Familie

Familie

Vlaamse dagelijkse serie over het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun entourage.

256 afleveringen

Iedereen leeft op zijn eigen manier naar het huwelijk toe. Marie-Rose grijpt naar de grote middelen om het huwelijk van haar zoon te verhinderen. June is onvindbaar. Peter voelt zich machteloos. Onheilspellend nieuws gaat in de familie als een lopend vuurtje rond. June vertelt Peter hoe haar vorige man is omgekomen. Jan zijn plan lijkt in duigen te vallen.
Mieke wil een vrijgezellenfeest organiseren voor June. Rita en Dimi voelen zich betrapt. Bert wil dat Rob met Peter gaat praten. Hanneke brengt Jan op een idee. June wil toch een huwelijkscontract. Maarten en Jan bekennen aan Rita dat ze op de loer gelegen hebben. Bert komt met de zus van Junes overleden echtgenoot aan bij Marie-Rose. Er wordt in Junes verleden gespit...
Het lijkt erop dat Dimi wel degelijk op wereldreis wil vertrekken. Veronique komt bij Peter aandraven met een huwelijkscontract. Maarten wil dat Dimi zijn liefde verklaart aan Rita. Dimi vraagt raad aan Linda. Pierrot slaagt met glans voor zijn laatste examen. Anna probeert te bemiddelen tussen June en Marie-Rose.
Rita en Dimi zijn steeds toegeeflijker ten opzichte van elkaar, tot grote verbazing van Jan. Bert nodigt Rob en Lisa uit voor een etentje. June gaat in allerijl op zoek naar een nieuwe trouwjurk. Jan laat er geen gras over groeien en zoekt een vervanger voor Dimi. Bert probeert nog steeds zoveel mogelijk familie te overtuigen dat Peter een grote fout begaat door te trouwen met June. Anna en Albert komen in een verdeelde familie terecht wat betreft het huwelijk van Peter.
Pierrot is zenuwachtig voor zijn thesisverdediging. Bart verkoopt zijn boot. De huwelijkskoorts stijgt. Brenda zit in zak en as omdat ze het verkorven heeft bij Bart. Ze lucht haar hart bij Linda. Maarten probeert Dimi ervan te overtuigen dat Rita wel degelijk een boontje heeft voor hem. June is duidelijk niet tevreden over haar trouwjurk, wat leidt tot ergernis bij Mario. Marie-Rose wijst haar zoon op de gevolgen van zijn huwelijk voor het famliebedrijf. Maarten probeert Dimi en Rita te overtuigen dat ze voor elkaar gemaakt zijn en met succes. Brenda weet Bart terug te charmeren. Pierrot vraagt Evy mee naar het huwelijk van Peter en June, maar ze stelt haar voorwaarden.
Rob wordt gevraagd als getuige op het huwelijk van Peter. Niko stelt zijn ultimatum. Peter vraagt Mieke als getuige. Mieke bijt van zich af wanneer Veronique haar de les komt lezen. Veronique kiest resoluut partij voor haar manier, wanneer te weten komt dat Peter niet haar, maar Mieke, als getuige heeft gevraagd. Veronique gaat de confrontatie met Peter aan.
Bert neemt met zijn advocate zijn dossier door. Bart voelt zich bedrogen. Peter wil Rob terug als personeelsdirecteur, maar Bert is het er niet mee eens. Brenda stort haar hart uit bij Mieke. Niko komt erachter dat Pierrots thesis over hem gaat. De rechtszitting wordt geopend.
Rob is ontslagen uit de instelling en verrast Pierrot. De geplande repetities verzuren de relatie tussen Pierrot en Nico. Bert blijft de relatie van June en Peter afkeuren. Brenda verklapt Mieke de reden waarom ze niet kan verhuizen. Hanneke ziet een buitenverblijf best zitten. June reageert niet zoals verwacht op de bestemming van haar huwelijksreis.
Pierrot heeft examen. Peter probeert het bij te leggen met June. Bert vertelt Lisa dat hij nog steeds van haar houdt. June neemt Mieke in vertrouwen. Niko vreest voor de repitities van The Project. Mieke waarschuwt Lisa voor Bert. Remko brengt Hanneke een onverwacht bezoek. Brenda lijkt de verkoop van hun huis toch te willen uitstellen.
Bert en Brenda hebben Bart aangespoord om zijn job weer op te eisen, ten nadele van June. Dimi redt de romantische avond van Brenda. Peter roept de hulp van Jan in. Morgane gaat met Linda op stap. Bart en Brenda beleven een romantische avond. June en Peter krijgen ruzie.
Morgane voelt zich achteruitgeschoven. Marie-Rose probeert Peter te overtuigen dat June niet is wie ze lijkt. Francine verrast Jan met een bezoekje. Bert spoort Bart aan om op zijn strepen te staan. Marie-Rose wil kost wat kost het huwelijk verhinderen.
Marie-Rose besluit te stoppen met MVM. Mieke nodigt Peter en June uit. Pierrot is gemotiveerder dan ooit om zijn diploma te behalen. Jennifer barst bij Mario in tranen uit. Dimi verwijt Rita dat ze Pierrot financieel steunt. Bert zoekt troost bij Marie-Rose. Morgan voelt zich het vijfde wiel aan de wagen.
Marie-Rose wil toch doorgaan met haar modeshow. Jennifer speelt het spel hard. Lisa vertelt Bert dat ze bij de gynaecoloog is geweest. De cultuurfunctionaris roept Pierrot op het matje. Bart besluit dan toch om terug voor VDB te gaan werken. Hanneke en Jelle logeren bij Jan. De modeshow kent een verrassende wending.
Marie-Rose blijft dwarsliggen. Peter komt tot een schokkende vaststelling. Pierrot neemt teveel hooi op zijn vork en praat zijn mond voorbij tegen Gerda. Marie-Rose blijft twijfelen aan de collectie van Jennifer en zet haar aan de deur.
Rita en Dimi zitten constant op elkaars kap. Jan en Maarten treden op als bemiddelaar. Peter vertelt Trudy het grote nieuws. Net zoals Marie-Rose moet ook Trudy wennen aan het idee. Jennifer steunt Marie-Rose en verzekert haar dat de organisatie van de modeshow op wieltjes loopt. Zo probeert ze Marie-Rose opnieuw voor haar kar te spannen. Nonkel Jan nodigt Peter en June uit voor een etentje, maar Marie-Rose komt de sfeer verzieken. Mario contacteert modehuis Bruinings.
Mieke brengt Hannekes ouders op de hoogte over haar mysterieuze ziekte. Ondertussen kampt Dimi, tot grote ergernis van Rita. Lisa brengt Peter een bezoekje en vraagt of de vacature van directiesecretaresse nog steeds open staat. Op die manier wil ze Bert in het oog kunnen houden. Bert is bang dat sommige mensen in het bedrijf benadeeld zullen worden omdat June en Peter gaan trouwen. Hij denkt ook dat Junes gevoelens voor Peter niet oprecht zijn en spreekt Veronique daarover aan. Nico dreigt ermee uit The Project te stappen.
Brenda denkt eraan Hanneke te laten testen in andere ziekenhuizen omdat dokter Jacobs nog steeds geen uitsluitsel kan geven over haar vreemde ziekte. Dokter Praet denkt eindelijk te weten wat er aan de hand is. Marie-Rose en June proberen mekaar te ontlopen maar daar brengt Peter verandering in. Trudy laat Peter verstaan dat ze ook niet achter hun relatie staat, vooral omwille van hun dochter Louise.
Bert heeft een overdosis slaapmiddelen genomen en is opgenomen in het ziekenhuis. Na haar gesprek met Mieke denkt Lisa eraan haar klacht tegen Bert in te trekken. Dokter Jacobs heeft bedenkingen bij Berts zelfmoordpoging maar is gebonden aan zijn beroepsgeheim. Veronique speelt model voor Mario. Ondertussen bereidt Jennifer haar modeshow verder voor. Ze weet echter niet wat Mario in zijn schild voert. Pierrot geraakt oververmoeid maar blijft doorblokken en verwaarloost The Project. Bart betrapt zijn dochter Hanneke wanneer zij binnensluipt na een nachtje stappen.
Mieke gedraagt zich als een verliefde puber, tot grote ergernis van Morgane. Linda en Maarten polsen bij Jan voor een nieuwe keuken, want Linda is ten einde raad. Peter praat met Berts advocate n.a.v. zijn scheiding met Lisa. Hij vreest dat ze niet genoeg getuigen zal vinden om Bert te verdedigen. Ondertussen blijft Pierrot druk in de weer met zijn examens, zijn thesis en het componeren van nieuwe liedjes.
Miekes nieuwe vlam Piedro is terug uit Spanje en daar is ze heel gelukkig mee. Morgane is jaloers omdat alle aandacht van Mieke naar Piedro gaat. Hanneke voelt zich al veel beter. Dit in tegenstelling tot Bert die zich volledig laat gaan en zijn miserie probeert weg te drinken. Zowel Rita als Peter proberen hem tegen te houden, maar ze beseffen niet wat hij in zijn schild voert.
Linda is de drukte in haar appartement beu. Ze wil dat de keuken van het café naar beneden verhuist. Bert hangt de onschuldige koorknaap uit nadat Lisa hem heeft afgewezen en probeert Trudy voor zijn kar te spannen. Veronique is ervan overtuigd dat Jennifer achter de jobaanbieding van Mario zit om hem op die manier uit MVM te krijgen.
Veronique wil dat Mario de aanbieding van het modehuis Bruinings aanvaardt. Bert wil nog steeds trouwen met Lisa maar ze wimpelt hem af. Hanneke houdt nog steeds vol dat ze ziek is om zo haar ouders bij elkaar te houden.
Hanneke moet zich laten testen in het ziekenhuis om de oorzaak van haar ziekte te achterhalen. Veronique en Mario kunnen het sinds het feest opnieuw zeer goed met elkaar vinden, maar dit is niet naar de zin van Jennifer. Marie-Rose is daar wel mee opgezet, maar over de relatie tussen Peter en June heeft ze haar twijfels. Het stoofvlees van de bomma is een succesverhaal, maar morgen vertrekt ze met Albert terug naar Benidorm.
Maarten kent nu het geheim ingrediënt van het stoofvlees van de bomma en toch kampt hij met faalangst omdat hij het gerecht moet bereiden voor het familiefeest. Evy confronteert Pierrot met het telefoontje van Gerda, die hij aan het lijntje wil houden tot hij zijn diploma heeft. Louise komt goed overeen met June en daar is Peter alleen maar blij om. Zijn moeder en Trudy noemen het inpalmen.
Marie-Rose is er nog altijd niet goed van dat Mathias bloemen heeft laten brengen voor haar verjaardag én ze ziet huizenhoog op tegen het familiefeest van morgen. Anna heeft een nieuwe opdracht voor haar zoon. Pierrot blokt de nacht door om alsnog zijn diploma te halen. Trudy en Louise schrikken wanneer ze merken dat Peter en June al samenwonen. Mario en Veronique blijven achter de rug van Marie-Rose en Jennifer aan hun collectie werken. Zal dit verbond tot een verzoening leiden? Evy krijgt een zekere Gerda aan de lijn.
Maarten heeft nog altijd niet achterhaald wat het geheim ingrediënt van de bomma is, hoewel hij ondertussen al op zowat tien verschillende manieren stoofvlees heeft gemaakt. Jennifer slaagt er in om Veronique de loef af te steken. Marie-Rose stelt zich vragen bij de nieuwe relatie van Peter. Hanneke maakt stiekem een afspraakje met Remko in het jeugdhuis. Leen vertrekt voor een tijdje naar het buitenland. Marie-Rose is jarig, maar ze is niet in de stemming om te vieren.
Door haar gesprek met Bert bekijkt Veronique de nieuwe liefde van haar broer met andere ogen. Mieke herinnert Morgane aan de achterstallige huur en ze dringt nogmaals aan om minder water en elektriciteit te verbruiken. Pierrot is dolenthousiast over zijn nieuwe job bij de cultuurdienst.
Veronique heeft er een gigantisch probleem mee dat haar moeder Jennifer in huis heeft genomen en ze pakt zelf haar koffers. Jan heeft de handen vol met de organisatie van het familiefeest, want zijn moeder kijkt over zijn schouder mee en Rita stelt zich onredelijk op. Mieke heeft de rekeningen bestudeerd en ze dringt bij Morgane aan om zuiniger te leven. Bert plant zaadjes van wantrouwen in het hoofd van Veronique. Mario neemt een beslissing, die bepalend kan zijn voor zijn verdere professionele toekomst.
Anna moedigt Lisa aan om samen met Bert naar het familiefeest te komen bij "Jan & Alleman". Bij MVM is de spanning tussen Mario en Jennifer te snijden sinds zij volledige carte blanche heeft gekregen van Marie-Rose. Mieke loopt Bert tegen het lijf op de parking van de supermarkt en merkt dat hij echt afziet van de breuk met Lisa. Peter betrapt June op haar vrije dag op kantoor.
Mario is ontgoocheld en boos omdat Marie-Rose de ontwerpen van Jennifer gaat produceren. Zijn ex geeft hem overschot van gelijk én tips om er voor te zorgen dat zijn collectie alsnog gemaakt wordt. Hanne verveelt zich stierlijk thuis en ze zoekt een manier om ongezien de stad te kunnen intrekken. Peter moedigt zijn zus aan om toch naar het familiefeest bij "Jan & Alleman" te komen zodat ze hun moeder in de bloemetjes kunnen zetten voor haar verjaardag. Leen is eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen en ze gaat meteen op bezoek bij Bart en Brenda.
Bert toont June het bewijs dat ze zich in Londen in de luren heeft laten leggen. Zij is razend op Peter en wreekt zich door een show op te voeren tijdens de meeting met een potentiële klant. Marie-Rose maakt een keuze tussen de verfrissende collectie van Jennifer en de stijlvolle collectie van Mario. Bert blijft zijn huwelijk met Lisa voorbereiden, hoewel zij hem niet meer in haar leven wil. Peter stelt zijn nonkel Jan voor om van het familiefeest bij "Jan & Alleman" gebruik te maken om de verjaardag van Marie-Rose te vieren. Trudy geeft aan Els toe dat ze het moeilijk heeft met de band tussen Peter en June.
Véronique baalt omdat haar moeder en Jennifer almaar beter overeenkomen. Paul brengt de resultaten van Hannekes onderzoeken naar Brenda en Bart. Sinds Anna niet meer in de keuken van de Jan & Alleman staat, zijn de inkomsten bedroevend. Jan smeekt zijn moeder om het geheime ingrediënt van haar stoofvlees door te geven. Anna gaat voor de bijl, maar stelt wel een belangrijke voorwaarde.
Hanneke moet voor onderzoeken naar het ziekenhuis gaan. Dat is een afknapper, maar de meevaller is dat haar ouders dichter naar mekaar groeien. Pierrot heeft zijn droomjob gevonden bij de cultuurdienst van de stad, maar het probleem is dat hij geen diploma heeft. Marie-Rose stelt zich vragen bij de nieuwe collectie van Jennifer en Mario. De ontwerpen zijn heel gewaagd en het is de vraag of de collectie verkoopbaar is. Tijdens het congres haalt June een mooie deal binnen, maar toch heeft ze hier gemengde gevoelens over.
