Familie

Familie

Vlaamse dagelijkse serie over het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun entourage.

222 afleveringen

Het teambuildingweekend in de Ardennen gaat van start. Peter wil dat June het rustig aan doet en in het hotel blijft terwijl de anderen gaan wandelen. Na haar gesprek met Rita besluit Marie-Rose toch naar de Ardennen te gaan. Maarten neemt Roos mee naar de boerderij.
De raad van bestuur beslist in de KomEet over de nieuwe medisch directeur, die de twee ziekenhuizen moet gaan leiden. Maarten beseft dat hij de compromis voor de boederij niet alleen had mogen tekenen en hij vraagt raad aan Bart. Nathalie heeft al een week niets van Paul gehoord en ze is er zeker van dat ze het verprutst heeft. Hanne kaart bij Remko het financieel voorstel van Trudy nog eens aan. Caroline stelt Mathias voor om voor hem te koken. Veronique heeft met haar moeder de zoveelste discussie over het teambuildingweekend in de Ardennen.
Jan spelt zijn jongste zoon de les omdat hij het einde van de examens te uitbundig heeft gevierd. Dokter Paul mailt naar de raad van bestuur het filmpje met Parmentier in de hoofdrol. Hanne vertelt aan haar vader en Trudy dat Remko moet gaan werken om zijn studies te kunnen betalen. Peter staat er op dat Caroline meegaat op het teambuildingweekend naar de Ardennen. Nathalie is onzeker over haar uiterlijk en ze gaat met haar twijfels naar Dirk. Niko is ongerust omdat hij Mieke niet kan vinden. Mathias wordt in de Jan & Alleman opgeëist door Caroline.
Marie-Rose vindt het goed nieuws dat Peter terug aan het roer staat van de holding, tot ze hoort dat Mathias voorlopig aan boord blijft. Maarten heeft alleen de compromis getekend voor de boerderij. Roos maakt hier geen probleem van, maar Jana ziet dat toch anders. Paul vreest dat hij het verknald heeft bij Nathalie en hij vraagt raad aan Trudy. Niko wil van Steve weten waarom hij niet terugkeert naar Spanje. Remko heeft schitterende examens afgelegd en Hanne is heel fier op haar vriend. Peter wil een teambuildingweekend in de Ardennen organiseren om de sfeer onder de kaderleden op te krikken. Dokter Paul toont aan Veronique het filmpje met Parmentier in de hoofdrol.
Peter onderbreekt zijn sabbatjaar om de holding te redden en hij maakt Mathias meteen duidelijk dat het onverantwoord is om zich terug te trekken uit het bedrijf. Maarten heeft belangrijk nieuws voor Roos. Dokter Paul krijgt het bezoek van Chantal, een collega-arts van het Sint-Jan Ziekenhuis, en zij heeft een waardevol cadeautje meegebracht. Mieke confronteert Niko en Steve met de revolver die ze heeft gevonden. Nathalie praat met Rita over haar gevoelens voor Paul.
Het gesprek tussen Mathias en Marie-Rose is in een fiasco geëindigd, want hij is nu zelfs van plan om zijn aandelen te verkopen. Peter gelooft niet dat het zo’n vaart zal lopen, maar zijn zus houdt er een andere mening op na. Evy is benieuwd hoe de date van Nathalie met Paul is verlopen en in het ziekenhuis wordt de dokter door Mieke en Trudy op de rooster gelegd. Er komt onverwacht schot in de huizenjacht van Maarten en Roos. Deleu vraagt aan Veronique om zich te onthouden bij de stemming voor de nieuwe medisch directeur. Guido heeft slecht nieuws voor zijn vader.
Victor heeft zijn beleidsnota klaar en hij brengt het lijvig document naar Deleu. Paul geeft aan Mieke toe dat hij Nathalie niet uit zijn hoofd kan zetten ondanks haar afwijzing en hij vraagt zich af hoe hij het vanaf nu moet aanpakken. Ondertussen heeft Nathalie een soortgelijk gesprek met haar collega Evy.
Marie-Rose is van mening dat Mathias te veel macht heeft in de Van den Bossche holding en ze vindt het het best om hem uit te kopen. Dokter Paul zit er mee dat Nathalie hem afgewezen heeft en hij vraagt aan Mieke hoe hij het nu moet aanpakken. Ondertussen stort Nathalie haar hart uit bij Rita in de Jan & Alleman. Remko besluit weekendwerk in de horeca te zoeken om zijn studies te betalen. Roos en Maarten surfen op elk vrij moment naar immosites, maar hun betaalbaar droomhuis hebben ze nog niet gevonden.
Veronique en Victor houden een slecht gevoel over aan het etentje met de voorzitter van het OCMW. Niko gaat terug aan de slag in het café en hij krijgt meteen een belangrijke opdracht van Linda. Caroline doet Mathias een zeer persoonlijk voorstel. Het woonprobleem van Maarten en Roos is nog altijd niet opgelost. Remko praat met Hanne over zijn financiële problemen en zij komt meteen met een oplossing op de proppen. Steve bespreekt met Niko zijn plan om Mieke beter te beschermen tegen Glenn. Marie-Rose is vastbesloten om Mathias ook in zijn professioneel leven te raken.
Marie-Rose is er meer dan ooit van overtuigd dat de breuk met Mathias definitief is en ze pakt zijn spullen in. Veronique vindt dat haar moeder te snel conclusies trekt, maar kan niet tot haar doordringen. Maarten en Roos geraken het niet eens of ze het beste in de stad of op de buiten gaan wonen. Hanne gaat aan de slag in het atelier van Axel en ze is superblij omdat ze meteen patronen mag tekenen. Paul vraagt amoureus advies aan Trudy. Mieke en Niko krijgen onverwacht nieuws van de politie. Veronique en Victor gaan met de voorzitter van het OCMW dineren in de KomEet.
Evy wil van Nathalie weten hoe haar avondje uit met dokter Paul is verlopen. Maarten en Roos hebben besloten om hun eigen stek te zoeken en daar zijn Bart en Trudy blij om want de spanningen liepen de laatste weken op. Veronique is van mening dat de beleidsnota slechts een formaliteit is en ze stelt Victor voor om zijn kandidatuur politiek te laten steunen. Jan verplicht Guido om bij hem in het café te studeren. Caroline krijgt een voor haar onaanvaardbaar voorstel. Mieke en Niko krijgen onverwacht bezoek.
Roos vraagt aan Trudy of zij en Maarten te veel zijn in huis. Veronique is van mening dat Caroline de sfeer in de Van den Bossche holding verziekt en ze gaat hierover met Peter praten. Mieke en Niko vervelen zich stierlijk in hun appartement, maar zolang Glenn niet is opgepakt kunnen ze geen kant op. Het bezoek van Jan is dan ook welgekomen. Trudy heeft een vermoeden dat June zwanger is. Deleu wil dat Veronique haar onpartijdigheid bewijst door zich te onthouden tijdens de stemming voor de nieuwe medisch directeur. Nathalie en dokter Paul gaan samen eten in de KomEet.
Trudy neemt Linda in vertrouwen over de drukte en de spanningen die Maarten en Roos veroorzaken in huis. Axel waarschuwt zijn moeder dat de situatie met Mathias zich tegen haar kan keren. Dokter Paul trekt zijn stoute schoenen aan en hij nodigt Nathalie uit voor een etentje. Maarten is niet blij wanneer zijn vader polst naar zijn verhuisplannen.
Peter schuwt de grote middelen niet om zijn moeder te overtuigen de ruzie met Mathias bij te leggen. Bart stelt aan zijn dochter voor om haar kot in Antwerpen voor drie maanden op te zeggen én hij moedigt haar aan een vakantiejob te zoeken. Hanne maakt hier meteen werk van en ze benadert Axel. Niko krijgt goed en slecht nieuws van de politie. Mathias zoekt toenadering tot Marie-Rose.
Marie-Rose is ervan overtuigd dat Mathias een affaire heeft met Caroline. Bart moedigt Hanne aan om in de modeacademie te checken of ze haar examens nog mag meedoen. Dokter Paul polst bij Trudy en Mieke naar het relationeel leven van Nathalie. Dokter Parmentier vraagt bij Victor Praet de dossiers op die betrekking hebben op het personeel. Niko verblijft niet graag in het ziekenhuis, maar alles is beter dan te worden opgesloten in de gevangenis.
June en Peter bevinden zich in de zevende hemel. Bart stoort er zich hoe langer hoe meer aan dat Maarten en Roos geen rekening houden met zijn gezin. Caroline vangt flarden van het gesprek op tussen Veronique en Dirk en ze broedt meteen op een plan om Mathias op te eisen.
Albert kan Anna overtuigen om op de vraag van Bart en Trudy in te gaan. Niko ligt nog altijd in het ziekenhuis, waar hij verhoord wordt door de politie over zijn aandeel in de overvallen. Hij slaat in paniek als blijkt dat Glenn nog op vrije voeten is. Na de meeting met Deleu en Parmentier gelooft Victor niet dat hij kans maakt om medisch directeur te worden van het nieuwe ziekenhuis. Veronique vindt dat hij zich toch kandidaat moet stellen. Mathias krijgt relationeel advies van Caroline en ondertussen geeft Veronique haar moeder tips. June en Peter doen een zwangerschapstest.
Na de heftige vergadering van gisteren is June van mening dat Peter moet bemiddelen tussen Mathias en Dirk. Trudy is terug uit het klooster, maar Remko en Bart zijn nog niet gerustgesteld. En met hen Jan. Dirk wil niets liever dan dat de geruchten over zijn affaire met Marie-Rose stoppen.
Mieke vermoedt dat Niko iets heeft uitgespookt en haar zo in de watten legt om zijn geweten te sussen. In het appartement van Jan en Linda zorgt de loodgieter vooral voor lawaai en stof. Peter wil een fonds oprichten om de therapie die hij in Amerika heeft gevolgd ook in Vlaanderen te kunnen aanbieden aan kankerpatiënten. Zijn zus heeft grote bedenkingen bij dit plan. Niko durft Glenn en zijn kompanen niet aangeven bij de politie, maar dit betekent niet dat hij zich gewonnen geeft. Trudy krijgt Hanne eindelijk te spreken in het klooster. In de Van den Bossche holding bereikt de ruzie tussen Mathias en Dirk een hoogtepunt.
Trudy grijpt elke kans om Hanne in het klooster te zoeken. Linda dringt bij Jan aan om een echte loodgieter te bellen zodat de waterleiding goed wordt hersteld. Dirk wil afhaken voor de PR-meeting omdat Mathias hem negeert, maar voor Veronique is dat uitgesloten. Peter zoekt oplossingen om de kankerbehandeling naar België te kunnen halen. Mieke is verrast wanneer Niko spontaan voorstelt om te gaan shoppen en op restaurant te gaan. In de KomEet confronteert Victor Praet de voorzitter van de raad van bestuur met de fusie die er zit aan te komen. Dan verloopt het etentje van Dirk en Nathalie veel prettiger en vooral openhartiger.
Rita heeft eindelijk zonder lawaai kunnen slapen, maar nu staat het appartement van Jan en Linda onder water. Trudy gaat op retraite in het klooster in de hoop er Hanne te vinden. Mathias wil zich verontschuldigen bij Marie-Rose, maar hij besluit dit niet te doen na zijn gesprek met Caroline. Veronique geeft toe aan de druk van Victor en licht hem in over een mogelijke fusie.
Jan kan het mysterie over de klopgeest in de studio van Rita ophelderen. Bart deelt met zijn zus zijn vermoeden dat Hanne in een klooster verblijft en hij polst bij Mieke of ze bereid is om er op retraite te gaan. Caroline kan het niet laten om de jaloezie van Mathias te voeden, met als gevolg dat hij Marie-Rose en Dirk op de man af vraagt of ze een verhouding hebben.
Rita wil niet meer in haar appartement slapen zolang de geluiden er zijn. Bart en Remko vermoeden dat Hanne in een klooster verblijft en ze willen dat Trudy dit spoor onderzoekt. Peter en June bespreken kunstmatige inseminatie met Victor. Niko neemt tegen zijn zin geld aan van Glenn. Veronique vraagt aan Dirk of hij een verhouding met haar moeder heeft.
Mathias heeft het hele weekend niets van zich laten horen, maar toch weigert Marie-Rose om zich te excuseren. Mieke leest in de krant een artikel over de overval. Niko wordt er misselijk van, maar hij wil niet zeggen wat er aan de hand is. Bart en Remko beslissen om Hanne te gaan zoeken. Paul krijgt toch nog een blaam van Victor.
Mathias weet niet wat hij moet met de vraag van Peter. Bart weet dat Hanne veilig en gezond is, en hij brengt zijn vader op de hoogte. Rita wil over haar gevoelens open kaart spelen met Dirk. Mathias vraagt aan Marie-Rose of ze iets heeft met Dirk.
Marie-Rose staat volledig achter de beslissing van haar zoon. Bart en Dirk hadden deze zet van Peter niet verwacht en vermoeden dat hij liegt over zijn gezondheid. Jan en Rita hebben een openhartig gesprek over haar gevoelens voor Dirk. Maarten polst bij Niko of hij de politie al heeft gealarmeerd. Jelle ontvangt een brief van Hanne. Victor en Veronique confronteren advocaat Schepers met de beelden van de bewakingscamera’s van het ziekenhuis. Mathias krijgt van Dirk de foto’s van Wenen en laat ze aan Marie-Rose zien.
Trudy is er niet over te spreken dat Bart naar de politie is geweest, enkel en alleen omdat hij niet weet waar Hanne uithangt. De spanningen tussen Marie-Rose en Mathias lopen verder op. Niko deelt zijn zorgen met Maarten en die raadt hem aan om de politie te alarmeren. Veronique bekijkt urenlang de beelden van de bewakingscamera’s van het ziekenhuis. Sinds hun gesprek vermoedt Nathalie dat Rita nog gevoelens heeft voor Dirk. Jelle spreekt een boodschap in op de gsm van Hanne. Peter heeft belangrijk nieuws voor zijn zus en voor alle collega’s van de Van den Bossche holding.
Véronique heeft interessante informatie verzameld over Schepers, de man die door dokter Paul uit het ziekenhuis is gezet en die nu een torenhoge schadevergoeding wil. Victor blijft echter van mening dat er op de eis moet worden ingegaan. Mathias is van slag door de onkostennota van Marie-Rose en Dirk, want tijdens het zakenweekend in Wenen is er duidelijk veel gespendeerd.
Het is nog steeds niet duidelijk waar Hanne verblijft en zowel haar vader als haar vriend maken zich zorgen. Veronique praat met Mathias over het meningsverschil dat ze met Victor heeft over de dronken advocaat die door dokter Paul uit het ziekenhuis is gezet. In de KomEet maakt Maarten een klant duidelijk dat hij Jana niet zal ontslaan en hij vraagt de man zelfs om voortaan in een ander restaurant te gaan eten. Marie-Rose is terug van de beurs in Wenen en het valt Mathias op dat ze wel heel enthousiast is over Dirk. Deze laatste heeft eindelijk het grote gesprek met Rita. Mieke en Niko krijgen thuis onverwacht het bezoek van Glenn.
