Familie

Familie

Vlaamse dagelijkse serie over het wel en wee van de familie Van den Bossche en hun entourage.

218 afleveringen

Vandaag vindt het grote buurtfeest plaats. Mathias loopt over van stress, maar legt zijn fysieke klachten naast zich neer. Guido’s ultieme poging om toch met Charlotte op reis te gaan, dreigt te mislukken. Marie-Rose is klaar voor het familiefeest, tot iedereen begint af te haken. Liesbeth trekt naar de luchthaven om Arno af te halen. Ondertussen vragen Nathalie en Dirk zich vol spanning af of Gail zou meekomen. Benny worstelt vlak voor de koers met een groot dilemma. Leens heeft last van krampen...
Guido is teleurgesteld en kwaad omdat Jan hem niet mee op reis wil laten gaan. Charlotte denkt het tij nog te kunnen keren. Rita smijt zich opnieuw in de drank wanneer ze ontdekt wat Kristina haar heeft aangedaan. Bart heeft nog steeds geen nieuws over het staatsexamen dat hij heeft afgelegd. Marie-Rose is zenuwachtig omdat ze voor de hele familie gehaktballetjes met krieken moet klaarmaken, naar Anna’s recept. Véronique wil tijdens het buurtfeest reclame maken voor de Foodbar en denkt eraan een proeverij te organiseren.
Guido is bloednerveus voor zijn rapport. Peter wil dat June nadenkt over hun toekomst als opvanggezin. Rita besluit Kristina alsnog de 4.000 euro te lenen, op voorwaarde dat ze de vorige lening eerst aflost. Véronique heeft het gevoel dat Peter steeds meer op eigen houtje handelt. Jan is allesbehalve enthousiast over het idee van Linda en Mieke om aan de slag te gaan als zelfstandige thuisverpleegsters.
Patrick probeert Rita nog een laatste keer te overtuigen om iets aan haar drankprobleem te doen. Hij bezorgt haar informatie over de AA, maar lijkt ook daarmee zijn slag niet thuis te halen. Guido maakt zich zorgen over zijn rapport. Trudy wil zo snel mogelijk verhuizen en is volop bezig met de voorbereidingen. Benny heeft zich geforceerd bij het trainen en last een rustdag in. Hij polst bij Leen of ze hem geen pepmiddel kan voorschrijven. Rudi excuseert zich bij Evy.
Peter vraagt Dirk om de nieuwe website voor Fashion te ontwerpen. Hij stelt voor om ook Arno hierbij te betrekken. Rudi en Evy ruziën ondertussen over het budget voor de collectie. June heeft zich neergelegd bij het feit dat Warre terug naar zijn ouders gaat. Marie-Rose probeert haar kleindochter Louise te overhalen om weer naar huis te gaan. Zelfs nu de examens voorbij zijn laat Jan geen kans voorbijgaan om Guido aan zijn rapport te herinneren. Bart bezoekt samen met Jelle het graf van Brenda. Benny bereidt zich met volle overgave voor op de koers.
June heeft last van vermoeidheid door de slechte nachten van Warre. Arno keert terug uit Amerika. Benny blijft zich ondertussen met volle overgave voorbereiden op de wielerwedstrijd. Hij moet en zal de trofee binnenhalen voor zijn Liesbeth. Patrick hoopt in de Welkom meer te weten te komen over Kristina. Zij probeert ondertussen nog steeds de 4.000 euro los te peuteren van Rita. Véronique is benieuwd naar de resultaten van de werknemersenquête.
Marie-Rose voelt zich ongemakkelijk bij het feit dat de bomma afstand lijkt te nemen van de familie. Rita steunt Kristina door dik en dun, en leent haar opnieuw een grote som geld. Tussen Peter en Véronique zit een serieus haar in de boter. Hij wil zijn plannen echter koste wat het kost verderzetten. Ook zijn puberende dochter baart Peter zorgen. En dan is er nog June, die net zoals hij stik kapot is door de slapeloze nachten van Warre.
De spanning tussen Peter en Véronique loopt hoog op. Zeker nu Véronique aan Rudi heeft gevraagd om een uniform voor de medewerkers van de Foodbar te ontwerpen. Ook Rudi is niet met het voorstel gediend. Het komt zelfs tot een aanvaring met June. Marie-Rose organiseert een etentje om de plooien tussen haar kinderen glad te strijken. Jan heeft een hekel aan Mark, de papa van Charlotte. Louise loopt weg bij Bart en Trudy...
Jan ontmoet de vader van Charlotte en krijgt een schatting van de reiskosten. Peter gaat steeds zwaarder in de clinch met Véronique, zeker nu hij de vakbonden heeft ingeschakeld. Rita is in vrije val. Ze komt elke dag meer en meer in de greep van Kristina te zitten. Louise houdt koppig vol: ze wil Peter niet meer zien.
Peter hoopt dat Warre snel naar zijn echte ouders kan. Leen ziet af in de laatste rechte lijn naar haar bevalling. Rita geraakt steeds meer in de ban van de alcohol, en van haar nieuwe vriendin Kristina. Trudy en Bart vieren de aankoop van hun nieuw huis. Bij VdB is Véronique niet blij met Peters idee om de winkels voortaan ook op zondag open te houden.
Dirk neemt afstand van Rita. Kristina zet haar plannen verder en probeert nu ook een wig tussen Rita en Patrick te drijven. Het komt tot een fikse clash tussen Véronique en Peter wanneer ze verneemt dat hij de VdB-winkels eventueel op zondag zou willen open houden. Liesbeth verwaarloost haar werk in de Foodbar omdat ze Benny constant in het oog wil houden. Ze vreest dan ook voor het einde van haar huwelijk wanneer ze haar man in de auto ziet stappen met een knap model. Guido werkt zich uit de naad om 85 procent te halen. De vijandigheid van Louise tegenover Warre bereikt een hoogtepunt. June voelt zich schuldig.
Louise laat steeds meer merken dat ze zich buitengesloten voelt. Kristina zet Rita op tegen Dirk. Nathalie probeert hem duidelijk te maken dat hij zijn ex niet eeuwig in bescherming kan nemen. Trudy is euforisch wanneer Bart ermee instemt het huis te kopen dat ze op het oog heeft. Haar geluk is echter van korte duur. Liesbeth gaat erg ver om Benny weg te houden bij de modellen in het atelier. June lanceert het idee om de winkels voortaan ook op zondag open te houden. Leen blijft ondertussen tobben over wie ze als peter van haar baby zal vragen.
Jan kondigt aan dat Guido mee op reis mag met Charlotte... op voorwaarde dat hij 85 procent haalt op zijn rapport. Voor hem een zo goed als onhaalbare opdracht. Louise voelt zich steeds meer weggeduwd door Warre. Ook de relatie tussen Peter en June kent spanningen. Kristina zoekt Rita op met een fles wodka. Bart verkoopt zijn huis. Liesbeth gaat aan de slag in de Foodbar, maar Benny reageert niet bepaald enthousiast op dit nieuws.
Ook na het gesprek met de vader van Charlotte blijft Jan zijn zoon verbieden om mee op reis te gaan met hen. De spanningen in het gezin lopen daardoor hoog op. Warre eist alle aandacht van June op en dat gaat ten koste van Louise en het huishouden. Liesbeth blijft zich zorgen maken over Benny en solliciteert voor een job in de Foodbar. Rita leent Kristina 1.000 euro om haar auto te repareren. Volgens Dirk ziet ze haar geld nooit meer terug. Trudy gaat alweer in conflict met Véronique.
Liesbeth vindt dat Benny het iets te goed kan vinden met de modellen bij VdB Fashion en maak zich zorgen. Jan denkt dat Guido zich heeft neergelegd bij het feit dat hij niet met Charlotte op reis mag. Trudy en Bart gaan samen naar een huis kijken, maar de vraagprijs ligt veel te hoog. Anna verwijt Marie-Rose dat ze te weinig langskomt. Zij stelt Jan voor om een beurtrolsysteem in te lassen. Peter en June verwelkomen hun opvangkindje. Warre blijkt een schat van een jongen te zijn en ook Louise is meteen weg van hem. Rita blijft tegen Dirks advies in contact zoeken met Kristina.
Trudy wil in zee gaan met een immokantoor om het huis rapper verkocht te krijgen. De computerlessen van Patrick werpen hun vruchten af. Zelfs Benny is onder de indruk van zijn vorderingen. Charlotte ziet nog één mogelijkheid om Jan te overtuigen. Ondertussen werpt Linda hem voor de voeten dat hij niet voldoende mee is met zijn tijd om peter te worden van Leens baby. Kristina’s auto is in panne gevallen en ze heeft geen geld om hem te laten repareren. Marie-Rose is enthousiast wanneer ze verneemt dat Peter en June een jongetje zullen opvangen.
Jan wil dolgraag peter worden van Leens kindje. June denkt dat Peter wil terugkomen op hun beslissing om opvangouders te zijn. Linda doet bij Véronique haar beklag over de directeur ad-interim van het ziekenhuis. Charlotte vraagt Elias mee op reis. Patrick besluit alsnog computerlessen te volgen. Liesbeth en Stefanie zijn trots op hem, maar Benny kan het niet laten om constant de spot te drijven met zijn schoonvader. Rita geeft Kristina haar bankkaart en pincode om naar de apotheek te gaan...
Charlotte beraamt een plan om Jan van gedachten te doen veranderen. Een expert komt de waarde van het huis van Bart schatten. Wanneer hij te horen krijgt dat Trudy ook de meubelen wil verkopen, weet hij niet meer waar hij het heeft. Dirk brengt Rita een bezoekje. Als hij ziet hoe ze eraan toe is, neemt zijn ongerustheid alleen maar toe. Victor wil het contact met Véronique afbouwen. Evy is nerveus voor haar eerste doorpas.
Jan wil niet dat Guido samen met Charlotte en haar ouders op reis gaat, dit tot grote ergernis van zijn zoon en Linda. Peter raadt Trudy aan om Véronique voor de keuze te stellen: ofwel focust ze zich op haar werk op de Foodbar, ofwel gaat ze fulltime aan de slag als Véroniques assistente. Patrick schaft zich een computerboek voor dummies aan, met een computercrash tot gevolg. Mieke en Linda zijn niet te spreken over de directeur ad-interim van het ziekenhuis. Véronique krijgt telefoon van Victor en reageert verontrust.
Bart is niet te spreken over het feit dat Trudy zijn huis te koop heeft gezet. Hij is niet van plan het aan een spotprijs aan te bieden. Zelfs wanneer potentiële kopers afhaken omwille van de prijs, houdt Bart voet bij stuk, tot ergernis van Trudy. June en Peter krijgen nieuws over hun aanvraag om opvanggezin te worden. Véronique is tevreden met de omzetcijfers van de Foodbar, maar Trudy wordt ondertussen overladen met werk. Patrick sukkelt met zijn computer en vraagt enkele vrienden om raad.
Mathias deelt zijn besluit mee aan de voorzitters van de verenigingen die het buurtfeest mee op poten zetten. Bart lijkt stilaan toe te geven aan Trudy’s wens om te verhuizen. Door een misverstand loopt de situatie alsnog uit de hand. June en Peter worden doorgelicht nadat ze een aanvraag hebben ingediend om opvangouders te woren. June is bang om afgewezen te worden. Kristina blijft in Rita’s appartement overnachten en komt iets bijzonder interessants te weten. Niko helpt Charlotte en Guido. Het ziet ernaar uit dat Evy gepromoveerd wordt...
Trudy probeert Bart duidelijk te maken dat hun huis te groot is en dat ze beter zouden verhuizen. Peter en June bespreken hun plannen met Louise. Guido wil zijn ouders zover krijgen dat ze deze zomer met hem op vakantie gaan. Linda is alvast enthousiast. Mathias zit met de handen in het haar wanneer steeds meer voorzitters afhaken voor het buurtfeest. Ook Jan trekt zich terug met zijn café. Marie-Rose kan niet langer lijdzaam toekijken. Rita zoekt meer toenadering tot haar cafékennis Kristina. Véronique en Peter gaan de strijd aan over de splitsing van VdB. Benny wordt betrapt...
Linda maakt zich zorgen om Guido. Hij zoekt ondertussen samen met Charlotte een oplossing voor hun probleem. Peter blijft aandringen op een splitsing van de VdB holding, maar Véronique schuift de beslissing op de lange baan. Liesbeth wordt achterdochtig omdat Benny erg geheimzinnig doet over zijn werk. Die komt ondertussen in een erg vernederende situatie terecht. Patrick en Dirk maken zich ernstig zorgen over Rita. Trudy overweegt om te verhuizen, maar weet niet hoe ze Bart over de streep kan trekken. De toekomst van het buurtfeest hangt aan een zijden draadje wanneer Geert Segers Mathias een hak zet.
Bart reageert heftig wanneer Jelle per ongeluk een stoel kapot maakt. Linda pakt Jan aan omdat die onnodig negatief doet over Guido’s schoolresultaten. Charlotte heeft hem ondertussen slecht nieuws te vertellen over de zomervakantie. Liesbeth wordt ongerust omdat Benny zich plots anders kleedt. Rita nodigt Patrick uit voor haar housewarming, maar stuit niet op het gewenste antwoord. Trudy vindt met Xelios het perfecte goede doel voor de Foodbar.
Mathias en Véronique verrassen Marie-Rose op de ochtend van haar verjaardag, maar de rest van de familie lijkt haar vergeten te zijn. Ook in de Foodbar wordt vandaag feest gevierd, want die opent voor het gewone publiek. Trudy kan de drukte nauwelijks aan, maar Véronique is van mening dat de Foodbar snel nog meer klanten moet lokken. Liesbeth maakt zich zorgen omdat Arno niets van zich laat horen. Jan is niet tevreden met de schoolresultaten van Guido, en Mieke en Linda hebben moeite met het beleid van de vervanger van Victor.
Mathias heeft het moeilijk met de medeorganisatoren van de koers. Marie-Rose vindt dat hij de laatste tijd te weinig tijd voor haar vrijmaakt. Véronique geniet met volle teugen van de opening van de foodbar, maar stelt zich koel op wanneer Bart aandringt op een verzoening. Arno vertrekt naar Miami. Voor Benny en Liesbeth is het afscheid veel zwaarder dan verwacht. Dirk probeert Rita te overtuigen om hulp te aanvaarden en maakt haar duidelijk dat ze anders iedereen die haar liefheeft zal verliezen.
Marie-Rose en Mathias nemen afscheid van Anna en Albert. Zij verhuizen vandaag naar hun kamer in het rusthuis. Ook Victor pakt zijn koffers om zijn intrek te nemen in het revalidatiecentrum. Leen maakt haar vader duidelijk dat ze zijn pogingen om patiënten te lokken niet apprecieert. Ze krijgt echter onthutsend nieuws te horen van dokter Van Oudenhove. De samenwerking tussen Bart en Niko verloopt steeds beter. Patrick vraagt Jan om Rita nog een kans te geven. Peter doet Véronique een zakelijk voorstel dat niet in goede aarde valt.
Benny kan aan de slag gaan in de foodbar en verzoent zich met Arno. Rita voelt zich eenzaam en grijpt voor de ogen van Patrick naar de fles. Jan wil zijn dochter helpen en stuurt de hele familie op doktersvisite bij Leen. Zij heeft echter al snel door dat er iets niet klopt en kan de geste niet echt appreciëren. Véronique trommelt iedereen op om de laatste hand te leggen aan de inrichting van de foodbar.
Benny gaat langs bij Véronique voor een sollicitatiegesprek. Hij verneemt echter dat iemand hem voor is geweest. Rudi is het beu dat Fashion stiefmoederlijk behandeld wordt. Hij wil Véronique wakker schudden en dient zijn ontslag in. Victor excuseert zich voor zijn gedrag van de laatste weken, maar blijft bij zijn besluit. Bart maakt zich klaar voor zijn eerste werkdag in de Jan & Alleman.
Peter wil een nieuw logo voor VdB laten ontwerpen en een tevredenheidsenquête uitvoeren onder het personeel. Véronique is echter niet meteen te vinden voor de ideeën. Mathias ontfermt zich nog steeds over het verrassingsfeest voor Marie-Rose en over het buurtfeest. Anna hakt een knoop door. Benny neemt contact op met Véronique, maar wordt afgewimpeld. Leen krijgt nauwelijks patiënten over de vloer. Jan doet alsof hij ziek is om zijn dochter te helpen.