Peter en June vertrekken voor twee dagen naar een congres in Londen. Hanneke geeft aan Maarten toe dat ze doet alsof ze niet op haar benen kan staan om haar ouders terug dichter bij elkaar te brengen. Mieke voelt zich schuldig omdat Joris zelfmoord heeft gepleegd in de gevangenis en ze beklaagt het zich dat ze een gerechtsdokter heeft ingeschakeld. Victor Praet vraagt zijn medewerkers om een minuut stilte in acht te nemen en hij neemt Leen in vertrouwen over zijn diepere gevoelens.
Jan heeft nog maar enkele uren om achter het recept van zijn moeders stoofvlees te komen, want Anna en Albert vliegen terug naar Benidorm. Veronique wil een drink organiseren om haar succes bij het modeblad Scarlet te vieren. Hoewel Pierrot nog maar net als koerier van Francis Food werkt, is hij niet van plan om dit tot aan zijn pensioen te doen. Hij polst bij Bert naar een job bij Van den Bossche Electronics. Hanneke maakt haar ouders ongerust als blijkt dat ze geen kracht in haar benen heeft. Joris De Belder wordt door de politie weggeleid uit het ziekenhuis.
Pierrot heeft een job in de supermarktketen van Francis en hij levert vanaf vandaag kant en klare maaltijden aan huis. Victor Praet zoekt Mieke thuis op en confronteert haar met het aanstellen van de gerechtsdokter om Joris De Belder te laten overplaatsen naar de gevangenis. De valpartij van Jelle lijkt Brenda en Bart dichter bij elkaar te brengen. Anna gelooft dat liefde alles overwint. Ze wil er dan ook alles aan doen om het huwelijk van Bart en Lisa te laten doorgaan en ze mobiliseert Marie-Rose, Jan en Rita om te helpen met de organisatie van het feest.
Leen trilt van angst wanneer ze op de gang oog in oog komt met haar aanvaller Joris. Linda vindt het de hoogste tijd dat Victor Praet gaat beseffen dat Joris moet overgeplaatst worden en ze besluit met de directeur te gaan praten. Jan heeft Albert dronken gevoerd in de hoop dat hij het geheime ingrediënt van Anna's stoverij onthult. June grijpt elke kans om Peter duidelijk te maken dat ze hun relatie puur zakelijk wil houden. Pierrot polst bij zijn moeder of ze hem aan een job kan helpen.
Maarten is blij dat hij terug baas is in zijn eigen keuken, maar zijn stoofvlees valt niet in de smaak bij de klanten. Jan en Maarten gaan tot het uiterste om het recept van de stoverij in handen te krijgen voor Anna en Albert naar Benidorm terugkeren. Bert heeft dringend getuigen in zijn voordeel nodig voor de rechtszaak tegen Lisa en hij probeert Pierrot voor zijn kar te spannen. Leen vist bij Victor Praet naar de reden van zijn veelvuldige bezoeken aan haar aanvaller Joris De Belder. Marie-Rose zorgt er voor dat Lisa en Bert met elkaar praten.
Leen heeft er geen probleem mee dat haar belager nog altijd in het ziekenhuis ligt, want ze wil via Joris doordringen tot Victor. Mieke vindt dit erover en ze besluit advocate Balencourt onder de arm te nemen om te bekijken hoe de situatie het beste kan worden aangepakt. Anna is van mening dat Bart en Brenda aan hun relatie moeten werken en niet zomaar alles wat ze hebben opgebouwd mogen opgeven. Jennifer heeft het moeilijk met de kritiek die Mario op haar ontwerpen heeft. De Van den Bossches vinden het tijd dat de bomma terugkeert naar Benidorm.
Hanneke en Jelle hebben het er nog steeds moeilijk mee dat hun ouders gaan scheiden. Ze vinden het niet fair dat ze geen andere keuze hebben dan zich neer te leggen bij de beslissing. Feit is wel dat zowel Brenda als Bart het zwaar hebben om afstand te doen van hun huis, waar ze ooit zo gelukkig zijn geweest. Els vindt het opmerkelijk dat Rob onbetaald verlof heeft genomen terwijl hij een hoop schulden heeft en ze polst bij Rita of ze er het fijne van weet. Mieke vindt het niet kunnen dat Victor Praet niet omkijkt naar Leen en wel zeer close is met haar aanvaller. Morgane geeft Mieke overschot van gelijk en ze krijgt Paul zover dat hij bij Victor Praet gaat pleiten voor de overplaatsing van Joris De Belder.
Hanneke en Jelle hebben een verrassing geregeld voor hun ouders. Brenda apprecieert de goede bedoelingen, maar is van mening dat zij en Bart hun kinderen geen hoop op een verzoening mogen geven. Jan ergert zich blauw omdat de aanvaller van Leen nog altijd in het ziekenhuis ligt en duidelijk door Victor Praet in bescherming wordt genomen.
Anna is boos omdat ze niet elke dag de maaltijden bij "Jan & Alleman" mag verzorgen en ze besluit om na het weekend naar Benidorm te vliegen. Een slechte timing want er zijn al twaalf reservaties voor haar stoofvlees met frieten. Rita vreest dat Rob terug aan het gokken is. Dat is volgens haar de enige verklaring voor zijn grillig gedrag van de laatste tijd. Jennifer weet dat Marie-Rose zich alleen voelt sinds Mathias vertrokken is en ze stelt voor om samen te gaan aperitieven. Bert wacht Lisa aan het huis van haar vader op en dringt op een gesprek aan.
In het ziekenhuis wordt Joris, de man die Leen heeft aangevallen, met een morfinespuit in de hand betrapt door Victor Praet. Maarten ergert zich omdat de bomma zijn keuken inpalmt én bovendien weigert om het geheim ingrediënt van haar stoofvlees prijs te geven. Zowel Rob als Dimi beschuldigen er Rita van een moeilijk mens te zijn.
Anna probeert Lisa uit haar hoofd te praten dat Bert verantwoordelijk is voor de dood van de baby. Leen ligt nog altijd in het ziekenhuis en ze maakt zich grote zorgen over haar toekomst. Maar de schrik slaat haar werkelijk om het hart wanneer Mieke vertelt dat Joris enkele kamers verder ligt. Voor Maarten is dat onaanvaardbaar en hij maakt herrie in het ziekenhuis.
Anna vindt het fantastisch dat Jan grootmoeders keuken wil serveren in het café en ze is speciaal naar Vlaanderen gekomen om het recept van haar stoofvlees aan Maarten te geven. Brenda trekt met Jelle terug bij Bart en Hanneke in, tot ze klaar is om afstand te doen van het huis waar ze zo gelukkig is geweest. Marie-Rose vertrouwt Mathias niet meer en ze probeert via Rob te achterhalen in welke duistere zaken haar vriend betrokken is. Anna is van mening dat Bert nu haar hulp en steun nodig heeft en ze gaat met Albert bij hem logeren.
Trudy en Els willen hun brood verdienen met het geven van shiatsumassages. Leen krijgt in haar ziekenhuiskamer het bezoek van haar vader. Haar aanvaller Joris ligt op dezelfde gang en in het werkrooster staat dat Mieke hem moet verzorgen. Voor de verpleegster is dit de hel. Peter slooft zich uit voor June tijdens haar eerste werkdag bij Van den Bossche Electronics. Advocate Ariane Balencourt probeert Bert de ernst van Lisa's aanklacht duidelijk te maken. Hij blijft nochtans hopen dat hij het probleem met een gesprek kan oplossen. Anna en Albert maken onverwacht hun opwachting in het café van Jan en Maarten.
Jan heeft klacht neergelegd tegen Joris De Belder, de man die Leen heeft neergeslagen. Bart en Brenda moeten een beslissing nemen over hun huis. Mathias krijgt op zijn scheepswerf de politie over de vloer en aansluitend zoeken de agenten Marie-Rose thuis op om zijn alibi te controleren.
Leen is door Joris De Belder neergeslagen toen ze hem vertelde dat zijn vrouw is overleden. Ze heeft een schedelbreuk en moet een spoedoperatie ondergaan. De aanvaller zelf heeft allergisch gereageerd op het kalmeermiddel dat hem werd toegediend en dat baart Victor Praet zorgen. Bert wil niet dat June bij Van den Bossche Electronics komt werken.
Hanneke heeft zich super geamuseerd tijdens het etentje met de familie. Het enige minpunt is dat haar mama en broertje er niet bij konden zijn. Mario dringt bij Marie-Rose aan om toch door te gaan met MVM. Bart en Brenda proberen de scheiding in alle vriendschap te regelen.
Jan heeft besloten om vanavond met al zijn kinderen en kleinkinderen te eten. De vraag is of zij zoveel zin hebben in dit familiemoment. Evy wil nog voor de zomer een nieuwe cd van The Project uitbrengen en ze dringt bij Pierrot aan om samen met Nico nieuwe nummers te schrijven. Veronique blijft het verdacht vinden dat Rob opeens op grote voet leeft. Feit is dat hij samen met June gespot wordt bij "Jan & Alleman". Evy geeft aan Leen toe dat de aanwezigheid van Pierrot haar in de war brengt.
Jan en Maarten wachten in spanning op de beslissing van de bomma om de factuur van de brouwer te betalen. In het studentenhuis ligt het internet plat. Nico kan het probleem niet oplossen en Leen wil dat Bart wordt opgetrommeld. Hanneke staat voor een groot dilemma, want haar ouders verwachten dat ze kiest bij wie van hun tweeën ze gaat wonen.
Jan heeft de financiële steun van Peter afgewezen en moet bijgevolg een andere oplossing vinden om "Jan & Alleman" te redden. Maarten blijft er bij dat zijn vader de bomma om geld moet vragen, maar Jan maakt zich sterk dat de inkomsten zullen stijgen als de gerechten uit zijn moeders keuken op de kaart worden gezet. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van MVM verneemt Francis dat Mario en Jennifer gaan samenwonen. Lisa mag het ziekenhuis verlaten.
Hanneke verwent haar papa met een uitgebreid ontbijt, want volgens de bomma zien mannen meer af van een scheiding dan vrouwen. Bart verzekert zijn tienerdochter dat hij en Brenda niet als vijanden uit mekaar gaan, maar toch slagen ze er niet in om op een rustige manier afspraken te maken. Bert is van de kaart door een aangetekend schrijven.
Vandaag wordt het zoontje van Lisa en Bert gecremeerd. Mieke weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om afscheid te kunnen nemen en ze probeert nogmaals Lisa te overhalen om de plechtigheid bij te wonen. Tijdens de dienst neemt Jan het woord in naam van de familie en zorgt Bert voor een echt kippenvelmoment omdat hij tijdens zijn toespraak in zijn hart laat kijken. In het studentenhuis krijgt Leen bijna een beroerte wanneer ze op de keukentafel een rat ziet lopen. Trudy neemt het bij June op voor haar ex-man Peter. Nico en Maarten smeden een plannetje.
In het café van Maarten en Jan is het laatste vat af. Jan beslist om de zaak enkele dagen te sluiten zodat hij een oplossing kan zoeken. Die ligt volgens Rita en Maarten voor de hand, nl. een lening vragen aan de bomma.
Brenda geeft aan Linda toe dat ze Bart nog altijd graag ziet en dat ze het er moeilijk mee heeft om te aanvaarden dat hun huwelijk voorbij is. Ook Bart heeft zijn twijfels over de scheiding en praat over zijn gevoelens met Peter. Jennifer houdt bij Francis een pleidooi om Marie-Rose uit te kopen, zodat MVM kan blijven bestaan.
De brouwer zet alle leveringen stop zolang de achterstallige facturen niet betaald zijn. Een café zonder bier is een regelrechte ramp en de verwijten tussen Jan, Rita en Maarten vliegen over en weer. Feit is dat er dringend vers geld nodig is en Jan besluit een overbruggingskrediet bij de bank te vragen. Bert bezoekt Lisa in het ziekenhuis om haar te vertellen over de begrafenis van hun zoontje. Zij barst in tranen uit wanneer hij onthult dat hij hun kind Michael heeft genoemd. Peter zoekt June thuis op om haar te overtuigen terug bij hem in te trekken en om voor Van den Bossche Electronics te komen werken. Mieke blijft van mening dat Bert schuld heeft aan de dood van zijn zoontje.
Bart heeft de woonkamer versierd voor de verjaardag van Hanneke. Zij is in de wolken met de attentie én met de geldsom, maar het mooiste cadeau zou een verzoening van haar ouders zijn. Bart krijgt het dan ook niet over zijn hart om Hanneke te vertellen dat er een scheiding komt. Marie-Rose en Mario blijven het er moeilijk mee hebben dat Veronique vertrekt bij MVM om een carrière als modejournaliste uit te bouwen. Mieke en Leen zijn terug van hun avontuur in de Ardennen. Het nieuws dat Lisa haar baby heeft verloren, komt hard aan bij Mieke en ze haast zich naar het ziekenhuis.
De Van den Bossches leven mee met Bert, die het overlijden van zijn zoontje moet verwerken. Ook Lisa is kapot van het verlies van haar kind. Pierrot en Evy hebben met Nico te doen omdat die het niet kan vinden met de nieuwe vriend van zijn moeder en ze doen de muzikant een interessant voorstel. Advocaat Ariane Balencourt suggereert aan Peter om June bij Van den Bossche Electronics binnen te halen. Feit is wel dat zij nog altijd niets met hem te maken wil hebben. Trudy en Louise laten weten dat ze over enkele dagen terugkeren naar Vlaanderen.
De onderzoeken wijzen uit dat Lisa een zwangerschapsvergiftiging heeft. Victor wil moeder en kind redden en hij besluit meteen tot een keizersnede over te gaan. Voor Bert zit er niets anders op dan te wachten. Marie-Rose en Mathias haasten zich naar het ziekenhuis om hem te steunen.
Het romantisch avondje dat Maarten tot in de kleinste details had voorbereid, is slecht afgelopen, want Kicky wil niets meer met hem te maken hebben. Hij treurt om de breuk, maar op veel begrip van Linda kan hij niet rekenen. En Jan weigert het voorstel van Rob om het geld voor de brouwer voor te schieten.
Maarten wil tijdens het etentje met Kicky de volledige waarheid vertellen en hij zoekt een manier om Linda en Jan uit het appartement te krijgen. Bert maakt zijn vriendin het verwijt dat ze alles doet om het leven van hun ongeboren kind in gevaar te brengen. Marie-Rose hoopt dat Peter zijn zus kan overtuigen om bij MVM te blijven. Rob geeft Pierrot het geld dat hij nodig heeft voor de dispatching van de muziekinstrumenten in Zuid-Afrika. Pierrot is het beu om bij zijn moeder op de zetel te slapen en hij polst bij Evy of hij terug in het studentenhuis mag intrekken.