Victor wil koste wat het kost tot een minnelijke schikking komen met advocaat Schepers, maar Veronique vindt 15.000 euro onaanvaardbaar en wil het tot een rechtszaak laten komen. Jan geeft Niko een dag vrij zodat hij aan zijn camionette kan sleutelen. Jana krijgt het in de KomEet zwaar aan de stok met meneer Maes, een vaste klant. Remko toont Bart en Trudy de brief die Hanne voor hem heeft achtergelaten op zijn kot. Marie-Rose en Dirk hebben het naar hun zin in Wenen.
Mieke vindt het sneu dat Niko elke avond alleen in de garage aan de camionette sleutelt en ze stelt hem voor om te helpen. Nathalie dringt bij Dirk aan om vandaag nog met Rita te gaan praten. Veel tijd heeft hij niet, want hij vertrekt met Marie-Rose op zakenweekend naar Wenen. Peter en June krijgen in het ziekenhuis in de States de resultaten van de therapie. Remko, Bart en Trudy hebben er geen flauw idee van waar Hanne uithangt. Victor Praet ontdekt dat de man die hardhandig uit het ziekenhuis werd gezet een advocaat is en die wil nu een minnelijke schikking van 15.000 euro.
Marie-Rose vertelt aan Mathias dat ze Dirk vergezelt naar een beurs in Wenen. Dit betekent wel dat ze dit weekend niet met Mathias kan gaan varen en daar probeert Caroline dan weer haar voordeel uit te halen. Bart is van mening dat Dirk heel snel het grote gesprek moet aangaan met Rita. Evy stelt Nathalie voor om na het werk samen een glas te gaan drinken in de Jan & Alleman. Jan heeft een verklaring voor de vreemde geluiden in de studio van Rita : er is een klopgeest aan het werk. Dokter Paul wil van Victor weten of hij al dan niet geschorst wordt.
’s Morgens vroeg haalt Rita haar broer uit zijn bed omdat ze terug geklop hoort in haar studio. Jan meent dat haar verbeelding op hol slaat en vermoedt zelfs dat Dirk er iets mee te maken heeft. Rita gaat hier op in en praat met Jan over de gevoelens die ze heeft voor haar ex. Mathias bespreekt met Caroline de koude oorlog die Marie-Rose momenteel thuis voert. Veronique laat de spanningen niet aan haar hart komen en is van plan om af te wachten tot haar moeder bijdraait. Niko doet een akelige ontdekking in de garage van Rudy. Linda en Mieke vragen aan Veronique om bij Victor een goed woordje voor dokter Paul te doen.
Marie-Rose is nog altijd kwaad omdat Veronique haar publiekelijk heeft terechtgewezen in de pilot store en ze wil niet meer voor Fashion werken. Victor Praet wil dokter Paul enkele dagen op nonactief zetten, zodat het ziekenhuis ingedekt is bij eventuele schadeclaims. De arts zelf overweegt om zijn ontslag te geven, maar voor de verpleegsters Linda en Mieke gaat dit te ver. Maarten heeft een beslissing genomen over zijn professionele toekomst en hij licht Veronique als eerste in. Niko leest in de krant een artikel over een ramkraak en er gaat meteen een belletje rinkelen. Rita dringt zich op aan haar ex-man, Dirk.
Linda brengt bij Victor Praet verslag uit over het incident met de dronken kerel, die agressief uit de hoek kwam en die door dokter Paul aan de deur is gezet. Haar getuigenis brengt dokter Paul in een lastig parket. Dirk heeft nog altijd niet aan Rita verteld dat Nathalie aan de slag is in de Van den Bossche holding. Nathalie is trouwens heel blij met haar nieuwe job en ze trakteert de collega’s op cava. Marie-Rose werkt keihard aan de inrichting van de pilot store en het is dan ook een zware slag wanneer haar dochter het resultaat afkeurt. Veronique wil ook dat Maarten snel een knoop doorhakt over zijn professionele toekomst.
Rita klaagt tegen haar broer dat ze de laatste nachten wakker wordt van een vreemd gerammel. Niko heeft zijn hand in het verband, maar hij gaat toch werken in de Jan & Alleman. Caroline laat Marie-Rose bewust in de fout gaan. Hanne stort zich in de drank om haar zorgen te vergeten. Maarten bespreekt met Mathias het voorstel dat hij van de chef van sterrenrestaurant De Lijsterbes heeft gekregen.
Jana is van mening dat Maarten op het voorstel van de sterrenchef moet ingaan. Roos daarentegen ziet het niet zitten dat haar vriend de KomEet verlaat en ze wil dat de maître stopt met Maarten te pushen. Rita maakt haar moeder duidelijk dat de ganse familie haar het liefst naar de zee ziet teruggaan. Niko krijgt het benauwd wanneer hij in de garage de politie over de vloer krijgt. Caroline toont Veronique de computersimulaties met de nieuwe inrichting van de winkels. Nathalie werkt al meteen over op haar eerste werkdag in de Van den Bossche holding.
Jan is van mening dat zijn moeder gisteren te ver is gegaan tegen Hanne. Remko overtuigt Hanne dat ze afstand nodig hebben en beter naar haar kot in Antwerpen gaan. Dirk mag er niet aan denken dat Nathalie als secretaresse aan de slag gaat in de Van den Bossche holding. Caroline en Marie-Rose zoeken in de winkels van Fashion de geschikte plaats voor de nieuwe labels.
Marie-Rose gaat voor twee weken aan de slag bij Fashion en ze wordt met open armen verwelkomd door Caroline. Dirk polst bij Evy of zijn ex-vrouw Nathalie kans maakt om als secretaresse te worden aangenomen. Niko vraagt aan Jan of hij zijn camionette op het koertje van het café mag parkeren. Glenn en zijn kompanen Patje en Kenneth zetten Niko onder druk om hun wagen te herstellen. Hanne wil dat de bomma beseft hoeveel pijn ze haar heeft gedaan en ze wil de confrontatie aangaan. Veronique beseft dat ze het medisch dossier van haar broer niet had mogen inkijken en ze verontschuldigt zich bij Victor en Peter.
Remko stelt Hanne voor om naar Antwerpen te gaan en daar te blijven tot de gemoederen bedaard zijn. Zij wil haar vader echter niet met de problemen achterlaten. Niko is in de garage van Rudy getuige van een akelig tafereel. Veronique neemt met Maarten de boekhouding van de KomEet door en wil weten hoe het komt dat er weinig winst wordt gemaakt. Marie-Rose confronteert Peter met zijn kinderwens. Mathias moet van Caroline vernemen dat Marie-Rose gedurende twee weken June gaat vervangen.
Anna kan de ruzie met Veronique en Marie-Rose niet plaatsen en ze gaat met Albert bij Jan en Linda logeren. Bart en Trudy proberen Hanne op te vangen, want zij zit door de verwijten van de bomma nog altijd in zak en as. Marie-Rose stelt aan haar dochter voor om de winkelinrichting op te volgen tijdens de afwezigheid van June. Evy organiseert de eerste sollicitatieronde voor de vacature van secretaresse en tot haar grote verbazing is Nathalie, de ex-vrouw van Dirk, één van de kandidaten. Veronique kan in het kantoor van Victor haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze leest in het medisch dossier van haar broer.
Tijdens het etentje bij Marie-Rose en Mathias is aan het licht gekomen dat Hanne een abortus heeft gehad. De reactie van Anna was ongemeen hard, waardoor Hanne in zak en as zit. Maarten en Roos proberen het meisje te troosten en verzekeren haar dat ze achter haar staan. Veronique is op oorlogspad, want ze wil de boekhouding van de KomEet inkijken. Peter en June krijgen van Victor Praet nieuws in verband met hun kinderwens. Mathias geeft Evy de opdracht om de sollicitatie te organiseren voor haar nieuwe collega die aan het onthaal gezocht wordt. Anna brengt Jan en Rita op de hoogte van de abortus van Hanne.
Maarten is niet van plan om toe te geven aan de druk van Veronique, die eist dat hij permanent een tafel voor de Van den Bossche holding vrijhoudt. Niko neemt Mieke mee naar de garage, waar hij in zijn vrije tijd de camionette zal transformeren in een kampeerwagen. Ze zien er Glenn, een maat van vroeger met wie Niko nog aan straatracen heeft gedaan. Rita is blij met het bezoek van haar ex-man Dirk en ze bekent dat ze zich vaak alleen voelt. Tijdens het familiefeest ontdekt Anna dat haar achterkleindochter Hanne een abortus heeft gehad.
Véronique is ongerust omdat Peter nog niet komt werken. Marie-Rose besluit daarop bij haar zoon op bezoek te gaan, zodat ze met eigen ogen kan zien of hij het goed stelt. Véronique geeft Maarten de schuld van de misgelopen deal en ze eist dat hij vanaf nu permanent een tafel in de KomEet vrijhoudt. Niko kan een oude bestelwagen op de kop tikken.
Anna wil tijdens het feest dat ze organiseert voor Peter ook Victor in de bloemetjes zetten en ze is dan ook teleurgesteld als blijkt dat de kans bestaat dat de hoofdarts moet afhaken. Niko zoekt via het internet naar een camionette, maar de kostprijs valt tegen. Peter en June vertrekken naar de Ardennen, waar ze het weekend doorbrengen. Bart is van mening dat de ouders van Remko vooraf moeten weten dat Hanne ook van de partij zal zijn in de KomEet. In het restaurant lopen de spanningen flink op en wordt Remko voor de keuze gesteld.
June wil van Peter duidelijkheid over haar kinderwens. Hij twijfelt echter nog altijd en gaat hierover met Bart praten. Hanne wil de ouders van Remko nog één kans geven en stelt voor om hen afspraak te geven in de KomEet. Mathias weet dat Veronique nog een tafel zoekt om met klanten te gaan eten en hij lost het probleem op. Nathalie brengt haar ex-man Dirk op de hoogte van haar beslissing. Anna wil een familiefeest organiseren om Peter in de bloemetjes te zetten. Niko wil een camionette kopen om mee op vakantie te gaan.
Anna kan het niet vatten dat Veronique en Victor nog niet gaan samenwonen en ze vraagt zich af wat er hen tegenhoudt. Mathias en Dirk zijn in de wolken met de manier waarop Caroline het televisie-interview over Peters behandeling in Amerika heeft aangepakt. Veronique is woest omdat ze geen tafel in de KomEet krijgt op vrijdag. Trudy confronteert June met haar kinderwens. Mieke wil dat haar vader Niko drie weken vakantie geeft.
Hanne is zenuwachtig want ze moet haar patronen uitspelden op een paspop en dat telt mee voor de examens. Ze krijgt echter nog meer stress wanneer Remko vraagt om samen bij zijn ouders te gaan eten en te vertellen dat ze terug een koppel zijn. Caroline regelt voor Veronique een interview met een regionale televisiezender om het schadelijk artikel te weerleggen. Mieke en Niko willen op reis gaan, maar het wordt al snel duidelijk dat ze andere vakantiewensen hebben. Anna is enthousiast over de nieuwe relatie van Veronique en ze wil Victor spreken.
In de krant staat het interview met Peter, maar het stuk is niet wat hij er van verwacht had. Hij is in alle staten en samen met hem June en Veronique. Deze laatste stelt Caroline verantwoordelijk en geeft haar de opdracht om deze negatieve publiciteit om te buigen. Jan vraagt Niko uit over de situatie thuis met Evy en Jana, en Rita onderwerpt Bart aan een kruisverhoor over Nathalie. Marie-Rose lijkt haar fout te hebben ingezien, maar toch stelt ze Veronique en Victor terug voor om te komen eten. Dirk is verrast door de beslissing van zijn ex-vrouw, Nathalie. Peter en June hebben een goed gesprek over haar kinderwens.
Evy zit er mee dat Rita slecht reageert op haar relatie met Jana en ze is niet van plan om ooit nog iets te gaan drinken in de Jan & Alleman. Maar dat is buiten de overredingskracht van Jana gerekend. Marie-Rose wil het misverstand tussen haar en Victor van de baan hebben en ze zoekt de arts in zijn kantoor op voor een goed gesprek. Rita komt te weten dat de andere ex van Dirk, Nathalie, momenteel in het land is. Remko vraagt aan Hanne om de ruzie bij te leggen met zijn ouders. June heeft iets belangrijks te bespreken met Peter.
Veronique voelt zich onwennig in het huis van Victor en ze ziet er zichzelf niet wonen. Bart heeft het er moeilijk mee dat Peter voor Trudy en Louise gaat koken. Peter heeft zijn interview met de journalist van De Koerier en hij krijgt vragen over de kostprijs van de behandeling die hij in de Verenigde Staten heeft gevolgd. Dirk gaat met Evy een pintje drinken in de Jan & Alleman, waar zij beschuldigende opmerkingen van Rita naar het hoofd geslingerd krijgt.
Marie-Rose geeft Peter groot gelijk dat hij nog niet gaat werken en in de eerste plaats wil genieten van zijn dochter en van de kleine dingen in het leven. Nochtans verwachten Mathias en Veronique dat hij helpt knopen doorhakken wanneer hij op bezoek komt in de Van den Bossche holding. Rita is enthousiast over haar etentje met Dirk. Victor nodigt Veronique bij hem thuis uit omdat hij voor haar wil koken. Jan en Rita reageren scherp op het nieuws dat Evy een relatie heeft met Jana.
Mathias maakt zich zorgen over de gezondheid van Peter en hij vraagt zich wat er met de firma en zijn functie gebeurt als het slecht zou aflopen. Trudy wil meer profiteren van het leven en stelt Mieke voor om samen een stapje in de wereld te zetten. Caroline houdt bij June en Veronique een pleidooi om Peter te overtuigen het interview over zijn ziekte met de journalist van De Koerier te doen. Bart heeft al vier dagen niets gehoord van Hanne en hij maakt zich zorgen. Linda schrikt als Mieke vertelt dat Evy een relatie heeft met Jana. Rita verheugt zich op het etentje met Dirk.
Mieke en Niko vinden het fijn om het appartement eens voor hen alleen te hebben. June weet niet wat ze er moet van denken dat Peter er nog niet klaar voor is om terug te gaan werken. In de Van den Bossche holding wordt er ook bezorgd gereageerd en valt er zelfs een feestje in het water. Dirk ontdekt dat Evy terug verliefd is. Peter krijgt thuis het bezoek van een journalist van De Koerier, die meer wil weten over de experimentele behandeling die hij in Amerika heeft gevolgd. Nu Guido een liefje heeft, vindt Jan het nodig om zijn zoon voorlichting te geven.
Caroline wil uit naam van de collega’s een bezoekje brengen aan Peter, maar Veronique vindt dat geen goed plan. Jan heeft het er moeilijk mee dat zijn jongste zoon Guido stopt met koersen en hij verwijdert met pijn in het hart de trofee uit het café. Momenteel zijn Evy en Bart de enigen die weten dat de ex van Dirk in het land is. Dré en Magda nemen afscheid van hun vrienden in de Jan & Alleman. Hanne en Remko hebben afgesproken bij Fashion. Marie-Rose doet Victor Praet als vriend van haar dochter een voorstel.