Leens eerste werkdag zonder dokter Van Oudenhove is een fiasco. Anna en Albert krijgen een kamer aangeboden in het rusthuis. Ondertussen neemt Mathias alsmaar meer hooi op zijn vork, nu hij ook nog een verrassingsfeest voor de verjaardag van Marie-Rose op poten wil zetten. Victor slingert Véronique naar het hoofd dat ze hem bedriegt. Haar emmer loopt langzaam over. De Raad van Bestuur komt samen op vraag van June. Benny heeft zijn zinnen gezet op een job als klusjesman bij VdB.
Véronique moet toegeven dat ze zich aangetrokken voelt toch haar architect Wouter. Leen raadt haar aan afstand te nemen van Victor. De familie Pauwels zet Patrick in de bloemetjes voor zijn verjaardag. Jan waarschuwt Niko en Mieke dat ze met vuur spelen. Marie-Rose vindt dat Mathias te veel hooi op zijn vork neemt en stuurt hem naar Leen voor een check-up. Anna en Albert gaan Etienne een laatste groet brengen. Véronique wil een tweede foodbar openen in Antwerpen. Rudy en June zijn not amused.
Marie-Rose wil dat Mathias meer tijd met haar doorbrengt. Nathalie treft Rita in dronken toestand aan. Victor stelt zich nog altijd erg bot op ten opzichte van Marie-Rose en Véronique. Toch blijft zij het onvoorwaardelijk voor hem opnemen. Trudy is ten einde raad en vraagt raad aan Jan. Die betrekt meteen het hele café bij de discussie, met alle gevolgen van dien. Liesbeth kan haar zorgen even vergeten wanneer ze samen met haar collega’s een uitstap naar een pretpark wint. Arno vreest dat zijn relatie met Gail voorbij is.
Liesbeth is ontgoocheld in Arno en vraagt hem de reservatie van de tickets te annuleren. Bart onderneemt een laatste poging om tot een compromis met Lantec te komen. Ook de kinderen beginnen de spanningen binnen het gezin te voelen. Rita excuseert zich bij Dirk en Nathalie. Evy, Mieke en Niko besluiten een nieuwe start te nemen. Victor drijft de situatie ten huize Marie-Rose verder op de spits. Patrick wil dat de storm als natuurramp erkend wordt en hoopt op die manier een schadevergoeding te krijgen. Mathias wil de wielerwedstrijd uitbreiden tot een buurtfeest. Na haar eerste huisbezoeken krijgt Leen plots hevige pijnscheuten in de buik. Ook Anna en Albert krijgen onthutsend nieuws te horen...
Arno bekent Liesbeth dat hij de reis geboekt heeft met haar Visa-kaart. Hij verliest echter de print van zijn ticket en is in alle staten. Evy en Mieke missen de vriendschap van Niko. Rita voelt zich niet meer welkom bij Dirk en neemt het studiootje van Evy over. Ze heeft dus iets te vieren en daar komt opnieuw drank aan te pas. Peter start zijn opleiding tot vernieuwingsmanager. Leen wil haar familie trakteren op een etentje, maar haar vader vindt dit geen goed idee. Tussen Bart en Trudy lopen de spanningen verder op.
Arno reageert gelaten op het nieuws dat zijn reis naar Miami mogelijk in het gedrang komt. Dat wekt argwaan bij de rest van de familie. Patrick blijft echter niet bij de pakken zitten en bekijkt of de verzekering de schade kan terugbetalen. Dirk stelt Rita voor om het huurcontract van Evy over te nemen. Beide dames staan echter weigerachtig tegenover het idee. Vandaag breekt voor Mathias de grote dag aan: wordt de quiz die hij organiseerde een succes? Trudy weigert haar spaargeld aan te wenden om te schadeclaim te betalen en stelt Bart voor om het huis te verkopen.
Een onweer heeft lelijk huisgehouden bij de familie Pauwels. De schade is aanzienlijk, waardoor de reis van Arno naar Miami in het gedrang komt. Trudy hoopt haar slag thuis te halen met de grote smaaktest die ze op poten heeft gezet. Linda wil niet dat Jan zich borg stelt voor Leen, zonder zijn andere kinderen hierover te raadplegen. Mathias test zijn quiz uit op Marie-Rose, maar dat loopt niet bepaald van een leien dakje. Bart wil beroep doen op Trudy’s spaargeld om de schadeclaim te kunnen betalen. Véronique neemt Linda in vertrouwen.
Rita settelt zich steeds meer in het huis van Dirk en Nathalie. Victor excuseert zich bij Véronique voor zijn gedrag. Toch blijft hij erbij dat haar toekomst niet bij hem ligt, maar bij Wouter. Leen heeft een afspraak bij de bank. Ze krijgt er te horen dat ze geen lening kan krijgen zonder borg. Leen ziet haar droom dan ook in duigen vallen. Trudy dringt er bij Bart op aan om snel een nieuwe job te vinden. Evy heeft problemen met haar huurcontract. Marie-Rose spelt Fons de les.
Mathias neemt te veel hooi op zijn vork en heeft last van stress. Wanneer Geert Segers hem nog eens op het belang van de quiz wijst, stijgt de druk alleen maar. De spanningen tussen Victor en Véronique lopen op wanneer hij insinueert dat ze beter af zou zijn met Wouter. Rita doet haar uiterste best om het Dirk en Nathalie naar de zin te maken. Dat is volgens Nathalie niet zonder bijbedoelingen. Leen schakelt Barts hulp in voor het opstellen van een businessplan. Linda raadt haar aan om een lening aan te vragen bij de bank. Bart wil zijn aandelen van VdB verkopen. Evy en Mieke besluiten om te gaan samenwonen.
Trudy dringt er bij Bart op aan om een advocaat onder de arm te nemen. Jan brengt zonder medeweten van Leen een bezoekje aan dokter Van Oudenhove. Mathias heeft het bijzonder druk met de organisatie van de wielerwedstrijd en de voorbereiding van de quiz. Trudy wil de familie aan een smaaktest onderwerpen. June en Peter discussiëren over de rol van Véronique als CEO van de VdB-holding. Anna laat Jan en Linda verstaan dat ze bij hen wil intrekken, dit geheel tegen de zin van haar zoon. Rita klopt aan bij Dirk en Nathalie.
Marie-Rose krijgt enkele Poolse werkmannen over de vloer en probeert tevergeefs met hen te communiceren. Mathias vergadert met de gemeentediensten en komt met een nieuw voorstel op de proppen. Véronique is er nog altijd van overtuigd dat de klanten van de Foodbar het verschil niet zullen smaken tussen bio en niet-bioproducten. Ook Rudi vangt bot wanneer hij Véronique vraagt om een assistent te zoeken die hem helpt met de wintercollectie. Linda ziet in het ziekenhuis een unieke kans voor Leen. De relatie tussen Bart en Trudy komt onder hoogspanning te staan wanneer hij een schadeclaim ontvangt van Lantec. Mieke en Evy besluiten hun herwonnen vriendschap op een bijzondere manier te bezegelen. Gino neemt een drastische beslissing wanneer hij Rita opnieuw dronken aantreft.
Véronique vraagt de Raad van Bestuur van het ziekenhuis om het ontslag van Victor niet te aanvaarden, maar liegt hierover tegen hem. Marie-Rose schakelt Benny in om het waterlek te dichten. Marketeer Herman Snelders is geïnteresseerd in de lege kantoren bij VdB. Véronique stelt de kritiek van June niet op prijs. Leen is ontmoedigd wanneer ze in een groepspraktijk aan de slag kan mits een aanzienlijke financiële inbreng. De verslagenheid in de wielerclub is groot wanneer Mathias van het gemeentebestuur te horen krijgt dat de wedstrijd niet kan doorgaan. Jans bezoek aan Bart mondt uit in een fikse ruzie. Ook Trudy is het gedrag van haar partner grondig beu. Ze stelt hem voor een ultimatum. Patrick wil dat Benny het loon dat hij van Marie-Rose kreeg aan zijn zoon geeft.
Marie-Rose probeert zich te behelpen nu ze nog steeds zonder water zit en de aannemer zijn kat stuurt. Victor besluit ontslag te nemen als directeur van het ziekenhuis. Leen wil graag in een groepspraktijk aan de slag gaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Peter bezoekt Bart om te horen hoe het met hem gaat. Zijn komst wordt echter niet in dank afgenomen. Peter probeert Trudy voorzichtig te vertellen dat Bart volgens hem geen kans meer maakt in de IT-sector. Patrick werkt samen met Arno aan de brommer. Wanneer Benny zogezegd een koper heeft gevonden, is hij echter allesbehalve enthousiast.
Tijdens de werken bij Marie-Rose wordt een leiding geraakt, waardoor het ze zonder water komt te zitten. Mathias moet beslissen wie mag meedoen aan de quiz. Véronique wil een aantal Fashion-winkels verkopen om ze daarna terug te huren. June moet de opdracht tegen wil en dank tot een goed einde zien te brengen. Het komt tot een akkoord tussen VdB en Lantec, maar de overeenkomst heeft nefaste gevolgen voor Bart. Jan wil Leen helpen bij het opstarten van een eigen praktijk, maar beschikt zelf niet over de nodige financiële middelen. Hij krijgt bovendien nog een andere tegenslag te verwerken... Anna heeft spijt dat ze zich heeft ingeschreven in het rusthuis.
Marie-Rose confronteert haar aannemer met er feit dat er opnieuw geen werkploeg is komen opdagen. Mathias besluit zijn fiets aan de haak te hangen, een beslissing die niet in goede aarde valt bij de leden van de wielerclub. June toont Peter het pand in Kortrijk dat ze op het oog heeft als nieuwe vestiging van hun modelijn. Véronique licht Barts baas in over de projecten van VdB. Jan maakt Leen duidelijk dat hij haar beslissing respecteert. Niko heeft opgevangen dat Rita een deel van haar aandelen verkoopt en laat Jan weten dat hij geïnteresseerd is. Mieke is blij nu de ruzie met Evy van de baan is. Liesbeth is zenuwachtig nu ze weet dat er een 'mystery shopper' verwacht wordt in de schoenenwinkel waarin ze werkt. Gino maakt een scène wanneer hij Rita dronken achter de toog aantreft.
Peter confronteert Dirk met het feit dat hij op de hoogte was van Barts plannen met de projecten van VdB. Arno vraagt zijn vader op de man af waarom hij de enige is die hem niet helpt met het inzamelen van geld voor een ticket naar Amerika. De aannemer van Marie-Rose komt niet opdagen en stort zich op de verbouwingen van de KomEet. Mathias denkt een rustiger parcours te hebben uitgestippeld voor de wielerploeg, maar moet tijdens het fietsen al snel opgeven. Anna en Albert besluiten zich op de wachtlijst voor een kamer in het rusthuis te zetten. Rita heeft verrassend nieuws voor Jan. Leen vertelt Victor openhartig over haar leven in Amerika en beseft dat ze haar verleden niet lang meer geheim kan houden. Peter heeft slecht nieuws voor Véronique.
Jan maakt zich zorgen om Leen na haar bezoek aan Victor. Leen zelf ergert zich alsmaar meer aan de bemoeienissen van haar vader en besluit Victor opnieuw op te zoeken. Linda zet Jan op zijn plaats nadat hij de vrouwenploeg geweigerd heeft voor de quiz. De spanningen tussen Véronique en Bart lopen steeds hoger op. Peter probeert een rechtszaak tussen VdB en Bart te vermijden, maar niemand wil water bij de wijn doen. Terwijl ook Stefanie zich inzet om de spaarpot van Arno te vullen, blijft Benny alle hulp weigeren. Victor neemt zijn intrek bij Marie-Rose, maar heeft het moeilijk om zich aan te passen aan een leven in een rolstoel. Mathias heeft het steeds moeilijker met de drukte in huis.
Leen wil Victor bezoeken in het ziekenhuis. Het wordt een emotioneel weerzien. Marie-Rose treft ondertussen alle voorbereidingen voor de komst van Victor. Ze vindt een aannemer die meteen aan de slag kan, maar even later ook toezegt voor de verbouwingswerken in de KomEet. Bart legt de dreigementen van Véronique en Peter naast zich neer. Trudy maakt zich ernstig zorgen. Anna begint steeds meer de voordelen van een permanent verblijf in het rusthuis in te zien. Jan diskwalificeert het vrouwenploegje voor de quiz. Benny ergert zich aan de inspanningen die zijn gezin levert om het spaarpotje van Arno aan te dikken. Jan bezoekt het café waar Rita werkt, maar wordt niet met open armen ontvangen.
Jans bekommernis om Leen zorgt voor spanningen. Patrick wil samen met Arno een tweedehandsbrommertje opknappen om nadien door te verkopen. Victor moet aanvaarden dat hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel zal zitten. Hij accepteert gelaten de hulp van Marie-Rose. Mathias is er niet mee opgezet dat het hele huis moet worden aangepast aan de noden van Victor. Jan vindt het niet kunnen dat Marie-Rose een vrouwenploeg heeft ingeschreven voor de quiz. Patrick bezoekt Rita in het café en maakt kennis met haar nieuwe vriend Gino. Véronique is in alle staten wanneer ze ontdekt dat Bart de projecten van VdB heeft meegenomen naar Lantec. Mieke licht Leen in over de toestand van Victor.
Jan vraagt zich af waarom Leen blijft zwijgen over haar zwangerschap. Hij is echter allesbehalve gerustgesteld wanneer zij uiteindelijk toch haar verhaal doet. Victor wil niet toegeven aan het feit dat hij hulp nodig heeft. Jan twijfelt aan Rita’s mooie verhaaltjes over haar nieuw leven en stuurt Patrick op onderzoek. Dit tot groot ongenoegen van Liesbeth. Mathias heeft te veel hooi op zijn vork genomen, maar weigert gas terug te nemen. Arno zit in de put omdat het nog maanden zal duren voor hij genoeg geld bij elkaar heeft om naar Amerika te trekken. Bart mag van zijn nieuwe werkgever een bedrijfswagen uitzoeken. Véronique ontdekt ondertussen dat de vijf projecten die ze wil verkopen al gepatenteerd zijn door een ander bedrijf...
Mathias weet de verenigingen uit de streek warm te maken voor zijn quiz. Tot verbijstering van Marie-Rose biedt hij zich ook aan om in het bestuur van de voetbalclub te zetelen. Jan is zenuwachtig voor de komst van zijn dochter Leen. Wanneer het moment eindelijk aangebroken is, blijkt Leen niet alleen gekomen te zijn... Benny weet niet wat hij hoort wanneer Liesbeth Arno voorstelt om zijn reis naar Amerika te bekostigen. Niko doet een nieuwe poging om Evy en Mieke rond de tafel te krijgen. Het besef dat hij voor de rest van zijn leven verlamd zal zijn, is een klap in het gezicht van Victor. Anna geniet ervan om samen met Albert en Etienne de uitstap met de bewoners van het rusthuis voor te bereiden. Rita heeft verrassend nieuws...
Véronique maakt Victor duidelijk dat ze hem blijft steunen, of hij dat nu wil of niet. Marie-Rose hoopt de brokken te kunnen lijmen door Victor na zijn revalidatie in huis te nemen. Peter wil een dure opleiding vernieuwingsmanagement volgen. Patrick heeft genoeg van de strubbelingen tussen zijn dochter en Arno. Anna kan de eindeloze discussie tussen Etienne en Albert niet langer aanhoren en besluit mee haar schouders te zetten onder de organisatie van de uitstap. Mathias trekt tijdens de vergadering van het koerscomité alles naar zich toe. Dit tot ergernis van voorzitter Geert Segers. Dankzij hulp uit onverwachte hoek slaagt Jan er toch in de verbouwing van zijn studio af te krijgen voor Leen arriveert.
Victor wil de harde realiteit niet onder ogen zien en denkt dat hij ooit terug zal kunnen lopen. Onder zijn relatie met Véronique trekt hij een streep. Albert organiseert samen met Etienne een daguitstap, tot grote ergernis van Anna. Jan wil Mathias voor zijn kar spannen om mee te komen klussen in zijn studio. Guido en Elias gaan mee fietsen met de wielerclub. De jonge snaken maken de oude garde compleet belachelijk. Niko doet een poging om Mieke en Evy met elkaar te verzoenen. Peter ruikt onraad wanneer Dirk zich verspreekt over de projecten die Bart wil verkopen aan Lantec.