Veronique voelt er veel voor om op het voorstel van journalist Karel in te gaan. Marie-Rose gaat zeer ver om haar dochter bij MVM te houden. Bart is geïrriteerd wanneer Brenda onaangekondigd in de woonkamer staat en hij wil dat ze haar huissleutel teruggeeft. Pierrot licht Nico in over het vertrek van Malika bij The Project. Bart bespreekt met Jan en Linda het verjaardagsfeestje voor Hanneke. Rob maakt zich sterk dat hij het geld zal vinden om het vervoer van de muziekinstrumenten te betalen.
Het zit Peter dwars dat June zijn berichten negeert. Marie-Rose ziet in de krant een foto van de man die haar een tweetal weken geleden thuis heeft bedreigd. Blijkt dat de kerel met een nekschot is afgemaakt. Veronique heeft haar twijfels bij het louche verhaal en ze vraagt raad aan haar broer. Het toeval wil dat Rob op bezoek is bij Peter en hij alarmeert Mathias. Leen en Mieke tellen in het ziekenhuis de uren af tot hun shift er op zit en ze met vakantie kunnen vertrekken. Jan wil zijn dochters op gepaste wijze uitzwaaien.
Pierrot en Sasha hebben eindelijk genoeg geld verzameld om de container met muziekinstrumenten te verschepen. Bart trommelt Jan en Rob op om de documenten van Brenda terug te vinden. Het mag echter niet baten en de twee krijgen terug ruzie. Veronique krijgt een interessant voorstel van journalist Karel. Malika pikt het niet dat Evy haar kleineert en ze besluit een punt te zetten achter The Project. Jennifer verdenkt er Veronique van voor de rechtstreekse concurrent van MVM te werken.
Peter wil niet meer liegen tegen June en hij biecht haar op dat het hem van meet af aan te doen is geweest om zijn aandelen. Zij trekt meteen haar conclusies. Bert wil dat zijn zoon opgroeit in een warm nest en hij besluit nu al een drink te geven voor de familie. Dimi helpt Maarten met de organisatie van zijn belangrijke avond met Kicky. Leen probeert Evy duidelijk te maken dat ze het als manager niet kan maken om niet naar het optreden van Pierrot en Malika te gaan. Jan, Linda, Rita en Maarten ondervinden dat Dimi geen blad voor de mond neemt in de documentaire over zijn leven.
Jennifer is nog altijd van plan om te vertrekken bij MVM als Veronique er de leiding krijgt. Ze is dan ook blij te horen dat Marie-Rose heeft besloten om in Vlaanderen te blijven. Peter houdt er een andere mening op na en hij overstelpt Mathias met vervelende vragen. Maarten moet voor zijn romantische date met Kicky terug een witte cabriolet zien te versieren.
Peter en zijn raadsvrouw Ariane Balencourt zitten samen met June en de advocaat van Jet. De meeting verloopt zeer moeizaam en levert Peter niet zijn aandelen op. Komt daarbij dat June zich door hem bedrogen voelt. Mieke is van mening dat Leen naar het symposium over neurochirurgie moet gaan. De studente geneeskunde heeft wel oren naar de argumenten, tot ze verneemt dat Mieke gechanteerd wordt door Victor. Pierrot confronteert Evy met haar jaloezie.
Marie-Rose ziet het niet zitten om een jaar in het buitenland te gaan wonen en zolang het contact met haar kinderen en kleinkinderen te verbreken. Mathias ziet nog één andere oplossing, nl. een einde maken aan hun relatie. Jennifer is er niet over te spreken dat Veronique de algemene leiding over MVM krijgt en ze eist dat Mario en Francis hun veto stellen. Maarten wil Kicky trakteren op een romantische avond en dan de waarheid opbiechten over zijn functie bij "Jan & Alleman", de cabrio en Nonkel Jean. Rob is gefrustreerd omdat hij Pierrot niet kan helpen.
Dimi interviewt Rita voor The Dimi Story of de documentaire die hij over zijn leven maakt. Peter geeft toe aan de druk van Bert en hij geeft advocate Ariane Balencourt de opdracht om Jet aan te klagen voor bedrijfsspionage. June is aangeslagen wanneer ze het nieuws verneemt. Nico maakt Pierrot het verwijt dat hij te veel tijd en energie in de goed doelactie "Een hart voor muziek" stopt en te weinig in The Project. Victor stelt Leen voor een moeilijke keuze: deelnemen aan de 4x4-trophy of hem vervangen tijdens een symposium over neurochirurgie. Kiest ze voor haar hobby of voor haar carrière?
Jennifer is woest omdat haar naam en die van Mario van de website is gehaald en er volgt een nieuwe ruzie met Veronique. Agim blijft voor problemen zorgen op de scheepswerf. Mathias ziet maar één oplossing: onderduiken in het buitenland. Dit betekent dat Marie-Rose moet beslissen aan wie ze de leiding van MVM toevertrouwt. De stemproblemen van Malika zijn eindelijk van de baan en ze besluit samen met Pierrot op te treden. Maar dat is buiten Evy gerekend, die het nodig vindt om zich als manager te laten gelden. Dimi besluit om een documentaire over zijn leven te maken. Kicky doet Maarten een belangrijk voorstel.
Iedereen is ongerust na de carjacking van Marie-Rose. Mathias is ook in alle staten, want hij weet wie er achter het misdrijf zit. Hij vertrouwt het bovendien niet in dat de politie zijn vriendin in het ziekenhuis wil ondervragen. Pierrot vraagt hulp aan Bert voor zijn project "Een hart voor muziek". Rob ziet hoe Hanneke op het internet een kaartspel speelt.
Mathias vraagt aan Leen om naar zijn scheepswerf te komen en de gewonde arbeider te verzorgen. Hoewel hij niet het achterste van zijn tong laat zien, beseft Leen dat ze haar diploma in gevaar brengt door hulp te bieden. Bert verdenkt June ervan om Van den Bossche Electronics via Peter te zullen uitkleden en hij is niet van plan om dat te laten gebeuren.
Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Jan wil met Rita de krachten bundelen om een aprilgrap uit te halen met Maarten en Kicky. Leen heeft nauwelijks nog pijn in haar knie en ze gaat terug aan de slag in het ziekenhuis. Een van de illegalen op de scheepswerf van Mathias krijgt een ongeval.
Marie-Rose vindt het de hoogste tijd om kennis te maken met haar bodyguards. June dringt bij Peter aan om Bert te confronteren met zijn dubbelspel én ze geeft een hint om zijn familie op de hoogte te brengen van hun relatie. Veronique gelooft het verhaal niet over de Arabier die Mathias oplicht en ze vraagt haar broer om raad.
Marie-Rose is er zeker van dat ze al enkele dagen achtervolgd wordt, maar Veronique kan haar overtuigen om toch te gaan shoppen. Kicky trakteert Maarten op een citytrip naar Parijs. Sasha wil dat Pierrot met The Project kapt, zodat hij er kan voor zorgen dat de muziekinstrumenten in Zuid-Afrika geraken. Mathias geeft Marie-Rose eindelijk een verklaring voor zijn geheimzinnig gedrag van de afgelopen weken.
Leen is terug door haar knie gegaan, maar ze wil de trophy niet opgeven en vraagt aan Paul om haar opnieuw een spuit te zetten. Veronique is gecharmeerd omdat ze gepolst is door een headhunters-bureau. Rob zet Bart onder druk om het dispatchingsysteem vandaag nog klaar te hebben. Marie-Rose confronteert Mario met zijn dreigement om op te stappen als Jennifer ontslagen wordt. Rob kan de illegale arbeiders op de scheepswerf van Mathias eindelijk betalen.
Marie-Rose heeft het akelig gevoel dat ze achtervolgd wordt. Wanneer ze dit aan Mathias vertelt, reageert hij geïrriteerd. Het appartement boven "Jan & Alleman" is eindelijk gerenoveerd en dus kan Linda met haar man terug onder hetzelfde dak gaan wonen. Leen en Mieke hebben een vervelend en tijdrovend werkje gekregen van Victor, met als gevolg dat ze de selectieproeven voor de Aventure Trophy zullen missen. Maar dat is buiten hun collega's gerekend. Linda pusht Maarten om de waarheid aan Kicky op te biechten.
Francis confronteert Jennifer met het interview waarin ze laat uitschijnen dat ze bij een ander modehuis aan de slag wil gaan. Ook Marie-Rose zegt de ontwerpster waar het op staat. Bart krijgt een alarmerend telefoontje van de school van Hanneke. De muzikanten van The Project maken zich klaar voor de fotosessie en het interview.
Hoewel Jet vandaag met de productie van de chip start, is Peter er nog niet uit of hij het bedrijf zal aanklagen voor industriële spionage. Hanneke heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan haar familiestamboom en ze gaat met de glimlach naar school. Marie-Rose luistert het verhit gesprek af tussen Mathias en de broer van de dode Albanees.
Mathias vertelt aan Marie-Rose dat een van de muziekinstrumenten voor Zuid-Afrika momenteel gebruikt wordt door The Project. Rob wil van Mathias weten waarom hij niet meer wordt ingeschakeld als chauffeur, maar die wil niet praten omdat hij andere en grotere zorgen heeft. Brenda komt met Jelle op bezoek bij Bart, maar de dag verloopt anders dan Bart zich had voorgesteld.
Hanneke moet voor school een stamboom over drie generaties maken en ze verzamelt alle oude familiefoto's die ze kan vinden. Jan vertelt aan Linda dat het appartement op enkele details na helemaal gerenoveerd is. Zij is in de wolken en wil meteen een kijkje gaan nemen. Peter polst bij June of Jet al in productie is gegaan. Victor windt er geen doekjes om dat rally rijden een te gevaarlijke sport is voor een toekomstig chirurg en hij geeft Leen het bevel om zich terug te trekken uit de wedstrijd. Lisa wordt onwel tijdens het bezoek van Mieke en Morgane. June verhuist meer en meer spullen naar de loft van Peter.
Veronique heeft van de journalist het bewijs gekregen dat hij wel degelijk zijn artikel voor publicatie heeft doorgestuurd en ze wil niet langer met Jennifer samenwerken. Voor Francis en Marie-Rose gaat dit te ver. Evy heeft voor The Project een optreden versierd in een muziekcafé in Antwerpen. Tijdens de repetitie begeeft het keyboard van Nico het echter. Evy komt met een ongewone oplossing aandraven. Marie-Rose krijgt het bezoek van een buitenlander, die beweert dat Mathias zijn broer goed kent. Bert zet Pierrot onder druk om de verscheping van de muziekinstrumenten snel te regelen. Bart neemt contact op met Brenda omdat hij zijn zoontje Jelle meer wil zien.
Mieke en Leen wachten gespannen op een telefoontje van de organisatoren van de adventure trophy. Anna en Albert keren terug naar Benidorm en ze gaan langs bij de familie om afscheid te nemen. In de loft van Peter ziet Anna een damestruitje liggen en ze vraagt hem meteen of hij een minnares heeft.
Pierrot vreest dat de samenstelling van het subsidiedossier niet tegen de deadline klaar zal geraken en hij overtuigt Evy om een nachtje door te werken. June vraagt zich af hoe het nu verder moet tussen Peter en haar. Ze windt er geen doekjes om dat het voor haar belangrijk is dat hij zijn naaste familie op de hoogte brengt van hun relatie.
Maarten zit er mee dat Kicky hem negeert sinds het verjaardagsfeestje. Jan besluit als Nonkel Jean de brokken te lijmen. Marie-Rose confronteert Rob met het feit dat de arbeiders op de scheepswerf nog niet betaald zijn. Rob durft niet op te biechten dat hij overvallen is en hij zoekt een manier om snel aan geld te geraken.
Mathias moet naar Polen rijden, waar één van zijn chauffeurs tegengehouden wordt aan de grens omdat hij niet alle documenten kan voorleggen. Rob moet er tijdens zijn afwezigheid voor zorgen dat de Albanezen, die illegaal aan het werk zijn op de scheepswerf, hun loon krijgen. June dringt bij Peter aan om Bert te confronteren met zijn bedrog.
Jan wil zijn verjaardag met zijn vrouwtje Linda vieren, maar dat is buiten de familie én buiten Kicky gerekend. Deze laatste staat er op om de eenzame Nonkel Jean te trakteren op een etentje. Veronique verdenkt er Mario van de mail met het interview te hebben achtergehouden en ze probeert met een smoes zijn mailbox te checken.
Veronique wacht ongeduldig op de tekst van het interview, dat Mario en Jennifer gegeven hebben aan een vooraanstaand modemagazine. Lisa wil goed voorbereid bevallen, maar Bert blijft weigeren om met haar naar een zwangerschapscursus te gaan. Peter heeft misschien een andere oplossing. Morgane heeft er spijt van dat ze opgegeven heeft voor de adventure trophy en ze wil de plaats van Linda innemen.
Jan zoekt een manier om te verhinderen dat Linda deelneemt aan de 4x4-rally. Zijn telefoontje met de organisatoren levert echter niets op. Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Peter en ze stuurt Mathias op haar zoon af. Zijn bezoek komt ongelegen, want June bevindt zich in de penthouse van Peter. Jan leeft zich uit in zijn rol als Nonkel Jean om Kicky om de tuin te leiden. Anna en Albert vernemen nu pas dat het huwelijk van Peter voorbij is en dat Trudy en Louise opnieuw naar Cyprus zijn gereisd. Hanneke en Bart gaan samen in de tuin werken, maar hun samenwerking verloopt niet zo vlot als ze allebei gehoopt hadden.
Veronique moet haar interview afblazen omdat haar zoontje ziek is. Het optreden met The Project was een succes, maar toch wil Pierrot geen zangcarrière uitbouwen. Het damesclubje mag verder gaan in de 4x4-wedstrijd, maar Morgane haakt af omdat er te weinig knappe gasten aan deelnemen.
Rob wil Peter niet in de weg lopen en maakt plannen om te verhuizen. Pierrot heeft zijn optreden met The Project en hij is op van de zenuwen. Nico heeft een remedie en doet stiekem alcohol in het drankje van de gelegenheidszanger. Maar dat heeft een slecht effect op Pierrot en Evy is razend.
Jan vraagt aan Leen om Linda te overtuigen niet mee te doen met de 4x4 adventure trophy. Linda is boos en wil nu zeker doorzetten. Hoewel ze het met elkaar eens zijn dat hun huwelijk over is, hebben Trudy en Peter het er toch moeilijk mee om elkaar los te laten. Lisa wil samen met Bert een zwangerschapscursus volgen.
Marie-Rose is de ruzies tussen Veronique en Jennifer grondig beu en ze belegt een vergadering. Jan repeteert zijn rol als nonkel Jean bij zijn oudste zoon Bart. Victor maakt Leen duidelijk dat ze niets te zoeken heeft op de 4x4 adventure trophy. Linda krijgt een gelijkaardige reactie van Jan, die niet in haar kansen gelooft. Bart probeert de band met zijn puberdochter Hanneke aan te halen.