Marie-Rose laat duidelijk merken dat ze heel blij is met de relatie van Veronique en Victor. Trudy zegt Bart dat hij de eerste stap moet zetten en met Hanne moet praten over de abortus. De ex van Dirk maakt haar opwachting in de Van den Bossche holding. Het valt hem meteen op dat Nathalie veranderd is sinds hun breuk. Trudy polst bij Victor Praet naar de medische toestand van Peter en naar zijn nieuwe liefde. Guido speelt open kaart met zijn vader en vertelt dat hij wil stoppen met koersen.
Maarten polst bij Trudy naar de relatie van Hanne en Remko. June blijft thuis van het werk omdat ze voor Peter wil zorgen. Niko moet er aan wennen dat Evy voor Jana valt en zijn fantasie slaat op hol. Veronique vertelt aan haar moeder dat er een nieuwe man in haar leven is. Guido bekent aan Linda dat hij de fietstrainingen beu is. Trudy probeert Bart te overtuigen om eerlijk te zijn tegen de familie over de breuk met Remko en de abortus van Hanne.
Mieke en Niko stellen zich vragen wanneer ze horen dat Jana bij Evy is blijven slapen. Louise telt de minuten af, want haar papa keert vandaag terug uit de Verenigde Staten. Axel merkt dat Hanne er niet met haar gedachten bij is en hij wil weten wat er aan de hand is. Dirk is van zijn stuk door een mail en Bart krijgt het benauwd wanneer Maarten opeens vragen stelt over Remko.
Evy, Jana, Maarten en Roos gaan kajakken in de Ardennen. Een zekere Miranda maakt haar opwachting in de Jan & Alleman omdat ze Guido wil interviewen voor de schoolkrant. Véronique polst bij Mathias naar zijn etentje met Caroline. Remko en Hanne hebben voor het eerst sinds de abortus een gesprek.
Bart is er niet over te spreken dat Hanne ontwerper Axel in vertrouwen heeft genomen over haar abortus. Evy stelt Jana voor om samen te gaan kajakken. Ook Maarten ziet een dag vol avontuur wel zitten. Louise en Jelle knutselen slingers voor de thuiskomst van haar papa. Niko probeert te weten te komen waar Guido echt zit tijdens zijn fietstrainingen. Caroline nodigt Mathias uit om samen te gaan eten in de KomEet.
Veronique heeft een hoopvol mailtje gekregen uit Amerika. Trudy vermoedt dat het nog goed kan komen tussen Hanne en Remko, maar Bart heeft zijn twijfels. Jana haar dag is goed wanneer Evy een koffie komt drinken in de KomEet. Veronique en Mathias hebben een moeilijk gesprek over Caroline en over haar toekomst in de holding. Guido heeft geen zin meer om te trainen. Voor Jan is dit een drama en hij vreest dat de wielercarrière van zijn zoon al voorbij is. Hanne praat met Axel over de abortus.
Evy en Pierrot nemen afscheid net voor zijn vertrek naar Honduras. Zij vindt het knap dat hij bij Vredeseilanden aan de slag gaat, maar zijn moeder Rita denkt vooral aan het gemis. Caroline heeft een spectaculaire reclamecampagne voor de nieuwe labels uitgewerkt en ze vraagt extra budget aan June en Véronique. Hanne heeft haar eerste werkdag bij Fashion.
Bart begrijpt dat Hanne alleen wil zijn, maar toch vindt hij het geen goed plan dat ze terugkeert naar haar kot. Hij wil dat ze haar gedachten verzet en polst bij Axel of hij hulp kan gebruiken. Magda heeft een goed gesprek met Rita over haar verhuis naar Frankrijk en over haar gevoelens voor Dré. De voorzitter van de beheerraad van het ziekenhuis vraagt Veronique om haar ontslag in te trekken. Caroline verschilt van mening met June en Veronique over de nieuwe collectie van Axel. Jana probeert de plooien glad te strijken met Evy. Dirk, Rita en Pierrot genieten van frieten voordat Pierrot naar Honduras vertrekt.
Jana heeft iets belangrijks te bespreken met Evy. Mathias animeert Victor Praet aan de ontbijttafel met zijn passie voor boten. Rita moedigt Pierrot aan om voor zijn vertrek naar Honduras nog een bezoekje te brengen aan de bomma en Albert. Tijdens de raad van bestuur wil Veronique zich niet uitspreken over het besparingsplan van Victor Praet. Dré zit er mee dat Magda naar Frankrijk gaat verhuizen. Hanne ontdekt dat Trudy in contact is met Remko.
Jan is er zeker van dat zijn jongste zoon een gouden wielertoekomst wacht en hij geeft de eerste beker van Guido een ereplaats in het café. Mathias stelt Caroline voor om samen naar een botenbeurs te gaan. Veronique heeft het besparingsplan van Victor herwerkt. Axel en Evy worden extra in de watten gelegd door Jana tijdens hun etentje in de KomEet. Pierrot neemt afscheid van Maarten en Roos. Niko organiseert een romantisch etentje voor Mieke.
Hanne weet dat Bart en Trudy haar graag opvangen, maar ze voelt zich opgesloten en heeft daarom besloten om terug te keren naar haar kot in Antwerpen. Jan geniet na van de overwinning van zijn jongste zoon en hij wil zelf een wielerwedstrijd organiseren. Victor Praet en Veronique ondervinden dat hun relatie consequenties heeft voor de raad van bestuur van het ziekenhuis. Chris valt Evy lastig in de Van den Bossche holding. Rita vertelt aan zijn moeder dat hij woensdag al naar Honduras vertrekt. Dré is verliefd.
Guido rijdt vandaag zijn eerste wielerwedstrijd. Jan, Dré en Magda supporteren vanaf de zijlijn. Hoewel Véronique en Victor niet te koop lopen met hun gevoelens, weet ondertussen zowat iedereen van de familie dat ze een relatie hebben. Bart weet dat Hanne het moeilijk heeft en hij probeert haar op te beuren, maar zonder veel succes.
Hanne gaat naar het ziekenhuis om de abortus te laten uitvoeren. Bart steunt zijn dochter en gaat met haar mee. Veronique vraagt raad aan Mathias en Caroline komt bij hem klagen omdat haar promotiecampagne is afgeschoten. Pierrot vertelt aan zijn moeder dat hij in het buitenland wil gaan werken en dat hij daarom bij Vredeseilanden gaat solliciteren. Rita ziet hem niet graag vertrekken. Veronique wil dat Victor in het ziekenhuis open kaart speelt over hun relatie. June toont Louise een filmpje van Peter.
Hanne vraagt aan haar vader om mee te gaan naar de abortuskliniek. Jan heeft het gehad met Pierrot en is niet van plan om hem terug werk te geven in het café. Evy deelt een geheim met Mieke. Jan is er zeker van dat zijn jongste zoon, Guido, een goede beurt zal maken tijdens zijn eerste wielerwedstrijd en hij organiseert een pronostiek in het café. June is terug uit Amerika en ze brengt bij Veronique verslag uit over de therapie die Peter aan het volgen is. Rita helpt een misverstand uit de wereld. Dirk dringt bij Pierrot aan om zijn leven terug in handen te nemen.
Mathias doet een verrassende ontdekking bij het ontbijt. Pierrot heeft zijn krediet bij de familie verspeeld, sinds Chadi de bomma heeft bestolen. Zelfs Rita zet hem dit keer op zijn plaats. Evy ergert zich aan haar nieuwe collega Lore omdat zij om de haverklap energievoedende pauzes neemt. Véronique geeft aan ontwerper Axel toe dat ze een zalige nacht achter de rug heeft.
Pierrot, Anna en Albert doen een vervelende ontdekking. Evy heeft een kater na het avondje uit met Jana. Ontwerper Axel moedigt Veronique aan om in haar persoonlijk leven een nieuwe stap te zetten. Dré zit in een dip omdat hij niets meer heeft gehoord van Magda. Jana polst bij Roos of Evy ooit al iets heeft gehad met een vrouw. Caroline en Mathias gaan samen eten in de KomEet. Bart heeft het gevoel dat Hanne terug twijfelt over de abortus. Waarom gaat ze anders op bezoek bij Mieke, die verpleegster is? Guido wil graag naar een verjaardagsfeestje gaan.
Hanne toont Trudy de foto van de echografie. Mathias overtuigt Veronique om de campagne van Caroline nog eens te bekijken. Veronique en Axel praten de ganse tijd over Victor Praet tijdens hun etentje in de KomEet. Het afspraakje van Dré en Magda eindigt anders dan voorzien. Louise mist haar papa en ze wordt getroost door Jelle. Evy en Jana gaan samen naar de club, waar Chris vaak komt.
Evy heeft een gewaagd plan bedacht om Jana’s ex-vriendin Chris af te schepen. Dré wil een supportersclub oprichten om Guido te steunen bij zijn eerste wielerwedstrijd. Caroline wil een nieuwe actie lanceren in de winkels om zo de verkoopcijfers te stimuleren, maar ze stuit alweer op een neen van Veronique. De communicatie met ontwerper Axel verloopt stukken beter. Met hem praat Veronique zelfs over haar gevoelens. Evy krijgt met Lore een nieuwe collega op het werk. Hanne heeft in het ziekenhuis een afspraak met de gynaecoloog en met de psycholoog. Pierrot begint zich vragen te stellen over Chadi.
Louise neemt in het ziekenhuis afscheid van haar papa, die vandaag naar Amerika vertrekt om er een revolutionaire kankerbehandeling te volgen. Marie-Rose en June reizen met Peter mee. Rita vertelt aan Dirk dat Pierrot en Chadi sinds vrijdag bij de bomma logeren. In de Jan & Alleman maakt ene Magda haar opwachting en zij is op zoek naar Dré. Chris blijft Jana stalken via sms. Remko probeert Hanne terug te overtuigen om de zwangerschap niet af te breken.
Pierrot en Chadi verblijven bij Anna en Albert aan de zee. Albert heeft al snel door dat er iets niet pluis is. Jana heeft nog altijd het gevoel dat Chris haar achtervolgt en ze overweegt om de politie in te schakelen. Evy begrijpt de schrik van Jana en heeft een plan om Chris af te schepen. Remko wil vandaag een definitief antwoord van Hanne: houdt ze hun kindje of niet?
Veronique krijgt een fijn telefoontje uit China. Mieke verklapt tegen haar tante Rita dat Pierrot van plan is om met Chadi te gaan onderduiken aan de zee. Remko en Bart hebben een ernstig gesprek over de zwangerschap van Hanne. Peter wordt na het weekend in Amerika verwacht, waar hij een revolutionaire kankerbehandeling zonder bijwerkingen kan volgen. June wil niets liever dan met haar echtgenoot meereizen zodat ze hem kan steunen, maar Veronique maakt haar schoonzus meteen duidelijk dat ze geen weken weg kan blijven. Chris staat Jana thuis op te wachten.
Jana voelt zich niet meer veilig nadat Chris haar thuis is komen lastig vallen. Evy stelt Jana voor om een tijdje bij Mieke en haar te komen logeren. Victor Praet bespreekt met Veronique het resultaat van het onderzoek dat hij heeft gedaan naar alternatieve behandelingen voor Peter.
Remko beseft dat hij te ver is gegaan en hij biedt Hanne zijn excuses aan. Mieke ontdekt dat Chadi van plan is om weg te lopen uit het ziekenhuis omdat ze de factuur niet kan betalen. Linda vermoedt dat er meer aan de hand is. Rita bezoekt Peter en steekt hem een hart onder de riem. Jan heeft geen goed gevoel bij Bea, de nieuwe vlam van Dré, en hij wil haar onder vier ogen spreken. June heeft het er moeilijk mee dat Peter mogelijk onvruchtbaar wordt door de chemo.
Chadi wordt zwaar toegetakeld opgenomen in het ziekenhuis. Victor Praet vuurt op Linda flink wat vragen over Veronique af. Hanne neemt Trudy in vertrouwen over haar zware gesprek met Remko. In de KomEet wordt een boeket voor Jana gebracht. Louise blijft thuis van school. Peter heeft het er moeilijk mee dat hij chemo moet krijgen om de uitzaaiingen te stoppen. Veronique geeft ontwerper Axel nog enkele tips voor hij naar China reist.
Bart is van mening dat zijn zwangere dochter in alle rust een beslissing moet nemen en hij vindt het dan ook spijtig dat ze onder druk wordt gezet door Remko's ouders. Komt daar bij dat het koppeltje niet op dezelfde lijn zit. Linda eist van haar man en Dré dat ze een beurtrol afspreken om Guido te vergezellen op zijn trainingen. Peter krijgt van Victor Praet de resultaten van het bloedonderzoek.
Het gesprek met Remko en zijn ouders blijft door het hoofd van Hanne spoken. Ontwerper Axel is in alle staten omdat de kleren in China niet goed geproduceerd zijn. Zijn moeder Caroline ziet haar kans om June een hak te zetten. Pierrot krijgt slecht nieuws uit Afrika. Veronique bespreekt met Victor Praet zijn vraag om een extra verpleegster op de dienst pediatrie aan te werven. Dré blikt met een goed gevoel terug op zijn afspraakje met Bea. Guido komt tijdens zijn fietstraining ten val.
Evy polst bij Veronique of Gerda zal vervangen worden aan het onthaal van de Van den Bossche holding. Rita deelt met Dirk haar zorgen over hun zoon. Dirk onderneemt meteen actie en probeert Pierrot duidelijk te maken dat hij op zijn hoede moet zijn voor Chadi. Peter verveelt zich in het ziekenhuis en hij belt Evy om hem enkele dossiers te brengen. Dré wil er goed uitzien op zijn afspraakje en hij vraagt Rita om vestimentair advies. Bart, Trudy en Hanne hebben een gesprek met Remko en zijn ouders. Het wordt al snel duidelijk dat de twee gezinnen verschillende meningen hebben.
Veronique heeft de andere bestuursleden van het ziekenhuis kunnen overtuigen om te investeren in de operatierobot. Dokter Paul en Victor Praet zijn ontzettend blij, want met de robot kunnen er levens gered worden. De collectie die Axel ontworpen heeft voor het nieuwe label wordt met gemengde gevoelens onthaald. Evy, Axel en Dirk trekken naar de kermis, waar ze Gerda aan het werk zien. Anna en Albert bezoeken Peter in het ziekenhuis. Hanne en Remko hebben met haar vader en Trudy een gesprek over hun toekomst als koppel en over de toekomst van hun baby. Pierrot krijgt in de Jan & Alleman het bezoek van Chadi.