Jan begint aan de renovatiewerken van de studio. Dirk probeert Bart nog een laatste keer duidelijk te maken dat hij de verkoop van de VDB-projecten eerste met Peter moet bespreken. De discussie draait uit op een ruzie. Liesbeth ontdekt dat Arno tegen betaling het huiswerk van zijn klasgenoten maakt om zijn reis naar Amerika te financieren. Mathias is enthousiast over de wielerwedstrijd die gaat organiseren en droomt al luidop over de Tour de France. Véronique probeert zich zo sterk mogelijk te houden, maar Victor stelt zich erg opstandig op. Anna en Albert leren in het rusthuis Etienne kennen: één van de bewoners en drijvende kracht achter heel wat activiteiten. Mathias en Marie-Rose bieden hun diensten als leesouder aan.
De verlamming van Victor is een harde klap voor Véronique. Ondanks haar twijfels, wil ze hem nu niet in de steek laten. Bart is enthousiast over zijn eerste werkdag bij Lantec. Trudy maakt zich echter zorgen over de VDB-projecten die het bedrijf wil kopen. Jan wil geld uitsparen door de renovatiewerken zelf te doen, maar Linda ziet dat helemaal niet zitten. Guido denkt de oplossing te hebben. Arno dreigt er mee thuis weg te gaan als Liesbeth blijft zeuren over zijn schoolwerk. Mathias sluit vrede met Geert Segers, de voorzitter van wielerclub ‘De Koekoeksvrienden’. Marie-Rose vertelt Anna dat Rita terecht is en zelfs werk heeft.
Arno haalt een onvoldoende op school. Liesbeth zoekt de oorzaak meteen bij de langeafstandsrelatie met Gail. Bart geeft zijn ontslag en licht Dirk in over de projecten die Lantec wil kopen. Hij krijgt echter ontnuchterend nieuws te horen. Jan wil Rita’s studio leegmaken, maar kan op weinig steun van de familie rekenen. Wanneer Rita plots opdaagt, is hij haar dan ook een uitleg verschuldigd. Evy wil de ruzie met Mieke uitpraten, maar hun vriendschap lijkt voltooid verleden tijd. Véronique wijst Peter op het feit dat er geen geld is om een productieassistent in te schakelen die hem kan ontlasten. Nathalie heeft misschien wel een oplossing. Mathias is in de wolken met het succes van de wielerclub. Mieke treft Victor bewusteloos aan in bed. Na een nieuwe operatie krijgt Véronique het harde verdict te horen...
Ten huize Marie-Rose lopen de spanningen hoog op. Véronique is zenuwachtig voor de operatie van Victor, Mathias voor zijn eerste rit met het wielerclubje. Bart wordt uitgenodigd voor een gesprek bij Lantec en komt te weten of hij de job al dan niet krijgt. Niko is bekommerd om Evy omdat ze alle contact mijdt. Liesbeth neemt plots een heel ander standpunt in wat betreft Gail en Arno. Ook Stefanie stelt zich vragen. Véronique doet Linda een bekentenis.
Véronique weet niet of ze met Victor verder wil als de operatie fout zou lopen, maar neemt zijn verzorging toch op zich. Victor zelf is doodsbang voor de operatie van morgen. Liesbeth verzet zich tegen Arno’s plannen om naar Miami te vliegen en beraamt een plan. Niko wil de band met Evy aanhalen, maar voor haar is er te veel gebeurd. Peter voelt zich niet meer goed in zijn functie van product manager, maar durft Véronique niet in te lichten. Bart zet alles om alles op de job bij Lantec binnen te rijven en overhandigt hen een dossier met de projecten die hij destijds bij VDB heeft gerealiseerd. Mathias is druk in de weer met de voorbereidingen van de fietstocht van morgen. Linda dringt bij Jan aan op een grondige renovatie van het appartement.
Rita is nog steeds niet komen opdagen. Zowel Linda als Niko dringen er bij Jan op aan de familie in te schakelen en actie te ondernemen. Patrick stelt Jan op zijn beurt voor een voldongen feit. Victor wordt naar het ziekenhuis gebracht met verlammingsverschijnselen. Bart wacht in spanning het antwoord van Lantec af. Liesbeth is ten einde raad en schakelt Dirks hulp in om een einde te maken aan de langeafstandsrelatie tussen Arno en Gail. Het kuikentje van Louise is ziek. Ze wil met Piepke naar de dierenarts, maar June houdt de boot af. Anna en Albert gaan op daguitstap naar Gent.
Het team van Fashion maakt zich op voor de grote modeshow. Iedereen beseft wat er op het spel staat, en de zenuwen lopen dan ook hoog op. Gail en Arno kiezen opnieuw voor een langeafstandsrelatie. Liesbeth wil haar zoon echter behoeden voor een teleurstelling en waarschuwt hem voor de valkuilen. Na zijn sollicitatiegesprek bij Lantec zit Bart met gemengde gevoelens. Er zijn immers enkele geduchte tegenkandidaten. Jan krijgt totaal onverwacht telefoon van zijn dochter Leen. Rita pakt haar koffers. Véronique is er niet mee gediend dat Victor niet naar de modeshow komt.
Vandaag vindt bij Fashion de generale repetitie van de modeshow plaats. De trenchcoat werd geleverd, maar is niet klaar om op de catwalk te verschijnen. Rudy probeert te redden wat er te redden valt, terwijl Peter de leiding van de repetitie van hem overneemt. Die verloopt niet meteen van een leien dakje. Louise logeert bij Mathias en Marie-Rose. Voor Mathias een welgekomen afleiding, want hij verveelt zich de laatste tijd dood en denkt eraan opnieuw werk te zoeken. Arno hackt de computer van Gail en is allesbehalve tevreden met wat hij ontdekt. Terwijl Linda allerhande offertes opvraagt, blijft Jan zich verzetten tegen de renovatie van de badkamer. Tussen Victor en Véronique lopen de spanningen hoog op.
Victor blijft koppig weigeren zich door een specialist te laten onderzoeken, dit tot grote ergernis van Véronique. Bij Fashion is de trenchcoat nog steeds niet geleverd en de tijd begint te dringen. Rita wil dat Jan zijn excuses aanbiedt en besluit zich tot dan op te sluiten. Jan ziet het nog steeds niet zitten om de badkamer te renoveren. Marie-Rose heeft een plannetje om hem alsnog te overtuigen. Bart komt dolgelukkig thuis van de jobbeurs. Liesbeth raadt Arno aan om afstand te nemen van Gail.
Rita heeft zich opgesloten in haar studio. Patrick en Linda zijn van mening dat Jan de situatie verkeerd heeft aangepakt. Véronique dringt er bij Victor op aan om zich te laten onderzoeken door een specialist. Bart krijgt geen verlof om de jobbeurs bij te wonen, maar besluit hoe dan ook te gaan. Benny heeft een vader-zoongesprek met Arno. Die stelt Gail op zijn beurt voor een ultimatum. Mathias weet met zichzelf geen blijf en gaat langs bij VDB in de hoop zich daar nuttig te kunnen maken. Louise komt thuis met een kuikentje.
Jan maakt zich zorgen over zijn dochter en vreest dat Mieke zich sterker voordoet dan ze zich werkelijk voelt. Bij Fashion worden de kleren van de modeshow geleverd. Wanneer blijkt dat de trenchcoat, het pronkstuk van CASUAL 5, niet meegeleverd werd, is Peter in alle staten. Arno zit in de put omdat Gail niets van zich laat horen. Liesbeth probeert hem te troosten, maar haar woorden hebben niet het verhoopte effect. Véronique is bijzonder tevreden met de plannen voor de renovatie van de KomEet. Het kostenplaatje daarentegen valt veel hoger uit dan verwacht. Jan zet Rita op haar plaats wanneer de stomdronken opduikt in de Jan en Alleman. Linda wil een nieuwe badkamer, maar dat idee valt niet bij iedereen in goede aarde.
Maarten en Roos nemen definitief afscheid van de KomEet. Even later verzamelen alle Van den Bossches in de Jan & Alleman om hen uit te wuiven. Dirk en Nathalie hebben hun kinderen belangrijk nieuws te vertellen. Bart neemt een moeilijke beslissing. Peter wordt nog maar eens geconfronteerd met het feit dat hij nog heel wat te leren heeft over de modebranche. Mieke vraagt Niko op de man af of hij nog van Evy houdt. Rita jaagt in een dronken bui een klant van Patrick weg. De situatie leidt tot een fikse woordenwisseling en Liesbeth ziet zich genoodzaakt Rita de deur te wijzen.
Véronique leest met verbijstering het interview dat in haar naam werd gepubliceerd. Ze gaat meteen de confrontatie aan met Trudy. Mieke probeert Niko en Bart nog steeds te verzoenen en plant een gesprek. Nathalie is bang om openhartig te zijn tegenover Dirk. Anna gaat tegen haar zin in op het verzoek van Albert. Bart is van slag wanneer zijn werk alweer voor strubbelingen binnen zijn gezin zorgt. Maarten en Roos trakteren Jan en zijn gezin op een gezellige avond in de KomEet. Een ongenodigde gast gooit echter roet in het eten. Albert geeft Niko liefdesadvies.
Bart weigert de brief van Niko te lezen. Trudy geeft zonder Véroniques medeweten een interview over de nieuwe foodbar. Albert probeert Anna te overtuigen om een kijkje te gaan nemen in het dagcentrum van het rusthuis. Peter, June en Rudy zijn erg tevreden met de resultaten van de fotoshoot. Véronique ziet echter geen enkele reden om te vieren... Jan wil weten wie Rita wie inlichtte over de collocatieplannen. June raadt Nathalie aan om haar gevoelens voor Dirk op te biechten. Jan vraagt Niko uit over zijn telefoongesprek van Evy. Maarten en Roos zetten hun plannen verder, maar stoten op financiële obstakels.
Bart blijft ongelukkig op zijn nieuwe job en lucht zijn hart bij June. Anna blijft Marie-Rose verwijten naar het hoofd slingeren, terwijl Albert buiten haar medeweten een kijkje gaat nemen in het rusthuis. Mieke wil dat Niko en Bart hun ruzie bijleggen. Trudy doet een onthutsende vaststelling en broedt op een plan om Véroniques plannen te dwarsbomen. Bart maakt zich zorgen over de eventuele gevolgen. Maarten en Roos lichten de familie in over hun plannen.
Anna blijft zwaar gekant tegen het idee om samen met Albert haar intrek te nemen in een rusthuis. De gemoederen tussen haar en Marie-Rose lopen hoog op. Mieke en Niko proberen de brokken in hun relatie te lijmen. Bart probeert zijn leven wat beter te organiseren, maar stuit op tegenkanting van zijn baas. Nu Véronique de KomEet gesloten heeft, beginnen Maarten en Roos met de opruimwerken. Het koppel neemt eveneens een vergaande beslissing over hun toekomst. Nathalie mist haar kinderen nu die weer naar Amerika zijn vertrokken. Patrick licht Rita in over de plannen die de familie met haar heeft...
Vandaag vindt de fotoshoot voor de mannenlijn van Fashion plaats, maar de lederen jas is nog altijd niet geleverd. Maarten en Roos maken zich klaar om de KomEet een laatste keer te openen. Ze willen hun klanten nog één keer laten genieten. Rita verveelt zich en wil Jan helpen in het café. Guido wordt uitgenodigd voor een etentje met de ouders van Charlotte. De hele familie wil ervoor zorgen dat hij piekfijn voor de dag komt. Dirk en Nathalie brengen Gail en Justin naar de luchthaven. Het wordt een emotioneel afscheid. Bart moet opnieuw overwerken en is niet op tijd thuis om Jelle in bed te leggen. Marie-Rose toont Anna een brochure van rusthuis ‘Avondrust’. Evy verbreekt het contact met Niko wanneer hij weer eens bij Mieke is blijven slapen...
June laat Véronique weten dat ze het er moeilijk mee heeft dat Peter op zoek moet gaan naar mannequins. Morgen vindt de fotoshoot voor Casual 5 plaats, maar er ontbreekt nog een belangrijk stuk uit de collectie. Gail en Justin brengen hun laatste dag in België door. Dirk kijkt met heimwee terug naar de fantastische maand die ze samen hebben beleefd. Het afscheid van Arno valt Gail zwaar. Bart krijgt een dringende telefoon en kan de kinderen niet naar school brengen. Trudy neemt over, maar komt daardoor zelf te laat toe bij VDB. Rita is aan de beterhand. Of bedriegt de schijn? Mieke heeft een gesprek met Evy.
Maarten begrijpt niet dat Véronique de KomEet vrijdag al wil sluiten. Roos wil samen met hem een nieuw restaurant uit de grond stampen, maar stuit op tegenkanting. Peter keert vlugger dan voorzien terug uit Tunesië. Bij Fashion ontstaat onenigheid tussen ontwerper Rudy en Véronique. June kan haar jaloezie niet verbergen nu Peter de opdracht heeft gekregen om op zoek te gaan naar mannequins voor de modeshow. Dirk heeft de familie Pauwels uitgenodigd voor een etentje in de KomEet. Trudy en Bart ondervinden hoe moeilijk het is om hun gezinsleven in goede banen te leiden nu ze allebei een fulltime job hebben. Anna wil Rita laten colloqueren. Mieke kan Niko maar niet uit haar hoofd zetten.
Peter vertrekt naar Tunesië om de productie van de nieuwe collectie te controleren. Véronique laat Maarten via mail weten dat de deuren van de KomEet binnenkort definitief sluiten. Hij is in alle staten en het komt tot een confrontatie. Bart maakt zich klaar voor zijn eerste werkdag en merkt meteen dat hij zich zal moeten aanpassen aan het nieuwe ritme. Niko heeft spijt van de ruzie met Bart en wil zich verontschuldigen. Nathalie is opnieuw bij Dirk blijven overnachten. Gail heeft groot nieuws. Benny ziet zijn job als klusjesman niet meer zitten en neemt een drastische beslissing.
Maarten hoopt dat hij Véronique aan het denken heeft gezet met zijn speech over het voortbestaan van de KomEet. Niko blijft voor commotie zorgen en dat blijft niet zonder gevolgen. Peter is opgelucht omdat de productie van de nieuwe collectie van Fashion vlekkeloos verloopt. Rudy blijft op zijn hoede, want kleine foutjes kunnen de hele collectie naar de vaantjes helpen. Anna is helemaal van de kaart door het gedrag van haar dochter. Nathalie wil weten of Gail gevoelens heeft voor Arno.
Bart krijgt een verlossend telefoontje. Niko excuseert zich bij Mieke en vergezelt haar op het feestje van Maarten. Ook Rita wil er graag naartoe, maar Anna is onverbiddelijk. Tijdens Maartens feest duikt een onverwachte gast op die de sfeer meteen verpest. Mieke kan haar jaloezie niet langer de baas, waardoor er opnieuw wrevel ontstaat. Het komt zelfs tot een ruzie tussen Bart en Niko, waarbij Arno per ongeluk in de klappen deelt. Benny probeert zich te verzoenen met zijn dochter Stefanie. Zij heeft verrassend nieuws te melden...
Nathalie heeft de nacht doorgebracht bij Dirk. Veronique bekijkt samen met een architect de plannen voor de KomEet. Maarten heeft ondertussen een interview gegeven waar ze allesbehalve tevreden mee is. Hoewel hij een uitstekende technische proef heeft afgelegd, krijgt Bart tijdens zijn sollicitatiegesprek heel wat kritische vragen voorgeschoteld. Patrick vertelt Rita dat hij een tijdje geen contact meer wil. Mieke probeert Evy te overhalen om Niko los te laten, maar het gesprek mondt alweer uit in een ruzie. Gail wacht tevergeefs op toenadering van Arno. Liesbeth kan Benny’s onverschilligheid niet langer aanzien.
Patrick raadt Benny aan om zich toegeeflijker op te stellen tegenover Stefanie. Marie-Rose en Mathias vinden het beter dat Patrick even niet meer bij Rita over de vloer komt. Bart mag op sollicitatiegesprek bij een printerbedrijf gaan. Peters zenuwen nemen toe nu de voorstelling van de nieuwe kledinglijn steeds dichterbij komt. Daardoor werkt hij zelfs Rudy op de zenuwen. Maarten wordt genomineerd voor een prestigieuze koksprijs en hoopt dat Veronique hierdoor zal afzien van haar plannen met de KomEet. Hij nodigt de familie uit voor een feestje. Tijdens een etentje maakt Justin zijn vader duidelijk dat hij niet in België wil blijven. Gail koestert gevoelens voor Arno, maar durft het niet te laten blijken.
