in een familiebedrijf en ze besluit ontslag te nemen. Maria verplicht Pieter zelfs op nieuwjaarsochtend om dansoefeningen te doen en ze negeert Mieke volledig. In Leuven is Leen verdwenen nadat ze haar cadeautje van Evy heeft gekregen. Hanne en Remko zijn terug stapelverliefd. Pierrot bespreekt met Nico zijn twijfels of hij al dan niet contact moet zoeken met zijn biologische vader. Veronique heeft een duidelijke opdracht voor Bert.
Mieke dringt bij Pieter aan om niet koppig te blijven en contact op te nemen met zijn moeder, die gisteren boos is weggegaan. Het is hierdoor ook niet duidelijk of Maria bij hen oudejaarsavond zal komen vieren. In het studentenhuis plannen Evy, Pierrot en Nico last minute nog een party om de overgang van oud naar nieuw in te zetten. Anna en Albert willen het rustig houden. De muren van de villa komen op Marie-Rose af en ze wil haar interieur een facelift geven. Trudy raadt haar aan om dit volgens de regels van de feng shui te doen. Peter deelt zijn naaste medewerkers zijn beslissing mee om Van den Bossche Electronics meer rendabel te maken. Zowel June als Veronique zitten op het puntje van hun stoel, want het is één van hun voorstellen dat gerealiseerd zal worden.
Leen wil niet met een bijna-moordenaar onder hetzelfde dak leven, maar zowel Pierrot als Nico zijn van mening dat Serge een tweede kans verdient. En Evy is er rotsvast van overtuigd dat Serge geen gevaar vormt. Peter geeft aan zijn moeder toe dat hij Louise liever naar het creakamp stuurt dan bij haar te laten, enkel en alleen om problemen met Trudy te vermijden. Pieter mag in het ziekenhuis de gips van zijn voet laten verwijderen. Maria is in de zevende hemel en windt er geen doekjes om dat ze verwacht dat hij snel opnieuw begint te dansen, maar dat is buiten de krukken en het advies van dokter Paul gerekend. June en Veronique verschillen van mening over de manier om de toekomst Van den Bossche Electronics veilig te stellen, maar het is Peter die het laatste woord heeft.
Peter heeft bij de politie aangifte gedaan over de kogel die de garagist in de klapband heeft gevonden. Leen drijft Serge zover tot hij aan Niko en haar vertelt voor welk misdrijf hij in de cel heeft gezeten. Maarten en Roos besluiten Remko en Hanne een extra zetje te geven en ze lokken hen allebei naar Jan & Alleman.
Serge is gepromoveerd tot privéchauffeur van Peter en moet hem naar Frankrijk brengen. De rit verloopt echter niet rimpelloos. Ondertussen voert June verkennende gesprekken met het bedrijf waarmee Van den Bossche Electronics zou kunnen fusioneren. Bert vermoedt een complot en alarmeert Veronique. Hanne heeft over Remko gedroomd en is er nog meer van overtuigd dat hij nog altijd van haar houdt. Rita voelt zich beter en stelt Dimi voor om samen te gaan wandelen. Maar zoals zo vaak de laatste tijd heeft hij andere plannen.
Marie-Rose maakt zich zorgen over Mathias, omdat hij bleekjes ziet en afwezig is. Hij heeft dan ook veel te verliezen als Rob bij zijn plan blijft om naar de politie te stappen. Serge is terug van de eerste buitenlandse rit die hij voor Van den Bossche Electronics heeft gereden. Veronique bekijkt ondertussen samen met Peter en June hoe het elektronicabedrijf sterker kan worden gemaakt: fusioneren of inkrimpen. Leen voelt zich hoe langer hoe ongemakkelijker als ze alleen is met Evy.
Marie-Rose geeft Anna en Albert verslag over haar gesprek met Jan, dat geen vrede heeft opgeleverd. Linda en Jan brengen in het café alles in orde voor het kerstfeest. Er staat nauwelijks iets op het menu, maar Maarten zoekt en vindt hiervoor een creatieve oplossing. Linda en Mieke worden opgeroepen om te gaan werken. Blijkt dat er verschillende slachtoffers van een voedselvergiftiging zijn binnengebracht op de spoedafdeling. In de villa van Marie-Rose is er ondertussen een uitgebreid feestmaal, dat geserveerd wordt door het personeel van de traiteur. Hanne wil Remko bewijzen dat ze hem nog altijd graag heeft, maar hij duwt haar weg.
Trudy houdt bij Peter en June een pleidooi om toch naar het kerstfeest bij Marie-Rose te gaan zodat de grootste wens van Louise gerealiseerd kan worden. Ondertussen nodigt Veronique Bert uit. Bij "Jan & Alleman" hebben Rob en Mathias een geheime meeting over het lijk dat op de terreinen is gevonden. Veronique geeft haar broer het rapport van haar doorlichting van Van den Bossche Electronics. Evy wordt bij "Jan & Alleman" benaderd door een student criminologie. Anna verplicht haar zoon om de ruzie met Marie-Rose bij te leggen.
Leen herinnert Serge aan hun afspraak om snel werk te maken van een eigen studio, maar dan moet hij natuurlijk eerst een job vinden. Met de hulp van Pierrot lijkt dit in een stroomversnelling te komen. Louise vertelt aan haar mama dat ze een feestje met haar papa, June, Mathias en oma wil voor haar kerst.
Leen begint te vermoeden dat haar huisgenote Evy biseksueel is en ze hoopt meer te weten te komen van Pierrot en Maarten. Jan wil nog altijd op de uitgaven beknibbelen en hij gaat nu zelfs met Linda mee naar de winkel. Maria is er niet over te spreken dat Pieter zijn oefeningen verwaarloost om het verjaardagsfeest van Mieke te organiseren.
Hanne is kapot van de breuk met Remko. Brenda weet dat haar tienerdochter haar nu nodig heeft en last een congres in Genève af. Meer zelfs, ze overweegt om al haar fitcenters van de hand te doen. Nico en Evy slagen in hun plannetje om Leen om de tuin te leiden. Mieke lanceert bij Pieter het idee om bij "Jan & Alleman" een feest te geven voor haar verjaardag en ze rekent op hem om alles te organiseren. Zijn moeder Maria is hier niet over te spreken en vermoedt een dubbele agenda van haar schoondochter in spe. Evy moedigt Serge aan om samen pinten te gaan pakken, maar hij wil eerst werk vinden.
Evy weet niet waar ze het heeft wanneer Serge aan haar huisgenoten opbiecht dat hij in de gevangenis heeft gezeten. Pierrot wil weten wat Serge mispeuterd heeft, maar Evy snoert hem meteen de mond en vraagt zich luidop af waar de sociale Pierrot naartoe is. Ook Leen wordt op haar plaats gezet. Hanne krijgt eindelijk nieuws van Remko. Jan wil besparen op energie en wisselt alle lampen door peertjes in het appartement, waardoor hij en zijn gezin letterlijk niet kunnen zien wat ze eten. De gerechten die Louise bij haar papa en June moet eten, zorgen dan weer voor ergernis bij Trudy. Maarten polst bij Roos of ze een relatie met hem ziet zitten.
Mieke is woest omdat Pieter nu pas onthult dat hij een oudere broer heeft en dat hij dansleraar is geworden om zijn moeder een plezier te doen. Brenda polst bij haar tienerdochter hoe ze er tegenover zou staan als ze met haar fitnesscenters zou stoppen. Serge maakt zich nuttig door het studentenhuis te poetsen. Evy, Nico en Pierrot krijgen het bewijs in handen dat Leen de geheimzinnige chatvriendin van Nico is. June en Peter leren zijn dochtertje Louise steak tartaar eten. Anna en Albert zijn terug in Vlaanderen voor de feesten.
Evy bespreekt met haar huisgenoten de vraag van Serge om in het studentenhuis in te trekken. Pierrot, Leen en Nico zien alleen maar nadelen en laten bovendien duidelijk merken dat ze de kerel niet vertrouwen. Maarten vraagt aan zijn vader of hij geld uit de kassa van het café heeft genomen. En in het ziekenhuis ontdekt Linda dat haar portefeuille leeg is. In Benidorm gaat Anna stiekem naar de dokter. Het kwetst Rita dat Dimi doet alsof ze niets mankeert en ze draait hierover niet langer rond de pot. Mieke is de bemoeizucht van Pieters moeder beu en ze laat duidelijk merken dat ze haar leven terug wil.