Peter voelt zich goed na de operatie en hij maakt vanop zijn ziekbed grote plannen. Zijn enthousiasme wordt getemperd door Victor Praet, die meldt dat er nog onderzoeken volgen. Gerda heeft haar laatste werkdag in de Van den Bossche holding en neemt met een feestje afscheid van haar collega’s. Roos heeft een werkongeval in de KomEet en belandt op de spoeddienst. Hanne maakt zich zorgen over de reactie van Remko. Veronique houdt bij de andere bestuursleden van het ziekenhuis een pleidooi om te investeren in een operatierobot. Pierrot heeft op straat een confrontatie met Chadi. Marie-Rose ziet er tegenop om de bomma op de hoogte brengen van de medische toestand van Peter.
Peter gaat vandaag onder het mes. Victor Praet leidt het chirurgisch team dat de tumor zal verwijderen. June en zijn moeder wachten in het ziekenhuis tot de operatie achter de rug is. Ondertussen opent Veronique de raad van bestuur in de Van den Bossche holding en wordt er een beslissing genomen over het ontslag van Gerda.
Gerda weet met zekerheid dat Udo de man van haar leven is en ze wil elk moment van de dag bij hem zijn. In dit verband heeft ze een zware knoop doorgehakt over haar werk in de holding. Jan neemt het niet dat Pierrot tijdens zijn shift in het café telefoontjes doet voor Chadi. Peter vraagt aan Mathias om hem te vervangen als CEO van de Van den Bossche holding.
Remko moet wennen aan het feit dat Hanne zwanger is. Victor Praet geeft Véronique een rondleiding in het ziekenhuis, nu ze deel uitmaakt van de beheerraad. Marie-Rose neemt een beslissing over de vraag van Peter om hem te vervangen in de Van den Bossche holding zolang hij in therapie is. Jana weet wie er ingebroken heeft in de KomEet.
De structuur van de Van den Bossche holding is opgebouwd rond Peter en Veronique, wat maakt dat hij moet vervangen worden zolang hij in behandeling is voor de darmkanker. Veronique maakt zich zorgen over haar broer en ze wil van Victor Praet weten hoeveel kans hij Peter geeft. Rita geeft Dré de raad om zich in te schrijven bij een relatiebureau. Gerda geeft aan Evy toe dat ze een relatie heeft. Maarten vermoedt dat de buurman meer weet over de inbraak in de KomEet en hij stuurt de politie op de man af. Trudy dringt bij Hanne aan om het grote gesprek met Remko niet langer uit te stellen.
Maarten en Roos treffen een ravage aan in de KomEet en alarmeren de politie. Veronique is bereid om toe te treden tot de raad van bestuur van het ziekenhuis, maar ze wil wel de bevestiging dat het bedrijf financieel gezond is. Jan maakt werk van de versiering voor de singles night, die hij in het café organiseert om Dré aan een vrouw te helpen. Peter vertelt aan zijn moeder dat hij zwaar ziek is en hij brengt ook zijn zus en naaste medewerkers op de hoogte. Iedereen is geschokt, maar vooral Veronique heeft het moeilijk. Momenteel is Trudy de enige die het geheim van Hanne kent.
Trudy en Bart zijn van slag door de diagnose die Peter heeft gekregen. De rest van de familie is nog niet op de hoogte van het nieuws en Peter maakt zich vooral zorgen over de reactie van Louise. Caroline en Véronique verschillen van mening over de reclamecampagne voor de nieuwe labels.
Rita blijft hopen dat de relatie van Pierrot en Evy nog te redden valt, maar hij maakt haar zeer duidelijk dat ze zich niet met zijn leven moet bemoeien. Jan bespreekt met Linda zijn plan om een vrijgezellenavond te organiseren in het café. Het nieuwe SAP-systeem in de Van den Bossche holding werkt nog niet feilloos en Veronique dringt bij Bart en Dirk aan om het probleem snel op te lossen. Peter en June krijgen in het ziekenhuis de uitslag van het onderzoek. Maarten en Roos hebben terug een discussie met de buurman van de KomEet.
Marie-Rose is gevraagd om deel uit te maken van de raad van bestuur van het ziekenhuis. Pierrot en Evy hebben een ultiem gesprek over hun toekomst als koppel. Rita maakt zich sterk dat het terug goed komt tussen hen. Ook Dré heeft liefdesperikelen. Hij heeft via een datingsite een leuke vrouw ontmoet. Ze wil naar België komen, maar verwacht van Dré dat hij haar vliegtuigticket betaalt. Peter heeft verschillende onderzoeken in het ziekenhuis.
Sinds Pierrot terug is van de zee, zit Evy zwaar in de put. Spoedarts Paul krijgt het goede nieuws dat hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Niko helpt Dré met zijn computerperikelen. Peter vraagt aan zijn zus om enkele afspraken van hem over te nemen, maar wil niet zeggen waarom. De buurman van de KomEet komt terug klagen bij Maarten. Dré en Jan kibbelen over het trainingsschema van Guido. Bart, Trudy en de kinderen genieten van hun laatste dag in Frankrijk. Caroline is van mening dat ze niets goed kan doen voor Veronique en June.
Pierrot is terug van de zee en gaat aan de slag in de Jan & Alleman. Noch Jan noch Niko maakt het hem gemakkelijk. En Evy ziet huizenhoog tegen de confrontatie met Pierrot op. Bart, Trudy en de kinderen amuseren zich in Disneyland Parijs. In de Van den Bossche holding komt Peter harder en strenger uit de hoek dan anders, waardoor Dirk zich vragen gaat stellen. Victor licht Paul in over de arrestatie van De Valck. Ontwerper Axel wil nieuwe opvallende kledinglijnen introduceren. Niko doet een interessante en romantische ontdekking.
Bart en Trudy vertrekken met de kinderen naar Disneyland Parijs. De onzekerheid over zijn gezondheid vreet aan Peter en hij reageert zijn angsten af op zijn secretaresse Gerda. Dirk en Evy vinden het geen goed plan dat Pierrot in het café van Jan aan de slag gaat. Dré heeft een laptop gekocht. Victor Praet heeft een deal met De Valck. Dré schrijft Guido in bij de wielerbond met Jan als officiële trainer. Tijdens een vergadering met Veronique en June kan Caroline het niet laten om het beleid van Fashion in vraag te stellen. En dat wordt haar niet in dank afgenomen.
Peter verneemt van dokter Praet dat er extra onderzoeken moeten gebeuren. Anna geeft Pierrot het goede nieuws dat hij aan de slag kan in de Jan & Alleman. Ondertussen hebben Jan en Linda een discussie over het feit dat Pierrot terug bij hen zal logeren. Onder invloed van zijn moeder vecht ontwerper Axel bij Veronique de beslissing aan om de kindercollectie af te voeren. Paul vindt de investering in een operatierobot zodanig belangrijk dat hij Victor Praet vraagt om de schuldige van het vluchtmisdrijf nog niet aan te geven. Niko geeft Dré computerles en toont hem de mogelijkheden van het internet. De buurman van de KomEet komt klagen over geurhinder.
Louise is jarig vandaag, maar het ziet er naar uit dat iedereen dit vergeten is. Ze is dan ook des te blijer als blijkt dat haar mama en Jelle een verrassingsfeestje voor haar hebben georganiseerd. Spoedarts Paul heeft zijn geheugen terug en weet dus wie er hem heeft aangereden. Hij licht meteen Victor Praet in. Veronique en June hebben een goed gesprek over de kindercollecties, die afgevoerd worden omdat ze niet rendabel zijn.
Het is 14 februari en Louise hoopt dat ze van haar klasgenootje een Valentijnsgeschenk zal krijgen. June heeft er een probleem mee dat Veronique in haar eentje beslist heeft om de kindercollectie af te voeren en ze doet haar beklag bij Peter. Haar timing kon niet slechter, want Peter voelt zich ellendig.
Spoedarts Paul heeft van het ongeval gedroomd en daarin zag hij dat er een man meteen na de aanrijding naar hem is toegelopen. Hoewel hij geen geloof hecht aan de beelden, is Linda van mening dat dromen dikwijls dicht bij de werkelijkheid staan. June maakt zich zorgen over de gezondheid van Peter en ze dringt aan om een afspraak te maken voor een bloedonderzoek. Axel heeft mooie stoffen en interessante offertes meegebracht uit Parijs, maar toch zet Veronique de kinderlijn on hold. Aan de zee wil Anna van haar kleinzoon Pierrot weten wat zijn toekomstplannen zijn.
Pierrot wordt door de bomma verplicht om aan de kust op adem te komen. In de Van den Bossche holding wordt er een bloedinzamelactie georganiseerd. Gerda heeft het niet begrepen op injectienaalden en ziet het niet zitten om bloed te geven. Trudy en Jelle organiseren een verrassingsfeestje voor de verjaardag van Louise. Peter heeft niet genoeg energie om te gaan joggen. Veronique en June sturen ontwerper Axel naar een stoffenbeurs in Parijs. Marie-Rose en Mathias amuseren zich tijdens de wijnproeverij in de KomEet. Het geheugen van spoedarts Paul is nog niet terug.
Spoedarts Paul komt bij bewustzijn in het ziekenhuis, maar hij kan zich niet herinneren dat hij op zijn fiets is aangereden. En al helemaal niet dat hij het slachtoffer is van een ongeval met vluchtmisdrijf. Peter kan June niet volgen tijdens het joggen. Evy wil zich niet verstoppen voor Pierrot en ze laat haar avond in Jan & Alleman niet verpesten door zijn aanwezigheid.
Caroline is er niet over te spreken dat Van den Bossche Fashion gaat verjongen en ze spuwt haar gal tegen Veronique. Roos nodigt Marie-Rose en Mathias uit voor de wijnproeverij in de KomEet. Anna is van mening dat Pierrot rust en afstand nodig heeft en ze stelt hem voor om bij haar en Albert aan de zee te komen logeren. Victor wil dat het ziekenhuis een operatierobot aankoopt en probeert de voorzitter van de raad van bestuur te overtuigen tijdens een etentje in de KomEet. Jan en Dré verschillen van mening over de training die goed is voor Guido. Paul wordt op straat aangereden.
Pierrot heeft alle krediet bij zijn familie en vrienden verloren omdat hij Evy heeft bedrogen in Afrika. Het stoort Roos hoe langer hoe meer dat Maarten haar ideeën negeert en wel telkens akkoord gaat met de voorstellen die Jana doet om de KomEet nog beter te laten draaien. Peter verliest de squashwedstrijd van Bart en hij neemt zich voor om aan zijn conditie te werken. Veronique wil de modelijn verjongen en zet ontwerper Axel meteen aan het werk. Guido krijgt fietsrollen zodat hij binnen kan trainen.
Rita overtuigt Pierrot om nog eens met Evy te praten en voor hun relatie te vechten. Voor Evy is de kous echter af en ze wil ook zo snel mogelijk verhuizen. Op hotel gaan lijkt haar beter dan Pierrot constant te moeten zien. Peter voelt zich de laatste dagen moe en June raadt hem aan om terug te sporten. Ook dokter Paul werkt aan zijn conditie en komt tegenwoordig met de fiets naar het werk.
Roos is jaloers als ze hoort dat Maarten en Jana zich geamuseerd hebben tijdens hun avondje uit. Hanne heeft voor de samenstelling van haar moodboard veel gehad aan de tips van Axel en ze laat de ontwerper het resultaat zien. Trudy wil er met Bart en de kinderen enkele dagen tussenuit tijdens de krokusvakantie. De bomma confronteert Pierrot met zijn relationele problemen en raadt hem aan om met Evy te praten. Linda gaat akkoord dat Guido zich inschrijft in een wielerclub.
Evy en Dirk willen dat Pierrot Afrika uit zijn hoofd zet en zich hier inzet voor een job. Bart vraagt aan Axel of hij Hanne wil helpen voor een project van de modeacademie. Dré en Jan geloven in het talent van Guido als wielrenner en ze zullen samenwerken om hem te trainen. Roos is jaloers omdat Maarten en Jana samen gaan dineren in een sterrenrestaurant. Veronique laat zich als CEO van de holding gelden en ze eist van Bart en Dirk dat de ontwikkeling van de elektronische klantenkaart voor Fashion voorrang krijgt. Peter en Trudy hebben een goed gesprek over hun dochtertje Louise.
Pierrot moet dringend een job vinden en hij polst bij zijn nonkel Jan of die hulp kan gebruiken in het café. Ondertussen ergert Evy zich blauw aan Pierrot, maar toch gaat ze het grote gesprek niet aan. Trudy vergezelt Bart en zijn kinderen naar de strooiweide, want het is exact een jaar geleden dat Brenda is verongelukt. Jana vraagt Maarten mee uit naar een sterrenrestaurant.
Evy voelt aan dat er in Benin iets gebeurd is, maar Pierrot praat alleen over het jongetje met malaria dat hij wil redden. Marie-Rose en Caroline werken een plan uit voor een benefietactie met de Van den Bossche holding. Niko wil een wielerwedstrijd tussen Guido en Jan organiseren, zodat voor eens en altijd duidelijk wordt wie van de twee het meeste talent heeft.
Pierrot vliegt vandaag terug naar huis. Voor Evy zal hij alvast een goede uitleg voor zijn lange verblijf in Benin klaar moeten hebben. Roos wil dat Maarten werk maakt van een Valentijnsmenu, maar hij lijkt niet gehaast. Peter vertelt aan Bart dat Louise zich niet thuis voelt in het nieuw samengestelde gezin.
Jelle en Louise zijn het nog niet gewoon om onder hetzelfde dak te wonen en de kinderen kibbelen voor het minste. Pierrot heeft een mail gestuurd naar zijn vader Dirk, maar niet naar Evy. Mieke probeert haar stiefmoeder te overhalen om de baan van hoofdverpleegster niet op te geven. In de KomEet weet maître Jana van aanpakken en ze bedenkt een creatieve oplossing wanneer er een foutje is gemaakt.
Jan heeft met zijn dochter Mieke ruzie gemaakt over Linda. Voor deze laatste staat het nu wel vast dat ze niet langer hoofdverpleegster wil zijn en ze vraagt een onderhoud met Victor Praet. Door de mail van de bomma voelt Pierrot zich verplicht om Leki te verlaten en naar Vlaanderen terug te keren. Dré wil van Guido een echte wielrenner maken en hij pluist alle mogelijke boeken uit om het perfecte trainingsschema op te stellen. Het is voor Jelle en Louise wennen dat Bart en Trudy nu onder één dak leven. Jana gaat als maître aan de slag in de KomEet.
Linda heeft het onaangename gevoel dat in het ziekenhuis iedereen tegen haar is sinds ze als hoofdverpleegster werkt. Vooral Mieke gedraagt zich ronduit vijandig en haar verwijten komen zeer hard aan. Dré wil van Guido een echte coureur maken en koopt alvast een brommertje. Bart wil het nieuwe computerprogramma snel installeren in de holding, maar deze omschakeling heeft wel gevolgen voor verschillende werknemers. Maarten en Roos hebben een goeie maître gevonden voor hun restaurant. Anna stuurt een mail naar haar kleinzoon Pierrot. Linda doet haar verhaal aan Jan over de ruzie met Mieke.