Trudy en Peter beseffen dat hun huwelijk doodgebloed is en praten voor het eerst openlijk over de toekomst. Feit is dat Trudy voor een tijdje naar Cyprus wil reizen om alles op een rijtje te zetten. Pierrot heeft Nederlandstalige teksten geschreven op het repertoire van The Project, maar Evy wil dat hij in het Engels zingt omdat dat commerciëler is. Hij geeft zich echter niet makkelijk gewonnen. Maarten, Rita en Dimi wringen zich in bochten om te verhinderen dat Kicky met Jan kan praten.
In de krant is het interview gepubliceerd met Jennifer, die in geuren en kleuren haar visie op mode en de modewereld geeft. De ontwerpster glimt van trots. Veronique daarentegen is in alle staten omdat MVM slechts in een voetnoot wordt vermeld. Anna en Albert keren over enkele dagen naar Benidorm terug en doen hun ronde van de familie om afscheid te nemen. Hun timing is echter slecht. Pierrot en Nico repeteren voor het optreden van The Project. De gelegenheidszanger heeft het moeilijk met de Engelse teksten en zou het liefst in het Nederlands zingen.
Peter en Trudy leven al een hele tijd als broer en zus, en dat ontgaat hun dochtertje Louise niet. Mieke is nog altijd kwaad op Morgane en Leen voor de dropping van gisteren. Marie-Rose confronteert Mathias met zijn nors gedrag, maar opnieuw krijgt ze geen antwoorden op haar vragen. June biecht aan Peter op dat Jet de aanbesteding heeft binnengehaald door het dubbelspel van Bert.
Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Mathias omdat hij haar constant afsnauwt en opvallend veel drinkt. Geen haar op zijn hoofd dat ook maar overweegt om haar te vertellen over de dode illegaal op zijn werf. Anna wil naar Benidorm terugkeren omdat ze het huwelijk van Bart toch niet kan redden en omdat ze Albert mist.
De ruzie op zijn werf is dramatisch uit de hand gelopen, maar toch alarmeert Mathias de politie niet. Malika heeft gedurende een maand spreekverbod. Dat is ook een drama voor The Project want er staan enkele optredens op de agenda. Nico vraagt aan Pierrot om Malika te vervangen. Veronique heeft terug een interview geregeld en dat is niet naar de zin van Jennifer. De ontwerpster is vastbesloten stokken in de wielen te steken en ze rekent hiervoor op de hulp van Francis. Bert herinnert Peter aan hun afspraak.
Lisa is depressief omdat ze met ganse dagen alleen thuis zit, maar na de stunt met Morgane en Mieke kan ze op geen begrip van Bert rekenen. Mathias kan de lastige vragen van Marie-Rose missen en een vechtpartij op zijn werf al helemaal. Maarten heeft met Kicky in het café afgesproken en hij werkt zijn vader buiten om te voorkomen dat die verraadt wie de eigenaar is van 'Jan & Alleman'. Ook Peter liegt nog altijd tegen June.
Nico en Evy zijn onder de indruk van Pierrot zijn optreden. Ook Rita is van mening dat haar zoon barst van het muzikaal talent en ze wil dat hij blijft zingen. Veronique is in de wolken omdat MVM vermeld wordt in het krantenartikel over het benefietconcert 'Een hart voor muziek'. Ze heeft de smaak te pakken en wil nog meer stunts voor MVM organiseren. Ontwerpster Jennifer vindt dat ze meer erkenning verdient en ze gaat in de tegenaanval. Bert maakt zich grote zorgen omdat Lisa zich niet lekker voelt en hij gaat op zoek naar een thuisverpleegster. Malika krijgt zeer vervelend nieuws van Leen. Rita wordt in de bloemetjes gezet door haar zoon en haar moeder.
Maarten heeft het zwaar te pakken voor Kicky, de dochter van de brouwer, en hij wil indruk op haar maken met een witte cabrio. Pierrot moet hem helpen aan zo'n auto te geraken. Bart heeft er spijt van dat hij Hanneke gisteren in de steek heeft gelaten en hij heft het huisarrest op. Bert verbiedt zijn zwangere vriendin Lisa om naar het benefietconcert "Een hart voor muziek" te gaan. Malika vraagt aan Evy waarom ze Pierrot het bedrog niet kan vergeven. Hij laat zich tijdens de benefiet trouwens van zijn muzikale kant zien.
Anna wil dat Bart meer moeite doet om zijn puberdochter te begrijpen. Pierrot probeert snel een ander groepje te vinden dat bereid is op te treden tijdens het benefietconcert en dat blijkt geen eenvoudige opdracht. Jennifer heeft er haar plezier in dat Veronique haar taken binnen MVM maar half kan afwerken. Veronique is oud en wijs genoeg om toe te geven dat haar pakket te zwaar is en ze roept de hulp in van Bart. Maarten heeft terug een date met Kicky. Hanneke gaat met de bomma op stap.
Jan blijft gekant tegen het benefietconcert in zijn café en hij doet er alles aan om Pierrot tegen te werken. Dimi vindt dit te ver gaan en hij broedt op een plan. De bezorgdheid van toekomstige vader Bert neemt buitensporige proporties aan. Hij verbiedt Lisa om nog naar buiten te gaan en dicteert haar zelfs naar welke programma's ze mag kijken. Na de kennismaking met de trainer van de 4x4-trophy blijft er van Morganes motivatie niet veel over. Ze haakt zelfs af voor de eerste training.
Mieke is van mening dat Morgane de 4x4-trophy zwaar onderschat. Mario is aangenaam verrast door de nieuwe aanpak van Véronique en dat zint Jennifer niet. Evy maakt Pierrot duidelijk dat hij alweer de verkeerde beslissing heeft genomen. Leen wil nu toch deelnemen aan de 4x4 en die beslissing heeft alles te maken met Victor.
Bart probeert de bomma duidelijk te maken dat het momenteel geen zin heeft om met Brenda over een verzoening te praten. Bert laat Peter weten dat hun plan werkt, maar toch is Peter niet happy. Hij overweegt zelfs om de volledige waarheid op te biechten aan June. Brenda vraagt aan Hanneke om met haar terug te keren naar Luxemburg. Bert blijft zijn zwangere vriendin Lisa betuttelen en hij verbiedt haar zelfs om te gaan wandelen. Pierrot vraagt aan Mathias om zijn benefietconcert te sponsoren.
Anna is getuige van alweer een discussie tussen Bart en zijn tienerdochter Hanneke. Marie-Rose moet beslissen of MVM al dan niet met een PR-bureau gaat samenwerken. De knoop doorhakken is geen probleem, de beslissing aan Veronique en Jennifer vertellen is een ander paar mouwen. Jan wil niet dat Pierrot in het café affiches ophangt voor zijn benefietconcert. En Nico is woest omdat The Project niet gevraagd is om op te treden.
Pierrot en Sasha mogen het ziekenhuis verlaten, waar ze een nieuw geneesmiddel hebben getest. Voor Pierrot betekent dit dat hij terug op zoek moet naar een slaapplaats en hij hoopt in het kot van Sasha te kunnen intrekken. Kicky heeft een cadeautje voor Maarten. Anna heeft de noodkreet van Hanneke duidelijk gehoord en ze is teruggekeerd naar Vlaanderen. Morgane en Mieke overtuigen Leen om samen deel te nemen aan een 4x4-trophy. Jan en Maarten voelen er niet veel voor om het benefietconcert dat Pierrot organiseert bij "Jan & Alleman" te laten doorgaan.
Mathias zit tot over zijn oren in de miserie en hij dreigt er onderdoor te gaan. Komt daar het slecht nieuws van Rob nog bij. Rita wil haar uurrooster bij 'Jan & Alleman' wijzigen en ze probeert Maarten te chanteren om haar doel te bereiken. Linda heeft het gevoel dat ze in de weg van Hanneke en Bart loopt en ze dringt bij haar man aan om een tandje bij te steken.
Bert wil niet dat Lisa in haar toestand risico's neemt en hij verbiedt haar huishoudelijk werk te doen, de gsm te gebruiken en te winkelen. Pierrot bespreekt met Sasha zijn plan om muziekinstrumenten in te zamelen voor de kinderen in Zuid-Afrika. Hanneke is van mening dat samenleven met haar papa een hel is en ze stuurt een noodkreet naar Anna en Albert.
Marie-Rose weet nog altijd niet wat het probleem van Mathias is, maar ze voelt zich te oud geworden om een man achterna te lopen. Veronique vindt dit een verkeerde strategie en wakkert de vechtlust van haar moeder aan. Peter gaat niet akkoord dat Trudy de yogasessies in hun loft blijft organiseren. June heeft nog niet laten weten of Jet op het aanbod van Bert ingaat en hij drijft de druk op. Rita is verontwaardigd omdat Maarten aan de knappe dochter van de brouwer laat uitschijnen dat hij de baas is van "Jan & Alleman".
Pierrot lijkt eindelijk te beseffen dat hij Evy uit zijn hoofd moet zetten. Marie-Rose is de vijandigheid tussen Jennifer en Veronique beu en ze grijpt in. Hanneke verwent haar papa met een uitgebreid ontbijt in de hoop dat hij het huisarrest zal opheffen, zeker nu het krokusvakantie is. Marie-Rose confronteert Mathias met zijn stilzwijgen en verstrooidheid, maar ze krijgt geen duidelijkheid.
Peter heeft er een probleem mee dat hij tegen June moet liegen, ook al is het om zijn aandelen terug in handen te krijgen. Volgens Trudy is liegen een bewijs van een verlaagd zelfbeeld en van zwakte. Marie-Rose heeft voor Valentijn een prachtig boeket gekregen van Mathias, maar toch doet het haar geen plezier. Leen stelt Morgane voor om een sportdieet te volgen, zodat ze terug in shape geraakt. Marie-Rose en Veronique vernemen van Mario dat Jennifer met modehuis Luna aan het onderhandelen is.
Bart is woest omdat zijn tienerdochter Hanneke veel te laat naar huis is gekomen en hij geeft haar twee weken huisarrest. Het verbaast Linda dat Bart zo'n conservatieve manier van opvoeden heeft. Peter wil niet dat Trudy hun dochtertje nog meeneemt naar haar cursussen. Morgane gaat met Leen en Mieke fitnessen. Bart krijgt onverwacht het bezoek van Brenda. Peter moet June op afstand houden en dat valt hem zwaar...
Marie-Rose haalt opgelucht adem wanneer ze de eerste grote bestelling mag noteren. De aandeelhoudersvergadering van MVM verloopt anders dan verwacht voor Jennifer. De ambitieuze ontwerpster neemt dat vooral Mario kwalijk. Hanneke kan de reacties van haar vader niet plaatsen en ze vraagt raad aan Linda. Sasha vertelt Pierrot over het muziekproject dat hij in een school in Zuid-Afrika heeft gezien. Nico stelt aan Malika en Evy voor om samen Pierrot in het ziekenhuis te bezoeken.
Jennifer geeft er Véronique de schuld van dat de bestellingen achter blijven. Mario is van mening dat Véronique wel een goeie PR heeft gedaan en hij neemt het op voor zijn ex. Jan begrijpt niet dat Maarten er een groot probleem van maakt dat er geen bier meer is in het café. Morgane ontdekt dat ze een allergie heeft.
Jan wil het appartement snel in orde krijgen zodat Linda en Guido kunnen terugkeren. In het café lopen de spanningen hoog op wanneer Rita aan Dimi vraagt om een nieuw vat te steken. Morgane heeft het er moeilijk mee dat ze slecht gepresteerd heeft tijdens de conditietest. Peter probeert via June te weten te komen waarom Jet zijn aandelen niet wil teruggeven.
Morgane probeert zich voor te bereiden op de fitheidstest. Bert en Lisa gaan trouwen. Hij neemt alle voorbereidingen voor zijn rekening en houdt geen rekening met de wensen van zijn toekomstige vrouw. Hoewel de collectie van MVM in Milaan goed is onthaald, blijven de bestellingen uit. Jennifer moedigt Marie-Rose aan om zelf naar de klanten te stappen. Rob is terug aan de slag. Peter heeft moeite met het relaxatiegroepje waar Trudy deel van uitmaakt.
Rob is bereid om als chauffeur in te springen, maar Mathias twijfelt of dat een goed plan is. Morgane en Mieke bedenken nieuwe opdrachten in het kader van de missie "Ontdooi Victor". Leen wil haar stageplaats niet op het spel zetten en weigert Victor te testen. Pierrot begint te twijfelen of de ziekenhuisproeven wel goed zullen aflopen.
Bert weet het even niet meer wanneer Lisa op de stoep staat. Haar bolle buik verraadt dat ze toch niet voor abortus heeft gekozen. Morgane vindt het de hoogste tijd dat Victor Praet uit zijn kot komt en ze organiseert een opiniepeiling. Victor heeft snel door dat er iets gaande is in het ziekenhuis, maar wat precies is hem een raadsel. Brenda verplicht Hanneke om terug mee te gaan naar Luxemburg.
Nu de aanbesteding binnen is, wil Bert werk maken van de renovatiewerken bij Van den Bossche Electronics. Peter wil de verbouwingen echter uitstellen. Peter merkt dat June kopzorgen heeft, maar hij krijgt haar niet aan het praten. Rita vindt het spijtig dat Rob zijn huis te koop heeft gezet.
Leen mag terug in het ziekenhuis aan de slag gaan en ze is best wel nerveus. Marie-Rose blikt met een goed gevoel terug op de modeshow in Milaan. Pierrot loopt een oude bekende tegen het lijf die hem op een idee brengt om gemakkelijk geld te verdienen. Mairo verwijt Jennifer dat ze haar succes gevierd heeft met een andere man.
Hanneke schrikt van de reactie van Bart bij haar onaangekondigde thuiskomst. Vooral met de vele vragen over Filip kan ze geen weg. In Milaan lopen de spanningen op. Zo wordt Mario jaloers als blijkt dat Jennifer het goed kan vinden met Giorgio. Leen begrijpt niet waarom Victor haar nog altijd niet op het uurrooster heeft gezet.
Rita wil Rob helpen om zijn verslaving het hoofd te bieden en stelt voor dat ze terug gaan samenwonen. Het ziet er naar uit dat het Italiaans avontuur van MVM op een fiasco zal uitdraaien. Jennifer daagt immers niet op voor het vertrek naar Milaan en de collectie is spoorloos. Dimi bemoeit zich met de renovatiewerken in het appartement, waardoor Jan op is van de zenuwen. Trudy neemt het Peter kwalijk dat hij altijd beslissingen op eigen houtje neemt. Bart krijgt het bezoek van zijn dochter.
Bart is gefrustreerd omdat hij de brokken met Brenda niet meteen kan lijmen. Bovendien geeft Linda hem weinig hoop. Nico vertelt aan Pierrot dat Evy niet getekend heeft bij GM. Peter polst bij Mathias of hij een job heeft voor Rob. Jennifer is woedend als ze merkt dat Veronique de make up van de modellen achter haar rug heeft geregeld.