In het studentenhuis maakt de gedetineerde zijn opwachting, met wie Evy in contact is voor haar thesis. Jan maakt opeens een probleem van de bankrekening en hij stelt plots alle uitgaven van Linda in vraag. Jan vertelt aan zijn zus dat haar ex-man Dirk in Mechelen is gesignaleerd. In Benidorm kampt Anna nog altijd met oorpijn, maar toch wil ze niet naar de dokter gaan. De angst om vliegverbod te krijgen, is nog groter. Nico verdenkt er Leen van zijn geheimzinnige chatvriendin te zijn. Mieke geniet van de quality time die ze met Pieter kan doorbrengen, maar door toedoen van Maria duurt dat niet lang.
Leen biecht aan Pierrot op dat ze vermoedt dat ze zijn biologische vader heeft gezien en polst bij haar neef of hij op een ontmoeting zit te wachten. Marie-Rose geraakt niet uitgepraat over het familiefilmpje dat Mathias gemonteerd heeft. Rita weet niet wat ze van Dimi moet denken. Hij geeft haar bloemen en verwent haar met ontbijt, maar maakt wel geen tijd voor een babbeltje. Nico krijgt alweer een berichtje van Samantha Jones. Veronique geeft Bert een verslag over haar doorlichting van de commerciële dienst. Jan is er niet over te spreken dat zijn dochter Leen de laatste tijd geregeld optrekt met Marie-Rose. De gedetineerde die meegewerkt heeft aan de thesis van Evy wordt vandaag vrijgelaten. Zij zit er mee dat ze hem niet kan opwachten aan de gevangenispoort.
Veronique start vandaag bij Van den Bossche Electronics met de doorlichting van de commerciële dienst van June. En dat is een streep door de rekening van Mathias, want hij wou met Veronique verder werken aan de toekomst van MVM. Maria is van slag omdat Mieke het schema niet respecteert dat ze voor de huishoudelijke klussen heeft opgesteld en ze doet haar beklag bij haar zoon. Mieke gaat op haar beurt haar hart luchten bij Brenda, die trouwens goed nieuws heeft over de afgewende crisis met Hanneke. Maarten polst bij Roos of ze de losse scharrels niet beu wordt, maar hij wordt niet veel wijzer van haar antwoord. Mathias heeft een verrassing voor Marie-Rose.
June is woest omdat Trudy de iPod heeft afgenomen, die de Sint voor Louise had gebracht. Marie-Rose deelt met Leen haar vermoeden over Dirk, de natuurlijke vader van Pierrot die ze meent te hebben gezien in Mechelen. Victor stuurt dokter Paul en Mieke naar Van den Bossche Electronics om daar de werknemers in te enten met het griepvaccin. Voor Mieke komt de timing slecht uit want zij moet thuis Pieter in het oog houden. Brenda confronteert haar dochter Hanne met de kwetsende sms die ze heeft gelezen.
Mathias wil Marie-Rose voor een weekend meenemen naar Parijs. Maar zij heeft met Leen afgesproken op restaurant, om de specialisatie van de studente geneeskunde te bespreken. In het restaurant meent Marie-Rose trouwens een oude bekende te herkennen. Trudy ontdekt dat Louise een iPod heeft gekregen van de Sint en ze is in alle staten. Dimi komt na zijn uitstap met Mieke opvallend vrolijk thuis.
Maarten wil met zijn kookkunsten scoren bij Roos. Dit ontgaat Linda niet en zij waarschuwt haar stiefzoon dat Roos nog niet veel serieuze relaties heeft gehad. Mieke vertelt dat een vrije dag heeft genomen om een etentje voor haar ouders voor te bereiden. Haar schoonmoeder Maria interpreteert haar hint echter totaal verkeerd en dringt zich op als kokkin van de avond. Brenda wil niet dat Bart het hun dochter moeilijk maakt nu haar relatie met Remko niet meer goed zit. Evy stort zich terug op haar thesis, maar de gedetineerde met wie ze samenwerkt, gedraagt zich heel vreemd.
Jan zit met de handen in het haar omdat zijn verwenweekend voor Linda maar niet georganiseerd geraakt. Mathias doet zijn best om zijn goede bedoelingen met MVM duidelijk te maken aan Veronique. Zij begint op haar beurt met de doorlichting van Van den Bossche Electronics. Het stoort Bert dat ze net met zijn afdeling begint en ook June heeft het moeilijk met Veroniques manier van werken. Marie-Rose verrast Pierrot met haar bezoekje op het studentenkot ter gelegenheid van Leens verjaardag.
De situatie met Hanne en Remko heeft Brenda als moeder onzeker gemaakt, waardoor ze zich op een boek over opvoeden stort. Ze krijgt nochtans de volle steun van Bart. Bij Van den Bossche Electronics wil June de kaderleden laten inenten tegen griep. Maarten wil Roos trakteren op een romantisch etentje in een goed restaurant, maar hij twijfelt of dit bij de avontuurlijke Roos wel in de smaak zal vallen. Leen besluit via de anonieme chat te polsen hoe Nico zich echt voelt na haar feestje. Jan probeert het met zijn zoon op een akkoordje te gooien waar ze allebei beter van worden.
Evy en Nico worden in hetzelfde bed wakker na Leens verjaardagsfeestje. Ze vinden het beiden zeer vervelend dat ze met een black-out kampen. Brenda vraagt zich af of ze de situatie met Remko wel goed aanpakken. Sinds hij tijdens het etentje kwaad is weggelopen, heeft hij niets meer van zich laten horen. De bomma laat via skype weten hoe zij over de hele situatie denkt.
Sinterklaas is langs geweest in de villa van Marie-Rose. Louise en Cedric zijn enthousiast over de cadeautjes die de goede man voor hen heeft achtergelaten. Maar Louise is nog veel blijer met wat de Sint in de loft van Peter heeft gebracht. Dimi vraagt zich af wie het café zal openhouden als de hele familie naar het verjaardagsfeestje van Leen gaat. Nico en Evy maken alvast werk van de playlist en Maria vindt het niet kunnen dat Mieke alleen naar het feestje gaat. Jan is niet van plan om het dure verwenweekend te annuleren en hij gaat op zoek naar een sponsor.
June vindt het jammer voor Peter en zijn moeder dat het gezellig samenzijn is uitgedraaid op ruzie door toedoen van Veronique. Mathias blijft zich ondertussen uitsloven om het Marie-Rose naar de zin te maken en dat wekt haar achterdocht. Leen legt Nico op de rooster over zijn gevoelens voor Evy tijdens een tweede stiekeme chatsessie. Het valt Mieke op dat haar vriend Pieter zich anders gedraagt met zijn moeder in de buurt. June maakt een duidelijke afspraak met haar stiefdochter over het heen en weer sleuren van speelgoed. Leen kondigt aan dat ze een feestje geeft voor haar verjaardag.
Louise is in de ban van de i-Pod van June en wil er een vragen aan de Sint. Trudy vindt dit geen goed plan van haar dochtertje. Pieter krijgt goed nieuws: hij mag naar huis. Maar daar is de sfeer niet optimaal, want Mieke en Maria werken mekaar op de zenuwen. Mario en Veronique hebben modellen laten komen om hun nieuwe kledij te passen en Mathias volgt de bedrijvigheid met enthousiasme. Peter heeft een nieuwe deal gesloten, maar dat houdt wel in dat het personeel tijdens de feestdagen extra zal moeten werken. Ondertussen kondigt Veronique aan dat ze Van den Bossche Electronics gaat doorlichten.
Mathias wil meer betrokken worden bij het creatieve aspect van MVM, maar Véronique vindt dat hij zich enkel met de zakelijke kant moet bezighouden. Marie-Rose wil er Mathias, Mario en June absoluut bij voor het feest ter ere van haar kinderen. Mieke kijkt uit naar het moment dat ze weer alleen met Pieter thuis is, maar zijn moeder Maria wil voorlopig niet wijken.