Mieke begrijpt heel goed dat Trudy en Louise bij Bart intrekken, maar toch gaat ze haar huisgenoten missen. Dré wil niets aan het toeval overlaten en stelt de fiets voor Guido minutieus af. Maarten en Roos zetten hun praktische testen verder om de geschikte maître voor de KomEet te vinden en Jan leeft zich in zijn rol van lastige klant in.
Pierrot laat Evy in een mailtje weten dat hij langer in Afrika zal blijven. Marie-Rose geeft Mathias uitgebreid verslag over het congres, dat ze met Dirk, Bart en Trudy heeft bijgewoond. Dirk haalt een grapje uit met secretaresse Gerda, waardoor zij helemaal van slag is. Linda voelt aan dat de collega’s in het ziekenhuis haar anders behandelen sinds ze hoofdverpleegster is. Maarten en Roos zoeken een maître voor de KomEet en organiseren een selectieproef voor de geïnteresseerde kandidaten. Dré motiveert Guido om door te zetten met het fietsen.
Veronique stuurt haar moeder met Dirk, Bart en Trudy mee naar het congres. De vrouwen en de mannen delen een kamer en voor Marie-Rose is dit een goeie gelegenheid om bij te praten met haar ex-schoondochter. Ondertussen geniet Mathias er van om eens alleen thuis te zijn. Maarten wil dat zijn vader hem helpt tijdens de praktische selectieproef die hij uitgewerkt heeft voor de maîtres, die komen solliciteren in de KomEet. Pierrot neemt een beslissing over zijn verblijf in Benin. In het ziekenhuis zijn er nog altijd spanningen tussen Mieke en Linda.
Linda heeft van Victor Praet de opdracht gekregen om assertief te zijn in haar job van hoofdverpleegster en zich aan een strakkere planning te houden. En dat breekt haar zuur op, want Mieke schiet in een Franse colère omdat ze voor dokter Paul een uitzondering maakt. June is ziek en moet afhaken voor het congres. Ook Peter voelt zich belabberd. Trudy vraagt aan Mieke of ze tijdens het weekend voor Louise en voor Jelle wil zorgen. Dré is er zeker van dat Guido het talent heeft om een echte wielrenner te worden. In Benin worden Leki en Pierrot uitgenodigd op een uitbundig feest.
Peter moet er nog aan wennen dat Trudy en Bart een relatie hebben. Caroline volgt samen met de managers van de Van den Bossche holding de mediatraining. Guido en Dré gaan stiekem op fietstraining. Victor is niet helemaal tevreden over Linda als hoofdverpleegster en hij roept haar op het matje. Mathias hoort nu pas dat het naaiatelier waarmee VDB Fashion samenwerkt naar China verhuist.
Peter moet wennen aan de gedachte dat zijn ex-vrouw Trudy met Bart meegaat naar het opleidingsweekend. Mathias ziet het niet zitten om de mediatraining van Caroline te volgen. In het ziekenhuis krijgen Mieke en Linda het weer met elkaar aan de stok over een wijziging in de uurroosters. Bart vertelt aan zijn vader dat hij en Trudy gaan samenwonen.
Bart wil een innovatief softwarepakket introduceren in de holding en kan hiervoor een tweedaagse cursus volgen. Het toeval wil dat ook de partners mee mogen op kosten van de firma en zij krijgen een wellness-arrangement. Maarten bedankt zijn vader voor zijn hulp in de KomEet. Guido is in de ban van de koersfiets van Dré. Linda is sinds kort hoofdverpleegster.
Maarten is zenuwachtig omdat Marie-Rose met haar vriendinnen van de Rotary komt eten in de KomEet. Deze dames verwachten het beste van het beste, ook in de zaal. En daar zou het schoentje kunnen wringen want Jan zal meehelpen met de bediening. Trudy vertelt aan June dat ze met Louise intrekt bij Bart. Linda is aan de slag als hoofdverpleegster en ondervindt dat er in deze functie niet altijd plaats is voor medeleven. In Benin trekt Pierrot zich het lot aan van de arme rijstboerin Leontine, wiens zoontje malaria heeft.
Tijdens het oudercontact is gebleken dat Guido meer studiebegeleiding nodig heeft en ze polst bij Victor of ze nog kans maakt op de job van hoofdverpleegster. Veronique gaat fitnessen en dat heeft een positieve invloed op haar humeur. Ontwerper Axel stelt Evy voor om samen te gaan lunchen in de KomEet. Jan heeft stress omdat hij morgen in het restaurant als ober zal werken tijdens het etentje van Marie-Rose met haar vriendinnen van de serviceclub. In Benin bezoeken Pierrot en Leki een project van Vredeseilanden en hij vindt ook de tijd om een mailtje naar Evy te sturen.
Veronique voelt zich onzeker door de kritiek die ze op haar tv-interview heeft gekregen. Dré bezit een aantal fietsen van wielerlegendes en Jan wil die in zijn café tentoonstellen. Marie-Rose is van plan om met haar vriendinnen van de serviceclub in de KomEet te gaan eten en ze wil dat alles gesmeerd verloopt. Roos voelt de druk hierdoor alleen maar toenemen. Tijdens het oudercontact vernemen Jan en Linda dat hun zoon Guido concentratieproblemen heeft en thuis meer begeleid moet worden. In Benin geeft Pierrot de eerste weegschaal aan Leontine, een arme boerin wiens jongste zoontje malaria heeft.
Roos moet als maître van de KomEet nog heel wat leren, maar het blokken van de ingrediënten en het rollenspel met Maarten verlopen niet zo vlot. Caroline is van mening dat het imago van de Van den Bossche-holding schade heeft opgelopen door het tv-interview van Véronique en ze pleit er bij Peter voor om de managers mediatraining te mogen geven.
Maarten is blij dat zijn broer Bart een relatie heeft, maar stelt zich wel enkele praktische vragen. In de krant is er een recensie over de KomEet gepubliceerd en de journalist is niet mals voor Roos. Mieke loopt niet hoog op met de kandidaten die als hoofdverpleegster komen solliciteren en ze hoopt dat Paul haar stiefmoeder Linda kan overtuigen om haar kans te wagen. Veronique geeft een interview voor de televisie. Ondertussen komt Pierrot in Benin aan, waar hij Leki terugziet.
Pierrot reist vandaag naar Afrika. Rita ziet haar zoon niet graag vertrekken en neemt uitgebreid afscheid. Evy daarentegen kiest voor de korte pijn. Hanne heeft zich nog niet verzoend met de nieuwe relatie van haar vader en Trudy besluit met de tiener te gaan praten. Niko en Dré maken Jan zijn hoofd gek, zodat hij op zoek gaat naar oude munten met zijn metaaldetector. Roos reageert bitsig wanneer ze in het restaurant te maken krijgt met een veeleisende klant.
Peter wil van zijn ex-vrouw Trudy weten of haar nieuwe relatie serieus is, want hij wil dat hun dochter Louise in een stabiele omgeving opgroeit. In het ziekenhuis wordt er een nieuwe hoofdverpleegster gezocht. Een regionale zender wil een interview met Peter, maar June wil spanningen vermijden en stelt voor dat Veronique het gesprek voor haar rekening neemt.
Veronique ergert zich blauw omdat alle persaandacht naar Peter gaat en dat terwijl ze samen aan het hoofd van de holding staan. In de buurt van de Jan & Alleman zijn er archeologen aan het werk en hierdoor rijpt bij Jan het idee dat er wel eens kostbare dingen in de grond zouden kunnen zitten. Niko doet een akelige ontdekking: de Porsche is verdwenen. Maarten had verwacht dat er meer mensen in de KomEet zouden komen eten en hij organiseert een culinaire promotiecampagne. Jan ontdekt nu pas dat Bart en Trudy een relatie hebben.
Bart zit er nog altijd mee dat hij Hanne een klap heeft gegeven en hij maakt zich ook zorgen over de reactie van Peter. Dirk wil van Pierrot weten wat de echte reden is van zijn terugkeer naar Afrika. De pers heeft uitvoerig geschreven over de oprichting van de Van den Bossche-holding, maar toch is Veronique niet tevreden. Marie-Rose en Mathias gaan lunchen in de KomEet. Mieke ziet in het ziekenhuis Steve, die met zijn vingers tussen de deur heeft gezeten. Niko doorprikt meteen deze leugen.
De Van den Bossches en hun vrienden klinken op het nieuwe jaar. 2012 zet zich trouwens in met romantiek tussen Trudy en Bart, maar ook met spanningen tussen Bart en zijn dochter Hanne. Zij verwijt hem dat hij geen rekening houdt met haar gevoelens en met die van haar broertje.
De Van den Bossches stellen vandaag de holding voor aan pers en genodigden. Er is aan alles gedacht om er een spetterend event van te maken met een modeshow en muzikale acts. Het belooft een feest te worden dat de familie en de gasten de komende twintig jaar zal bijblijven.
De Van den Bossches houden rekening met de mogelijkheid dat de vrouw, die beweert dat Peter een kind verwekt heeft bij haar dochter, haar opwachting zal maken tijdens de opening van de Van den Bossche holding. June stelt voor om de vrouw gewoon te betalen, maar voor Peter is dat uitgesloten. Voor hem staat betalen gelijk met een schuldbekentenis.
Bart gaat met zijn zoontje Jelle op uitstap naar Planckendael. Marie-Rose en Mathias lichten de bomma en Albert in over de moeilijke situatie waarin Peter zich momenteel bevindt. Pierrot geeft zijn ontslag op de cultuurdienst. Marie-Rose is zeer blij omdat restaurant KomEet bijna klaar is en ze klinkt alvast met Maarten en Roos op een goede start. Niko en zijn halfbroer Steve genieten met een dag vertraging van het etentje bij Mieke. Peter alarmeert de politie wanneer de vrouw die beweert dat hij een kind heeft bij haar dochter hem in de loft opzoekt.
Caroline slaat in paniek omdat er nog heel wat werk moet verzet worden in het restaurant, maar Marie-Rose heeft er alle vertrouwen in dat Maarten de deadline zal halen. Evy neemt ontwerper Axel almaar vaker in vertrouwen over de problemen met Pierrot. Veronique en Peter tonen Caroline het compromitterend filmpje en spreken met haar af dat Veronique de honneurs zal waarnemen tijdens het openingsfeest van de holding. In de Jan & Alleman maakt een controlearts zijn opwachting. Niko en Steven gaan samen op stap en verliezen de tijd uit het oog. June stelt haar echtgenoot teleur omdat ze met Trudy is gaan praten.
Op een dag als kerst mist Veronique haar zoontje Cedric nog meer dan anders en ze lucht haar hart bij June. Linda en Guido gaan eten bij Bart en Jelle, Maarten en Roos. En Rita gaat op restaurant met de mensen die belangrijk voor haar zijn. Ondertussen in de Jan & Alleman brengt de zwerver Jef de ware betekenis van kerstmis bij aan Jan. Hij beseft hierdoor dat hij de ruzie met zijn zonen moet bijleggen en organiseert zelfs een late kerstdrink voor de ganse familie. Mieke moet met de feesten werken, maar ze krijgt in het ziekenhuis het bezoek van een zeer charmante kerstman. Het verhaal van de vrouw laat Peter niet los…
Niko is er niet over te spreken dat Steve in het appartement van Mieke is blijven overnachten en hij vecht het uit met zijn broer. Trudy praat met Mieke over haar diepste gevoelens. Het openingsfeest van de Van den Bossche holding krijgt steeds meer vorm en dat maakt Veronique alleen maar blij. Rita weet dat er spanningen zijn tussen Evy en Pierrot en een echt kerstfeest te organiseren met veel volk. Peter ontvangt een internetfilmpje van de vrouw die hem stalkt.
De afstand tussen Evy en Pierrot wordt alleen maar groter en ze voelen zich allebei ellendig. Bart en Hanne brainstormen over het feestje dat ze met kerstavond willen organiseren. Rita en Jan krijgen een uitnodiging voor de opening van de Van den Bossche holding. Peter besluit June op de hoogte te brengen over de vrouw die beweert dat hij een kind heeft verwekt tijdens zijn huwelijk met Trudy.
Peter neemt Dirk in vertrouwen over het verhaal van de vrouw, die gisteren zijn kantoor is binnengestormd. Bart mist de vriendschap van Trudy, maar zij wil meer dan dat en dus gaan de twee mekaar uit de weg. Evy helpt Axel met het zoeken naar modellen voor de openingsshow van de Van den Bossche holding. Rita laat de dakloze Jef zich verwarmen in het café en trakteert hem op een warme choco. Niko en zijn halfbroer Steve hebben eindelijk een verhelderend gesprek over hun vader. Maarten wil een professionele keuken in het restaurant laten installeren, maar het is de vraag of Veronique het prijskaartje zal goedkeuren.
Remko is van mening dat Hanne het geluk van haar vader niet in de weg mag staan. Niko wil niet dat Mieke nog contact heeft met zijn halfbroer. Jan begrijpt niet dat zijn zus Rita onderdak geeft aan de dakloze Jef. Pierrot blijft met zijn gedachten in Afrika zitten en dat is vooral voor Evy pijnlijk. Peter krijgt schokkend nieuws van een vrouw die hij van haar noch pluim kent.
Hanne heeft al een tijdje door dat Trudy gevoelens heeft voor haar vader en ze confronteert hem hiermee. Bart hoort het in Keulen donderen, maar wil nu wel weten of zijn dochter het bij het rechte eind heeft. Dré ziet er tegenop om terug te keren naar zijn huis, want het zal er zeer stil zijn zonder Myriam en Loeki. Mathias ontfermt zich over Jef, een oud-werknemer van de scheepswerf die dakloos is. Axel ziet het feest voor de inhuldiging van de holding veel groter dan zijn moeder. Mieke maakt eindelijk kennis met Steve, de halfbroer van Niko. Pierrot probeert de ruzie met Evy bij te leggen.
Dré is ongelukkig omdat Myriam vandaag naar Benidorm vertrekt. Rita probeert hem te overtuigen dit als een nieuwe start te zien. Het valt Bart op dat Hanne de laatste weken meer thuis dan op haar kot verblijft en hij vermoedt dat ze zich haar studiekeuze beklaagt. Trudy stelt hem voor om met zijn dochter te praten. Peter krijgt een journalist van Kanaal Z over de vloer.
Maarten zal het restaurant van de Van den Bossche holding runnen. Voor de jonge chef is dit een gouden kans, maar toch is hij er niet helemaal gerust in omdat Marie-Rose over zijn schouder zal kijken. En dan is er nog de kinderachtige reactie van zijn vader. Pierrot wordt door zijn diensthoofd op de vingers getikt omdat hij onwettig afwezig is geweest én hij krijgt een waarschuwing van Evy omdat zijn spaargeld wil gebruiken voor het transport van de weegschalen. Anna en Albert krijgen een rondleiding in de nieuwe kantoren van de Van den Bossche groep. Mieke is nieuwsgierig naar de halfbroer van haar vriend. De gezellige avond van Trudy en Bart wordt verstoord door Hanne.
