Familie

Familie

Vlaamse dagelijkse serie over het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun entourage.

219 afleveringen

Bij het doorzoeken van Thomas' kamer stuit Zjef op enkele vreemde zaken. Wat voert zijn huisgenoot in zijn schild? Rudi speelt open kaart met Zjef over zijn vermeende onenightstand. Jan leest verder voor uit het dagboek van Anna, maar stuit op een passage die voor oproer zorgt. De plannen van Maarten houden de hele familie in de ban en dreigen een schaduw te werpen op de verrassing van Niko.
Mieke voelt dat Niko iets in zijn schild voert en kan haar argwaan niet verbergen. Bart krijgt flink wat tegenwind van Jan en Mieke sinds hij besloten heeft om Maarten te helpen. Benny's kinderwens blijft in zijn hoofd spoken en hij besluit Leen om raad te vragen. Mathias vraagt Peter om toch naar de modeshow van Vero Bello te gaan. Zjef en Evy blijven Thomas wantrouwen en doorzoeken zijn kamer.
Niko werkt zijn plan verder uit en schakelt de hulp in van Patrick. Mieke ruikt onraad. Marie-Rose kan zich niet neerleggen bij de ruzie tussen haar kinderen en vindt dat ze gefaald heeft als moeder. Peter besluit open kaart te spelen. Evy vertrouwt Thomas nog steeds niet en besluit Hanne te waarschuwen.
Bart, Leen, Guido en Mieke doen er alles aan om Maarten duidelijk te maken dat ze er voor hem zijn. Na zijn romantisch avondje met Mieke heeft Niko de smaak helemaal te pakken. Albert beslist om enkel een beperkt aantal mensen te laten voorlezen uit het dagboek van Anna. Een van de eerste fragmenten zorgt al meteen voor animo.
Elise confronteert Peter met het filmpje dat ze op zijn computer heeft gevonden. Rudi en Zjef brengen een gezellige avond door in elkaars gezelschap en blijven tot in de vroege uurtjes napraten. Ook Mieke en Niko genieten van elkaars gezelschap. De romantiek tussen de twee laait hoog op. Benny droomt luidop van een kindje en probeert Liesbeth te overtuigen.
Albert stelt voor om Anna dagboekfragmenten voor te lezen in de hoop haar geheugen te prikkelen. Benny maakt Liesbeth duidelijk waarom hij een sterilisatie niet ziet zitten. Peter staat versteld wanneer hij 's avonds een interview met Véronique ziet op de regionale zender. Zjef zet Thomas onder druk. Delphine blijft samen met Elise alleen achter op Fashion en maakt daar handig gebruik van.
Thomas maakt in de foodbar kennis met Hanne. Zjef stelt zich alsmaar meer vragen over de intenties van zijn nieuwe huisgenoot. Delphine is klaar voor de volgende stap in haar masterplan. Peter gaat ondertussen op zoek naar een tweede ontwerper voor Fashion en richt zijn pijlen op Rudi.
Véronique neemt Elise onder de arm voor haar modeshow en wekt zo argwaan op bij haar broer Peter. Peter overweegt ondertussen een tweede ontwerper aan te nemen. Hanne ziet dit als een gebrek aan vertrouwen. Bart heeft het alsmaar moeilijker met de vele leugens. Rudi wil Jonas eindelijk vertellen wat hij voor hem voelt.
Bart heeft het moeilijk. Liesbeth en Benny informeren zich bij Leen over een mogelijke sterilisatie. Zjef stelt zich vragen bij het gedrag van Thomas. Hanne is zo moe dat ze met de fiets ten val komt. Peter en Elise zijn dolverliefd en plannen een avondje bioscoop. Delphine maakt handig gebruik van hun afwezigheid.
Bart komt voor een groot dilemma te staan wanneer hij een nieuwe opdracht krijgt op het werk. Maarten beleeft onrustige nachten en Leen raadt hem aan een psychiater te raadplegen. Hanne heeft een heel weekend doorgewerkt en zit op haar tandvlees. Bovendien wordt ze door Peter op het matje geroepen. Er treedt verandering op in de toestand van Anna.
Peter kondigt bij VDB officieel zijn relatie met Elise aan. Ondertussen blijft de stress rond de nieuwe collectie oplopen en dreigt Hanne tegen een muur aan te lopen. Evy heeft besloten alles op alles te zetten om haar boek af te werken, zelfs als dat het einde van haar job bij Fashion betekent. Benny is niet te spreken over het voorstel van Leen.
Bart krijgt de kans om een videogesprek te voeren met Maarten. Wat hij te zien krijgt, raakt hem diep. Voor Hanne blijft het werk zich ondertussen opstapelen, vooral omdat ze niets uit handen wil geven. Peter overweegt daarom om een tweede ontwerper in dienst te nemen. Marie-Rose maakt kennis met Elise en is blij dat haar zoon opnieuw geluk gevonden heeft.
Bart voelt dat de familie zich tegen hem keert. Vooral Jan vermoedt dat zijn zoon nog steeds belangrijke informatie achterhoudt. Ondertussen wordt Bart ook op zijn werk op de rooster gelegd. Hanne werkt zich uit de naad voor Fashion, maar de resultaten laten op zich wachten. Delphine uit haar bezorgdheid bij Peter. Marie-Rose verdiept zich in enkele vreemde betalingen van Anna.
Bart krijgt belangrijk nieuws te horen over Maarten en Roos en besluit de familie voorzichtig in te lichten. Jan is in alle staten. Hanne stort zich volledig op haar werk in de hoop de nieuwe collectie alsnog op tijd af te krijgen. Delphine is het geroddel over Peter en Elise beu. Liesbeth besluit een zwangerschapstest te laten uitvoeren.
Pinkstermaandag is voor Peter en Hanne geen feestdag: ze houden crisisberaad om te reageren op de agressieve tactiek van Véronique. Op kantoor begint iedereen te vermoeden dat er iets moois bloeit tussen Peter en Elise. Bart zit de hele tijd met Maarten in zijn hoofd en heeft geen zin in zijn verjaardagsfeest. Hij wil zijn hart uitstorten bij Trudy.
Marie-Rose heeft een verzoeningsetentje gepland voor haar kinderen, maar dat verloopt niet zoals gehoopt. Bart krijgt slecht nieuws te horen op het werk. Ook thuis gedraagt hij zich steeds nerveuzer, wat Trudy dan weer zorgen baart. In de Foodbar komt Liesbeth handen tekort, vooral nu Zjef erbij loopt als een slaapwandelaar. Albert denkt te weten waar het dagboek van de bomma ligt.
Albert is doodongerust wanneer de alarmen plots afgaan op het moment dat hij naast Anna's ziekbed zit. Peter stelt tot zijn grote ergernis vast dat Véronique de vijf werkneemsters heeft aangeworven die vertrokken zijn bij Fashion. Hij probeert ook een ernstig gesprek aan te gaan met zijn dochter, maar Louise toont geen interesse. Zjef maakt zich op voor zijn nieuwe job als nachtwaker.
Trudy wil weten wat er aan de hand is met Bart, maar die houdt de lippen op elkaar. Rita is de verdachtmakingen van Jan en Marie-Rose beu en laat hen dat verstaan. Evy zit volledig strop met haar boek. Andreas maakt haar duidelijk waar het op staat. Marie-Rose probeert de brokken tussen haar kinderen te lijmen. Leen kan Linda overtuigen om zich kandidaat te stellen voor een rol in een musical.
Evy heeft last van een writer's block. Mieke vermoedt bovendien dat haar vriendin jaloers is omdat Thomas steeds minder aandacht voor haar heeft. Liesbeth voelt zich slecht tegenover Trudy en spreekt haar aan. Tegelijk moet ze vaststellen dat er bij het runnen van de foodbar heel wat administratie komt kijken. Samen met Zjef doet Liesbeth een verrassende ontdekking.
Rita geeft toe dat ze bang is voor wat ze in het dagboek van de bomma gaat aantreffen. Marie-Rose reageert erg achterdochtig en deelt haar twijfels met Jan. Bart gedraagt zich erg afwezig sinds hij de beelden van Maarten heeft gezien en besluit zijn baas in te lichten. Liesbeth gaat in op de vraag van Peter en neemt de verantwoordelijkheid over de foodbar op zich.
Guido is nog steeds boos omdat hij van Jan zijn kamer moet afstaan aan Maarten en Roos. Hanne start opnieuw bij VDB en wordt daar hartelijk ontvangen. Tussen Rudi en Véronique lijken de plooien gladgestreken, tot hij een sms van Jonas krijgt. Peter en Elise brengen een fijne namiddag met elkaar door. Jan krijgt een brief van de kansspelcommissie. Bart krijgt op het werk schokkende beelden te zien.
Evy krijgt een aanlokkelijk voorstel van Andreas, maar twijfelt. Marie-Rose en Rita gaan op zoek naar het dagboek van de bomma. Rita is bang dat goed bewaarde geheimen aan het licht zullen komen. Hanne en Rudi gaan hun spullen ophalen en nemen afscheid. Elise heeft een onthutsende ontdekking gedaan en klopt onverwacht aan bij Peter.
Het conflict tussen Evy en Thomas loopt hoog op. Zjef moet Koen Daelman vanavond de 600 euro terugbetalen die hij heeft geleend en ziet maar één oplossing: geld lenen bij Rudi. Die is bereid te helpen, maar onder bepaalde voorwaarden. Rita stelt Marie-Rose voor om het dagboek van de bomma te gaan zoeken. Op weg naar de berg die ze zullen beklimmen, slaat bij Maarten en Roos het noodlot toe.
Marie-Rose is jarig en ze wordt door Mathias verrast met een luxeontbijt. De gebeurtenissen op het lentefeest van Jelle blijven door Rita's hoofd spoken. Maarten en Roos reizen naar Pakistan om er samen met een groep toeristen een berg te beklimmen. Koen blijft Zjef onder druk zetten om de 600 euro die hij heeft geleend terug te betalen.
Jan krijgt controle van de kansspelcommissie en is bang om een fikse boete te krijgen. Niko en Linda zijn kwaad omdat Jan hun vele verwittigingen in de wind heeft geslagen. Peter stelt Véronique een opvallende ruil voor maar die wordt niet door iedereen positief onthaald. Marie-Rose krijgt nieuws van de neuroloog. Thomas wil meer weten over het boek van Evy.
De uitslag van de DNA-tests zorgt voor de nodige beroering onder de Van den Bossches. Rudi en Véronique besluiten afstand van elkaar te nemen om alles op een rijtje te kunnen zetten. Elise nodigt Peter uit voor een uitstap. Die vertrouwt Bart zijn twijfels toe. Tijdens de wekelijkse pokeravond krijgt Jan onverwacht bezoek.
Liesbeth krijgt onverwacht bezoek van Stef, haar vroegere baas. Evy kan Andreas niet overtuigen bij haar te komen wonen, maar het duurt niet lang vooraleer er een nieuwe kandidaat-huurder voor de deur staat. Rita is erin geslaagd alle DNA-stalen te verzamelen en wacht in spanning op de resultaten. Rudi heeft Véronique een belangrijke bekentenis te doen.
Stefanie moet halsoverkop naar Frankrijk vertrekken. Zjef heeft ernstige financiële problemen en schakelt ten einde raad iemand in van wie hij geld kan lenen. Guido kan zijn jaloezie niet de baas en dat dreigt zich tegen hem te keren. Rudi zit meer dan ooit tussen twee vuren.
Rita's voornemen om van alle Van den Bossches DNA-stalen te laten onderzoeken blijft voor onrust zorgen. Jan en Albert zijn in alle staten. Marie-Rose moet Mathias iets bekennen. Zjef besluit zijn schulden aan Koen Daelman met het geld uit het huishoudpotje te betalen. Jan krijgt goed nieuws van Maarten. Guido onderschept een sms van Elias aan Charlotte.
Daelman eist intrest van Zjef. Ondertussen hebben steeds meer mensen in de gaten dat het niet goed met hem gaat. Jan vindt dat Mathias werk moet maken van een nieuw buurtfeest. Guido wordt razend omdat hij vindt dat Charlotte en Elias te close met elkaar omgaan. Rudi heeft een goed gesprek met Zjef.