Dimi is weer helemaal de oude na het geruststellende nieuws over Rita's gezondheid en hij legt haar in de watten. Maarten en Roos gaan door met hun plan om samen te skydiven. Hanne maakt zich zorgen omdat Remko niets meer van zich heeft laten horen sinds hij werd vrijgelaten door de politie. Marie-Rose wil een familiebijeenkomst organiseren om te vieren dat haar kinderen samen aan het hoofd staan van Van den Bossche Electronics. Ook de band tussen Bart en Peter is terug hersteld. Jan maakt werk van het romantisch weekendje weg met Linda. Brenda wil Remko uitnodigen om aan te tonen dat ze er als gezin voor hem zijn.
Remko zit zwaar in de problemen nu de politie heeft ontdekt dat hij een ritje heeft gemaakt met de auto van zijn vader. Rita is het beu dat Dimi er niet voor haar is en zelfs onverschillig blijft voor haar laatste wensen. Haar moeder daarentegen steunt haar van op afstand. Peter doet zijn uiterste best om te bewijzen dat hij wel degelijk een goede vader is en nog is het niet goed. Zijn moeder vindt immers dat hij zijn werk niet mag verwaarlozen. Roos en Maarten maken plannen om samen te gaan skydiven. Veronique vliegt er bij MVM voor tweehonderd procent in.
Trudy is blij dat Peter zijn plannen gewijzigd heeft en nu toch de ganse week voor hun dochtertje kan zorgen. June is minder tevreden. Leen vindt het vreemd dat Nico zich uitslooft voor Evy en ze spreekt hem hierover aan. Remko en Hanne keren blij terug van hun romantisch weekendje in de Ardennen, tot Bart hen aanspreekt over het bezoek van de politie. Rita ziet haar toekomst somber in en ze begint zelfs voorbereidingen te treffen voor haar begrafenis.
Marie-Rose is er trots op dat haar twee kinderen samen de zaak van hun vader zo groot mogelijk willen maken. Bart krijgt een vreemd telefoontje van Remko's vader, waardoor hij zich meteen grote zorgen gaat maken. En zeker als hij merkt dat Hanne haar gsm niet bij heeft. Jan wil via Mieke te weten komen wanneer Linda een weekend niet moet werken, maar hij wil niet zeggen waarom. Maria blijft zich bemoeien met de gang van zaken in Miekes leven. Leen gaat door een moeilijke periode. Maarten maakt er Nico attent op dat hij de laatste tijd wel veel aandacht heeft voor Evy.
Jan heeft er veel voor over om de ruzie met Linda bij te leggen. Victor ergert zich mateloos aan de nieuwe stagiair-internist. Maarten wil absoluut zijn mannelijkheid bewijzen door revanche te nemen voor het fiasco aan de flipperkast. Maria werkt Mieke danig op de zenuwen, maar Pieter wil dit niet inzien. Mieke speelt nochtans open kaart over haar gevoelens.
Maria blijft er van overtuigd dat haar zoon Pieter opnieuw zijn danscarrière zal kunnen oppikken. Marie-Rose is heel enthousiast over de nieuwe start van MVM. Veronique ziet het helemaal zitten om twee jobs te combineren en ook bij Van den Bossche valt dit in goede aarde. June vormt de uitzondering want zij verwacht negatieve inmenging. Bart laat het liefdesgeluk van zijn dochter voorgaan op een romantisch weekendje weg met Brenda. Leen kan maar niet beslissen op welke afdeling ze stage wil gaan lopen. Rob wil Rita graag een bezoekje brengen, maar Dimi is hier niet voor te vinden. Mathias is nog altijd bang voor de gevolgen als hij naar de politie zou stappen met informatie over het gevonden lijk.
Mieke ergert zich hoe langer hoe meer aan haar betweterige schoonmoeder. Brenda kan voor het weekend naar Genève, waar de verkiezing van de verkoper van het jaar doorgaat. Ze wil dat Bart meegaat zodat ze wat quality time kunnen hebben. Hanne worstelt ondertussen met het sms-je van Remko. Evy en Nico zijn na de zoveelste dvd-marathon in slaap gevallen in de zetel, waardoor Leen een rustige nacht heeft gehad in Evy's kamer. Linda vindt het vreemd dat ze het luxueuze weekend niet heeft gewonnen, hoewel ze zeer dicht bij de schiftingsvraag zat. Bij "Jan & Alleman" werkt het geflirt van Maarten en Roos op de zenuwen van Nico.
Rita is het beu dat ze niet op Dimi kan rekenen, zelfs niet nu ze de resultaten van de bijkomende onderzoeken krijgt. Leen blijft weigeren om in het studentenhuis een kamer met Evy te delen. Linda denkt een oplossing te hebben voor dit probleem. Leen weet ook nog altijd niet welke specialisatie ze wil volgen en ze vraagt dokter Paul om advies. Mieke is blij dat ze nog eens alleen is met Pieter, al duurt dit niet lang. Hanne krijgt een geheimzinnig smsje van Remko.
Pierrot wil zijn moeder overhalen om samen met hem een duet te zingen. Feit is dat de muzikale afleiding Rita deugd doet. Nu Mathias de aandelen van Francis in handen heeft, stort hij zich op de uitwerking van een nieuw businessplan. Hij wil Véronique van zijn goede bedoelingen overtuigen via Mario. De bemoeizucht van Maria werkt Mieke op de zenuwen. Leen is terug uit Spanje. Ze moet nu aan haar specialisatiejaren beginnen, maar ziet op tegen de confrontatie met Victor. Nico wil actie ondernemen om zijn muzikale carrière nieuw leven in te blazen. Trudy verdenkt er June van dat ze Louise tegen haar opzet.
Mieke spoort Dimi aan om zijn kwaaltjes met dokter Paul te bespreken. Peter gaat de confrontatie met Bart aan, die zo wordt verplicht om open kaart te spelen over zijn terugkeer naar Van den Bossche Electronics. Mieke ontmoet voor het eerst de moeder van Pieter. Louise vertelt aan June dat ze het spannend vindt om te verhuizen, maar ook dat ze haar oma zal missen.
Trudy heeft genoeg van Marie-Roses wispelturige mening over haar nieuwe schoondochter June en ze neemt een drastisch besluit. Anna en Albert vertrekken nu toch terug naar Benidorm. Rita heeft immers beloofd om hen dagelijks op de hoogte te houden van haar toestand. Pieter voelt zich lusteloos na zijn operatie en hij maakt zich zorgen. Rita weet niet meer hoe ze moet omgaan met haar eigen onzekerheid en met het kinderachtig gedrag van Dimi. Linda doet mee aan een wedstrijd en Jan wil hun winstkansen vergroten om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Mathias is nog altijd van plan om Francis uit te kopen, maar die geeft voorlopig niet toe aan de druk.
Tijdens het babysitten maakt Pieter een verkeerde beweging, waardoor hij zich zwaar kwetst aan zijn achillespees. Zijn droom om in Sevilla te gaan wonen en werken, komt nu echt in het gedrang. Trudy is niet te spreken over de manier waarop Peter de laatste tijd met hun dochtertje Louise omgaat. Rob dringt bij Mathias aan om naar de politie te stappen met zijn vermoedens over de identiteit van het lijk dat is aangetroffen op zijn terrein. Rita is de bezorgdheid van haar familie beu en zeker die van haar moeder. Anna wil immers niet naar Benidorm terugkeren zolang ze niet met zekerheid weet dat alles goed gaat met haar dochter.
Mathias slooft zich uit om duidelijk te maken dat hij alleen het beste voor heeft met MVM. Hij vindt het dan ook kwetsend dat hij nog altijd wordt geassocieerd met het lijk dat op een van zijn terreinen is gevonden. Rob denkt trouwens te weten over wie het gaat. Pierrot waakt erover dat zijn moeder niet meer in het café meehelpt, hoewel ze haar gedachten maar al te graag zou willen verzetten.
Marie-Rose is tevreden met de beslissing van Veronique en ze ziet de toekomst rooskleurig in. Pierrot voelt zich moreel verplicht om voor zijn zieke moeder te zorgen, maar hij vindt het moeilijk om op zijn werk voor lange tijd afwezig te zijn. Brenda wil niet dat haar man zich opzij laat schuiven door June. Peter gaat de confrontatie aan met Bert en ondertussen speelt Veronique het hard tegen Mathias. Mieke komt thuis ogen te kort. Ze moet er immers over waken dat Pieter voldoende rust en ondertussen moet ze babysitten op Louise. Remko gaat het samenwonen met Hanne met andere ogen bekijken.