Bart heeft beslist om naar zijn gezin terug te keren, maar bij zijn thuiskomst wacht hem een koude douche. Mieke bedankt Morgane voor haar heldhaftig optreden. Veronique is er niet mee gediend dat Mario hun zoontje tijdens het weekend wil onderbrengen in een kinderhotel. Marie-Rose krijgt het benauwd als blijkt dat de kans reëel is dat de vrachtwagens de grens niet over mogen. Victor vraagt aan Leen of ze naar de crematie van zijn moeder wil komen.
Leen vertelt aan Mieke en Morgane dat Victor haar heeft meegenomen naar het sterfbed van zijn moeder. Linda polst bij Brenda of ze met Guido een tijdje kan komen logeren. Peter nodigt June uit voor een etentje nadat hij het gerucht heeft opgevangen dat ze naar Japan terugkeert. Mieke gaat in een discotheek in op de avances van een knappe kerel en vergezelt hem naar zijn appartement.
Brenda is kwaad op Bart omdat hij heeft gelogen over zijn wereldreis en op Hanneke omdat ze is weggelopen. Mieke grijpt elke kans om Leen bij Victor te verdedigen, maar hij blijft bij zijn beslissing dat Leen haar stage in een ander ziekenhuis moet afmaken. Toch vraagt hij aan Leen om hem te vergezellen naar het bejaardentehuis.
Bart is er niet over te spreken dat zijn tienerdochter opgedoken is op de boot en hij dringt aan dat ze meteen naar huis terugkeert. Ondertussen alarmeert Brenda de politie over de verdwijning van Hanneke. Mario maakt Jennifer enthousiast over de modeshow die in Milaan wordt georganiseerd, maar Veronique zet een domper op de feestvreugde. Zij wil immers dat Mario zijn verantwoordelijkheid als vader neemt en in Vlaanderen blijft om voor hun zoontje te zorgen. Linda maakt zich zorgen wanneer Guidoke koorts maakt en ze krijgt alleen meer spijt van dat ze met haar gezin naar het vochtig appartement boven het café is verhuisd.
Peter krijgt het moeilijker dan voorzien om Bert op professioneel vlak te raken. De muzikanten van The Project reageren onrustig op het contract dat Malika heeft ondertekend en ze gaan de confrontatie aan met Evy. Brenda is in paniek omdat haar tienerdochter Hanneke niet thuis heeft geslapen. Linda probeert haar schoondochter te kalmeren en zoekt luidop een aanvaardbare verklaring.
Peter maakt Bert duidelijk dat hij zijn carrière bij Van den Bossche Electronics kan vergeten. Leen voelt zich ellendig omdat ze door Victor is aangeklaagd voor stalking en ze gaat met haar zus Mieke babbelen. June blijft het Peter kwalijk nemen dat hij haar ervan heeft verdacht het perslek te zijn en ze wil alleen nog op een zakelijke manier met hem omgaan.
Het avondje uit met Victor eindigt voor Leen totaal anders dan ze zich had voorgesteld en ze gaat uithuilen bij Evy. Rob vertelt eindelijk de volledige waarheid aan Pierrot en voegt er aan toe dat hij Peter niet meer onder ogen durft te komen. Pierrot is nochtans van mening dat een gesprek met Peter niet langer kan worden uitgesteld. Het is dat of naar de politie stappen.
Het verrast Mieke en Morgane dat Victor is ingegaan op Leens uitnodiging om samen naar de opera te gaan. Leen wil er piekfijn uitzien en ze hoopt dat Mieke haar een jurk wil lenen. Mario wil volgend weekend minstens één dag met Cedric doorbrengen en hij vraagt aan zijn ex-schoonmoeder om een goed woordje voor hem te doen. Evy en Malika hebben groot nieuws voor Pierrot.
Tino onthult zijn echte bedoelingen aan Evy. Jan wil dat Dimi de kosten in het appartement boven het café voor zijn rekening neemt. Hij vangt echter bot en vraagt daarop advocate Ariane Balencourt om raad. Leen is via Dimi aan tickets voor de opera geraakt en ze nodigt Victor uit om samen naar de voorstelling te gaan. Malika is de kluts kwijt omdat Evy nu toch met haar in zee wil gaan.
Pierrot voelt aan dat Rob zorgen heeft en hij probeert zijn stiefvader aan het praten te brengen. Tijdens een bezoekje aan Estelle ontdekt Leen dat Victor een operaliefhebber is en dat brengt haar op een nieuw idee. Tijdens de aandeelhoudersvergadering stelt June zich bikkelhard op.
Brenda blijft benieuwd naar Bram, het vriendje van haar dochter Hanneke dat ze maar niet te zien krijgt. Linda wordt knettergek van het lawaai in de keuken, waar Maarten nog steeds de gerechten voor het café bereidt. Bert mag er niet aan denken dat Rob zijn mond voorbij zal praten tegen Peter zodra die onder hetzelfde dak wonen en hij doet Rob een ander voorstel.
Evy maakt Pierrot voor de zoveelste keer duidelijk dat hij zijn boeltje moet pakken. Hoewel de premies zijn uitbetaald, gaan de arbeiders van Van den Bossche Electronics door met de staking en blijven ze het ontslag van Peter eisen. Hoewel Jennifer afgelopen zaterdag Cedric alleen heeft achtergelaten in het atelier, blijft Mario haar verdedigen bij Veronique en bij Marie-Rose.
Evy ergert zich blauw omdat Pierrot op de zetel blijft slapen en ze stelt hem voor een ultimatum. Leen heeft nog niet kunnen achterhalen wie Alice is en ze doktert een plannetje uit om Victor uit te horen over zijn familie. Haar plan heeft echter alleen kans op slagen als Mieke meedoet. Rob krijgt in het ziekenhuis het bezoek van Pierrot en van Rita.
Leen brengt Peter op de hoogte over de toestand van Rob. Paul blijft zich afvragen wat Leen in het bejaardentehuis gaat zoeken. Filip bezorgt Hanneke een grote verrassing. Leen geeft de broche terug aan Estelle. Peter geeft Bert de opdracht om de premies onder de arbeiders uit te betalen.
Brenda geeft aan Hanneke toe dat ze zich zorgen maakt over Bart. Trudy wil van Peter weten of hij verliefd is op iemand anders. Er is een negatief artikel over Van den Bossche Electronics in de krant verschenen en Peter verdenkt er June van de informatie te hebben gelekt.
Evy geeft Leen de raad om de broche terug te geven aan Estelle. Bert vangt flarden op van het vertrouwelijk gesprek tussen Peter en June. Leen weet dat Paul haar achtervolgd heeft en ze gaat de confrontatie aan. Rob is nog lang niet van zijn schuldeisers verlost...
Els en Trudy bereiden zich voor op hun zuiveringskuur. Paul vraagt zich luidop af of Leen en Victor een relatie hebben en hij volgt zijn ex-verloofde naar het bejaardentehuis. De werknemers van Van den Bossche Electronics leggen het werk neer. Dimi heeft een creatieve oplossing voor zijn woonprobleem gevonden.
De vakbond van Van den Bossche Electronics eist dat Peter een stap opzij zet. Voor Bert is dit reden genoeg om de pers te alarmeren. Linda stelt haar echtgenoot voor een dilemma. Nico probeert Evy te overtuigen om de samenwerking met Malika te hervatten.
Marie-Rose heeft eindelijk een locatie gevonden voor de modeshow van MVM in Milaan. Linda helpt Dimi graag in zijn zoektocht naar een appartement. Bart pakt zijn spullen om op wereldreis te vertrekken. Voor Brenda is dit het moment om haar ultieme wapen in te zetten.
Peter wil een staking van de arbeiders voorkomen en hij is vastbesloten de fraudeur te ontmaskeren. Samen met Bert overloopt hij het lijstje van verdachten. Dimi begrijpt niet dat Jan geen probleem heeft met het nieuwe huishoudreglement van Linda.
Bart maakt zich grote zorgen over de gezondheid van zijn zoontje Jelle en hij neemt contact op met Leen. Linda is in alle staten wanneer ze op Dimi botst in de badkamer. Jan probeert de gemoederen te bedaren. Trudy probeert Peter te overtuigen om samen met haar een cursus spiritualiteit te volgen. Hij heeft andere katten te geselen, want hij heeft ontdekt dat er fraude gepleegd is bij Van den Bossche Electronics.
Mario verhuist naar zijn appartement. Leen is beschaamd wanneer Victor haar hard aanpakt in het bijzijn van Paul, maar langs de andere kant wil ze meer dan ooit haar stagebegeleider ontdooien. Brenda gaat met Jelle naar het ziekenhuis voor een bloedtest. Véronique kan geen goed woord over Jennifer over haar lippen krijgen.
Pierrot weet zich geen raad. Moet hij kiezen voor The Project of voor Evy? Peter stelt de premies voor de arbeiders uit zonder dat te bespreken met de vakbondsman. June is niet te spreken over deze zet. Linda vindt geen rust in het appartement boven het café en ze is op van de zenuwen. Peter nodigt June uit voor een rustig avondje bij hem thuis...
Leen probeert haar neef aan het verstand te brengen dat zijn relatie met Evy voltooid verleden tijd is. Evy kan trouwens de aanwezigheid van Malika en Pierrot niet meer verdragen en ook bij Nico krijgt Pierrot geen krediet meer. Bart laat zich ompraten door Filip en besluit vroeger dan voorzien op wereldreis te vertrekken. Brenda gaat tot het uiterste om hier een stokje voor te steken...
Anna kan niet meteen een goed voornemen bedenken voor 2010, maar Albert helpt haar met plezier. Brenda is het gedrag van Filip meer dan beu en ze eist dat Bart zijn verantwoordelijkheid neemt. Pierrot is er zeker van dat zijn relatie met Evy nog te redden is, maar Leen heeft daar haar bedenkingen bij.
Dimi vertelt aan Jan en Linda dat hij nog geen nieuwe woning heeft gevonden. Hij hoopt dat het koppel hun verhuis nog even zullen uitstellen, maar Linda houdt het been stijf. Evy is niet van plan om Pierrot nog een kans te geven en ze wil dat hij samen met Malika snel verhuizen. Anna probeert te weten te komen wat er mis is tussen Peter en Trudy.
Morgane ziet het niet zitten om op oudejaarsavond te werken, hoewel Victor toegestaan heeft dat er een klein feestje gebouwd wordt in het ziekenhuis. Ook Leen heeft dienst, maar ze vindt dit niet erg. Ze heeft trouwens ook al een goed voornemen: Victor redden en hem leren genieten. Mario wil Jennifer uitnodigen voor het etentje dat Marie-Rose en Veronique organiseren. Pierrot geeft een feestje in het repetitielokaal en dat is niet echt naar de zin van Evy.
Peter achterhaalt dat er meer ingenieurs op de loonlijst van Van den Bossche Electronics staan dan dat er effectief in het bedrijf werken. Linda en Jan proberen hun zoontje Guido duidelijk te maken dat ze het even met minder gaan moeten doen. Er zal zelfs bespaard moeten worden op het eten. Anna vindt het spijtig dat Trudy en Louise er niet bij zullen zijn met oudjaar.
Rob krijgt een paniekaanval als blijkt dat Peter een meeting heeft met de boekhouder. Leen raadt Victor aan om snel contact op te nemen met de medische raad. Ondertussen wordt Albert in het ziekenhuis opgenomen met hevige maagpijn. Mario vreest de dag dat Veronique de schriftvervalsing ontdekt. Evy is verrast wanneer Leen dronken naar huis komt.
Mieke kan nog altijd niet geloven dat Morgane gelogen heeft. Marie-Rose is vastbesloten een nieuwe locatie te vinden voor haar modeshow én ze dringt bij Mario aan om de ruzie met Jennifer bij te leggen. Brenda wil niet dat Hanneke op pad gaat met Bart en Filip. Pedro probeert aan Mieke uit te leggen dat het allemaal één groot misverstand was. Leen brengt een bezoek aan de moeder van Victor.
Maarten en Jan geraken er niet uit of ze het café op kerstdag al dan niet zullen openen. Evy is het beu om de rommel van Pierrot en zijn vrienden op te ruimen. Leen besluit de moeder van Victor te bezoeken en ze belt naar het rusthuis. Brenda kan de situatie thuis niet meer aan en ze gaat met Mieke praten. Veronique misbruikt het bezoek van Anna en Albert om Mario langer thuis te houden. Morgane vertelt aan Pedro dat Mieke niet toe is aan een nieuwe relatie.
Veronique wil snel een contract zien van Francis en ze zet Jennifer onder druk om dit geregeld te krijgen. Maar de ontwerpster laat zich niet dirigeren. Na zijn babbel met Maarten is Jan er zeker van dat zijn oudste dochter Mieke lesbisch is. Veronique is er niet over te spreken dat Mario kerstmis met zijn vriendin Jennifer wil vieren. Tino onderneemt een laatste poging om Malika te overhalen het contract met GM te tekenen.
Trudy besluit om niet meer met Peter te bellen tot zij en Louise naar Cyprus vertrekken. Mieke heeft een date, maar ze zou graag hebben dat Morgane meegaat. Jan vindt dat de twee vriendinnen wel heel innig met mekaar omgaan en hij vreest dat zijn oudste dochter lesbisch is geworden.
Peter laat Bert het nieuwe project indienen en dat is zijn manier om duidelijk te maken dat hij alle vertrouwen heeft in het werk van Bert. Bart krijgt het benauwd wanneer hij merkt dat hij zijn trouwring is verloren tijdens de werken aan de boot. Ook Brenda is niet op haar gemak en dat heeft alles met het plan van Hanneke te maken. Rob wil met Peter open kaart spelen over zijn gokverslaving, maar Bert raadt hem dat af. Trudy vertelt aan Peter dat ze Els wil vergezellen naar Cyprus.
Malika is zeer enthousiast over haar ontmoeting met Regi van Milk Inc en dat is niet naar de zin van Pierrot. Jan probeert het goed te maken met Linda. Jennifer is van mening dat Mario zich door Veronique in de luren laat leggen door zijn intrek te nemen in het appartement dat ze heeft gekocht. In het café van Jan en Maarten weigert het fornuis alle dienst. Veronique probeert haar moeder aan het verstand te brengen dat MVM niet klaar is voor de Fashion Week in Milaan.
Peter haalt een aanbesteding van de overheid binnen. Bert zal de haalbaarheid van het project onderzoeken. Els waagt zich aan een verzoeningsgesprek met Rob. Trudy wijst Peter af, waardoor hij het gezelschap van June opzoekt. Malika vergezelt Tino naar het concert van Milk Inc. en ze wordt voorgesteld aan Regi.
Marie-Rose ontvangt de foto's van de privédetective die ze ingeschakeld heeft om Francis door te lichten. GM weigert het contract aan te passen, waardoor Malika voor een groot dilemma komt te staan. Veronique verrast Mario. Ze heeft een luxueus appartement voor hem gevonden, met een tuin waar hun zoontje Cedric kan spelen. Bart en Filip knappen met veel enthousiasme de boot op. Tino nodigt Malika uit voor een optreden van Milk Inc. Peter is van mening dat Els een slechte invloed heeft op Trudy.