Rita vraagt zich af wat Anna wou zeggen op het lentefeest. Welk geheim wou ze onthullen? Véronique beslist om zich helemaal los te maken van VDB en haar aandelen te verkopen, tot groot verdriet van Marie-Rose. Peter ontvangt Elise bij hem thuis. De zakelijke meeting wordt persoonlijker dan verwacht. Evy en haar partner Andreas kunnen het alsmaar beter met elkaar vinden.
Jelle kan het drama op zijn lentefeest maar moeilijk verwerken. Marie-Rose roept Jan en Rita bij elkaar om een aantal moeilijke knopen door te hakken. Evy kan de brief maar niet van zich afzetten. Hanne slaagt er niet in om haar draai te vinden in haar nieuwe job bij Véronique. Die laatste is bovendien niet van plan het haar nieuwe werkneemster makkelijk te maken. Bij VDB zit ook Rudi in een dip.
Véronique gaat officieel van start met haar nieuw bedrijf en heeft meteen grootse plannen. Rudi wordt door Peter op de rooster gelegd. Wat wist hij over de geheime plannen van Véronique en waarom heeft hij niemand verwittigd? Het boek van Evy blijkt toch niet zo onschuldig te zijn als werd gedacht wanneer er in het holst van de nacht een alarmerende brief onder haar deur wordt geschoven.
Albert en Marie-Rose hebben het moeilijk om de gebeurtenissen op het lentefeest van Jelle te verwerken. Véronique lijkt haar eerste slag thuis te halen en verplicht Hanne om voor haar te komen werken. Mathias moet lijdzaam toezien hoe de klanten van zijn bedrijf één na één afhaken. Rudi stelt zijn geaardheid in vraag en weet niet of hij open kaart moet spelen met Véronique.
De hele familie maakt zich op voor het lentefeest van Jelle. Wat aanvankelijk een prachtige dag lijkt te worden, slaat al snel om in een drama. Het feest wordt abrupt onderbroken door een verschrikkelijk incident dat de hele familie Van den Bossche tot in het diepste van haar hart raakt.
Rudi is neerslachtig en neemt afscheid van Jonas. Peter roept de Raad van Bestuur samen en dringt aan op het ontslag van Véronique. Mathias vertrekt weer naar Frankrijk om er op zoek te gaan naar nieuwe leveranciers. Peter krijgt weer een andere kant te zien van Elise. Zjef verliest opnieuw geld bij het pokeren en moet Koen Daelman 200 euro terugbetalen, maar hij heeft dat geld niet.
Marie-Rose steunt Mathias in de heropstart van Bio-Made. Delphine besluit uit het bedrijfje te stappen omdat ze zich gecontroleerd voelt. Rudi is er het hart van in dat Jonas morgen naar Japan vertrekt. Véronique raakt steeds meer geïrriteerd en haalt alles uit de kast om Rudi weer helemaal voor zich te winnen. Mathias onderneemt een poging om Marie-Rose, Peter en Véronique te verzoenen.
Rudi maakt Véronique duidelijk dat hij nog altijd van haar houdt. Even later krijgt hij het moeilijk wanneer Jonas aankondigt dat hij voor een maand naar Japan vertrekt met zijn gezin. Peter legt Véronique de schriftelijke bewijzen voor die Delphine uit haar computer heeft gehaald. Het ziet ernaar uit dat ze niet anders kan dan open kaart te spelen.
Delphine en Mathias overwegen om Bio-Made stop te zetten na de negatieve berichtgeving in de pers. Liesbeth kan niet langer blijven liegen tegen de klanten en zet Véronique voor een voldongen feit. Delphine legt Peter de bewijzen voor die duidelijk maken dat Véronique zich wil losmaken van Fashion. Jelle schakelt de bomma in om Bart en Trudy te overtuigen hem zijn communie te laten doen.
Zjef krijgt het zwaar te verduren tijdens een partijtje poker. Hij geeft de moed echter niet op en verdiept zich in boeken om zijn spel te verbeteren. Mieke maakt zich zorgen. Mathias is aangeslagen wanneer het nieuws over de biozwendel de krant haalt. Véronique gaat ver om de Foodbar buiten schot te houden. Rudi is helemaal begeesterd door Jonas omdat die zijn creativiteit aanwakkert.
Niko is ervan overtuigd dat Zjef een gokverslaving heeft en maakt zich ernstig zorgen. Delphine wil weten wat Véronique van plan is en doorzoekt haar spullen. Véronique stelt zich vragen bij de aandacht die Rudi besteedt aan Jonas. Jelle nodigt op eigen houtje de familie uit op zijn communiefeest. Patrick en Agnes maken zich klaar voor hun vertrek naar Frankrijk.
Evy, Niko en Mieke trekken er een dagje op uit. Zjef heeft zo zijn redenen om thuis te blijven. Nathalie neemt afscheid van haar appartement en is verrast door het afscheidsfeestje in de Foodbar. Rita heeft het moeilijk en praat met Jan over haar twijfels. Rudi is verbaasd wanneer Véronique hem vraagt om bij haar in te trekken.
Agnes vertrouwt Delphine niet en denkt dat haar dochter meer weet over de biofraude. Mathias wil ondertussen zo snel mogelijk de klanten informeren. Nathalie maakt haar plannen om terug te keren naar New York concreet en stelt haar inboedel te koop. Peter wordt afgescheept door Elise Casters. Zeer tegen de zin van Rudi, die nu opgescheept zit met modellen die hij niet heeft gekozen.
Delphine en Mathias proberen Bernard in de val te lokken en hem tot bekentenissen te dwingen. De verrassing is groot wanneer de man Delphine plots aanduidt als medeplichtige. Ze stuit bovendien op extra problemen nu Peter beslist heeft om geen nieuwe liefde in zijn leven toe te laten. Véronique heeft het gehad met de bemoeienissen van Marie-Rose. Rita heeft het nog steeds ontzettend moeilijk.
Mathias en Delphine hebben de biozwendel dan toch aangegeven bij de politie. Delphine heeft een idee om Bernard Cryns te kunnen vatten. Nathalie gaat terug aan het werk bij VDB, maar beseft dat haar toekomst ergens anders ligt. Justin en Trudy hebben het er erg moeilijk mee. Peter keert terug van een rustgevende reis, maar wordt bij VDB alweer met nieuwe stress geconfronteerd.
Véronique spreekt af met architect Wouter Dewynter om de inrichting van haar nieuwe kantoor te bespreken. De twee worden echter betrapt door Marie-Rose. Rudi, Evy en Hanne keuren het resultaat van hun fotoshoot. Rudi heeft twijfels, maar blijft afspreken met Jonas. Trudy merkt dat het niet goed gaat met Nathalie. Arno krijgt een bericht van de boekhouder.
Marie-Rose zoekt koortsachtig verder naar haar halssnoer. Rita vreest dat Marie-Rose haar verdenkt van diefstal en zit in de put. Rinus is dolblij wanneer hij hoort dat hij mag gaan voetballen met de wijkploeg. Pieter kan het ondertussen steeds beter vinden met de familie Coppens. Nathalie lijkt zich herpakt te hebben, maar niets is minder waar.
Bernard zoekt Delphine op om de druk op te voeren, maar zij is tot zijn verbazing niet onder de indruk. Nathalie ziet nog altijd erg af van de dood van Dirk en wil met niemand praten. Justin probeert er zo veel mogelijk te zijn voor zijn moeder. Niko is boos op Jan omdat die hem niet heeft ingelicht over de pokerspelen in de Jan & Alleman.
Delphine biedt Mathias haar excuses aan voor de uitval in het café van Jan. Justin, Rita en Nathalie bezoeken de strooiweide, de laatste rustplaats van Dirk. Trudy en Delphine vragen zich af wat er aan de hand is wanneer er plots vijf ontslagbrieven toekomen bij VDB. Arno krijgt belangrijk nieuws in verband met AdWeb.
Jan laat Koen Daelman weten dat hij pokerspelen mag organiseren in zijn café. Evy is van streek wanneer ze merkt dat haar naam en niet haar pseudoniem onder een voorpublicatie van het boek staat. Ze overweegt om de samenwerking met Andreas stop te zetten. Véronique gedraagt zich mysterieus over haar weekend in Milaan. Delphine weet meer.
Delphine is erg prikkelbaar door de dreigementen van Bernard. Wanneer ze zich volledig in het nauw gedreven voelt, dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen. Nathalie vraagt Trudy om haar ontslagbrief te overhandigen aan Peter. Koen Daelman benadert Jan met het voorstel om voor geld te pokeren in de Jan & Alleman.
Mathias betrapt Delphine met een enorme som geld. Véronique verrast iedereen door een volledige dag vrij te maken voor Cédric. Bart is op zoek naar een origineel verjaardagscadeau voor Hanne en roept de hulp in van Jelle en Louise. Zjef belandt in de Jan & Alleman aan een tafel waar stiekem voor geld wordt gepokerd.
Zjef is teleurgesteld wanneer niemand hem wil vergezellen op de pokeravond in de Jan & Alleman. Arno doet er alles aan om AdWeb te redden, tegen het advies van zijn ouders in. Evy voelt zich niet goed bij Andreas' sensatiezucht en maakt duidelijk dat dit niet de manier is waarop ze wil werken. Nathalie ontdekt dat Justin haar vlucht naar de States heeft geannuleerd.
Benny is zenuwachtig voor het bezoek aan het wellnesscentrum. Nathalie overweegt om terug te keren naar Amerika. Omdat Dirk enkele facturen was vergeten te betalen, wordt Arno door de rechtbank voor de keuze gesteld: of hij lost alle schulden in of AdWeb wordt failliet verklaard. Bernard komt Delphine afdreigen bij VDB.
Stefanie is bloednerveus voor het praktisch examen van haar workshop filmgrime. Benny hongert zich uit om er goed uit te zien in de sauna. Hij kan zijn dieet echter niet langer verbergen voor zijn familie. Nu Peter op reis vertrekt, beseft Véronique dat ze twee weken vrij spel heeft bij VDB. Linda is jarig en dat wordt gevierd.
Arno vindt een nieuwe mede-aandeelhouder voor AdWeb. Jan krijgt een verrassend telefoontje. Peter besluit dan toch de aandelen van June over te kopen. Pierrot neemt afscheid van Rita, Nathalie, Gail en Justin. Even later vertrekt ook Gail terug naar Miami. Evy worstelt met een writer's block en vraagt Andreas om raad.
Nathalie krijgt bezoek van een consulente nabestaandenzorg, die haar helpt met de administratie na het overlijden van Dirk. Linda komt steeds meer te weten over de vreemde thuissituatie van Pieter en Rinus. Delphine wordt onder druk gezet door de biomaffia. Terwijl Arno op zoek gaat naar een nieuwe mede-aandeelhouder voor AdWeb, test zijn zus Stefanie haar filmmake-up uit op Linda.
Vandaag vindt de uitvaartplechtigheid van Dirk plaats. De emoties laaien hoog op wanneer blijft dat Dirk een persoonlijke boodschap heeft nagelaten voor zijn gezin. Benny besluit op dieet te gaan en begint te sporten. Mathias wil Bio-Made uitbreiden, maar Marie-Rose vreest dat hij opnieuw te veel hooi op zijn vork zal nemen. Delphine wil weten waarom June plots haar aandelen wil verkopen. Linda heeft nog steeds geen goed gevoel bij de thuissituatie van Pieter en neemt Marie-Rose en Mieke in vertrouwen.
De Raad van Bestuur wil de aandelen van June overkopen voor een meerprijs, maar Peter stelt zijn veto. Bart is zenuwachtig voor de eerste werkdag op zijn nieuwe job. Mathias en Delphine organiseren een proeverij met nieuwe bioproducten. Gail boekt haar terugvlucht naar Miami. Zjef organiseert een pokeravond onder vrienden.
Jan confronteert Guido met de voorbehoedsmiddelen die hij heeft gevonden. Rudi verneemt dat Hanne gevoelens voor hem heeft gehad en probeert hun ruzie bij te leggen. Evy wordt gevraagd om mee te werken aan een boek. Bij VDB duikt een onverwachte bezoeker op...
De euthanasie van Dirk is een feit. Het afscheid is een erg emotionele gebeurtenis voor alle betrokkenen. Iedereen is opgelucht nu Buytaert gearresteerd is en even later ook bekentenissen aflegt. Delphine legt haar rijexamen af. Guido en Charlotte lopen op wolkjes.