Maarten blikt met een warm gevoel terug op het familiefeest. Iedereen was lovend over zijn kookkunsten én Linda heeft gemerkt dat Roos iets voor hem voelt. Veronique vindt de knieval van haar moeder maar niets en ze stookt Trudy op. Bij "Jan & Alleman" gaan de zaken nog altijd slecht en Jan zoekt creatieve oplossingen om inkomsten te genereren. Peter wil dat Bart opnieuw voor Van den Bossche Electronics komt werken, maar hij weet niet of dit voor June een optie is na Barts dronkenmanspraat tijdens het familiefeest. Marie-Rose moet een definitieve beslissing nemen over de verkoop van MVM. Rita is nog altijd niet aan de beterhand en een definitieve diagnose blijft ook uit.
Bert en Gerda worden eindelijk uit hun benarde situatie bevrijd. Maarten krijgt de hulp van Roos bij de voorbereidingen van het familiefeest en in de keuken wordt er heen en weer geflirt. Linda maakt zich zorgen over het trage herstel van Rita, zeker omdat zij het familiefeest voor geen geld ter wereld wil missen. Marie-Rose daarentegen belt op het laatste nippertje af.
Tot zijn grote frustratie zit Bert nog altijd met Gerda opgesloten in de kantoren van Van den Bossche Electronics. Pieters gezeur en kinderachtig gedrag werken Mieke danig op de zenuwen en ze gaat zich vragen stellen over haar relatie. Rita heeft veel last van de bijwerkingen van haar medicatie, maar toch wil ze de kuur blijven volgen. Linda is van mening dat het zo niet verder kan en ze gaat te rade bij Victor. Jan en Maarten slaan nu toch de handen in elkaar voor de voorbereidingen van het familiefeest. Mathias vreest dat zijn imago een deuk heeft gekregen nu er een lijk is gevonden op zijn terrein en deze houding is dan weer verdacht voor Veronique. Maarten probeert zo veel mogelijk tijd door te brengen met Roos, maar zowel Jan als Nico staan dit in de weg.
Bert en Gerda zitten uitgerekend tijdens het verlengd weekend opgesloten bij Van den Bossche Electronics. Bij het afgraven van zijn pas aangekochte terreinen heeft Mathias een lijk ontdekt. Veronique vindt dit net iets te toevallig. Bart is zijn echtgenote dankbaar omdat ze hem zo goed begrijpt en hij doet zijn tienerdochter Hanne een opmerkelijk voorstel. Almaar minder klanten vinden de weg naar "Jan & Alleman". Rita vertelt dat ze zich beter voelt nu ze terug thuis is, maar dat is slechts schijn. Bovendien is ze erg teleurgesteld in Dimi. Peter wil zich diplomatisch opstellen in het conflict binnen het familiebedrijf. Pieter raakt almaar meer gefrustreerd omdat zijn blessure maar niet wil genezen.
Veronique moet kiezen tussen MVM en Van den Bossche Electronics. Dat is op zich al moeilijk, maar het wordt nog moeilijker omdat haar beslissing gevolgen heeft voor de professionele toekomst van Mario. June ziet het niet zitten om naar het familiefeest te gaan na de aanvaring die ze met Bart, Bert en Veronique heeft gehad. Pieter zeurt Mieke de oren van het hoofd omdat hij nog altijd niet naar Sevilla kan reizen. Brenda kan maar weinig begrip opbrengen voor het ontslag van Bart. Ook Peter wil de beslissing van zijn neef niet zomaar aanvaarden. Rita mag het ziekenhuis verlaten, maar ze voelt zich nog niet optimaal. Bij 'Jan & Alleman' lopen de zaken nog steeds niet goed.
June heeft het er knap lastig mee dat Peter nog steeds niet gekozen heeft voor de klant die zij heeft aangebracht. Ook Rita is het wachten in het ziekenhuis meer dan beu en overweegt om zich door een andere dokter te laten onderzoeken. Bruyninckx gaat niet in op het ultimatum van Mario en is enkel bereid om Marie-Rose extra bedenktijd te geven. Bert is er niet over te spreken dat Gerda aan de slag kan bij Van den Bossche Electronics. Jan stort zich op de voorbereidingen van het familiefeest. Veronique vindt de gang van zaken bij Van den Bossche Electronics schandalig en ze wil zich terug meer mengen in het familiebedrijf.
Marie-Rose kan dankzij de hulp van Jan toch een familiefeest organiseren. Maarten begrijpt niet dat dit een prioriteit voor zijn vader is. Veronique apprecieert het dat Mario zijn werkgever Bruyninckx onder druk zet, maar ze hoopt dat dit voor haar ex geen negatieve gevolgen zal hebben. Pierrot probeert Gerda aan een nieuwe job te helpen. Rita is terug in het ziekenhuis opgenomen.
Maarten kan er niet mee lachen dat Linda bij de politie klacht heeft ingediend voor geluidsoverlast tijdens de tweede Tropical Night. Voor Marie-Rose is het slikken dat Peter zijn dochtertje Louise voor het weekend naar Mieke heeft gebracht en niet naar haar. Bij Van den Bossche Electronics krijgt Peter het bewijs dat Bert nog geen haar veranderd is. Veronique komt te weten wat Mario en Mathias achter haar rug aan het bedisselen zijn. Tussen Hanne en Remko botert het niet meer zo goed sinds ze samenwonen. Ook de relatie van Mieke en Pieter staat onder druk.
Jan voelt zich geflatteerd omdat Marie-Rose hem als pater familias erkent en zijn hulp inroept bij de organisatie van het familiefeest. Linda daarentegen heeft haar twijfels aan de oprechtheid van Marie-Rose. Mieke mag een weekend voor Louise zorgen en ze besluit zich goed voor te bereiden op haar rol van babysitter. Tussen Hanne en Remko groeien de frustraties door hun beperkte financiële mogelijkheden. Rita lijkt weer de oude en ze hervat haar werk bij "Jan & Alleman". Pierrot wil Gerda aan een nieuwe job helpen. Mario mengt zich in de onderhandelingen over de verkoop van MVM.
Mieke is bezorgd omdat Pieter nog altijd last heeft van zijn geblesseerde voet, maar hij wil toch naar Sevilla reizen voor de fysieke testen. Paul raadt de dansleraar aan om eerst een specialist te consulteren. Rita mag terug naar huis. Jan wil verhinderen dat zijn zus zich vermoeit, maar Dimi werkt niet echt mee met het gezeur over zijn kwaaltjes. Marie-Rose wil de hele familie uitnodigen om zich te verontschuldigen voor haar gedrag en ze vraagt hulp aan Jan. Anna blijft haar vertrek naar Benidorm uitstellen. June wil een weekendje weg met Peter, maar Louise is dan bij hen en Peter wil zijn dochter niet zomaar aan de kant schuiven.
Véronique begrijpt niet waarom Mathias en Marie-Rose de verkoop van MVM aan Bruyninckx blijven uitstellen. Remko en Hanne willen koste wat het kost zelfstandig zijn, maar hun drang naar onafhankelijkheid weegt stilaan op hun relatie. Peter vraagt zich af waarom zijn moeder een spelletje met June gespeeld heeft net nu hun band opnieuw hersteld was. Bij Van den Bossche Electronics lopen de spanningen opnieuw op en Peter vraagt Rob om raad. Dimi probeert met allerlei kwaaltjes de aandacht te trekken. Marie-Rose en Trudy leggen hun ruzie bij. Mario beslist om nu toch mee te gaan in de plannen van Mathias.
Véronique vermoedt dat Mario en Mathias achter haar rug met de verkoop van MVM bezig zijn, maar Mathias ontkent dit. Ondertussen spreekt hij in het geheim af met Mario, maar die heeft voorlopig geen oren naar zijn voorstel. Jan spreekt Dimi aan over het feit dat hij Rita niet zo vaak bezoekt in het ziekenhuis. Zij krijgt trouwens vandaag de resultaten van de nieuwe onderzoeken. Het conflict tussen Marie-Rose en Trudy dreigt te escaleren. Ook met Peter ligt Marie-Rose overhoop nu haar dubbelspel is uitgelekt. Remko is trots dat hij met zijn eerste loon een studio kan betalen voor hem en Hanne, ook al zitten ze heel krap bij kas. Pieter moet stilaan beslissen of hij de fysieke testen in Sevilla gaat afleggen.