Morgane is van mening dat Mieke eerst nog wat moet fladderen voor ze aan een relatie begint. Leen moet Victor in de operatiezaal assisteren. Alles gaat goed, tot zijn handen gaan trillen en hij overstuur wegloopt. Bart heeft de boot dan toch gekocht. Voor zijn dochter Hanneke is hij een echte held. Brenda denkt er helemaal anders over. Ook Mathias heeft zijn bedenkingen bij de impulsieve aankoop van Bart.
Linda gaat het appartement boven het café inspecteren en komt tot de conclusie dat ze er zeker niet wil wonen. Jan hoopt met zijn gezin tijdelijk bij Mieke te kunnen gaan logeren, maar zij heeft geen plaats. Malika kan een platencontract tekenen bij GM. In de kleine lettertjes staat dat ze kan optreden met The Project, maar geen cd mag opnemen met de muzikanten. Morgane kijkt met verbazing hoe Mieke zich almaar meer aangetrokken voelt tot dansleraar Pedro.
Trudy ziet het niet zitten om bij Van den Bossche Electronics aan de slag te gaan. Jan is van plan om een biljart in het café te plaatsen. Zijn zoon Maarten verzet zich, maar dreigt het onderspit te moeten delven. Bert verrast Peter door vrijwillig een stap opzij te zetten. Ook bij Rob slaat het nieuws in als een bom. Hij is vooral bang dat Peter nu zijn geheim zal ontdekken.
Mathias geeft Bart en Filip de raad om de romp van de boot te laten controleren voor ze het vaartuig kopen. Filip vindt het echter niet nodig om de boot uit het water te laten halen. Francis weet van Marie-Rose dat Jennifer met Mario het weekend in Londen heeft doorgebracht. Hij is kwaad op de jonge ontwerpster en vreest dat haar relatie met Mario hun vriendschap in de weg zal staan.
Het ziet er naar uit dat Rob opnieuw naar de fles zal grijpen. In de overtuiging dat Els de oorzaak van alle ellende is, maakt Rita haar duidelijk dat ze Rob met rust moet laten. Peter stelt Trudy voor om als PR-verantwoordelijke bij Van den Bossche Electronics aan de slag te gaan. Malika heeft een fantastisch concert gegeven en het resultaat is dat ze bij een groot label mag tekenen. Pierrot is bang dat ze daardoor niet meer met The Project zal mogen samenwerken.
Rob wordt door zijn schuldeisers bedreigd en moet dus snel met geld over de brug komen. Bert is bereid hem te helpen, maar stelt wel voorwaarden. Maarten is er niet over te spreken dat zijn vader caféspelen heeft laten installeren. Marie-Rose wil dat Jennifer haar mecenas Francis op andere gedachten brengt. Hij ziet een etentje met de jonge ontwerpster helemaal zitten, ware het niet dat Jennifer en Mario in Londen worden verwacht voor een interview.
Bert ontdekt dat Rob geld gestolen heeft van Van den Bossche Electronics en hij gaat de confrontatie aan. Peter spreekt met June af om zaterdag een ritje met de moto te maken. Bij haar terugkeer uit Milaan krijgt Marie-Rose meteen een koude douche. Blijkt dat Francis het nu toch niet ziet zitten om in MVM te investeren.
Trudy pikt het niet meer dat Peter met haar interesses lacht en de spanningen tussen hen lopen op. Of heeft dat te maken met Bert, wiens invloed op Trudy met de dag groter wordt? Leen biedt Victor haar excuses aan, maar hij blijft van mening dat ze haar boekje te buiten is gegaan en stuurt haar naar Amerika om haar stage af te werken. Peter en Bert verschillen van mening over het beleid.
Peter gaat op zoek naar Lisa, maar zij lijkt wel van de aardbodem verdwenen. Trudy is helemaal in de ban van Feng Shui en herschikt het interieur volgens de regels. Bart is er het hart van in wanneer Brenda hem vertelt dat Hanneke een bootavontuur niet ziet zitten. Leen maakt Victor duidelijk dat ze verliefd op hem is. Zijn reactie doet haar zwaar doorzakken op café, waar ze met een glas teveel op haar hart uitstort tegen Mieke en Morgane.
Peter verdenkt er Bert van dat hij Van den Bossche Electronics aan Jet wou verkopen. Harde bewijzen zijn er niet en die wil Veronique nochtans zien op de aandeelhoudersvergadering. Peter heeft dan ook werk aan de winkel. In de parkeergarage is hij er bovendien getuige van hoe Rob door enkele kerels bedreigd wordt. Linda sleurt Jan mee naar een prachtig appartement, waar ze zich met haar gezinnetje al ziet wonen...
Veronique mag er niet aan denken dat haar zoontje Cedric haar nog eens betrapt en ze wil dat Julio vertrekt. Marie-Rose wil een modeshow geven tijdens de modeweek in Milaan. Tijdens de yogasessie met Bert en Els komen er bij Trudy herinneringen uit haar jeugd naar boven en ze kan haar emoties niet de baas. Peter geeft Bert de schuld van de uitbarsting van zijn echtgenote. Het komt tot een confrontatie tussen Pierrot en Tino omdat Malika een contract kan tekenen bij de firma GM en Tino hier veel winst kan op maken.
Veronique krijgt een verrassend telefoontje van Julio. Haar Spaanse professor bevindt zich in Vlaanderen en zit op haar te wachten op café. Ze is in de wolken en stuurt Mario meteen op weekend. De muzikanten van The Project treden zonder Malika op. Na hun set wordt Pierrot benaderd door een manager, die bereid is om Malika een platencontract te geven. In Keulen zoekt Leen haar baas Victor in zijn hotelkamer op.
Peter confronteert Bert met de beschuldiging van June aan zijn adres. Bert valt op zijn pootjes en geeft toe dat hij dubbelspel heeft gespeeld tegenover June. Het resultaat is dat Peter niet meer weet wie hij kan vertrouwen. Brenda verbiedt Hanneke om naar een fuif te gaan, maar dat is buiten Bart en Filip gerekend. Tino maakt zich niet populair wanneer hij laat weten dat Malika dan toch niet kan optreden op zaterdag omdat ze een radio-interview heeft. Malika voelt zich gekwetst door Pierrot zijn bezorgdheid om Evy.
Mathias en Marie-Rose vertrekken op reis naar Italië. Els weet dat Peter niets liever wil dan dicht bij Trudy te staan en ze raadt hem aan interesse te tonen in haar spirituele bezigheden. Het is de vraag of dit voor hem niet een brug te ver is. Tijdens de afwezigheid van haar moeder heeft Veronique het voor het zeggen bij MVM en de samenwerking met Jennifer verloopt moeizaam. Morgane wil Mieke koppelen aan de dansleraar.
Pierrot is er niet over te spreken dat Nico een repetitiekot heeft geregeld. Evy vindt dat haar vriend zich kinderachtig gedraagt. June wil Peter spreken over de overname van Van den Bossche Electronics. Tijdens hun ontmoeting vertelt ze hem ook dat Bert dubbelspel speelt. Victor vraagt Leen mee naar een congres in Keulen. Paul vraagt zich luidop af of zijn ex niet te veel werk heeft om naar het buitenland te gaan. En Morgane praat haar mond voorbij over Miekes avontuur in Keulen...
Filip maakt Bart duidelijk dat hij niet altijd naar de pijpen van Brenda moet dansen en zet hem onder druk om snel te beslissen over de aankoop van de boot. Op aandringen van Marie-Rose gaat Mathias op controle naar het ziekenhuis en hij krijgt nog twee weken rust voorgeschreven. Voor hem is dat een ramp. Pierrot heeft het moeilijk met de aanwezigheid van Malika, die van Tino de toelating heeft gekregen om met The Project op te treden.
Pierrot maakt zich zorgen wanneer hij Evy niet thuis treft en hij start een zoektocht. Morgane vindt het de hoogste tijd om Mieke te restylen. Binnen drie weken moeten Jan en zijn gezin het appartement verlaten, maar toch gaat hij niet op zoek naar een nieuwe woning. Linda ziet het niet zitten om boven het café te gaan wonen en ze hoopt dat Maarten zijn vader onder druk kan zetten.
Veronique gelooft niet dat Francis in MVM zal investeren en dus bespreekt ze met Bert een alternatief. Leen loopt op wolkjes want Victor heeft haar een goede evaluatie gegeven. Ze vraagt zich zelfs af of hij misschien een beetje verliefd is op haar. Het antwoord krijgt ze sneller dan voorzien...
Leen heeft een kater door het feestje van gisteren en ze maakt fouten op het werk. Paul neemt het echter voor haar op. Brenda is er niet over te spreken dat Bart en Filip plannen om een wereldreis te maken met de boot. De aandeelhouders van MVM maken kennis met Francis, de nieuwe investeerder die aangebracht is door Jennifer. Mario vraagt zich af welke relatie Jennifer en Francis hebben en hij heeft het moeilijk om zijn jaloezie te onderdrukken.
Jennifer zet Francis onder druk om snel te beslissen of hij al dan niet wil investeren in MVM. Veronique dringt bij Mario aan om een eigen huis te zoeken. Maar Jennifer vindt dat hij beter wacht en zo het maximum uit de scheiding probeert te halen. Bart en Filip gaan samen een boot bewonderen in de jachthaven.
Trudy is in de ban van het boek over spiritualiteit dat ze van Els heeft gekregen. Mathias is bereid om Marie-Rose geld voor te schieten, zodat ze de stoffenleverancier kan sussen. Leen zit er helemaal door. Ze overslaapt zich en stelt een verkeerde diagnose. Victor Praet geeft haar een serieuze uitbrander. Na de mislukking van gisteren vraagt Peter aan Bart om hem te helpen, maar die wil niets meer te maken hebben met Van den Bossche Electronics.
Marie-Rose zou graag hebben dat haar dochter terug bij MVM komt werken, maar Veronique heeft andere plannen. Jennifer zoekt ondertussen naar nieuw kapitaal om MVM van de ondergang te redden. Peter gaat met volle moed aan de slag bij Van den Bossche Electronics. Bert is niet van plan om het hem gemakkelijk te maken en hij zorgt er voor dat Peter mislukt in zijn eerste opdracht.
De stoffenleverancier dreigt een deurwaarder naar MVM te sturen als de betaling van de factuur uitblijft. Marie-Rose ziet geen andere oplossing dan een lening te vragen aan Bert. In het café maakt Maarten handig gebruik van Jans gebroken duimen en hij eist steeds iets nieuws in ruil voor zijn hulp. Els heeft een goede invloed op Trudy en dat ontgaat Peter niet. Rita vertrouwt Els nog steeds niet en ze is bang dat Rob opnieuw zal worden gekwetst. Veronique heeft bezwaren tegen de studio die Mario op het oog heeft.
Veronique wil de echtscheiding snel achter de rug hebben en ze schuift Mario de documenten voor. Jennifer is van mening dat hij niet overhaast mag tekenen en een goeie regelen met Cedric uit de brand moet slepen. Rob is het niet eens met de plannen die Bert met Van den Bossche Electronics heeft en hij begrijpt niet dat Peter niet ingrijpt. De flamencoleraar geeft zijn nummer aan Mieke.
Rob is overdonderd door de terugkeer van Els. Mieke is geïrriteerd omdat Morgane een vriend heeft meegenomen naar het appartement. Evy achterhaalt dat Pierrot over verschillende zaken liegt. Peter heeft een gesprek met Bert over zijn terugkeer naar Van den Bossche Electronics. Trudy verklapt dat Els al eens in Vlaanderen is geweest en toen Rob niet heeft opgezocht...
Marie-Rose zoekt nog altijd naar een manier om haar ontwerpers de stoffen te kunnen leveren die ze nodig hebben voor het nieuwe label. Maarten helpt Jan uit de nood in zijn volkscafé, maar hij eist enkele tegenprestaties. Morgane sleurt Mieke mee naar een flamencoles. Peter is van mening dat hij Trudy nog niet alleen kan laten en dus wil hij nog niet gaan werken. Paul is jaloers omdat Leen scoort bij Victor Praet. Er wacht Rob een grote verrassing in de loft van Peter.
Bert meldt June dat Peter terug aan het werk wil gaan bij Van den Bossche Electronics. Maar door een voorval met Trudy begint Peter terug te twijfelen of hij het wel kan maken om haar met Louise alleen te laten. Jan heeft geen tijd om een nieuwe woning te zoeken. Pierrot liegt tegen Evy over de repetitie en vraagt aan Nico en Leen om hem niet te verraden. Malika wil terug bij The Project zingen.
De opening van 'Jan & Alleman' is een succes. Mathias wordt in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De politie stelt een onderzoek in en polst bij Marie-Rose of haar vriend zakelijke problemen heeft. Pierrot voelt zich schuldig tegenover Evy omdat hij een scheve schaats gereden heeft met Malika.
Jan dreigt de opening van zijn café te zullen missen, want hij heeft zijn duimen gebroken. Linda hoopt dat Maarten zijn vader uit de nood zal helpen, maar die is niet van plan om toe te geven. Pierrot is teleurgesteld omdat Malika met Tino blijft samenwerken, zelfs nu ze weet dat hij niet te vertrouwen is. Mathias verplicht zijn chauffeur Mon om op zaterdag naar Duitsland te rijden.
Marie-Rose vraagt Bert om het geld voor nieuwe stoffen voor te schieten. Hij weigert echter en dat heeft grote gevolgen voor MVM. Pierrot is er kapot van dat The Project nu al gesplit is en zeker wanneer hij van een radioman verneemt dat Tino dubbelspel heeft gespeeld. Jan hangt in zijn eentje het naambord 'Jan en Alleman' op. Een kleine klus met pijnlijke gevolgen...
Tino zit er niet mee dat Nico met The Project gekapt heeft. Pierrot en Malika houden er een andere mening op na. Jan stort zich op de voorbereidingen van de heropening van Dimi's café. Maarten gaat niet akkoord met het concept en weigert te komen. Marie-Rose verneemt van haar bankier dat ze geen lening krijgt zolang er een rechtszaak loopt. Advocate Ariane Balencourt vertelt Peter dat hij het geld van de compromis kwijt is.
Maarten blijft het moeilijk hebben met 'Jan en Alleman' als naam voor het café, dat hij samen met zijn vader gaat runnen. Maar Jan blijft koppig vasthouden aan de naam en is vastbesloten om zaterdag de zaak te openen, met of zonder zijn zoon. Morgane wil Mieke aan een man helpen en ze bezoeken samen een datingsite. Pierrot is er niet over te spreken dat Tino de muziek van The Project wil aanpakken. Veronique ontdekt dat haar moeder niet de fondsen heeft om de aandelen over te kopen, zelfs niet om nieuwe stoffen te kopen.