Dirk en zijn gezin brengen alles in gereedheid voor zijn afscheid. Trudy maakt zich zorgen over de nieuwe job van Bart. Tussen Peter en Delphine zit er een flink haar in de boter, tot grote ontsteltenis van Louise. Agnes en Patrick hebben een goed gesprek over hun toekomst samen. Hanne wordt belaagd door Danny Buytaert...
De familie reageert geschokt op het nieuws van Mieke. Vooral Marie-Rose heeft het moeilijk. Guido heeft een goed gesprek met Niko over zijn plannen met Charlotte. Peter koestert steeds meer gevoelens voor Delphine, maar wil er niet aan toegeven. Trudy vindt het niet kunnen dat Bart geheimen voor haar heeft. Gail, Justin en Pierrot wensen hun vader voor de laatste keer slaapwel.
Het etentje van Jan en Linda draait uit op een sisser. Marie-Rose leeft nog steeds in angst door de hele zaak rond Danny Buytaert. De situatie wordt voor haar onleefbaar. Linda houdt voet bij stuk en wil absoluut mee gaan koersen met de club. Rudi merkt dat er iets aan de hand is met Hanne en wil weten wat. Delphine krijgt elke dag meer en meer vat op Peter. Mieke wordt op straat opgewacht door Buytaert...
Jan is er niet over te spreken dat de vrouwen mee gaan koersen. Ook Benny heeft grote bedenkingen. Niko en Jan willen de vrouwen weerbaarder maken tegen de verkrachter die nog steeds rondloopt. De demonstratie loopt echter niet goed af... Dirk wil een videoboodschap opnemen voor zijn gezin. Hanne gaat terug aan het werk bij Fashion. Charlotte en Guido bereiden zich voor op een belangrijke stap in hun relatie.
Hanne hakt een moeilijke knoop door. Agnes en Patrick strijken de plooien glad en besluiten volop te genieten van elkaar. Peter geraakt ondertussen steeds meer verstrikt in het web van Delphine. Hij vraagt haar om definitief bij hem in te trekken. Guido wil weten of Charlotte klaar is voor een volgende stap in hun relatie. Dirk vertrekt met Nathalie en de kinderen naar zee.
Marie-Rose krijgt te horen dat de voortvluchtige Buytaert uit is op wraak en familie van de juryleden aanrandt. Ze organiseert een spoedbijeenkomst. Delphines spel van aantrekken en afstoten lijkt te werken. Peter is dolblij wanneer ze samen een motorritje plannen. Dirk heeft een intens gesprek met zijn kinderen. Hij beseft dat ze een toekomst tegemoet gaan waarvan hij geen deel meer zal uitmaken. Guido is opgelucht wanneer zijn ouders samen op restaurant gaan en maakt plannen.
Patrick trekt z'n stoute schoenen aan en besluit zelf contact op te nemen met Agnes. Hij pakt het echter onhandig aan. Rudi toont zich van zijn meest romantische kant, maar dat valt niet in de smaak bij Véronique. Jan ontdekt in de internetgeschiedenis van Guido dat zijn zoon een sekssite heeft bezocht. Marie-Rose wordt alsmaar angstiger. Vooral wanneer er in de buurt een nieuw slachtoffer valt. Pierrot is van slag nu hij heeft gezien hoe erg Dirk er aan toe is. Delphine speelt met Peters gevoelens.
Marie-Rose is ervan overtuigd dat Danny Buytaert iets te maken heeft met de verkrachtingszaak in de buurt. Ze is bang dat Buytaert wraak wil nemen, maar laat Mathias toch naar de Bourgogne vertrekken. Niet veel later moeten Marie-Rose, Delphine en Agnes echter doodsangsten uitstaan... Dirk wil de volledige steun van zijn kinderen in de aanloop naar zijn euthanasie. Pierrot blijft het echter moeilijk hebben. Linda wint een etentje en kijkt uit naar een romantische avond met Jan.
De laatste dag van het proces van Danny Buytaert breekt aan. Marie-Rose heeft er geen goed gevoel bij omdat Buytaert nog steeds voortvluchtig is. De onrust vergroot wanneer in de buurt iemand wordt aangevallen. Stefanie en Liesbeth vinden dat Patrick duidelijker moet zijn tegenover Agnes. Peter vindt het jammer dat Delphine terug naar Marie-Rose en Mathias verhuist.
Danny Buytaert is op de vlucht. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje. Peter maakt Delphine en Louise duidelijk dat hij nog niet aan een nieuwe relatie toe is. Arno en Gail hebben een ernstig gesprek over hun langeafstandsrelatie. Véronique duwt Hanne een contract onder de neus waaruit blijkt dat ze zich niet zomaar kan terugtrekken uit Fashion...
Justin en Gail zijn kwaad omdat Dirk en Nathalie hen niet hebben ingelicht over de euthanasie die binnen enkele weken zal plaatsvinden. Ook Pierrot is ontgoocheld en werkt zijn frustraties uit op Nathalie. Peter vertrekt nietsvermoedend naar een zakendiner.
Anna en Albert spreken Jake aan over zijn strijd om het hoederecht over Arthur. Louise en Delphine zijn blij met de vele reacties van vrouwen op het datingprofiel van Peter. Zonder zijn medeweten regelen ze een afspraakje met één van de vrijgezelle dames. Hanne is niet onder de indruk van het nieuws dat Rudi haar te melden heeft.
Rita heeft Leen iets op te biechten. Ten huize Evy laaien de gemoederen hoog op omdat zij enkel nog vegetarisch wil koken. Zjef doet een voorstel om de strijdbijl te begraven. Mathias kampt met twijfels na het lezen van de anonieme brief gericht aan Marie-Rose. Véronique merkt dat Rudi nog nergens staat met zijn nieuwe collectie en benadert Hanne.
Evy is kwaad omdat haar vrienden voortdurend zondigen tegen de afspraak om veertig dagen lang geen vlees te eten. Ten huize Benny steken heel wat liefdesperikelen de kop op. Terwijl Mathias in Frankrijk vertoeft, ontvangt Marie-Rose een mysterieuze brief. Rudi vraagt Peter om Hanne te dwingen terug aan de slag te gaan bij Fashion. Zij heeft echter andere plannen...
Jake en Leen krijgen vandaag te horen wie het hoederecht over Arthur krijgt. Vast staat dat de advocaat van Jake het spel keihard zal spelen. Door de breuk tussen June en haar vader heeft Louise haar geloof in de liefde verloren. Véronique vindt dat Rudi er zelf maar moet voor zorgen dat Hanne terugkomt naar VDB. Zij is echter niet van plan om te plooien...
De vervangster van Hanne gaat aan de slag bij VDB. Zeer tegen de zin van Rudi weliswaar. Jake benadert Rita en komt zo nog meer bezwarende informatie te weten over Leen. Dirk brengt zijn beste vrienden op de hoogte van zijn plannen...
Patrick wil niet dat Agnes terug naar Frankrijk vertrekt en probeert haar op de valreep tegen te houden. Dirk wil zijn begrafenis op voorhand geregeld hebben en treft de nodige voorbereidingen. Jake ziet het kortgeding met vertrouwen tegemoet nu hij weet dat Leen de kleine Arthur heeft laten plaatsen omwille van zijn huilbuien.
Delphine palmt Louise en Peter steeds meer in. Ze kan hem zelfs overtuigen om zijn trouwring niet langer te dragen. Patrick heeft het moeilijk met het nakende vertrek van Agnes. Nathalie nodigt vrienden en kennissen uit voor een feestje bij haar en Dirk. Jake ontdekt dat Arthur een tijd opgevangen werd door Xelios, omdat Leen zijn gehuil niet meer aankon.
Delphine hakt een knoop door en besluit alsnog bij Peter in te trekken. Agnes is er niet gerust in. Mathias belooft een oogje in het zeil te houden terwijl zijn zus in Frankrijk is. Jake wil koste wat het kost op Arthur passen en intimideert Jan. Marie-Rose maakt zich op voor haar eerste dag als juryvoorzitster in de zaak Buytaert.
Leen heeft nauwelijks geslapen omdat haar zaak tegen Jake vandaag voor de rechtbank komt. Patrick en Agnes zwijgen in alle talen over hun afspraakje. Marie-Rose wordt opgeroepen om in de jury te zetelen tijdens een belangrijke assisenzaak. De eerste ontmoeting met de beklaagde is geen aangename kennismaking. Rudi kan maar geen deftig ontwerp op papier krijgen en besluit Hanne op te zoeken. Het 'Veertig Dagen Zonder Vlees'-initiatief ten huize Evy dreigt na één dag al uit te draaien op een flop. Peter doet Delphine een voorstel met verstrekkende gevolgen.
Nu Jake besloten heeft om het spel hard te spelen, maakt Leen zich klaar om de confrontatie aan te gaan in de rechtbank. Evy, Mieke en Zjef beginnen aan hun veertig dagen zonder vlees. Al ziet Zjef dat eigenlijk totaal niet zitten. Peter loopt door zijn privéproblemen gestresseerd rond op het werk. Evy is daarvan het grootste slachtoffer. Nathalie maakt Peter duidelijk dat ze haar job niet meer kan combineren met de zorg voor Dirk.
Peter heeft een afspraak op de rechtbank om de echtscheidingsprocedure in gang te zetten. Louise en Delphine helpen hem door deze emotionele dag. Véronique ontdekt dat Mathias grootse plannen heeft met zijn biobedrijfje en is daar absoluut niet tevreden mee. Nathalie wil de tijd die hen nog rest samen met Dirk doorbrengen en denkt eraan te stoppen met werken. Leen komt te weten dat de plannen van Jake drastisch gewijzigd zijn. Niko moet zijn stunt van gisteren bekopen...
Niko is vast van plan om Gevaert uit zijn tent te lokken. Hij brengt de man zelfs een bezoekje bij hem thuis, maar dat blijft niet zonder gevolgen. Peter zoekt een manier om zijn werk te combineren met zijn verantwoordelijkheden als alleenstaande vader. Delphine ziet haar kans om nog meer in zijn leven binnen te dringen. Rudi worstelt met een gebrek aan inspiratie en mist Hanne. Mathias stort zich volledig op de nieuwe zaak die hij samen met Delphine heeft opgericht. Maar laat zijn gezondheid dat wel toe?
Leen wil niet dat de kleine Arthur naar Amerika vliegt, maar is bang dat het tot een conflict met Jake zal komen. Delphine staat voor haar eerste werkdag bij VDB en geniet van haar rol als 'de nieuwe June'. Niko bedenkt een plan om definitief komaf te maken met de pesterijen van Gevaert. Zijn plan is echter niet zonder gevaar. Patrick vermoedt dat Agnes meer voor hem voelt dan alleen vriendschap en besluit haar hierover aan te spreken.
Niko is razend wanneer hij merkt dat Gevaert opnieuw heeft toegeslagen. Mieke en Evy hebben de grootste moeite om hem te kalmeren. Bij Fashion dreigt een levering compleet in het honderd te lopen. Zjef zit nog steeds in zak en as omdat hij geen nieuws krijgt van PJ. Jake confronteert Leen met een nieuw voorstel: hij wil het hoederecht over Arthur.
Jan is bang dat zijn dochter opnieuw naar Amerika zal vertrekken, samen met Jake. Zjef heeft het moeilijk omdat hij nog steeds niets heeft gehoord van PJ. Ondertussen doet Niko zijn plan om Gevaert te klissen, uit de doeken. Zijn ideeën stuiten op zware tegenkanting van Jan en Rita. Dirk neemt een aantal belangrijke beslissingen. Ook Hanne hakt een moeilijke knoop door.
Zjef licht zijn vrienden in over zijn date met PJ. Hanne besluit afstand te nemen van Rudi en van Fashion. Peter heeft een oplossing gevonden voor de zware workload bij VDB. Niko heeft opnieuw een aanvaring met Erik Gevaert wanneer die hem komt uitdagen in de Jan & Alleman. De fietstocht van Agnes en Patrick loopt anders af dan verwacht.