De verhuis naar de nieuwe kantoren van de familieholding is een feit. June haalt opgelucht adem want eindelijk krijgt ze haar loft en haar privacy terug. Gerda daarentegen is gestresseerd en geeft als een generaal bevelen aan de verhuizers. Pierrot heeft opnieuw ziekteverlof genomen om fondsen te werven voor Benin. Rita waarschuwt haar zoon dat hij Evy meer aandacht moet geven. Niko krijgt in het café het bezoek van zijn halfbroer, Steve. Mathias heeft de ondankbare opdracht om Jan te vertellen dat de bedrijfscafetaria met hem aan het roer er niet komt.
Mieke en Trudy zijn blij dat Bart zijn mening over Niko heeft herzien. Dré voelt zich schuldig over de scheiding en Rita kan alleen maar hopen dat hij niet van gedacht gaat veranderen. Zij bemoeit zich trouwens met de verdeling van hun spullen. Evy is woest omdat Pierrot zich ziek meldt op het werk om aan zijn weegschalenproject voor Afrika te kunnen werken.
Mieke nodigt Bart en Trudy uit voor een etentje, in de hoop dat haar broer en haar vriend elkaar leren appreciëren. Pierrot wordt opgeslorpt door de organisatie van zijn project voor Benin, waardoor hij Evy verwaarloost en de zoektocht naar een woning naar het achterplan verdwijnt. Rita brengt Myriam en Dré rond de tafel om hun echtscheiding te bespreken.
Mieke wil de ruzie met Niko uitpraten, maar hij houdt de boot af. Dré heeft een afspraak met een advocaat over zijn scheiding. Jan wil een goede beurt maken tijdens de vergadering over het runnen van het bedrijfsrestaurant en hij vraagt tips aan Maarten. Ontwerper Axel vreest voor zijn job nu June het voor het zeggen heeft bij F@C en hij doet zijn beklag bij zijn moeder en bij Veronique. Evy is nog altijd op zoek naar een stekje voor haar en Pierrot.
Evy wil met Pierrot gaan samenwonen en vindt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een appartement. Hij heeft echter andere prioriteiten. Niko begrijpt hoe machteloos dat Evy zich voelt, want hij bevindt zich in een soortgelijke situatie met Mieke. Zij wil niet dat hij bij haar intrekt. Rita dringt bij Dré aan om te scheiden en een afspraak te maken met een advocaat. Colette zet de Van den Bossches onder druk om de verkoop van F@C tegen morgen rond te hebben. Peter en Veronique besluiten hun nonkel Jan uit te nodigen voor een gesprek over het runnen van het bedrijfsrestaurant.
Evy kan als secretaresse aan de slag bij de Van den Bossche holding. Pierrot vindt de job beneden haar niveau en stelt zich bovendien vragen bij haar ambitie. Mieke bakent haar grenzen af in haar relatie met Niko. Mathias heeft twee keer goed nieuws, want zijn bevriende aannemer kan snel met de werken beginnen én er is een betrouwbare koper voor zijn scheepswerf. Myriam maakt haar opwachting in de "Jan & Alleman", waardoor Dré zich in zeven haasten moet verstoppen. Maarten komt te weten dat zijn vader het bedrijfsrestaurant wil runnen.
De verbouwingsplannen van de nieuwe holding krijgen almaar meer vorm, maar er komt een kink in de kabel als blijkt dat de aannemer failliet is. Veronique moet het probleem zien op te lossen. Gerda kan ze niet vragen om te helpen, want de secretaresse krijgt nu al haar werk niet gedaan. Dré voelt zich schuldig omdat Myriam nog altijd niet weet waar hij is en bovendien mist hij zijn hondje Loeki. Jan doet zijn ronde van de familie om het bedrijfsrestaurant van de holding te mogen runnen.
Jan heeft zijn zinnen gezet op het runnen van het bedrijfsrestaurant van de nieuwe holding en hij maakt een afspraak met Peter. Dré logeert momenteel bij Rita, maar hij voelt er veel voor om terug te keren naar zijn Myriam. Evy is zenuwachtig voor haar sollicitatiegesprek met Peter en Véronique. Caroline ondervindt dat June vastbesloten is om haar stempel te drukken op Van den Bossche Fashion.
Hanne geeft aan haar vader toe dat ze het moeilijk heeft met de aanwezigheid van Trudy. Rita en Jan achterhalen eindelijk de schuilplaats van Dré. Mathias aarzelt met de verkoop van zijn scheepswerf, waardoor Veronique de toekomst van de holding weinig positief inziet. Peter heeft meer vertrouwen en maakt alvast werk van de indeling van de kantoren. Veronique vraagt aan Caroline om June wegwijs te maken bij F@C. Pierrot is in de ban van de weegschalenactie voor Afrika. Jan ziet zijn kans om terug een belangrijke meneer binnen de familie te worden.
Colette herinnert er Marie-Rose aan dat de overname van F@C binnen de twee weken afgehandeld moet zijn. Als dat niet het geval is, gaat ze op zoek naar een andere koper. Jan en Rita hebben nog altijd het raden naar waar Dré verblijft. Zij polst bij de postbode of hij Dré heeft gezien en besluit daarop naar de politie te stappen. Dirk heeft misschien een job voor Evy. Veronique is verrast door de teasende artikels die er over MVM zijn verschenen en dat terwijl ze geen interviews heeft gegeven. Mathias ondervindt dat Maarten grote professionele ambities heeft. Hanne doet een kwetsende ontdekking bij haar thuis.
Rita en Jan weten dat Dré niet in Benidorm verblijft en ze besluiten zijn huis te schaduwen. Hanne maakt haar vader subtiel duidelijk dat ze niet opgezet is met de constante aanwezigheid van Trudy. Het ziet er naar uit dat Evy een baan heeft. Pierrot heeft een actie voor Afrika op poten gezet, maar zijn baas wil niet dat hij binnen de werkuren aan het project werkt. Linda ziet er tegenop om afscheid te nemen van William, die vandaag met zijn vrouw terugkeert naar Zweden. Mathias heeft een koper gevonden voor zijn scheepswerf en hij verwacht ook nieuws van Maarten.
William wil van Linda weten of ze een beslissing heeft genomen. Evy is op zoek naar een job. Rita is ongerust omdat ze nog steeds niets van Dré heeft gehoord. Niko stelt aan Mieke voor om te gaan samenwonen. Maarten twijfelt nog altijd of het al dan niet een goede zet is om op het voorstel van Mathias in te gaan.
Evy bekent aan Roos dat ze in Afrika meer dan eens jaloers is geweest. Rita begrijpt niet hoe het mogelijk is dat de hond van Dré naar de "Jan & Alleman" is gekomen en er geen spoor van Dré zelf is. Mathias stelt Maarten voor om het bedrijfsrestaurant van de Van den Bossche holding te runnen. De jonge kok wil over het voorstel nadenken. Niko is het beu dat Jan hem ontwijkt en hij verplicht hem om over de relatie met Mieke te praten. William is in de war wanneer Linda en zijn echtgenote Annelies hem samen verzorgen.
Maarten wil bij een leenbureau gaan aankloppen om zijn culinaire droom te realiseren. Roos ziet meteen de woekerintresten voor zich en probeert dit uit zijn hoofd te praten. Veronique wil het bureau van MVM tijdelijk in de villa van haar moeder onderbrengen, maar stuit op een njet. Linda maakt in het ziekenhuis kennis met Annelies, de Nederlandse echtgenote van William. Pierrot en Evy zijn terug uit Afrika en het is opvallend dat hun reiservaringen flink uiteen lopen. Nico gaat terug aan het werk in de "Jan & Alleman".
Bart heeft met zijn kinderen een uitstap naar Planckendael gepland en hij stelt Trudy voor om met Louise mee te gaan. Hanne heeft hier een probleem mee. Maarten is niet van plan om zijn culinaire droom op te geven omdat Mathias niet voor het startkapitaal kan zorgen. William krijgt fantastisch medisch nieuws. De Van den Bossches krijgen te maken met de harde zakenvrouw in Colette. Ze wil dat de verkoop van F@C binnen de twee weken helemaal rond is of de deal gaat niet door. Rita maakt zich zorgen omdat Dré nog altijd niets van zich heeft laten horen . Jan merkt aan Linda dat ze niet zichzelf is.
Hanne brengt haar vader naar het ziekenhuis, waar hij op controle moet. Maarten en Roos leggen hun nieuwe culinaire droom voor aan Mathias, in de hoop dat hij voor het startkapitaal zal zorgen. De maagzweer van William is genezen en hij mag het ziekenhuis verlaten, maar hij wil dit niet doen zonder afscheid te nemen van Linda.
De Van den Bossches en hun investeerders hebben een productieve vergadering over de oprichting van de nieuwe VDB-holding, hoewel de aanstelling van de CEO voor discussie zorgt. Rita wil weten hoe Dré het stelt en ze besluit hem te gaan bezoeken. Ze mag echter de woning niet binnen van zijn echtgenote Myriam. Marie-Rose maakt eindelijk kennis met David, de jonge Franse minnaar van Colette. Mieke en Nico gaan uitwaaien aan de kust en lopen in de duinen de bomma en Albert tegen het lijf. Linda heeft met dokter Paul een open gesprek over haar gevoelens voor William.
Peter stelt in een kasteel de constructie van de nieuwe Van den Bossche holding voor aan de familie en de investeerders. Jan is van mening dat hij en Rita ook hun zeg moeten doen, want per slot van rekening zijn ze Van den Bossches. Caroline wil eveneens de belangrijke vergadering bijwonen om te helpen met de analyse van F@C, maar daar steekt Veronique een stokje voor. Tijdens de meeting zorgt Mathias trouwens voor de valse noot. Mieke en Nico praten over hun toekomst als koppel. Linda vraagt aan Mieke om in haar plaats William te verzorgen, omdat ze nog altijd gevoelens voor hem heeft. Maarten zijn plan om een eigen zaak te beginnen wordt concreter.
Peter heeft de ganse nacht doorgewerkt aan het overnameplan van F@C en hij wil morgen tijdens een vergadering de details uitwerken met de familie. Door haar gesprek met Trudy beseft Linda dat ze te snel een oordeel heeft geveld over de relatie van Mieke en Niko en ze verontschuldigt zich bij haar stiefdochter.
De emotionele toespraak van Marie-Rose heeft indruk gemaakt op de familie. Peter is wel overtuigd van een overname van F@C, maar hij heeft niet genoeg geld. Myriam maakt haar opwachting in Jan & Alleman om Dré te vragen terug naar huis te komen.
Jan moet een tandje bijsteken in het café, want hij staat er alleen voor omdat Roos niet komt en omdat Rita met Dré bij hem thuis kleren gaat ophalen. In zijn eentje durft Dré immers de confrontatie met zijn echtgenote Myriam niet aan. Mieke zit er mee dat haar vader gekant is tegen haar relatie en ze hoopt dat Bart haar zal helpen om Jan te overtuigen van Nico's kwaliteiten. Marie-Rose en de bomma maken een fotoreportage over Guido en stellen die samen voor aan de familie. Dokter Paul krijgt in het ziekenhuis te maken met een lastige patiënte.
Roos gaat in de "Jan & Alleman" terug als dienster aan de slag, maar onder voorwaarden. Dokter Paul confronteert Linda met zijn vermoeden over William. In het café is iedereen verrast wanneer Dré opduikt. Het is meteen duidelijk dat hij hulp nodig heeft. Jan zoekt Caroline en Colette op omdat er in de "Jan & Alleman" nog een openstaande rekening van Gilbert ligt. Marie-Rose heeft een nieuw plan om Veronique en Peter te overtuigen om F@C over te nemen.
Jan kan er zich niet mee verzoenen dat Mieke en Nico een relatie hebben en hij dreigt met grote maatregelen. Victor Praet bespreekt met William het resultaat van de testen. Caroline probeert haar professionele toekomst veilig te stellen. Rita bespreekt met Dirk de zorgwekkende mail die Evy vanuit Afrika heeft verstuurd. Bart vraagt aan Trudy om de kleren van zijn overleden vrouw te sorteren en weg te doen, maar hij beleeft er wel moeilijke momenten door.
Niko wil niet langer spelletjes spelen en hij dringt bij Mieke aan om uit te komen voor hun relatie. Rita dringt terug bij Jan aan om het brouwersmateriaal van de hand te doen. Peter begint in te zien dat het zakelijk voorstel van zijn moeder mogelijkheden biedt. Ook Dirk en Mathias lijken hoe langer hoe meer voor het plan gewonnen.
Caroline en Colette openen de kluis van Gilbert, met Marie-Rose en Mathias als getuigen. Er ligt een testament in, maar het is de vraag of het document rechtsgeldig is. Rita wil dat Jan alle rommel die nodig was om bier te brouwen uit het café verwijdert. Dré en Myriam komen in de "Jan & Alleman" afscheid nemen om in Benidorm een nieuwe start te nemen. Mathias heeft slecht nieuws voor Maarten. Dokter Paul polst bij William en Linda of ze nog altijd gevoelens voor mekaar hebben.
Maarten kampt met grote problemen, maar op de steun van zijn vader lijkt hij niet te kunnen rekenen. Bart gaat terug aan het werk bij Van den Bossche Electronics en hij moet zich meteen over het zakelijk voorstel van Marie-Rose buigen. Linda vreest dat William wel eens heel erg ziek zou kunnen zijn. Dré is blij dat hij het ziekenhuis mag verlaten en hij heeft er alle vertrouwen in dat hij en Myriam in Benidorm gelukkig gaan zijn. Jan vindt dit te gek om los te lopen en hij probeert Dré op andere gedachten te brengen.
Peter belegt een verzoeningsvergadering tussen June en Veronique. Rita wil terug in het café aan de slag gaan, maar daar is Jan het niet mee eens. Jan heeft met Dré een openhartig gesprek over Myriam. Ondanks alles blijkt Dré zijn vrouw nog altijd graag te zien. Caroline is ervan overtuigd dat Gilbert ergens een testament heeft waarin zij vermeld staat.
Anna heeft Rita doen inzien dat ze het beste kan stoppen met geld te verkwisten, en dat heeft grote gevolgen voor Jan. Caroline is triestig omdat F@C volledig naar Colette gaat en dat terwijl zij samen met Gilbert het bedrijf groot heeft gemaakt. Mathias raadt Caroline aan om een afspraak te maken met advocaat Ariane Balencourt. Mieke en Nico nemen almaar meer risico's. Jelle sluit zichzelf op in de badkamer. Linda en Peter dringen allebei bij hun partner aan om water bij de wijn te doen.
Vandaag is de crematie van Gilbert. Voor Caroline en Colette is het een zeer emotionele dag. Linda hoopt dat de bomma Rita kan overtuigen om niet langer het geld door ramen en deuren te gooien. Bij zijn terugkeer uit het buitenland vertelt Veronique onmiddellijk aan haar broer dat ze met June ruzie over de interims heeft gehad. Victor Praet confronteert Myriam met zijn vermoedens. Hanne probeert haar opa te overtuigen om Roos terug aan te nemen als dienster in de "Jan & Alleman". Bart mag na vijf maanden eindelijk het ziekenhuis verlaten.