Mathias is van mening dat Marie-Rose niet mag zwichten voor de druk die Bruyninckx systematisch opvoert. Hij gaat zonder medeweten van Marie-Rose de confrontatie met Francis aan omdat hij vermoedt dat er meer zit achter zijn gemene roddels. Het is Allerheiligen en dus gaat de familie Van den Bossche naar het kerkhof, al verloopt dat niet helemaal sereen.
Jan evalueert de eerste Night Tropical. Feit is dat niet iedereen even enthousiast is over het concept én dat Roos met haar exotische outfit het hoofd van Nico en dat van Maarten op hol heeft gebracht. Hanne is opnieuw bij Remko ingetrokken. Haar vader is haar wispelturigheid hoe langer hoe meer moe. Albert wil niets liever dan terugkeren naar Benidorm, maar Anna is vastbesloten in Vlaanderen te blijven zolang Rita ziek is. Pieter moet nog altijd rusten van Mieke en ze laat hem geen seconde alleen. Bert blijft proberen om de familie dichter bij elkaar te brengen. Gerda vertelt aan Pierrot dat ze een beslissing heeft genomen over haar professionele toekomst.
Na het gesprek met Trudy wordt er voor Peter veel duidelijk en hij wil dat June afstand neemt van zijn moeder. Marie-Rose kan het niet verkroppen dat haar plannetje is uitgelekt. Jan vindt dat Nico en Maarten wel heel hard van stapel lopen met hun Night Tropical en dus maakt hij een duidelijke afspraak. Hanne woont opnieuw bij haar ouders, maar ze blijft afspraken overtreden.
De verkoop van MVM is nog altijd niet rond en dat zint Bruyninckx niet. Ook Véronique vindt dat de verkoop te lang aansleept en ze hoopt dat Mario of Francis haar moeder een duwtje in de rug kan geven. Mathias kan het niet verdragen dat hij wordt zwart gemaakt. Pierrot maakt zich zorgen over zijn moeder en hij durft haar niet te vertellen waarom hij die bewuste nacht niet bereikbaar was. Hij krijgt bovendien de opdracht om de bomma in te lichten over wat er echt gaande is met zijn moeder. En dat terwijl Anna net van plan was om terug te keren naar Benidorm. Nico houdt bij Jan een pleidooi om de Night Tropical te laten doorgaan. Bert vindt het onverantwoord dat het dossier van een belangrijke klant door toedoen van June nog steeds niet is afgehandeld.
Het wordt tijd dat Marie-Rose een beslissing neemt over de verkoop van MVM. Véronique wil niet dat Mathias aanwezig is op de beslissende aandeelhoudersvergadering. Jan besluit de Night Tropicale een kans te geven. Maarten, Nico en Roos zijn vastbesloten om er een succes van te maken. June vertelt aan Peter waarom ze het belangrijke dossier waarmee Bart aan de slag ging zo lang heeft laten liggen. Pierrot vindt het verdacht dat Evi en Nico samen iets gaan drinken en al het mogelijke doen om te verhinderen dat hij meegaat. Marie-Rose vraagt June om raad over de verkoop van MVM.
Bart haalt achter de rug van June een belangrijke deal binnen en Peter is hier niet mee opgezet. Bert begrijpt de houding van Peter niet en zoekt steun bij Véronique. Anna wil nog niet naar Benidorm terugkeren, hoewel het alarmsysteem intussen in orde is. Pieter wordt in Sevilla uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en enkele dansproeven, maar zijn blessure is nog niet voldoende genezen.
Maarten zit in zak en as omdat zijn vader Roos heeft ontslagen na het bezoek van de voedselinspectie, maar Nico broedt al op een plannetje om haar terug te kunnen aanwerven. Marie-Rose en June kunnen elkaar niet uitstaan, maar toch gaan ze samen een dagje naar de wellness. Remko wil bewijzen dat hij op eigen benen kan staan en hij zoekt een studio voor hem en Hanne. Bert wil van Van den Bossche Electronics opnieuw een echt familiebedrijf maken en de familie dichter bij elkaar brengen. Bart komt te weten dat Brenda hun dochter financieel steunt. Pieters blessure wil maar niet genezen.
Pierrot is niet van plan om te gaan werken zolang Gerda geen actie tegen onderneemt tegen de kerel die haar heeft lastiggevallen op het stadhuis. Evy verklaart Pierrot voor gek en Nico geeft hem de raad uit te zoeken wie er losse handjes heeft. Rita klaagt bij Jan dat Dimi haar ontwijkt sinds ze uit het ziekenhuis ontslagen is. Dat valt ook Rob en Linda op. Jan krijgt in het café een ambtenaar van de voedselinspectie over de vloer. Anna gaat helemaal op in haar missie om Nico de liefde te geven die hij vroeger heeft moeten missen. Bart heeft Hanne nu toch haar zin gegeven en Brenda denkt dat dit voorlopig de beste oplossing is.
June vindt het niet leuk dat haar schoonmoeder zich meer en meer met haar huishouden bemoeit en ze stelt zich vragen bij de oprechtheid van Marie-Rose. Peter gelooft echter dat zijn moeder wil helpen zonder bijbedoelingen. Evy maakt Pierrot duidelijk dat ze hem saai vindt sinds hij op het stadhuis werkt. Roos gaat aan de slag bij "Jan & Alleman". Maarten en Nico wedijveren om haar aandacht, maar Jan laat duidelijk merken dat hij boven hun haantjesgedrag staat. Mieke heeft Victor nog niet ingelicht over haar beslissing om Pieter te volgen naar Sevilla. De dansleraar heeft trouwens nog altijd veel last van zijn blessure. Gerda neemt Pierrot in vertrouwen over het probleem waarmee ze op het werk kampt.
Bart en Brenda zetten de grote middelen in om Hanne terug naar huis te brengen. Rita mag het ziekenhuis verlaten, maar ze moet een dieet volgen en haar levensstijl aanpassen. Pierrot besluit er op toe te zien dat zijn moeder zichzelf goed verzorgt. Marie-Rose wordt door Francis onder druk gezet om vandaag nog met de aandeelhouders te vergaderen over de verkoop van MVM. Voor Veronique is het uitgesloten dat Mathias aanwezig is op de meeting en ook zijn zeg mag doen. Roos vertelt in het café dat ze op zoek is naar een job. Nico denkt dat hij haar wel kan helpen.
Marie-Rose gebruikt haar reservesleutel om in de loft van Peter en June te poetsen én rond te neuzen. Dokter Paul brengt Rita het resultaat van de onderzoeken. Jan probeert op zijn manier Hanne te overtuigen om terug bij haar ouders te gaan wonen. June heeft het gevoel dat Bert en Bart een complot tegen haar smeden en ze doet haar beklag bij Peter. Anna wil nog niet terugkeren naar Benidorm en ze probeert zelfs op een goed blaadje te komen bij Nico. Remko's vader maakt het hem moeilijk in de hoop dat hij alsnog naar Amerika vertrekt om er zijn studies verder te zetten.
Trudy is niet te spreken over de nieuwe strategie van Marie-Rose om June een hak te zetten, vooral niet omdat Louise erbij betrokken wordt. Bart moet een moeilijke keuze maken, want de vader van Remko kan hem alleen maar spreken op hetzelfde moment dat Bart een vergadering met een belangrijke klant heeft. Veronique zoekt steun bij haar broer om hun moeder duidelijk te maken dat Mathias niet zuiver op de graat is, maar Peter houdt zich liever afzijdig. June vangt flarden op van een telefoongesprek tussen Bert en Veronique. Mieke blijft twijfelen of het wel een goed plan is om Pieter naar Sevilla te volgen. In het ziekenhuis wacht Rita met een bang hart het resultaat van de onderzoeken af.
Véronique heeft er een probleem mee dat haar moeder en Mathias weer een koppel vormen en maakt dit duidelijk door hem te negeren. Trudy is oprecht blij dat haar ex-schoonmoeder de liefde heeft teruggevonden. Linda is blij verrast wanneer haar ex-collega Roos bij Jan & Alleman opduikt. Maarten en Nico hebben de knappe Roos meteen in het vizier.