Niko's auto wordt opnieuw toegetakeld. Hij vermoedt dat Gevaert meer weet. Leen weet niet hoe ze de situatie met Jake moet aanpakken en gaat te rade bij Mieke. Ondertussen lucht ook Jake z'n hart bij Niko. Hanne lijdt meer en meer onder de situatie met Rudi. Mathias en Delphine krijgen hun proefstalen binnen en organiseren een proefavond voor de familie. Peter belooft vervanging te zoeken voor June, wanneer er plots hulp uit onverwachte hoek komt.
Jan en Leen maken zich zorgen over Arthur wanneer Jake maar niet komt opdagen. Nathalie durft Dirk niet langer alleen te laten en bespreekt haar onrust met Liesbeth. Trudy heeft het moeilijk met de extra workload. Delphine hoort Marie-Rose uit over Peter en zijn vorige relaties. Agnes plant een fietstocht met Patrick.
Delphine graaft verder in het privéleven van Peter. Hanne stort zich enthousiast op het ontwerpen van Jelles kostuum voor zijn lentefeest. Véronique is van mening dat Trudy de Foodbar verwaarloost en pakt haar hard aan. Ook Liesbeth en Evy delen in de klappen. Jake mag van Leen een hele dag met Arthur op stap gaan. Ze slaat echter in paniek wanneer hij niet op het afgesproken tijdstip terugkeert en bovendien onbereikbaar is... Ook Niko komt voor een onaangename verrassing te staan.
Nu Jake zijn zoon heeft gezien, wil hij meer. Hij vraagt Leen om een volledige dag met zijn zoon door te brengen. Jan heeft een slecht voorgevoel. Hanne is lusteloos en wil niet langer met Rudi samenwerken. Ze krijgt een nieuwe energieboost wanneer Jelle haar vraagt om een outfit voor zijn lentefeest te ontwerpen. Delphine slaagt erin de sleutel van Peters loft te bemachtigen. Agnes doorziet het spelletje van haar dochter, maar stuit op ongeloof.
Jake probeert Jan van zijn goede bedoelingen te overtuigen. Leen hakt ondertussen een knoop door. Agnes en Patrick besluiten samen een fietstocht te maken. Delphine doet haar uiterste best om zich onmisbaar te maken bij Peter. Nathalie bereidt samen met Leen de documenten voor Dirks euthanasie voor. Wanneer Niko in een verstrooide bui bijna een ongeval veroorzaakt, krijgt hij af te rekenen met een erg agressieve chauffeur...
Jake is naar België afgezakt om Arthur te zien. Leen heeft tijd nodig om na te denken. Liesbeth heeft stress omdat Bart en Trudy komen eten. Hanne heeft het moeilijk om nog bij Fashion te werken nu Rudi en Véronique verloofd zijn. Tegenover vrienden en familie houdt ze zich sterk, tot het plots allemaal te veel wordt. Delphine en Mathias richten officieel hun bedrijf Bio-Made op.
De modeshow van Rudi is een groot succes. Vooral de verrassende afloop haalt de pers. Enkel Hanne heeft het moeilijk met de onverwachte wending. Evy moet bij VDB steeds meer hooi op haar vork nemen. Bij de zoveelste opdracht die Véronique haar geeft, is de maat vol. Patrick en Agnes leren elkaar beter kennen. Nathalie is bang dat de situatie van Dirk heel snel achteruit zal gaan en hij geen heldere momenten meer zal hebben. Ze vraagt Leen om hulp. Delphine vertoeft steeds vaker in de buurt van Peter en Louise.
Rudi is bloednerveus omdat vandaag de grote modeshow plaatsvindt. De avond kent een onverwachte afloop... Agnes wil weer gaan fietsen en gaat op aanraden van Mathias een fiets huren bij Patrick. Op de breiclub wordt de winnares van de breiwedstrijd bekendgemaakt. Mieke zoekt Niko op en doet hem een bekentenis.
Dirk kan zich niet herinneren dat Arno gisteren op bezoek is geweest. Vooral Nathalie moet het bekopen. Arno zelf heeft het lastig omdat hij Gail niet mag inlichten over de toestand van haar vader. Zijn zus Stefanie neemt hij wel in vertrouwen. Jan wil Linda helpen om de breiwedstrijd te winnen en schakelt twee klanten uit het café in. Marie-Rose vindt het moeilijk om Peter aan zijn lot over te laten. Delphine besluit hem te helpen....Leen vraagt zich af wat Jake in zijn schild voert.
Arno's bezoek aan Dirk laat een zware indruk op hem na. Hanne geniet met volle teugen van de intense samenwerking met Rudi. Liesbeth en Evy uiten hun bedenkingen. Marie-Rose doet haar uiterste best om Peter te helpen nu het moeilijk gaat. Wanneer hij thuiskomt en merkt dat zijn bureau is opgeruimd, barst de bom. Niko doet Zjef een bekentenis...
Linda is helemaal in de ban van haar breiwerk, tot groot ongenoegen van Jan. Rudi kan zijn zenuwen voor de grote modeshow niet onder controle houden. Zeker niet wanneer bepaalde dingen mis dreigen te lopen. Leen weet niet goed wat ze van Jakes mail moet denken. Van haar vader krijgt ze de raad geen contact met hem op te zoeken. Marie-Rose wordt opgeroepen om in een assisenjury te gaan zetelen. Mathias is er niet gerust in.
Nathalie ziet haar toekomst met Dirk somber in en heeft het moeilijk. De dames van de breiclub gaan de uitdaging aan om in enkele dagen tijd een dikke trui te breien voor hun mannen. Jan vindt het maar niks dat Linda al haar vrije tijd in de opdracht steekt. Hanne gaat samen met Rudi de laatste week voor de modeshow in. Ze kijkt uit naar een week met veel overuren en avondwerk in het bijzijn van haar baas. Arno moet een aantal nachten in de cel doorbrengen. Tot er nieuwe aanwijzingen opduiken... Leen krijgt een mail van Jake Humphrey, de vader van Arthur.
Mieke krijgt eindelijk het ware gelaat van Séba te zien en zoekt troost bij haar vrienden. Véronique wil dat Hanne haar contract tekent en schakelt de hulp in van Rudi. De Raad van Bestuur moet ondertussen beslissen over de toekomst van June binnen VDB. De vergadering wordt echter grondig verstoord... Dirk heeft een slechte dag, maar bloeit weer helemaal open tijdens het zang- en muziekfeest van Jan. Arno heeft een geheime afspraak met Raf, de vermoedelijke moordenaar van Jens.
Véronique roept Hanne op het matje. De politie wil weten waar Bart de nieuwe informatie over de moord op Jens vandaan heeft en voelt hem aan de tand. Bart vertelt hen alles wat hij weet en dreigt zo Benny in gevaar te brengen. Mieke moet een belangrijke beslissing nemen. 's Avonds lopen de spanningen tussen Niko en Séba hoog op. Peter heeft beslist hoe hij de toekomst van June ziet binnen het bedrijf. Véronique is niet akkoord, maar krijgt even later een verrassend voorstel van June.
Rita vraagt Bart om de ontdekking van Benny door te geven aan de politie. Ondertussen broedt Arno zelf op een plan om de vermoedelijke moordenaar van Jens te pakken. Dirk en Nathalie komen tijdens een gesprek met Leen voor een onaangename verrassing te staan. Agnes biedt Mathias haar verontschuldigingen aan, maar dat is niet naar de wens van Delphine.
De hele familie reageert geschokt op de breuk tussen Peter en June. Vooral Louise heeft het moeilijk. Agnes heeft haar broer Mathias iets op te biechten over Delphine. Zijn reactie brengt haar helemaal van slag. Benny doet op het internet een ontdekking die voor een doorbraak kan zorgen in het onderzoek naar de moord op Jens.
Benny heeft een tekening gemaakt van de man die hij in de parkeergarage van Jens heeft gezien op de avond van de moord. Hij hoopt dat Stefanie zich kan herinneren wie de man juist is. Peter beseft dat zijn huwelijk met June wel eens definitief voorbij zou kunnen zijn. Er wacht hem de moeilijke taak om Louise in te lichten. Sébastien hoort Zjef uit over de vroegere relaties van Mieke. Wat hij te horen krijgt, bevalt hem allerminst. Mathias en Marie-Rose krijgen er een nieuwe logé bij wanneer Agnes besluit om in het land te blijven.
Fashionista, de bvba van Véronique, blijft bij iedereen achterdocht opwekken. Agnes ontdekt dat Delphine haar medicijnen niet neemt en treft ook de foto met haar 'targets' aan in haar handtas. Mieke doet alle moeite van de wereld om de band tussen haar vrienden en Sébastien te verbeteren, maar vooral Niko blijft erg kritisch. Tussen Peter en June lopen de gemoederen hoog op. Hanne ontvangt een brief van Dior...
Agnes eist dat Delphine met haar mee naar Frankrijk gaat. Zij weigert en bijt daarbij fel van zich af. Arno bedenkt een plan om de politie te slim af te zijn zodat Liesbeth Benny kan bezoeken. Het idee is echter niet zonder risico... Wanneer June weigert naar de gynaecoloog te gaan, maakt Peter buiten haar medeweten om zelf een afspraak. Dirks geheugen gaat zienderogen achteruit, tot groot verdriet van Nathalie.
Delphine vertelt Mathias dat haar moeder erg labiel is en haar niet los kan laten. Het verhaal lijkt prompt bevestigd te worden wanneer Agnes voor de deur staat en haar dochter wil meenemen. Rudi geeft Hanne de kans om haar eerste ontwerp te maken voor Fashion. Rita helpt een handje in het huishouden van de familie Pauwels en bekent dat Benny bij haar onderdak heeft gevonden. Peter is achterdochtig wanneer hij een factuur krijgt van Fashionista, de bvba van Véronique...
Nathalie is bang om Dirk nog alleen te laten nadat hij de melk op het vuur heeft laten staan. Bovendien lijkt hij iets te verzwijgen voor haar... Mieke vertelt haar huisgenoten dat ze verliefd is op Sébastien. Mathias is verbaasd wanneer hij van Agnes een telefoontje krijgt met de vraag of Delphine vreemd doet de laatste tijd. Stefanie en Arno proberen Raf, de vriend van Jens, op te sporen.
Peter hakt een moeilijke knoop door. Kan hij de spons vegen over het verleden en verdergaan met June? Niko vindt dat Mieke zich afstandelijk opstelt en spreekt haar hierover aan. Liesbeth gaat terug aan het werk en vreest voor de reacties van haar collega's en klanten. Ook June gaat opnieuw aan de slag bij VDB. Dirk brengt zichzelf in gevaar...
Hanne is zenuwachtig omdat Véronique vandaag over haar lot beslist. Evy heeft misschien wel een oplossing voor haar probleem. Peter speelt open kaart met June en spreekt zijn twijfels over hun relatie uit. Zijn woorden komen hard aan. Benny schiet in actie en maakt een schets van de persoon die volgens hem iets te maken heeft met de moord op Jens. Mieke is het beu dat Bart zich met haar leven bemoeit. Rita krijgt nieuws uit Honduras. Agnes ontdekt dat Delphine haar medicatie niet heeft meegenomen naar België.
Peter maakt zich zorgen om June en belooft haar tijd en ruimte te geven. Het duurt echter niet lang vooraleer nieuwe problemen de kop opsteken. Delphine licht Marie-Rose in over haar gesprek met Louise. Patrick ziet het niet meer zitten en kan het luisterend oor van Rita goed gebruiken. Zij wil iets doen om de familie Pauwels te helpen en gaat met Bart praten.
Benny moet dringend een plan vinden om zijn onschuld te bewijzen. Hij kan rekenen op de steun van Rita. Jan vreest dat zijn zus zal hervallen in haar drankverslaving nu de stress rond de verdwijning van Pierrot steeds hoger oploopt. Hanne probeert 10.000 euro te vinden om haar fout bij VDB recht te zetten. Louise, June en Peter doen hun best om de draad terug op te pikken na alles wat er de voorbije tijd is gebeurd.
Rita vreest het ergste wanneer ze via het nieuws te horen krijgt dat er minstens één landgenoot is omgekomen in Honduras. Met een bang hart neemt ze contact op met de crisiscel van Buitenlandse Zaken. Hanne beseft dat ze haar professionele fout maar beter kan opbiechten aan Rudi en Véronique, maar vreest voor hun reactie. De familie Pauwels leeft nog steeds in onzekerheid...