Mieke probeert de date van Niko en Evy tegen te gaan, maar krijgt dat in haar gezicht terug. Justin besluit toch deel te nemen aan de casting. Voor Dirk is dit een duidelijk teken dat zijn zoon in België wil blijven. Gail maakt Arno duidelijk dat ze nog steeds terug naar de States wil. Een gesprek met June zet Nathalie aan het denken over haar gevoelens voor Dirk. Marie-Rose is bereid een rusthuis te gaan bekijken voor Anna en Albert. Anna ontdekt dat Rita heeft gedronken. Veronique maakt werk van de herinrichting van de KomEet. Mieke vindt dat Trudy Maarten een mes in de rug heeft gestoken en ook Bart moet het ontgelden.
Anna neemt de verbouwingen ten huize Marie-Rose zeer ernstig. Mathias ziet de plannen nog steeds niet zitten en zoekt een bondgenoot. Jan maakt Niko zuidelijk dat hij zal moeten kiezen tussen Mieke of Evy. Peter haalt zijn slag thuis en ontvangt duurdere stoffen van de leverancier. Benny’s koppigheid houdt aan: noch hij noch Stefanie wil de eerste stap naar verzoening zetten. Bart beseft dat hij dringend werk moet vinden. Trudy ondervindt dat Veroniques bedoelingen met de Foodshop niet zo nobel zijn dan ze eerst had gedacht...
Niko is van zijn melk door het voorstel van Mieke. Ook Jan vreest dat zijn dochter compleet het noorden kwijt is. Anna helpt Marie-Rose om de renovatie van haar huis te financieren zodat ze er samen met Albert en Rita kan intrekken. Het idee valt echter niet in goede aarde bij Mathias en Veronique. Stefanie maakt haar woorden hard en keert haar ouders de rug toe. Patrick brengt Rita opnieuw een bezoekje en heeft op haar vraag drank meegebracht. Trudy is blij wanneer Bart besluit zijn trots opzij te zetten en de job alsnog te aanvaarden. Gail en Justin maken Dirk duidelijk dat hun verblijf in België tijdelijk is en zal blijven.
Peter verzekert Veronique dat ze op zijn steun kan rekenen om het foodshopconcept te verdedigen. Trudy is nog steeds niet te spreken over het feit dat Bart een interessante job heeft geweigerd. Bart hebben een openhartig en verhelderend gesprek met Dirk. Mieke nodigt Niko bij haar thuis uit om een aantal dingen uit te klaren. Het besef dat Gail binnenkort weer naar het buitenland vertrekt, remt Arno af om ervoor te gaan. Anna en Albert verhuizen uit hun appartement aan zee. Mathias geniet van de rust nu iedereen het huis uit is.
Nathalie ontdekt dat Dirk de kinderen in België wil houden. Stefanie wil een nieuwe ontmoeting regelen tussen haar ouders en de moeder van Hans, maar Benny weigert hen te ontvangen. Marie-Rose probeert op vraag van Maarten in te praten op Veronique. Tussen Trudy en Bart lopen de spanningen hoog op nu blijkt dat Bart een job heeft geweigerd. Jan en Linda worden verwacht op de school van Guido voor een oudercontact. Het wordt duidelijk dat de verhuis van Anna en Albert een moeilijke opgave wordt...
Mieke is bang dat ze Niko recht in Evy's armen heeft geduwd. De spanningen ten huize Marie-Rose lopen hoe langer hoe meer op. Albert en Anna zeggen hun appartement aan zee op en plannen een verhuis. Liesbeth probeert Benny te overtuigen om naar de afspraak met Hans te gaan. Rita schakelt Patrick in om aan drank te geraken. Trudy verneemt dat Bart een goed sollicitatiegesprek heeft gehad, maar de job weigerde. Maarten geeft niet op en vraagt Marie-Rose om voor zijn zaak te pleiten bij Veronique. Dirk schrijft Justin in bij een castingbureau. Arno is slechtgezind nu Gail weg is. Peter heeft het moeilijk met de fouten die hij heeft gemaakt.
Maarten ziet Veroniques idee om een foodshopketen te beginnen niet zitten en wil haar op andere gedachten brengen. Trudy vraagt Bart om met zijn broer te praten, maar die is druk in de weer met de voorbereidingen van zijn sollicitatiegesprek. De situatie zorgt voor spanningen. Mathias heeft het almaar moeilijker met de drukte in huis. Rita voelt zich ondertussen een gevangene omdat haar hele doen en laten wordt gecontroleerd. Niko is kop van jut nu iedereen weet wat er gebeurd is tussen hem en Evy. Hij wordt bovendien voor een groot dilemma geplaatst. Gail en Justin vertrekken op driedaagse rondreis door Europa. Peter ontdekt dat er geknoeid is met de technische fiches.
Rita heeft haar intrek genomen bij Marie-Rose. Voor iedereen in huis is het wennen aan haar aanwezigheid. Véronique ontrolt haar plannen die ze heeft voor de KomEet. Bart heeft een nieuwe sollicitatie in het vooruitzicht. Niko wil koste wat het kost Evy spreken. Dirk wil zijn verjaardag met het ganse gezin vieren, maar het is zeer de vraag of dit hem zal lukken.
Maarten heeft Marie-Rose ingeschakeld om op haar dochter in te praten. Véronique wil de KomEet immers transformeren in een broodjeszaak. Liesbeth wordt tot het uiterste gedreven door haar dochter Stefanie.
Het drankprobleem van Rita neemt alleen maar grotere proporties aan en Anna ziet geen andere oplossing dat haar verslaafde dochter onder haar hoede te nemen. Stefanie gedraagt zich heel afstandelijk tegen haar moeder, maar weigert te zeggen wat er scheelt. Dirk krijgt meer en meer het gevoel dat het een vergissing was om zijn kinderen te laten overkomen. Maarten schiet in een zesde versnelling wanneer hij hoort welke plannen Véronique met de KomEet heeft.
Trudy gaat aan het werk bij Van den Bossche. Bart kan niet verhullen dat hij het er moeilijk mee heeft. Benny besluit zijn dochter Stefanie in te lichten over het verleden van haar oudere vriend Hans. Het fietstochtje van Dirk en Nathalie met hun kinderen Gail en Justin verloopt niet zoals verwacht. Anna geeft aan Marie-Rose toe dat zelfstandig wonen voor haar en Albert niet meer zal kunnen. Niko wil pas tussen Mieke en Evy kiezen als hij zekerheid heeft van Evy. Patrick stelt Rita zwaar teleur.
Dirk zoekt toenadering tot zijn dochter Gail, maar de jonge vrouw houdt de boot af. Niko wil zekerheid van Evy vooraleer hij een punt zet achter zijn relatie met Mieke. Benny is het geheim van Liesbeth te weten gekomen en hij voelt zich gekleineerd. Trudy krijgt een jobaanbieding van Véronique. Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Anna en Albert. Jan en Linda hebben op hun beurt de handen vol met Rita en ze overwegen om de hulp in te schakelen van Patrick om haar van de drank af te helpen.
Anna mag het ziekenhuis verlaten. Benny en Hans spreken terug af in de Jan & Alleman, waar hun gesprek in een ruzie eindigt. Dirk en Nathalie pikken hun kinderen Justin en Gail op de luchthaven op. Bart is de afwijzingen op zijn sollicitaties beu en ondertussen verdiept Peter zich steeds meer in de modewereld. Rita is het beu om alleen in haar studio te zitten en ze gaat weer aan de slag in de Jan & Alleman.
Véronique weet welke richting ze uit wil met de verschillende takken van de holding. Stefanie begint zich zorgen te maken over haar relatie met Hans. Marie-Rose probeert Anna en Albert te overtuigen om bij haar en Mathias in te trekken. Peter en Rudi zoeken een naam voor de nieuwe kledinglijn. Nathalie is vertederd omdat Dirk tal van plannen maakt om hun kinderen op te vangen. Tussen Bart en Trudy lopen de spanningen op.
Stefanie maakt zich zorgen omdat haar papa niets wil vertellen over het avondje uit met haar nieuwe vriend, Hans. Marie-Rose polst bij Albert naar de plannen als Anna het ziekenhuis mag verlaten. Roos vreest voor de onhoudbare werkdruk wanneer Maarten vertelt dat hij in de toekomst ook ontbijt wil serveren in de KomEet. Dirk heeft met Rita een gesprek over Justin en Gail.
Mieke wil een avondje gaan stappen met Niko en ze houdt bij haar vader een pleidooi om haar vriend vrij te geven. Door dit gesprek begint Jan te beseffen dat er iets gaande is tussen Niko en Evy. Nathalie en Dirk zijn in de wolken met de mail van hun dochter Gail. Peter moet bij Fashion een hoop zaken regelen die nieuw voor hem zijn. Bart geraakt hoe langer hoe meer gefrustreerd omdat hij werkloos is. Marie-Rose roept de familie samen om over de toekomst van Anna en Albert te praten.
De resultaten van het marktonderzoek sterken Véronique in haar overtuiging dat er met de holding een nieuwe weg moet worden bewandeld. Benny weet de nieuwe vriend van zijn dochter, Hans, te strikken voor een avondje onder mannen in de Jan & Alleman. Niko wil Mieke niet kwetsen en hij gaat Evy uit de weg. Nathalie en Dirk kijken uit naar het bezoek van hun kinderen. Trudy en Bart hebben elk een andere visie op de zoektocht naar werk. Marie-Rose maakt zich zorgen over Anna en Albert. En tussen Jan en Rita komt het tot een zwaar conflict.
June merkt op dat Nathalie en Dirk elkaar wel erg vaak zien de laatste tijd. De marktonderzoeker presenteert zijn resultaten aan Véronique en zij valt achterover van zijn conclusies. Peter is heel enthousiast over de schetsen van ontwerper Rudi. Marie-Rose zoekt Jan op in het café. Benny’s plan is compleet mislukt.
Peter bepaalt het thema van de nieuwe collectie, die Fashion zal uitbrengen. Albert bezoekt Anna in het ziekenhuis. Rita vertelt aan haar broer dat ze gecontroleerd wil leren drinken en dat Patrick haar daarbij gaat helpen. Jan weet niet wat hij hoort. Bart en Trudy beseffen dat hun financiële situatie onhoudbaar is geworden. Benny nodigt Hans uit om samen met de familie Valentijn te vieren.
Dirk krijgt een bericht van zijn dochter op zijn invitatie om naar Vlaanderen af te zakken voor zijn verjaardag. Maarten krijgt hoe langer hoe meer het gevoel dat Véronique niet meer in de toekomst van de KomEet gelooft. Guido heeft afgesproken met een jongen die hij kent via zijn blog. Bart en Trudy maken een nieuw gezinsbudget. Benny broedt op een plannetje.
Dirk wacht in spanning naar de reactie van zijn kinderen op de uitnodiging voor zijn verjaardag. Mieke en Evy hebben een hartelijk gesprek over de hele toestand met Niko. Peter en ontwerper Rudi vertrekken naar de stoffenbeurs in Parijs. Rita verzwijgt voor haar familie dat ze een afspraak heeft met Patrick. Bart probeert een gezinsbudget op te stellen. Benny kan maar niet verteren dat Stefanie een relatie heeft met de oudere Hans.
Voor Dirk zou een hereniging met zijn kinderen het mooiste geschenk voor zijn verjaardag zijn. Mieke heeft het moeilijk met de aanwezigheid van Evy in de buurt van Niko. Linda geeft haar stiefdochter goede raad. Ontwerper Rudi gaat aan de slag bij Fashion en hij drukt meteen zijn stempel. Véronique wil het met Maarten hebben over de toekomst van de KomEet. Anna moet onder het mes. Bart en Trudy ondervinden nu dat ze beter op hun uitgaven hadden moeten letten. Benny heeft het moeilijk met de nieuwe vriend van zijn dochter Stefanie.
Mieke wil dat Niko afstand neemt van Evy. Peter en June hebben hun ontwerper voor Fashion gevonden. Rita heeft het steeds moeilijker om niet te drinken. Bart ontdekt dat zijn zoontje zich voor hem schaamt. Bij de familie Pauwels is iedereen benieuwd naar de nieuwe vriend van Stefanie.
Liesbeth en Benny zijn nieuwsgierig naar Hans, de nieuwe vriend van hun dochter Stefanie, en hopen hem snel te ontmoeten. Peter en June zien de kandidaten voor de job van ontwerper. Mieke wil van Niko weten wat er precies geweest is tussen hem en Evy. Rita zoekt steun bij Patrick in haar gevecht tegen de fles. Marie-Rose en Mathias bekijken samen met Véronique en Victor de foto’s van hun huwelijk.
Jelle en Louise maken zich zorgen omdat Bart momenteel werkloos is. Rita heeft met Patrick een gesprek over haar drankprobleem. Linda wil Evy tijdelijk in huis nemen en ze polst bij Mieke of ze er iets op tegen heeft. Peter en June zoeken een nieuwe ontwerper voor Fashion. Liesbeth ontdekt wat er aan de hand is met Stefanie. Dirk ontwikkelt de foto’s die hij van zijn ex-vrouw Nathalie heeft gemaakt. Linda maakt zich nog altijd zorgen over Guido, maar hij kan haar geruststellen.
Trudy dringt bij Bart aan om zich als werkzoekende in te schrijven bij de VDAB. Peter brengt Véronique op de hoogte van de plannen die hij met Fashion heeft. Maarten geeft zijn vriendin Roos de kans zich te bewijzen als maître. Dirk moet voor zijn fotografiecursus een verhaal vertellen in enkele beelden en hij vraagt aan Nathalie of ze wil meewerken. Jan en Patrick hebben een ernstig gesprek over Rita’s drang naar alcohol. Marie-Rose en Mathias pakken de huwelijksgeschenken uit. Stefanie gedraagt zich raar, maar ze wil niet zeggen wat er scheelt. Linda stelt aan Jan voor om Evy bij hen te laten logeren.
Niko probeert Mieke met hand en tand duidelijk te maken dat hij niets heeft met Evy. June en Nathalie praten na over het huwelijksfeest van Marie-Rose en Mathias. Roos en Maarten moeten op zoek naar een nieuwe maître. Peter onthult aan zijn echtgenote zijn nieuwe functie binnen de holding. Trudy maakt zich zorgen omdat Bart nog geen nieuwe job heeft gevonden. Jan en Linda zijn bang dat Rita weer aan de drank is. Liesbeth maakt zich zorgen over haar dochter Stefanie omdat zij de laatste dagen ongewoon stil is.
Voor Guido is het huwelijk van Marie-Rose en Mathias de ideale gelegenheid om Charlotte aan de ganse familie voor te stellen. Hoewel de generale repetitie een flop was, verloopt de trouwpartij volledig naar de wensen van het bruidspaar. Dit betekent echter niet dat huwelijksplanner Ronny niets om handen heeft. Hij moet in alle discretie één van de gasten naar huis brengen. En Niko verneemt op het feest dat het uit is tussen Jana en Evy.
Guido keert terug naar school. Charlotte moedigt hem aan om de blog onder zijn eigen naam verder te zetten. De overdracht van de dossiers zorgt voor spanningen tussen Peter en Véronique, waardoor de huwelijksrepetitie van hun moeder wordt verstoord. Marie-Rose laat de boel niet ontploffen en heeft een goed gesprek met haar kinderen. Zowel Niko als Jana hakken een knoop door.
In de Van den Bossche holding wordt de nieuwe CEO aangesteld: wordt het Peter of Véronique? Marie-Rose maakt zich zorgen omdat Mathias de ochtend na zijn vrijgezellenfeestje nog altijd niet thuis is. Evy en Niko bevinden zich op een emotionele roetsjbaan. Mieke volgt de raad van Trudy op en praat met Niko over haar angsten. Rita hoopt dat Patrick samen met haar haar jurk voor het huwelijk wil gaan ophalen. Vincent en Elias maken hun opwachting in de Jan & Alleman en hopen Guido te kunnen spreken.
Mieke is gisteren met Niko meegegaan naar zijn afspraak met Evy en ze heeft daar een kater aan overgehouden. Marie-Rose en Mathias hebben hun vrijgezellenavond. June diept een oud voorstel op om Peter en daarmee ook de holding te helpen overleven. Patrick heeft er spijt van dat hij gesuggereerd heeft dat Rita een drankprobleem heeft en hij gaat naar de Jan & Alleman om het goed te maken. Guido heeft een gesprek met Elias en Vincent onder de begeleiding van de CLB-psychologe.