Marie-Rose blijft de telefoontjes van Mathias negeren, maar hij wil weten waar hij staat en neemt het heft in handen. Pieter kan in de dansschool van Sevilla aan de slag gaan en hij vraagt aan Mieke om met hem naar Spanje te verhuizen. Zij twijfelt of ze dit avontuur wil aangaan en spreekt met Brenda af bij "Jan & Alleman" zodat ze haar hart kan luchten. Bij Van den Bossche Electronics hebben Peter en Bert een zware discussie over loyaliteit. Hanne neemt op vraag van Remko eindelijk contact op met haar ouders, maar hun gesprek eindigt opnieuw in een bitsige ruzie. Marie-Rose geniet van de herstelde band met haar zoon.
Maarten ziet zijn plannen om het café om te vormen tot een stijlvolle brasserie gedwarsboomd. Tante Rita ligt immers nog altijd in het ziekenhuis en haar hoofd staat nu niet naar een verkoop van haar aandeel in "Jan & Alleman". Maarten is echter niet van plan om zijn droom op te geven en hij voert de druk op. Bart jaagt zich meer en meer op in de situatie met Hanne en Remko en hij ergert zich blauw aan de laksheid van Remko's ouders. Pieter kan het goed vinden met Bert en hij aanvaardt met de glimlach de raad die hij krijgt over het samenwonen met een Van den Bossche. Anna heeft het plannetje van Albert en Nico door.
Bart is het beu dat Hanne van huis wegblijft zonder te verwittigen en hij wil ingrijpen. Bert zoekt steeds vaker contact met Mieke en ze vermoedt dat hier meer achter zit dan eenzaamheid. Pieter krijgt een unieke kans en is door het dolle heen. Nico en Albert slaan de handen in elkaar met als doel Anna overtuigen om snel naar Benidorm terug te keren. June maakt zich zorgen over haar positie bij Van den Bossche Electronics en Bart is van mening dat zijn werk onvoldoende wordt geapprecieerd. Pierrot komt te weten dat zijn moeder in het ziekenhuis ligt...
Peter en Trudy zitten op dezelfde lijn wat betreft de straf die Louise van June heeft gekregen. Zelfs Marie-Rose lijkt bij te draaien. Cedrics kat blijft ondertussen voor problemen zorgen. Pieter en Mieke zetten de stap om te gaan samenwonen net op het moment dat Morgane een teken van leven geeft. Ter voorbereiding van hun wereldreis hebben Rita en Dimi een uitgebreid bloedonderzoek laten doen en Rita's afwijkende bloedwaarden zorgen voor ongerustheid. Bij Van den Bossche Electronics is de sfeer gespannen wanneer Veronique door Peter op de rooster wordt gelegd over haar inmenging tijdens zijn afwezigheid. Bert lijkt echter niet van plan om zijn strategie aan te passen.
Véronique krijgt het ondanks haar allergie niet over haar moederhart om Cedrics kat weg te doen. Rita vertelt haar broer dat ze haar deel van het café aan Bert gaat verkopen, zodat ze zonder kopzorgen met Dimi op wereldreis kan vertrekken. Louise vindt het niet leuk dat ze van June geen televisie mag kijken en het meisje probeert haar mama en papa te bespelen.
Hanne is dolgelukkig omdat Remko voor haar heeft gekozen. Pieter voelt zich gekwetst omdat Mieke niet meteen op zijn voorstel ingaat. Hij vindt het vreselijk dat Morgane tussen hen in komt te staan. Veronique heeft het er moeilijk mee dat Trudy en Louise terug bij haar en Marie-Rose wonen. Peter en June zijn terug van hun huwelijksreis. Marie-Rose ziet met eigen ogen hoe verliefd het koppel is, maar toch blijft ze er van overtuigd dat June een dubbele agenda heeft. Bert wil Bart duidelijk maken dat hij op zijn steun kan rekenen bij Van den Bossche Electronics, maar Bart heeft andere kopzorgen. Hanne is immers niet thuis komen slapen.
Het vertrek van Remko valt Hanne erg zwaar en ze is ronduit bang dat hij haar in Amerika snel zal vergeten. Nu Rita en Dimi concrete voorbereidingen treffen om toch op wereldreis te gaan, komt Maartens droom opnieuw een stuk dichterbij. Het gaat zo goed tussen Mieke en Pieter dat hij voorstelt om te gaan samenwonen. Haar twijfels vragen een verklaring en die klus neemt Jan op zich. Bij Van den Bossche Electronics wordt Bart door Bert aangemoedigd om uit te pakken met het dossier dat hij van June heeft overgenomen. Trudy en Veronique blijven met elkaar botsen sinds ze terug onder hetzelfde dak wonen.
Marie-Rose is nog altijd in de war door de onverwachte kus van Mathias. De relatie tussen Nico en de bomma is aanzienlijk verbeterd nu ze hem officieel haar excuses heeft aangeboden. Hanne blijft het geduld van haar ouders op de proef stellen. Ze wil koste wat het kost thuisblijven om Remko's laatste dag in België samen met hem te kunnen doorbrengen.
Nico heeft de buik vol van Anna's bemoeizucht en hij besluit elders te gaan wonen. Linda kan niet lachen met de leugens van haar man over zijn uitstap naar de Ardennen en ze verplicht hem om Rita op te biechten wat hij achter haar rug heeft uitgespookt. Nico is bang dat hij in Jans val zal worden meegesleurd. Pieter is opgelucht dat Mieke met Victor over de verdwijning van Morgane heeft gepraat.
Pierrot veroordeelt de straatracers die onverantwoorde risico's nemen en tot zijn grote verbazing neemt Evy het voor hen op. Veronique heeft de verzorging van Cedrics kat op zich genomen, hoewel ze allergisch is voor katten. Maarten confronteert zijn vader met de sabotage van de reis van Rita en Dimi. Bert heeft een goed gesprek met Bart over zijn gevoelens en houding. Marie-Rose doet Bruyninckx een tegenvoorstel over de verkoop van MVM. De onderhandelingen vlotten echter totaal niet. Gelukkig komt Mathias langs om haar een hart onder de riem te steken. Nico kan de aanwezigheid van Anna en Albert in het studentenhuis niet meer verdragen en de spanningen lopen hoog op.
Nico doet zijn beklag over Anna en Albert, die nog altijd in het studentenhuis logeren, maar hij heeft niet door dat Albert zijn kritiek kan horen. Maarten vindt het zonde dat Dimi zijn plan om een wereldreis te maken enkel en alleen heeft opgeborgen omdat Rita niet wil meegaan. Mieke draait nog altijd dubbele shiften in het ziekenhuis. Voor Pieter is de maat vol en hij pakt zijn koffer.
Marie-Rose staat doodsangsten uit sinds ze weet dat Peter van plan is om in Egypte te gaan duiken. Ze overweegt zelfs om de politie te alarmeren. Veronique ergert zich aan de overdreven bezorgdheid van haar moeder en probeert met haar te praten over de unieke professionele kans die Mario heeft gekregen. De ontwerper twijfelt echter of zijn toekomst in Italië ligt en hij vraagt de familie om raad. In "Jan & Alleman" lucht Bert zijn hart bij de bomma over zijn angsten en eenzaamheid. Bart en Brenda besluiten een toegeving te doen aan Hanne om de sfeer in huis te verbeteren.
Jan maakt zich zorgen over zijn oudste dochter en hij praat met haar over haar over de dubbele shiten die ze draait om de afwezigheid van Morgane te maskeren. Mieke lijkt wel oren te hebben naar de argumenten, tot Jan verklapt dat Pieter bij hem en Linda zijn beklag heeft gedaan. Bart en Brenda zijn het niet eens over de manier waarop ze Hannes tegendraadse gedrag moeten aanpakken. Maarten vindt het onbegrijpelijk dat Rita de kans aan zich laat voorbijgaan om een wereldreis te maken met Dimi. Marie-Rose is blij met het telefoontje van Peter, die nog altijd op huwelijksreis is in Egypte. Veronique wil weten wie haar aanbidder is en belt hem op.