De nieuwe verwikkelingen in de zaak van Benny zorgen ervoor dat het voor Liesbeth allemaal te veel wordt. Zjef weet niet waar hij het heeft als hij Mieke 's ochtends uit Niko's kamer ziet komen. Hebben de twee opnieuw een relatie met elkaar? Hanne heeft een fout gemaakt en probeert die recht te zetten. Marie-Rose en Peter weten niet wat ze horen als Mathias hen een schokkende bekentenis doet.
Louise wordt in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. De familie wacht gespannen over meer nieuws over haar toestand. Rita heeft nog steeds geen teken van leven gekregen uit Honduras en maakt zich ernstig zorgen. Dirk probeert haar gerust te stellen. Liesbeth weigert in zee te gaan met de advocaat die Patrick voorstelt, en dus zit er niets anders op dan een pro Deo advocaat aan te stellen. Dirk en Nathalie hebben het moeilijk om afscheid te nemen van hun kinderen. Benny neemt een radicale beslissing.
De politie-inspecteurs bellen met slecht nieuws aan bij de familie Pauwels. Patrick probeert een vermaarde advocaat te strikken voor de verdediging van Benny. Liesbeth voelt dat er dingen voor haar verborgen worden gehouden. Dirk heeft het moeilijk met de gedachte dat zijn kinderen morgen terug naar Amerika vertrekken. Rita krijgt vreselijk nieuws uit Honduras. Delphine en Louise trekken met de fiets naar de schaatsbaan, maar het tochtje blijft niet zonder gevolgen...
Delphine probeert haar plan in werking te stellen, maar stuit op een probleem. Véroniques vriendelijkheid blijft iedereen bij VDB verbazen. Rudi vermoedt dat dit toneeltje deel uitmaakt van een geheim plan. Arno komt te weten waarom Gail hem ontwijkt. June komt steeds meer in een onhoudbare situatie terecht.
Benny's situatie wordt in de openbaarheid gebracht door een krantenartikel. Iedereen reageert ontzet. Véronique vreest dat de zaak het imago van VDB kan schaden. Hanne is zenuwachtig voor haar eerste werkdag bij Fashion. Delphine en Mathias ontvangen de eerste stalen biowijn.
De familie Pauwels is erg aangeslagen door de arrestatie van Benny. Liesbeth besluit het nieuws nog even verborgen te houden voor de buitenwereld. Véronique is, tot ieders verbazing, bijzonder opgewekt en vriendelijk. Leen heeft een afspraak met de verhuurder van het huis dat ze heeft opgemerkt. Jan wil zijn dochter met raad en daad bijstaan.
De familie Pauwels is in alle staten wanneer Benny gehavend thuiskomt. De schok wordt nog groter als de politie even later met slecht nieuws voor de deur staat. Dirk is bloednerveus omdat hij vandaag in het huwelijksbootje stapt met Nathalie. Het belooft voor hem een erg emotioneel moment te worden. Rudi zit in een professionele dip en heeft dringend een assistente nodig. Hij stelt Véronique voor om Hanne in te schakelen. Mathias probeert een gesprek aan te gaan met Agnes.
Jens weet hoe Stefanie hem van zijn gokschulden kan afhelpen en confronteert haar met zijn plannen. Het gesprek draait echter helemaal verkeerd uit. Wanneer Stefanie in alle staten thuiskomt, besluit Benny het heft in eigen handen te nemen. Véronique heeft een gesprek met Peter en stelt hem voor haar lopende dossiers nog af te ronden. Mathias is erg aangedaan wanneer hij van Delphine verneemt waarom Agnes geen contact meer met hem wil.
Hanne heeft haar ontslag in de Foodbar ingediend bij Véronique. Stefanie voelt dat Jens haar nog graag ziet en wil hem koste wat het kost helpen. Ze slaagt erin wat geld te verzamelen, maar dat is blijkbaar niet voldoende. Jens broedt op een idee. Mathias doet Peter een zakelijk voorstel. Dirk is zenuwachtig voor het trouwfeest en heeft het moeilijk. Omdat hij steeds meer vergeet, besluit hij een fotodagboek bij te houden.
De eerste 'dagen zonder' van Mieke, Zjef, Evy en Niko verlopen niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op het werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen in het honderd. Hanne wil niet meer met Rudi geconfronteerd worden en werkt uitsluitend nog in de keuken van de Foodbar. Jan wil Véronique tegenwerken en besluit broodjes te verkopen in de Jan & Alleman. Dirk heeft het lastig omdat hij steeds meer vergeet. Jens biecht Stefanie zijn problemen op.
Stefanie probeert te weten te komen wat er aan de hand is met Jens, maar hij blijft een gesloten boek. Ook Arno heeft liefdesperikelen. Evy, Mieke, Zjef en Niko stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Véronique trekt haar conclusies en neemt een drastische beslissing. Peter en June lijken de barsten in hun relatie te hebben gelijmd. June geniet met volle teugen van de verwennerijen van Peter. Hanne bekent dat ze Rudi's atelier is binnengedrongen om zijn ontwerpen in te kijken.
Véronique en Peter gaan op de Raad van Bestuur frontaal de strijd aan met elkaar, waardoor de leden voor een verscheurende keuze komen te staan. Nathalie maakt Dirk duidelijk dat ze aan zijn zijde blijft staan, wat er ook gebeurt. Dirk zelf stort zich verder op zijn fotoreeks, maar al snel neemt zijn ziekte de bovenhand.
Véronique probeert via June te weten te komen wat Peter in zijn schild voert. Hanne krijgt nieuwe hoop wanneer Rudi zich bij haar excuseert. Mathias geeft Delphine een rondleiding bij VDB. Zij is erg onder de indruk en doet haar eigen plannen uit de doeken. Trudy en Bart ondertekenen hun samenlevingscontract. Jens heeft de nacht doorgebracht bij Stefanie.
Nu ook Marie-Rose ziek is, probeert Véronique zo weinig mogelijk thuis te zijn. Delphine en Mathias lijken het steeds beter met elkaar te kunnen vinden. Peter, June en Louise gaan een dagje uitwaaien aan zee. Véronique slaagt er echter alweer in om de sfeer te verpesten. Dirk licht Rita in over zijn gezondheidstoestand.
Familie en vrienden vieren de laatste dag van het jaar. Dirk en Nathalie doen dat samen met Peter en June. Dirk heeft het moeilijk, want de toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Véronique besluit oudejaarsavond niet thuis, maar met Rudi door te brengen. Stefanie viert de overgang van oud naar nieuw samen met Jens.
Trudy reageert anders dan verwacht op Barts aanzoek. Véronique neemt voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat haar personeel besmet raakt met het griepvirus. Peter ontfermt zich over zijn zwangere vrouw. Stefanie heeft een aanvaring met Raf, de vriend van Jens.
Arno stelt zijn relatie met Gail in vraag nadat hij haar heeft voorgesteld om samen door Europa te reizen. Stefanie wordt op café lastiggevallen. Véronique is doodsbang dat ze de griep zal overkrijgen van Rudi en zet hem net niet in quarantaine. Mathias is zenuwachtig voor de komst van Delphine. Dirk reageert erg emotioneel bij het vertrek van Gail en Justin.
Bart en Trudy hebben een belangrijke stap gezet in hun toenaderingsproces. Ze zijn klaar voor een nieuw begin, en dat brengt Bart op ideeën. Liesbeth denkt dat Jens jaloers is op Stefanie's familiegeluk. Ze raadt haar dochter aan om hem tijd te geven. Peter vertelt June dat hij zich buitengesloten voelt.
Het kerstfeest van de Van den Bossches is een groot succes. Bart verrast Anna met een skypewall waarop al haar kleinkinderen die in het buitenland vertoeven haar een zalig kerstfeest wensen. Marie-Rose heeft op haar beurt een verrassing in petto voor Véronique. De familie Pauwels is in de wolken met Jens, nadat hij kerstavond bij hen heeft doorgebracht.
Peter heeft een spoedvergadering met de Raad van Bestuur bijeen geroepen. Daar wordt gestemd over de plannen die Véronique heeft met VDB. De stemming draait echter uit op een echte machtsstrijd. Jens verrast zowel Liesbeth als Stefanie door kerstavond bij de familie Pauwels door te brengen. Jelle steigert wanneer hij hoort wat Jan van plan is met zijn nieuwe speelkameraad Rudolf.
Nathalie maakt Dirk duidelijk dat ze niet van plan is hem in de steek te laten. June vertelt Louise dat ze een kindje verwachten. Haar reactie zet Peter aan het denken. Liesbeth dringt er bij Stephanie op aan om Jens uit te nodigen op kerstavond. Agnes wil dat Delphine uit de buurt van Mathias blijft. Jan ontvangt een vreemde zending...
Véronique licht Rudi in over haar plannen met VDB. June is bang om Peter voorgoed te verliezen. Hij dringt aan op een gesprek. Dirk weigert zijn medicatie te nemen en hakt enkele knopen door. Jan vraagt Guido om te helpen bij het klaarmaken van de kalkoen voor het kerstfeest. Delphine wil van Agnes weten waarom ze geen contact meer wil met Mathias. De waarheid komt hard aan...
Mathias en Peter kloppen aan bij Agnes. Ze worden er echter niet met open armen ontvangen. Delphine, de dochter van Agnes, begrijpt niet waarom haar moeder de deur gesloten houdt voor Mathias. Arno wil van Dirk weten wanneer hij opnieuw aan het werk zal gaan. Stefanie spreekt opnieuw af met Jens. Liesbeth maakt zich zorgen omdat haar dochter niets meer tegen haar vertelt...
Marie-Rose bespreekt het familiefeest met Anna, maar zij reageert verrassend stil. Peter en Mathias vertrekken naar Frankrijk. Onderweg is Agnes, de zus van Mathias die in Frankrijk woont maar geen contact meer heeft met haar broer, het gespreksonderwerp bij uitstek. Peter stelt Mathias voor om van de gelegenheid gebruik te maken om Agnes een bezoekje te brengen. Hanne stelt haar cv op. Jan en Bart zijn blij dat ze haar sollicitatiebrieven klaar heeft voor verzending.
Dirk krijgt een harde klap te verwerken en sluit zich af van Nathalie. Bart wil Trudy verrassen met een etentje, maar de avond eindigt anders dan hij had gehoopt. Marie-Rose plant een groot familiefeest met Kerstmis, maar maakt zich tegelijkertijd ernstig zorgen over Peter en June. Ze stelt Mathias voor om Peter mee te vragen op hun trip naar Frankrijk.
Trudy is blij dat Bart eindelijk de reden van zijn overspel heeft toegegeven. Hanne maakt zich op voor haar eerste werkdag. Liesbeth vermoedt dat ze een oogje heeft op Rudi. Mathias stelt Marie-Rose voor om er samen enkele dagen op uit te trekken naar Frankrijk. Peter is helemaal van zijn melk door het nieuws van June.
Dirk is doodsbang voor het onderzoek bij de neuroloog. Nathalie roept de hulp van Peter in. Zjef heeft het nog steeds niet kunnen uitmaken met Marijn en krijgt van Niko enkele tips. June probeert de brokken met Peter te lijmen, maar oogst niet het gewenste succes. Tijdens een gesprek met Véronique gooit ze zelfs nog wat olie op het vuur. Hanne beslist of ze het aanbod van Véronique al dan niet zal aanvaarden. Linda komt op straat oog in oog te staan met inbreker Anthony...
Marie-Rose is woedend op June en wil haar het liefst meteen het huis uitzetten. Liesbeth heeft een idee om haar breiclub nieuw leven in te blazen. Het huisarrest van Linda en Guido wordt opgeheven, hoewel de derde inbreker nog niet is gevat. Jan maakt zich dan ook ernstig zorgen. Véronique benadert Hanne met een voorstel. June ontdekt dat Peter plannen heeft met VDB...
Bart stelt Trudy voor om de relatietherapie opnieuw aan te vatten. Arno denkt eraan om te stoppen met school nu ADweb zo goed loopt. Zijn voorstel stuit echter op tegenkanting van Liesbeth en Benny. Didier biedt Mathias zijn verontschuldigingen aan. Zjef gaat op zoek naar mensen die het voor hem willen uitmaken met Marijn...