Peter vertelt aan zijn moeder en zus dat hij afziet van de aankoop van het kasteel. Dit betekent dan ook dat hij zijn Van den Bossche Electronics-aandelen niet verkoopt. Tino vermoedt dat Pierrot verliefd is op Malika en waarschuwt hem professioneel te blijven. M
Trudy volgt eindelijk de raad op van haar psychiater en ze vertelt aan Peter waarom ze niet in het kasteel wil gaan wonen. Morgane leert Mieke zichzelf minder verplichtingen op te leggen en meer van het leven te genieten. Brenda gaat akkoord dat Bart terug gaat zeilen met zijn nieuwe boezemvriend Filip. Leen en Mieke hebben terug een conflict in het ziekenhuis. Mathias krijgt in zijn bedrijf het bezoek van de politie omdat er een onderzoek naar de gestolen collectie van Linea Veronica is ingesteld. Malika en de muzikanten van The Project hebben hun eerste fotosessie.
Brenda vertelt nu pas aan haar puberdochter Hanneke dat Bart er tussenuit is om alles op een rijtje te zetten. Wanneer hij eindelijk boven water komt, moet Brenda er zijn nieuwe boezemvriend Filip bij nemen. Jan meent een nieuwe manier te hebben gevonden om snel aan 100.000 euro te geraken en hij verplicht Maarten om medische informatie te studeren. Veronique blijft haar moeder verdenken van fraude en ze geeft haar ontslag bij MVM. Mario polst opnieuw bij Jennifer of hij bij haar kan intrekken. Trudy geeft toe aan de druk van Peter om het kasteel te bezoeken en dat breekt haar zuur op. Pierrot heeft het er moeilijk mee dat Tino alleen oog heeft voor Malika.
Peter is er niet over te spreken dat Veronique zijn aandelen wil kopen. Marie-Rose houdt ondertussen een pleidooi bij Trudy om met Peter open kaart te spelen over het kasteel. Tussen Mieke en Leen is het koude oorlog. Gert wordt ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis. De rijke weduwe probeert Maarten te versieren. Hij is hier niet over te spreken, maar Jan is veel milder. Hij heeft dan ook geld geroken...
Bert en June lijken hun slag te hebben thuisgehaald, want Peter is bereid om zijn aandelen te verkopen om het kasteel te kunnen kopen. Veronique en Marie-Rose willen hem op andere gedachten brengen, maar ze bereiken hun doel niet. Mieke zit in zak en as nadat ze Gert met Leen heeft betrapt en ze gaat de confrontatie met hem aan.
Mieke maakt haar huisgenote Morgane duidelijk dat ze allergisch is aan rommel. Evy en Pierrot zijn er van overtuigd dat The Project door het televisie-optreden eindelijk uit de startblokken is geschoten. Dokter Paul geeft Mieke de raad om uit te kijken met haar halfzus Leen, die niet meer weg te slaan is uit de ziekenhuiskamer van Gert. Bij Van den Bossche Electronics bekijken de aandeelhouders het overnamebod van Jet. Veronique blijft er van overtuigd dat haar moeder en Mathias meer weten over de diefstal van haar collectie.
De puzzel van de gestolen collectie valt voor Veronique in elkaar en ze komt lijnrecht tegenover haar moeder te staan. The Project heeft een televisieoptreden en de muzikanten zijn zeer zenuwachtig. Maarten is in de wolken wanneer de rijke weduwe, bij wie hij eerder in de week is gaan koken, hem vraagt om de catering te verzorgen tijdens het trouwfeest van haar dochter. Jan ziet hierin een unieke kans...
Jan bekijkt hoe zijn gezin kan besparen en ondertussen stampt Maarten een traiteurdienst uit de grond. Met een klein hartje bezorgt Leen aan haar stagebegeleider Victor Praet de tweede versie van haar dossier over de patiënt met longontsteking die bizarre complicaties heeft. Morgane vertelt aan dokter Paul dat Mieke en de jonge voetballer Gert verliefd zijn. De vonk is Leen evenmin ontgaan en ze probeert haar halfzus de loef af te steken...
Peter heeft de grootste moeite om een lening te krijgen voor zijn kasteel, zeker omdat de bankier weet dat Van den Bossche Electronics en Jet in proces liggen. Veronique gaat op zoek naar de chauffeur die de collectie van Linea Veronica heeft gestolen en verkocht. Sinds Tino gebombardeerd is tot manager van The Project wil hij Malika restylen en de demo opnieuw mixen. Deze ingrepen baren Nico grote zorgen en hij vreest dat The Project zijn ziel zal verliezen. Trudy wil een weekendje weg met Peter en Louise.
Leen krijgt een uitbrander van Victor Praet omdat ze zich overslapen heeft. Tot overmaat van ramp is hij niet te spreken over haar rapport. Brenda is opgelucht omdat Bart zich aan de afspraak houdt om terug te gaan werken, maar hij bedenkt zich en brengt de dag op café door in het gezelschap van een oude bekende.
Veronique is terug in Vlaanderen en gaat meteen op zoek naar de groothandel die de kleren verkocht heeft aan Spanje. Marie-Rose heeft aan Peter verteld dat Trudy het kasteel niet ziet zitten, met als gevolg dat er een heftige discussie tussen moeder en zoon ontstaat. Het gaat niet goed met The Project: de repetities kunnen niet meer doorgaan in Miekes appartement, er is geen geld voor een echt repetitielokaal en Pierrot boekt als manager geen succes. Nico gelooft er niet meer in en hij contacteert in het geheim producer Tino. Victor Praet wil dat Leen het dossier van meneer Medaert inkijkt, wiens complicaties niets te maken hebben met zijn longontsteking. Morgane houdt haar logeerpartij bij Linda en Jan voor bekeken.
Veronique neemt opnieuw afscheid van Julio want ze keert naar Vlaanderen terug. Jan vindt het plezant nu Morgane bij zijn gezinnetje logeert. Het is de vraag of de verpleegster het zelf zo fijn vindt. Trudy heeft de moed niet om Peter te zeggen dat ze het kasteel niet ziet zitten en dus doet Marie-Rose het in haar plaats. Bert maakt Pierrot duidelijk dat het de verkeerde kant op gaat met de groep. Ook Mieke heeft slecht nieuws voor Pierrot.
Het ziekenhuispersoneel dreigt met prikacties en weigert de taakverdeling van Leen te volgen omdat dokter Paul is ontslagen. Diensthoofd Victor Praet is niet van plan om zich te laten chanteren en weigert op zijn beslissing terug te komen. Mathias betrapt zijn chauffeur Mon op een dure leugen en op hetzelfde moment ontdekt Veronique in een winkel in Granada een deel van haar gestolen collectie. Brenda pikt het niet langer dat Bart thuis zit te lanterfanten. Peter wil koste wat het kost het kasteel kopen, ook al moet hij hiervoor zijn resterende aandelen van de hand doen.
Het plannetje van Jan om meer te krijgen voor het appartement ontploft in zijn gezicht. De muzikanten van The Project zijn er niet over te spreken dat ze doodgezwegen worden in de kranten en dat hun song niet gedraaid wordt op de radio. Veronique is teruggekeerd naar Granada om er in de boetieks haar gestolen collectie te zoeken.
Marie-Rose wil koste wat het kost het huwelijk van haar dochter redden en ze overweegt om stoorzender Jennifer te ontslaan. Veronique heeft echter de papieren voor de echtscheiding al laten opstellen. Mieke bekent aan haar collega en goede vriendin Morgane dat ze gezoend heeft met patiënt Gert. Bert is in alle staten wanneer hij in de krant leest dat Van den Bossche Electronics wordt overgenomen door Jet. Leen is getuige van een fout die Paul heeft gemaakt en ze gaat klikken bij Victor Praet. Jan heeft een plannetje om de verkoopprijs van het appartement op te drijven. Veronique vertrekt terug naar Granada.
Mario bekent aan zijn vrouw dat hij zijn hart verloren heeft aan Jennifer en met haar wil gaan samenwonen. Pierrot probeert de demo van The Project te slijten in radiostations en bij deejay's. Ondertussen repeteren de muzikanten in het appartement van Mieke. Morgane heeft in de kleedkamer van de spoedafdeling uitdagende foto's van dokter Paul opgehangen. Voor diensthoofd Victor Praet gaat dit te ver en hij roept het ganse team op het matje. Mieke is opgetogen en blij met het snelle herstel van Gert, de jonge voetballer die een risicovolle operatie heeft ondergaan.
Peter blijft er van overtuigd dat Trudy gelukkig zal worden in het kasteel, maar zij vertelt een ander verhaal aan haar psychiater en haar schoonmoeder. Linda is kwaad en teleurgesteld wanneer ze ontdekt hoe Jan aan het voorschot voor de overname van het café van Dimi is geraakt. Mario en Jennifer spelen een gevaarlijk spel achter de schermen van het modehuis MVM. June zet Bert onder druk om de aandelen van Van den Bossche Electronics in handen te krijgen. Veronique heeft een opvallend openhartig gesprek met haar echtgenoot.
Peter maakt zich zorgen omdat Trudy alleen maar ongelukkiger lijkt te worden, maar zijn gesprek met haar psychiater levert hem geen informatie op. Mieke is nerveus omdat de jonge voetballer Gert vandaag onder het mes gaat. Paul windt er geen doekjes om dat hij tegen de risicovolle operatie is, maar zijn mening zal Victor Praet een zorg wezen. Brenda vraagt aan Peter om haar man te motiveren er terug in te vliegen bij Van den Bossche Electronics. Verpleegster Morgane lokt dokter Paul naar haar appartement.
Bert is razend omdat Lisa in haar eentje voor abortus heeft gekozen en hij zet haar op straat. Maarten heeft stress, want zijn vader heeft nog maar enkele uren om de nodige fondsen te verzamelen voor hij naar de notaris moet. Pierrot onderneemt een laatste poging om Leen te overtuigen de repetities toch in het studentenhuis te laten doorgaan. Maar zij houdt voet bij stuk.
Leen is oververmoeid omdat Pierrot met The Project tot 's nachts repeteert in het studentenhuis en ze overweegt om te verhuizen. Linda heeft de identiteit van de investeerder achterhaald, die Maarten aangetrokken heeft om het café van Dimi te kunnen kopen. Het stoort Bert dat hij Lisa niet kan bereiken. Mieke stelt haar appartement ter beschikking voor het verjaardagsfeestje van Morgane. Het is een geslaagde fuif, hoewel ook Paul komt opdagen.
Trudy barst in tranen uit tijdens haar gesprek met de psychiater. Mieke weet dat de verlamde voetballer Gert uitkijkt naar zijn operatie, maar ze voelt zich geroepen om hem op de hoogte te brengen van de risico's en gaat zo haar boekje te buiten. Trudy krijgt eindelijk het kasteel te zien, dat Peter wil kopen en dat haar herinnert aan haar kindertijd.
Victor en Leen oefenen de procedure in van de operatie, die de verlamde voetballer Gert zal ondergaan. Paul is van mening dat de twee met het leven van hun patiënt spelen. Jan en Maarten krijgen het appartement niet verkocht. Trudy reageert vreemd wanneer ze Peter en Louise samen in de badkamer ziet.
Pierrot en de leden van The Project vieren dat ze officieel een platenmaatschappij opgericht hebben. Mario wil zijn relatie met Jennifer nog geheim houden voor Veronique. Bart heeft zijn dossier klaar over de verbouwingen bij Van den Bossche Electronics. Zoals verwacht, wil Bert niet luisteren naar zijn bevindingen. Ook Leen en Paul hebben hun rapport klaar over de verlamde voetballer Gert. Volgens Paul kan er niets meer voor de jongeman gedaan worden. Leen heeft echter nog een behandeling ontdekt in het buitenland.
Ariane Balencourt kan er voor zorgen dat Peter sneller zijn aandelen terugkrijgt van Jet. Maar Bert heeft iets ontdekt in het verleden van de advocate en deinst niet voor chantage terug. Veronique is terug in Vlaanderen en ze heeft een nieuwe missie. June is in de wolken met wat Bert bereikt heeft, en Lisa betrapt hen in zijn kantoor. Voor haar is het nu genoeg geweest en ze verlaat Bert.
Sinds zijn gesprek met Tino gelooft Pierrot niet langer dat hij in de wieg is gelegd om een firma te leiden. Evy heeft er nochtans het volste vertrouwen in dat hij van het platenlabel een succes kan maken. Peter brengt Bert op de hoogte van zijn droom om kasteelheer te worden en vertelt dat hij niet van plan is om ooit nog in de directeursstoel van Van den Bossche Electronics te gaan zitten.
Pierrot volgt de raad van Evy op en hij vraagt producer Tino om tips voor het opstarten van zijn platenlabel. Veronique is met de hulp van professor Rodriguez tot rust gekomen en ze voelt dat het tijd is om naar Vlaanderen terug te keren. Sinds Victor Praet haar aangesteld heeft als zijn persoonlijke assistente geniet Leen er van om haar halfzus Mieke te kleineren. Evy geeft aan Pierrot toe dat ze jaloers is geweest op Malika.
Jan, Maarten en Linda houden grote schoonmaak in het appartement, want de eerste potentiële kopers komen kijken. Hoewel Evy bereid is om een fortuin in het platenlabel van Pierrot te investeren, gelooft Nico niet dat het project kans op slagen heeft. June en Bert werken verder aan hun plan om de aandelen van Peter in handen te krijgen. Marie-Rose heeft grote bedenkingen wanneer Peter haar vertelt dat hij een kasteel wil kopen.
Pierrot spreekt harde taal tegen muzikant Nico én hij wil een eigen platenlabel opstarten met het geld dat Evy heeft geërfd. Evy moet wel nog overtuigd worden. Lisa ontdekt dat Bert met June is gaan eten in het visrestaurant, waar ze voor hun tweetjes een tafeltje had gereserveerd. In Granada beleeft Veronique haar Andalusische droom aan de zijde van professor Julio Rodriguez. Haar echtgenoot Mario voelt zich ook heel goed in zijn vel.
Rita staat voor een groot dilemma. Bart gaat met veel tegenzin terug aan de slag bij Van den Bossche Electronics. Zijn goesting is helemaal over wanneer Bert hem vernederende taken geeft. Leen is terug aan het werk in het ziekenhuis. Victor Praet stelt haar aan als zijn persoonlijke assistente en geeft haar de opdracht uit te zoeken hoe de jonge voetballer Gert geholpen kan worden. Voor Paul is dit een bittere pil om slikken en hij reageert zijn frustratie af door te suggereren dat Leen iets heeft met het diensthoofd.
Bert krijgt eindelijk het resultaat van de vaderschapstest in handen. Linda probeert Leen te motiveren om haar stage te hervatten, maar de studente geneeskunde heeft het bedrog van Paul nog lang niet verwerkt. Rita heeft groot nieuws vernomen over het café van Dimi, maar het is de vraag of ze Jan en Maarten zal inlichten. Leen is in shock wanneer ze onverwacht het bezoek krijgt van Victor Praet.