Niko en Mieke kunnen niet aan elkaar weerstaan, hoewel ze tegenpolen zijn. Rita heeft de familie uitgenodigd om samen naar het graf van Rob te gaan en daarna te lunchen in de Jan & Alleman. Bart mag van dokter Paul het ziekenhuis verlaten, op voorwaarde dat hij zich niet forceert en dat er thuis genoeg hulp wordt voorzien. Trudy is alvast bereid om haar steentje bij te dragen.
Colette is onder de indruk van de plotse dood van Gilbert, hoewel ze naar Vlaanderen was gekomen om van hem te scheiden. Bart heeft volop genoten van het weekend, dat hij thuis met zijn kinderen en zijn familie heeft kunnen doorbrengen. June voelt zich gecontroleerd nu Veronique opeens in de loft voor Van den Bossche Electronics komt werken. Linda is van mening dat Jan van zijn zus profiteert als hij haar geld aanvaardt om een terras aan te leggen. Myriam wil dat haar echtgenoot Dré tegen de dokters zegt dat hij zich beter voelt. Nico komt bij Trudy en Mieke eten.
Maarten begint te twijfelen aan de oprechtheid van Quinten, de eigenaar van het bootrestaurant. Bart kijkt ernaar uit om het weekend in zijn eigen huis met zijn kinderen te kunnen doorbrengen. Roos heeft haar eerste gesprek met Trudy, die als ervaringsdeskundige weet wat ze momenteel doormaakt. Jan bezoekt Dré in het ziekenhuis en confronteert hem met de vermoedens van Linda.
Gerda biecht aan June op dat de vacatures tegengehouden worden door Veronique, die het nodig vindt om de puntjes op de i te zetten. Roos voelt zich een wrak nu ze probeert af te kicken van de peppillen en ze vraagt aan dokter Paul om haar te helpen. Pierrot en Evy vertrekken vanavond naar Benin en pakken hun bagage. Linda bespreekt met dokter Praet de nieuwe verwondingen die Dré opgelopen heeft in het ziekenhuis. Mieke is niet blij wanneer ze hoort dat Trudy Nico heeft uitgenodigd voor een etentje. Jan polst bij zijn zus of ze wil investeren in een terras aan de "Jan & Alleman".
Gerda heeft gisteren te veel porto gedronken tijdens het etentje met June en ze is in de loft blijven overnachten. Nico komt de lichtschakelaar in de badkamer van Mieke herstellen, maar zij wringt zich in bochten om hem te ontlopen. Roos wordt door Pierrot onder druk gezet om het gebruik van de peppillen op te biechten aan Maarten. Caroline polst bij Gilbert hoe hij tegenover een huwelijk staat. Rita gaat in haar eentje naar de beauty farm. Linda ontdekt dat Dré nieuwe verwondingen heeft.
Mathias twijfelt of hij de aandelen van Colette in F@C zal overkopen, want momenteel heeft hij de som niet beschikbaar. Daarom polst hij of Veronique interesse heeft om de investering te doen. Evy moedigt Roos aan om haar druggebruik op te biechten aan Maarten. Trudy wil dat Bart voor een proefweekend naar huis kan, maar hiervoor is de toelating van dokter Paul nodig. Myriam vindt het zeer vervelend dat haar echtgenoot Dré nog altijd in het ziekenhuis ligt. Rita verveelt zich. Ze mag van Jan niet werken in het café en ze vindt niemand bereid om met haar op pad te gaan. En dat terwijl ze met geld gooit. June stelt Gerda voor om samen te koken en eten.
Marie-Rose kan zich moeilijk een houding geven nu ze weet dat Colette de echtgenote is van Gilbert, die dan weer al jaren een verhouding heeft met Caroline. De lichtschakelaar in de badkamer van Mieke is nog altijd niet hersteld. Maarten haalt opgelucht adem wanneer Quinten, de eigenaar van het restaurant, hem de som die hij voorgeschoten heeft voor de zaak met intrest teruggeeft. Mathias krijgt een zakelijk voorstel van Gilbert. Roos wordt thuis lastig gevallen door Danny, haar dealer en collega in de discotheek. Victor Praet laat de echtgenote van Dré, Myriam, naar zijn kantoor komen in de hoop te achterhalen wat er de wielertoerist precies is overkomen.
Evy reageert slecht op de inentingen die nodig zijn om naar Afrika te reizen. Dokter Paul kan de verwondingen van Dré niet in verband brengen met een val tijdens het fietsen en hij deelt zijn bedenkingen met dokter Praet. Marie-Rose heeft Axel, Gilbert, Caroline en Colette uitgenodigd voor de visie van de videoclip voor de kinderlijn.
Marie-Rose vindt het spijtig dat ze de opname van de clip heeft gemist door de schuld van Rita. Jan bezoekt zijn vriend Dré in het ziekenhuis. Peter moet er even tussenuit en hij besluit Dirk naar Sint-Petersburg te vergezellen. Marie-Rose nodigt Colette uit voor de visie van de videoclip voor de kindercollectie. Roos heeft haar pillenverslaving niet meer onder controle.
Veronique is verrast wanneer ze bij MVM het bezoek krijgt van tante Rita. Jan maakt zich zorgen wanneer Dré niet komt opdagen in het café. Dokter Paul betrapt Roos in het ziekenhuis op de diefstal van geneesmiddelen. Axel regisseert de opnames van de clip voor de kindercollectie op de muziek van Laura Omloop. Veronique en Caroline hebben hun twijfels bij het eindresultaat. Gilbert wil Mathias onder vier ogen spreken.
Rita laat haar familie meegenieten van het geld dat ze uit de kluis van Bert heeft gehaald. Ze trakteert Mieke en Linda op een etentje op de boot waar Maarten in de keuken staat. Het toeval wil dat Marie-Rose en Colette er ook een tafeltje gereserveerd hebben. Evy en Pierrot hebben de vliegtuigtickets voor hun reis naar Afrika geboekt.
Evy en Pierrot hebben eindelijk hun reisbestemming gekozen. Linda maakt zich druk omdat Guido en Jelle verwend worden door tante Rita. Marie-Rose en Colette gaan samen naar de sauna. Mieke vindt dat het tijd is voor een ernstig gesprek met Nico. Jan en Dré trekken hun bier op flessen. June heeft een mogelijke koper voor de oude kantoren.
June heeft Gerda kunnen overtuigen om terug aan het werk te gaan. Dirk is opgelucht, maar hij krijgt wel niets meer gedaan van de secretaresse. Veronique vraagt Axel uit over de band van zijn moeder met Gilbert. Mieke krijgt het bezoek van Nico en de vonk slaat weer over. Roos voelt zich zodanig slecht dat ze zelfs overweegt om niet te gaan werken in de discotheek. Rita heeft duur speelgoed gekocht voor Guido en Jelle. Evy wordt door haar vriend Pierrot getrakteerd op een Afrikaans feest.
Dirk heeft een en ander uit te praten met Gerda. Meer zelfs, hij excuseert zich voor de signalen die hij uitgestuurd heeft. Bart geniet voor de volle honderd procent van zijn lunch in het ziekenhuis. Roos functioneert nauwelijks zonder haar pillen en ze zoekt naar manieren om aan een voorraad te geraken. Marie-Rose heeft het best moeilijk met de manier waarop Mathias omgaat met Caroline, hoewel Veronique van mening is dat ze zich geen zorgen moet maken.
Gerda besluit met Dirk open kaart te spelen over haar gevoelens voor hem. Marie-Rose en Colette gaan samen shoppen en daarna iets eten. Rita heeft een super de luxe televisietoestel gekocht. Jan en Dré bedenken namen voor het bier dat ze samen brouwen. Trudy bereidt een nieuwe verrassing voor Bart voor. Roos wordt almaar afhankelijker van de pillen. Pierrot werkt verder aan zijn verrassing voor Evy, nl. een echt Afrikaans feest in de "Jan & Alleman".
Pierrot bereidt een Afrikaans feest voor als verrassing voor Evy. Maarten is bereid om de Afrikaanse hapjes voor zijn rekening te nemen. Marie-Rose verneemt nu pas dat Rita veel geld heeft gekregen van Bert en daarmee de grafkelder wil betalen. Niko stuurt het bierbrouwen van Jan en Dré bewust in het honderd.
Evy was in de discotheek getuige van een vreemd tafereel tussen Roos en Danny en ze bespreekt haar vermoedens met Pierrot. Jan heeft geregeld dat zijn jongste zoon kan meespelen in de videoclip van MVM, maar Guido blijkt niet te dromen van een acteercarrière. Ondertussen brainstormen Caroline, Axel, Veronique en Nico over de realisatie van de clip. Marie-Rose gaat lunchen met Colette, een nieuwe vriendin die ze bij de Rotary Club heeft ontmoet. Rita brengt Jan op de hoogte over het geld in de kluis van Bert, waarmee ze de grafkelder voor zichzelf en Rob kan betalen. Sinds hun avondje uit neemt Dirk afstand van Gerda.
June is het met Trudy eens dat er in de loft terug een gezellige thuis voor Louise moet worden gemaakt, en dat kan alleen als de kantoren elders ondergebracht worden. Marie-Rose vraagt Mathias uit over de avond die hij met Caroline heeft doorgebracht. Jan en Dré beginnen met het brouwen van hun bier in het café, maar de stank is niet te harden.
Mieke krijgt bijna een hartaanval wanneer ze bij het ontwaken Nico in haar bed ziet liggen. Jan gaat door met zijn plan om zelf bier te brouwen, maar hij moet wel nog aan een recept zien te geraken. June misloopt door Louise een belangrijke telefoon van een buitenlandse klant en dat is voor haar een extra argument dat de firma dringend uit de loft weg moet. Marie-Rose gaat zich vragen stellen over de manier waarop Mathias en Caroline met elkaar omgaan.Pierrot en Evy geraken het niet eens over de bestemming van hun reis. June vindt bewijzen dat Dirk met de gevoelens van Gerda speelt en ze voorspelt dat daar tranen van zullen komen.
Rita gaat naar de bank omdat ze wil weten wat er in de kluis zit waarvan ze de sleutel heeft gekregen. Roos heeft aan Pierrot verklapt dat Evy van een verre reis droomt en hij haalt alvast brochures. Evy is heel enthousiast, maar komt er al snel achter dat zijn manier van reizen niet de hare is. Veronique moet van Axel vernemen dat de videoclip nu toch gemaakt wordt en ze is niet happy. Jan en Dré bezoeken een bierbrouwerij om ideeën op te doen. Rita vindt eindelijk de moed om het graf van Rob te bezoeken. Mieke confronteert Nico met de wijnvlek die nog altijd op haar jurk zit.
Maarten wil dat Nico de rommel van het feestje helpt opruimen, als straf omdat de politie langs is geweest voor geluidsoverlast en omdat Nico rode wijn op het kleed van Mieke heeft gemorst. Mathias heeft terug een vergadering met Caroline over de realisatie van de clip en dat zint Marie-Rose niet echt. June vindt het tijd voor een vertrouwelijk gesprek met Gerda wanneer zij opgetut naar kantoor komt. Trudy bereidt een verrassing voor Bart voor. Rita ontvangt een mysterieuze sleutel. Dré overtuigt Jan om een bierproeverij te organiseren.
Mieke weet niet of ze naar het bedankingsfeestje zal gaan, dat Evy en Pierrot organiseren voor Maarten en Roos. En dat heeft vooral te maken met het feit dat Nico aan de draaitafel zal staan. Caroline bespreekt met Mathias de realisatie van de imagoclip om de kindercollectie te promoten. Hij heeft er oren naar, tot hij hoort hoeveel budget er moet worden vrijgemaakt. De spanningen tussen Peter en June lopen op omdat ze geen privacy hebben op de loft. Bart krijgt in het ziekenhuis onverwacht bezoek. Secretaresse Gerda voelt zich bedreigd wanneer Dirk een vergadering heeft met de knappe mevrouw Leemans. Rita is terug van de zee en hoort meteen van Linda in welk avontuur Jan zich nu heeft gestort.
Rita verblijft een paar dagen aan de zee bij Anna en Albert. Nu ze eindelijk rust heeft, komt het verdriet om Rob in alle hevigheid naar boven. Jan lanceert bij Linda zijn plan om zelf bier te brouwen. Evy en Pierrot besluiten een feestje te organiseren om Maarten en Roos hun appreciatie te tonen.
Nu het proces van haar dochter achter de rug is, kunnen Anna en Albert terugkeren naar de kust. Rita besluit hen voor een paar dagen te vergezellen, want ze is de bemoeizucht van Jan flink beu. Hij blijft immers van mening dat ze op het voorstel van de journalist moet ingaan, die haar levensverhaal in een boek wil gieten. Veronique en Axel brainstormen over een originele promotiecampagne voor de kindercollectie. Evy zit nog altijd werk en Roos functioneert niet meer zonder pillen. In de "Jan & Alleman" past Jan de prijslijsten aan, want het bier is alweer duurder geworden. Zijn goeie klant Dré brengt hem op het idee om zelf bier te brouwen.
Caroline beklaagt zich bij Gilbert over de deal met MVM en ondertussen doet Veronique haar zegje bij Mathias. Rita wordt nog altijd belaagd door de journalist, die een boek over haar leven wil schrijven. Zij heeft geen interesse, maar Jan denkt vooral aan het geld en de roem die staan te wachten. June vraagt Dirk op de man af of hij iets heeft met secretaresse Gerda. Bart krijgt in het ziekenhuis het bezoek van zijn tante Rita.
De schrik slaat Mieke om het hart wanneer ze haar tante Rita in de ziekenhuiskamer van Bert aantreft. Ondertussen duikt er in de 'Jan & Alleman' een journalist op, die een boek wil schrijven over het leven van Rita met de focus op alle drama's en tegenslagen die ze al heeft meegemaakt. Gerda is in de wolken met het cadeautje dat ze van Dirk heeft gekregen. June vreest dat de secretaresse de verkeerde conclusies trekt. Caroline heeft alleen maar commentaar op de ontwerpen die Axel voor de kindercollectie heeft getekend.
De Van den Bossches komen op een emotionele roetsjbaan door het nieuws dat advocaat Balencourt over Bert heeft. Peter gelooft de feiten niet, Anna voelt zich verantwoordelijk, Rita is in alle staten en Bart is ronduit bang. Pierrot en Evy hebben nood aan ruimte en privacy en ze willen dan ook zo snel mogelijk het appartement van Jan en Linda verlaten. Maarten begrijpt het koppeltje en reikt een oplossing aan. Veronique is zeer te spreken over de ontwerpen die Axel voor de kindercollectie heeft gemaakt en ze verdedigt zijn werk bij Caroline, die groen licht moet geven vooraleer ze in productie kunnen.
Pierrot en Evy maken kennis met de huisregels die gelden bij Jan en Linda. Voor Evy is het teveel van het goeie en ze dringt bij Pierrot aan om werk te maken van een plekje voor hen beiden. Hanne gaat bij haar vader in het ziekenhuis ontbijten en later op de dag krijgt hij het bezoek van Trudy en zijn zoontje Jelle. Anna vergezelt haar dochter Rita naar de gevangenis, waar ze van Bert willen vernemen waarom hij Rob heeft vermoord. En Anna heeft ook nog een persoonlijke boodschap. Roos wordt alsmaar afhankelijker van de pillen, die ze bij haar collega van de Copa koopt.