Linda en Guido worden onder huisarrest geplaatst. Jan heeft het moeilijk met de bewaking in zijn café. Marie-Rose maakt zich zorgen over haar zoon en probeert van Peter te weten te komen wat er scheelt tussen hem en June. Liesbeth is teleurgesteld omdat haar breiclub niet het gewenste succes boekt.
Bart vreest dat de breuk tussen hem en Trudy niet meer te lijmen valt. Niko vermoedt dat Zjef niet eerlijk is over zijn gevoelens voor Marijn. Mathias maakt zich zorgen wanneer Didier een spoedbijeenkomst van de burgerwacht inroept. Hij rekent op de hulp van Benny. Rudi en Véronique beslissen over Hannes sollicitatie. Nathalie probeert Dirk te overtuigen om naar Leen te gaan en het wat kalmer aan te doen. June zoekt opnieuw toenadering tot Peter. Linda moet noodgedwongen een onverwachte beslissing nemen.
Familie, vrienden en collega's verzamelen in de Foodbar voor de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Bart besluit van die gelegenheid gebruik te maken om Trudy te tonen dat hij spijt heeft van zijn daden. Véronique en Rudi bespreken de sollicitatie van Hanne. Junes pogingen om Louise tegen haar moeder in het harnas te jagen, blijven niet zonder gevolgen. Peter is woedend en onderneemt actie. Dirk denkt dat zijn auto gestolen is.
Hanne besluit dan toch te solliciteren bij Fashion en legt Rudi en Véronique haar ontwerpen voor. June blijft proberen om de wig tussen Louise en Trudy groter te maken. Zjef is in de war over zijn gevoelens voor Marijn. Mik stelt Mathias voor om samen biowijn te gaan ophalen in Frankrijk.
Arno is in alle staten omdat Dirk hem niet op de hoogte heeft gebracht van zijn plannen met Bart. Liesbeth bereidt haar eerste brei-avond voor en stuurt alle mannen het huis uit. Benny is echter niet bereid om mee te werken. Véronique legt de bezwaren van Nathalie, Trudy en Peter naast zich neer en doet een bod op de Gentse broodjeszaak. Linda probeert nog steeds in te praten op inbreker Anthony.
Trudy heeft spijt van de aanvaring met Louise. De tiener slaat elke toenaderingspoging echter af. Bart heeft ondertussen besloten om meer dan ooit te vechten voor zijn relatie. Ondanks de vele tegenkanting blijft Véronique haar plan om een nieuwe Foodbar te openen, verderzetten. Dirk vraagt Bart om in te springen bij ADweb. Liesbeth wil een breiclub oprichten en probeert een aantal vrouwen te vinden die mee hun schouders onder het project willen zetten. Mathias maakt zich zorgen over Didier.
De spanning tussen Trudy en Louise bereikt een climax. Terwijl Peter zijn dochter probeert te kalmeren, gooit June nog wat extra olie op het vuur. Twee zigeuners worden dankzij de burgerwacht opgepakt door de politie. Didier komt opscheppen bij Mathias, maar heeft hij het wel bij het rechte eind? Marijn blijft scoren bij Mieke, Evy en Niko. Alleen Zjef kampt met twijfels.
Marijn heeft de nacht doorgebracht bij Zjef. Trudy wil dat Bart tijdelijk een ander onderkomen zoekt. Arno klaagt bij Dirk over de ongelijke werkverdeling. Mathias' wijn valt in de smaak bij de kookclub en hij wordt benoemd tot sommelier. Hanne gaat solliciteren bij Fashion. Dirk stort zijn hart uit bij Rita. Didier en twee van zijn kompanen krijgen een noodoproep binnen...
Bart schakelt Hanne in om met Trudy te praten. Linda probeert het vertrouwen van de gewonde inbreker Anthony te winnen, maar dat is buiten Keith gerekend. Hij voert de druk op Linda op door onverwacht in de Jan & Alleman op te duiken. Peter gaat opnieuw in de clinch met zijn zus, die op haar beurt Nathalie op haar plaats zet.
Terwijl Bart en Trudy voor de zoveelste keer ruziemaken over hun relatietherapie, staat er plots een onverwachte gast aan hun deur. Véronique geeft Nathalie de opdracht om een locatie te zoeken voor een derde Foodbar in Gent. Zij stelt zich ondertussen steeds meer vragen bij Dirks mentale toestand. Met de hulp van Liesbeth slaagt Zjef erin een date te versieren met de knappe Marijn.
Linda wil de gewonde inbreker Anthony niet langer verzorgen, maar wordt afgedreigd. Peter steigert wanneer hij verneemt dat Véronique de prijzen in de Antwerpse Foodbar drastisch heeft verlaagd. Trudy en Bart hebben hun eerste sessie bij relatietherapeute Natasha. Rita spreekt klare taal met Danny. Dirk wordt door de politie opgepakt op verdenking van inbraak...
Een patrouille van de burgerwacht loopt helemaal uit de hand. Voor Mathias de aanleiding om de burgerwacht te ontbinden, maar daar denkt Didier anders over. De inbrekers zetten Linda onder druk om hun gewonde kompaan Anthony te verzorgen. Dirk voelt zich slecht na de mislukte fotoshoot. Trudy en Nathalie gaan met de moed der wanhoop op zoek naar besparingsmogelijkheden voor de Foodbar in Antwerpen. Zjef wordt verrast door zijn vrienden.
De toekomst van de Foodbar in Antwerpen ziet er somber uit. Sluiten lijkt de enige oplossing, maar Véronique weigert resoluut. Rita probeert de brokken met Danny te lijmen. Mieke, Niko en Evy willen samen op stap. Zjef houdt de boot opnieuw af. Trudy heeft een afspraak gemaakt met de relatietherapeut. Niko treft een lid van de burgerwacht 's avonds aan met een jachtgeweer...
Zjef heeft spijt van zijn uitval tegen Mieke en probeert het goed te maken. Véronique wil Cédric naar België halen, maar rekent op de hulp van Marie-Rose. Benny mag Peter helpen tijdens een fotoshoot met lingeriemodellen. Rita wil Danny niet verliezen als vriend, maar vreest dat hij haar de rug zal toekeren. Dirk geraakt hopeloos in de knoei bij het internetbankieren.
Marie-Rose en Rudi zijn van mening dat Véronique haar zoon niet aan zijn lot mag overlaten. Trudy vreest voor haar relatie. Leen raadt haar aan om een relatietherapeut in te schakelen. Benny heeft rugpijn. Mathias maakt zich zorgen omdat er opnieuw is ingebroken in de buurt. Samen met Mik besluit hij alle inbraken in kaart te brengen. Guido en Elias hebben oude leidingen uit een leegstaande fabriek gehaald en brengen die naar Patrick. Ze worden echter gevolgd door de baas van de sloopfirma...
Véronique vindt dat Trudy en Nathalie verantwoordelijk zijn voor de slechte cijfers van de Antwerpse Foodbar en zet hen onder druk. Dirk beseft dat hij zichzelf heeft overschat als fotograaf. Zjef raakt steeds meer in de ban van het spel dat hij met zijn huisgenoten heeft opgestart. Guido is teleurgesteld over de opbrengst van het oud ijzer. Bart maakt zich zorgen over de hoofdpijn van Trudy.
Véronique heeft in Milaan moeten vaststellen dat Cédric op de dool is. Rudi vindt dat ze haar verantwoordelijkheid als moeder moet opnemen. De relatie van Bart en Trudy gaat van kwaad naar erger. Jelle maakt duidelijk kenbaar voor wie hij partij kiest. Benny krijgt van Véronique weinig appreciatie voor zijn werk en dat zit hem dwars. Mathias denkt erover na om zich terug te trekken uit de burgerwacht. Samen met Mik probeert hij Didier te waarschuwen voor het gebruik van wapens. Rita is nog steeds van streek door wat er gebeurd is met Danny.
Benny heeft zich op het laatste nippertje bedacht en sluit zich dan toch niet aan bij de burgerwacht. Peter vindt dat Véronique haar conclusies moet trekken uit de tegenvallende resultaten van de Antwerpse Foodbar. Zij ketst het voorstel om te sluiten echter meteen af. Jelle toont amper nog respect voor zijn vader. Mathias heeft de burgerwacht niet langer onder controle. Onder impuls van Didier bewapent de groep zich...
Véronique vertrekt met Rudi naar Milaan. Marie-Rose betwijfelt of dat wel een goed idee is. Didier is niet te spreken over de aanpak van Mathias. Jelle wil van Trudy weten of zij en Bart uit elkaar gaan. Peter is niet gerust in de fotoshoot van Dirk. Mieke schakelt Anna en Albert in om Gérard en Germaine te overtuigen van het nut van een rusthuis.
Danny probeert meer te weten te komen over Patrick en vermoedt dat Rita nog steeds iets voor hem voelt. Mieke, Niko en Evy maken zich zorgen over Zjef. Véronique krijgt de tegenvallende cijfers van de Foodbar in Antwerpen te zien en is in alle staten. Zowel Nathalie, als Dirk moet het ontgelden. Mieke hoopt dat ze Gérard en Germaine eindelijk kan overtuigen van de voordelen van een rusthuis.
June verneemt van Louise dat Bart en Trudy niet meer samen slapen. Tegenover Peter stelt ze zich inschikkelijk op, maar diep in haar hart is June allesbehalve gerust in de situatie. Ook Jelle heeft het erg moeilijk met de koude oorlog tussen zijn vader en Trudy. Zjef blijft zich onhebbelijk gedragen. Mieke, Niko en Evy vrezen dat hij zich niet langer goed voelt in hun gezelschap.
Jan wil dat Bart hem vertelt waarom hij ruzie heeft met Trudy. Mathias heeft de handen vol met de voorbereidingen van de kookclub. Marie-Rose wil er dolgraag bij zijn en nodigt zichzelf uit. Didier is van plan een heuse burgerwacht uit de grond te stampen en spreekt opruiende taal tijdens een vergadering van het buurtinformatienetwerk. Mieke krijgt een onrustwekkend telefoontje van Gérard.
Het ziet er naar uit dat Benny niet langer kan ontkennen dat hij opnieuw rookt. Louise ontdekt dat Bart op de zetel slaapt. Hij beseft dat de kinderen recht hebben op de waarheid. Evy, Mieke en Niko plannen een stevig feestje. Zjef heeft zo zijn redenen om het avondje stappen aan zich voorbij te laten gaan. De doeltreffendheid van het buurtinformatienetwerk wordt in twijfel getrokken wanneer er nieuwe inbraken plaatsvinden... Didier grijpt de gelegenheid aan om een burgerwacht op te richten.
In de Jan & Alleman wacht iedereen vol ongeduld op nieuws van Leen. Benny kan maar niet weerstaan aan de lokroep van zijn pakje sigaretten. Hij krijgt het echter steeds moeilijker om zijn verslaving verborgen te houden. Marie-Rose en Mathias hebben een slapeloze nacht achter de rug, en dat heeft alles te maken met het buurtinformatienetwerk. Véronique probeert de moeilijke dagen met Cedric van zich af te zetten.
Bart probeert voor de kinderen te verbergen dat hij elke nacht op de zetel moet slapen. De verrassing van Marie-Rose voor Cedric valt bij de tiener niet in goede aarde. Jan heeft het steeds moeilijker met de spanningen rond hem. Liesbeth vermoedt dat Benny terug rookt. Dirk heeft nog steeds last van zijn lichte hersenschudding. Nathalie begint zich echt zorgen te maken. Leen denkt te weten wie Arthur heeft ontvoerd.
Leen ontdekt dat er spullen van Arthur gestolen zijn uit haar appartement. De politie blijft haar echter met achterdocht behandelen. Liesbeth treft een aansteker aan in de broek van Benny. Cedric gedraagt zich met de minuut onhebbelijker. Véronique vreest voor de gevolgen als Anna per se haar achterkleinkind wil bezoeken. June raadt Bart aan om openlijk met Trudy te praten over zijn verhouding met Greet. Mathias heeft van de politie informatie gekregen over een burgerinformatienetwerk.
Rita is in allerijl in het ziekenhuis opgenomen. Haar toestand is zorgwekkend. Zowel Jan als Danny worstelen met schuldgevoelens. Leen is de wanhoop nabij omdat er nog steeds geen spoor is van Arthur. Ook de beschuldigingen van de politie is ze meer dan beu. Véronique is zenuwachtig omdat ze Cedric mag ophalen op de luchthaven. Trudy weigert nog met Bart te praten. Mathias moet zijn verantwoordelijkheid als wijkburgemeester opnemen nu de buurt wordt geteisterd door een inbraakplaag.