Bart heeft nog geen nieuwe job gevonden, maar hij heeft ook nog niet zoveel actie ondernomen. Trudy probeert hier verandering in te brengen. Véronique stelt Peter haar voorwaarden voor het CEO-schap. De CLB-psychologe maakt zich sterk dat een gesprek van Guido met zijn pesters hem zal helpen met het verwerkingsproces. Trudy wil voor haar ex-schoonmoeder een vrijgezellenfeest organiseren. Mieke vergezelt Niko naar zijn afspraak met Evy.
Peter heeft bij hem thuis een clandestiene meeting met vakbondsafgevaardigde Roger. Patrick brengt bij zijn familie verslag uit over zijn date met Rita. Al snel gaat het gesprek over haar drankgebruik. Jan heeft het er moeilijk mee dat Guido niet met hem kan praten over wat hij de voorbije maanden heeft meegemaakt. Mathias ziet het helemaal zitten dat Bart en Jan zijn vrijgezellenavond organiseren, maar Marie-Rose is niet zo enthousiast. Véronique neemt een beslissing over haar toekomst in de holding. Mieke hengelt naar de aandacht van Niko.
Mieke wil Niko voor haar alleen en ze stelt voor om romantisch te tafelen. Linda en Jan vragen zich af hoe het mogelijk is dat ze niet gezien hebben hoe diep Guido zat en ze slaan zich voor het hoofd omdat ze de pestkoppen met open armen hebben ontvangen. Niko en Evy hebben een gesprek over haar voorstel van gisteren. Véronique zet een stap opzij in de onderhandelingen met de vakbond. De tafelschikking van huwelijksplanner Ronny is geen onverdeeld succes. Rita en Patrick gaan samen een avondje stappen.
Niko laat het voorstel van Evy bezinken en hij kan de vele vragen van Mieke nu wel missen. Bart had verwacht dat hij meteen al een nieuwe job zou hebben, maar dat is niet het geval. Guido ziet geen uitweg meer voor de pesterijen. Benny onderwerpt Rita aan de alcoholtest. De huwelijksplanner overloopt met Marie-Rose de tafelschikking. Peter wil van Véronique weten wat haar voorstel voor de vakbond is. Omdat zij niet in haar kaarten laat kijken, lopen de spanningen tussen broer en zus hoog op.
In de Van den Bossche holding valt de grote beslissing. De vakbond reageert furieus. Guido komt alweer te laat op school aan, maar dat betekent niet dat hij tijdens de pauze veilig is voor Vincent en Elias. Bovendien vindt hij dit keer geen steun bij Charlotte. De weddingplanner neemt de huwelijksvoorbereidingen stevig in handen, waardoor Marie-Rose in paniek slaat. Jan wil van Niko weten waarom hij donorvader wil worden en hij voorspelt problemen. Het valt Liesbeth op dat de sterke drank in het atelier van haar vader er de laatste tijd vlotjes doorgaat. Niko heeft zijn eerste afspraak met Evy.
Mieke heeft het er moeilijk mee dat Niko donorvader wordt, maar ze blijft hem wel steunen. Bij Van den Bossche is de spanning te snijden tussen de CEO’s en de kaderleden, want morgen wordt er beslist welke afdeling gesloten zal worden. Anna verneemt nu pas dat de holding in slechte papieren zit en dan nog wel via de radio. Marie-Rose en Mathias hebben een afspraak met de huwelijksplanner, de flamboyante Ronny. Guido sluit zich almaar meer af van zijn ouders en van Charlotte.
Aan de ingang van de Van den Bossche holding staat er opnieuw een stakerspiket, waardoor zelfs Peter niet naar binnen kan. Komt daar bij dat ook al in de krant bericht wordt over de sociale onrust. Guido ziet er enorm tegen op om naar school te gaan en hij spijbelt. Na de zoveelste discussie over de voorbereidingen van hun huwelijk, stelt Mathias aan Marie-Rose voor om een huwelijksplanner te engageren. Patrick maakt zich zorgen omdat hij niets van Rita hoort. Niko moet verschillende medische onderzoeken ondergaan nu hij toegezegd heeft om donorvader te worden. Rita praat met Linda over de boodschap die Patrick haar gegeven heeft.
Bij Fashion is een spontane staking uitgebroken. June dringt bij haar man aan om zijn verantwoordelijkheid op te nemen en met de vakbondsafgevaardigde te gaan praten. Dat gesprek verloopt zeer moeizaam, omdat er garanties op papier geëist worden. Patrick wil van Rita weten hoe ze hem ziet en of ze op een relatie hoopt. Maarten en Roos rekenen op de hulp van Mathias om de boekhouding van De KomEet op orde te brengen, maar hij heeft een dansles met Albert op het programma staan. Evy en Jana krijgen definitief nieuws van Niko. Guido en Charlotte geraken maar niet verlost van Elias en Vincent.
Evy heeft het er moeilijk mee dat Niko zo heftig gereageerd heeft op haar vraag om donorvader te worden. Peter en Véronique verschillen grondig van mening over de te volgen strategie om de crisis in de holding het hoofd te bieden. Patrick doet een goed woordje voor zijn kleindochter Stefanie, zodat ze als visagiste aan de slag kan bij het huwelijk van Marie-Rose en Mathias. Elias en Vincent blazen de relatie van Guido met Charlotte op. Bart twijfelt of het wel een goed idee is om zelf een bedrijfje op te richten. Liesbeth polst bij Rita naar haar gevoelens voor Patrick.
Dirk kondigt tijdens zijn vergadering met Véronique en Peter aan dat hij zich terugtrekt uit de holding en dat hij zijn aandelen wil verkopen. Bart reageert teleurgesteld wanneer hij het nieuws hoort. Evy trekt haar stoute schoenen aan en polst bij Niko of hij donor van haar kindje wil worden. Charlotte zit in de tang van Vincent en Elias, maar ze zwijgt om Guido te beschermen. Marie-Rose en Mathias gaan hun trouwringen uitkiezen. Rita vraagt aan Patrick om samen naar het trouwfeest te gaan. Hij is blij met deze vraag, zijn dochter Liesbeth iets minder.
De spanningen tussen Véronique en Peter lopen op, want ze moeten beslissen in hoeverre ze de aanbevelingen van de crisismanager zullen opvolgen. Zo moeten ze bepalen wie van hen beiden CEO blijft en of ze een tak van de holding zullen afstoten. Bart voelt de bui al een tijdje hangen en hij krijgt een antwoord op zijn sollicitatie bij de concurrentie. Liesbeth wil weten wat Rita’s gevoelens zijn voor Patrick. Evy speelt open kaart met Mieke en vertelt haar dat ze Niko wil vragen om spermadonor te zijn. Mathias moet de foute adressen op de uitnodigingen overplakken, maar klagen doet hij niet want hij krijgt veel hulp.
Jan blijft bij zijn plan om tijdens het huwelijksfeest van Marie-Rose en Mathias een ludieke sketch op te voeren. Peter en Véronique hebben in de KomEet een lunchvergadering met de crisismanager, die de resultaten van zijn analyse op tafel legt. Aansluitend volgt er een moeilijk gesprek met vakbondsafgevaardigde Roger. Evy en Jana hebben in de Jan & Alleman afspraak met potentiële spermadonoren. Liesbeth is bang dat haar vader door Rita gekwetst zal worden. Marie-Rose ergert zich opnieuw aan Mathias’ slordigheid bij de voorbereidingen van hun huwelijk.
Elias zet Charlotte onder druk om met hem op te trekken. Dit ontgaat Guido niet en hij is stikjaloers. Jan wil iets ludieks doen tijdens het huwelijksfeest van Marie-Rose en Mathias. Bart geeft aan Trudy toe dat hij voor zijn toekomst bij Van den Bossche vreest en dat hij alvast een afspraak bij de VDAB heeft gemaakt. Jana en Evy hebben eindelijk een donor in gedachten. Rita voelt zich goed bij Patrick, maar ze speelt met vuur. Niko doet een onthutsende ontdekking tussen de spullen van Steve.
Peter had gisteren een gesprek met zijn moeder en met Mathias en toen voelde hij bij beiden twijfels over hun huwelijk. Als getuige en als zoon vindt hij het zijn plicht om hen hiermee te confronteren. Rita bezoekt Patrick in zijn atelier. Maarten is zenuwachtig voor zijn gesprek met de crisismanager. Tijdens de uitvaart van Steve nemen Evy en Niko het woord. Guido heeft Charlotte bij hem thuis uitgenodigd om Frans te studeren, maar het is voor hen beiden moeilijk om zich te concentreren. Nathalie wil van Dirk weten hoe hij zijn professionele toekomst ziet.
De crisismanager stelt zich vragen bij het dubbel CEO-schap in de Van den Bossche holding. Toch dringen Véronique en Peter bij hun afdelingshoofden aan om open kaart te spelen tijdens de gesprekken. Zowel Marie-Rose als Mathias heeft een gesprek met Peter over hun huwelijk. Nu Rita niet meer komt helpen, moet ook Benny zijn steentje bijdragen in het huishouden. Hij wisselt met zijn zoon Arno van taak, maar mispakt zich lelijk. Maarten trekt de verkeerde conclusies en Mieke kwetst Niko.
Net voor de start van de raad van bestuur probeert Peter zijn moeder te overtuigen dat de aanstelling van een crisismanager het beste is voor het bedrijf én voor de werknemers. Véronique is ronduit tegen en ze gebruikt het huwelijk van haar moeder als argument in de hele discussie. Evy en Jana besluiten voor een bekende spermadonor te gaan. Rita neemt met spijt afscheid van Patrick, want zijn dochter Liesbeth wil niet dat ze nog helpt met de boodschappen, koken en poetsen. Niko heeft met Evy een goed gesprek over zijn broer. Charlotte wordt aan de fietsenstalling belaagd door Vincent en Elias.
Steve is gisterenavond aangereden en vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. Niko wijkt geen seconde van zijn zijde. Peter verdedigt tijdens de ontbijtvergadering met June, Dirk en Mathias zijn plan om een crisismanager aan te stellen. Evy en Jana fantaseren over de looks van hun spermadonor. Patrick raadt Rita aan om zich niet te laten zien bij hem thuis, want Liesbeth wil geen hulp meer in haar huishouden. Mathias krijgt dansles van Albert, zodat hij tijdens het huwelijksfeest met Marie-Rose kan walsen. Guido vertelt alles aan Charlotte.
Marie-Rose heeft alle kaderleden van de holding bij haar thuis opgetrommeld, zodat ze een constructief gesprek hebben over de toekomst van het bedrijf. Véronique pleit voor een afslanking op alle niveaus, maar voor Peter zijn naakte ontslagen geen optie. Marie-Rose wil terug op zoek gaan naar de perfecte bruidsjurk. Rita poetst de keukenkastjes van Liesbeth, maar dat valt niet in goede aarde. Evy en Jana hebben vandaag een afspraak in de spermabank. Niko merkt dat Guido het mentaal moeilijk heeft en dringt aan op een gesprek van man tot man. Mieke gaat nu toch akkoord om met Steve te praten.
Marie-Rose wil vandaag haar trouwjurk uitzoeken en ze motiveert Mathias om haar te vergezellen. Liesbeth profiteert van haar ziekteverlof om de grote schoonmaak te doen, hoewel ze lichamelijk nog niet de oude is. In de Van den Bossche holding worden de resultaten van de audit bekend gemaakt en het is duidelijk dat maatregelen zich opdringen om de crisis het hoofd te bieden. Roos komt nu pas te weten dat Maarten in zijn studententijd donor is geweest bij de spermabank. Elias en Vincent maken Guido duidelijk dat ze de controle hebben over zijn leven. Rita heeft nog altijd niet aan Patrick verteld dat ze een verleden als alcoholiste heeft.
Jan en Linda zijn blij dat hun zoon Guido een vriendinnetje heeft. Hoewel dokter Praet duidelijk is geweest, wil Evy toch het risico nemen en zwanger worden. Marie-Rose zoekt in de magazines ideeën voor haar trouwjurk. Rita en Patrick hebben zich goed geamuseerd met oudjaar en voor beiden is de avond voor herhaling vatbaar. Steve probeert de band met Niko terug aan te halen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de KomEet houdt Peter een speech, die niet door alle kaderleden goed onthaald wordt. Albert ontdekt dat Mathias zonder werk zit en hij belooft dit stil te houden voor Anna.
Evy heeft het moeilijk met het nieuws van dokter Praet. Mathias heeft zijn eerste dansles met Albert. Peter wil voor de kaderleden een nieuwjaarsreceptie organiseren, nog voor de resultaten van de audit binnen zijn. Guido heeft terug een afspraakje met Charlotte. Bart en Jan zetten de grote middelen in om een verzoening te forceren tussen Mieke en Niko. Liesbeth is jaloers omdat haar vader veel geld uitgeeft om Rita culinair te verwennen met oudjaar. Mathias heeft een belangrijk gesprek met Véronique.
De spanningen tussen Mieke en Niko worden met de dag groter. Guido heeft vandaag zijn date met Charlotte, maar hij is bang dat ze hem zal dumpen als ze het filmpje op YouTube heeft gezien. Marie-Rose kiest haar huwelijksgetuige. Evy en Jana hebben een afspraak met dokter Praet om het traject van de bevruchting te bespreken. Mieke voelt zich in haar appartement niet meer veilig. Patrick stelt Rita voor om samen oudjaar te vieren.
Rita is niet in goeie doen omdat Liesbeth haar gezegd heeft dat ze geen hulp meer nodig heeft. Véronique en Peter bespreken de audit. Patrick wil graag iets terugdoen voor de Van den Bossches, maar dat valt niet in goede aarde bij Liesbeth. Mathias ziet het niet zitten om samen met Marie-Rose dansles te volgen en hij probeert te ontsnappen. Guido fleurt op van de berichtjes van Charlotte, maar hij doet ook een akelige ontdekking op YouTube.
Jan voelt zich geroepen om te bemiddelen tussen Guido en Elias en hij heeft de ouders van de jongen uitgenodigd voor een gesprek. De crisis in de holding is voor Peter een geldige reden om op tweede kerstdag te werken. Anna is verrast wanneer ze Mathias met een bak bier ziet sleuren in de Jan & Alleman en ze stelt zich vragen bij de band die Rita met Patrick Pauwels heeft. Evy vertelt aan Niko dat zij en Jana voor een kindje gaan. Miekes stalker heeft haar nieuwe gsm-nummer in handen. Liesbeth probeert Rita uit haar huishouden te weren.
De Pauwelsen zijn in de Jan & Alleman uitgenodigd om kerst te vieren met Rita, Jan en zijn gezin, Mieke en Niko, Maarten en Roos, en met Albert en de bomma. Voor Anna is de aanwezigheid van het extra gezin zonder meer wennen, maar de anderen hebben er geen last van en de sfeer zit er goed in. Jana en Evy bevinden zich nog altijd op hun roze wolk. Marie-Rose en Mathias hebben een kerstetentje met haar kinderen en hun partners. De bezorgde moeder hoopt dat Peter en Véronique voor één avond niet over het werk zullen praten, maar dat blijkt een ijdele hoop. Niko komt heel romantisch uit de hoek met kerst.
Marie-Rose stoot op obstakels tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk. De gastenlijst moet ingekort worden en nu blijkt dat de feestzaal waar ze haar zinnen op heeft gezet niet beschikbaar is. Peter wil alle afdelingen van de holding laten doorlichten, maar tijdens de meeting zorgt het nieuws over de audit voor onrust bij Bart. Op de speelplaats gaat Guido op de vuist met zijn pesters. Mieke krijgt een akelig cadeau toegestuurd. Jana maakt Evy dolgelukkig.
June haalt alles uit de kast om de toekomst van Fashion veilig te stellen. Evy stelt haar relatie met Jana in vraag omdat zij geen kinderwens heeft. Sinds hun gesprek vermoedt Niko dat Guido gepest wordt op school en hij licht Jan in. De ongeruste vader onderneemt meteen actie en geeft Guido raad. Maarten vraagt aan Marie-Rose of hij mag koken op haar trouwfeest. Arno ontdekt dat Rita naast koken ook strijkt en poetst. Mieke heeft het akelig gevoel dat Steve in haar appartement is geweest. Trudy en Bart vertrekken morgen met de kinderen op skivakantie.