Brenda en Bart zijn ongerust omdat Hanne nog altijd niets van zich heeft laten horen en ze alarmeren de familie. Ook Hannes beste vriendin, Helen, wordt opgetrommeld. Mieke en Pieter gaan ondertussen op zoek naar Morgane, maar voorlopig zonder resultaat. Hun relatie begint te lijden onder Miekes bezorgdheid om haar beste vriendin.
Pieter heeft een fijne avond bij Bert doorgebracht, maar dat neemt niet weg dat hij een probleem blijft hebben met de dubbele shiften die Mieke in het ziekenhuis draait. Linda vindt het tijd om Victor in te lichten over Morganes verdwijning. Hanne wil optimaal genieten van haar laatste weken met Remko. Ze is zo verliefd dat ze vergeet om haar ouders van haar doen en laten op de hoogte te houden.
Bert voelt zich eenzaam in zijn grote huis en hij zoekt toenadering tot de familie. Niet iedereen reageert positief. Langs de andere kant maakt Bert van de afwezigheid van June gebruik om haar professionaliteit in vraag te stellen bij Veronique en Marie-Rose. Hanne vertelt haar ouders dat ze bij Remko intrekt zolang hij nog in Vlaanderen is. Voor Brenda en Bart is het slikken dat Hanne het ouderlijk nest verlaat. Mieke wordt in het ziekenhuis door Paul op de vingers getikt, na klachten van Victor over de slechte service op haar afdeling.
Mieke raakt steeds meer vermoeid door de dubbele shiften die ze draait op de spoedafdeling. Haar vriend Pieter vindt dat het zo niet verder kan. Tijdens de shiatsumassage bij haar ex-schoonmoeder lucht Trudy haar hart. Marie-Rose begrijpt haar helemaal en doet haar een voorstel. Nico kijkt er niet naar uit dat Anna en Albert in het studentenhuis komen logeren en hij eist een tegenprestatie van Pierrot. De sfeer bij Van den Bossche Electronics is relax nu June en Peter op huwelijksreis zijn. Mathias komt terug langs bij Marie-Rose om haar te helpen met de verkoop van MVM.
Evy krijgt tijdens de streetrace met Nico een adrenalinekick om U tegen te zeggen. Haar vriend Pierrot gaat ondertussen helemaal op in zijn job. Peter en June zijn in Egypte aangekomen, waar ze hun huwelijksreis doorbrengen. De tortelduifjes hebben alleen oog voor elkaar en kunnen de spanningen met zijn moeder en bij Van den Bossche Electronics makkelijk vergeten. Dimi probeert Rita op zijn stuntelige manier duidelijk te maken dat hij graag ziet en hij neemt een beslissing over hun wereldreis. Ook Hanne hakt een belangrijke knoop door. Veronique geniet van de aandacht van haar geheime aanbidder...
Morgane is nog altijd niet boven water gekomen. Mieke is erg ongerust en haar schuldgevoel groeit met de minuut. Het stoort Veronique dat haar moeder contact blijft zoeken met Mathias om de verkoop van MVM te regelen. Bart maakt zijn tienerdochter Hanne duidelijk dat een relatie met Remko misschien niet de beste keuze is nu hij binnenkort in Amerika gaat studeren. Mario daarentegen wordt door Bart aangemoedigd om Veronique nog meer berichtjes te sturen als haar geheime aanbidder. Nico overtuigt Evy om samen iets spannends te ondernemen.
Mieke maakt zich grote zorgen omdat Morgane van de aardbol lijkt verdwenen. Haar bed ligt er onbeslapen bij, ze is niet komen opdagen op het werk en haar telefoon neemt ze niet op. Mieke hoopt via Trudy te weten te komen met welke problemen Morgane worstelt. Jan weet dat hij alles uit de kast heeft gehaald om Rita en Dimi het leven zuur te maken, maar toch twijfelt Nico aan het welslagen van de missie. Peter en June vertrekken morgen op huwelijksreis. Veronique dringt bij haar moeder aan om zich harder op te stellen tijdens de onderhandelingen met Bruyninckx over de verkoop van MVM. Bij Van den Bossche Electronics blijft de sfeer gespannen.
Linda maakt zich ongerust na het vreemde telefoontje van Jan midden in de nacht. Door de babbel met Mieke beseft Morgane dat ze Trudy niet fair heeft behandeld en ze vraagt een herkansing. Dit keer kan ze zich wel ontspannen tijdens de shiatsumassage en er komen zelfs opgekropte en sterke emoties los. Jan lijkt nu toch in zijn opzet te slagen om tussen Rita en Dimi ruzie te stoken.
Peter heeft afgesproken om met zijn moeder te gaan lunchen. Hij wil van deze gelegenheid gebruik maken om Marie-Rose te verplichten om met June te praten en hij vraagt zijn echtgenote mee. Na de mislukte missie in de Ardennen wil Jan naar huis terugkeren, maar hij verandert van gedacht wanneer hij hulp krijgt van enkele "oude vrienden". Bert vraagt Bart om liefdesadvies. Tijdens de shiatsumassage valt het Trudy op dat Morgane zich niet kan ontspannen. Maar wanneer ze hier iets over zegt, wordt ze kordaat wandelen gestuurd. June probeert Lisa te overtuigen om haar werk bij Van den Bossche Electronics niet op te geven.
Het conflict tussen Bert en Lisa verplaatst zich naar Van den Bossche Electronics. Zowel Peter als Rob vinden de spanningen tussen de twee erg vervelend. Marie-Rose is Trudy dankbaar voor de verzoeningspoging die ze geforceerd heeft met Peter. Ook Veronique is blij dat haar moeder en broer terug met elkaar praten, maar ze vindt wel dat Marie-Rose de gevoelige onderwerpen zoals June en het huwelijkscontract niet uit de weg kan blijven gaan. Pierrot wil de bomma en Albert in het studentenhuis laten logeren. Jan blijft Rita en Dimi achtervolgen in de Ardennen.
Hanne is erg geschrokken van het nieuws dat Remko in Amerika gaat studeren en ze vreest dat dit het einde van hun relatie is. Haar ouders proberen haar ervan te overtuigen dat dit niet zo hoeft te zijn. Evy krijgt de toestemming om voor haar thesis interviews te doen in de gevangenis. Pierrot heeft hier zijn bedenkingen bij. Linda besluit op het laatste moment om Jan naar Bouillon te vergezellen en dat past niet in zijn plan. Ondertussen is er nog steeds geen logeerplaats voor de bomma en Albert gevonden, die binnenkort naar Vlaanderen komen. Peter en Marie-Rose willen niets liever dan een einde maken aan hun koude oorlog.
Bert maakt zijn opwachting bij "Jan & Alleman" om met Maarten de toekomst van het café te bespreken. De twee zien het allemaal groots en Jan is het niet eens met hun plannen. Brenda en Bart willen de vriend van hun tienerdochter beter leren kennen en ze nodigen Remko uit voor een etentje. Hanne vindt dat haar ouders hard van stapel lopen. Morgane voelt zich eenzaam nu Mieke zowat al haar vrije tijd met Pieter doorbrengt. Mieke voelt zich hier best wel schuldig over en plant een verrassing voor haar huisgenote. Bart en Bert maken zich zorgen over een belangrijke klant die June dreigt te verliezen. Trudy heeft een plan om Peter en zijn moeder te verzoenen.
Rita voelt zich nog altijd schuldig omdat ze het café in de steek laat om met Dimi op vakantie te gaan. Na veel gedoe kan het koppeltje eindelijk naar de Ardennen vertrekken. In Benidorm staat het alarmsysteem dat Albert geplaatst heeft duidelijk niet op punt. Anna loopt er hierdoor zeer gespannen bij. Trudy wil dat Peter en Marie-Rose hun problemen uitpraten voor de grootouderdag bij Louise op school doorgaat. Bij Van den Bossche Electronics verloopt de samenwerking tussen June en Bart allesbehalve vlot. Hij blijft zich trouwens ook zorgen maken over de relatie van Hanne en Remko.