June doet een onthutsende ontdekking. Véronique is blij dat ze Cédric zal terugzien, maar kampt tegelijkertijd met angst. Mieke vindt dat de band tussen haar en Gérard alsmaar beter wordt. Niets is echter minder waar. Familie en vrienden van Leen organiseren een grote flyeractie voor Arthur. Dirk verliest de groep en verdwaalt in de stad. Leen zelf wordt ondertussen hard aangepakt door de onderzoeksrechter. De situatie wordt Rita te veel...
De politie voert nieuwe ondervragingen uit. Vooral Bart brengt zijn zus ongewild in een erg lastig parket. Ondertussen heeft Rita het gevoel dat iedereen haar verantwoordelijk acht voor de verdwijning van Arthur. Bart weet niet hoe hij Trudy moet duidelijk maken dat hij van haar houdt en neemt dan maar een drastische beslissing. Charlotte, Guido en Elias beginnen een handeltje in oud ijzer.
Er wordt een grootscheepse zoekactie op poten gezet om de kleine Arthur terug te vinden. Rita heeft het emotioneel erg moeilijk. Peter confronteert Bart met wat hij Trudy heeft aangedaan. Ondertussen ondervindt Bart dat het alsmaar moeilijker wordt om de kinderen buiten zijn relatieproblemen te houden. Stefanie en Liesbeth proberen uit te zoeken wat Benny en Arno in het schild voeren.
Er is nog steeds geen spoor van de kleine Arthur. Leen is rusteloos en weet met zichzelf geen blijf. Rita worstelt dan weer met een immens schuldgevoel. Bart vraagt Trudy om vergiffenis. Véronique maakt werk van haar plan om Cédric naar België te laten overkomen. Marie-Rose en Rudi zijn dolenthousiast. Arno betrapt zijn vader met een sigaret. Charlotte, Guido en Elias bedenken een nieuw plan om geld in te zamelen.
Arthur is spoorloos verdwenen. Rita is in alle staten en alarmeert Jan en Linda, die op hun beurt de politie inschakelen. De zaak zet ook Véronique aan het denken over de band met haar zoon. Nu Trudy Bart heeft geconfronteerd met zijn overspel, vallen er harde woorden. Jelle lijdt onder de spanningen. Dirk en Nathalie krijgen een inbreker over de vloer...
Leen is uitgeput nadat Arthur haar opnieuw enkele slapeloze nachten heeft bezorgd. Arno neemt een beslissing en licht Dirk hierover in. Anna reageert erg terughoudend wanneer Rita haar vertelt over het nieuwe leven dat ze heeft opgebouwd. Rudi stelt Véronique voor om Cédric vanuit Milaan te laten overkomen. Mieke ontdekt een vreemde blauwe plek op de rug van Germaine. Trudy gaat er helemaal onderdoor en besluit Bart te confronteren met zijn verhouding...
Mathias wil maar niet toegeven dat hij een bril nodig heeft, ook al kan hij de krant niet meer lezen. Cédric blijft een discussiepunt tussen Véronique en Rudi. Arno betwijfelt of het wel een goed idee is om samen met Dirk een bvba op te richten. De brommer die Guido en co op de kop hebben getikt, bevindt zich in erbarmelijke staat. Patrick kan Rita’s verleden niet zomaar loslaten. Trudy ontdekt dat er achter haar rug geroddeld wordt...
Jan is eindelijk bereid om de spons te vegen over Rita’s alcoholverleden. Ook Leen biedt haar een helpende hand. Trudy lijdt onder de affaire van Bart. Ze vindt zelfs niet de energie om te gaan werken. Tussen Rudi en Véronique is de spanning te snijden sinds het etentje bij Marie-Rose. Guido, Charlotte en Elias willen het magazijn van Patrick gebruiken om bromfietsen op te lappen. Gérard vertrouwt Mieke maar weinig taken toe.
Trudy werkt haar frustraties uit op de kinderen. June maakt er gebruik van om haar in een slecht daglicht te stellen bij Peter. Ondertussen doen ook bij VdB geruchten de ronde over Barts overspel. Mieke is ontroerd door de liefdevolle manier waarop Gérard zijn vrouw verzorgt na 65 jaar huwelijk. Guido, Elias en Charlotte besluiten om zoals Patrick bromfietsen te herstellen en door te verkopen. Marie-Rose brengt Véronique in een lastig parket tijdens het etentje met Rudi.
Trudy besluit Bart nog niet met zijn ontrouw te confronteren. Ze stort wel haar hart uit bij Peter, tot ergernis van June. Jan laat merken dat hij Rita niet vertrouwt met Arthur. Rita biedt Marie-Rose op haar beurt aan om te helpen bij de grote schoonmaak. Leen vraagt Mieke om als thuisverpleegster langs te gaan bij Germaine en Gérard, een bejaard koppel. Guido en Charlotte maken plannen om volgende zomer terug samen op reis te gaan.
June vertelt Bart dat ze op de hoogte is van zijn overspel. Trudy raadt ze aan om Bart te volgen na zijn werk, zodat ze eindelijk gerustgesteld zal zijn. Jan excuseert zich bij Rita voor zijn gedrag. Nathalie is blij te horen dat Dirk het rustiger aan wil doen. In het gezin van Liesbeth en Benny zakt de sfeer onder het vriespunt wanneer Stefanie’s wasbak en droogkap verbannen worden naar het atelier van Patrick.
Mieke vindt geschikte huurders voor haar appartement, maar Jan denkt daar anders over. Hij wil dat zijn dochter haar appartement verhuurd aan een ouders koppel dat geregeld in de Jan & Alleman over de vloer komt. Nathalie is bang dat Dirk nog meer stress zal hebben wanneer hij samen met Arno een bedrijfje opstart. Rudi vindt dat Véronique hun relatie niet au sérieux neemt. Bart komt in steeds nauwere schoentjes te zitten. Stefanie probeert de kamer van Arno in te palmen.
Mieke neemt afscheid van haar appartement. Ondertussen blijven de discussies met Evy, Niko en Zjef over de inrichting van het huis de kop op steken. June probeert Marie-Rose te tonen dat ze een goede stiefmoeder is voor Louise. Dirk vergeet zijn ochtendafspraak met Arno. Nathalie is bezorgd en denkt dat Dirk te veel stress heeft. Trudy begint steeds meer te denken dat Bart vreemdgaat en gaat de confrontatie aan.
Mieke wil designmeubelen kopen voor het nieuwe huis. Evy, Zjef en Niko zijn het hier echter niet mee eens. Véronique doet het viertal een verrassend voorstel. Arno licht zijn gezin in over zijn plannen om samen met Dirk een bedrijfje op te richten. Stefanie bewijst ondertussen dat ze haar droogkap en wastafel niet voor niets heeft gekocht. Rudi stelt Véronique voor om te gaan samenwonen...
Peter vindt het fijn dat June en Louise het beter met elkaar kunnen vinden. Toch twijfelt hij aan de goede bedoelingen van zijn echtgenote. Bart moet zich steeds meer in bochten wringen om zijn overspel te verbergen. Trudy is zijn geheimzinnige houding beu en dreigt ermee hem te verlaten.Stefanie heeft zich een tweedehands wasbak en haardroger aangeschaft.
Mieke en Evy maken zich samen met hun huisgenoten op voor de veiling van het huis. June laat Louise, zonder medeweten van Trudy, tot middernacht naar een feestje gaan. Jan heeft spijt van zijn beslissing en neemt op aanraden van Mathias een advocaat onder de arm om de overeenkomst met de makelaar ongedaan te maken. Patricks computer wordt getroffen door een zwaar virus. Trudy besluit Barts doen en laten te controleren. In de gevangenis wordt vastgesteld dat het verkoolde lichaam niet dat van Bert Van den Bossche is...
Trudy zet Leen voor blok en wil van haar weten wat Bart geheimhoudt. Bij Bart zelf slaat de paniek toe. Jan en Linda zijn verbaasd over de veranderingen die Arthur heeft ondergaan. Louise maakt misbruik van de strubbelingen tussen June en Trudy. Dirk en Arno bespreken de mogelijkheid om een eigen bedrijfje op te richten. Patrick krijgt een vreemd telefoontje van zijn bank...
Trudy vraagt Peter om raad over haar relatie met Bart. Hiermee stuit ze June opnieuw voor de borst. Véronique en Rudi zoeken terug toenadering tot elkaar. Peter plant een feestje om het succes van de online winkel van Fashion te vieren. Bart blijft Leen onder druk zetten om haar mond te houden tegenover Trudy. Zij is het gedrag van haar broer echter grondig beu en heeft een verontrustende mededeling...
Trudy twijfelt steeds meer aan de eerlijkheid van Bart. Greet voelt dat hij de situatie niet meer onder controle heeft. Jan wil niet dat de flyer voor de Jan & Alleman wordt verspreid. Het komt tot een klinkende ruzie met Niko. Zjef klopt laat op de avond in paniek aan bij Liesbeth. Mieke, Evy, Niko maken samen met hun nieuwe huisgenoot plannen voor de inrichting van het huis. Bij de dames slaat de twijfel echter plots toe...
Mieke, Evy en Niko kiezen hun nieuwe huisgenoot. Dirk en Arno krijgen een nieuwe aanbieding, maar Liesbeth maakt zich zorgen over de toekomst van haar zoon. Trudy hoort Bart uit over de bloedtest die hij liet afnemen. Peter probeert June en Trudy ondertussen te verzoenen na het conflict over de kleding van Louise. De flyer voor de Jan & Alleman zorgt voor wrevel tussen Jan en Niko. Rudi is erg zenuwachtig voor zijn date met Véronique. In de gevangenis wordt de brand en de zogezegde dood van Bert Van den Bossche onderzocht.
Zjef is ervan overtuigd dat hij het helemaal heeft verkorven bij Mieke, Evy en Niko. Liesbeth raadt hem aan niet op te geven. Trudy weet niet wat ze moet denken wanneer ze ontdekt dat Bart een bloedonderzoek heeft ondergaan. Nathalie denkt dat Dirk te veel hooi op zijn vork neemt en maakt zich zorgen. June en Louise zijn gaan shoppen en komen thuis met een indrukwekkende buit. Trudy is echter niet te spreken over bepaalde outfits van haar dochter. Het komt tot een pittige discussie. Voor Bert is het grote moment aangebroken...
Arno verwent Mieke en Evy met een uitgebreid ontbijt. Zjef ziet zijn kansen om als vierde huisgenoot uitgekozen te worden dan ook somber in. June stelt Louise voor om samen te gaan shoppen. Trudy vindt dat ze gefaald heeft als moeder. Bart laat Greet weten dat hij niet kan ingaan op haar voorstel. Rudi denkt de moed gevonden te hebben om klare taal te spreken tegenover Véronique.
Bart is van de kaart door het voorstel van Greet. June en Evy sporen Rudi aan om initiatief te nemen naar Véronique toe. Hij rekent echter op Véronique om de eerste stap te zetten. Niko, Mieke en Evy bezoeken samen met Arno en Zjef het huis dat openbaar te koop staat. Leen is erg onder de voet van de beslissing die ze heeft moeten nemen. In de gevangenis treft Bert de laatste voorbereidingen voor zijn ontsnapping.
Leen een harde klap te verduren tijdens haar gesprek met de psychologe. Zjef heeft last van een ochtendhumeur en dat zullen Mieke en Evy geweten hebben. Jan nodigt Anna en Albert uit om naar zijn nieuw interieur te komen kijken. Rudi is verbaasd wanneer Véronique niet op het werk komt opdagen. Bart krijgt de resultaten van zijn bloedonderzoek...
June besluit de problemen met Louise helemaal anders aan te pakken. Bij VdB is de date van Véronique en Rudi het gespreksonderwerp bij uitstek. Leen dringt er bij Bart op aan zijn verhouding met Greet te beëindigen. Bart dringt er op zijn beurt bij zijn zus op aan haar beroepsgeheim te respecteren. Nathalie is verbaasd wanneer ze van Peter te horen krijgt wat de oorzaak is van de problemen met de website van Fashion. Dirk heeft haar echter een heel ander verhaal op te biechten. Zjef begint aan zijn stage bij Evy en Mieke...