Niko moedigt Guido aan om zijn kans te wagen bij Charlotte. Jan ziet voor zichzelf een rol weggelegd bij het huwelijk van Marie-Rose en Mathias. Niko legt zijn halfbroer Steve terug op de rooster. De werknemers van Transport eisen een gesprek met Mathias. Evy heeft het er moeilijk mee dat Jana geen oren heeft naar haar kinderwens. Benny maakt misbruik van Rita’s goedheid en hij laat haar poetsen. Jan regelt het kerstmenu.
De boekhouder is niet te spreken over het slordig dossier dat Maarten heeft ingediend voor De KomEet. Marie-Rose zoekt samen met Anna en Albert de gepaste song voor haar openingsdans. Liesbeth is niet blij wanneer ze hoort dat Rita haar plaats aan het fornuis heeft ingenomen. Mieke is overstuur door de roos die ze in haar kastje in het ziekenhuis heeft gevonden. Jana zit er mee dat er spanningen zijn in haar relatie omdat zij geen kinderwens heeft. Mathias heeft een gesprek met Peter over zijn toekomst binnen de raad van bestuur. Linda probeert met Guido over zijn gedrag van de laatste weken te praten.
Mathias heeft met Anna een goed gesprek over zijn huwelijk. Linda weet niet wat ze van Guido’s opmerking moet denken, maar Jan heeft het gehad met het puberaal gedrag van zijn jongste zoon. Arno en Stefanie dringen bij hun vader aan om deftige kleren aan te trekken voor zijn sollicitatiegesprek. Marie-Rose laat duidelijk merken dat ze het niet eens is met de beslissing die Peter en Véronique in de Van den Bossche holding hebben genomen. Evy en Jana verschillen van mening over het krijgen van kindjes. Mieke blijft ervan overtuigd dat ze achtervolgd wordt.
Niko gelooft zijn halfbroer Steve dat die niets te maken heeft met de erotische annonce in de krant. Mathias is bezorgd omdat er vandaag gestemd wordt over de toekomst van Transport binnen de holding en dus ook over zijn toekomst. Benny weet niet wat te zeggen als blijkt dat zijn zoon Arno afspraken voor hem heeft geregeld bij interimkantoren. Anna stelt spontaan voor om Marie-Rose te helpen met de organisatie van haar huwelijk. Guido heeft tijdens zijn verjaardagsfeestje een onaangename confrontatie met Elias en Vincent. Patrick Pauwels lost het kookprobleem binnen zijn gezin op.
Mathias lanceert bij Marie-Rose het voorstel om hun huwelijk te laten inzegenen door rent-a-priest. Mieke probeert te achterhalen wie in haar naam de erotische annonce geplaatst heeft in de krant. June heeft haar bedenkingen omdat Peter in eerste instantie alleen met Véronique en Bart over de problemen bij Transport wil vergaderen. Liesbeth krijgt in het ziekenhuis terug het bezoek van haar baas. Niko gaat de confrontatie met zijn halfbroer Steve aan. Evy praat met June over haar kinderwens. Arno wordt wanhopig van de luiheid van zijn gezinsleden.
Gisteren kreeg Mieke hijgtelefoons en vandaag wordt ze gebeld voor erotische massages. Marie-Rose en Mathias kibbelen nog altijd over al dan niet trouwen voor de kerk. Arno spoort zijn vader aan om een baan te zoeken en samen stellen ze een CV op. Jan ontdekt dat er geld uit de omslag voor de brouwer is verdwenen. In de Van den Bossche holding is het bang wachten op het rapport van de boekhouder. Patrick sukkelt met de was en hij vraagt raad aan Rita.
Arno stelt een nieuwe werkplanning op, zodat deze week alle huishoudelijke klussen hopelijk afgewerkt geraken. Jana en Evy moeten een dagje voor Lars, de baby van Jana’s zus, zorgen. Maarten heeft stress omdat hij de boekhouding van De KomEet moet indienen. Mathias weet precies hoe de kok zich voelt, want hij kan met Transport niet bepaald goede resultaten voorleggen. Nathalie vindt in haar verdriet om Paul steun bij haar ex-man Dirk. Guido wordt thuis afgeperst door Vincent en Elias. Mieke krijgt verschillende hijgtelefoons.
Dokter Paul ligt nog altijd in een coma en zijn toestand is kritiek. Marie-Rose dringt bij Mathias aan om zich te laten dopen zodat ze voor de kerk kunnen trouwen. Linda vraagt aan Vincent en Elias om haar te helpen met het organiseren van het verjaardagsfeest voor Guido. Niko kampt met gemengde gevoelens door het vertrek van Steve. Jana krijgt onverwacht het bezoek van haar zus met haar zoontje Lars. Mathias krijgt het benauwd als blijkt dat hij geen uitstel krijgt om de boekhouding van Transport in te dienen.
Linda vraagt aan Niko om haar te helpen met de organisatie van een verrassingsfeest voor Guido’s verjaardag. Dokter Paul krijgt de weerslag van Williams plotse overlijden en van de breuk met Nathalie. June is wild van Hannes ontwerpen en ze hoopt dat Peter zijn zus kan overtuigen om de schetsen in productie te brengen. Mathias wordt thuis in zijn living geconfronteerd met priester Johan. Liesbeth krijgt in het ziekenhuis het bezoek van haar zoon Arno. Trudy heeft slecht nieuws voor Nathalie. Steve neemt zijn halfbroer Niko in vertrouwen over Miekes gevoelens.
Bij de familie Pauwels loopt het huishouden in het honderd sinds Liesbeth in het ziekenhuis is opgenomen. Benny vergeet de helft van de boodschappen en Stefanie kan niet koken. Hanne blijft zelfs in Amerika het reilen en zeilen bij Fashion volgen en ze stuurt via mail haar ontwerpen door voor de wedstrijd. Op school wordt Guido geen moment van rust gegund door zijn pestkoppen. Jan en Niko lopen in het ziekenhuis een interessante man tegen het lijf. Na de begrafenis van William haalt dokter Paul met Trudy en Bart herinneringen op aan zijn overleden vriend.
Nu Liesbeth in het ziekenhuis ligt, moeten Benny en Patrick samen met Arno en Stefanie de huishoudelijke taken verdelen. En dat ligt moeilijk. Guido heeft vandaag zijn eerste examens. Bart en Trudy willen tijdens de kerstvakantie met de kinderen gaan skiën. Marie-Rose droomt van een traditioneel huwelijk en ze vindt het spijtig dat Mathias niet voor de kerk wil trouwen. Nathalie toont Dirk de mail die hun zoon Justin heeft gestuurd. Jan en Niko bereiden het bezoek van de hulpsint aan het ziekenhuis voor. Dokter Paul heeft het moeilijk om de dood van zijn goede vriend William een plaats te geven.
Guido ziet het niet zitten om naar school te gaan en hij laat uitschijnen dat hij ziek is. Jan wil de kinderen in het ziekenhuis verrassen met een bezoekje van de Sint. Peter wordt door June uit een vergadering gehaald. Mieke geniet van de quality time met Niko. Liesbeth moet de inkomsten van de schoenwinkel naar de nachtkluis brengen, maar aan de bank wordt ze opgewacht door overvallers.
Voor Guido start de schoolweek slecht, want hij wordt opgewacht door Elias en Vincent. Benny klaagt over rugpijn, maar zijn schoonvader gelooft er niets van. Paul krijgt in het ziekenhuis het bezoek van Annelies, de echtgenote van zijn overleden boezemvriend William. Véronique en June stellen zich vragen bij de campagne die Nathalie in gedachten heeft voor Fashion. Marie-Rose en Mathias leggen hun agenda’s naast mekaar om een huwelijksdatum te prikken. Jelle en Louise schrijven een brief naar de Sint.
Patrick dringt bij zijn schoonzoon Benny voor de zoveelste keer aan om werk te zoeken. De discussie krijgt al snel een bitsig karakter, waardoor Liesbeth terug tussen twee vuren komt te staan. Op school wordt Guido terug gepest door Elias en Vincent, zijn twee oud-klasgenoten die het al een aantal weken op hem hebben gemunt. Dokter Paul vertelt aan Linda het slechte nieuws over William. Maarten vraagt zich luidop af waarom Marie-Rose en Mathias met de ganse familie in de KomEet komen dineren. Tijdens het etentje moet Guido babysitten op Jelle en Louise, maar hij laat de kinderen alleen.
Mieke heeft een oplossing voor het woonprobleem van Steve én een aanlokkelijk voorstel voor Niko. Jan heeft de gepeperde boete voor het zwartwerk van Benny gekregen. Marie-Rose is zenuwachtig voor het etentje met de familie in de KomEet, waar zij en Mathias hun grote aankondiging zullen doen. Liesbeth is nog altijd kwaad op Benny, omdat hij van haar verwacht dat ze fulltime gaat werken om hun financiën terug op punt te brengen. Nathalie is zenuwachtig omdat Gail nog niet gereageerd heeft op de invitatie om samen kerst te vieren. Linda maakt zich hoe langer hoe meer zorgen over Guido.
Mieke is opgelucht dat Steve aan Niko beloofd heeft om een eigen stek te zoeken. Marie-Rose en Mathias vertellen hun fantastisch nieuws in avant-première aan Anna en Albert. Benny en Liesbeth zitten nog krapper bij kas dan anders nu hij door de RVA is geschorst. Hij ziet maar één oplossing: zijn vrouw moet fulltime gaan werken. Tussen Nathalie en Dirk zijn er spanningen omdat hij het niet ziet zitten dat de kinderen naar Vlaanderen komen voor de feestdagen. Guido probeert op school zijn oud-klasgenoten Elias en Vincent te ontwijken. Paul vertelt aan Linda dat hij enkele dagen naar Zweden gaat.
Liesbeth verneemt nu pas dat Benny in de Jan & Alleman betrapt is op zwartwerk. Paul hoopt dat William snel een mailtje stuurt, zodat hij zijn vliegtuigticket kan boeken. Mieke maakt aan Niko en Steve duidelijk dat ze niet van plan is om bij de volgende skireis mee te gaan als reisbegeleidster. Hierdoor gaan de ogen van Niko open. Marie-Rose polst bij Roos of ze de KomEet privé kan afhuren aan het einde van de week. Guido wordt door zijn oud-klasgenoten herinnerd aan hun afspraak om samen pinten te pakken in het jeugdhuis. Nathalie droomt van een gezinsreünie met kerstmis.
Marie-Rose heeft groot nieuws voor haar dochter Véronique. Niko polst bij zijn halfbroer hoe de skireis is verlopen, want Mieke is karig met straffe verhalen. Nathalie is in de wolken met het mailtje dat haar dochter Gail haar gestuurd heeft. Jan vraagt aan zijn zus Rita om niets tegen Linda te zeggen over de inval van de arbeidsinspectie en het zwartwerk van Benny. Ondertussen informeert de cafébaas zich bij Mathias over de mogelijke boete. Paul wil zijn goede vriend William opzoeken in Zweden en hij vraagt vakantie aan bij Victor Praet. Guido wordt door zijn oud-klasgenoten meegevraagd naar het jeugdhuis.
Mieke en Steve komen vandaag terug uit Bulgarije. Benny is de koelkast in de Jan & Alleman aan het herstellen, net wanneer de arbeidsinspectie het café binnenvalt. Paul bekijkt wanneer hij een week vakantie kan nemen zodat hij zijn boezemvriend William kan bezoeken in Zweden. De schoolkameraden van Guido willen in de Jan & Alleman een pintje drinken, maar Niko weigert hen te bedienen. Nathalie laat June haar appartement zien tijdens de middagpauze. Mathias verwent Marie-Rose met een romantisch etentje thuis. En hij heeft nog verrassingen voor haar in petto.
In Bulgarije maakt Mieke aan Steve duidelijk dat ze is meegereisd omdat ze het skiproject wil laten slagen. Guido is boos omdat hij zijn schoolkameraden niet mag meebrengen naar het café. Mathias heeft een belangrijke kwestie te bespreken met Peter. Evy is ontgoocheld omdat Roos nu toch niet zwanger is. Stefanie mag Rita een gezichtsbehandeling en manicure geven. Nathalie laat een berichtje achter op de Facebook van haar dochter Gail.
Mathias heeft de ogen van Albert doen opengaan en hij besluit Anna te bezoeken in het ziekenhuis. Trudy polst bij dokter Paul hoe zijn gesprek met Nathalie is gegaan. Nathalie is heel blij dat Justin heeft gebeld en ze moedigt Dirk aan om ook contact te zoeken met hun zoon. Guido vraagt aan zijn vader of hij enkele vrienden van school mag meebrengen om iets te drinken in het café. In Bulgarije kan Steve zijn gevoelens voor Mieke niet meer onderdrukken. Jan vraagt aan Benny om zijn koelkast te herstellen.
Marie-Rose trekt het zich enorm aan dat Anna in het ziekenhuis is opgenomen. Feit is wel dat Albert hierdoor gaat beseffen dat hij zijn vrouw nog altijd graag ziet. Nathalie vertelt aan Dirk dat ze terug contact wil opnemen met hun kinderen. Steve wil dat Mieke ook de volgende keer meegaat als reisbegeleidster en hij vindt het heel leuk om bij de groep te laten uitschijnen dat ze een koppel zijn. Trudy vertelt aan Nathalie dat het niet goed gaat met Paul. Guido heeft het moeilijk op school. Evy overstelpt Roos met goede raad sinds ze haar geheimpje kent.
Dokter Paul heeft een ferme kater en dat terwijl hij in de operatiekamer wordt verwacht. Het ontgaat Linda niet dat zijn handen zelfs trillen en ze probeert de arts tegen te houden. Regisseur Herman kaart met Jan na over de toneelvoorstelling. De discussie met Marie-Rose is voor Anna reden om terug te keren naar de kust. Jan krijgt van Benny zijn auto in perfecte staat terug. Roos deelt haar geheim met Evy. In Bulgarije heeft Steve geen gebrek aan vrouwelijke aandacht, maar toch gaat hij er niet op in.
Mieke en Steve ontvangen alle jongeren die ingeschreven hebben voor de skireis in de Jan & Alleman, waar ze voor het vertrek nog een ontbijtje krijgen. Rita en Jan proberen Albert te overtuigen om zich te verzoenen met hun moeder en ondertussen onderneemt Marie-Rose nogmaals een poging bij Anna om de eerste stap te zetten. Trudy vraagt Paul mee naar de première van De Affaire, het toneelstuk met Jan en Rita in de hoofdrollen. Het is zeer de vraag hoe Jan het er vanaf gaat brengen, want hij kampt opeens met koudwatervrees.
Anna ontvangt een aangetekende brief van Albert en dit schrijven ontketent een ware oorlog. Patrick geeft Jan een rondleiding in zijn atelier, waar hij fietsen, grasmaaiers en brommers repareert. Peter bespreekt met Véronique, Dirk en Bart de vraag van Nathalie om het atelier te verbouwen tot een loft. Mieke pakt haar tas voor de skireis naar Bulgarije. Mathias en Bart willen de generale repetitie van het toneelstuk voor geen geld missen. Victor Praet gaat terug aan het werk in het ziekenhuis.
Albert heeft een kater en hij is niet in staat om nu met Anna te gaan praten over hun huwelijkscrisis. Evy heeft een gesprek met Peter over haar terugkeer naar de Van den Bossche holding. Mieke, Linda en Trudy zijn benieuwd hoe de avond van dokter Paul met stagiair Fleur is afgelopen. Rita vertelt aan Jan dat ze met Patrick Pauwels een regeling heeft getroffen om de schade aan zijn auto te herstellen. Evy biedt haar excuses aan Nathalie aan. In de Jan & Alleman vindt de doorloop van het toneelstuk plaats en dit betekent dat Jan zijn zus in de slotscène moet zoenen. Mieke krijgt een skipak van Steve.
Jan vraagt aan zijn moeder de reservesleutels van het appartement aan zee, maar Anna is van mening dat Albert die zelf moet komen halen. Jan en Rita hebben kostuumpas voor het toneelstuk, maar de repetitie van de zoenscène moet alweer worden uitgesteld. Paul gaat samen met Trudy, Mieke, Linda en de knappe stagiaire Fleur na het werk iets drinken in de Jan & Alleman. Nathalie polst bij Véronique hoe zij er tegenover staat om Evy terug aan te werven. Rita zoekt samen met Patrick een oplossing om de schade aan Jans auto te vergoeden. Mieke regelt samen met Steve en Niko het vertrek van de skireis naar Bulgarije.