Bert heeft het moeilijk met de beslissing van Lisa en hij laat zich gaan. Marie-Rose leeft met hem mee en wil er voor hem zijn, maar dat is niet naar de zin van Lisa. Rita is nerveus om met Dimi op vakantie te gaan. Over het café hoeft ze zich nochtans geen zorgen te maken, want dat is bij Nico in goeie handen. Marie-Rose heeft met haar ex-vriend Mathias een afspraak gemaakt. Veronique kan niet geloven dat haar moeder alleen de verkoop van MVM ter sprake wil brengen. Hanne en Remko zijn nog altijd stapelverliefd, tot grote ongerustheid van Bart.
Lisa gaat de confrontatie aan met Bert. Hij reageert totaal anders dan verwacht en ze geraakt daardoor erg in de war. Hanne vraagt Mario om hulp bij haar verhandeling over de modewereld. Haar vader vindt het maar niets dat ze na haar humaniora naar de modeacademie wil trekken én hij heeft zich ook nog altijd niet verzoend met haar vriendje Remko. Jan vindt de wereldreis van Rita geen goed plan en hij probeert haar op andere gedachten te brengen. Het stoort Veronique dat Mario hun afspraak blijft uitstellen. Pierrot is niet van plan om The Project te programmeren op het cultureel event dat hij organiseert. De vraag is wanneer hij hierover open kaart zal spelen met Evy en Nico.
Jan is er als de dood voor dat hij het niet meer voor het zeggen zal hebben bij 'Jan & Alleman' als Rita zich laat uitkopen door Bert. Pieter heeft zich tijdens het rock 'n roll-weekend meer pijn gedaan dan hij wil toegeven. Nico is van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project en Morgane vindt dat de situatie tussen haar en Mieke niet meer leefbaar is.
De buurt waar Anna en Albert in Benidorm wonen, wordt geteisterd door een inbraakgolf. Anna en Albertine voelen zich niet meer veilig en Albert is dit keer ook op zijn hoede. Hij besluit zelf een alarmsysteem te plaatsen. Bart heeft er moeite mee dat zijn dochter Hanne een jonge vrouw wordt en vooral haar vriendje Remko baart hem zorgen. Morgane vertelt aan Mieke dat ze een feestje voor haar heeft georganiseerd. Het is verloren moeite, want Mieke heeft al plannen met Pieter. Cedric hangt hoe langer hoe meer aan zijn vader. Veronique legt zich hierbij neer, maar wil wel met Mario over het gedrag van hun zoontje praten...
Anna krijgt bijna een hartaanval wanneer ze merkt dat het keukenraam stuk is en ze onderwerpt het appartement aan een grondige inspectie. Morgane is lastig omdat Pieter haar snoepvoorraad heeft opgegeten en ze gaat de confrontatie met hem aan. Ze doet ook haar beklag bij Linda en na dat gesprek ziet Morgane in dat ze overdrijft. Ze besluit het goed te maken met een verrassingsfeestje. Maarten vertelt aan zijn tante Rita dat Bert haar wil uitkopen in het café.
Veronique praat met Peter over haar vermoeden dat Mario een nieuwe vriendin heeft en vraagt in één adem om met hun moeder te praten over het voorstel van Bruyninckx. Die wil MVM overnemen, maar voor een belachelijk lage prijs. Peter heeft echter geen zin om terug het deksel op de neus te krijgen. Morgane kampt nog altijd met hevige rugpijn en ze kan onmogelijk gaan werken. Marie-Rose krijgt een onverwacht telefoontje. Een zwaar onweer trekt over Benidorm.
Het stoort Morgane elke dag wat meer dat ze van beste vriendin tot niets is gedegradeerd sinds Mieke een relatie met Pieter heeft. Nico gaat als vervanger van Rita bij 'Jan & Alleman' aan de slag. Jan staat erop om Nico zelf op te leiden, te beginnen met de houding achter de bar. Marie-Rose krijgt van Bruyninckx een verbazingwekkend laag bod voor MVM.
Evy en Nico proberen hun nachtelijke videomarathons angstvallig geheim te houden voor Pierrot. Jan is er niet over te spreken dat Dimi en Rita voor een paar dagen op reis vertrekken en hij eist dat zijn zus een vervanger zoekt. Lisa klaagt tegen June dat ze niet kan ademen met Bert in de buurt, maar toch kan ze niet zeggen dat hij iets verkeerd doet. Ondertussen vraagt hij raad aan Marie-Rose om Lisa terug te winnen.
Veronique pakt Mario aan over het onhandelbaar gedrag van Cedric en ze wil weten wat er tijdens hun vakantie is gebeurd. Voor Mario is de geïrriteerde blik van zijn ex ronduit grappig en hij stelt voor om later in de week tijdens een aperitiefje tekst en uitleg te geven. Evy en Nico houden een videomarathon terwijl Pierrot gaat werken.
Peter heeft het gevoel dat de ruzie met zijn moeder nooit opgelost zal geraken als hij niets forceert. Daarom stelt hij June voor om samen Marie-Rose te verrassen met een bezoek. Morgane verwacht veel van de "girls only"-dag met Mieke en ze heeft hun uitje zorgvuldig voorbereid. Ook Veronique heeft een leuk programma samengesteld voor haar zoontje, maar Cedric stelt zich onredelijk op sinds hij met zijn papa op vakantie is geweest. Zowel voor Morgane als voor Veronique eindigt de dag helemaal anders dan ze zich hadden voorgesteld...
Maarten schiet in een zesde versnelling om geld te zoeken voor de aankoop van een professionele keuken én om zijn tante Rita te overtuigen een testreis met Dimi te maken in zijn mobilhome. De jonge kok moet dit alles op een paar dagen geregeld zien te krijgen, zo niet schiet Linda uit haar vel. Bert slaagt er niet in om Lisa uit zijn hoofd te zetten en hij vraagt haar nogmaals een kans om te bewijzen dat hij veranderd is. Zij windt er geen doekjes om dat ze hun relatie puur zakelijk wil houden. Pierrot heeft het gevoel dat zijn leven op het goede spoor zit sinds hij op de cultuurdienst van het stadhuis werkt en hij neemt het bij zijn huisgenoten zelfs op voor zijn saaie collega Gerda.
De ruzie met zijn moeder vreet aan Peter en hij spreekt met zijn zus af om te horen hoe zij over de hele situatie denkt. Linda is het beu dat Maarten nog altijd haar keuken inpalmt en ze stelt hem en Jan voor een ultimatum. Maarten beseft dat het Linda menens is en dus drijft hij de druk op Dimi op om Rita te overtuigen samen een wereldreis te maken.
Peter haakt af voor een belangrijke vergadering zodat hij zijn dochtertje Louise aan de schoolpoort kan afhalen. Hij wil een aanwezige papa zijn, maar wil ook extra commentaar van zijn moeder vermijden. Veronique kan zich niet verzoenen met de gedachte dat Mario al een nieuwe vriendin heeft én dat deze Kathy zelfs is meegegaan op reis. Ook Morgane heeft last van jaloerse oprispingen. Het stoort haar hoe langer hoe meer dat Mieke al haar vrije tijd met haar vriend Pieter doorbrengt. De enige troost voor Morgane is dat zij en Mieke allebei op de spoedafdeling werken. Anders zouden ze mekaar nooit meer zien.
Rita wil haar relatie met Dimi niet langer verstoppen en ze speelt open kaart over haar gevoelens met haar ex-man Rob en met haar moeder. Een goed gesprek staat ook op het verlanglijstje van Marie-Rose en Peter, maar moeder en zoon zijn te koppig om de eerste stap te zetten. Peter heeft zich zelfs voorgenomen om alle contact met zijn moeder te verbreken zolang June niet aanvaard wordt als zijn partner. Veronique is blij dat haar zoontje zich geamuseerd heeft tijdens de vakantie met zijn papa, maar het valt haar wel op dat de jongen een geheim voor haar heeft. Bart wou dat zijn tienerdochter Hanneke nog maar de leeftijd had van Cedric, want hij krijgt te maken met een jonge vrouw en is daar helemaal niet klaar voor. Brenda heeft het niet zo moeilijk met hun snel opgroeiende dochter...
In het stadhuis is de spanning te snijden wanneer Peter wordt gevraagd zijn jawoord te geven. Volgt hij zijn hart en kiest hij voor zijn grote liefde June? Of geeft hij alsnog toe aan de druk van zijn moeder? Marie-Rose kan alleen maar hopen dat haar zoon op het laatste nippertje zijn verstand zal gebruiken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.