Evy, Mieke en Niko besluiten zowel Arno als Zjef aan een ‘stage’ op het appartement te onderwerpen. Greet vindt dat Bart een onnodig risico heeft genomen door zich door zijn zus te laten testen op soa’s. Véronique doet Peter een bekentenis. Het ‘holebi happy hour’ in de Jan & Alleman is een groot succes. June ontdekt dat Louise twee onvoldoendes heeft en neemt maatregelen.
Greet maakt kennis met Trudy. Bart laat zich door Leen testen op soa’s. Zij vermoedt al snel dat haar broer een verhouding heeft. Dirk ontdekt de fout op de website van Fashion en brengt Arno op de hoogte. Door de problemen met Louise begint June aan haar eigen kinderwens te twijfelen. Mieke laat Arno weten dat Zjef zich ook kandidaat heeft gesteld om mee te investeren in hun huis. Er zal een keuze moeten gemaakt worden. Bert ontvangt van Piet de valse papieren op naam van Axel. Leen maakt midden in de nacht een ritje met de auto om Arthur te doen inslapen...
Bart is erg ongerust wanneer hij merkt dat Trudy jeuk heeft aan de lies. Zij stelt zich vragen bij zijn heftige reactie. June vindt dat Peter zich niet aan de afspraken houdt. Véronique is bang dat de problemen met de Fashion-website in de pers zullen komen. Arno weet niet hoe hij aan geld moet geraken om mee in het co-housing plan van Mieke, Evy en Niko te stappen.
June is jaloers op de steeds sterker wordende band tussen Peter en Trudy. Dirk en Arno zoeken tevergeefs naar de fout in het programma van hun website. Véroniques geduld raakt op en ze roept Dirk op het matje. Mieke stelt Arno voor om mee te investeren in hun huis. Liesbeth is bang dat haar zoon zich in financiële nesten zal werken en moedigt Zjef aan om zich ook kandidaat te stellen. Arthur heeft de windpokken en kan niet naar de crèche. Rita stelt voor om op hem te passen.
Greet raadt Bart aan om zich te laten testen op eventuele soa’s. Hij wil zich informeren, maar neemt zo een risico. De relatie tussen Trudy en Louise raakt alsmaar meer verzuurd. Trudy stelt samen met Peter en June een aantal regels op waaraan haar dochter zich moet houden. Véronique vraagt Dirk om uit te zoeken wat er fout loopt met de website van Fashion. Mieke en Evy vragen Niko om mee te investeren in hun huis. Ze zijn ook nog op zoek naar een vierde man, Zjef hoopt stiekem dat de keuze op hem zal vallen. Bert heeft al heel wat flesjes ether verzameld uit de ziekenboeg.
June heeft een cadeau voor Leen, maar dat valt niet meteen in goede aarde. Mieke heeft een voorstel voor Evy zodat ze haar droomhuis toch zou kunnen kopen. Bart en Greet spreken tijdens de werkuren af in een rendez-voushotel. Het etentje van de wielerclub dreigt in het water te vallen. Louise kan Bart en Trudy overtuigen om haar alleen thuis te laten, terwijl het koppel naar de bioscoop gaat...
Bert slaagt erin alcohol te stelen uit de ziekenboeg van de gevangenis. Bart nodigt Trudy uit om samen naar de film te gaan. Greet heeft echter andere plannen met hem. Liesbeth is bang dat haar zoon zijn studies zal opgeven. Evy heeft haar droomhuis gevonden en wil samen met Mieke naar de kijkdag. Marie-Rose licht Mathias in over het etentje dat de vrouwen van de wielerclub hebben georganiseerd. De meubels van Jan en Linda laten op zich wachten.
June voelt zich steeds minder begrepen door Peter. Bart geniet van de vrije dag die hij met zijn gezin doorbrengt. Dirk stelt Arno voor om samen nog een website te maken. Niko wil nieuwe klanten aantrekken met een flyer en een wekelijkse happy hour. Het kost hem echter moeite om Jan te overtuigen. Véronique hoort Carla uit over Rudi. Leen neemt een belangrijke beslissing. Bert verwondt zichzelf en wordt zo opgemerkt door Daniel...
June stelt vast dat Trudy en Peter dichter naar elkaar toe groeien door de puberproblemen van Louise. Bart voelt zich steeds meer verscheurd tussen Greet en Trudy. Zjef krijgt goed nieuws van de politie, maar voelt zich nog steeds niet veilig. Rudi stelt zich vragen bij Véroniques wispelturigheid. Nathalie merkt op dat Dirk de laatste tijd niet in zijn normale doen is. Jans middeltjes om het huilen van Arthur te stoppen, doen Leen steigeren.
Bart en Trudy zijn erin geslaagd het vuur in hun relatie terug aan te wakkeren tijdens een weekendje weg. Louise blijft echter een zorg. Trudy vraagt raad aan Peter, wat opnieuw tot spanningen met June leidt. Evy en Niko kunnen Zjef overtuigen om aangifte te doen bij de politie en terug aan het werk te gaan. Jan heeft een originele oplossing gevonden voor het gekrijs van Arthur. Leen kan er echter niet mee lachen. Véronique zet Rudi op zijn plaats. Bert vraagt aan bewaker Daniel of hij voor een ladder kan zorgen.
Voor Véronique en Rudi breekt de grote dag aan: vandaag presenteren ze hun concept aan de jury van de stad. Evy is nog altijd op zoek naar een eigen stekje. Die zoektocht verloopt echter allesbehalve vlot. Louise maakt iedereen gek met haar spelletjes. Trudy ontdekt bovendien dat haar dochter een vriendje heeft. Dirk en Nathalie hebben een aanvaring.
Bart wordt geplaagd door schuldgevoelens tegenover Trudy, maar kan zijn minnares maar niet uit het hoofd zetten. Peters website is een grote ramp. Gelukkig blijft het personeel van Fashion als één blok achter hem staan. Jan wil de wielerclub nieuw leven inblazen en roept iedereen bij elkaar voor een vergadering. Marie-Rose gaat met Rita mee naar een bijeenkomst van de AA.
Leen krijgt de zorg voor Arthur nauwelijks gecombineerd met haar drukke job als huisarts. Guido is voor de eerste keer babysitter van dienst. Bart moet snel een uitvlucht voor zijn leugen bedenken. Peter vindt dat Véronique Rudi te hard aanpakt. Zij is echter niet akkoord. Zjef heeft Niko iets op te biechten...
Rudi werkt keihard, maar niet hard genoeg volgens Véronique. De vechtpartij laat Niko niet los. Hij besluit op zoek te gaan naar de daders. Ondertussen durft Zjef niet op te biechten dat de aanvallers eigenlijk hem viseerden. Leens kookpunt is bijna bereikt. Ze kan de situatie met huilbaby Arthur niet meer aan.
Dirk en Arno moeten een manier zoeken om meer promo te maken voor de website van Fashion. Zjef keert alsmaar meer in zichzelf sinds de aanval. Nico vreest dat zijn vroegere vrienden meer weten en voelt zich schuldig. Trudy en Peter hebben een goed gespreken over de opvoeding van Louise. June is jaloers en stelt zich vragen bij de steeds innigere band die de twee lijken te hebben. Rudi klopt overuren om de ontwerpen voor de stad klaar te krijgen. En hij is niet de enige die nog laat aan het werk is...
Leen, Linda en Jan kampen met een slaaptekort. Ze denken erover Arthur te laten onderzoeken door een specialist. Bart heeft last van wroeging en maakt een einde aan zijn verhouding met Greet. Hij is echter verbaasd van haar reactie. Zjef wordt aangevallen door een groepje jongeren. Niko deelt in de klappen. Danny vreest dat er niet veel volk zal opdagen voor Rita’s kaas- en wijnavond en wil haar behoeden voor een teleurstelling. De website van Fashion gaat online.
Peter verneemt dat Véronique Rudi’s ontwerpen heeft afgewezen en eist meer uitleg. Leen is de wanhoop nabij. Benny is ervan overtuigd dat Zjef homo is. Stefanie en Liesbeth denken echter dat hij een oogje heeft op Evy. Ook Rudi is die mening toegedaan. Evy besluit meteen klare taal te spreken. Louise zet het huis op stelten met haar puberaal gedrag. Trudy heeft Barts steun meer dan ooit nodig.
Leen heeft het alsmaar moeilijker om liefdevol om te gaan met haar zoontje Arthur. Bart schrijft Jelle in bij de plaatselijke voetbalploeg. Tijdens de training spreekt hij af met Greet. Bij zijn thuiskomst merkt Trudy echter de geur van vrouwenparfum op. Peter en June hebben een nieuwe aanvaring over de opvoeding van Louise.
Bart wil dat Greet hem niet meer thuis contacteert. June voelt zich buitengesloten en vraagt Peter om aan hetzelfde zeel te trekken wat de opvoeding van Louise betreft. Evy raadt Rudi aan om de situatie met Véronique niet verder op de spits te drijven. Leen geeft zichzelf de schuld van het feit dat Arthur zoveel weent. Linda schakelt Mieke in om haar stiefzus mee op sleeptouw te nemen. Zjef lijkt een boon te hebben voor Evy.
Liesbeth vindt dat Arno te veel hooi op zijn vork neemt met het ontwerp van de Fashion-website. Linda en Mieke starten vandaag als zelfstandige thuisverpleegster. Ook Zjef begint aan zijn eerste werkdag in de Foodbar. Jan is ervan overtuigd dat zijn kleinzoon een huilbaby is. Linda dringt er bij Leen op aan om tijd te nemen voor zichzelf. Evy heeft een huis gevonden en is dolenthousiast.
Vandaag wordt het van interview met Peter uitgezonden. Ook in de gevangenis wordt het fragment met argusogen bekeken. De scherpe uitspraken van Peter aan het adres van zijn rivaal Bert Van den Bossche blijven dan ook niet zonder gevolgen... Arno werkt de nacht door om de demoversie van de website voor Fashion klaar te krijgen. Toch is hij niet zeker van het eindresultaat. Bart durft zijn bazin Greet niet af te wijzen. Véronique neemt een nieuw hulpje aan voor de Foodbar. Maar of dat wel de juiste keuze is, is nog maar de vraag. Evy denkt eraan een huis te kopen en informeert zich bij de bank. Leen kan de druk niet meer aan en lucht haar hart bij Linda. Louise drijft haar eigen zin door en is Peter en Trudy te slim af.
De date van Mieke loopt anders af dan verwacht. Bart brengt steeds meer tijd door met Greet, tot groot ongenoegen van de nietsvermoedende Trudy. Rudi ergert zich steeds meer aan Véronique en de manier waarop ze VdB leidt. Linda heeft er alles voor over om de interesse van Jan weer aan te wakkeren en laat zich onder handen nemen door Stefanie. Guido heeft zijn vader iets te vertellen en ook Louise broedt op een plannetje...
Linda probeert een ruzie tussen Guido en Jan te voorkomen. Bart weet niet meer hoe hij zich op zijn werk moet gedragen. Hij houdt zijn slippertje ondertussen angstvallig verborgen voor Trudy. Mieke heeft een idee om het vuur in Linda’s huwelijk opnieuw aan te wakkeren. Véronique ontvangt de eerste sollicitanten voor de job in de Foodbar. Ook Zjef, een onzekere dertiger die op eigen benen wil staan, waagt zijn kans. Anna en Albert krijgen te maken met een puberende Louise. Liesbeth maakt kennis met Carla, de zus van Rudi. Peter wordt gevraagd voor een televisie-interview over de manier waarop hij zijn job combineert met zijn gezin.
Bart kan niet weerstaan aan de verleiding van zijn bazin Greet. Mieke laat zich door Evy en Niko adviseren over haar date met Gunther, een knappe man die ze in het ziekenhuis leerde kennen. Linda wil meer vuur in haar relatie brengen, maar Jan laat zich niet meteen van zijn meest romantische kant zien. Véronique, Trudy en Liesbeth komen in de problemen te zitten wanneer Pieter-Jan plots zijn ontslag indient in de Foodbar. Evy probeert te achterhalen met welke knappe dame Rudi heeft afgesproken voor de lunch. Jan bereidt zich voor op de confrontatie met zijn zoon.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.