Benny heeft in de Jan & Alleman teveel gedronken, maar toch weigert hij om met een taxi naar huis te gaan en wil hij evenmin zijn autosleutels afgeven. Albert heeft besloten om terug te keren naar de zee. Nathalie polst bij Peter of ze het atelier, waar ze sinds de breuk met Paul haar spullen bergt, mag verbouwen tot een loft. Mieke hoopt dat haar verlofaanvraag wordt goedgekeurd, zodat ze als reisbegeleidster met Steve mee kan naar Bulgarije. Jana vertrouwt June toe dat Evy niet gelukkig is in haar nieuwe job.
Marie-Rose zit in een lastig parket door de vraag van de bomma, maar de beslissing van Véronique stemt haar dan weer gelukkig. Jan blijft problemen maken over de kusscène met zijn zus Rita. Niko vraagt vakantie aan Jan omdat hij als extra begeleider wil meegaan op de skireis die Steve organiseert. June krijgt op het werk een ontgoocheling te verwerken. Marie-Rose vergadert met Jan en Rita over de relatiecrisis van Anna en Albert. Evy gaat samen met haar collega’s iets drinken in De KomEet.
Jan is fier dat de hele familie helpt bij de toneelvoorstelling: Niko en Albert doen de techniek en bouwen het decor, Bart zorgt voor de affiches en Van den Bossche Fashion levert de kleren. Victor praat zijn mond voorbij tegen Marie-Rose. Mieke polst bij dokter Paul of hij gisteren lang is blijven plakken in de Jan & Alleman. Jana lucht opnieuw haar hart tegen Roos over de drukke job van Evy. De skireis die Steve organiseert, is een groter succes dan verwacht. Mathias moet een moeilijke boodschap doorgeven aan Anna.
Mieke wil van Steve weten waarom hij zo raar doet. Albert neemt een belangrijke beslissing die bepalend is voor zijn verdere leven. Peter stelt zijn zus voor om zelf de deal in Japan te regelen. Paul blijft plakken in de Jan & Alleman, waar er vanavond ook een productievergadering over het toneelstuk wordt gehouden. Jana is nog altijd boos op Evy. Niko en Steve gaan op zoek naar een busmaatschappij. Véronique heeft één en ander te bespreken met Victor. In de Jan & Alleman heeft Patrick met zijn schoonzoon Benny een discussie over diens sollicitatie.
Niko is heel enthousiast over de skireis naar Bulgarije. Patrick heeft de grasmaaier van Jan in een mum van tijd hersteld. In de Van den Bossche holding laat Veronique duidelijk verstaan dat het geen optie is om het project in Japan af te blazen. Nathalie vraagt aan Trudy of zij de sleutel van de loft aan Paul wil teruggeven. Jan zoekt een uitvlucht om niet te moeten repeteren met Rita. Jana is teleurgesteld omdat Evy omwille van haar drukke job afhaakt om te gaan shoppen. Marie-Rose voelt zich geroepen om Anna en Albert te verzoenen.
Jan gaat met Albert kleren ophalen aan zee en daar doen ze een fijne ontdekking. Mieke steekt niet onder stoelen of banken dat ze Niko mist, die nog altijd in Bulgarije verblijft. Trudy en Bart staan voor een groot dilemma in verband met Japan, want hun kinderen zien het echt niet zitten om mekaar maanden te moeten missen. Rita en Jan hebben er nog altijd het raden naar wat er fout is gelopen tussen hun moeder en Albert. Steve bekent aan Mieke dat hij naar een vaste relatie verlangt.
Louise en Jelle voeren hun plannetje uit om te verhinderen dat hij met zijn papa en Trudy mee naar Japan moet verhuizen. Anna maakt met haar koffer in de hand haar opwachting bij Marie-Rose en Mathias. Nathalie neemt June in vertrouwen over het huwelijksaanzoek van Paul en de verwarde situatie met Dirk. Peter krijgt een alarmerende telefoon van zijn ex-vrouw. Jana heeft hoe langer hoe meer moeite met de ambitie van Evy. Steve trakteert Mieke op een romantische film.
Jan en Rita bespreken de ruzie van Albert en hun moeder, hoewel ze het raden hebben naar de aanleiding van de crisis. Steve probeert Mieke te overhalen om een dagje te spijbelen. Nathalie heeft goed nieuws voor Peter. Dokter Paul is in de wolken omdat Nathalie bereid is te praten en hij hoopt op een verzoening. Peter raadt Bart aan om nog eens goed na te denken over Japan, vooral omdat Jelle de verhuis niet ziet zitten. Victor voelt zich fysiek beter en wil al terug aan het werk gaan. Regisseur Herman is er niet over te spreken dat Jan geen tijd heeft om te repeteren.
Trudy hakt de knoop door over Japan, waar Bart de overname een bedrijf moet leiden voor de Van den Bossche holding. Dokter Paul zoekt Trudy thuis op om over Nathalie te praten. Tijdens de dansnamiddag voor senioren is Anna stikjaloers omdat Albert met een andere dame danst en oog heeft voor de knappe zangeres. Nathalie beseft dat ze dringend bij Dirk en bij Paul duidelijkheid moet scheppen over haar gevoelens. Maarten gaat op consultatie bij dokter Paul. Steve profileert zich als nieuwe man en daar heeft Mieke geen probleem mee.
Peter heeft er begrip voor dat Louise het niet ziet zitten om voor enkele maanden naar Japan te verhuizen en hij heeft hierover een moeilijk gesprek met Trudy. Niko vertrekt naar Bulgarije, om er de groepsreis voor te bereiden. Véronique is er niet over te spreken dat de Japanse deal nog altijd niet rond is en het stoort haar ook dat Nathalie al twee dagen niet is komen werken. Jana en Evy vermoeden dat kok Guy meer weet over het gesjoemel met de wijn en ze bespioneren hem. Jan houdt bij regisseur Herman een pleidooi om één scène uit het stuk te schrappen. In de Jan & Alleman maken Benny en zijn schoonvader Patrick hun opwachting.
Marie-Rose heeft een gewiekst plan bedacht om Michael, de escorte die geregeld ingeschakeld wordt door Colette, te overtuigen met zijn gokverslaving te stoppen. Jans gezicht staat op onweer omdat Linda het toneelgezelschap in de steek laat. Maar Linda heeft voor zichzelf uitgemaakt dat ze geen toneel kan spelen en laat zich niet meer op andere gedachten brengen. Trudy polst bij haar dochtertje Louise of ze mee wil verhuizen naar Japan.
Paul zit momenteel op een emotionele roetsjbaan en hij praat met Mieke over zijn vragen en verwarde gevoelens. De interim-maître meldt zich aan in De KomEet. Albert heeft Anna ingeschreven voor een dansnamiddag van senioren. Jan en regisseur Herman tonen weinig begrip voor Linda’s tijdsgebrek om de teksten van het toneelstuk uit het hoofd te leren. Marie-Rose maakt een afspraak met de ex-vriend van Colette.
Nathalie is niet in staat om te gaan werken. Linda ergert zich omdat Jan het toneelstuk niet kan loslaten en zelfs aan tafel in de huid van zijn personage kruipt. Jana windt er bij Maarten geen doekjes om dat ze zich niet van diefstal laat beschuldigen en ze schermt met ontslag. De uit de hand gelopen discussie van Dirk en Paul is het gespreksonderwerp van de dag in de Van den Bossche-holding. Colette ziet eindelijk in dat ze definitief een punt moet zetten achter haar relatie met de gokverslaafde Michael.
Het is voor Trudy de dag van de moeilijke gesprekken, want eerst heeft ze een discussie met Peter over hun dochtertje, aansluitend spreekt ze duidelijke taal tegen Dirk en in het ziekenhuis volgt nog dokter Paul. Mathias laat Colette heel duidelijk verstaan dat de veel jongere Michael alleen op haar geld uit is. Maarten is vastbesloten te achterhalen wie er met de wijn geknoeid heeft en hij houdt iedereen die in de KomEet werkt in de gaten.
Nathalie reageert vreemd op de vraag van Paul. Maarten heeft een conflict met de wijnleverancier, maar die distantieert zich van het slechte lot. Niko wil in Bulgarije het totaalpakket van de skireis gaan controleren, vooral omdat Mieke in het project investeert. Dirk vertelt aan de Van den Bossche-top dat Bart bereid is om de overname in Japan te regelen. Jan en Linda hebben terug een bewogen repetitie met regisseur Herman.
Trudy moedigt Bart aan om zich kandidaat te stellen om de overname in Japan voor zijn rekening te nemen. Mieke voelt er veel voor om Steve het financiële duwtje te geven dat hij nodig heeft om zijn reisorganisatie uit de grond te stampen. Maarten meent het met zijn kookboek. Colette is terug uit Nice en ze brengt meteen bij Marie-Rose verslag uit over haar beslissingen. Jan en regisseur Herman hebben een productievergadering over het decor van het toneelstuk en de locatie van de opvoeringen. Dokter Paul neemt Trudy in vertrouwen over zijn ambitieus plan.
Mieke wil Steve een financieel zetje geven zodat hij zijn professionele droom kan realiseren, maar Niko vindt dat geen goed plan. Veronique vertelt aan haar moeder dat Mathias gevraagd is om in Japan de overname te regelen. Evy is in haar nopjes, maar toch heeft ze stress voor haar gesprek met Peter. Trudy vindt het nodig om met Nathalie over Paul en over Dirk te praten. Victor Praet mag het ziekenhuis verlaten en zoals het een tevreden patiënt past, heeft hij pralines voorzien voor het verzorgend personeel. Linda en Jan hebben terug een moeilijke repetitie met regisseur Herman.
Nathalie heeft het moeilijk om zich een houding te geven als Dirk in de buurt is. Steve blikt met een goed gevoel terug op de infoavond en hij beseft dat Mieke hier een groot aandeel in heeft. Mieke en Linda ondervinden dat Victor een moeilijke patiënt is om te verzorgen. Evy heeft groot nieuws voor Jana. De keuken van de KomEet is verboden terrein voor Maarten en dus ergert hij Roos en Jana in de zaal. Jan en Linda oefenen met regisseur Herman hun teksten in.
Dirk en Nathalie hebben in Frankfurt een grens overschreden. Evy is haar job kotsbeu en ze vraagt aan Jana om te melden dat ze ziek is. June heeft een beslissing genomen over Japan. Victor heeft sinds zijn rugoperatie geen gevoel in zijn benen en hij maakt zich zorgen. Steve heeft stress omdat hij tijdens de infoavond van de skireis de mensen moet toespreken. Kok Guy is het beu dat Maarten hem op de vingers tikt en hij dreigt de KomEet te verlaten. Jan is heel blij omdat Linda bijgedraaid is en samen met hem toneel zal spelen.
June twijfelt opeens of het wel een goed plan is om minstens een half jaar in Japan te gaan werken. Victor moet vandaag onder het mes en hij is zenuwachtig hoewel hij dit niet gezegd wil hebben. Colette bespreekt met Marie-Rose haar plan om terug in Vlaanderen te komen wonen. Maarten kan het niet laten om over de schouder van chef Guy te kijken en hem te commanderen. Jan is teleurgesteld omdat Linda blijft weigeren om samen met hem toneel te spelen. Dirk en Nathalie hebben een goeie presentatie gegeven in Frankfurt.
Rita polst bij regisseur Herman of zij in aanmerking komt om de rol van Angèle voor haar rekening te nemen. Véronique weet dat Victor geen andere keuze heeft dan zich te laten opereren, maar ze is bang voor complicaties. Evy wordt door Veronique op haar plaats gezet omdat ze terug haar beklag doet over het vele werk. Mathias ontdekt dat Colette nog niet definitief gebroken heeft met de onbetrouwbare Michael. Dokter Paul heeft slecht nieuws voor Maarten, die met een gebroken arm uit Thailand is teruggekeerd. June is in de wolken omdat Peter is bijgedraaid over Japan. Dirk en Nathalie zijn samen op zakenreis in Frankfurt.
Niko vindt dat Mieke te veel tijd stopt in het project van Steve. Maarten en Roos zijn terug uit Thailand en Bart neemt hen meteen mee naar de boerderij. Dokter Paul toont Victor het resultaat van de MRI-scan en dringt aan op een rugoperatie. June wil niets liever dan in Japan het bedrijf te gaan doorlichten en er zich te installeren als crisismanager. Colette bekent aan Marie-Rose dat ze na de breuk met David nog eens is bedrogen. Rita vindt het schandalig dat ze van haar broer niet eens een kans krijgt om haar acteertalent te bewijzen.
Victor is not amused omdat dokter Paul al twee dagen geen verslag heeft uitgebracht en hij besluit persoonlijk orde op zaken te stellen in het ziekenhuis. Trudy polst bij Paul hoe het etentje in de KomEet is afgelopen én ze heeft een ernstig gesprek met Nathalie. Peter bespreekt met Dirk de ambities van June om in Japan te gaan werken en de gevolgen voor Fashion. Colette bekent aan Marie-Rose dat haar nieuwe leven in Frankrijk aan de zijde van David niet is geworden wat ze er van had verwacht. Jan probeert Linda te overtuigen de vrouwelijke hoofdrol op zich te nemen in het toneelstuk.
In Thailand maken Roos en Maarten een romantisch boottochtje. Rita vraagt zich af wie de vrouwelijke hoofdrol zal spelen in het toneelstuk van Herman. Jan hoopt Linda te overtuigen de rol op zich te nemen. Colette komt enkele dagen bij Marie-Rose logeren. June is terug uit Japan en ze is dolenthousiast over de overname. Evy is er met haar hoofd niet bij en ze laat steken vallen op het werk. Dirk bekent aan Bart dat er tussen hem en Nathalie iets is gebeurd. Victor kan het ziekenhuis niet loslaten en hij probeert Paul te bereiken.
Anna en Albert vertrekken met een goed gevoel terug naar zee. Dirk vermoedt dat het Junes ambitie is om zelf het bedrijf in Japan te leiden, maar Peter ziet het anders. Jan voert een monoloog op voor regisseur Herman, met als doel de man van zijn acteertalent te overtuigen. Steve werkt tegenwoordig als poetsman in het ziekenhuis, maar hij kan niet tegen de kritiek van de verpleging en neemt ontslag om zelfstandig reisorganisator te worden. In Thailand gaan Roos en Maarten op olifantentrektocht. Paul en Nathalie dineren in de KomEet met Dirk, Bart en Trudy om hen te bedanken voor de hulp bij de verhuis.
Nathalie zit er mee dat Evy niet meer haar vrolijke zelve is sinds ze de promotie is mislopen en ze probeert het probleem aan te kaarten met haar ex-collega. In Thailand kampen Roos en Maarten met een financieel probleem. Anna kan het niet laten om Marie-Rose en Mathias uit te vragen over hun weekendje weg. Jan wil een toneelkring oprichten, vooral omdat hij voor zichzelf een acteercarrière ziet. Paul nodigt nu ook Dirk uit voor het etentje in de KomEet dat hij betaalt om iedereen te bedanken die geholpen heeft met Nathalie’s verhuis.
Anna en Veronique vissen bij Mathias wat de bestemming is van zijn weekendje weg met Marie-Rose, maar hij praat zijn mond niet voorbij. Marie-Rose is er trouwens van overtuigd dat ze gaan varen en ze heeft vooral dikke truien ingepakt. Steve schrikt wanneer hij in het ziekenhuis Veronique tegen het lijf loopt. Maarten en Roos verblijven nog altijd in Thailand, waar ze uitgebreid genieten van de lokale keuken. Evy reageert de frustraties over haar job af op Nathalie. Paul wil de helpers van de verhuis trakteren op een etentje.
Anna is nieuwsgierig naar de locatie van het weekendje weg van Marie-Rose en Mathias. Bart is van mening dat Dirk zich vreemd gedraagt, sinds hij Nathalie geholpen heeft met de verhuis. Jan geeft het café een extra dweilbeurt omdat de toneelkring Kunst Adelt terug komt vergaderen. In Thailand doen Maarten en Roos een onaangename ontdekking. Steve gelooft dat Veronique zijn avances fijn vindt en hij gaat een stap verder in zijn verleidingsspel. Peter wil dat Dirk in Japan de technische know how analyseert van het bedrijf dat de VDB-holding er wil overnemen.