Peter verzekert Trudy dat hij niemand anders heeft en dat zij nog altijd de vrouw van zijn leven is. Zijn lieve woorden raken haar, maar toch blijft ze afstand houden. Ook Pierrot probeert een gevoelige snaar te raken, maar Nico blijft bij zijn beslissing om uit The Project te stappen. Brenda kan er niet meer tegen dat haar man zich laat gaan.
Jan probeert zijn jongste dochter te overtuigen om haar leven terug in handen te nemen, maar zoals altijd pakt hij het onhandig aan. Trudy vindt het verdacht dat Peter voortdurend afspraken heeft en ze vermoedt dat hij een verhouding heeft met June. Bert wordt knettergek omdat hij nog steeds niet het resultaat van de DNA-test in handen heeft. Veronique voelt zich als herboren in Granada en dat heeft alles te maken met professor Rodriguez.
Pierrot is blij dat The Project geselecteerd is voor het free podium in het jeugdhuis. Malika reageert lauw, maar ze heeft dan ook nog een eitje te pellen met haar manager. Peter neemt Rob in vertrouwen over zijn plan om definitief te stoppen met Van den Bossche Electronics en om met Trudy en Louise naar een kasteel te verhuizen. In Granada laat Veronique in haar ziel kijken en voert ze met het grootste gemak lange intieme gesprekken met professor Rodriguez.
Trudy is kribbig omdat ze gisteren Peter niet mocht vergezellen naar de receptie bij Van den Bossche Electronics, waar The Project heeft opgetreden. Ze wil zich niet langer als een kind laten behandelen en trekt in haar eentje de stad in. Ook tussen Bert en Lisa zijn er nog altijd spanningen. Maarten is in shock wanneer zijn vader hem de immobladzijde van de krant toont en hij voorspelt een megascène van Linda. In Granada loopt Veronique een teleurstelling op. Bart beklaagt zich bij zijn vader dat Brenda maar blijft doordrammen dat hij een job moet zoeken.
Evy probeert Leen duidelijk te maken dat het geen zin heeft om het hoofd te laten hangen, maar zonder veel resultaat. Leen heeft zelfs besloten om met haar studies te stoppen. Brenda dringt bij Bart aan om zijn trots opzij te zetten en naar de receptie bij Van den Bossche Electronics te gaan. Bert is op van de zenuwen omdat hij het resultaat van de vaderschapstest nog steeds niet in handen heeft en hij reageert zijn frustratie af op Lisa. Ook tussen Evy en Pierrot lopen de spanningen op. In het ziekenhuis trekt Mieke zich het lot van de jonge voetballer Gert aan.
Linda is woedend omdat Jan gelogen heeft over zijn ontslag en ze verbant hem uit de slaapkamer. Marie-Rose beseft nu dat creativiteit geld kost en ze belooft Mario ook dat ze zich geduldiger zal opstellen wat betreft de ontwikkeling van het nieuwe label. Ze verwacht wel dat hij en Jennifer terug aan de slag gaan. Bert wil de maquette van de nieuwe kantoren onthullen tijdens een grote receptie en hij eist een optreden van The Project. Pierrot staat bijgevolg voor de zware opdracht om Malika te overtuigen de micro opnieuw in de hand te nemen. In Granada laat Veronique zich opnieuw op sleeptouw nemen door professor Rodriguez.
Malika is helemaal over haar toeren na het voorval met Alain. Brenda maakt Linda duidelijk dat er iets aan de hand is met Jan. In het ziekenhuis wordt de voetballer Gert opgenomen na een ongeval. Mieke ontfermt zich over de jonge sportman. Jennifer duldt geen inmenging van Marie-Rose en maakt dat op drastische wijze duidelijk.
Bert is heel ongeduldig naar de uitslag van de DNA-test. Voor hem is het duidelijk dat Lisa moet vertrekken als blijkt dat ze een scheve schaats heeft gereden. Victor geeft Linda de boodschap dat hij verwacht dat Leen terug aan de slag gaat in het ziekenhuis. Bert is er niet over te spreken dat June inzage wil in alle uitgaven van Van den Bossche Electronics, maar hij kan haar dat als aandeelhouder niet weigeren. Jan probeert Bart te overtuigen om te investeren in de overname Dimi's café.
Mathias raadt Marie-Rose aan om de ontwikkeling van de ontwerpen voor het nieuwe label op de voet te volgen. Ontwerpster Jennifer is echter niet van plan om zich te laten controleren. Linda dringt bij Jan aan om actie te ondernemen om de ruzie tussen zijn dochters op te lossen. Advocaat Balencourt zet een professionele stap opzij en hij stelt zijn opvolgster, zijn dochter Ariane, voor aan Peter. In Granada lijkt Veronique te vallen voor de charmante professor Rodriguez. Voor Peter en Trudy is het niet evident om terug onder hetzelfde dak te wonen.
De psychiater is bereid om Trudy naar huis te laten gaan op voorwaarde dat Peter haar beschermt tegen negatieve prikkels en haar geborgenheid geeft. Hij is vastbesloten om zijn gezinnetje samen te houden en in dat plaatje past June niet. Zij neemt de afwijzing slecht op. Jan neemt met veel zin voor dramatiek ontslag bij Van den Bossche Electronics. Veronique verblijft nog altijd in Granada, waar ze een culturele uitstap maakt met professor Rodriguez. Nico, Malika en Pierrot klinken op het eerste succes van The Project.
Malika en Nico willen Pierrot aan de kant schuiven als manager, maar hij laat zich niet wegsturen en werkt een strijdplan uit. Brenda ergert zich omdat Bart nu al maanden als een zombie thuis zit en geen enkele moeite doet om werk te zoeken. Leen kan Paul nog niet onder ogen komen en ze meldt zich ziek in het ziekenhuis. Maarten wil nog altijd cafébaas worden.
Het optreden van Malika en Nico in het jeugdhuis gaat nu toch niet door. Hij is zodanig teleurgesteld dat hij overweegt om met producer Tino in zee te gaan. June wil van Peter weten of ze een kans bij hem maakt, maar hij wil er nu vooral voor Trudy zijn. En die kans krijgt hij, want de psychiater is van mening dat ze klaar is om naar huis te komen. Jennifer wil geen creatieve en zeker geen financiële toegevingen doen voor het nieuwe label. Mario heeft het er moeilijk mee dat Veronique niets van zich laat horen.
Het huwelijk van Leen en Paul gaat niet door. Bart brengt de familie, die al aan het stadhuis staat, op de hoogte en Leen wordt opgevangen door Jan en Linda. Het doet Marie-Rose plezier dat Peter terug de draad van zijn leven opneemt, maar ze weet niet dat hij vooral met June optrekt. In Granada beslist Veronique dat ze klaar is om terug in het echte leven te stappen... Bert neemt het nieuws over de zwangerschap van Lisa zeer slecht op.
Linda en Evy helpen Leen zich klaar te maken voor haar huwelijk. De bruid voelt zich in de zevende hemel en is er zeker van dat dit de mooiste dag van haar leven is. Paul grijpt ondertussen zijn laatste kans om Mieke te versieren. Voor haar is de maat nu echt vol en ze beslist om haar zus niet in haar ongeluk te laten lopen. Morgane twijfelt of dit een goed plan is.
Het vrijgezellenfeest van Leen gaat door in het appartement van Jan en Linda. De bruid in spe weet van niets en wordt vakkundig ontvoerd uit het ziekenhuis. Ondertussen bereiden Maarten en zijn vader de hapjes voor en rijpt bij Jan het plan om mee in het horeca-avontuur te stappen. Peter lucht zijn hart bij Rob en bekent dat hij nood heeft aan een sterke vrouw. Pierrot vindt eindelijk een goedkoop zaaltje voor een optreden en Evy krijgt een belangrijke telefoon van de notaris...
Pierrot wil een showcase organiseren ter promotie van de band en hij gaat op zoek naar sponsors. Peter is van mening dat Trudy geen vooruitgang boekt in het afkickcentrum en hij overweegt om haar terug naar huis te halen. Morgane dringt bij Mieke aan om nog snel een vrijgezellenavond voor Leen te organiseren, maar zij schuift de klus door naar Maarten en Evy. Peter geeft June een herkansing...
Mieke laat zich door Paul overhalen om de trouwringen bij de juwelier te gaan ophalen, met als gevolg dat ze het bijna aan de stok krijgt met het nieuwe diensthoofd Victor Praet. Leen komt ondertussen tot de vaststelling dat ze de bomma niet heeft uitgenodigd voor haar huwelijk. Maarten is teleurgesteld omdat hij geen banklening krijgt voor de overname van Dimi's café. Nico laat Pierrot weten dat Malika niet meer naar de repetities komt. June speelt met Peter open kaart over haar gevoelens voor hem...
Dokter Paul geeft de nieuwe stagiaire Maaike veel aandacht. Mieke houdt hem echter in de gaten en gaat de confrontatie met hem aan. Peter heeft geen zin in een langdurig proces tegen Jet, maar Marie-Rose is van mening dat er geen andere optie is om de aandelen terug in handen te krijgen en ze zoekt steun bij Rob. Maarten en Bart stellen een businessplan op voor de overname van Dimi's café.
Jan heeft Linda verteld dat Maarten opnieuw aan de slag is in de fabriek. Pierrot, Malika en Nico nemen een beslissing over het voorstel van de gladde muziekproducer Tino. Peter heeft een zwaar gesprek met de psychiater van Trudy omdat ze platgespoten in haar bed ligt. Lisa voelt zich niet lekker en dat is vooral vervelend voor Bert. June heeft slecht zakelijk nieuws voor Peter.
Veronique heeft besloten de raad van haar grootmoeder te volgen en naar Granada door te reizen. Jan probeert met alle middelen het ontslag van Maarten ongedaan te maken. Hoewel Bart al drie maanden vrij is, krijgt hij nu pas het bezoek van zijn zus Mieke. Ontwerpster Jennifer vindt het niet kunnen dat Mario zijn zoontje meeneemt naar het werk en zeker niet wanneer Cedric de schaar in haar stoffen zet. Marie-Rose stelt zich vragen wanneer ze hoort dat Peter op zondag een afspraak heeft met June, ook al is het om de aandelenkwestie te bespreken.
Na het gesprek met haar advocaat raadt Evy haar vriend Pierrot af om het contract met muziekproducer Tino te tekenen. Malika krijgt het benauwd, want zij heeft haar job in de taverne al opgezegd. Mathias wil niet dat Marie-Rose onnodige risico's neemt voor het nieuwe label. In Benidorm haalt Anna met Veronique herinneringen op aan haar kindertijd. Maarten en Jan krijgen het in de fabriek zwaar aan de stok met de ploegbaas, met als gevolg dat er een ontslag valt.
Malika geeft haar ontslag in de taverne, zodat ze voluit voor de muziek kan gaan. Albert wil de echte reden van Veronique haar bezoek achterhalen, maar Anna wil dat hij zich koest houdt. Leen komt in het ziekenhuis steeds vaker tussen de kemphanen Victor en Paul te staan. Jennifer legt Marie-Rose het businessplan voor het nieuwe label voor en dringt aan om snel de knoop door te hakken.
Pierrot zoekt een muziekstudio en sponsors om een demo op te nemen, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Maar de aanhouder wint. In de instelling wordt Trudy tijdens de encountersessie zwaar onder vuur genomen en ze reageert even scherp. Advocaat Balencourt dringt bij Peter aan om het hoederecht op te eisen.
Pierrot houdt zijn studies voor bekeken en hij geeft een feestje om deze beslissing te vieren. Veronique volgt de raad van haar broer en ze trekt naar Spanje om de chaos in haar hoofd te ordenen. Anna en Albert zijn in de wolken met haar verrassingsbezoek, maar ze stellen zich wel vragen. In het ziekenhuis heeft dokter Paul een moeilijk gesprek met Victor Praet, het nieuwe diensthoofd van de spoed. De man stelt de efficiëntie van Paul in vraag én heeft een probleem met zijn relatie met Leen.
Peter moet van zijn hart een steen maken als het over Trudy gaat. Evy slaagt er niet in om Pierrot te motiveren om voor zijn herexamens te blokken. Brenda kampt met een soortgelijk probleem, want Bart is doof voor haar argumenten om terug aan het werk te gaan. Mieke laat zich op sleeptouw nemen door haar collega Morgane en bekent haar zelfs dat ze iets gehad heeft met dokter Paul.
Peter krijgt in zijn loft het bezoek van June, die wil weten of hij op korte termijn terug aan het werk gaat. Blijkt dat Berts manier van zaken doen haar niet echt ligt. Haar wantrouwen is niet onterecht. Leen spendeert elk vrij moment aan de organisatie van haar huwelijk.
Het bezoek aan Trudy blijft door het hoofd van Peter spoken en hij hoopt op duidelijke antwoorden van haar psychiater. Voor Evy is het moeilijk om de plotse dood van haar vader een plaats te geven. Meer dan ooit heeft ze de steun van Pierrot nodig, maar hij wordt volledig opgeëist door de muziekband. Bart laat Brenda duidelijk verstaan dat hij niet van plan is om al aan het werk te gaan. En zeker niet bij Van den Bossche Electronics. Marie-Rose maakt zich grote zorgen over de relaties van haar kinderen.
Pierrot is in de wolken omdat Malika nu toch de draad van haar zangcarrière wil oppikken. Evy krijgt zeer slecht nieuws over haar vader, maar ze vindt geen steun bij Pierrot. Leen moet het nieuwe diensthoofd, Victor Praet, een rondleiding geven op de spoedafdeling. Marie-Rose ziet het wel zitten om het geld van de verzekering te gebruiken voor een eigen label.
Pierrot heeft Evy gevraagd om te bemiddelen tussen Malika en Nico, maar ze heeft daar totaal geen zin in. Leen is elke vrije minuut met de organisatie van haar huwelijk bezig en ze sleurt haar vader, Maarten en Linda mee om suitekleren te kopen. In het ziekenhuis heeft iedereen de mond vol over Victor Praet, de nieuwe chirurg die meteen gebombardeerd wordt tot afdelingshoofd.
Mieke krijgt het Spaans benauwd wanneer Leen haar vraagt als huwelijksgetuige en haar verplicht om samen de trouwjurk te gaan kopen. Peter gaat voor het eerst sinds twee maanden Trudy opzoeken in het afkickcentrum. Sasha legt de ruzie met Nico bij omdat hij wil dat Malika doorgaat met haar muziek, maar de zangeres blijft koppig weigeren.
Bart geniet van zijn gezin nu hij vrijgepleit is van de moord op Vanloo en de bedrijfsspionage. Bert ziet in de bewezen onschuld een opportuniteit om de jacht te openen op de aandelen van Jet. Mieke brengt haar vader en halfzus Leen op de hoogte van het stuklopen van haar huwelijk.
Peter heeft tijdens de confrontatie met Xavier Latour een kogel in de schouder gekregen. Net voordat hij de operatiezaal wordt binnengerold, vraagt hij aan zijn zus om Trudy en Louise te zoeken. Van hen is er nog steeds geen spoor en Latour heeft net voor zijn fatale val geen enkele aanwijzing gegeven. Enkele dagen later vindt de politie wel het lijk van Sebastien...
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.