June mist privacy in de loft en ze dringt bij haar man aan om kantoorruimtes te huren. Ondertussen start Dirk een offensief bij Gerda om haar te motiveren extra opdrachten erbij te nemen. Rita is amper een dag op vrije voeten en ze wil al naar de gevangenis terugkeren om de confrontatie met Bert aan te gaan. Jan vindt dit niet slim en samen met Pierrot probeert hij haar tegen te houden. Hanne fronst de wenkbrauwen wanneer Roos compleet overstuur is omdat zij de vuilniszak op straat heeft gezet. Evy en Pierrot verhuizen hun spulletjes uit Rita's appartement naar dat van Jan en Linda, waar ze de komende tijd zullen logeren.
Jan versiert zijn café voor de thuiskomst van Rita, maar Pierrot vindt het te vroeg om een feestje te organiseren. Er is te veel dat tegen haar pleit en hij wil de beslissing van de rechtbank afwachten. Ook Peter vindt het vreemd dat hij nog geen telefoontje over de vrijlating heeft gekregen van advocaat Balencourt. Feit is dat ondertussen inspecteur Degeling en de onderzoeksrechter de villa van Bert doorzoeken. Op aanraden van haar moeder kaart Veronique het ontwerpen van een feestelijke kindercollectie terug aan met Axel, maar hij is haar alweer een stap voor. Jan confronteert Nico met de rekening die hij Mieke heeft gepresenteerd voor de herstellingswerken in haar badkamer. Trudy bezoekt Bart in het ziekenhuis om hem over de verrassende afloop van Rita's proces in te lichten.
Roos confronteert Hanne met haar stiekem vitaminegebruik. Bart krijgt in het ziekenhuis het bezoek van Peter en Dirk, die zijn hulp nodig hebben om te bewijzen dat Bert de laptop van Peter heeft gehackt. Ondertussen houden de procureur en advocaat Balencourt hun slotpleidooi. Nadien komt Rita aan het woord.
Peter is ervan overtuigd dat Bert zijn auto heeft gesaboteerd en toegang heeft tot zijn mails, maar bewijzen heeft hij niet. Hij licht Gerda in en zij heeft meteen de daver op het lijf. In de pers wordt Rita afgeschilderd als een koelbloedige moordenares en zowel Jan als Linda vrezen dat de jury haar zal veroordelen. Hanne slikt een vitamine van Roos en voelt zich superenergiek. Tijdens het proces worden Bert en Dimi opgeroepen om te getuigen. Het valt Marie-Rose op dat Veronique de laatste dagen wel heel positief is over Axels talent en over zijn contacten in de modewereld.
De spanningen tussen Peter en June lopen op omdat ze in hun loft geen privacy hebben sinds de kantoren van Van den Bossche Electronics er gevestigd zijn. Advocaat Balencourt verbiedt Pierrot om nog naar de rechtbank te komen, maar dat is buiten de procureur gerekend die hem oproept om meer te vertellen over de relatie tussen zijn moeder en Rob.
Pierrot is opgelucht dat zijn getuigenis achter de rug is en hij probeert zich niet te veel aan te trekken van wat er in de pers over het proces verschijnt. Peter is teleurgesteld omdat hij geen sporen vindt die de onschuld van tante Rita kunnen bewijzen. Hij probeert zijn denkoefening uit te leggen aan de bomma. Nico begint met het plaatsen van de nieuwe tegels in Miekes badkamer. Veronique probeert een uitnodiging te versieren voor de Antwerp Fashion Night. Linda vindt het lief dat Trudy zich bekommert om Bart en de kinderen. June heeft het er steeds moeilijker mee dat ze haar privacy kwijt is nu de kantoren van Van den Bossche Electronics ondergebracht zijn in de loft. Roos kan Hanne voor één keer op een positieve manier verrassen.
Marie-Rose wordt tijdens het proces opgeroepen om te getuigen. Hoewel de procureur haar het vuur aan de schenen legt, weigert Marie-Rose haar schoonzus af te schilderen als een monster. Ook Jan moet een getuigenis afleggen en hij laat zich door de procureur verleiden om enkele sneren te geven aan de rijke tak van de familie. Peter en Dirk achten het mogelijk dat er een link is tussen de sabotage van Peters wagen en de brand bij Van den Bossche Electronics. Roos is terug een wrak na een nachtje in de Copa en ze reageert heel emotioneel op een onschuldig grapje van Maarten. Trudy regelt voor Jelle een bezoekje aan zijn papa in het ziekenhuis.
In de rechtbank gaat het er heftig aan toe tussen Rita's advocaat en het openbaar ministerie. Bart voelt zich schuldig omdat hij niet voor zijn zoontje Jelle kan zorgen en hij reageert zijn frustratie af op zijn tienerdochter Hanne. Veronique maakt Axel duidelijk dat hij tijdens de werkuren alleen voor MVM mag ontwerpen en de extra opdrachtjes van zijn moeder moet laten liggen. In de "Jan & Alleman" bespreken Peter en Dirk met Jan de vooruitgang in het proces en speculeren over de mogelijke rol van Bert in de brand. Mieke en Trudy gaan nieuwe tegels voor de badkamer kopen. Roos voelt zich een wrak.
De spanningen tussen Peter en Bert lopen nog op en de beschuldigingen vliegen in het rond. Mieke en Trudy hebben het weekend op hotel doorgebracht, zodat Nico vrij spel had om alle herstellingen in het appartement te doen. Bij hun terugkeer wacht de vriendinnen echter een koude douche. Axel begint aan zijn eerste werkdag als ontwerper van MVM. Het assisenproces tegen Rita gaat van start. De bomma trekt naar de rechtbank om haar dochter te steunen, maar slaagt er niet in om haar kalmte te bewaren. Bart heeft nog een lange revalidatie in het ziekenhuis voor de boeg en hij voelt zich schuldig omdat hij niet voor zijn kinderen kan zorgen. Roos is oververmoeid.
Mieke en Trudy zitten nog steeds zonder stromend water in het appartement. Peter wil tot het uiterste gaan om de onschuld van zijn tante Rita te bewijzen. De onderzoeksrechter heeft echter geen oren naar zijn kritiek op het onderzoek. Anna en Albert zijn teruggekomen van de zee om het assisenproces van dichtbij te kunnen volgen. Voor Bert is dit alweer een kans om de bomma te beïnvloeden.
Jan schakelt Nico in om de loodgieterijproblemen in het appartement van Mieke op te lossen. Remko is bezorgd over wat het kotleven met Hanne zou kunnen doen. Ariane Balencourt bespreekt met Pierrot en Evy de strategie die ze wil volgen op het proces van zijn moeder. Pierrot ziet er huizenhoog tegenop om te getuigen, vooral omdat hij niet helemaal overtuigd is van zijn moeders onschuld. Peter daarentegen vraagt zich af of het onderzoek van de politie wel op een degelijke manier is gevoerd. Veronique heeft belangrijk nieuws voor Axel. Trudy en Victor nemen een beslissing over hun toekomst.
Mathias wil Axel nu toch een kans geven als ontwerper bij MVM, maar hij vreest dat Gilbert zijn beste kracht niet zal laten gaan. Mieke zit met een waterlek op het appartement. Evy heeft nog altijd geen werk gevonden en ze hoopt dat ze via Victor in het ziekenhuis aan de slag kan. Pierrot krijgt een dagvaarding in de bus voor het proces van zijn moeder. Bart is niet enthousiast over Hannes plan om op kot te gaan, maar Linda doet een goed woordje voor haar. Victor slooft zich uit om bij Louise op een beter blaadje te komen. Bert wil met advocate Ariane Balencourt bespreken hoe hij zijn getuigenis op het proces het best kan inpassen in haar strategie.
Het samenwonen verloopt voor Hanne en Roos nog steeds niet vlot. Remko spreekt Maarten aan over de spanningen tussen hun vriendinnen. Sinds haar gesprek met Peter twijfelt Trudy aan haar relatie met Victor. Bert en Jan hebben een dagvaarding gekregen en moeten getuigen op het proces van Rita. Marie-Rose is heel benieuwd naar de portfolio van Axel en doet een verrassende ontdekking, die niet zonder gevolgen blijft. Jan en Linda zijn samen met Roos, Marie-Rose en Mathias uitgenodigd om te gaan eten in het bootrestaurant, waar Maarten sinds kort werkt.
Marie-Rose vreest dat Rita zwaar gestraft zal worden tijdens het assisenproces, dat volgende week van start gaat. Tijdens het overleg met haar advocaat neemt Rita trouwens een drastische beslissing. Louise blijft van mening dat Victor een saaie kerel is en ze ziet er na de week bij haar papa tegenop om terug te keren naar haar mama. De verhuis op het studentenkot in Leuven is nu echt begonnen. Maarten is zeer te spreken over zijn nieuwe job en wil dit vieren met een etentje. Bart begint vol goede moed aan zijn revalidatie. Veronique ergert zich hoe langer hoe meer aan Maxim, haar ontwerper bij MVM.
Hanne loopt op de toppen van haar zenuwen. Haar papa wordt vandaag geopereerd en zij heeft haar toelatingsexamen aan de modeacademie. Rita verneemt van advocaat Balencourt dat haar zaak doorverwezen is naar assisen en dat een volksjury over haar lot zal beslissen. Pierrot is ook al op de hoogte, maar hij blijft er opvallend kalm onder. Meer zelfs, hij overweegt om zich burgerlijke partij te stellen om op die manier Rob te verdedigen. Maarten en Mathias hebben een zakenlunch met Quinten, de eigenaar van een bootrestaurant. Trudy blijft in haar relatie met Victor investeren, hoewel haar dochtertje Louise niet hoog met hem oploopt.
Veronique beschouwt de samenwerking van MVM met F@C hoe langer hoe meer als een last, omdat Caroline vooral geïnteresseerd is in commerciële voltreffers terwijl zij op artistiek vlak wil scoren. Mathias ziet er geen probleem in om snel een badpakkencollectie te produceren, maar vraagt toch de mening van ontwerper Axel. Maarten en Roos trekken in de woning van zijn oudere broer Bart in, want hij moet nog een hele tijd in het ziekenhuis blijven. Trudy organiseert een uitje naar het pretpark om het ijs tussen haar dochtertje en Victor te breken. En Anna blijft pogingen ondernemen om Peter met Bert te verzoenen.
Trudy zit er mee dat Louise haar papa al heeft ingelicht over Victor. Veronique vindt het goed om de kantoren van Van den Bossche Electronics tijdelijk onder te brengen in de loft en ze is ook bereid om bij te springen in het HR-gebeuren. Mathias spreekt zijn zakenrelaties aan om Maarten aan een job te helpen. Pierrot bezoekt zijn moeder in de gevangenis en raadt haar aan de brandstichting en de moord op Rob te bekennen. Bart weet niet of hij ooit nog zal kunnen lopen. Caroline stelt Veronique voor om samen een badpakkencollectie op de markt te brengen.
Roos en Maarten vormen opnieuw een koppel. Peter is van mening dat tante Rita een eerlijk proces verdient en hij vertelt aan zijn moeder en de bomma dat hij de gage van advocaat Balencourt betaalt. Bert weet dat hij niet welkom is op de begrafenis van Rob en hij brengt zijn bloemenkrans naar de Jan & Alleman, waar de koffietafel doorgaat. Trudy wil dat haar dochtertje Victor leert kennen en ze nodigt hem uit voor een etentje in het appartement. Pierrot heeft het moeilijk om de dood van Rob en de arrestatie van zijn moeder een plaats te geven. Peter en June maken plannen voor de heropstart van Van den Bossche Electronics.
De Van den Bossches moeten in de krant lezen dat er nieuwe bewijzen zijn die Rita in nog nauwere schoentjes brengen. Voor Pierrot is dit ronduit een slag in het gezicht. Peter denkt al aan het proces en besluit zijn tante te helpen met juridische bijstand. Ondertussen probeert inspecteur Degeling tijdens de zoveelste ondervraging Rita haar aan het verstand te brengen dat ze het beste kan overgaan tot bekentenissen. In het ziekenhuis wordt Bart uit de kunstmatige coma gehaald en verklapt Mieke aan Linda en Paul dat Victor en Trudy een relatie hebben. Nico heeft de Roos Crevette al verkocht.
Jan gaat met Jelle naar het ziekenhuis, zodat het jongetje achter het glas naar zijn papa kan kijken. Pierrot schrijft een tekst voor de begrafenis van Rob, die altijd voor hem als een echte vader heeft gezorgd. Trudy en Victor hebben samen de nacht doorgebracht en dus wil zij geen verstoppertje meer spelen in het ziekenhuis. Hoewel Maarten met de cateringzaak wil stoppen, apprecieert hij het niet dat Nico de Roos Crevette via het internet te koop heeft gesteld. De familie staat voor een dilemma wanneer Rita haar opwachting maakt in de Jan & Alleman. En June heeft een moment van grote twijfel in haar loft.
In de krant wordt uitgebreid bericht over de brand bij Van den Bossche Electronics. In de artikels zijn er twee vaststellingen: Bert wordt gebombardeerd tot held en Rita is verdachte nummer één. De autopsie van Rob brengt trouwens nieuwe feiten aan het licht. Nico is van mening dat Maarten zijn trots moet inslikken en de eerste stap moet zetten om de ruzie met Roos bij te leggen. Bert verschaft zich toegang tot het verzegelde gebouw van Van den Bossche Electronics.
Peter mag het ziekenhuis verlaten, hoewel hij nog moeite heeft met praten. Bart ligt nog altijd op intensive care en de komende dagen worden cruciaal in zijn genezingsproces. Victor Praet geeft Hanne uitleg bij de behandeling die haar vader krijgt. Bert krijgt de politie over de vloer om zijn aanwezigheid in de buurt van Van den Bossche Electronics te verklaren. Pierrot staat er op om de begrafenis van Rob te regelen, maar het parket wil zijn lichaam niet vrijgeven.
Bart heeft zodanig zware brandwonden en breuken dat hij in een kunstmatige coma wordt gehouden. Hanne durft niet te hopen dat haar papa er bovenop zal komen en ze heeft de steun van haar vriend Remko hard nodig. Ondertussen krijgt de familie het verschrikkelijke nieuws dat het lichaam van Rob is gevonden. De politie gaat er trouwens van uit dat de brand is aangestoken en start met de ondervragingen. Dit gesprek brengt Marie-Rose in een lastig parket...
In het gebouw van Van den Bossche Electronics woedt een hevige brand. Marie-Rose, Véronique en Gerda proberen via de buizen van de airconditioning te ontsnappen. Bart, Peter en June kunnen geen kant op en kunnen alleen maar hopen dat de brandweer hen tijdig uit de vlammenzee redt. Het medisch rampenplan wordt afgekondigd, waardoor Victor Praet zijn romantische tête-à-tête met Trudy moet afbreken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.