Anna voelt zich geroepen om de relatieproblemen van Marie-Rose en Mathias op te lossen. Ze verwacht dat Mathias als eerste actie onderneemt. Steve maakt zich sterk dat zijn charmeoffensief bij Veronique werkt. Roos en Maarten genieten honderduit van hun vakantie in Thailand en zij gaat zelfs luidop dromen van een strandhuwelijk. Dirk helpt Nathalie om het huis van haar vader leeg te maken en tijdens de verhuis halen ze zoete herinneringen op.
Steve maakt zich sterk dat hij Veronique in zijn netten kan strikken. Zowel Niko als Mieke geven hem geen schijn van kans. Jan krijgt de voorzitter van de toneelgroep Kunst Adelt over de vloer, die met zijn bestuursleden in het café wil vergaderen. June wil zelf naar Japan reizen om er de overname van een bedrijf voor te bereiden. Maarten en Roos zijn in Thailand aangekomen, waar ze genieten van de omgeving en van elkaar. Dirk maakt afspraken met Nathalie en Paul over de verhuis van haar spullen. Albert praat met Mathias van man tot man over de spanningen met Marie-Rose.
Paul en Nathalie spreken af dat ze woensdag het huis van haar vader leegmaken en haar spullen verhuizen naar zijn loft. Zij vindt het raar dat haar ex-man Dirk zou meehelpen, maar Paul ziet er geen graten in. Hanne en Remko vliegen vandaag naar de States, waar ze gaan studeren. Ook Roos en Maarten hebben hun koffers gepakt. June probeert haar man warm te maken om zaken te doen in Japan. Evy is gefrustreerd sinds de reorganisatie en ze neemt steeds langere pauzes in de KomEet. Het ontgaat Anna niet dat het scheef zit tussen Marie-Rose en Mathias en ze stuurt op een gesprek van vrouw tot vrouw aan.
Sinds haar gesprek met Rita is Anna bereid om de ruzie met Victor uit te praten, maar het is de vraag of hij het nut van een gesprek inziet. Maarten wordt uit zijn keuken verbannen door Guy, de kok die hem gaat vervangen en vandaag een testservice draait. Evy rebelleert omdat ze in haar ogen gedegradeerd is tot telefoniste. Niko heeft de handen vol met de organisatie van het themafeest voor Hanne en Remko. Nathalie en Paul hebben hun eerste discussie.
Niko is er niet over te spreken dat zijn halfbroer Steve al na één dag zijn job bij de fruitveiling heeft opgegeven. Mieke vindt de reactie van haar vriend vooral grappig en vergelijkt hem met haar vader. Peter en Veronique zoeken een manier om de workload van Evy te verlichten, want zij verzuipt in het werk sinds Nathalie gepromoveerd is tot PR-manager. De bomma wil een afscheidsdrink organiseren voor Hanne omdat zij maandag naar Amerika vertrekt, waar ze samen met Remko gaat studeren. June en Peter gaan op consultatie bij dokter Paul.
Peter praat met zijn ex-vrouw Trudy over de miskraam van June. Hanne en Remko vragen tips aan Nathalie om een betaalbare flat te vinden in Amerika, waar ze gaan studeren. Linda en Guido zijn woest omdat de clip met Jan in de hoofdrol circuleert op het internet. En ook de klanten van het café doen niets liever dan het filmpje te bekijken. Evy heeft de promotie van Nathalie nog niet verteerd en ze reageert haar frustraties af op Jana.
Het bezoek van de bomma en Albert is voor Marie-Rose en Mathias de aanleiding voor een nieuwe ruzie. Nathalie heeft de job van PR-manager gekregen en ze moet verhuizen naar het kantoor van June. Steve meldt trots aan Niko dat hij zich heeft ingeschreven in drie interimbureaus. June vertelt aan Trudy dat ze een miskraam heeft gehad en Peter licht ondertussen zijn moeder in. Hoewel Maarten nog niet beslist heeft of Guy hem mag vervangen in de KomEet, boekt Roos alvast hun buitenlandse vakantie.
Dirk vraagt aan Bart om in zijn plaats naar Frankfurt te gaan voor de presentatie aan de vliegtuigmaatschappij. Peter heeft goed nieuws voor één van zijn twee secretaresses, want zij wordt gepromoveerd tot PR-manager. Maarten moet een kok vinden, die hem gedurende twee weken kan vervangen in de KomEet. Als dat niet lukt, moeten hij en Roos hun reisplannen opbergen. Steve zit liever te kaarten in de Jan & Alleman dan werk te zoeken en deze houding irriteert Niko mateloos. Bart verklapt tegen zijn vader dat Hanne en Remko in Amerika gaan studeren. June moet dringend met Trudy praten.
Remko ziet op tegen het bezoek van zijn ouders en hij verwacht een nieuwe ruzie van zodra ze vernemen dat Hanne ook in Amerika gaat studeren. Niko vraagt zijn halfbroer Steve op de man af wanneer hij een deftige job gaat zoeken. Gisteren had Evy haar sollicitatiegesprek en vandaag is het de beurt aan Nathalie. Peter maakt zich zorgen omdat zijn zwangere echtgenote krampen heeft. Veronique heeft beslist dat Maarten gedurende twee weken niet aan zijn kookpotten mag staan en moet rusten. Voor hem staat rusten gelijk met werken in de boerderij, tot grote wanhoop van Roos.
Marie-Rose praat met Mathias over haar gevoelens, maar het resultaat is niet dat de afstand tussen hen kleiner wordt. Veronique raadt haar moeder aan om geduld te hebben en ze vraagt ook aan Victor om minder beslag te leggen op Mathias. Steve krijgt goede punten van Mieke omdat hij gaat koken. Peter wil dat Dirk en Nathalie voor drie dagen naar Frankfurt reizen om er een softwarepresentatie te geven aan een vliegtuigmaatschappij. Remko apprecieert het niet dat Trudy achter zijn rug zijn ouders heeft uitgenodigd. Evy heeft haar sollicitatiegesprek voor de functie van PR-manager en de presentatie van de opdracht.
Bart wordt midden in de nacht gebeld door zijn jongere broer Maarten, die in slaap is gevallen achter het stuur en de gracht is ingereden. Voor Roos is dit de spreekwoordelijke druppel en ze licht Veronique in over Maartens vermoeidheid. Victor probeert Mathias zijn liefde voor klassieke muziek bij te brengen. Niko wil dat Steve zijn steentje bijdraagt in het huishouden. Jan heeft vandaag opnames voor de clip van Nathalie. Trudy zoekt via mail toenadering tot de ouders van Remko.
Niko wil van Steve weten hoelang hij van plan is om bij hem en Mieke te blijven logeren. Nathalie toetst bij Bart en Dirk haar plan af om een clip te draaien voor de PR-opdracht. Niko en Jana hebben hun sexy fotoshoot met Evy. Hanne loopt op wolkjes want ze kan aan de mode-academie van New York gaan studeren en ze probeert Remko te overtuigen om ook in de States zijn studies verder te zetten. Maarten blijft zijn werk in het restaurant combineren met de renovatie van de boerderij, hoewel hij al een verwittiging van zijn hart heeft gekregen.
Nathalie is klaar voor de nieuwe stap in haar relatie met Paul. Marie-Rose en Mathias leven nog altijd naast mekaar en ze slagen er niet in om de afstand te verkleinen. Wat er in hun hoofd en hart omgaat, bespreken ze trouwens alleen met Victor. Trudy kan Hanne motiveren om haar studies terug op te pikken. Mieke is niet enthousiast over de nieuwe sofa die Steve heeft gekocht en ze eist een ander exemplaar. Evy en Nathalie hebben de handen vol met hun PR-opdracht, want de ene heeft een fotoshoot georganiseerd en de andere zal een clip draaien.
Nathalie gaat een promoclip maken voor de PR-opdracht en ze polst bij Maarten of hij wil meedoen. Het toeval wil dat Jana het gesprek opvangt en zij licht meteen Evy in. Trudy vertelt tegen Marie-Rose dat Hanne met haar studies wil stoppen en ze hoopt dat haar ex-schoonmoeder tips heeft. Roos betrapt Maarten op een leugen. Nathalie bespreekt met Rita het voorstel van Paul om samen in de loft te investeren. Steve heeft al een nieuwe zetel voor Mieke en Niko gekocht. Mathias deelt zijn passie voor miniatuurschepen met Victor.
Mieke en Niko keren terug uit Ibiza en het valt hen meteen op dat de zetel uit het appartement is verdwenen. Mathias haalt zijn replica van een Spaans galjoen van de zolder om die samen met Victor af te werken. Evy is niet echt happy dat Nathalie een vrije dag krijgt als compensatie voor de overuren en dus tijd krijgt om aan de PR-opdracht te werken. Bart probeert zijn dochter te motiveren om haar jaar over te doen, maar Hanne blijft koppig volhouden dat ze geen papier nodig heeft om carrière te maken als ontwerpster.
Evy meet in het appartement van Mieke en Niko de ravage op van de party die Steve heeft gegeven. Marie-Rose probeert Mathias te overhalen om samen naar de film te gaan en ondertussen onderneemt Veronique de zoveelste poging om Victor te overtuigen voldoende te rusten. Nathalie en Dirk stellen hun belangrijke presentatie voor. Evy toetst haar ideeën voor de PR-opdracht af bij Jana. Hanne trekt haar stoute schoenen aan en ze vraagt aan Veronique of ze als ontwerpster aan de slag kan bij Fashion.
Gisteren wou Nathalie afgehaald worden van de presentatie met Dirk en vandaag is hij het die hun samenwerking voor bekeken houdt. Marie-Rose waakt er als een echte verpleegster over dat Victor voldoende rust neemt. En in haar ogen is vakliteratuur doornemen ook werken. Evy maakt zich druk wanneer ze ziet dat Steve het meubilair van Mieke gereorganiseerd heeft voor zijn feestje. Hanne is niet meer gemotiveerd om verder te studeren.
Dokter Paul bespreekt met Maarten het verslag van het cardiologisch onderzoek. Peter vertelt aan Veronique dat hun twee secretaresses hun zinnen hebben gezet op de functie van PR-manager. Hanne weet dat netwerken belangrijk is en ze maakt een afspraak met June om haar schetsen en ontwerpen te tonen. Victor Praet vraagt aan dokter Paul om het dagelijks bestuur van het ziekenhuis over te nemen zolang hij door zijn hernia thuis moet blijven. Veronique legt haar broer haar dilemma voor.
Dokter Paul wil van Nathalie weten of hij samen met haar het grote engagement wil aangaan, maar zij heeft tijd nodig. Ondanks zijn hernia gaat Victor Praet werken, maar hij heeft dan ook belangrijk nieuws voor het ziekenhuispersoneel. Nathalie en Evy tonen allebei interesse in de vacature van PR-manager bij Van den Bossche. Roos is het al gewoon dat Maarten licht ontvlambaar is aangezien hij elk vrij moment in de boerderij werkt, maar ze maakt zich zorgen wanneer hij sterke drank nodig heeft om de service in De KomEet door te komen. Steve nodigt Evy uit voor zijn feestje.
Sinds hun gesprek van gisterenavond gelooft Marie-Rose meer dan ooit dat ze Mathias aan het verliezen is en ze huilt uit bij haar dochter. Victor Praet heeft een plan uitgewerkt om de naakte ontslagen in het ziekenhuis te vermijden en hij stelt dat voor tijdens de raad van bestuur. De renovatie van de boerderij eist zoveel van Maartens tijd en energie dat de spanningen tussen hem en Roos hoog oplopen. June en Veronique zijn onder de indruk van Hannes talent en ze beslissen om het vestje dat de modestudente heeft afgewerkt te produceren. Dokter Paul is heel zeker van zijn relatie met Nathalie en hij doet haar een ambitieus voorstel.
Trudy confronteert Maarten met de frustraties van Roos, maar hij ziet niet in dat hij zich aan het verliezen is in de verbouwing van de boerderij en dat hij De KomEet verwaarloost. Voor Hanne gaat een droom in vervulling wanneer ze bij Van den Bossche Fashion een vestje mag afwerken. Victor Praet houdt het niet meer uit van de rugpijn en Linda stuurt hem naar huis. Nathalie en Paul geven een drink in de Jan & Alleman. Mathias kan beter met Peter dan met Marie-Rose over zijn gevoelens praten. Steve heeft de handen vol met de organisatie van het feestje dat hij in het appartement van Mieke en Niko geeft.
Roos en Maarten hebben nergens nog tijd voor sinds ze hun boerderij verbouwen. Deze gejaagdheid werkt hoe langer hoe meer op haar systeem. Evy heeft aan Mieke en Niko beloofd om Steve in de gaten te houden en ze neemt haar opdracht als waakhond serieus. Peter en ontwerper Axel nemen allebei een belangrijke professionele beslissing. Victor Praet wordt door Deleu onder druk gezet om werk te maken van de ontslagen. Nathalie praat met haar ex-man Dirk over haar relatie met Paul. Marie-Rose slooft zich uit om de afstand tussen haar en Mathias te verkleinen.
Marie-Rose en Mathias zetten voorzichtige stappen om hun relatie een nieuwe kans te geven. Mieke en Niko vertrekken met vakantie naar Ibiza. Linda ontdekt dat er in haar huis gesurft wordt naar pornosites. Axel praat met Peter over zijn schuldgevoelen en over de begrafenis van zijn moeder. Paul en Nathalie bespreken zijn voorstel om te gaan samenwonen. Victor heeft een hernia, maar toch gaat hij werken. Peter wil van Mathias weten hoe het met zijn engagement tegenover de firma zit.
Mieke en Niko vertrekken maandag met vakantie naar Ibiza. Zij vertrouwt het niet helemaal dat Steve in hun appartement zal logeren en vraagt daarom aan Evy om hem in de gaten te houden. Inspecteur Degeling heeft nieuws over de sms die Marie Rose verstuurd heeft. Victor Praet gaat door zijn rug wanneer hij Linda helpt met het tillen van een zware patiënt. Hanne biedt ontwerper Axel een schouder om op uit te huilen, want zij weet hoe het voelt om een moeder te verliezen. Marie-Rose mag het ziekenhuis verlaten.
Inspecteur Degeling confronteert Marie-Rose met het feit dat haar sms-bericht niet gevonden is in de mobiele telefoon van Mathias, maar zij blijft bij haar verklaring. De bewuste sms houdt ook Veronique, Peter en Mathias bezig. Bart gaat een dag klussen in de boerderij van Maarten. Evy polst bij Dirk of hij jaloers is op de nieuwe relatie van zijn ex-vrouw Nathalie. Victor Praet speelt open kaart met dokter Paul over de verplichte ontslagronde in het ziekenhuis. Linda probeert Guido duidelijk te maken dat de richting elektromechanica volgen geen optie is.
Victor Praet wordt door Christian Deleu, de voorzitter van de beheerraad, onder grote druk gezet om snel werk te maken van de ontslagen. Linda en Jan hebben zich nog niet verzoend met het slecht rapport van Guido en dat zal de tiener geweten hebben. Zijn tante Rita biedt wel een luisterend oor. Inspecteur Degeling ondervraagt Marie-Rose over haar beslissing om alsnog naar de Ardennen te rijden. Ondertussen hebben Veronique en Mathias een grote discussie over de getuigenissen die ze hebben afgelegd. Mieke is dolblij met de vakantie die Niko geboekt heeft.
Inspecteur Degeling onderzoekt de omstandigheden waarin Caroline om het leven is gekomen in de Ardennen. Zolang de zaak niet uitgeklaard is, blijft Marie-Rose onder arrest in het ziekenhuis en mag zij haar kinderen niet zien. Ondertussen kampen Axel en Peter met dezelfde vragen: Wie heeft wie geduwd? En waarom? Rita voelt zich schuldig voor de fatale valpartij en ze lucht haar hart tegen Jan. Victor Praet wordt door de voorzitter van de beheerraad onder druk gezet om twee dokters en vier verpleegkundigen te ontslaan. Mieke en Niko brengen bij Jan verslag uit over de confrontatie met Glenn.
Niko haast zich naar de verlaten fabriek en grijpt een stalen buis vast voor de ultieme confrontatie met Glenn, de gangster die Mieke ontvoerd heeft en haar onder schot houdt. Ondertussen in de Ardennen wordt het duidelijk dat Marie-Rose en Caroline in de ravijn zijn gevallen. De hulpdiensten worden gealarmeerd. Dokter Paul stelt zich vragen bij de sms van Nathalie. Maarten en Roos vertellen in de Jan & Alleman dat ze gaan trouwen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.